Takladan inemeyen mavi 411k

Join the forum, it's quick and easy

Takladan inemeyen mavi 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bygecce
bygecce
Ad Soyad : Furkan YILDIZ
Doğum Tarihi : 25/12/86
Forum Kayıt : 15/10/10

Takladan inemeyen mavi Empty Takladan inemeyen mavi

17/10/2010, 8:56 pm
herkese selamlar olsun. sevdiğim bi arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu sizlere danışmak istedim. Arkadaşımda müthiş güzellikle bi mavi var. kümesi bahçede ve yerde. fakat arkadaşın beslediği eski kümes evin bitişiğinde olduğu için kuş ilk etapta eski kümesinin çatısına konuyor (2.5m) ve 2 bazen 3-4 gün inemiyor taklalarından. yere 2 3 karış kala başlıyo fişeklemeye. bu konu hakkında çözüm önerileriniz varsa duymak isterim
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

Takladan inemeyen mavi Empty Geri: Takladan inemeyen mavi

17/10/2010, 11:49 pm
ac birkmak en iyi cozum.
freaxs
freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10

18/10/2010, 6:25 am
kuşu biraz yatırsın kuş oyun bozsun hayvan 1hafta 10 gün kadar ve yerden kaldırmasın sonrasında da aç bir şekilde ucursun kuşları yerde tutsun
hayvan kendisine yer yapacaktır.
bygecce
bygecce

18/10/2010, 8:14 am
eric hocam aç bırakmak çözüm olmuyor 3 gün inemeyince zaten yeterince aç kalıyor ama nuh diyip ineyim demiyor :)

freaxs hocam dediklerini uygulattırıcam sonuç alırsa yine burada paylaşırım
Anonymous
Misafir
Misafir

18/10/2010, 10:58 am
Aç bırakmak tek çözüm en iyi değil.

Kuş aç olmazsa inmez, takladan inemeyen kuş yattıkça daha sık ve sert takla yapar yine inemez...

Kuşu sürekli uçuruyorsanız 2 günde bir yemleyin öyle kaldırın 2 3 gün zorlar ama sonra düzene girer...
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

18/10/2010, 4:30 pm
tek cozum makaslamak.sureklı oraya atan kus hem dıgerlerınıde alıstırır hemde ınsana bıkkınlık getırır.ıyıyse kusunuz makaslıycan alacan yavrusunu.sen uzulcegıne o uzulcek
mehmet02
mehmet02
Ad Soyad : mehmet t
Forum Kayıt : 24/08/10

19/10/2010, 1:39 pm
kuş önce uçurulduğu yeri benimsemiş başka yere konmasını bekliyorsunuz iyi kuş imzasını asla değiştirmez her duruma kolay alışan kuş iktidarlı uçuş yapamaz eğer dediğiniz yere gelebilse sıradan kuş olur uçuş kodları beynine yazılmış programın dışına çıktığında bütün taşlar yerinden oynar sizinki iyi bir kuş özelliğidir kısmetse yavrusunu o noktada uçurun güzel bir sonuç çıkar.
fuatbc
fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

19/10/2010, 2:17 pm
freaxs demiş ki:kuşu biraz yatırsın kuş oyun bozsun hayvan 1hafta 10 gün kadar ve yerden kaldırmasın sonrasında da aç bir şekilde ucursun kuşları yerde tutsun

arkadasım ne tarz kus besledıgını bılmıyorum ama oyun kusu beslıyorsan cok yanlıs bılgılere sahıpsın o kus yatarsa tamamen sıka gırecek ve ucmayacak hale gelebılır ondan sonra havaya atarlar takla atata duser oyun bozsun demıssın kımı hayvan oyun bozar kımısı bozmaz burda sunu dusunmek lazım her kus aynı degıldır benım dusuncem o kus yatarsa bı daha zor ucurulur.
freaxs
freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10

