sık taklada kaybolan emekler - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

sık taklada kaybolan emekler - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sık taklada kaybolan emekler

+21
avcıı
mustafa_yaldiz
Emre25
bozlak42
Karabasan
zaralıemrah
security
malibadur
Samsunlu55
sultan
maxisfiko
doktor_46
qüclü2008
burhanduran
iyimser_20
kuşçuali
Kuscu-Murat
cabir
adrenain
ereglılı yunus
DELIYUREK41
25 posters
Samsunlu55
Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08

sık taklada kaybolan emekler - Sayfa 2 Empty Geri: sık taklada kaybolan emekler

17/10/2010, 7:31 am
kx

En son Samsunlu55 tarafından 7/12/2011, 10:37 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
zaralıemrah
zaralıemrah
Ad Soyad : emrah
Forum Kayıt : 08/06/10

17/10/2010, 10:58 am
samsunlu55 bana göre sık taklada kaybolan kuş kötu değildır tabı bu benım fıkrım herkesın fıkrıne saygım var.
Samsunlu55
Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08

17/10/2010, 11:52 am
kx

En son Samsunlu55 tarafından 7/12/2011, 10:38 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Karabasan
Karabasan
Ad Soyad : karabasan
Doğum Tarihi : 31/12/80
Forum Kayıt : 22/09/10

17/10/2010, 1:58 pm
Selam bence kan meselesi şahsen ben hiç kaybetmedim sık taklada kuş başka catıya atan kuşda beslemeye değmez zaten en kralı olsa yol vermek lazım bence ...NE ŞARTLARDA OLURSA OLSUN YEM YEDİĞİ YERE İNECEK BESLEDİĞİN KUŞ YEDİĞİ YEMİN HAKKINI VERECEK..
bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09

17/10/2010, 4:03 pm
Sıka giren kuşun kuyrunu komple çekcen günde 5 kere flan uçuracan.Kaybolmassa çok güzel kuş olur sık takladan çıkan kuş.
Anonymous
Misafir
Misafir

18/10/2010, 11:07 am
Kuşun sık taklada kaybolması kafasının olmadığını gösterir her ne kadar kabul etmesekte...

Bu kuş uçuyor bi şekilde yorulup kayboluyor takladan çıkamıyor çok açılıyor vs...

Bir çatıya düştü diyelim çatıda dinlenirken kafayı toplayıpta tekrar kalkınca kendi evine gitmek çok mu zor...

Ben diyorum ki iyi kuş kaybolmaz nerden kalktıysa oraya iner, bazı arkaaşlar öyle kuşu varmı diye içinden geçiriyormuş onlarda merak ediyorsa gelir bakar...

Kuşun kaybolmaması iyi oynadığı anlamına gelmez kafasının sağlam olduğunu anlatır sadece...

Benim bahsettiğim yavru kanat kuyruk çekmeden 3 gün uğraştı şimdi maşallahı var 6 7 metre kendi kendine cırmalıyor sökülebilmek için. Bilmediği yerlerden de attım hiç kaybolmadı geze geze buldu evi...

Velhasıl gelelim sadede bence kafalı kuş adı üstünde kafalı sık taklada da kaybolmaz rüzgarda da kaybolmaz...

Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

18/10/2010, 2:38 pm
sık taklada kaybolan emekler - Sayfa 2 89498
Emre25
Emre25
Ad Soyad : emre
Doğum Tarihi : 10/04/93
Forum Kayıt : 19/10/10

20/10/2010, 6:24 pm
kyruklarını eşit sayıda bırakıp çekk ...aç uçur .....uçarken yem salla ....hiç olmazsa gelmek için daha çok çaba göstersin...
mustafa_yaldiz
mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08

29/1/2011, 1:47 am
arkadaşlar kuşun kuyruğunu çekerek benim şahsi fikrimi söylüyorum takla atmasını azaltmak
veya rahat uçmasını sağlamak tabi kuşun soyunu biliceksin bizde de vardı serte girmeyen kuşu zaten sevmem ama kuş yüksekte yapıyosa en iyisi ama alcakta yapıyosa sorun var kaybolma olasılığı fazla taklaları saydırırken çatıya atar yere atar çevremizde çok iki ayaklı sansarlar var dediğim gibi bazı kuşları günde ıkı kere uçurursun bazılarını da 2 günde 1 kere
serte (zer) giren kuşun oyununa doyum olmaz bence
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

29/1/2011, 7:31 am
DELETE

En son DELIYUREK41 tarafından 20/11/2011, 5:26 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

