14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ?

+15
kırıkkaleli metin
mesutpp
Samsunlu55
mehmet73
ugur köse
seleray 51
eric
cihantje
security
musamamoste
Sakallı Sadık
kuscuozgur
tolga40
fuatbc
Kuscu-Murat
19 posters
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 Empty Geri: 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ?

27/8/2010, 7:16 pm
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 3167858558 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 1437731403 Mehmet abi, diger arkadaslarinda eline saglik, 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 582302429 hepinizden
Samsunlu55
Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08

14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 Empty Geri: 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ?

29/8/2010, 9:07 pm
A.S. arkadaslar
bende konu hakkinda fikrimi belirtmek istedim , gerci bazi arkadaslarda ifade etmisler . bencede kusun kanat kuyruk sayisinin oyunla alakasi sifir.
aradigimiz oyunlu kusun bircok özellikleri var, tabani , SIKMASI , gezmesi gibi daha neleri neleri var , bunu 14 kuyruklu 11 kanatli kus yapar diyorsak , performans kusunun sebab´tan farki kalmaz.
oyun kusu havada...... sebab masada....
Anonymous
Misafir
Misafir

6/9/2010, 5:44 pm
13 de karar kılsak fena olmayacak. Oyunun kralını 13 yapar gerisi hikaye...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

7/9/2010, 7:20 am
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 1668118718
mesutpp
mesutpp
Ad Soyad : mesut pehlivanoglu
Doğum Tarihi : 23/08/82
Forum Kayıt : 07/08/08
http://cesaret00.sitemynet.com

11/9/2010, 8:41 am
ben de var aynı annesi babası biri 14 digeri 12 ama 14 olanlar oynuyor 12 olanlar oynamıyor anne baba 12 kuyruk fark var işi bede cozemedimm .
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

11/9/2010, 9:00 am
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 1668118718 hmmm
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

11/9/2010, 9:33 am
murat sende reytıng yaratmayamı calısıyon kardes anlıyamadım herkes fıkrını yazdı susmayın devam felan anlıyamadım ????

Simdi bunu yeni gördüm, cevap vermedende edemiyecegim, arkadas 4 tane soru isareti koymus, ... 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 Icon_king

8000 üyeye sahip olan bir sitede 20 kisinin yazdigi yeterli olurmu olmazmi düsün bi, yazanlara, katilanlara hakaret degil bu, Allah hepsinden razi olsun, bir bildikleri varki paylasiyorlar, ben bu soruyu bilmedigim icin, merak ettigim icin sordum, hatda baktim, bunu iceren bir konu varmi diye, hani cift cift olmasin konular, baktim yok, veya bulamadim, sordum sorumu, reyting ile ne alakasi var bunun simdi, 8000 üye olsada hepsi oyun kusu beslemiyorda, benim sordugum soru Taklaci güvercinler icin, artik kac kisi Takla Güvercini hakkinda ne kadar bilgiye sahip bilemeyiz, degilmi, e zorlada yazdiracak degiliz, o sahis buraya ugrar, gezer tozar, icinde o an paylasma hissiyati var ise baslar kendi tecrübesini veya beyanini paylasmaya, ben kusu kovaliyamiyorum, haaa, kendi sökülsün`de demiyorum, merak ettigim, görünüs olarak hangi özellikleri tasima gerek, ben 14 kuyrugu sordum, 13 de oynar deniliyor, 15 te, ... gelde bu isi anla simdi, cok duydugum su: görünüs ve oyun birbirini etkilemez, bende mi aceba diye bunu tekrar sormus oldum bu sorum ile, ... yorum ne kadar cok olursa, o kadar kisinin görüsünü anliyabilmek veya anlamaya calismak mümkündür, 2 + 2 heryerde 4 ettigi ortada, arada 5 eder diyende cikiyor, hani onuda gec, yani benim derdim, bilgilenmek, lütfen reytingmis filan diye yakistirmalarda bulunmayalim, ayip oluyor demek istiyorum ama demiyecegim, bunu demeye ne elim nede dilim variyor, sonucta tanimyorsunuz beni, burda gördükleriniz ile yetinmek zorundasiniz, sevin sevmeyin, ... Allah sizi sevsin yeter, biz sevsekte sevmesekte olur, ...

Ramazan`i yeni bitirdik, biliyoruzki " Niyetler Amelleri dogurur, iyi ise iyiye gider, kötü ise kötüye, ... "

Mesajlarima bir göz atarsan, ilkleri belki haric, acemiligimiz daha üzerimizdeyken, biz birinci sekilde hareket etmeyi tercih ediyoruz, herdaim, ...

Tiklanma rekoru istesem Youtube`be öyle Videolar ilave ederimki Rekorlar kirar, buna gerek yok, ben burda memnun`um, ...

Umarim haddimi asmadim, sorunuza cevabim budur, her sözün, virgülün ve noktasinin arkasindayim evvelallah, ... bilginize sunarim, okadar, ...

Maksadim, hergün hemen hemen yeni üyeler geliyor, sorulari var, 100 defa sorulmus sorulari görmek mümkün, Admin ayitlamasa, benim niyetim okumak isteyene okuyarak bir yere varmasini saglamak, buda nasil olur, yazilar cok olur ise bunu göz önünde canlandirabilmekte mümkün, filim senaryosu gibi düsünün, akliniza ve mantiginizada uydugu vakit, uygulamasi o kadar kolay gelebilecektir, insallah öylede olur, hani bu ugras eger bir sanat ise, bildiklerimizi unutmadan taze iken bilmiyenlerede aktaralim, ben yandim sende yanma misali, ama teklif var israr yok, ...

