BUDA BENIM 7 AYLIK BI KUSUM
+3
Dr. Sedat
akıncı
eric
7 posters
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
BUDA BENIM 7 AYLIK BI KUSUM
4/7/2010, 5:41 pm
YANLIZ KUS TUYDE VE DIRSEK ACMIS O YUZDEN KACIYO TAKLADAN FISEKDEN BAZEN KISA GIDIYO YARIM BIRAKIYO, TAKLAYI CEVIRINCE YAN DONDUGIDE OLUYO, SANIRIM DIRSEK ACISINDAN BENDE MAKASLADIM KANADINI YENI TUYLERI DUZSUN OLE BI UCURIM BAKIM NASIL OLCAK.
YORUMLARINIZI BEKLIYORUM.
- akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08
Geri: BUDA BENIM 7 AYLIK BI KUSUM
4/7/2010, 6:21 pm
Selamun aleyküm Maşallah güzel hayvan inşallah tüyünü dizince daha güzel olucaktır rabbim agız tadıyla uçurmayı nasip etsin Selametle...
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
5/7/2010, 9:18 pm
selam ergun
masallah guzel dalisi ve cikisi var benim agacciyi andiriyo
umarim ilerde bozmaz, kanada bir iylessin ondan sonra daha iyi olur insallah
hangi yavru bu ? topa attigin yavrulardan cakmak olanimi?
bendede kuslarin cogu oyuna girdi fakat tam 1 aydir acayip rutubet ve sicak burasi kuslar ucamiyo duserek iniyo, insalllah duzelsin su havalarda bir video cekicem.
turkieyden gelen dumanin disi yavrusu cok guzel oldu, hemde 1 ayda oyuna girdi, dalip cikiyo sesi tabani var 6- 12 takla oynuyo ama daha kuvveti yok bide hava cok rutubetli boguluyo bakalim su havalar duselsinde dah aonun giibi 8 tane var hazirda
kendine iyi bak
masallah guzel dalisi ve cikisi var benim agacciyi andiriyo
umarim ilerde bozmaz, kanada bir iylessin ondan sonra daha iyi olur insallah
hangi yavru bu ? topa attigin yavrulardan cakmak olanimi?
bendede kuslarin cogu oyuna girdi fakat tam 1 aydir acayip rutubet ve sicak burasi kuslar ucamiyo duserek iniyo, insalllah duzelsin su havalarda bir video cekicem.
turkieyden gelen dumanin disi yavrusu cok guzel oldu, hemde 1 ayda oyuna girdi, dalip cikiyo sesi tabani var 6- 12 takla oynuyo ama daha kuvveti yok bide hava cok rutubetli boguluyo bakalim su havalar duselsinde dah aonun giibi 8 tane var hazirda
kendine iyi bak
- eric
6/7/2010, 1:18 am
selam Sedat,
evet benimde baya hosuma gitti bu kus ama o kaybolan cakmagin yerini tutamaz, bu kus hani sana kisin gostermistim ustu benekli mavi hasta gibiydi zayifti, o kus simdi duz mavi oldu. senin agaccinin torunlarinin oglu, 2 kardesi daha var ayna kuyruk miskiyle kaplama miski, iyi kuslar fena degil aynali miskiyi dahada iyidi bundan ama dirsek acinca baya bozdu o bende makasladim hepsini.kisacasi sen dogru solemistin, yazin kuslar tuyde ,yavru yumurtada, bide atmaca hic ucurcak durum yok yani en iyisi kisin ucurmak. ama atmaca daha cok sukur gormedim bu yaz. sonbaharda baya duzelirler benim kuslar. atmacanin en cok geldigi zamanlar sonbahar. bakalim napcaz.gorusmek uzre saglicakla kal.
evet benimde baya hosuma gitti bu kus ama o kaybolan cakmagin yerini tutamaz, bu kus hani sana kisin gostermistim ustu benekli mavi hasta gibiydi zayifti, o kus simdi duz mavi oldu. senin agaccinin torunlarinin oglu, 2 kardesi daha var ayna kuyruk miskiyle kaplama miski, iyi kuslar fena degil aynali miskiyi dahada iyidi bundan ama dirsek acinca baya bozdu o bende makasladim hepsini.kisacasi sen dogru solemistin, yazin kuslar tuyde ,yavru yumurtada, bide atmaca hic ucurcak durum yok yani en iyisi kisin ucurmak. ama atmaca daha cok sukur gormedim bu yaz. sonbaharda baya duzelirler benim kuslar. atmacanin en cok geldigi zamanlar sonbahar. bakalim napcaz.gorusmek uzre saglicakla kal.
