sık taklada kaybolan emekler
+21
avcıı
mustafa_yaldiz
Emre25
bozlak42
Karabasan
zaralıemrah
security
malibadur
Samsunlu55
sultan
maxisfiko
doktor_46
qüclü2008
burhanduran
iyimser_20
kuşçuali
Kuscu-Murat
cabir
adrenain
ereglılı yunus
DELIYUREK41
25 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
sık taklada kaybolan emekler
13/9/2010, 1:15 pm
DELETE
- MisafirMisafir
Geri: sık taklada kaybolan emekler
13/9/2010, 3:53 pm
Kuşsa çıkar evine gelir gelmezse boşver beklemeyi...
Bence doğruluk payı çok iyi kuş evini bırakıp gitmez kaybolur bulamaz ayrı birşey ama gidipte başka kümese indi mi o kuşu beslemem... Eve gelemiyorsa çatıda yatsın arada gezsin ama gidipte kümes kümes gezmesin...
Ben kuşu makaslama taraftarı değilim kuş ne zaman makaslanır yavruyken söker oynar tüyünü giyer eke olur yavrunun üstünde de oynar kendini ispatlar haa o zaman kes kanadını at damızlık yap altını bekle...
Ama daha sökmemiş ayıbı çıkmamış kuş makaslanmaz...
Bence doğruluk payı çok iyi kuş evini bırakıp gitmez kaybolur bulamaz ayrı birşey ama gidipte başka kümese indi mi o kuşu beslemem... Eve gelemiyorsa çatıda yatsın arada gezsin ama gidipte kümes kümes gezmesin...
Ben kuşu makaslama taraftarı değilim kuş ne zaman makaslanır yavruyken söker oynar tüyünü giyer eke olur yavrunun üstünde de oynar kendini ispatlar haa o zaman kes kanadını at damızlık yap altını bekle...
Ama daha sökmemiş ayıbı çıkmamış kuş makaslanmaz...
- ereglılı yunus
Ad Soyad : yunus aktaş
Doğum Tarihi : 25/03/87
Forum Kayıt : 14/03/09
13/9/2010, 7:21 pm
kuyruklarını kısa bi şekilde kes bir de öyle uçurmayı dene
- adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10
13/9/2010, 8:20 pm
Merhaba ;
Oyun kuşu sökerken genellikle karşılaştığımız durum sık taklada kuşun kaybolmasıdır.
Bazı oyun kuşları sık taklaya girerek yüksekte 15,20, 30 takla atarak kendilerini sököyor.ben bu tarz uçan kuşlar için yavrulukta geniş gezmelerini etrafı iyi tanımalarını ve kuşlarınıza nefes vermenizi öneririm.genelde sık taklaya düşen kuşlar takladan yön tayinini kaybediyor veyağut nefes yetmezliğinden etrafa kendilerini atabiliyorlar.
Oyun kuşu sökerken genellikle karşılaştığımız durum sık taklada kuşun kaybolmasıdır.
Bazı oyun kuşları sık taklaya girerek yüksekte 15,20, 30 takla atarak kendilerini sököyor.ben bu tarz uçan kuşlar için yavrulukta geniş gezmelerini etrafı iyi tanımalarını ve kuşlarınıza nefes vermenizi öneririm.genelde sık taklaya düşen kuşlar takladan yön tayinini kaybediyor veyağut nefes yetmezliğinden etrafa kendilerini atabiliyorlar.
- cabir
Ad Soyad : ZAFERKARAGOL
Forum Kayıt : 16/11/09
13/9/2010, 8:21 pm
çok uçurmak lazım çok bana göre öyle
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
14/9/2010, 4:32 am
DELETE
- kuşçuali
Ad Soyad : Ali Mansurgüler
Doğum Tarihi : 20/01/95
Forum Kayıt : 25/09/10
28/9/2010, 7:12 pm
abiler bişey soracam evimizin önündeki bahçede büyük güzel bir kümes var istediğim kadar güvercin besleyebilirim gündüz kapıları açık bütün gün bahçedeler çift taklacı almayı düşündüm ama sürüyü uçurunca diğer güvercinlerde takla atmaya çalışıp düşüyorlarmış acaba doğru mu ? bişey daha yavru taklacılar alındığında sürüde başka taklacı yoksa kendiliğinden takla atarmı yoksa büyüklerinden mi öğrenir :) ?
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
28/9/2010, 9:16 pm
Öncelikle geçmiş olsun benim kuşların bi cinsinin kuyruklarının ortasından birkaç kuyruk yolmak iyi geliyor bazılarını 1 hafta uçurmamak kan meselesi birde takip
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
29/9/2010, 1:09 pm
iki başta eşit kalacak şekilde kuyruklarından al. yine olmazsa kuyruğu tüm al
- qüclü2008
Ad Soyad : MURAT TAŞKIN
Forum Kayıt : 13/11/09
29/9/2010, 1:34 pm
sık taklaya boqulan kuşları arkadaşlarında dediqi qibi kuyruklarını başta 2 tane kalacak şekilde çekerek daha çabuk sökülmelerini saqlayabılırsınız.Benim ve bi coq arkadasımız yaptıqı budur.