Herkes demissiniz, 20 - 30 kisi burda herkes degil, eminimki daha cok bilgi sahibi var, ama yazarlar yazmazlar bilemem, son kayit diye günde vermedik, ben henüz aradigim cevabi TAM alamadim, yani pek bilinmiyor sanki, ...

Neyse, anliyana SAZ anlamiyana DAVUL ZURNA az, ...

Saygilar Fuat Bey
fuatbc
fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

11/9/2010, 11:54 am
murat arkadasım baya yazmıssın ama benım demek ıstedıgım herkes fıkrını yazarken susmayın devam edın demen farklı dusunceler yaratıyor ınsanda zaten yazacak adam yazıyor demıssınkı yazacak kısı yazar yazmıyacak kısıyı zorlayamayız ama yukardada susmayın devam edın yazmıstın celıskıde oldugunu dusunuyorum sahsen ve o yazında mılletı gazlama gıbı bır algı uyandırdı bende herkesın fıkrını merak etmıssın ozaman 8000 uyenın fıkrını aldıktan sonramı tam anlaya bıleceksın bu konuyu ???? konuyu anlamak cok basıt murat arkadasım kusu ucurur gorursun cok merak edıyorsan nasıl oyun yapacagını ama suna emın ol kusun kuyruk sayısıyla bısey olmaz kusun kanında ve ıcınde oyun yapmak yoksa hadı saglıcakla kal.
musamamoste
musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09

11/9/2010, 8:44 pm
fuatbc demiş ki:murat arkadasım baya yazmıssın ama benım demek ıstedıgım herkes fıkrını yazarken susmayın devam edın demen farklı dusunceler yaratıyor ınsanda zaten yazacak adam yazıyor demıssınkı yazacak kısı yazar yazmıyacak kısıyı zorlayamayız ama yukardada susmayın devam edın yazmıstın celıskıde oldugunu dusunuyorum sahsen ve o yazında mılletı gazlama gıbı bır algı uyandırdı bende herkesın fıkrını merak etmıssın ozaman 8000 uyenın fıkrını aldıktan sonramı tam anlaya bıleceksın bu konuyu ???? konuyu anlamak cok basıt murat arkadasım kusu ucurur gorursun cok merak edıyorsan nasıl oyun yapacagını ama suna emın ol kusun kuyruk sayısıyla bısey olmaz kusun kanında ve ıcınde oyun yapmak yoksa hadı saglıcakla kal.

murat kardeş bende fuat arkadaşa katılıyorum 8000 kişide yorum yapamaz hem bilgisi olmayanlardayanlış şeyler yazarsa o zaman bilgi kirliliği olur bu işe yeni başlayanlarda olayı anlayamaz yanlış kanıklara varırılar
uzun sözün kısası biliyorsan yaz bilmiyorsa sus ve dinle bilenler konuşsunn
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

11/9/2010, 9:41 pm
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 1668118718

ilk önce yine herkes yazmis deniliyor, ben buna katilmiyorum, 16 kisi, benim ile 17, hadi beni gec, ben bilmiyorum, o yüzden sordum, ... 16 kis herkes degil bir kere, ...

ikincisi her yazilan illaki dogru olacak diye birsey varmi, dogru, 8000 kiside yazsa belki ben aradigim cevabi henüz almadim sanki, hani bu konunun sayfasi 6,7,8 olsa derim, hepiniz sagolun, ben anliyacagimi anladim, ... daha ilk sayfadayiz ve ve bana göre yogun katilimdan dolayi bir tsk niyetine katilmak isteyen buyursun manasinda teklifte bulundum, katilirlar katilmazlar orasina benim gücüm yetmez, ... hani tsk ettim, güzel güzel, birbirinden ilginc, yerine göre ayni düsünceye sahip olanda cikiyor, ama bu dogru anlamina gelmez, belki ikiside yanlis biliyor, ... ama birseyler biliyorlarki burda endamlarini gösterebiliyorlar, ... helal olsun, ahmeti tatmin eder beni etmez o baska bir mesele, madem öyle derim, kendi kendime bu galiba hic anlamiyor diye düsünürüm, veya ortaligi kizistirmak icin gaz veririm, ikiside bana göre hareketler degil, iyi bulduysam iyi derim, bulmadiysam yine bunu ifade ederim, artik buna ne kadar hakkim var orasini bilemem, en azindan o sahisi incitmeden bunu ifade etmeye calisirim, ama karsi taraf güzel güzel tarafsiz yazmayi veya paylasmayi bilmiyor ise ve her lafi üzerine alir ise ortalik az bucuk kizginlasabilir, neyse, ben bu konu hakkinda yorum yapmiyacagim artik, herkes kusunu güle ucurtsun insallah, kimi takla atmasin diye kuyrugunu yolup ucurtsun, kimide 16 kuyruklusunu ucurtsun, güle güle ucurtun, ...

hani bilmiyorsan sus ve dinle biraz tuhafima gitti, arada soru üstüne soru sorsak tepki görür gibi oluyor demekki, sohbet ve paylasim böylemi olur ? ? ?

Kisa birsey geldi aklima, kuyruktan bas örtüsüne gecis yapacagim, baglantiyi kurabilenler kursun, kurabilemiyende bilmem artik, ...

