DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA)
+24
ibr84
Kırıkkaleli Haydar
Samsunlu55
güneysu
esatdogan
serdest
islam
ERGUN
mümin özbudak
sezai
08defineci
KONYALI 42
ali memati
gursel
hasan karabulut
sailor
M.TURAN
Dr. Sedat
Karabasan
fuatbc
Sakallı Sadık
kuşcu_ahmet
tolga40
yunus81
28 posters
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- mümin özbudak
Ad Soyad : mümin özbudak
Forum Kayıt : 10/11/09
Geri: DUMANLI MUSTAFA TURAN (SAKARYA)
30/11/2010, 8:16 am
SA
MERHABA ARKADAŞLAR
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM, İNANIN SİZE İKİ ÜÇ AYDIR YAZILANLARI OKUYOM. İNSANDA TAKINTI KADAR TEHLİKELİ BİR ŞEY YOKTUR. TAKTIMI TAKAR. BİR ARPA BOYU İLERLEMEZ. HEP ONUN DOĞRUSU VARDIR. ÖRNEK TAKLALI KONMA. ARKADAŞLAR BOL TAKLAYLA KONAN KUŞLARI İHALELERDE MEZATLARDA GÖREBİLİRSİNİZ.
TABİKİ BİR İSTİSNA VAR ODA AZMİ BEYİN KUŞU. 6 SENEDİR KUŞ DEĞERLENDİRMESİNE VE PUANLAMASINA ZAMAN AYIRMIŞ BİRİ OLARAK ŞUNU GÖRDÜM. GERÇEKTEN KENDİNİ YAPMIŞ BİR KUŞ OLARAK 21 TAKLAYLA VE CEPHESİNİ 3 DEFA ÇEVİREREK İNEN KUŞ AZMİ BEYİN KUŞUDUR.
EVET BU DUMANLIDA TAKLALI İNİYOR. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BİLENLERE SÖZÜM YOK KUŞ OMUZUYLA GİDİYOR SES VE SOLUK VAR FİŞEK MESAFESİ 50 VE ÜZERİ GİTTİĞİDE OLMUŞTUR. BU KUŞ TAKLALI BİR KUŞ KANADINA DÖNEN KUŞ DEĞİL. BENİM UZMANLIK ALANIM BU DEĞİL KİTAP YAZACAK KADARDA BİLGİLİ DEYİLİM. AMA ŞUNU SÖYLEYEYİM İYİ BİR GÖZLEMCİYİM. BURDA HER ŞEY YORUMLANIR. SEVİYESİZLİK ASLA. SELAMLAR VE SEVGİLERLE.
MERHABA ARKADAŞLAR
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM, İNANIN SİZE İKİ ÜÇ AYDIR YAZILANLARI OKUYOM. İNSANDA TAKINTI KADAR TEHLİKELİ BİR ŞEY YOKTUR. TAKTIMI TAKAR. BİR ARPA BOYU İLERLEMEZ. HEP ONUN DOĞRUSU VARDIR. ÖRNEK TAKLALI KONMA. ARKADAŞLAR BOL TAKLAYLA KONAN KUŞLARI İHALELERDE MEZATLARDA GÖREBİLİRSİNİZ.
TABİKİ BİR İSTİSNA VAR ODA AZMİ BEYİN KUŞU. 6 SENEDİR KUŞ DEĞERLENDİRMESİNE VE PUANLAMASINA ZAMAN AYIRMIŞ BİRİ OLARAK ŞUNU GÖRDÜM. GERÇEKTEN KENDİNİ YAPMIŞ BİR KUŞ OLARAK 21 TAKLAYLA VE CEPHESİNİ 3 DEFA ÇEVİREREK İNEN KUŞ AZMİ BEYİN KUŞUDUR.