- eric
6/7/2010, 1:23 am
top ettigim cakmakliyi tekrar top ettim, saga sola atiyodu kaybolur diye,cunku ondan 1 tane elimde ve eminim o en guzel kusum o yuzden babasiyla es ettim damizliga cektim. kardesi mavide kani agir gelmis heralde cok seri sekilde takla atiyo takladan boguluyo onuda ucurmuyom, onlarin yavrularini alip ucurcam iyi kuslar alcagimi dusunuyorum.
- freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10
6/7/2010, 8:10 am
kuş çok güzel maşallah
merak ettiğim kanadalarda oturup kuş nerden buluyorsunuz
yada bulmak zor olmuyormu tr den mi getiriyorsunuz
orada yabancılardan (kanadalılardan) bakan varmı güvercine
merak ettiğim kanadalarda oturup kuş nerden buluyorsunuz
yada bulmak zor olmuyormu tr den mi getiriyorsunuz
orada yabancılardan (kanadalılardan) bakan varmı güvercine
- talha54
Ad Soyad : talhaakdeniz
Forum Kayıt : 08/01/10
6/7/2010, 1:52 pm
inşallah başına bişey gelmez
- Dr. Sedat
6/7/2010, 2:17 pm
sayin ufuk kardesim
elimizdeki imkanlarla bir cogunu almanya uzerinden getirdik bazilarinida yumurta olarak cebimizde getirdik
uzun yillar surdu ama sounuda cok iyi damar kuslar getirdik
ha ergun bak diyodun o kus rengi koyu oyun kusuna benziyo iyi olucak diye:)
ama onemli olan istikrar kardesim bende boyle basliyan cok oldu sonrasi husran, ilerde bozuluyolardi. bendede var bir kac video ama buraya koymaya deymez diye dusunuyorum. o sana yolladigim cakmagin sonraki videolarida var cok daha iyi oldu. ama bu ara rutubetten ucuramiyorum kuslari
elimizdeki imkanlarla bir cogunu almanya uzerinden getirdik bazilarinida yumurta olarak cebimizde getirdik
uzun yillar surdu ama sounuda cok iyi damar kuslar getirdik
ha ergun bak diyodun o kus rengi koyu oyun kusuna benziyo iyi olucak diye:)
ama onemli olan istikrar kardesim bende boyle basliyan cok oldu sonrasi husran, ilerde bozuluyolardi. bendede var bir kac video ama buraya koymaya deymez diye dusunuyorum. o sana yolladigim cakmagin sonraki videolarida var cok daha iyi oldu. ama bu ara rutubetten ucuramiyorum kuslari
- eric
7/7/2010, 12:42 am
EVET UFUK KARDES, KANADAYA KUSLAR SANIRIM ESKISEHIRLI BI ABIMIZ VE SEDATIN SAYESINDE OLDU, KENDILERINE TESEKUR EDIYORUM BURDA BIZLERE GUVERCIN TUTKUSUNU DEVAM ETTIRME OLANAGI SAGLADIKLARI ICIN. SEDATINDA YAZDIGI GIBI KUSLAR YA YUMURTA OLARAK YADA AVRUPA UZERINDEN GELMIS BURALARA. VE BURDAKI BI COK TURK KUSU BESLEYEN ARKADASLAR SEDAT'TAN TEMIN ETMISLERDIR, BENIM GIBI. KUSLARIMIZ COK IYI OLMASADA GONLUMUZU HOS EDIYOLAR. TURKIYEDEKI BAZI KUSLARLA KIYASLANAMAZ AMA ELIMIZDEKILER BUNLAR, ICIMIZDEKI
GUVERCIN TUTKUSUNU BI NEBZE BASTIRIYOR ISE NE MUTLU BIZE. AMA YILMAK YOK BEN DAHA IYI KUSLAR ELDE EDECEGIME INANIYORUM. SAYGILAR.
GUVERCIN TUTKUSUNU BI NEBZE BASTIRIYOR ISE NE MUTLU BIZE. AMA YILMAK YOK BEN DAHA IYI KUSLAR ELDE EDECEGIME INANIYORUM. SAYGILAR.
- freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10
7/7/2010, 1:02 pm
bu sevda boyle birşey engel tanımıyor güzel kuşlar yapabilmişseniz ne mutlu sizlere mesela burada benim canım sıkılsa giderim kuşcuya beğendiğim bir kuşu alırım orada oyle bir imkan olmaması kötü ama bu şartlar altında güzel kuşlar yapmışsınız tebrik etmek gerekli....
