14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ?
+15
kırıkkaleli metin
mesutpp
Samsunlu55
mehmet73
ugur köse
seleray 51
eric
cihantje
security
musamamoste
Sakallı Sadık
kuscuozgur
tolga40
fuatbc
Kuscu-Murat
19 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ?
24/8/2010, 2:36 am
Selam degerli Kus sever büyüklerim ve kücüklerim,
herkese ilk önce hayirli Ramazanlar diler tuttugunuz oruclarin kabul olmasini temenni ederim cenàbi Allah`tan !
Gelelim soruma, benim ciftlerim ,yani yeni yeni ese verdiklerim kesinlikle iki yavrunun birine mutlaka 14 Kuyruk yavru veriyor, bundan dolayida rahatsizda degilim, ama bir abim damari tutmus dedi ve bende sizlere sormak istedim, yani genis kuyruk herzaman icin iyidir, havada ücüncü bir ayak misali, ama neden ve nicin böyleyse sizlerden, yani hele hele bilenlerden duymak ve okumak ve sonucta ögrenmek istiyorum, ...
Konuyla ilgili bizi, yani hepimizi biraz daha ilerletecek yorum birakanlardan Allah simdiden razi olur insallah, hani asli varmi bunun yoksa tesadüfmü, sizin yavrulariniz böyle gelmeye baslasa sizler ne yapardiniz, özel önlemmi alirdiniz, yoksa aynen devammi, ...
Saygilarimla
Buyrun, söz sizindir Allahin izniyle insallah, ...
herkese ilk önce hayirli Ramazanlar diler tuttugunuz oruclarin kabul olmasini temenni ederim cenàbi Allah`tan !
Gelelim soruma, benim ciftlerim ,yani yeni yeni ese verdiklerim kesinlikle iki yavrunun birine mutlaka 14 Kuyruk yavru veriyor, bundan dolayida rahatsizda degilim, ama bir abim damari tutmus dedi ve bende sizlere sormak istedim, yani genis kuyruk herzaman icin iyidir, havada ücüncü bir ayak misali, ama neden ve nicin böyleyse sizlerden, yani hele hele bilenlerden duymak ve okumak ve sonucta ögrenmek istiyorum, ...
Konuyla ilgili bizi, yani hepimizi biraz daha ilerletecek yorum birakanlardan Allah simdiden razi olur insallah, hani asli varmi bunun yoksa tesadüfmü, sizin yavrulariniz böyle gelmeye baslasa sizler ne yapardiniz, özel önlemmi alirdiniz, yoksa aynen devammi, ...
Saygilarimla
Buyrun, söz sizindir Allahin izniyle insallah, ...
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
Geri: 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ?
24/8/2010, 2:45 am
murat ılk oncelıkle duaların ıcın tesekkur ederım bence damar tutmayla alakalı bırsey degıldır soydan gelen bır ozellık olduguna ınanıyorum cok ozel onememı alırsınız demıssın benım ıcın adam gıbı oynamıyorsa 20 kuyruk olsada gozumde normal bır kus ıfadesını tasır benım ıcın 12 kuyruk olsun adam gıbı oynasın adam gıbı oyun kusun hıc bırseyıne bakmam kac kuyruk kac fey (telek ) kusun egerkı senı tadmın edıyorsa oyunda 14 kuyrugu bosver oyununa bak
- fuatbc
24/8/2010, 3:04 am
tatmın etmedı galıba senı yazdıklarım uzdum senı sanırım :) ben sadece dusuncemı paylastım hersey sana kalmıs.
24/8/2010, 3:14 am
estagfurullah, gecenin bu vaktinde ilgin ve alakan icin
tatmin olup olmamam önemli degil, bunu bana baska bir sekilde aydinlatacak veya anlatmaya calisacak arkadaslarin, abilerin ve kardeslerin yorumlarinida tatmin olana kadar gözden gecirip ondan sonra dedigin gibi bana kalmis, ...