EVET BU DUMANLIDA TAKLALI İNİYOR. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BİLENLERE SÖZÜM YOK KUŞ OMUZUYLA GİDİYOR SES VE SOLUK VAR FİŞEK MESAFESİ 50 VE ÜZERİ GİTTİĞİDE OLMUŞTUR. BU KUŞ TAKLALI BİR KUŞ KANADINA DÖNEN KUŞ DEĞİL. BENİM UZMANLIK ALANIM BU DEĞİL KİTAP YAZACAK KADARDA BİLGİLİ DEYİLİM. AMA ŞUNU SÖYLEYEYİM İYİ BİR GÖZLEMCİYİM. BURDA HER ŞEY YORUMLANIR. SEVİYESİZLİK ASLA. SELAMLAR VE SEVGİLERLE.
- sailor
Ad Soyad : Aydın Ünal
Forum Kayıt : 09/06/08
30/11/2010, 11:01 am
Hangi bilimin uzmanısın bilmiyorum, ancak kuş biliminin olmadığı kesin.Yazılarındaki basitlik ve yazım hatalarına bakılırsa, bir bilim adamı olduğunda şüpheli.Sen kendine kendin gibi,kendi seviyende birini bul bulaşacak,benden uzak dur,olur mu?
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
30/11/2010, 9:20 pm
AYDIN KARDESIM bir konu actin kus hakkinda tartisiyoruz herkez gibi biz veya sen yanila biliriz bu site hepimizin seviyeli ve dengeli istisarelerimizle yeni kusculga baslamis kisilere iyi ornek olmazmi aydin kardesim sende bilirsinki bizden buyukler bize kus icin asla kalp kirilmaz derlerdi onun icin yazisirken bile kalp kirmayalim guzel kardesim allaha emenet ol kardesim
- sailor
1/12/2010, 7:17 am
Gürsel Bey kardeşim,düşüncelerinde çok haklısın, ama bu sözleri bana değil,haketmediğim sözlerine muhatap olduğum kişiye söylemelisin.Ben kimsenin şahsına veya kişiliğine eleştiri yapmadım,kimseyi de şahsen tanımam zaten.Sizin de dediğiniz gibi,amacımız bu sevdaya yeni tutulmuş genç arkadaşlarımızı doğru bilgilendirmek,yanlış fikirleri düzeltebilmek.Ben de fikirlerimde hatalı olabilirim.Bunu medenice çıkar tartışırsın, tabi bu konuda bilgi sahibiysen.Ancak bu arkadaşın ne bilgisi, ne de fikri var bu konuda,eleştirilerime cevap veremiyor,şahsımı rencide edecek sözler sarfediyor.Tabi en kolay iş bu. Sen de Allah'a emanet ol.
- M.TURAN
Ad Soyad : mustafa
Forum Kayıt : 08/04/10
1/12/2010, 8:43 am
Merhaba arkadaşlar.Gürsel bey bu olumlu yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Aydın beye gelince bilgili ve kültürlü olduğu ayrıca oyun kuşu hakkında bilgi ve tecrübesinin olduğu yazmış olduğu yazılardan belli oluyor.Biraz önyargılardan vazgeçerse daha güzel yazışmalar olur kanaatindeyim.Bu kuşlar kendini seyrettirecek hale kolay gelmiyor,biraz emeğe saygı duymak gerekiyor.
Aslında ben bu konuya cevap vermiyecektim ama baktım ki gereksiz yazışmalar devam ediyor bu yüzden mecbur kaldım cevap vermeye kuşa gelince bir yaşında dumanlı erkek yaklaşık 1-1.5 saat arası uçuyor 8 ile 12 sefer yaklaşık 30 ile 60 metre arası oynuyor inerken bazen taklalı bazen de taklasız iniyor.Aslında bu vidiodaki oyunu beğenmedim.Çünkü akşam saat 6 da uçurulan bir kuştu o gün videoları çeken arkadaş sabah 8.30 da çekim yapmış kuş akşamdan yemli olduğundan dolayı fişeğini yamultuyor.Ben çekim sırasında orada değildim.Biz burada bu kuşu övmüyoruz Hasan kardeşimiz videosunu çekip başka bir sitede hep beraber paylaşılsın diye gösterime sundu oradan da Dr.Şenol kardeşim sizlere sunmuş kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum.Selam ve saygılarımı sunarım.