- Dr. Sedat
7/7/2010, 1:06 pm
slm ergun
estafurullah, bu bizim zevkimiz allaha sukur imkanimiz olduda getirdik, yok sa buralar hic cekilmezdi:)
wallaha buyuk konusmiyim am acok sukur bizdeki kuslarin cogu turkiye ile kiyaslanacak sekilde kuslar sadece buranin havasi , atmacasi , kisi ve rutubeti yuzunden tam randuman lamaiyoruz herkustan am ainsalllah bu kuslari zmaanla buraya adapte edecegiz :)
dikkat ettim bu mavide, daha cok o iclerinde azda olsa bulunan oyun kuslarinin ozellikleri var, ama boyle tek dama yapilan seferle pek birsey anlasilmiyo, ilerde biraz uzun video cekte tam gorelim.
ben bir aydir kus ucuramiyorum rutubet ten dolayi hayirlisi ile bir gitte su rutubetli hava, yoksa sezon biticek. biz senin gibi kisinda kus ucuramiyoruz atmacadan:)
estafurullah, bu bizim zevkimiz allaha sukur imkanimiz olduda getirdik, yok sa buralar hic cekilmezdi:)
wallaha buyuk konusmiyim am acok sukur bizdeki kuslarin cogu turkiye ile kiyaslanacak sekilde kuslar sadece buranin havasi , atmacasi , kisi ve rutubeti yuzunden tam randuman lamaiyoruz herkustan am ainsalllah bu kuslari zmaanla buraya adapte edecegiz :)
dikkat ettim bu mavide, daha cok o iclerinde azda olsa bulunan oyun kuslarinin ozellikleri var, ama boyle tek dama yapilan seferle pek birsey anlasilmiyo, ilerde biraz uzun video cekte tam gorelim.
ben bir aydir kus ucuramiyorum rutubet ten dolayi hayirlisi ile bir gitte su rutubetli hava, yoksa sezon biticek. biz senin gibi kisinda kus ucuramiyoruz atmacadan:)
- eric
8/7/2010, 4:54 am
ben ancak sonbaharda video cekecek duruma getririm kuslari. suan oyuna girenleri top ettim dirsek acma bide tuyden dolayi. 5 tane yeni yavru ucuruyorum 2- 3 haftadir,taklayi soktuler sabah atiyorum aksam isten geldigimde ya baska yerdeler yada ucar vaziyette buluyorum, kalabalik ucunca gec aciliyolar ama ben simdilik nefesleri acilsin diye birakiyorum disari artik baya ucuyolar, ucus sureleri yarim saat 45 dakka falan doldurdugunda 2 serli ucurcam ve kapatcam kumese.
buralar cok serin Sedat kuslar sabah atimmi disari fisek gibi firliyolar ucmak icin can atiyolar havada temiz bi bakmisim kuslar kaybolmus gozden dolasip geliyolar. tek moralimi bozan sey kuslari agiz tadiyla izleyemedim, tuydeler dirsek aciyolar cok zaman aliyo iylesip kendilerini toparlamalari. insan sabirsizlaniyor bir an once duzelselerde ucurup gorsek diye ama gercekten oyun kusu cok sabir istiyo.
buralar cok serin Sedat kuslar sabah atimmi disari fisek gibi firliyolar ucmak icin can atiyolar havada temiz bi bakmisim kuslar kaybolmus gozden dolasip geliyolar. tek moralimi bozan sey kuslari agiz tadiyla izleyemedim, tuydeler dirsek aciyolar cok zaman aliyo iylesip kendilerini toparlamalari. insan sabirsizlaniyor bir an once duzelselerde ucurup gorsek diye ama gercekten oyun kusu cok sabir istiyo.
