sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 411k

Join the forum, it's quick and easy

sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

badyokan
badyokan
Ad Soyad : okan güner
Doğum Tarihi : 18/05/81
Forum Kayıt : 04/03/10

sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? Empty sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi???

19/6/2010, 1:33 pm
değerli kuşçu arkadaşlar ben bir şey merak ediyorumda senelerdir yavru kuşları uçuruyoruz oyuna sokuyoruz kimi geç kimi erken yapıyor.kimi yavruyu hiç yatırmadan oyununu sökene kadar uçurmaya devam ediyor tabi son 2 tepe kanadına gelene kadar.2. uçurma yöntemi ise yavru düz takla atmaya başlayınca yani tak diye ses getirmeye başlayınca yatırılıyor.tüyünün tmamlanması beklenip tüyden sonra kaldırırlıp devam ediliyor.şimdi sizce hangi yöntem daha etkili ve başarılı veya bildiğiniz başka bir yöntem varmı şimdiden herkeze teşekkürler...
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? Empty Geri: sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi???

19/6/2010, 3:39 pm
ikinci yöntem en sağlıklısıdır hayvan güçlü kanatlarla kaldığı yerden devam eder 1. yöntemde kuş kazık tüyde ise fişekten ince tüydeyse takladan kaçar oyununu bozar.
KaraCakmaklı
KaraCakmaklı
Ad Soyad : Özgür
Doğum Tarihi : 02/05/80
Forum Kayıt : 02/06/08

sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? Empty Geri: sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi???

23/6/2010, 12:01 pm
Kuşuna gore degısır kendın takıp edın kendın karar vermen lazım ne yapacagına.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

29/6/2010, 4:37 am
bu sene erken uçurduğum 4 tane yavru sıkı girip kayboldu,kuşlarımın yavrularını ekeleşenece sökmeyeceim artık çatıya çıksın insinler etrafı iyice tanısınlar ayağında künyeleri olduğu halde kuşların sadece 1 tanesinden haber geldi onuda tekrar uçurduk yine kayboldu
mirocu1
mirocu1
Ad Soyad : fatih akgeyik
Forum Kayıt : 29/11/09

29/6/2010, 7:48 am
valla dostum kuşuna göre değişir ben kendi yavrularımı 10 gün çok kuşla uçurup nefesini açtıktan sonra diğer 1 haftada tek bir kuşla uçurup taklaya girdikten sonra tek uçuruyorum hava oyununu sökmeye başladıktan sonrada yani baktımki hayvan çok sertleşmeye başladı kanatları çekip yatırıyorum kanat çıkıncada dört dörtlük oyun yapıyor.
Anonymous
Misafir
Misafir

29/6/2010, 10:50 am
Kuşçulukta herkesin kendine göre bi yöntemi var doğru yada yanlış tartışılır ama ben kanat çekmeye karşıyım kanadı çekildiği zaman kuşun yeni gelen kanatları tüleyip kendi attığı kanat kadar sağlıklı olmuyor...

Hem kuşun yavrulukta oyun söktükten sonra yatırılması da uygun değil bekleyin sonunu görün baş 2 azıya gelene kadar uçsun sonra kesin kanatları kendi tülesin kanatlarını tekrar düzdüğü zaman eşe atın yavrunun üstünde kaldırın deneyin o halde de yapıyorsa kuş olmuş demektir hayrını görün...
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

30/6/2010, 8:40 am
Uygar kardesim,

Dogrusun, haklisin'da, Bazen kuslarin kanatlar 2 aziya gelmeden ince tulege girip, dirsek altlari bos oluyor. Bu yüzden uçurdugun zaman dirsek altlarinda bulunan yeni filizleri gömüyor/patlatiyorlar. Çogu kuscu arkadaslar, kuslari'nin kanat patlattigi için elden çikartiyorlar, halbuki bu kendi hatalarindan kaynaklaniyor!

Aha bu sene benim basima 3 kusta(zer'de) geldi. Daha halen yatiyorlar!! Kuslarim 5'ci kanat'ta, kanat altlarini tülemeye basladilar. Tüm filiz..(ne hikmet'se, yürümeye basladigin'da oluyor). Oralari tamamlayana kadar, 2 aziya geldiler. Haydiii selamin aleykum.. Gülermisin, aglarmisin?? Onlari'da tamamlasin diyene kadar, aradan asir geçiyor!!