31/1/2011, 8:21 am
SIK TAKLADAN BAHSEDERKEN NASIL BİR SIK TAKLA BİLEMİYORUM AMA BENİM KUŞUMUN İÇİNDEN SIK TAKLA OLANIU OLUR VE BEN ASLA KUYRUK ÇEKMEM KANAT KESMEM ÇOK BOL TAKLALI İSE SÜREKLİ TAKLA ATARAK İLERLİYORSA DÜŞÜYOR İSE KESİNLİKLE O KUŞU KAPATIRIM DAR YUVAYA VE KANAT ÇIRPTIRTMAM BİR KAÇ GÜN SONRA BÜYÜK YUVAYA ALIR DOKUNURUM YUVANIN İÇİNDE ESNİYORMU SARIYORMU ESNİYOR İSE BÜYÜK YUVADA BİR HAFTA DOKUNMADAN KALDIRMADAN BEKLETİRİM ESNER ESNER KENDİ KENDİNE KALKAR UÇAR KONAR SONRA KOVALAMAYA TEKRAR BAŞLARIM .. BU BİRİNCİ KONU ..
BİR İKİNCİ HUSUS KUŞUN SIKTA KAYBOLMASI İLE KAFASININ SAĞLAMLIĞI ARASINDA UZAKTAN YAKINDAN BİR ALAKA YOKTUR SIK TAKLA ADI ÜZERİNDE KUŞUN İSTEM DIŞI KANINDA GENETİĞİNDE OLAN BİR DURUM HA KAYBOLUR BİR HAYVAN TARAFINDAN YAKALANMAZ İNSAN TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMEZ İSE KESİNLİKLE GELMELİ AMA GİDER ELLİ YÜZ METRE ÖTENİZDEKİ BİR KUŞCUNUN KÜMESİNE İNERSE ONUNDA GENETİKLE SIK TAKLA İLKE ALAKASI YOKTUR BEN ÇOK KAYBETTİM AMA BİR HAFTAYI GEÇMEZ GELİRDİ GELMEYENİ KESİNLİKLE YA DAMDAN ALINIR YADA KEDİ GELİNCİK YER ÇIKMAZ BAŞKA KÜMESTEN .. BUNUN İZAHI BUDUR .
SIK TAKLADA KAYBOLAN KUŞ KAFASIZ DİYE TABİŞR EDİLEMEZ KESİNLİKLE YANLIŞTIR...KAFASIZ OLSA ZATEN UÇURTURKEN SIK TAKLAYI BEKLEMEZ KUŞ GÖRDÜĞÜ YERE SARKAR KAFASI OLMAYAN KUŞ ..
avcıı
avcıı

31/1/2011, 8:24 am
ŞÖYLE BİŞEY DE DENEYEBİLİRSİNİZ UNUTTUM YUKARDA YAZMAYI O SIK TAKLADA KAYBOLAN KUŞ KAFASIZ DİYEN ARKADAŞLAR DENESİN BAKALIM KENDİ ETRAFLARINDA 30 TUR HIZLI ŞEKİLDE MEVLANA GİBİ DÖNSÜN VE BİR ANDA DURSUN EĞER GİDECEKLERİ YÖNE OK GİBİ GİDEBİLİYORLARSA DEDİKLERİ TEZDE HAKLILAR BEN ÖZÜRDİLEYECEM ONLARDAN :)) AMA BİR İŞİN ŞU YÖNÜ VAR MEVLANA CELALEDDİN RUMİ GİBİ VE ŞUAN SEMAZENLER GİBİ ALIŞIK OLSAN DURDUĞUNDA İSTEDİĞİN YÖNE GİDEBİLİRSİN BUDA NEDEMEKTİR KUŞ SIKTAN ÇIKTI ALIŞTI TAKLAYI ATAR ATAR ATAR AMA UÇUMA TEKRAR DÖNER ..