- doktor_46
Ad Soyad : GÖKHAN
Doğum Tarihi : 22/01/85
Forum Kayıt : 16/09/10
30/9/2010, 8:41 am
bol bol ucurma taraftarıyım bende 2 tane söken yeni kuşum var her gün 5-6 arası kaldırır 30-45 dakka arası ucarlar ve de yüksek ucarlar böyle sökülmesi iyidir bence.
- maxisfiko
Ad Soyad : fikret kıray
Doğum Tarihi : 22/07/96
Forum Kayıt : 08/10/10
8/10/2010, 10:01 am
benimde köyde beslediğim bir çift sabunim var birsi gök diğeriise bal göğüstür bu çiftimin sadece bu yaz boyunca tek yavrusunu alabildim yavruma hiç makas vurmadım yada kuyruklarını yolmadım buyavrumun annesi kayboldu basını ise kedi kaptı.yavrum 20günlükten sonra hep elimle le besledim şimdilerde ise kuşum en fazla 25-35 metre yükselebiyor ve yavru olmasına rağmen fişekleyebiliyor her gün 2-3 saat uçuruyorum bir fişekte 9-10 takla atıyor. tam büyümüş olmasa bile bu kadar takla yapması beni çok sewindiryor.
- maxisfiko
8/10/2010, 1:00 pm
saol abii
- maxisfiko
8/10/2010, 1:27 pm
murat abi sen ne cins güvercin bakıyorsun acaba?
8/10/2010, 3:07 pm
Ben Taklaci besliyorum güzel kardesim, sayfam vardi, yeni yapacagim insallah, ordan bakarsin bittiginde insallah, birseyler var iste, ...
- maxisfiko
8/10/2010, 3:17 pm
bende bu yazın köye giderken 1 çiftsarı mardi 2 de dişi mardin alacam bide bizim komşu köyde oturan dayımdan rotvaydır alcam kedilere önlem olaraktan
- sultan
Ad Soyad : Yüksel
Doğum Tarihi : 04/04/81
Forum Kayıt : 13/05/09
9/10/2010, 5:34 pm
en güzeli kuruğu seyreltmek yine sık takla olayına devam ediyosa kuyruğu çekmek o zaman düzelir birde sık taklada olan kuşun yüksek uçması lazım alçak uçarsa kendini başka çatıya atma ihtimali yüksel yüksekte uçarsa ataca bir yer bulamayacağı için sorun kalmaz zaten kuyruğuda gelmeye başladığı zaman kuşta çökmeye ve perfonmansını göstermeye başlar
- Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08
11/10/2010, 10:54 pm
kx
- MisafirMisafir
13/10/2010, 6:07 pm
Sık taklaya giren kuşlarımın kuyruklarının iki tarafında 2 tüy kalacak şekilde yolarım. aynı zamanda kanadının koltuk altlarından başlayan telekler tarafından 5 teleğide her iki kanadından yolarım. Ve 1 saat içinde açılmaya başlar ve hergün düzenli uçururum. Sıkıysa Uçmasın...
- MisafirMisafir
13/10/2010, 9:03 pm
Kuyruk çekiyorsunuzda kanatları çekince hayvanın fren ayarları bozulur tekrar kanadı gelinceye kadar kuş yalpa yapar dengesi bozulmaz mı...
Kuyruk çektim ama kanat çekmedim 3 günde sökülebilir ama o kanatları 1 ayda düzer o arada kuş gezeler...
Ben kuyruk çekenlere lastik takmalarını tavsiye ederim aynı işi yapıyor lastik...
Şuanda sık taklada bi yavru var bende de 2 gündür sıka girdi ama götürüp 3 5 km uzaktan bilmediği yerlerden bırakıyorum evi bulana kadar mecbur uçuyor böyle böyle sökülecek...
Kuyruk çektim ama kanat çekmedim 3 günde sökülebilir ama o kanatları 1 ayda düzer o arada kuş gezeler...
Ben kuyruk çekenlere lastik takmalarını tavsiye ederim aynı işi yapıyor lastik...
Şuanda sık taklada bi yavru var bende de 2 gündür sıka girdi ama götürüp 3 5 km uzaktan bilmediği yerlerden bırakıyorum evi bulana kadar mecbur uçuyor böyle böyle sökülecek...
