DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) 411k

Join the forum, it's quick and easy

DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA)

+24
ibr84
Kırıkkaleli Haydar
Samsunlu55
güneysu
esatdogan
serdest
islam
ERGUN
mümin özbudak
sezai
08defineci
KONYALI 42
ali memati
gursel
hasan karabulut
sailor
M.TURAN
Dr. Sedat
Karabasan
fuatbc
Sakallı Sadık
kuşcu_ahmet
tolga40
yunus81
28 posters
yunus81
yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09

DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) Empty DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA)

2/10/2010, 1:05 pm
Merhaba Arkadaşlar;

Mustafa Turan Abi Sakarya yarışmasını düzenleyen grubun başkanıdır.l Şimdi değişti ancak 2010 yılındaki yarışmanın başkanı da daha önceki düzenlenen sanıyorum 7 yarışmanın başkanı da oydu. Çok değerli bir büyüğümüz. O bu yıl ki yarışmada da 3. olmuştur. Kendisini buradan da tebrik ediyorum.
Burada onun kümesinde uçmuş bir kuşun videosunu sizlerle paylaşmak istedim.
Selamlar.

Şenol

https://www.dailymotion.com/video/xdj075_sakarya-oyun-kuyu-m-turan-kuyaksiz_animals?start=55#from=embed[flash(450,600)]
SAKARYA OYUN KU�U M.TURAN (KU�AKSIZ DUMANLI ERKEK)
Yükleyen Sakarya76. - DiÄ�er hayvan videolarına göz atın.[/flash]
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) Empty Geri: DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA)

2/10/2010, 4:24 pm
maşallah güzel kuş DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) 386631 ,emeğine sağlık
Anonymous
Misafir
Misafir

2/10/2010, 4:41 pm
Maşallah kuş uçakların arkasında bulut bıraktığı gibi duman çıkarıp gidiyor DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) 634977988

kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

2/10/2010, 7:40 pm
makinalı tüfek allah sahibine bagışlasın emek verilmiş kuş
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

2/10/2010, 8:49 pm
Maşallah güle güle beslesin kuşun sahibi başarılarının devamını dilerim.
fuatbc
fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

3/10/2010, 12:32 am
masallah masallahhhh nazar degmez ınsallah bu kusu mubarek cok guzel gıdıyo ama onun kanat sesı kulagımda hala cınlıyo su oyun kuslarında kanat sesı benı mest edıyo boyle kanat sesı olanlara asık oluyorum ınsallah benım nazarım degmez hayrını gorsunler.
Karabasan
Karabasan
Ad Soyad : karabasan
Doğum Tarihi : 31/12/80
Forum Kayıt : 22/09/10

3/10/2010, 8:30 am
kuş guzel maşallah inişinide görseydik daha güzel olurdu bence...
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

3/10/2010, 3:28 pm
selamlar senol hocam

arkadasin kusu masallah cok guzel, kanat sesi hakkaten muthis, taklasi uzun cikmasi falan standart ustu. eminim iniside o son seferinde istemeden ciktigi gibi harmanliyarak bol taklalidir.
cekim biraz kotu ama genede kusun ne oldugunu soyluyor. soylenecek negatif sey yok allah nazardan korusun, emeklerine saglik arkadasin

saygilar.
M.TURAN
M.TURAN
Ad Soyad : mustafa
Forum Kayıt : 08/04/10

4/10/2010, 6:55 pm
Merhaba Arkadaşlar.Bu vidioyu çekip sizlere sunan Hasan Dedebal arkadaşımıza ve yine bu sitede seyredilmesini sağlayan Dr.Şenol hocama ve tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyor,selam ve saygılarımı sunuyorum
Karabasan
Karabasan
Ad Soyad : karabasan
Doğum Tarihi : 31/12/80
Forum Kayıt : 22/09/10

5/10/2010, 9:22 am
kuşun inişi hakkında bilgi verirseniz sevinirim..
sailor
Ad Soyad : Aydın Ünal
Forum Kayıt : 09/06/08

5/10/2010, 2:12 pm
Kuşun oyunu,sesi hakkında çok güzel yorumum olacaktı ki, son oyunu herşeyi bozdu.Kuş son oyununda inmeye gelmişti.Yapabilse berbat bir iniş olacaktı,yapamadı çekti gitti.Yetiştiricisi iniş görüntüsünü buraya eklemediğine göre, makbul bir inişi yok kuşun.
hasan karabulut
hasan karabulut
Ad Soyad : hasan karabulut
Doğum Tarihi : 06/02/75
Forum Kayıt : 13/07/10

26/10/2010, 11:57 pm
arkadaşım sende arpasını buldunda püskülünü arıyosun daha ne olsun kaç kişide
böyle kuş var.
gursel
gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10

27/10/2010, 7:52 pm
masallahguzel gelisi var tabanlida kus seside yerinde takla arasini guzel ayarliyor gule gule ucur arkadasim her kus zamani geldiginde iner onemli olan gorevini yapmis olmasi
ali memati
ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10

27/10/2010, 8:27 pm
çok güzel bi seyirdi çok keyf aldım,sahibine ve yayınlanmasına vesile olan herkezin emeğine sağlık. DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) 3434830833 Bursa dan selamlar.
KONYALI 42
KONYALI 42
Ad Soyad : KENAN BEYAZGÜL
Forum Kayıt : 07/09/08
http://www.konyalikuccu-42.de.tl

27/10/2010, 9:17 pm
Masallah cok sesli soluklu bir hayvan sahibinin emeigne saglik atmacasiz kümesler dilegiyle
Anonymous
Misafir
Misafir

31/10/2010, 1:13 am
massallah o ne ses oyle ya elle yapsak yapamayiz gule gule ucur arkadasim
M.TURAN
M.TURAN
Ad Soyad : mustafa
Forum Kayıt : 08/04/10

1/11/2010, 12:15 pm
Merhaba arkadaşlar bu uçan kuşun şu anda altında yavruları var nasibse bu sene yavrularını uçuracağım kendisini uçurmam zor çünkü adapazarı,da çok şahin var kaptırmak istemiyorum.Uçan kuşun geçen sene iki tane kardeşini uçudum onlar da güzeldi ikisini de şahin aldı.Şu sıralar eke mat gök dişi uçuruyorum gelmesi gitmesi gezdirmesi ve indirmesi çok güzel şahine vermezsem onun da vidiosunu çektireceğim hep birlikte izleriz.Selamlar
08defineci
08defineci
Ad Soyad : Nurtaç Durmuş
Doğum Tarihi : 12/11/82
Forum Kayıt : 31/08/10

5/11/2010, 2:02 am
maşallah allah daha güzellerini nasip etsin değerini bilip uçuranlara nasip etsin.sözde bizde oyun kuşu bakıyoruz ama bu kuşu izleyince demekki oyun kuşu böyle oluyomuş dedim allah nazarlardan saklasın bi gün bizede nasip olur inşallah
sezai
sezai
Ad Soyad : sezai ipek
Doğum Tarihi : 02/02/66
Forum Kayıt : 15/07/10

6/11/2010, 5:01 am
saglıkla besleyin güzel sesli oynuyor atmacasız günler
sailor

22/11/2010, 1:21 pm
Yorumlara bakıyorumda, arkadaşların pek çoğunun alması gereken epey mesafe var.Damcı taklacı kuşun inişi, oyunu kadar önemlidir.Kuş uçacak,oynayacak ve yerine taklalı,perdahlı inecek.Bu kuş gibi yerine düzden inen,kümese giren,ağaca inen,sırtını bir yere dayayıp inen,taklalı,perdahlı da olsa yerinden başka bir yere inen,yerini terkedip kaybolan kuşlar bu ırkın yüzkarasıdır.
gursel
gursel