19/10/2010, 6:09 pm
fuatbc demiş ki:
freaxs demiş ki:kuşu biraz yatırsın kuş oyun bozsun hayvan 1hafta 10 gün kadar ve yerden kaldırmasın sonrasında da aç bir şekilde ucursun kuşları yerde tutsun

arkadasım ne tarz kus besledıgını bılmıyorum ama oyun kusu beslıyorsan cok yanlıs bılgılere sahıpsın o kus yatarsa tamamen sıka gırecek ve ucmayacak hale gelebılır ondan sonra havaya atarlar takla atata duser oyun bozsun demıssın kımı hayvan oyun bozar kımısı bozmaz burda sunu dusunmek lazım her kus aynı degıldır benım dusuncem o kus yatarsa bı daha zor ucurulur.

anladığım kadarıyla arkadaş bu kuşu makaslamak istemiyor illede ucurup kendi yuvasına indirmek istiyor
her kuş takla atar ama kimisi gerçek oyun kuşu niteliğinde oyun yapmaz zaten oyle bir kuş ise yatırdıktan sonra ucmaz yapacak bir şey yoktur ama gerçekten sağlam bir kuş ise 10 gün yatmayla ne sıka girer nede yatığa arkadaş öneri istemiş ben bu şekilde daha önce yaptım ve kendi açımdan verimini aldım
kaybedecek bir şey yok ya daha çok yatacak yada alışacak
varsa sizin öneriniz buyrun boyle boyle olursa bu kuş buraya iner diye bir şeyler soyleyin
bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09

19/10/2010, 7:40 pm
Bendede var bir mavi çok güzel oyunlu ama o agaca bu çatıya atyor inemiyince kalıyor gece buda beni çok kızdııryor.Şimdi uçurmuyorum yatırdım ama kuşun damarı iyi olduğu için serseme yada sık taklaya girmedi.İyi kuşsa yatırılınca sık taklya yada serseme girmez.O yüzden yatırmanızı tavsiye ediyorum
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

20/10/2010, 2:34 am
acliktan baska cozum yok
3 gun ac birak 4 . gun gidiyormu bakalim. valla ben ole yapyorum uygar kardesin tavsiyesiyle, gayet de guzel oluyo.
fuatbc
fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

20/10/2010, 6:28 am
freaxs demiş ki:
fuatbc demiş ki:

anladığım kadarıyla arkadaş bu kuşu makaslamak istemiyor illede ucurup kendi yuvasına indirmek istiyor
her kuş takla atar ama kimisi gerçek oyun kuşu niteliğinde oyun yapmaz zaten oyle bir kuş ise yatırdıktan sonra ucmaz yapacak bir şey yoktur ama gerçekten sağlam bir kuş ise 10 gün yatmayla ne sıka girer nede yatığa arkadaş öneri istemiş ben bu şekilde daha önce yaptım ve kendi açımdan verimini aldım
kaybedecek bir şey yok ya daha çok yatacak yada alışacak
varsa sizin öneriniz buyrun boyle boyle olursa bu kuş buraya iner diye bir şeyler soyleyin

benım onerım makasa vurulup damızlıga ayrılması yok ılla ucurucaz derlerse ac bır sekılde ucurulması o kus yatıp tekrardan ucuruldugunda sıkta olacak emın olun.
bygecce
bygecce

20/10/2010, 6:06 pm
herkese yorumları ve tavsiyeleri için teşekkür ederim kuşu bugün uçurduk 3,5 saatlik bi uçuştan sonra kümesin önüne 14 kuşu salınca birazda sıka girerez inmeyi başardı inşallah böyle devam eder. ama bukadar sık takla atan kuş görmemiştim nazar değmesin maşallahı var ama yarışmalara falan sokulsa ne derece makbul olur onu bilemiyorum
Emre25
Emre25
Ad Soyad : emre
Doğum Tarihi : 10/04/93
Forum Kayıt : 19/10/10

20/10/2010, 6:17 pm
bende çakmaklı var aynı seninki gibiydi yüksek çatılara atıyodu .....kuyruk başlarında 2 şer tane bırak gerisini çek ... olay tamam ...
bygecce
bygecce

20/10/2010, 8:02 pm
emre kardeşim kuşta kanat kuyruk çekme olayına pek sıcak bakmıyorum açıkcası. zaten kuş arkadaşımda bugünde güzel bi iniş gerçekleştirdi bizede altındaki yavruyu 2 hafta sonra almak kaldı kısmetse :226: