TAKLADAN BOGULMA
+3
kırıkkaleli metin
bora özmen
eric
7 posters
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
TAKLADAN BOGULMA
15/9/2010, 3:46 am
TAKLADAN BOGULMA NE DEMEKTIR? KUS TAKLADAN NEDEN BOGULUR? SUREKLI AYNI KANDAN KUSLARIN ESLESMESIYLE BU SORUN MEYDANA GELIRMI?
- bora özmen
Ad Soyad : bora özmen
Doğum Tarihi : 26/07/82
Forum Kayıt : 06/05/09
Geri: TAKLADAN BOGULMA
15/9/2010, 8:45 am
biz sarma olarak tabir ederiz kuş ileri doğru giderek takla atıyor ise bu hayvanın kanından alakalı içine başka kan atman gerekir hayvan kendini üste atıp sarmalıyor ise o hayvan sarmadan cıkar eyer atmıyor ise başına buyruk istediği yere konuyor ise o hayvan sarmadan çıkmaz birde bacaya geldiğinde fişege başlarken taklaya boğulur ise dişi olursa ii olur erkek olursa ii olmaz her zmn dişi erkeğe göre taklalı olacaktır odaha kandan alakalı birşeydr çok yakın kan bağı vardr içinde
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
15/9/2010, 9:45 am
takalaya boğulma kuş hedefe geldiğinde çıkarken çok takla vurması ve takla aralarının açık olmaması nedeniyle nefesini toparlayamayıp yüksege doğru ilerleme yapamamasıdır.
butip kuşlar genelde bol taklalıve sertkuşların birbirleriyle eşyapımından çıkan kuşlarda görülür.
bu tip
sıkıntıları eş seçimi yaparken dikkat ederek çözebiliriz
elimizde bol taklalı ve sert bir daızlığımız varsa bunu fişekte çok takla atmayan fşşege çok seri ve hızlı yüklenmeyen iyi nesil kuşlarla kırabilriz.
butip kuşlar genelde bol taklalıve sertkuşların birbirleriyle eşyapımından çıkan kuşlarda görülür.
bu tip
sıkıntıları eş seçimi yaparken dikkat ederek çözebiliriz
elimizde bol taklalı ve sert bir daızlığımız varsa bunu fişekte çok takla atmayan fşşege çok seri ve hızlı yüklenmeyen iyi nesil kuşlarla kırabilriz.
15/9/2010, 2:28 pm
Yani ortayi bulmak oluyor o zaman bu girisim, öylemi ?
Yani kesinde degil ama denemekte fayda var gibi yani ?
- kırıkkaleli metin
15/9/2010, 2:37 pm
evet faydavar.Kuscu-Murat demiş ki:Yani ortayi bulmak oluyor o zaman bu girisim, öylemi ?
biz buşekilde iyi hayvanlar çıakrta biliyoruz. ama şudavar
şimdi ben bunu denedim öyle olmadı diyecek arkadaşalrd çıkabilir.onun olmamasının nedeni ise, vurduğumuz kuş bu dediklerime uyuyodur. ama nesil olarak daha farklı kuştur o istisnadır. bunun için damızlık yapacagımız kuşların nesilerini iyi bilmemiz gerekiyor iyi bişeyler ortaya çıksın istiyosak. damızlık yapılacak iki kuşun nesil özelliklerini ögrenmek serliklerini yumuşaklıklarını fişek tertibatlarını atışlarını v.s ögerenerek birbirne uyumlu hayvanları vurarak bişeyler çıakrta biliriz.
- kırıkkaleli metin
15/9/2010, 2:53 pm
günümüzde oyun açacak derken yavruların sıkıdan çıkamamsı, yahut iyice sıkılaşması ve taklaya boğulması çoğu kuşçunun enbüyük sıkıntısı;
arkadaşlar biz uzun yıllardır damızlıçılık yapıyoruz bu tip engelelride ortalamaya vurursak aştık sayıyoruz. çok sıka girip tekerlek halini alan yavrulara budediklerimi uygularsanız verim alacagınızı düşünüyorum.
önclikle kuşlarınızın nesılyavru verdiğini biliyosunuz çok sıkagiriyove uçanmaz hale geliyo, butarz yavruları seyrek uçurun günde 2-3 defa değilde 2 günde bir kere uçurun(sebebi: çoksıka giren yavrular oyun aşamalarını hızlı gerçekleştirir ve bir bocalama dönemine girer birgün önce belkıran yavru diğergün takla atar diğergün fişek yapmaya başlar ve hayven yaptığı fiziksel duruma ayak uyduramaz hızlı geliştiği için sapıtır uçamaz hale gelir.oyüzden 2 güne bir birkere uçurun çabuk ilerleme kaydetmesin diye) sık ve taklayı çevirdiği zaman, aşırma değil rahatça takla atabildiği zaman kuşunuzu bi 2 aykadar dinlendirin ondan sonra devam edin uçurmaya bakın çok sıka giren kuşlarınız gayet gevşek bişeklide oyun açacaktır.
arkadaşlar biz uzun yıllardır damızlıçılık yapıyoruz bu tip engelelride ortalamaya vurursak aştık sayıyoruz. çok sıka girip tekerlek halini alan yavrulara budediklerimi uygularsanız verim alacagınızı düşünüyorum.
önclikle kuşlarınızın nesılyavru verdiğini biliyosunuz çok sıkagiriyove uçanmaz hale geliyo, butarz yavruları seyrek uçurun günde 2-3 defa değilde 2 günde bir kere uçurun(sebebi: çoksıka giren yavrular oyun aşamalarını hızlı gerçekleştirir ve bir bocalama dönemine girer birgün önce belkıran yavru diğergün takla atar diğergün fişek yapmaya başlar ve hayven yaptığı fiziksel duruma ayak uyduramaz hızlı geliştiği için sapıtır uçamaz hale gelir.oyüzden 2 güne bir birkere uçurun çabuk ilerleme kaydetmesin diye) sık ve taklayı çevirdiği zaman, aşırma değil rahatça takla atabildiği zaman kuşunuzu bi 2 aykadar dinlendirin ondan sonra devam edin uçurmaya bakın çok sıka giren kuşlarınız gayet gevşek bişeklide oyun açacaktır.
15/9/2010, 3:10 pm
yani ilk defa duyuyorum degil, ama gercekten zor is, bende onu görecek göz yokki, henüz yani, sana renk olarak istedigini cikartirim Allah`in izniyle tabiki, ... ama ucuz özellikler beni asiyor henüz, ...
Allah razi olsun yorumun icin, eminimki cok güzel dilekler ile kayda aldin, ellerin dert görmesin, :112:
Saygilar
- MisafirMisafir
15/9/2010, 4:47 pm
Bazı kuşlar oyun sökerken boğulur kuş yürür gibi havada takladan çıkamaz sende taklasını sayamazsın
Bazı kuşlarda da genetik bozukluk haline gelmiştir aynı kandan olması bunu gerektirmez farklı kuşlardan da çıkabilir o kuşların baskın karakterlerine bağlıdır belki kuşun kendinde yoktur eşleriz ama dedelerinde vardır onu bile yakalayabiliriz...
Biz yavruyken taklada boğulmasına fitme deriz kuş fiterken işte kimisi kuyruğunu çeker kimisi bantlar kimisi yatırır bunların hepside çözüm olabiliyor ama ben bu kuşların daha o sık taklaya girmeden önceki idmanlarında hazırlanıp yüksekte sökülmesinden yanayım gerekiyorsa havacı kuş besleyeceksin yavruyu taklayı döner dönmez takacaksın peşine yüksekte istediği kadar sık takla yapsın aşağı inmesi kolay olmaz inmeye uğraştıkça açılır kuş attığı taklayı düzeltir nefesini toplar...
Ama normal yükseklikte sökülen yavrular sık taklada araziye düşebilir çatıya konabilir yere inebilir kafası döner kaybolabilir vs..
Sertlikten dolayı sık taklaya girenlerde durum farklı çok serttir takladan sonra toparlayamaz arayı açamaz o aşağı doğru inmeye bile başlar o zaman kuşu düz boş bi arazide tekrar uçmaya başlatmalıyız yada kuşu açlıktan bitirip kağıt gibi takla atamaz hale getirecez kovalayacaz buda denenebilir pek hoş bişey değil ama çözüm olabiliyor...
Bazı kuşlarda da genetik bozukluk haline gelmiştir aynı kandan olması bunu gerektirmez farklı kuşlardan da çıkabilir o kuşların baskın karakterlerine bağlıdır belki kuşun kendinde yoktur eşleriz ama dedelerinde vardır onu bile yakalayabiliriz...
Biz yavruyken taklada boğulmasına fitme deriz kuş fiterken işte kimisi kuyruğunu çeker kimisi bantlar kimisi yatırır bunların hepside çözüm olabiliyor ama ben bu kuşların daha o sık taklaya girmeden önceki idmanlarında hazırlanıp yüksekte sökülmesinden yanayım gerekiyorsa havacı kuş besleyeceksin yavruyu taklayı döner dönmez takacaksın peşine yüksekte istediği kadar sık takla yapsın aşağı inmesi kolay olmaz inmeye uğraştıkça açılır kuş attığı taklayı düzeltir nefesini toplar...
Ama normal yükseklikte sökülen yavrular sık taklada araziye düşebilir çatıya konabilir yere inebilir kafası döner kaybolabilir vs..
Sertlikten dolayı sık taklaya girenlerde durum farklı çok serttir takladan sonra toparlayamaz arayı açamaz o aşağı doğru inmeye bile başlar o zaman kuşu düz boş bi arazide tekrar uçmaya başlatmalıyız yada kuşu açlıktan bitirip kağıt gibi takla atamaz hale getirecez kovalayacaz buda denenebilir pek hoş bişey değil ama çözüm olabiliyor...