22/11/2010, 6:44 pm
aydin kardesim videoya gore yorum yapiyoruz kusun inisi videoda yok her halde sen kusu canli seyrettin kus taklasiz perdahsiz inse herhalde bu kadar puan toplayip ucuncu olmazdi sen kusun yapitini soylursun agzi dili olmayan hayvanin hakkini vermek lazim
ali memati
ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10

22/11/2010, 8:24 pm
Maşallah,bol sesli ve iyi seyirli bir kuş.Allah nazardan saklasın hayrını gör kardeşim,
Bursa dan selamlar.
sailor

24/11/2010, 7:58 am
Gürsel Bey Kardeşim, Videoyu yayınlayan Şenol Bey'in yazısından anladığım,yarışmada 3. olan bu kuş değil,başka bir kuş.Mamafih, memleketin her tarafında artık bu tür yarışmalar yapılıyor ve bırakın 3. lüğü, yapışan kuşların, evinden başka yere inen kuşların,yerini terkedip kaybolan kuşların 1. olduğunu senelerdir görüyoruz ve duyuyoruz.Kümesin kapısı kapalı halde kuş yarışmaya uçuyor,açılsa dalacak kümesten içeri maalesef.Yani diyeceğim,bir yarışmada uçan kuşun 1. olması veya derece alması,o kuşun iyi kuş olduğunu göstermez.Önce yarışmaya bakacaksın,Yarışma mı diye,sonra kuşa bakacaksın,kuş mu diye.Yoksa bir yarışmada derece almış diye, kuşu iyi nitelendiremeyiz.
Şimdi videodaki bu kuş için iyi kuş diyorsunuz.Ben inişini görmedim,inişi için yorum yapamam diyorsunuz.Oysa yukarıdaki yazımda ifade ettim.Kuş son oyununda inmek için gelmişti.Düzden kendini bırakacaktı,olmadı perdahlayınca durduramadı ve fişekledi.Bu kuşun inişini illa görmeye gerek yok ki.Bir sonraki seferinde, olmazsa daha sonraki seferinde gelip düzden perdahsız inecek.Bu iş gözlem ister,tecrübe ister,bilgi ister.Bu işe emek vermiş iyi bir yetiştirici,kuşun uçuşuyla,hareketleriyle ne olduğunu ve ne olacağını kestirir.
Çok selam ederim.
gursel
gursel

25/11/2010, 7:21 pm
aydin kardesim ben yanlis anlamisim ucuncu olan bu kus degilmis baskasiymis ama yere gelipte taklasini vurup inen kusla yere perdahlayip inen kusu bir birine esit yapmayalim ama hayvan burda taklayi vurdugunda hayvan yigiliyo sonra kendini topluyor ben idda etmiyorum kus baya alcak geliyor perdahlida bir kus yapisa bilirde ama inisini gormedik onun icin bir kotu yorum yapmamiz anlamsiz degilmi cok selamlar aydin kardesim allaha emanet ol
mümin özbudak
mümin özbudak
Ad Soyad : mümin özbudak
Forum Kayıt : 10/11/09

26/11/2010, 1:27 pm
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

BURDA BİR ARKADAŞIMIZ VAR. BU ARKADAŞIMIZIN BU SİTEDE YAZDIĞI BÜTÜN YORUMLARI OKUDUM. BİR TANE YORUMU POZETİF YOK O KÖTÜ BU EKSİK ŞU BU FALAN FALAN FULUN. BİZE YAKIŞMIYOR.BU TİP KONUŞMALAR. ÇOK BİLEN ÇOK YANILIR. KUŞUN ADAM KİTABINI YZMIŞ SANKİ. BÖYLE BİR KİTAPTA YOK. YORUM YAZIYOR ARKADAŞ TÜRKİYE'DE HER YERDE YARIŞ YAPILIYOR DİYE. SAKARYA CAVİT DAĞ KUPASI İLDE YAPILMIYOR KARDEŞİM İLLER ARASINDA YAPILIYOR. 500 ÜN ÜSTÜNDE YARIŞMACI KATILIYOR. BİLGİ İÇİN VERDİM SADECE. BEN SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE BİLİM UZMANIYIM.