Almanyada Müslüman olan alman kadinlar mesela alis veris marketlerinde kasada ödeme yaptiklarinda söyle bir söz ile karsilasiyorlar: " a a, almanca biliyorsunuz, ne zaman geldiniz Almanya`ya ? " Kapali oldugundan o esarbin altinda bir alman oldugunu ilk anda görmüyorlar, yani olsa olsa cahil, geri kafali, ikinciyi birak, ücüncü sinif bir insan, ancak temizlik isine yariyacak bir sahis görülüyor onlara o an, ...

Yani soruyu sorduk, o bile yanlis sanki, bilmiyoruz dedik, sanki suc isledik, aydinlatin diye actik basligi, ... benzer konu görmedimde, yoksa sizleri rahatsizda etmezdim, emin olun, kesinlikle öyle olurdu, ...

Bilmedigimiz icin soru sorduk, sus denildi, eee dinliyoz, az cok üzerime aldim, ortayami yazildi bu yoksa banami bilmiyorum, soru bana ait oldugun icin otomatik üzerime aliyorum, soruyu sormadan önce bildiklerimide unuttum simdi, ... benim soru sormam su sebepten:

Gelip benim gibi bilmeyip ögrenmek isteyen yazilanlari sohbet, veya chat gibi okudugu vakit, kafasindaki soru isaretlerden kurtulur belki diye, ... neyse, ... bana müsade, sizlere kolay gelsin, ...

Neyse, Türkiye Finale yükselmis Basketbolda, bari onunla biraz sevinim, paylasim pek umdugum gibi gitmiyor, aradiginiz kusu bulursunuz insallah, kalin saglicakla, ...

Saygilar

Anonymous
Misafir
Misafir

11/9/2010, 10:59 pm
Ortada bi yanlış anlaşılma var bence iletişim kopukluğundan dolayı Fuat orda kasıtlı olarak polemik yaratmak amacıyla bişey yazmamıştır hani biraz espri babında reyting mi olsun tatmin olmadın mı diye yazmış...

Musa arkadaşımda bi yönde haklı 8000 kişi yazmaz yazarsa ortalık karışır ama murat abininde beklentisi 8000 değildir kanımca 40 kişi yazsa yeterde artardı ona sitenin potansiyelini anlatabilmek amacıyla 8000 rakamını vermiş olsa gerek...

Bunun bi çözümü daha var eğer rahatsız olduysan sen soru sorduğun için kendine göre beğendiğin insanlarla birebir iletişim kur ve ayrı ayrı fikirlerini al hem daha iyi anlatırlar hemde sen daha iyi kıyas yaparsın böylece kimse yanlış anlamaz...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

12/9/2010, 4:59 am
:112: eline ve yüregine saglik

Bildigim tek sey var, aptal soru olmazmis, ama aptalca cevap olurmus, hani bana kirikkaleli metin birgün yazmisti, konunun birinde, söyle demisti, SEN HARBIDEN ACEMISIN, ...

Hic hos cümleler degil bunlar, usta olsam sormam, bilmemek ayip degil, ögrenmemek ayipmis, ... madem gönül verenler ile burda toplanmisiz, efendi efendi, düzgün düzgün yazilabilinir, ve sakami degilmi onu ben burdan ne sizabilirim ne hissedebilirim, lol! bunlardan olsa derimki komik bulundu eyleniyor, onada raziyim, ... hani buz gibi ekran var önümde, madem nasil demek istiyor ise o yazan biraz daha ayrintili yazabilirki karsi taraf gereken mesaji alsin, veya almaya calissin, ... edebiyat türkcesinede gerek yok, basit basit olsa yeter, benim bazen yazdiklarim bakiyorumda nedense ters anlasilabiliyor, kümesimde en az 15 cm beton attim temeline yaziyorum, senin kümesine hirsiz giremezmi diyorsun yani deniliyor, ... ne alakasi var, saglam temel olur ise gerisie saglam durur, bunu anlamak o kadar zormus demekki, ama temelsiz ev dikenden ne bekliyebilirsinki, cöktümüde sucluda hemen hazir, DEVLET BABA, gecekonduyu o dikmedi ama toprak onun, hemen hak talep et, ... vah zavalli Türkiyem, ... adil olmaya bilir bazi durumlar ama ahlak anlayisi ve zihniyetde bozuk malesef, ...

Ben arkasinda duramiyacagim söz etmem, ettirmek istiyen olur, oyunada gelmem, tuzaklarada düsmem, örümcek agina sinekler ile böcekler yakalanirmis, benim ona yakalanmam mümkün degil, bunuda burda belirtmek istiyorum, hani gurbetciyiz, kendimi sizlerden üstünde gördügüm yok, hasa, bazi yorumlari anlamakta güclük cekiyorum okadar, sanki sahsima ait yapiliyor, anlamadim gitti, aklim kit galiba, ondandir, ... ilaci neyse alimda kurtulim bu dert`ten bari, ...

Bosver Uygarim, saglik olsun, keyfinize bakin, ...

Konu benim icin kapanmistir, siz yazin durun, ... benim bildigim bana yetiyorda artiyorda, ...
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

12/9/2010, 6:44 am
Kuscu-Murat demiş ki: :112: eline ve yüregine saglik

Bildigim tek sey var, aptal soru olmazmis, ama aptalca cevap olurmus, hani bana kirikkaleli metin birgün yazmisti, konunun birinde, söyle demisti, SEN HARBIDEN ACEMISIN, ...

Hic hos cümleler degil bunlar, usta olsam sormam, bilmemek ayip degil, ögrenmemek ayipmis, ... madem gönül verenler ile burda toplanmisiz, efendi efendi, düzgün düzgün yazilabilinir, ve sakami degilmi onu ben burdan ne sizabilirim ne hissedebilirim, lol! bunlardan olsa derimki komik bulundu eyleniyor, onada raziyim, ... hani buz gibi ekran var önümde, madem nasil demek istiyor ise o yazan biraz daha ayrintili yazabilirki karsi taraf gereken mesaji alsin, veya almaya calissin, ... edebiyat türkcesinede gerek yok, basit basit olsa yeter, benim bazen yazdiklarim bakiyorumda nedense ters anlasilabiliyor, kümesimde en az 15 cm beton attim temeline yaziyorum, senin kümesine hirsiz giremezmi diyorsun yani deniliyor, ... ne alakasi var, saglam temel olur ise gerisie saglam durur, bunu anlamak o kadar zormus demekki, ama temelsiz ev dikenden ne bekliyebilirsinki, cöktümüde sucluda hemen hazir, DEVLET BABA, gecekonduyu o dikmedi ama toprak onun, hemen hak talep et, ... vah zavalli Türkiyem, ... adil olmaya bilir bazi durumlar ama ahlak anlayisi ve zihniyetde bozuk malesef, ...

Ben arkasinda duramiyacagim söz etmem, ettirmek istiyen olur, oyunada gelmem, tuzaklarada düsmem, örümcek agina sinekler ile böcekler yakalanirmis, benim ona yakalanmam mümkün degil, bunuda burda belirtmek istiyorum, hani gurbetciyiz, kendimi sizlerden üstünde gördügüm yok, hasa, bazi yorumlari anlamakta güclük cekiyorum okadar, sanki sahsima ait yapiliyor, anlamadim gitti, aklim kit galiba, ondandir, ... ilaci neyse alimda kurtulim bu dert`ten bari, ...

Bosver Uygarim, saglik olsun, keyfinize bakin, ...

Konu benim icin kapanmistir, siz yazin durun, ... benim bildigim bana yetiyorda artiyorda, ...
s.a arkadaşlar
murat iyi güzel demişsin ama, bu söylediklerini şahsıma ait zamnında neden söylemedin. ki bizde bi cevap hakkı doğardı,
ayrıca biz kimizki insanları kçük görelim kendimizi yüksekte tutalım.ama tabiki insan becerilerinde akılda ve mantıkta insanlar birbirleri geçebilir vede buna üstünlük denir kibarcası kabiliyetlidir. herkezin kulvarı farklıdır. sen bikonuda iyisindir ben başka bir konuda iyiyimdir. dediğingibi bilmemek ayıp değil ögrenmemk suçtur. herinsan gibi sende sorup irdeleyip değerlendirim ögrenmek istediğin konularda insanlardan yardım alabilirsin. şunu bil ben seni orda rencide etmek için yazmadım. dediğin gibi berası sanal alem duygular tam verilmiyor ekrana daha doğrusu veremiyoruz kesin kati şeyler dışında mecazi muhabbetler yanlış anlaşılabilyor. eger rahatlıyacaksan benim orada yazmamdaki kastım. seni rencide etmek değil, konunun bana biraz saçma gelmesi ve seni o konudaki sorduğun soru kadar acemi görmememdi bubir latifeydi. yanlış anlamıssın. eger sağada solda yazılarıma denk gelip okuyosan azda olsa beni tanımıssındır. vede herşey zamanında olur . bukadar zaman geçmesine ragmen şimdi bu sıkıntını gündeme getirmemeliydin veya özelden bi sıkıntınızmıvar benimle ilgili diye sorabilirdin. herkeze saygılar sevgiler.
fuatbc
fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

12/9/2010, 6:47 am
murat arkadasım okadar cok yazmıssınkı yazdıklarındanda bısey anlamadım aptal oldugum ıcındır belkı alakasız seyler yazmıssın ben artık bu sayfaya yazı yazmak ıstemıyorum cunku frekanslar uyusmuyor kardes senle yazmak olsun dıye yazıyon senın bıldıgın sana yetıyorsa baslıgın acılması sacma egerkı sıtede merak edenlere faydalı olsun dusuncesındeysen bu sıteye gırmeyı basaran herkes konu acmayıda yazı yazmayıda bılıyordur elbet sen demıssın belkı 8000 uye yazsada cevaplar benı tatmın etmeyecek tatmın olamayacagını bıle bıle baslık acmakta sacma bence sen uygarın dedıgıne bı kulak ver beyendıgın kusculara bu soruyu sorarsan belkı ıstedıgını ozaman alırsın neyse ben daha fazla yazmak ıstemıyorum egerkı ınsanları dusuncemle rahatsız ettıysem herkesten özur dılerım arkadaslar.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

12/9/2010, 3:01 pm
Selam, estagfurullah ilk önce, ne Kirikkaleli Metin`e burda bir sözüm oldu, nede Fuatbc`ye !

Musamamoste arkadasin burda her an kim ne yazmis diye beklerken "SUS ve DINLE" zoruma gitti, ...