DELIYUREK41
DELIYUREK41

31/1/2011, 8:35 am
guzel yorumunuza tesekkurler
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

31/1/2011, 5:14 pm
avcıı demiş ki:SIK TAKLADAN BAHSEDERKEN NASIL BİR SIK TAKLA BİLEMİYORUM AMA BENİM KUŞUMUN İÇİNDEN SIK TAKLA OLANIU OLUR VE BEN ASLA KUYRUK ÇEKMEM KANAT KESMEM ÇOK BOL TAKLALI İSE SÜREKLİ TAKLA ATARAK İLERLİYORSA DÜŞÜYOR İSE KESİNLİKLE O KUŞU KAPATIRIM DAR YUVAYA VE KANAT ÇIRPTIRTMAM BİR KAÇ GÜN SONRA BÜYÜK YUVAYA ALIR DOKUNURUM YUVANIN İÇİNDE ESNİYORMU SARIYORMU ESNİYOR İSE BÜYÜK YUVADA BİR HAFTA DOKUNMADAN KALDIRMADAN BEKLETİRİM ESNER ESNER KENDİ KENDİNE KALKAR UÇAR KONAR SONRA KOVALAMAYA TEKRAR BAŞLARIM .. BU BİRİNCİ KONU ..
BİR İKİNCİ HUSUS KUŞUN SIKTA KAYBOLMASI İLE KAFASININ SAĞLAMLIĞI ARASINDA UZAKTAN YAKINDAN BİR ALAKA YOKTUR SIK TAKLA ADI ÜZERİNDE KUŞUN İSTEM DIŞI KANINDA GENETİĞİNDE OLAN BİR DURUM HA KAYBOLUR BİR HAYVAN TARAFINDAN YAKALANMAZ İNSAN TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMEZ İSE KESİNLİKLE GELMELİ AMA GİDER ELLİ YÜZ METRE ÖTENİZDEKİ BİR KUŞCUNUN KÜMESİNE İNERSE ONUNDA GENETİKLE SIK TAKLA İLKE ALAKASI YOKTUR BEN ÇOK KAYBETTİM AMA BİR HAFTAYI GEÇMEZ GELİRDİ GELMEYENİ KESİNLİKLE YA DAMDAN ALINIR YADA KEDİ GELİNCİK YER ÇIKMAZ BAŞKA KÜMESTEN .. BUNUN İZAHI BUDUR .
SIK TAKLADA KAYBOLAN KUŞ KAFASIZ DİYE TABİŞR EDİLEMEZ KESİNLİKLE YANLIŞTIR...KAFASIZ OLSA ZATEN UÇURTURKEN SIK TAKLAYI BEKLEMEZ KUŞ GÖRDÜĞÜ YERE SARKAR KAFASI OLMAYAN KUŞ ..

aynen katiliyorum.
benim yasadigim yerde hic kuscu yok o yuzden sik taklada baska yere atsalar bile illaki gelirler, atmaca yakalmadigi surece.
zaten guvercinler gordugu yeri iyi akkilarinda tutarlar. eger kus yuvasini gorrerek terk edip baska yere atarasa kesin gelir ama geceye kalip karanlikta gormeden kaybolursa daha zor bi ihtimal.
ben en cok aksam ustu kaybediyorum bazen gelende oluyo ama kaybolanda cok. bir hikaye anlatim bu konuda.

tr den yumurta getirip cikartmak icin birinden degisik kuslar almistim 20 tane karisik posta roller falan pacasiz kuslar.
buslardan 1 tane disi olani geldigi gun kumese koyarken kacti. ve benim kumsein bolgesini hic tanimiyor ve zannetmiyorumki cok ucan bi kus olsun. cunku sahibinde 300 e yakin kus var.
hangi biriyle urassin ve adam memleketi polanyaya gidecegi icin kuslarini dagitiyordu. nese kus gitti 3 gun sonra geri geldi. cok sasirdim. bir kac hafta sonra ilk kez ucurdugum bu kuslardan biride basti gitti ve 4 gun sonra geldi.
tamam bu kuslar taklaci degil sik taklada degil ama ilk gordukleri yeride unutmuyolar gorererek ucup gittikleri yeri cok kolay buluyolar. oyun ozellikleride yukardan asagi makara gibi sararak 10-20 m arasi donuyolardi. yere karin icine kadar dusen oluyodu. kar kusu yaniltiyodu sanirim.benim bir kusumda sik taklada cikamadi ole kaldi ve imkansiz cgibi gorunuyor. ama bi seferinde ruzgardan sik takladan baska yere gitti tama dedim bu hayatta gelemez imkansiz. ama genede geldi. yerden kalkacak hali yok nasil becerip geliyo anlamiyorum valla.
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

31/1/2011, 6:32 pm
Selamlar arkadaslar

bende avci abimize tamamen katiliyorum. SIk takladaki kus ya seyis yuzunden gider, ya hava sartlari kotudur sicak rutubet, ya uctugu yer agaclarla doludur, yada artik nefesi biter bir yere atar. Bu olayin kafasizlikla hic bir alakasi yoktur. Dogal biyolojik ve fizyolojik sebeplerden dolayi bir yere atar. Avcinin dedigi gibi o kadar donmeye kusta ne nefes kalir, ne ucmaya taakat nede kafasindayorunge , balans kavrami. Ergununda dedigi gibi burda kuslar kaybolur, 2 gun ile 14 gun arasi geri gelen kuslarim olmustur. burda iki ayakli kusbazlar olmadigindan ve yakinda hic kuscu bulunmadigindan tabiki. 14 sonra gelen kusum geldiginde bir kanadi mosmordu ve cok zor ucuyodu, kesin ya tele falan carpti yada atmaca vurdu.

Birde eger kusu nefesini acmadan , yuksekle ucurmadan sik taklaya sokarsan o kusta ya kaybolur ya saga sola atar. kus sert taklayi yuksekte acicak, onun icinde nefes lazim yuksege cikmasi icin. o yuzden kusunu taniycaksin kimi 15 gunde oyun acar kimi 6 ayda. Benim burda en buyuk sorunum kusalra nefes veremeden zere girmeleri. Cunku sezon zaten 5 ay bu ben ayin 3 ayi sicak rutubet, 1 ayi tuy sonrasi atmaca. Kuslari sicak rutbetli havada ucuruyorum kuslar 30 dakkada olucak gibi inmek icin can atiyolar bende saga sola atmasinlr diye mecbur indiriyorum. Ama gec zamanda taklaya girne kuslarim nefesleri acilarak oyuna girince daha duzenli oynuyolar ve sola atmiyolar.

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

31/1/2011, 7:00 pm
Demek ki neymiş sık taklada da bazı kuşlar evine gelip konabiliyormuş bu imkansız değil...

Ben diyorum kuş gidip sağa sola konmadıysa zaten evine inmeli, şayet kondu dinlenmeyi beklediyse kafasını toplayıp yine evini bulmalı...

Gidip başkasına inmesi kafasızlıktan başka birşey değildir haa çatıda kalır atmaca yer doğal nedenlerle ölür onu bilemem...

Mevlana örneği bana göre kuşlarla kıyas edilmez İsmail abi kuşun işi takla atmak oyun yapmak evine inmek...
Dr. Sedat
Dr. Sedat

31/1/2011, 7:13 pm
selamlar uygar

aslinda sned ebizimle ayni fikirdesin, senin dedigin kafasizlik olayi etrafi kuscularla dolan bir mekanda gecerli. emin ol kus orayada istediginden degil dinlenmek icin iniyodur, kenidni toplayip evine gelebilmek icin. ama orda iki ayakli kediler cok damdan aliyolar, kuscular kepce ile yakaliyim kanadini yoluyolar gelemiyo:) burda ne iki ayakli kedi var ne yakinda kuscu. kus olmesse geliyor . ama orda olmesine firsat vermiyorlar bile:)

he bu arada kusun isi yok:) kus cani istediginden yada sen mutlu olasin diye takla atmiyo:) taklayi mecburyetten atiyo ve her canli gibi evine donmek en buyuk istegi:)

saygilar
Babacan_23
Babacan_23
Ad Soyad : Polis Metin KÖSE
Doğum Tarihi : 10/03/67
Forum Kayıt : 23/03/10