16/9/2010, 4:50 pm
eline ve yüregine saglik, sanki gözümün önünde canlandirdim yazdiklarini, olsun kardesim
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
13/10/2010, 7:35 am
selam arkadaşlar.takladan boğulma veya sık taklaya giren kuşlarınız varsa elinizde sıkı tutun (bana göre) bu tip kuşlar taklacının özüdür.zamanla renk diyerek sert diyerek uzun oynasın diyerek elimizdeki kuşların özünü kaybediyoruz.benim en büyük favorim bu tip kuşlardır ve her türlü kırmaya gelirler tuttuğu zamanda damarı sağlamsa damızlık sahibi oluruz. bu benim fikrim bir çok kuş seyrediyoz takla bile atmıyo istikrarsız oyun yapıyor ama sert (takladan boğulan) kuşu açtığınızda veya yavrusuna aldığınızda aldatmayacaktır.kuş uçuranların uzun oynasa bile en sevmediği olay gelip yapışması değilmi açık konuşem bu tip sert kuşlar azaldıkça kuşlarda kalite dahada düşecektirbuda benim fikrim herkeze selamlar.
- kırıkkaleli metin
13/10/2010, 9:53 am
malibadur demiş ki:selam arkadaşlar.takladan boğulma veya sık taklaya giren kuşlarınız varsa elinizde sıkı tutun (bana göre) bu tip kuşlar taklacının özüdür.zamanla renk diyerek sert diyerek uzun oynasın diyerek elimizdeki kuşların özünü kaybediyoruz.benim en büyük favorim bu tip kuşlardır ve her türlü kırmaya gelirler tuttuğu zamanda damarı sağlamsa damızlık sahibi oluruz. bu benim fikrim bir çok kuş seyrediyoz takla bile atmıyo istikrarsız oyun yapıyor ama sert (takladan boğulan) kuşu açtığınızda veya yavrusuna aldığınızda aldatmayacaktır.kuş uçuranların uzun oynasa bile en sevmediği olay gelip yapışması değilmi açık konuşem bu tip sert kuşlar azaldıkça kuşlarda kalite dahada düşecektirbuda benim fikrim herkeze selamlar.
DOĞRUYOLU BULMUSSUN DEVAM
13/10/2010, 3:00 pm
kırıkkaleli metin demiş ki:malibadur demiş ki:selam arkadaşlar.takladan boğulma veya sık taklaya giren kuşlarınız varsa elinizde sıkı tutun (bana göre) bu tip kuşlar taklacının özüdür.zamanla renk diyerek sert diyerek uzun oynasın diyerek elimizdeki kuşların özünü kaybediyoruz.benim en büyük favorim bu tip kuşlardır ve her türlü kırmaya gelirler tuttuğu zamanda damarı sağlamsa damızlık sahibi oluruz. bu benim fikrim bir çok kuş seyrediyoz takla bile atmıyo istikrarsız oyun yapıyor ama sert (takladan boğulan) kuşu açtığınızda veya yavrusuna aldığınızda aldatmayacaktır.kuş uçuranların uzun oynasa bile en sevmediği olay gelip yapışması değilmi açık konuşem bu tip sert kuşlar azaldıkça kuşlarda kalite dahada düşecektirbuda benim fikrim herkeze selamlar.
DOĞRUYOLU BULMUSSUN DEVAM
bende size katılıyom taklası bol kuş iyi kuştur
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-persler/2446693
ben boşunamı bu kuşları besliyom '''''''''''''' gibi kuşa vurayım yavruları kafayı bozar kuşun özü bu ve bunun gibi iyi kuşlar yoksa havada saatlerce laylaylum gezen kuşları istediğin kadar bir birine vur sonu hüsran altı boş kuşlar alıp durursun
- ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10
13/10/2010, 11:34 pm
Çok doğru sana katılıyorum, sert kuşların altından gelen yavrularda çok daha güzel taklalı ve seyredeğer kuşlar çıkıyor. SAYGI ve SELAMLAR.malibadur demiş ki:selam arkadaşlar.takladan boğulma veya sık taklaya giren kuşlarınız varsa elinizde sıkı tutun (bana göre) bu tip kuşlar taklacının özüdür.zamanla renk diyerek sert diyerek uzun oynasın diyerek elimizdeki kuşların özünü kaybediyoruz.benim en büyük favorim bu tip kuşlardır ve her türlü kırmaya gelirler tuttuğu zamanda damarı sağlamsa damızlık sahibi oluruz. bu benim fikrim bir çok kuş seyrediyoz takla bile atmıyo istikrarsız oyun yapıyor ama sert (takladan boğulan) kuşu açtığınızda veya yavrusuna aldığınızda aldatmayacaktır.kuş uçuranların uzun oynasa bile en sevmediği olay gelip yapışması değilmi açık konuşem bu tip sert kuşlar azaldıkça kuşlarda kalite dahada düşecektirbuda benim fikrim herkeze selamlar.
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
14/10/2010, 7:55 am
saolun teşekkürler sizlere ve tüm güvercin sever arkadaşlara selamlar