Aslında ben bu konuya cevap vermiyecektim ama baktım ki gereksiz yazışmalar devam ediyor bu yüzden mecbur kaldım cevap vermeye kuşa gelince bir yaşında dumanlı erkek yaklaşık 1-1.5 saat arası uçuyor 8 ile 12 sefer yaklaşık 30 ile 60 metre arası oynuyor inerken bazen taklalı bazen de taklasız iniyor.Aslında bu vidiodaki oyunu beğenmedim.Çünkü akşam saat 6 da uçurulan bir kuştu o gün videoları çeken arkadaş sabah 8.30 da çekim yapmış kuş akşamdan yemli olduğundan dolayı fişeğini yamultuyor.Ben çekim sırasında orada değildim.Biz burada bu kuşu övmüyoruz Hasan kardeşimiz videosunu çekip başka bir sitede hep beraber paylaşılsın diye gösterime sundu oradan da Dr.Şenol kardeşim sizlere sunmuş kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum.Selam ve saygılarımı sunarım.
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
1/12/2010, 1:53 pm
tesekurler mustafa abi bizi aydinlattigin icin her halde bu konu burda kapanmistir insallah yeni videolarinizi bekleriz allaha emanet olun
- sailor
2/12/2010, 7:14 am
Mustafa Bey açıklamanız için teşekkür ederim.Kuş hakkındaki bilgileri ilk ağızdan duymak,
herkes için tatmin edici olmuştur sanırım.Başkasının avukatlığına veya yalancı şahitliğe soyunanlar umarım bundan ders çıkarırlar.Samsun'dan selamlar.
herkes için tatmin edici olmuştur sanırım.Başkasının avukatlığına veya yalancı şahitliğe soyunanlar umarım bundan ders çıkarırlar.Samsun'dan selamlar.
- mümin özbudak
2/12/2010, 9:38 am
SA
MERHABA ARKADAŞLAR
ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUNKİ SAKARYADA YAŞAMIYORSUNUZ. YEZİDİN İSMİ ÖLDÜ AMA RUHU YAŞIYOR.
MERHABA ARKADAŞLAR
ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUNKİ SAKARYADA YAŞAMIYORSUNUZ. YEZİDİN İSMİ ÖLDÜ AMA RUHU YAŞIYOR.
- sailor
2/12/2010, 12:04 pm
Anlayan beri gelsin.Ne demek istediğini anlayan varsa rica ediyorum bir tercüme edin.
- mümin özbudak
2/12/2010, 1:57 pm
SA
MERHABA ARKADAŞLAR
EVET KENDİNE BİR AVKAT BİR MÜTERCİM TUT, YALANCIYA İHTİYACIN YOK ZATEN.
MERHABA ARKADAŞLAR
EVET KENDİNE BİR AVKAT BİR MÜTERCİM TUT, YALANCIYA İHTİYACIN YOK ZATEN.
- M.TURAN
16/6/2011, 12:52 pm
Selamün Aleyküm arkadaşlar çok uzun zamandır bu siteye giremiyordum şimdi yeni açıldı herhalde biz de verilen uzun aradan sonra bu sene yeni oynamaya başlayan boz kirli erkeğin videosunu çektik çok yakında sizlerin seyrine sunacağız umarım beğenirsiniz.Selamlar
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
19/6/2011, 10:18 am
maşallah mustafa abi güzel değerli kuşların var güle güle besle.
- güneysu
Ad Soyad : Faruk Güneysu
Forum Kayıt : 09/02/10
17/11/2011, 1:03 pm
kuşunnun maşallahı var tüyünce hayırını görürsün inşallah
SAMSUN FARUK GÜNEYSU TEL:05325749982 fırsat bulursan görüşelim
SAMSUN FARUK GÜNEYSU TEL:05325749982 fırsat bulursan görüşelim
- Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08
1/12/2011, 12:08 am
arkadaslar benim kus anlayisimin son noktasi budur . kusun kac metre degil , nasil doyurdugu
önemli . 100 metre gidip 50 takla atan kuslar size . .. bana da allah bir cift böyle nasip eder ins.