- Dr. Sedat
10/7/2010, 3:36 pm
slm ergun
wallaha kardesim , o kuslar yattimi biraz zor kendine geliyo ama kilo aldirmassan sorun olacagin sanmiyorum ne ise onu gorursun. ama kanat acma olayi kotu, eger filiz dibindense sorun olmaz am adirsekten acarlarsa o kjus daha kendine gelemiyo, cok kacak yapiyo ve oyun bozuyo. umarim seninkiler oyle olmaz..
bende tuy sorunu yok, elimde tuyunu atmis yavrularda var yeni tuye girenlerde var ve dah ayeni ucmaya hazirlarda var o yuzden sikinti yok . hazir olani ucuruyorum. dumanlar oyuna basladi bir disi seferlere basladi am arutubetli havadan hayvan felak oluyo inemiyince. ufak bir videosunu sektim yukardan sefere basladi ama cok guzel sesli masallah. onun 3 kardesi daha ucuyo onunu yuva kardesi olan erkek biraz degisk oynuyo su an deli taklada ama dokulmuyo. daha deli taklada olan 8 kus var ama bu rutubetli havadan ucuramiyorum hemen tikaniyolar. neyse dun yagmur yagdi rutubet biraz olsun gitti. hava sican hala ama sabahlari ucurabilrim heralde.
wallaha benim yer ve iklim senin gibi olsa her gun bir video cekerdim:) ucurdugum yeri azda olsa gordun tam dibimde agac, ve uc yanim agacla cevrili kuslar bazen fiseklerken agaca takiliyo:) ama ona rahmen seyrettigim iki kus var gecen seneki ekeler. videosunu sana yollamistim
onun yeni videolari var daha guzellestirdi oyunu, online olursan yolarim.
neyse bakalim ama artik ben aradigimi buldum bundan sorna deneme falan yok artik elimde 30 kadar gormedigim deneme kus var onlari kovaliycam sezon sonuna kadar. cunku hepsine guveniyorum cok iyi olucaklar.
wallaha kardesim , o kuslar yattimi biraz zor kendine geliyo ama kilo aldirmassan sorun olacagin sanmiyorum ne ise onu gorursun. ama kanat acma olayi kotu, eger filiz dibindense sorun olmaz am adirsekten acarlarsa o kjus daha kendine gelemiyo, cok kacak yapiyo ve oyun bozuyo. umarim seninkiler oyle olmaz..
bende tuy sorunu yok, elimde tuyunu atmis yavrularda var yeni tuye girenlerde var ve dah ayeni ucmaya hazirlarda var o yuzden sikinti yok . hazir olani ucuruyorum. dumanlar oyuna basladi bir disi seferlere basladi am arutubetli havadan hayvan felak oluyo inemiyince. ufak bir videosunu sektim yukardan sefere basladi ama cok guzel sesli masallah. onun 3 kardesi daha ucuyo onunu yuva kardesi olan erkek biraz degisk oynuyo su an deli taklada ama dokulmuyo. daha deli taklada olan 8 kus var ama bu rutubetli havadan ucuramiyorum hemen tikaniyolar. neyse dun yagmur yagdi rutubet biraz olsun gitti. hava sican hala ama sabahlari ucurabilrim heralde.
wallaha benim yer ve iklim senin gibi olsa her gun bir video cekerdim:) ucurdugum yeri azda olsa gordun tam dibimde agac, ve uc yanim agacla cevrili kuslar bazen fiseklerken agaca takiliyo:) ama ona rahmen seyrettigim iki kus var gecen seneki ekeler. videosunu sana yollamistim
onun yeni videolari var daha guzellestirdi oyunu, online olursan yolarim.
neyse bakalim ama artik ben aradigimi buldum bundan sorna deneme falan yok artik elimde 30 kadar gormedigim deneme kus var onlari kovaliycam sezon sonuna kadar. cunku hepsine guveniyorum cok iyi olucaklar.
- çanakkale boğaz
Ad Soyad : inanç kardaş
Doğum Tarihi : 28/10/74
Forum Kayıt : 16/09/09
11/7/2010, 8:12 pm
bu performans devamlı ise daha ne olsun.allah can pekliği versin.saygılar
- eric
15/7/2010, 10:20 pm
çanakkale boğaz demiş ki:bu performans devamlı ise daha ne olsun.allah can pekliği versin.saygılar
kuslarim cogu bozuyor sonradan ama bozmaynalarida var, onlarda aksama kaldimi ertesi gune gelemeyip kayboldular.
yeni yavrular var onlardan cikarmaya alisiyorum bozmayan iyi damarlar. bi kac tane degisik oyun sitili olan kuslar var
onlari bi denicem hazir olunca video cekip goruslerinizi alirim, ki ona gore iyi nesiller cikarabileyim. saygilar.
- çanakkale boğaz
Ad Soyad : inanç kardaş
Doğum Tarihi : 28/10/74
Forum Kayıt : 16/09/09
19/7/2010, 7:15 am
kuş güzel maaşallah.daha iyi olacak eminim ama evrenede kızma babası...