8000 üyeye olusmus bir sitede il tuglayi koyan sen oldun, sira ikinci tasta ;)
Tatmin olmak mühim degil, mühim olan dogruyu bulup onunla yola cikmak, yani bunu bana diyen belki bu tür kuslari seviyorda böyle dedi, saat su an 5:15h yani 9 saat oldu bu sözün bana denildigi, hatda al ucur dedim, bende kus cok dedi, ... hünerlerini görecegiz artik, ... nasipse tabiki, ...
tekrar
tatmin olup olmamam önemli degil, bunu bana baska bir sekilde aydinlatacak veya anlatmaya calisacak arkadaslarin, abilerin ve kardeslerin yorumlarinida tatmin olana kadar gözden gecirip ondan sonra dedigin gibi bana kalmis, ...
8000 üyeye olusmus bir sitede il tuglayi koyan sen oldun, sira ikinci tasta ;)
Tatmin olmak mühim degil, mühim olan dogruyu bulup onunla yola cikmak, yani bunu bana diyen belki bu tür kuslari seviyorda böyle dedi, saat su an 5:15h yani 9 saat oldu bu sözün bana denildigi, hatda al ucur dedim, bende kus cok dedi, ... hünerlerini görecegiz artik, ... nasipse tabiki, ...
tekrar
24/8/2010, 5:23 am
murat kardeş bende var 2tane 12 kuyruk damızlık kuşlar düz, yavruyu 1 tanesini 15 kuyruk takkeli arap,diğerinide 12 kuyruk bıyıklı arap atmışlar okadar farklı yavru vermişlerki ana babaya hiç benzemiyor
kuyruk sayısına gelince 13,14 kuyruk kuşları severim kuyruğun oyuna etkisi çok fazladır kuşda manevra kabiliyetini sağlayıp taklaları vurdukça yukarı doğru yaylanmasını sağlar fazla kuyruk olmas iyidir kuş bide seriyse süper olur ben 10 kuyruk oyunlu taklacı kuş bile gördüm,bide soy tuttuğunu uçurunca anlarsın yoksa piyasada 14 kuyruk olupta hiç oynamıyon çok kuş var
kuyruk sayısına gelince 13,14 kuyruk kuşları severim kuyruğun oyuna etkisi çok fazladır kuşda manevra kabiliyetini sağlayıp taklaları vurdukça yukarı doğru yaylanmasını sağlar fazla kuyruk olmas iyidir kuş bide seriyse süper olur ben 10 kuyruk oyunlu taklacı kuş bile gördüm,bide soy tuttuğunu uçurunca anlarsın yoksa piyasada 14 kuyruk olupta hiç oynamıyon çok kuş var
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
24/8/2010, 9:52 am
murat kardeş genelde nadirde olsa verir bir çok kişide kuyruk sayma alışkanlığı olmadığı için bilmezde ama şunu söyliyim bunun ırkla gidişhatıyla ilgisi yok ne bir yöreye has olaydır nedebir soya yada iyi bir oyuna
24/8/2010, 10:14 am
Mratcım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Kuyruk meselesine gelince kanın tutmasıyla alakası yoktur yanlızca renk olayı gibi kuyrukta soyunda ne varsa onu veriyordur.Talganın söylediği gibi fazla kuyruk daha iyi oynar yukardaha iyi sıçrar diye bişeyde yoktur benim düşüncem.Duyanda birşey zannedecek şimdi kırk kuyrukları fener kuyrukları kırmaya başlayacaklar oyun kuşlarıyla.Bencede tam tersi ağırlık yapmasın kuşa giderken fazla kuyruk.
Kuyruk meselesine gelince kanın tutmasıyla alakası yoktur yanlızca renk olayı gibi kuyrukta soyunda ne varsa onu veriyordur.Talganın söylediği gibi fazla kuyruk daha iyi oynar yukardaha iyi sıçrar diye bişeyde yoktur benim düşüncem.Duyanda birşey zannedecek şimdi kırk kuyrukları fener kuyrukları kırmaya başlayacaklar oyun kuşlarıyla.Bencede tam tersi ağırlık yapmasın kuşa giderken fazla kuyruk.