Kirikkaleli Metin "Harbiden acemisin" sözü beni incitmedi, ama yazildi birkere, inkar edilemez, haaa, o zaman bugünden farkliydi bilgim, belkide acemiydim gercekten, burda kimse Kuscu diye dogmadi nede olsa, ögrene ögrene, okuya okuya, deneye deneye, sohbetler dinliye dinliye, Kümes Kümes, Mezat Mezat geze geze, ... yani sizdeki imkanlar bizde yok mesela, ya ben anlatamiyorum, banada yazilmasin, ortaya HERKES icin yazilirsa daha hos olur ve herkese hitab edilmis olur, lastik dilimiz iste böyle durumlara sebep olabiliyor ne yazikki, her kelimenin manasi ortada, önüne veya arkasina gereken iki fazla kelime edilmez ise ters tepe biliyor ne yazikki, falci degilimki aklinizdan geceni sizim, biraz daha ayrintili yazilir ise daha anlamli olur ve herkes bundan olumlu sekilde faydalanir, diye düsünüyorum, ...

Ise yeni baslamis bir genc arkadasa is yapacagi zaman veya yaptiracaginiz zaman hemen, sen isi bilmiyorsun diyemi cikiliyor yoksa memleketde, sabir diye birsey yokmu, o sahis ertesi gün yine o is yerine gelirmi, ben gelmem vallahi, uyumlu olmayan ortamda kim olmak isterki, ...

Hani bilsem cogu gibi okurum cikarim, acemi olmasam sorarmiyim ? Ama bu durum beni rahatsiz etmiyordu, cünkü gercektende öyleydim, belkide hala öyleyim, ama aklima bir sözüm geldi, gecen bir yerde yazdim, burda birazdan yine tekrarliyacagim birazdan Allah izin verirse insallah, ...

Fuatbc size gelince, ben aptal sözünü kullandim, soru ve cevap konusunda, yani kimseye göndermede yapmadim, kendinizi o sekilde ifade etmenizi sanki evet haklisin der gibi yapmisiniz, ESTAGFURULLAH, ne haddime, ben kimseye asla ve asla bu sekilde hitab etmem, abes gelebilir, sacma gelebilir, ama aptal hakaret gibi birsey benim icin, yine diyorum, kesinlikle öyle degil, lastik dil, ama o taraflarada cekilmesine gerek yok, sohbet ve uslub kültürüne aykiri sözler bunlar, hic isim olmaz, ne elim nede dilim varir bu sekildeki ifadelere, bunu tekrar tekrar ifade etmek isterim, ... ESTAGFURULLAH !!!

Frekanslarin tutmasina gerek yok, benim icin hava hos, özür dilencek birsey olsa özür dilerim, ama palavraci ve geyik muhabbetci degilim, ciddi ciddi, uzun uzun yaziyorumki anlasilsin, arkasindan "nasil yanil" 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 3419840488 dedirtmemek icin, ... ama ne kadar basarili bir
girisim tartisilabilinir, hersey ortada, belliki yine varmiyor varacagi yere, yazik, ...

Demin sözünü ettigim bir söz, son olarak bunu tekrar ifade edip sözlerime son vermek istiyorum, yani son sözü degil, ama konuya veya yanlis anlasilmayi ortadan kaldirmaya calisiyorum, herkes karsisindakini degilde, kendinde az bucuk birseyler düzeltirse hersey daha güzel olur, 15 yasinda degilim yas agac gibi egilim artik, aga diye bey diye boyum eymem kimseye !

Seven sevsin, sayan saysin, sevipte saymayanida Allah sevsin, ben sevmesemde olur !

Ben susmamda, yazarimda, üsenmem, gerekirse up uzun, söylemesi ayip, yakinda bir kitabim cikacak, dergide degil, bildiginiz kitap, laf ebesi degilim ama paylasmak istedigim olur ise gecemi gündüzümede katarim, para icinde cikarmiyorum kitabimi, alaninda almiyaninda CANI SAG OLSUN !

Diyorumki:

" Büyüklük ve iyilik kolay kolay bir araya gelmezmis !

Çogu zaman büyük olanlar iyi olmaz, iyi olanlar da büyük olmazmis !

Kusculukta BEN bunu ögrendim, malesef, keske ögrenmez olsaydim, ... "

SAYGILAR
musamamoste
musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09

13/9/2010, 10:40 am
fuatbc demiş ki:murat arkadasım okadar cok yazmıssınkı yazdıklarındanda bısey anlamadım aptal oldugum ıcındır belkı alakasız seyler yazmıssın ben artık bu sayfaya yazı yazmak ıstemıyorum cunku frekanslar uyusmuyor kardes senle yazmak olsun dıye yazıyon senın bıldıgın sana yetıyorsa baslıgın acılması sacma egerkı sıtede merak edenlere faydalı olsun dusuncesındeysen bu sıteye gırmeyı basaran herkes konu acmayıda yazı yazmayıda bılıyordur elbet sen demıssın belkı 8000 uye yazsada cevaplar benı tatmın etmeyecek tatmın olamayacagını bıle bıle baslık acmakta sacma bence sen uygarın dedıgıne bı kulak ver beyendıgın kusculara bu soruyu sorarsan belkı ıstedıgını ozaman alırsın neyse ben daha fazla yazmak ıstemıyorum egerkı ınsanları dusuncemle rahatsız ettıysem herkesten özur dılerım arkadaslar.

fuat arkadaşın söyledillerinin altına imzamı atıyorum
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

14/9/2010, 1:56 pm

Ben susmamda, yazarimda, üsenmem, gerekirse up uzun, söylemesi ayip, yakinda bir kitabim cikacak, dergide degil, bildiginiz kitap, laf ebesi degilim ama paylasmak istedigim olur ise gecemi gündüzümede katarim, para icinde cikarmiyorum kitabimi, alaninda almiyaninda CANI SAG OLSUN !