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
14/10/2010, 8:00 am
uygar arkadaş lastik bağlama olayına katılıyorum.biz serte giren kuş ,un kuyruğuna bantlarız kuş sıktaklayı bırakıyor.selamlar tüm güvercin severlere
- Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08
14/10/2010, 11:17 am
kx
- security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10
14/10/2010, 11:33 am
bence sık taklaya giren kuşları yanında etrafı iyi bilen anaç kuşla beraber ucurursanız 3lü-4lü guruplar halinde kuş takladan yönünü kaybetse bile diğerlerinin sayesinde evini bulmakta zorluk çekmeyecektir kuş fişek yapmaya başladığı zaman tek uçurmak en mantıklısı.
aydın dan saygılar kümesinizden cikcik sesi eksik olmasın :)
aydın dan saygılar kümesinizden cikcik sesi eksik olmasın :)
- MisafirMisafir
15/10/2010, 6:15 pm
Söylediğimi yabana atmayın sık taklaya giren kuşun koltuk altından ucuna doğru 5 veya6 teleği çekin zaten bir ayda gelecek kanat altından hava temasını sağladığı için kuş dengeli ve düz uçmaya başlar. Tamamlayınca da indir indirebilirseniz. Yaşım 41 ve bu işte 30 sene doldu.
- zaralıemrah
Ad Soyad : emrah
Forum Kayıt : 08/06/10
15/10/2010, 10:36 pm
DELIYUREK41 demiş ki:
resımde yukarıda gorulen ala yavruyu dun aksam uzerı malesef sık taklada kaybetdım.ıyı kus olma ozellıklerını bence fazlasıyla tasıyordu.havayı basda 15 20 takla cevırıyordu.kusu kaldırdım 5dakıka sonra bır ruzgar cıkdı kus gozumun onunde vura vura gıtdı.ınsallah kusdan anlayan bır arkadasa nasıp olur.benım sormak ıstedıgım soruysa ıyı kus sık taklada kaybolmaz sozu dogrumu ve sık taklada kus kaybetmemek ıcın makaslama harıcı ne gıbı tedbırler alınmalıdır
öncelıkle böyle bır konu açtığınız için sıze teşekkur ederım bende bu konu açmak ıçın gırmiştım
IYI KUŞ SIK TAKLADA KAYBOLMAZ SÖZU KESINLIKLE YANLIŞTIR.
kuşun elınde olmadan yaptığı bır harekettır ve bu hareket sonrası hayvanda ne nefes kalıyor nede derman
ıyı kuş sık taklada kaybolmaz sözu bana göre yanlıştır aksını idda edecek arkadaşlarda lutfen tatmın edıcı açıklamayı yapsınlar
- MisafirMisafir
16/10/2010, 2:11 pm
İlk mesajda ona benzer bi mesajı ben yazdım açıklayım...
İyi kuş kaybolmaz, iyi kuş sık taklada kaybolmaz değil.
Bende de var sık taklada bitane bugün rahat rahat uçmaya çatının üstünde ses vermeye başladı, geziyor yoruluyor aptallaşıyor fakat kaybolmuyor gidipte sağın solun çatısına atmıyor, kuş kaybolsun gezsin gitsin birşey dediğimiz yok ama senin evi bırakıp gidipte başka bi kümese inmesin...
Ben sökülsün diye ne kanadını çekerim nede kuyruğunu evin üstünde taklayı dönene kadar uçtu öğrendi götürürüm 3 5 km uzaktan bilmediği yerden atarım gelirse gelir gelmezse kendi bilir 3 gün böyle uzaktan bıraktım bugün kendi yerden dürtmemle kalktı...
Bugünde bi yavru döndü rüzgarda kayboldu gitti sağolsun mahallenin kuşçuları affetmiyor basıyor aşağıdan kesiği kuş bi sapıttı gitti onlara inmedi ama mahalleyi terketti...
İyi kuş kaybolmaz, iyi kuş sık taklada kaybolmaz değil.
Bende de var sık taklada bitane bugün rahat rahat uçmaya çatının üstünde ses vermeye başladı, geziyor yoruluyor aptallaşıyor fakat kaybolmuyor gidipte sağın solun çatısına atmıyor, kuş kaybolsun gezsin gitsin birşey dediğimiz yok ama senin evi bırakıp gidipte başka bi kümese inmesin...
Ben sökülsün diye ne kanadını çekerim nede kuyruğunu evin üstünde taklayı dönene kadar uçtu öğrendi götürürüm 3 5 km uzaktan bilmediği yerden atarım gelirse gelir gelmezse kendi bilir 3 gün böyle uzaktan bıraktım bugün kendi yerden dürtmemle kalktı...
Bugünde bi yavru döndü rüzgarda kayboldu gitti sağolsun mahallenin kuşçuları affetmiyor basıyor aşağıdan kesiği kuş bi sapıttı gitti onlara inmedi ama mahalleyi terketti...
- zaralıemrah
Ad Soyad : emrah
Forum Kayıt : 08/06/10
16/10/2010, 8:29 pm
sık takladan bahsedıyoruz ama uygar kardeşim kuşun sık taklada kaybolması bu kuşun kafasının sağlam olmadığı anlamına mı gelır ??
dostça soruyorum sorularımı kımse art nıyet aramasın saygılarımla
dostça soruyorum sorularımı kımse art nıyet aramasın saygılarımla
17/10/2010, 12:04 am
Sorunun sacmasi olmaz, ancak cevabin sacmasi olur, ...
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2