31/1/2011, 9:18 pm
Selamın aleyküm arkadaşlar bir iki cümlede ben yazma zorunluğuı hissettim öncelikle herkesin fikrine saygılıyım fakat ben yaşadıklarımı anlatayım sizlerde bir fikir sahibi olun ben yaşadıklarımdan ve çok değerli eski abilerimizden kısacası büyüklerimizden öğrendiklerimide eklemek kaydıyla.
1_ kesinlikle kuyruk ve kanat çekilmesine karşıyım yapmayın kuşun tamamıyla dengesini bozarsınız ve ondan sonrada niye gelmedi iyi kuş değildi yem yediği yere ihanet etti. 2_ Rüzgarlı havada kesinlikle uçurmayın normal uçan kuş rüzgarlı havada iyi uçamazken siz sıka düşmüş kuşu nasıl oluyorda uçuruyorsunuz anlamış değilim 3_ sıka giren kuşu içeri basmayın yani yatırmayın ondan sonra yem yerken döner durur ve bir gün boynunu kırar 4_ yavruyu kesinlikle tek uçurmayın yanında mutlaka iki kuş olsun ve mümkünse yüksek gezen çiftli kuş bırakın 5_ yavru zaten sıkta fazla kalmaz en fazla iki üç gün sonra normale döner ve kendiside rahatlamış olmanın verdiği hazla akıl almaz oyunlar çıkarmaya başlar. siz bile şaşar kalırsınız 6_ sıka giren kuş kesinlikle kötü değildir mutlaka sonu iyidir sabredip bekleyin. 7_ günde 3 defadan fazla kaldırmayın uçma süresine göre siz ayarlayın hayvanı bıktırmayın neticede can eğer ilk kalkmasındaki süre uzunsa akşam karanlığını beklemeyin ikindi vakti ikinci uçuma hazırlayın yani yavruyu fazla sıkıştırmayın ve aç uçurun Ben sizlere yaşadığım olaydan hiç aklımdan çıkmayan bir tanesisni yazmadan geçemeyeceğim. 1980 li yıllarda Elazığda Polis süleyman diye bir Adanalı abimiz vardı bende kümesine bakıyordum bir erkek arap yavru uçurdum yemin ediyorum taklasını sayana para veriyordum bu arap yavru diyebilirim ölene kadar damızlık olarak kullanıldı ve lakabıda kolo araptı ben koymuştum o zamanda yok kuyruğunu çekelim yok kanadını çekelim ben bırakmadım sağolsun Süleyman abide beni kırmadı ve bendeki heveside bildiği için yavrunun kanatları çekilmedi ve kimlerin yuvasına yavruları gitmediki demek istediğim kuş sık taklada iken zaten sarhoş gibi aslında ben bu olaya sık takla demiyorum sarhoşluk diyorum çünkü aynı insanın sarhoşluğu gibi sarhoş adam yolda rahat yürüyebiliyormu hayır o zaman nasılki sarhoşun kolunu bacağını kırmıyorsak kuşun da kanadını kuyruğunu çekmeyelim. Lütfen sıktaki bir kuş gidipte kimsenin kuşuna veya kümesine inmez bunuda aklınızdan çıkarmayın hayvanın derdi başından aşkın yok başka kümese insin belki başınızı
Babacan_23
Babacan_23
Ad Soyad : Polis Metin KÖSE
Doğum Tarihi : 10/03/67
Forum Kayıt : 23/03/10

31/1/2011, 9:31 pm
ağrıttım ama ben bildiklerimi yazdım yazmayada devam edeceğim çünkü kıimse anasından kuşçu doğmuyor saygımıda bilmek zorundayım kimseyede saygısızlık etmek anlamında da hayatım boyunca ukalalık yapmadım yapmam da temennim herkes samimi seviyeli kırıcı olmadan bu büyük camianın çatısı altında güzel sohbetler güzel alışverişlerde bulunarak kaybolmaya başlayan bu güzel ırkımıza katkıda bulunarak sonraki nesillere birşeyler bırakalım Allah herkesin gönlüne göre sağlıklı hastalıksız bir sezon ve bol yavrular almayı nasip etsin büyüklerime saygılar küçüklerime da sevgilerle kalın sağlıcakla Allaha emanet olun
DELIYUREK41
DELIYUREK41

1/2/2011, 9:13 am
yorum yapan herkeze ayrı ayrı tesekkurler
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

1/2/2011, 11:59 pm
Sende :112: insallah
avcıı
avcıı

2/2/2011, 7:48 am
UYGAR ESTAĞFİRULLAH HZ. MEVLANA ÖRNEĞİ KUŞ İÇİN DEĞİL TEŞBİHTE HATA OLMASIN KUŞA BENZETME FELAN DEĞİ SADECE İYİ ANLAŞILMASI İÇİN BİR ÖRNEK AKSİ ASLA OLMAZ OLAMAZ ..DEMEK İSTEDİĞİMİ SEMAZENLERDEKİ AŞK VE ALIŞKANLIK ...
Anonymous
Misafir
Misafir

2/2/2011, 6:35 pm
Mevlana örneği şu anlama geliyor her akşam meyhanede içen sarhoş bir adamın evini bulamayıp başka evlere gitmesi yada sokakta yatması...

Nasıl sarhoşta olsa adam çıkıp evine gidiyorsa kuşta ya dinlenir gelir yada kısa turlarla evinden fazla açılmaz...