Diyorumki:

SAYGILAR[/quote]
reklamın iyisi kötüsü olmaz murat
nemutlu bize kuşçular camiyasından bi arkadaşımız kitap yazmış. alır okuruz murat. hayırlı uğurlu olsun tebrik ederim.
sadık bayar
sadık bayar
Ad Soyad : sadık
Forum Kayıt : 08/08/10

14/9/2010, 2:41 pm
kırıkkaleli metin demiş ki:

Diyorumki:

SAYGILAR
reklamın iyisi kötüsü olmaz murat
nemutlu bize kuşçular camiyasından bi arkadaşımız kitap yazmış. alır okuruz murat. hayırlı uğurlu olsun tebrik ederim.[/quote]

Emeğe saygı her kim olursa olsun bu işe gönül veren gerçek kuşcular yanında metin kardeşim ilk başta ben olmak üzre sevgiler saygılar ...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

15/9/2010, 2:22 pm
Yazdigimdan birsey anlamadiniz sözününüzün üzerine kitabima isaret ettim, yani ben yazarim, anliyan anlar manasinda, anlamiyanida nedim, elimde degil, herkesin ufku farkli, egitimi farkli, söz ve kelime zenginligi farkli, bir elin 5 parmagi bile farkli, yani normal seyler bunlar, sadece ben yazarim demek istedim, üsenmemde, niyetim reklam filan degil, isim olmaz, kitap halinde 1 tane elimde olsun yeter, hem kusculuk ile alakalida degil, neyse, bunuda aciklayim burdada, yanlis anlasilmasin, isim misimde vermedim, elinize zor gecer, bulamazsinizda zannedersem, neyse, ... Allah razi olsun güzel dileklerinizden dolayi, geride kalanlara miras niyetine yapilan bir girisim, baskada degil, marifetde degil bu, herkes yazabilir, deneyin, ...

Saygilar
seleray 51
seleray 51
Ad Soyad : Selim Kahraman
Forum Kayıt : 06/06/10

15/9/2010, 9:56 pm
hhheeeeeyyyyyttttttttt be kocum bosver sen yaz king king king 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 1437731403 moralini bozma
cengiz ulutürk
cengiz ulutürk
Ad Soyad : cengiz ulutürk
Doğum Tarihi : 10/07/54
Forum Kayıt : 15/06/09

16/9/2010, 12:01 am

Merhaba arkadaşlar, önce 8000 üyeli bir sitede neden katılımcıların çoğunluğunun
forumlar ve yazışmalara katılmadığını araştıralım. Burada herkes önce kendini
sorgulamalı yazılan her yazının yanlızca karşı tarafa cevap olarak veya herhangi
bir bilgi sunumunda karşılıklı iki veya üç kişinin okumadığını bu tür sitelerin tüm
dünyaya açık olduğunu unutmamalı. Herkesin fikir ve düşüncelerine saygı duyup
tartışmaları tatlı bir sohbet içerisinde yapması gerekliliğini düşünüyorum. Örneğin
ben 15.06.2009 yılında bu siteye üye olmuşum fakat hiçbir yazım veya mesajım
yok ama yazılan yazılarınızı ve gönderilen resimleri belirli peryodik aralıklarla takip
ederim bazen yazılara tam cevap yazmaya niyetlenirken konu amacından çıkmış
sen ben davasına dönüşünce yani istenilen konunun dışına çıkılınca yazmaktan vaz
geçiyorum aynen yukarıda bu forumda olduğu gibi, herkes bildiği kadarını anlatırsa
bu bilgiler derlenir bir bilgi dağarcığı oluşturur bilgi yanlışta olsa zamanla düzeltilebilir
çok seslilik bu yüzden iyidir her doğru bir yanlışı götürür bilgi zaman içinde netleşir.
iyi günler dileği ile
cengiz ulutürk
cengiz ulutürk
Ad Soyad : cengiz ulutürk
Doğum Tarihi : 10/07/54
Forum Kayıt : 15/06/09

