soyda geriye dönüş  MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ? 411k

Join the forum, it's quick and easy

soyda geriye dönüş  MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ahmet kara
ahmet kara
Ad Soyad : ahmet kara
Doğum Tarihi : 01/09/78
Forum Kayıt : 24/05/08

soyda geriye dönüş  MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ? Empty soyda geriye dönüş MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ?

26/6/2008, 12:35 pm
sevdiğimiz bir abimden çok eski damarlarından olan bir dişi bir erkek aldım bu kuşlar 2 side aynı kandan gelmiştir.
gözümüzle sürekli göze alışkın renkler alırdık. bu kuşları biz dışarıdan hiç bir kuşa eş katmamıştık yıllar boyu sonunda kuşlar iç içe ola ola yavrularda gözlerinde perde inmesi ( yani körlükler ) topallıklar gibi kuşlarda hastalıklar skatlıklar belirdi
çok iii olduğuna inadığımız yeni bir dişi kuş kattık kuşalrın içine ve kuşlardan aldığımız yavrular tekrar düzgün bir şekilde sağlıklı üretim yapmaya başladık aldığımız yavruları uçurduk ama eski damarlarımızın performansları kalmamış o nu gördük ve şimdide tekrar geriye dönüşüm

düşünüyorum soyda eski kuşlarımızın bir nebzede olsa nasıl soyunu geri kazanabilirim.? böyle bir şey mümkünmüdür.

farklı yerlerde bu sorunumu paylaşıma açtım düşüncesi fikri olan yazarsa mutlu olurum teşekkürler
sponqe
sponqe
Ad Soyad : sponge
Forum Kayıt : 05/06/08

soyda geriye dönüş  MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ? Empty Geri: soyda geriye dönüş MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ?

26/6/2008, 3:49 pm
Öncelikle meraba Ahmet kara kardeş.kuşların fazla yakınlaşmaları sakatlıkları beraberinde getirir ama bu böyledir genellikle.Bence geriye dönüşüm eski damar kuşlarından yani senin gözde kuşlarından Erkek olanı gene bu erkekten gelme dişiye eş yap yani kızını 1-2 cift yavru al bu yavrulardan huyu babasına benzeyeni yani torununu tekrar dedesine eş yap.Bunu bu şekilde devam ettiğinde kuşların yakınlaşır sakatlıklar gelebilir ama erkek kuşun damarı kuvvetli ise oyunda ve ucmada eskiye dönüş yapabilirsin.yani bir nevi kopyalama.
ademyavuz
ademyavuz
Ad Soyad : Adem Yavuz
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 04/06/08

soyda geriye dönüş  MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ? Empty Geri: soyda geriye dönüş MÜMKÜNMÜDÜR AMA NASIL ?

7/7/2008, 7:01 pm
mrb ahmet bey öncelikle bilmeniz gereken sey güvercin genetiği diye bir şey vardır kuşlarınızın iyi olması baska kuşlarınında iyi olmasına bakar eğer ırk kuşlarınızı iyi sndığınız kuşlarla eş atıp yavru aldı iseniz kuşların yavrularıda iyi cıkmamıs ise hemen kendi bildiğiniz kuşlara suc atmayın . eş değişimine gidin ve tekrar deneyin ama unutmayınki ucumunu görmediğiniz kuşlara ırk kuşlarınızı eşleştirmeyin parası ne olursa olsun kuşun ucumunu görün ve kuşunuza öyle eş alın eğer genede fayda etmiyorsa kuşlarınıuzı elinizden cıkarın derim çünkü kuşlarınız sandığınız kadar iyi olmaya bilir.. aynı kanadan gelen kuşlarda skatlık olmasa bile performans düşüklüğü görülür bunuda ssakın unutmayın bildiğiniz kuşlardan yavru almak en iyisidir ucumunu görmediğiniz kuşlardan yavru almayı bütün kuşcuların bence bırakması lazım ben bunu bilir bunu derim saygılar....
cemal kara
cemal kara
Ad Soyad : cemal kara
Doğum Tarihi : 08/08/80
Forum Kayıt : 08/07/08

4/8/2008, 12:07 pm
sevgili ahmet bey siz o aldığınız kuşlara bakmaya devam edin sakın teretdüte düşmeyin ben size bir çift daha ayarlamaya çalışacam bu arada elinde onlardan 3 tane var anaç olarak
deli_fisek03
deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08

11/8/2008, 5:49 pm
ahmet bey ben ustalarin yainda konusmak istemem ama bakin elinizdeki kuslarin ozellik olarak tasidiklari ozellikleri onlara vuracaginiz kustada bulmaniz gerekirki esleme hatasi yapmayiniz sonucta ne kadar iyi bildiyiniz kus olursa olsun es yapilacak kus kesinlikle havada yaptigi oyun ile secilmez kusu elinizdeki kuslarin ozelliklerine gore arayin bence yoksa havada ne kadar kus alirsaniz alin inanin bana cok cok buyuk sansiniz varsa tutura bilirsiniz yoksa kesinlikle bunu yapamassiniz ve kusta geri donus cok kolay bir sekilde mumkundur ama kusura bakmayin beni mazur gorunki bu konuyu paylasamicam burada saygilar
cemal kara
cemal kara

18/8/2008, 12:35 pm
sayın salih onun ilacı bende de inat ediyor işte
deli_fisek03
deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08

18/8/2008, 8:21 pm
ver o zaman o ilaci sen ona :)
karaahmet
karaahmet
Ad Soyad : ahmet kara
Doğum Tarihi : 01/10/78
Forum Kayıt : 18/08/08

19/8/2008, 12:24 pm
cemal ilaç işinemi başladın yeğnim :D farketmez biz zehiri aldıkta panzehir yapmaya çalışıyorum varsa pan zehir alim senden :lol:
cemal kara
cemal kara

22/8/2008, 11:32 am
ben kendim pan zehirim zaten sen meraklan ma sakın
MURAT AKGÜL
MURAT AKGÜL
Ad Soyad : Murat AKGÜL
Doğum Tarihi : 18/09/77
Forum Kayıt : 07/02/09

18/2/2009, 9:50 pm
sponge arkadaşıma katılıyorm aldığın yavruyu 2-3 kan aynı sağlam olan kendi kuşuna çift et devamlı aldığını tekrar vur aynı kanı yakalarsın
ERTAN ÇAM
ERTAN ÇAM
Ad Soyad : ERTAN ÇAM
Doğum Tarihi : 10/02/79
Forum Kayıt : 26/01/09

6/3/2009, 10:32 pm
BENİM ŞAHSİ FİKRİM

KUŞLAR İÇ İÇE GİRDİKÇE HEM UFALIYOR HEM ATALARININ ÖZELLİKLERİNDEN UZAKLIŞIYOR (KANAT SESİ AZALIYOR VB.)

AMA İYİ BİRKANI İÇ İÇE YAPIP EN ÇOK ATAYA YAKIN OLANI DEĞİŞİK BİR KANLA KIRARSANIZ İYİ BİR DAMIZLIK YAKALAMA OLASILIĞINIZ ÇOK YÜKSEK UÇUM KUŞLARI İÇİN SÖYLÜYORUM

ŞEBAP İÇİN BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM;

SAYGILAR....