Bu kusa ne yapmali?? sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 3419840488 sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 3419840488 sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 3419840488
Anonymous
Misafir
Misafir

30/6/2010, 7:35 pm
Haklısın cihan oda var ama bu seyisin sorumluluğuna kalmış birşey seyis kuşu kümesten çıkarıp fırlatıyorsa uçsun diye yapacak birşeyimiz yok. Kuşu günlük olarak kontrol etmeli kanatlarında bi durum var mı sağlığında bişey varmı diye. fren kanatlarında yada kanat altlarındaki ince tüyde eksik oldu mu kuş zaten takla atmaz yada atmaktan kaçar yüklenemez canı yanar biz bunu takip edeceğiz azılardan önce kanat altlarından tülerse de kanatları direk kesip bekleyelim kendisi sağlıklı bir şekilde tülesin.

Kuş kanat açabilir kimisi dikkatsiz uçurmamızdan açar kimi çok yüklenir kilodan açar kimi de genetik yapıdan açar çok serttir kanadı tülek olmasa da açar biz kendi hatamızdan dolayı olup olmadıgını anlamadan kuşu elden çıkarmamalıyız...
badyokan
badyokan

2/7/2010, 6:57 pm
bide arkadaşlar bu 11 kanat olayı ne özellikle agökmen abime soruyorum bi yerde okumuştum öle bir yazısını.benim kuşlar geneli 10 kanat
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

2/7/2010, 7:20 pm
okan kardeş boş ver 11 fek çok eskiden feleksizler vardı 11 fek olurdu bi zamanlar güzel oynamışlardı şimdi nadir çıkıyor 11 fek kuş oynasında 9 fek olsun boş ver takma kafana 11 fek feleksizlerin çok güzel oynadklarına şahidim ama sonu hep hüsran olur ya gelir yapışır yada eve barka inmez bence artık 10 numara kuş evine inen kuş.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

4/9/2010, 7:38 am
sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 243385 paylasim icin sagolun, güzel yorumlar, ...
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

7/9/2010, 5:58 am
bız turk halkı olarak acelecıyız.ıstıyoruz hemen ucsun hemen olsun hemen gostersın kendını.o yuzden kusu yavruyken sokup yatırma seklını uyguluyoruz.bende bu guruba gırıyorum malesef.aslında ıkıncı yontem en saglıklı olanı kus taklayı cevırdıkden sonra makaslanıp tuledıkden sonra ucurulmalı.dogru olanı budur
sadık bayar
sadık bayar
Ad Soyad : sadık
Forum Kayıt : 08/08/10

7/9/2010, 6:47 am
bence kuş baş 2 weya 3 e kadar ucurulup sonra kesılmeli ama her kusun kanadıda kesılmez onuda belırteyım bıldıgınız kuş olması lazım bazı kuslar yatdıkdan sonra cok agırlasır ne kadarada ugrassanız boş olur saygılar...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

7/9/2010, 7:21 am
sizce doğru yavru uçurma yöntemi hangisi??? 1668118718
badyokan
badyokan

13/9/2010, 10:53 am
çok güzel yorumlar gelmiş saolun
Anonymous
Misafir
Misafir

24/10/2010, 4:29 pm
yavru ilk tuyunu ilk uctugunda atar ikinci tuyunu gotleme olayini yaptiginda atar ucuncu tuyunu taklayi cevirince atar dorduncu tuyunu taklalari siklastirinca atar besinci tuyunu taklalari sertlestirdiginde atar altinci tuyunu havada sicramaya basladiginda atar 7 ve 8 de kus yapabilecegi oyunu gosterir cok yakina gelmesede ,9,ve 10 tuyunu cekersin taki buyuyup sertlesinceye kadar beklersin sonrada kusu ucurursun bir hafta sonra kus ritme girer seyredersin iyi seyirler benim bildigim duydugum izledigim yol bu arkadaslar
mustafa_yaldiz
mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08

29/1/2011, 1:52 am
sert kuşsa tüyden sonra ucur derım
kırıkkaleli_kuşçu
kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10

29/1/2011, 9:14 am
kuş taklayı çifledikten soınra kafayı dikmeye başlayınca baş 3kanada düşer ortalama ondan sonra yatıracan tüyden çıkacak kanadı düzecek böyle daha sağlıklı olur bence
Similar topics