16/9/2010, 12:18 am
Merhaba arkadaşlar şimdi gelelim konumuza
TAKLALI OYUN GÜVERCİNLERİNDE KUYRUK SAYISI
Saf kan taklalı oyun güvercinleri 12 kuyruk tüyünden oluşur. 12'den yukarı
olanlar kesinlikle farklı ırk kuşlarla kuyruk sayısı fazla düz taklalı ırklar
veya yabancı menşeyli ırklarla eşleştirilerek elde edilmiş kırma kuşlardır,
örneğin saf kan 12 kuyruklu iki taklalı oyun kuşunu eşleştirin kesinlikle
13, 14, 16 gibi kuyruk tüyü olan yavru alamazsınız fakat iki 14 kuyruk
tüyü olan kuşları eşleştirin altından 12,13,14,15 gibi çeşitli kuyruk
sayılarına sahip kuşlar elde edersiniz. bunu denediğinizde daha net
görebilirsiniz bilhassa Mardin ve Urfa yörelerinde demkeşler, Maraş ve
Hatay civarlarında beslenen tavus ve deste kuyruklu oyunsuz ırkların
Taklalı oyun kuşları ile eşleştirilerek elde edilmişlerdir diye düşünen
arkadaşlar olabilir. fakat bu bilinçli olarak büyüklerimiz tarafından sert
çıkan kuşları yumuşatmak amacı ile yapılmamıştır hiç bir taklalı oyun kuşu
besleyen eski büyüklerimiz böyle bir hataya düşmez,çünkü deste kuyrukların
ve tavus ırkının uçum özellikleri yoktur. böyle bir yola baş vurmak isteseler
daha iyi uçumlu yüksek uçucu ırklarına kırarlardı onlarda 12 kuyruk sayısına
sahip ve aynı zamanda paçalı ırklarıda vardır. Araştırırsanız Suriyede16 kuyruk
sayılı taklacı kuşlar bulunmaktadır ve kendine has bir ırk özelliklerine sahiptirler.
Ayrıca yurdumuzda yetiştirişlen düz takla atabilen bir ırk olan 14, 15, 16 kuyruk
sayı yapısına sahip Selçuklu güvercin ırkı ve 14 kuyruk sayı yapısına sahip arada
düz takla atanlarına da raslanabilen Kelebek güvercin ırkı olan kuşlar vardır.
Mardin ve Urfa yörelerindeki kuş simsarları ve şekil meraklıları Suriye'den gelen
16 kuyruk ırkları ve Orta Anadoluda da bazı kuş simsarları ve renk meraklıları
Selçuklu 15,16 kuyruk ve Kelebek 14 kuyruk ırkları bizim taklalı oyun kuşlarına
vurarak 13,14,15 gibi çeşitli kuyruk sayısına sahip taklalı kuşlar çıkarmışlardır
13,14,15 kuyruk sayılı kuşlar zaman içerisinde mutasyona uğrayarak günümüze
kadar gelmiştir. zaten kuşlardaki taklasız konma ve yapışma tabir ettiğimiz şekilde
konmalar bu tip kuşların soya girmesinden kaynaklanır. Olaya ırkların korunması
yönünden profesyonelce yaklaşırsanız hangi yöremiz olursa olsun saf kan taklalı
oyun kuşunda kuyruk sayısı 12 dir. not araştırma ve düşünce tamamen kendime
ait olup başka düşüncede olan arkadaşlarada saygı duyarım. İyi günler dileği ile.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

16/9/2010, 4:31 am
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 P9100076
Uploaded with ImageShack.us

bu gök dişi 15 kuyruk kim söyleyebilir bu kuş kötü diye
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

16/9/2010, 7:05 am
Sayın Cengiz abimizin düşüncelerinin çoğuna katılıyorum.Tecrübe ve bilgilerini her zaman paylaşmasının hepimize katkısı olacağını düşünüyorum.
Malum bir çok kere tekrarladım amatör olarak oyun kuşlarının genetiği ile ilgilendiğimi belirtmiştim.
Elbette kuyruk sayısı konusunda da kendimce araştırmalarım ve gözlemlerim oldu.
Net bir sonuca ulaşmak şu an için mümkün gözükmüyor.
Değişik ırklardan geçmiş olacağı gibi,mutasyon,yada aynı soyların iç içe girmesi, uzun yıllar boyu bu tür genetik bozukluk diyorum çünkü araştırmalarım o yönde olduğunu söylüyor.
Buna benzer,yapışık parmaklılık,perde ayaklılık,kanatların 11 fek olması görünüşte kuşun performansını etkilemiyo olsa da bilimsel adı bu.
Genel olarak bu tür soya girmiş özellikler çekinik genlerle taşınmaktadır.
Bu tür kuşların iyi görülmesi yada genelde iyi çıkmasını da bilinen bu tür soyların yakın akrabalı iyi özellikte ki oyun kuşlarının günümüze kadar gelen jenerasyonları olarak düşünüyorum.
Ebeveynleri 12 kuyrukta olsa genlerinde bu özellik taşınıyorsa 13-14-15 hatta 16 kuyruk yavru vermeleri gayet doğal, oran düşük olur sadece.
Kendi deneyimlerimde de buna benzer örneklerle karşılaştım.
Hatta aksi varmı bilmiyorum paylaşım olursa sevinirim tıpki yapışık ve altı parmaklılık olayının genelde erkeklerde görülmesi gibi(genetik bozukluk),benzer durum olan kuşlarda perde ayak
ve yapışık parmaklılık yalnız dişilerde bulunan W cinsiyet kromozuyla taşındığı genelde dişilerde olduğunu düşünmekteyim.
Özetle kuşlarda fiziki fazlalıklar yada değişiklikler her zaman soyun saf olması yada iyi olması anlamına gelmez.İyi özellik gösterenlerin olması durumunda bile.
Diğer bir tabirle her zelliği belirleyen farklı genler vardır bunlardan bir biriyle orantılı bağımlı genlerde bulunabilir.
Bilimsel olarak şu an için bir veri yok.
Tecrübe,iyi soy ve özellik takibi,gözlem,seyislik v.s ekleyebiliriz her birini bilinçli ve mantıklı yaparsak sonuca ulaşmanın kısalacağını ve yapılan işten alınan zevkin farklı olacağı kanısındayım.
Yazdıklarım elbette kendi tectübe,tahmin ve yorumların.
BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR..
ÇOĞALDIKÇA HEDEFE YAKLAŞTIRIR.
Gerçek bilgi ve samimi paylaşımların artması dileğiyle..
Saygılar...

Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

16/9/2010, 5:00 pm
ellerinize ve gönüllerinize saglik, hele sükür konu yine rayina oturdu, 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 582302429
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

16/9/2010, 5:02 pm
Seleray king

eee her köye bir deli sartmis, bazen karsina cikabiliyor köyün delileri king 14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 4245286173
seleray 51
seleray 51
Ad Soyad : Selim Kahraman
Forum Kayıt : 06/06/10

16/9/2010, 9:33 pm
yakisir biladerime king :223:
PerfoTakla
PerfoTakla
Ad Soyad : hakkı
Forum Kayıt : 04/12/08

19/9/2010, 10:51 am
cengiz ulutürk demiş ki:

örneğin saf kan 12 kuyruklu iki taklalı oyun kuşunu eşleştirin kesinlikle
13, 14, 16 gibi kuyruk tüyü olan yavru alamazsınız

" cengiz ulutürk " abimizi araştırmasından dolayı kutlarım .
Ancak böyle bir iddaanın şuanda bu forumda bütün oyun kuşu besleyen yetiştiricileri ilgilendirdiğide malumdur. Bu hayvanların güvercin cinsi olarak yaratılışını en iyi Allah azze ve celle bilir. Bizim şu anda genel olarak süs kuşlarını bir kenara bırakırsak yabani ırkı ve elimizdeki evcillerde 12 kuyruk sayısının standart olduğu sonucuna varırız . Ama bu demek değilki bu hayvanlar aynı cins olarak yaratılışta 12 - 13 - 14 kuyruk sayısı olarak yaratılmamıştır. Tabiki işin bu kısmı uzun uğraşlar sonucu labaratuar ortamında belki sonuca varılabilir.

Birde safkan mevzusu eğer kuşun 100 sene öncesinden beri kırılmadan elde sakladığıyla alakası varsa , bunun 150 sene önce kırılmadan geldiğini kim ortaya koyacak .Üstüne Birde 100 senelik bir geçmişiyle elimizde kırılmadan saklandığını iddaa ettiğimiz kuşlardan 13 - 14 kuyruk çıktığında bu bizim için " eksi " bir sonuç mu olmuş olacak.

Kendi açımdan şöyle düşünüyorum ki bu işin özünün tam anlamıyla ne olacağını kimse kestiremez . Bu hayvanlarda kuyruk sayısından çok " performansın " arandığı herkezince malumudur. Bunun aksini söyleyen büyüklerimizde yoktur. Ama kanat - kuyruk v.s biyolojik özelliklerinin kuşu ne derecede etkilediği yine ehlince malumdur.
Son olarak 13 - 14 kuyruk değilde 12 kuyruklu oyun kuşunun kendi açımdan daha iyi olduğunu acizane belirtebilirim. Bunun yanında 13 ve 14 kuyruklu Performans kuşlarının safkan olmadığını söylemek benim boynumu aşar. Yanlış anlaşılmamak ümidiyle...

Selametle...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

19/9/2010, 4:08 pm
14 Kuyruk veren Taklacinin Damari neye isarettir ? - Sayfa 2 1668118718 yerinde tespitler bana göre, evet, cok güzel yorumlar, hani bazi olasiklara bazilari hic kafa yormaz, yoranida bulabilmek zor, bilende yaziyor, bilmeyende, biryerden kopyalayip maksat yazi olsun diye yazanda cikabilir, sözüm burdan disari, yani her yazilana mantiginca kafa yormak gerek, aklimiza yatarsa iyi, yatmaz isede yine iyi, sonucta tekerligi yeni kesf etmiyoruzda, edemeyizde, bazi kan meseleleri bizi gercekten asar, elimdeki kuslara nasil kefil olurum kani ile alakali, mümkün degil, veya en azindan kendim icin gecerli olan budur, bu soruyu sormamin sebebinide baslikta acikladim, taze taze "daha iyi bilenlere" sorim dedim, bu isi anlamak icin benim ömrüm yetmiyecek belliki, hayat bunlardan ibaret`de degil, ugras güzel, huzurda veriyor, maksadim elimdeki kuslari henüz "amatör gözü" ile gördügüm icin bakis acimi nasil ilerletebilirim cabasindan yanaydi, hani dikkat etmem gereken hususmu veya degilmi diye, anladigim kadariyla, ne kadar kuyruk tügü olursa o kadar artidir, ama kus ucmaz bizi tatmin edecek sekilde, o da baska bir mevzu, kimi elden cikarir, tipi hosuma giderse ben beslerim, gitmez ise ve elden cikartamaz isem eger öylesine beslerim, yedigi yem helal olsun, sonucta yumurtadan cikmis bir candir, kus olmasini beklerken kiymetli oluyorda ilerde gözdenmi düsmeli hemen, bence yanlis, konu " kötü kus " konusunu aciyor böylelikle, biz daha ortakca iyi kusu bulamadikki, kötüyü bulalim, sahibine sorsan kuslari hep 10 numara, yani cogu, neden aceba, onlari izledigi vakit adeta zaman onun icin duruyor belki, dert keder kalmiyor, besliyenin ilk motifleri bunlar bence, para gibi seyler isin ayri boyutlari, 1000 de bir cikar bu is ile ailesini ve yuvasini gecirtebilen, tutturduysa helal olsun, ragbet olursa neden olmasin, is istir, saygi duymak gerek, ... eline ve yüregine saglik, Allah razi olsun !

Bende herzamanki gibi affiniza siginarak sizleri Saygiyla selamliyorum

Saygilar