EVET BURDA 7 YIL YARIŞLARI DÜZENLEMİŞ VE ORGANİZASYONDA 5 YIL BAŞKANLIK YAPMIŞ MUSTAFA TURAN ABİMİZE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK YAPILDIĞINI GÖRÜYORUM. ADI SANI BİLİNMEYEN BİR ARKADAŞ SANKİ KUŞU SEYRETMİŞ ALTINDA OTURMUŞ ORTAMI BİLİRCESİNE ATIP TUTUYO. SOSYAL AHLAK KURALLARINI ZORLUYOR. SAYIN SAMSUNLU ARKADAŞIMIZ AYDIN ÜNAL BEY BİRAZ SEVİYELİ OLALIM. BU YORUM YAPTIĞINIZ KUŞU SEYRETTİYSENİZ HAKLISINIZ SEYRETMEDİYSENİZ MASA BAŞI LAF KALABALIĞINA GEREK YOK. SAYGILARLA VE SEVGİLERİMLE.
sailor

26/11/2010, 2:42 pm
Mümin Bey üniversitede bilim uzmanıyım demişsiniz,ancak bilim uzmanına yakışır tarzda yazmamışsınız.
Benim bildiğim bilim adamları önce araştırır,bilgi toplar,bilgi sahibi olur,sonra fikir sahibi olup fikir beyan eder.Oysa hiç araştırma yapmadan beni karalamışsınız.
1- Ben burada hangi sözümle Mustafa TURAN abinize saygısızlık yapmışım yazarmısınız.Ben burada,sadece fikirleri ve kuşları tartışıyorum,kişilerle ilgili hiçbir sözüm olamaz.Abinize de hiçbir saygısızlık etmiş değilim.Ancak kuşu ve hareketlerini ve kuşa iyi kuş diyen arkadaşları eleştirmemi saygısızlık olarak idrak ediyorsanız,bundan sadece, sizin gibi bir bilim insanının eleştiriye tahammülsüzlüğü ortaya çıkar,benim saygısızlığım değil.
2-Benim sitede yazdığım tüm yorumları okuduğunuzu yazmışsınız,ve de pozitif yorumum olmadığını söylemişsiniz.Bu hususta da bir bilim insanı olarak hiç araştırma yapmadan fikir yürütmüşsünüz,ya da eleştiriye tahammülsüzlüğünüzden yalan söylüyorsunuz.Bakınız videolar 2. sayfa.''Dişi maviş eke kuş'' başlığı.Şenol Beyi kuşundan ve iniş görüntüsünü de bu sayfalar ekleyebilen ender yetiştiricilerden biri olduğu için tebrik etmişim.Aynı yazıda devamla; Gürsel Bey'i Perdahlayarak güzel bir iniş yapan bu kuşu ''YAPIŞTI'' demesi nedeniyle eleştirmişim.Yani kuşun da hakkını korumuşum.
Demek ki sizin dediğiniz gibi her kuşa kötü dememişim,hakedeni korumuşum.
3-Yukarıda,memleketin her tarafında yarışma yapılıyor ama haketmeyen kuşlara derece veriliyor derken,bütün memleketten bahsettim,siz neden Sakarya'da yapılan yarışmanızı algılayıp alınıyorsunuz ki.Sizin yarışmanızın kurallarını bilmiyorum ancak Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere memleketin birçok ilinde bu tür yarışmalar yapılıyor ve bu ırka aykırı kural ve puanlamalarla haketmeyen kuşlar derece alıyor.Açın bakın, ilgili sitelerde çeşitli illerde yapılan yarışmaların tüzükleri var.Ancak araştırmaya pek meraklı değilsiniz,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz,sonra yanlışa düşüyorsunuz.Açın bakın tüzükleri.Göreceksiniz, yapışan kuş sadece iniş puanı verilmeyerek nasıl derece yapabiliyor.Veya kümesin kapısı kapalı yarışma yapılabiliyor.Ancak siz kapısı kapalı bir kümesin, kötü kuşu nasıl dereceye sokabileceğini biliyormusunuz emin değilim.
4- Yukarıdaki kuşun inişi ile ilgili iki kez fikir beyan ettim,yine de anlamamışsınız.Bunu anlamak için bilgi,tecrübe ,analiz gerekir dedim,onu da anlamamışsınız.Son seferi kuşun nasıl ineceğini bana gösterdi,bu yılların getirdiği bir tecrübe.Artık inişini görmeye gerek yok.Zaten makbul bir inişi olsa yetiştiricisi çekmiş olduğu onca oyun görüntüsünün yanına bir inişini de eklerdi.
5- Çok bilen çok yanılmaz.Bu ifade de yanlış.Bilgi sahibi olmadan,araştırmadan,fikir sahibi olan yanılır.Ben 35 yıldır damcı taklacı ırkını yetiştiriyorum,inceliyorum,araştırıyorum.
Gerekirse kitabını dahi yazacak bilgi ve tecrübeye sahibim.Ayrıca cahil bir insan da değilim.En az senin kadar okumuşluğum ve hatta neyse...reklama girmeyelim.
Netice olarak ben burada sadece ve sadece kuşları ve kuşculuğumuzu tartışıyorum.Bu sitede zaten bunun için değil mi.Sizi de bir bilim insanı olarak, sadece kuşlarla ilgili olarak eleştiriye davet ediyorum , o da fikriniz var ise.Yoksa insanların kişiliklerine saygısızlık etmeniz,bir bilişm insanına yakışmıyor.Ben son derece seviyeli bir insanım.

