11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI 411k

Join the forum, it's quick and easy

11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI Empty 11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI

15/7/2010, 7:35 pm
11 günde yavru bi güvercinin çatıda ve havada baş kaldırması normalmi bu yavruyu ilk uçurduğumda 1 cide bel kırdı 2.cide taklayı çevirmişti çok çabuk sökülecek bi aksilik olmazsa en fazla 2 haftaya altınıda doldurur bence ama sonu nasıl olur dersiniz ana baba çok iyi oyun kuşları.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI Empty Geri: 11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI

15/7/2010, 9:40 pm
Erken oyun acip sökmesi tabiki iyi olur, hele hele bizler Türklerde, fakat aceleci oldugumuz icin cok seyler kaybettik ve hala kaybediyoruz, sabirli olmak o kadarmi zor ? 11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI 3419840488

Konu kus, bende bu yazdiklarimi yazmadan edemedim, kimse kusuruma bakmasin, sonu nasil olur dedin, bizimkisi nede olsa bize ait fikirlerimiz sadece, soruldugu icin bizde paylasiyoruz, ben erken oyuna giren kusu sevmem, genelde ondan sonra bozabiliyor, hatceye degilde netceye bakarim, ...

Hayrini gör ve insallah yanilan ben olurum, temennigim budur senin icin Tolga !

Ana ve Babanin iyi olmasi hic birsey ifade etmez, adam Doktor olur, cocugu zibidi olur, Dayisina`mi ceker kime ceker bilinmiyor, ... bende`de var öyle süper Gök`ler, bu konuyu acman cok hosuma gitti acikcasi, bakalim burdaki yorumlardan yola cikarak ben kendime ne dersler cikaracagim, su an yumurtada, ama icinden ne cikar ancak Allah bilir, ...

Saygilar
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

16/7/2010, 7:55 am
evet tolga dediğin gibi kuşlar mevcut bende bir kan var yavruları burun tüyünü kapattımı kendi kalkar uçar ilk iki gün evin üstü daha sonraki günler bulutta uçar 15. gün oyuna başlar çağır misafirini oturun seyredin sonu da iyidir oyunu bırakmazlar
tolga40

16/7/2010, 9:17 am
aydın abi bu yavrunun anası adaşımın kümesten seçtiğim bi dişi babasıda benim avatardaki kuş bu gün uçurdum 25,30 tane kuş kaldırdım çoğu yavru zaten bu yavru nokta oldu diğerledinden ayrı uçup havada fişek üzerine fişek konacağı zaman çatıya fişek yaptı çok güzel olacak inş bu forumda videosunu izleriz
deli_fisek03
deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08

16/7/2010, 1:55 pm
:) 11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI 3149687655
turgutusta
turgutusta
Ad Soyad : turgut yılmaz
Forum Kayıt : 04/03/10

17/7/2010, 3:10 pm
kardeş benyavru ucurdum iki ay düz ucup birgün belkırdı ikin cigün taklave başyap maya başladı ve şuan ücüncü kanadını attı ve tülesinin bitmesini bekliyorum ve kuşum dişi olmakyadır festivale hazırlıyorum seneye inşallah
tolga40

17/7/2010, 3:26 pm
daha önce 6 ay hiç bel bile kırmayıp tülekten çıktıktan sonra kısa zamanda oyuna giren 2 tane kardeş yavru uçurmuştum arkadaşlar bunlardan iyi pilav üstü olur diyip şaka yapıyollardı kuşlar oyunlarını görünce sustular

11 günde sefere başlayan yavruya gelince dün nerdeyse kaybediyodum havada sefer üstüne sefer yapıp ne tarafa ne yöne gittiğini göremeden seferler alıp durdu kümesten yaklaşık 4 km uzaklaştı gözle zor görülür,hatta ara ara kaybetim umudumu kesmiştim artık kayboldu derken yavru uzun bi süre düz uçmayı başardı ve geri geldi orta kuyruklarından aldım biraz yoksa kaybolacak
Anonymous
Misafir
Misafir

17/7/2010, 6:48 pm
Yavrunun erken sökülmesi oyun karakterini fazla belirtmez bence ama geç sökülenler erken oyuna girenlere nazaran daha istikrarlı oluyor hem daha çok uçtuğu için kanat vucut ciger yapıları gelişiyor hemde kuşta kafa olayı daha sağlam oluyor...

Burda sevdiğim bi abimin bi dişisi var ankara kuşu altından aldığı bütün yavrular bir günde taklayı dönüyor ve çabuk başlıyor ama sık taklaya girdiği zaman açmak çok zor oluyor açabildikleri de çok güzel oynuyor ama sonu çok istikrarlı değil 4 yavrudan bitanesi bozmadan devam ediyor diğerleri yavruyken yaptığını yapmıyor ya yapışıyor ya yavrunun üstünde bırakıyor sefer sayısını 4 te bir azaltıyor...
KOSOVALIOKTAY
KOSOVALIOKTAY
Ad Soyad : OKTAY CAMALOGLU
Doğum Tarihi : 07/03/79
Forum Kayıt : 20/10/08

18/7/2010, 9:25 pm
arkadaslar bende böyle bir kus ucurdum yavru bir arabim tam bir sene ucurdum ve hic bel kirma götleme hic birsey yoktu ve arkadasin dedigi gibi arkadaslar posta mi ucuruyuyorsun diye dalga gecerlerdi ama kus cok cabuk bir zamanda oyuna bir basladi ama ne basladi kus bir sefere geldimiydi adamin takkasini düsürürdü böyle cins kuslar var cok erken de baslayan da var cok gec baslayanda da selamlar oktay
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

26/7/2010, 1:15 pm
yavru kuşun çok erken oyuna başlaması bana göre çok iyi değil nefes yapmadan oyuna giren yavrunun uçuş süreci çok uzun oluyor.tam oyuna girdi nefes tam açılmadı yavru tüyüne girecek bundan çıkacak kanat tüyüne girecek bence en mantıklısı yavru tüyünden çıktıktan sonra uçurmaktır.gerçi herkes kendine göre yoğurdu yer selamlar
adrenain
adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10

26/7/2010, 8:43 pm
yavru kuşun bu kadar erken sefere başlaması kuşun gelişimi açısından pek iyi değil.
Erken sökülen yavruları fazla yormamalı , 1 ay gibi bir süre kendini geliştirmesini ,vücüt yapısını oturtturulması beklenmelidir. 2 günde 1 idman vermek bence yeterlidir.hayvana fazla yüklenildiği zaman özellikle iyi perdalı ve seferi bol yavrular ciğerleri ve kas yapısı tam anlamıyla gelişmediği için hastalığa yakalanma oranları yüksek oluyor.Yavru kuşul ideal sökülme süresi 1 aydır. 1. hafta çevreyi tanıma ve belkırma ,2.hafta taklayı çevirme ,3. hafta yüksekte ve geniş çevrede gezinerek 2,3 taklalı hava oyunları,4. hafta kuşun soy yapısına göre direk dama gelerek oyun yapma yada bol taklalı havada ve hergün üzerine koyarak oyunu nizami şekle sokması gibi bir zaman grafiği izlemelidir.
Uyun kuşuşnu oyuna geç başlaması 1,hatta 2,3 yaşında başlaması da kuşçuluk açısından iyi birşey değildir.iyi bir oyun kuşu on yavrudan birinde göz doldurur şekilde oyun yapıyor ve diğer 9 yavru için bukadar zaman beslemek kuşçuluk için bir kayıp oldugunu düşünüyorum.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

26/7/2010, 9:33 pm
11 GÜNDE YAVRU SEFERE BAŞLADI 1437731403 :112:
Similar topics