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
24/8/2010, 11:01 am
oyun kuşunda 14 kuyruk makbuldur ama 14 kuyruk olduğu için süper oynar demek yanlış bence damar tutmak olayı uçan kuşun ve yavrularının performansıyla ilgilidir hem kendi hemde düşen yavrular güzel oyun hyapıyorsa demekki damarı tutmuşsundur
işallah damrı tutmuşsundur kardeş
allah emeklerini boşa çıkarmasın
bu arada ramazan ayıyla ilglili güzel dileklerin için teşekkürler Allah çümlemizin ibadetlerini kabul eder işallah
işallah damrı tutmuşsundur kardeş
allah emeklerini boşa çıkarmasın
bu arada ramazan ayıyla ilglili güzel dileklerin için teşekkürler Allah çümlemizin ibadetlerini kabul eder işallah
- security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10
24/8/2010, 12:25 pm
musamamosteidirin sözlerinin altınıimzalıyorum.
24/8/2010, 1:10 pm
hepinizden, :112: `un var olun insallah, ellerinize ve yüreklerinize saglik, tahmin ettigim ve bugüne kadar az cok bu böyledir su söyledir dediklerimi buldum simdiye yazilan yorumlarda, yani bizi bu yola sokan dogru yolda ilerlememizi saglamis, yanlista yönlendirebilirdi`de, degilmi !?
Tabiki ben o bahsettigim yavruyu dün ilk kez elime aldim, oda babasi onu kovaliyor diye, tügünü coktan dizmis Kus, herhalde yuvaya talip olur diye babasi kovalamaya basladi, bende elime aldim kusu, bir baktim, sonra o abimiz geldi ve yukarda sordugum soruyu atti ortaya, tutturmusun dedi, gerci bu ilkte degil, ama bu isi bende daha iyi bilen birinden isabetli söz duymak baska, ...
Neyse, bunu artik bir ucurmanin zamani geldi, surda 1 ay gibi bir zaman var, burda onuncu aydan irtibaren kus ucurtmayiz, bunu ya simdi kovalariz, yada seneye artik, Allah`tan o yavruda yine disi, erkek olsaydi bu kadar merak etmezdim, ...
Yorumlarinizi esirgemeyin, herkesten
Saygilarimla ey ahali
Tabiki ben o bahsettigim yavruyu dün ilk kez elime aldim, oda babasi onu kovaliyor diye, tügünü coktan dizmis Kus, herhalde yuvaya talip olur diye babasi kovalamaya basladi, bende elime aldim kusu, bir baktim, sonra o abimiz geldi ve yukarda sordugum soruyu atti ortaya, tutturmusun dedi, gerci bu ilkte degil, ama bu isi bende daha iyi bilen birinden isabetli söz duymak baska, ...
Neyse, bunu artik bir ucurmanin zamani geldi, surda 1 ay gibi bir zaman var, burda onuncu aydan irtibaren kus ucurtmayiz, bunu ya simdi kovalariz, yada seneye artik, Allah`tan o yavruda yine disi, erkek olsaydi bu kadar merak etmezdim, ...
Yorumlarinizi esirgemeyin, herkesten
Saygilarimla ey ahali
24/8/2010, 1:25 pm
çok abartmışın sadık bey kimse kuşunu 40 kuyrukla kırmaz mardin kuşunun soyunda varki 14 kuyruk atıyo fazla kuyruğun önemi yoksa ozaman oynayan kuşlarının kuyruğunu makasla kes ne yapacak? bazı kuşlar 12 kuyruk olur kuyrukları çok kalın olur 14 kuyruk kuşdan daha perdahlıdır ben 15 kuyruk kuş oynattım hem uzun giderdi hemde bol taklalıydı kuşun kuyruğu benim için çok önemlidir kuşun sade kuyruğuna bakıp çok kuş almışımdır hiç biride düşündüğümden eksik çıkmadıSakallı Sadık demiş ki:Mratcım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
- fuatbc
24/8/2010, 6:15 pm
tolga40 demiş ki:çok abartmışın sadık bey kimse kuşunu 40 kuyrukla kırmaz mardin kuşunun soyunda varki 14 kuyruk atıyo fazla kuyruğun önemi yoksa ozaman oynayan kuşlarının kuyruğunu makasla kes ne yapacak? bazı kuşlar 12 kuyruk olur kuyrukları çok kalın olur 14 kuyruk kuşdan daha perdahlıdır ben 15 kuyruk kuş oynattım hem uzun giderdi hemde bol taklalıydı kuşun kuyruğu benim için çok önemlidir kuşun sade kuyruğuna bakıp çok kuş almışımdır hiç biride düşündüğümden eksik çıkmadıSakallı Sadık demiş ki:Mratcım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
tolga bende sadıga katılıyorum burda herkes fıkrını soyluyor kızacak bısey yok sen 15 kuyruk kus ucurmussun cok ıyıymıs ıyı olabılır ama bu her 15 kuyruk kus ıyı oynayacak dıye bırsey soz konusu degıldır bende 16 kuyruk kus ucurdum ama sadece bol takla atar delı gıbı perdah verır ve saatlerce ucardı sefer yapmadıktan sonra 20 kuyruk olsa ne yazar her kus takla atıyo :)
24/8/2010, 6:48 pm
her 15 kuyruk iyi olur demedim ,sen nasıl 16 kuyrukların hepsi kötü olur demediysen,yanlış anlaşılmayalım sadık abi benim ismimi kullanmış ben yazmadımki fazla kuyruklu kuş seferde yukarı doğru sıçrar diye dikkatli okunursa yazmışım kuyruk manevra kabiliyetini sağlayıp seferde takla vurdukça yukarı doğru yaylanmasını sağlar demişim yani kuyruğun görevivi yazmışım
- cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09
24/8/2010, 10:21 pm
Arkadaslar,
Kuyruk sayisi standart 12'dir. Kanat sayisi standart 10'dur. Kuyruk sayisi veya kanat sayisi bu standartlardan fazla ise, kusun oyununu hiç bir sekilde etkilemez. Bu soydan gelen bir seydir. Yani kus yapacagini yine yapar ve yapmiyacagini yine yapmaz.
Vay daha iyi manevra yapiyormus, vay daha iyi fisekliyormus.. Bunlar BOS sözler!!!
Saygilarimla..
Kuyruk sayisi standart 12'dir. Kanat sayisi standart 10'dur. Kuyruk sayisi veya kanat sayisi bu standartlardan fazla ise, kusun oyununu hiç bir sekilde etkilemez. Bu soydan gelen bir seydir. Yani kus yapacagini yine yapar ve yapmiyacagini yine yapmaz.
Vay daha iyi manevra yapiyormus, vay daha iyi fisekliyormus.. Bunlar BOS sözler!!!
Saygilarimla..
- cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09
24/8/2010, 10:27 pm
Nasilki kanadin uçumda önemi varsa, elbette kuyrugunda önemi var. Bunu hepimiz biliyoruzdur.
Ama bunun sayiyla hiç bir alakasi yok.
Saygilarimla..
Ama bunun sayiyla hiç bir alakasi yok.
Saygilarimla..
- fuatbc
24/8/2010, 11:40 pm
tolga40 demiş ki:her 15 kuyruk iyi olur demedim ,sen nasıl 16 kuyrukların hepsi kötü olur demediysen,yanlış anlaşılmayalım sadık abi benim ismimi kullanmış ben yazmadımki fazla kuyruklu kuş seferde yukarı doğru sıçrar diye dikkatli okunursa yazmışım kuyruk manevra kabiliyetini sağlayıp seferde takla vurdukça yukarı doğru yaylanmasını sağlar demişim yani kuyruğun görevivi yazmışım
ben 15 kuyruk 16 kuyruk hepsı kotu demıyorum benım savundugum bırsey var kus kus olmadıktan sonra 20 kuyruk olsa ne yazar senın ıcın belkı kuyrugun bazı ozellıklerı vardır saygı duyarım ben 15 kuyrukla 12 kuyrugu kıyaslama sansı bulamadım yanı elımde ıyı oyunlu 15 kuyruk olmadı ondan dolayıda kıyaslamasını yapamıyacagım bazı avantajları senın bahsettıgın avantajları bundan dolayıda yorumluyamıyacagım egerkı 15 kuyruk ucursaydım bu konudada yazardım ucurmadıgım ıcın susuyorum
25/8/2010, 12:08 am
susmayin, devam lütfen, ...
- fuatbc
25/8/2010, 12:38 am
murat sende reytıng yaratmayamı calısıyon kardes anlıyamadım herkes fıkrını yazdı susmayın devam felan anlıyamadım ????
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
25/8/2010, 12:40 am
bencede sadece guzel goruntusu var bol kuyruklu kusun, perdahli. kuyruk acildimi yelpaze gibi guzel bi goruntu veriyor. bendede 13 kuyruklu kuslar cikyo arada bir ama 12 kuyruklardan daha kotuler. ha bide su dikkatimi cekti bendeki 13 telekli kuyrugu olan kuslarin telekleri ince yapili 12 li olanlar daha genis.
- seleray 51
Ad Soyad : Selim Kahraman
Forum Kayıt : 06/06/10
25/8/2010, 10:28 pm
selamin aleyküm muratcim dualarin icin 14kuyruk bilmemde yanliz damar olayibir cif pabuc gibi olmali yavrular yani hep ana babaya benzer olmali bu damar diye biliyorum. eyer yanlis hatirlamiyorsam bir abimizin anlatisina göre 12 ila 14 kuyruk kokenli oldugu bu kuslarin köklerinin mardin ve urfadan tükiye capinda dagildigini vede eniyi takla oyun kuslarinin 12 yada14 kuyruk oldugunu anlatirdi tabi ozamanlar biz cocuktuk 8-9yaslarinda.nekadar dogru olup olmadigini yakinda anlariz bizden büyük abilerimiz katilinca
- MisafirMisafir
26/8/2010, 12:14 am
Aynen arkadaşlarda ifade etmiş bende katılıyorum kuyruk sayısı soydan gelir uçuş performansını etkilemez sadece tülekte kuşu kaldırırsan çok kuyruklu oldugu için havada iyi görünür
Yalnız kuşçular arasında bi söylenti olarak yıllardır dolaşır 14 kuyruk ooo iyi oynar falan fıstık bunlar hikaye ben size yüzlerce 14 kuyruk toy gösterebilirim. takla atmaktan aciz uçmaktan aciz ne 12 kuyruklarda var motor gibi...
Allah ciğer versin delikanlı olsun yeter kuşa...
Yalnız kuşçular arasında bi söylenti olarak yıllardır dolaşır 14 kuyruk ooo iyi oynar falan fıstık bunlar hikaye ben size yüzlerce 14 kuyruk toy gösterebilirim. takla atmaktan aciz uçmaktan aciz ne 12 kuyruklarda var motor gibi...
Allah ciğer versin delikanlı olsun yeter kuşa...
26/8/2010, 9:41 pm
güzel güzel yorumlariniz icin, aynen devam, ... insallah
- ugur köse
Ad Soyad : uğur köse
Doğum Tarihi : 15/03/79
Forum Kayıt : 08/07/09
27/8/2010, 8:46 am
arkadaşlar bence kuşun kuyrugu ve kanadiyla alakasi yoktur oranti ile alakasi vardir kısa boylu bir insanda uzun kol olsa nasil durur bu soru gibi bişey bu. alllah bir denge vermiş bence kuşun cinsinden ve kırılmasi ile alakali 14 kuyruk ve 11 kanat olay.biz en öncede kuş besleyen büyüklerimiz vardi kimisi iyi anliyodu kimiside bilincsizce hobi olark ben çok kümeste gördüm kırk kuyrukla normal bir kuştan eş almiş altinda yavrusu olan adam köyde bir teneke koymuş 40 kuyrukla dam oynayan kuşu vurmuş yavru almiş üredikten sonrada samak istiyo mezatlara düşüyo hesapli olunca mezatci aliyo bebelere satmak için paçali paçasiz fark etmiyo çünkü saticiya sadik bey hakli sadik beya katilliyorum tolgada hakli bilinçli olan kırmaz ama kuşu sevipte anlmadan besleyen adam bilmeden yapar kırar bilmeden kuşu buda geçmişe yönelik bakarsak kuş besleme olayi ta selçuklulara kadar dayandigini hesaplarsak geçmişte kuşlarin neye kırıldıgını biliyormuyuz o yüzden 14 kuyruguda uçurup havada 12 kuyruguda havada görmek lazim 16 kuyrugu uçurmayalim agirlik yapmazin ama şebapsa 16 kuyruk masada bakalim arkadaşllar
- MisafirMisafir
27/8/2010, 11:24 am
elimde olan 14 kuyruk kuşların tamamı musul kuşu (9 adet)
fakat yine 1 takım musul kuşu 12 kuyruk,sivas kuşlarımda hep 13 kuyruk tek yada 2 aynalı
yani 14 kuyruk dogu kökenli olabilir diye tahmin ettim,ama tahmin sadece
fakat yine 1 takım musul kuşu 12 kuyruk,sivas kuşlarımda hep 13 kuyruk tek yada 2 aynalı
yani 14 kuyruk dogu kökenli olabilir diye tahmin ettim,ama tahmin sadece
- MisafirMisafir
27/8/2010, 11:44 am
Kuyruk sayısı bildiğim kadarıyla bir yere aitliği de göstermiyor her yörenin kuşunda farklı sayıda kanat kuyruk olabiliyor...
Bizde de sivas kuşları var bi kan 12 kuyruk bi kan 15 er kuyruk...
Bizde de sivas kuşları var bi kan 12 kuyruk bi kan 15 er kuyruk...
- MisafirMisafir
27/8/2010, 4:27 pm
bilmediğimiz yerler kuşlar olabilir tabi,ben sadece elimde mevcut olan kuşların geldiği yerleri söyledim
yoksa aynı yerlerde farklı sayıda kuyruk miktarı olması tabiki cok normal
saygılar
yoksa aynı yerlerde farklı sayıda kuyruk miktarı olması tabiki cok normal
saygılar
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
27/8/2010, 5:12 pm
her yetiştiricinin kendine güre bir tekniyi var bana güre bir oyun kuşunun elime aldığımda çok hafif olmalı baş kanat yapısı çok yumuşak esnek olmalı ilk uçurduğum yavrular bir hafta içinde elerim çok zaman harcamaya gerek yok kuşta mütiş sürat ve kıvraklık ve gurupta çok çabuk ayrılıyorsa ve geniş alanda uçuyorsa okuşa zaman harcarım artı eline alınca güçlü bir kas yapısına sahip olmalı sert sesli kanatlatı olmalı yinişte pısırık durmamalı dinç bir şahini andırmalı 1.2.yaş kuşta hiç uçmamış bir kuş süktürseniz bile üstün bir oyun almak biraz zor ağaç yaşken eyrilir birde uzun süre yerde kalan oyun kuşu ciyerleri iflas eder oyüzden randuman zor olur at koştukça kuş uçtukça iyi olur
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
27/8/2010, 5:27 pm
13.14.15.kuyruk mardin musul bülgsinde çok tutuluyor hepsi güzel oyun yapacak diye birşey yok am bu bir gerçek ben kendim tüm kuşlarımın hepsinin üyle olmasını isterdim 50 yakın kuşum var hemen hepsi bu türde tanıdığım çok dostlar var onlarda bu türe ünem veriyorlar bundan 25 yıl evel bu tür kuşlar bizim bülgede çok vardı ve muhteşem oyun kuşlarıydı am şimdi hani nerde renk uğruna her şeyi perişan etik herkese başarılar emeyiniz boşa çık maz inşallah
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2