ERGUN
Ad Soyad : ERGUN EKİZ
Doğum Tarihi : 11/06/78
Forum Kayıt : 02/10/10

26/11/2010, 11:42 pm
SAMSUNLU AYDIN ÜNAL ABİME HAK VERİYORUM GÜZEL YAZMIŞ BURDA KİMSE KİŞİLERE ŞAHISLARA HAKARET ETMİYOR SADECE KUŞUN EKSİKLERİNİ VEYA HATALARINI YORUMLUYOR FAKAT BU YANLIŞ ALGILANIYOR VEYA HEMEN KARŞI ATAĞA GEÇİLİYOR BEN BU YAZIŞMALARI BU ŞEKİLDE ALGILIYORUM HATASIZ KUL YOKKİ 100 GIRAMLIK HAYVAN OLSUN SONUÇTA İKİ KANAT Bİ KUYRUKTAN OLUŞUYO KUŞUN SAHİBİ ABİMİZEDE SAYGILARIMI SUNUYORUM NACİZANE FİKRİMİ
islam
islam
Forum Kayıt : 28/11/10

28/11/2010, 3:30 pm
tolga40 demiş ki:maşallah güzel kuş DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA) 386631 ,emeğine sağlık
maşallahı war
serdest
serdest
Ad Soyad : KADİR ELİŞ
Doğum Tarihi : 15/11/74
Forum Kayıt : 12/11/10

28/11/2010, 3:41 pm
s.a kuşun kanat sesi gerçekten güzeldi başinda bol takla olup insana zevk veriyodu ancak inişini göremedik inşalah inişide bol taklıdır başarılar dilerim mardin den kadir eliş saygılar sunarım..
islam
islam
Forum Kayıt : 28/11/10

28/11/2010, 3:42 pm
arkadaşlar bu kuşa bok atanlar koysun bi widyoda izleyelim ben bu kuşu altında izledim we kuş taklalı iniyo we tabanca gibi kuş.