Evet çatıdan yada yere konduysa yerden 2 ayaklılar tutmazsa geneli gelir bu demektir ki kafa sorunu yok gelmiyorsa kafada sorun var bu benim şahsi fikrim katılmayabilirsiniz ama ne kuşlar var sürünüyor fite fite tarlayı yalıyor ama konmuyor yine gidip evinin önüne konuyor nefes meselesi başka kuşta nefes olmaz çabuk sökülür her yere düşer o kuş kuşa da iner bu sefer oraya alışır eski evi unutur ama kafası olan kuş çatıda yatar yabani olur başka kümese inmez...
avcıı
avcıı

3/2/2011, 7:18 am
ewet buda güzel bir örnek :)) eline sağlık ..
Dr. Sedat
Dr. Sedat

3/2/2011, 6:14 pm
selamlar uygar

evet dedigin gibi ama o bir adamain ne kadar sarhos olduguna bagli. Her sarhos evini bulamaz sizar bir yerde kalir.uyanip ayinca ancak evine gider, oda basina birsey gelmesse:) bunun sarhos adamin akilli olup olmamasi ile ilgisi nerde simdi?

cok dogru yazmissin! kus elbetteki evine gelmeyi istiyecektir, buda yeterli nefesi ve guclu vucudu varsa bunu basarmak icin sonunan kadar ugrasicaktir. ama nefessiz ve antremansiz bir kus aninda ilk onune gecen aagaca, kayaya konar.

senin sahsi fikrine saygi duyuyorum ama katilmiyorum, cunku bu benim aklima benim usta diye bildigim bi abinin anlattigi bir kuscuyu getiriyor. Efendim kuslar eger kalktigi yere inmesse, yada hata yaparsa, tutar kafasini koparip kumesinde civilere asarmis ibreti alem olsun diye. tovbe tovbe asli varmi bilmem ama bana gore buyuk cahillik ve vahset. eger herkes eger kus yerine gelemesse salaktir ise yaramaz diye ogrenirse cogu kusumuz helak olur diye dusunuyorum.

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

3/2/2011, 9:45 pm
Sedat abi o bahsettiğin konu bizim için mümkün değil ama soy elitleştirmek adına en geçerli ve gerekli adım...

Hata yapan oyun dışı kalır ve elinde eğer kalan varsa hata yapmamış 1. kalite elit bir ırk olur...

Ben onu yapmam kuş can taşıyor hata yapar götürür satarsın yada birine verir gönderirsin ama öldürmeye gerek yok.

Nefessiz kuşlar evden açılmamalı ki kaybolmasın bu konu uzar gider ama ben yine de kafasızlığa bağlıyorum kafa varsa diyelim bi çatıda yakalandı gittiği yerden ilk kalktığında evini bulması lazım...
DELIYUREK41
DELIYUREK41

4/2/2011, 8:15 am
bazı ınsanlarla hayvanlar arasında fark bulmak cok zor.kus kafasımı koparılır ya.kus ancak salgın hastalık durumlarında dıgerlerını korumak ıcın itlaf edılır.begenmıyosan elden cıkarırsın.bıde ovunur gıbı soyluyolar.ben dusunuyorumda yapamam mumkun degıl
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

4/2/2011, 9:34 am

Sevgili Arkadaşlar…
Bu güvercinlerin tarihsel durumlarına baktığımızda kimi eti için kimi gübresi için kimileride yön bulmadaki ustalığı için korunduğu ve beslendiğini hepimiz biliyoruz. Arkadaşlar fazla takladan dolayı kaybolan güvercinlerle ilgili ne yapabileceğimiz hususunda yer yer bilinen noktalara değinmişlerdir. Yine güvercini uçurduğumuzda hava şartları da dâhil olmak üzere güvercinin seyisi deneyimine uygun gözlemlerine çok iyi dikkat etmesi hususları da yazılmış.
Yalnız yukarıda güvercinlerin yön bulmada usta olduklarına değindim. Yani bu ustalığından dolayı makul şartlarda güvercinin evine inmesi lazım gelir. Bol takladan dolayı evine dönemeyen güvercinlerin soy kütüklerine dikkat etmeden eşleştirmeler yapıldığında ister istemez balans ayarını kaçırabileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla bu ayarı kaçırmamak için çok sert bir kuşa daha yumuşak bir kuş atılırsa belki balans ayarı tutabilir. Selam ve Saygıyla

avcıı
avcıı

4/2/2011, 12:41 pm
KUŞTA NETİCEDE CAN TAŞIR VE KAFASI KOPARLIR MESELESİ İYİ BİŞEY DEĞİL SEVMİYORSAN VER GİTSİN ETE İHTİYACIN VARSA KES YE AMA TELEF ETME DİYE BİLİRİM .
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

4/2/2011, 1:10 pm
Koparanda illaki bunun hesabini verecektir, ... :301:
Similar topics