Mustafa Turan abime basarilarinin devamini diliyor izindeyiz abi diyorum.
almanyadan selamlar, saygilar
önemli . 100 metre gidip 50 takla atan kuslar size . .. bana da allah bir cift böyle nasip eder ins.
Mustafa Turan abime basarilarinin devamini diliyor izindeyiz abi diyorum.
almanyadan selamlar, saygilar
- Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10
1/12/2011, 8:37 pm
maşallah ne ses ve sürat ve istikrar var maşallah ancak iki hata var kamera çok kötü çekimler net değil birde fişeği hafif yatırıyor. oda artık ham ondanmı veya kilolu ondanmı veya orjinalimi bu ama seyretmeye değer güle güle besleyin
- ibr84
Ad Soyad : ibrahim karacan
Forum Kayıt : 22/03/10
8/12/2011, 8:10 pm
maşallah gümbür gümbür
- pigeon_29
Ad Soyad : ahmet
Doğum Tarihi : 05/01/83
Forum Kayıt : 24/03/10
9/12/2011, 7:57 am
valla bu kus bu sesle dirsek acmamıssa helal olsun
- faruk11
Ad Soyad : Faruk ÖZMEN
Doğum Tarihi : 25/05/72
Forum Kayıt : 24/02/09
1/1/2012, 10:19 pm
SAİLOR'AYDIN BEY' KARDEŞİM SENİN BU ADAMLA BİR SIKINTINMI VAR.HERŞEYİ ELEŞTİRİP DURUYORSUN.SEN İYİSİNİ KOYDA BİZDE SENİNKİNİ İZLEYELİM.CÜMLE DOSTLARA SELAMLAR ALLAHA EMANET OLUNUZ.
- BURUKIKRAR
Ad Soyad : Ahmet Ciritci
Doğum Tarihi : 01/02/71
Forum Kayıt : 11/01/12
17/1/2012, 1:30 am
BOZ KIRLI ERKEKLE DUMANLI KUSUNU SEYRETTIM GÜLE GÜLE UCUR KARDESIM, KUSLARIN KALITELI KUSLAR BENIM SENDEN ISTIRHAMIM KUSLARI CEKERKEN KULLANDIGIN KAMERANIN NE MARKA OLDUGUNU YAZARMISIN LÜTFEN....?
- M.TURAN
22/1/2012, 7:44 pm
BURUKIKRAR demiş ki:BOZ KIRLI ERKEKLE DUMANLI KUSUNU SEYRETTIM GÜLE GÜLE UCUR KARDESIM, KUSLARIN KALITELI KUSLAR BENIM SENDEN ISTIRHAMIM KUSLARI CEKERKEN KULLANDIGIN KAMERANIN NE MARKA OLDUGUNU YAZARMISIN LÜTFEN....?
Selamun Aleyküm
Arkadaşlar ne oluyor bilmiyorum ama bu siteye giremiyorum.Uzun zamandır bu sayfa açılmıyordu.Şimdi açıldı bu arada tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Ahmet bey sizin sorunuza gelince kamera çekimini Hasan Dedebal arkadaşım çekti kamera da onun telefon numarasını vereyim onu arayıp sorun hangi marka kamera kullandığını.Selamlar
Not:Hasan Dedebal tel:0535 333 27 84
- ozmen
Ad Soyad : ozmen
Forum Kayıt : 24/05/12
10/6/2012, 10:21 pm
ERGUN demiş ki:SAMSUNLU AYDIN ÜNAL ABİME HAK VERİYORUM GÜZEL YAZMIŞ BURDA KİMSE KİŞİLERE ŞAHISLARA HAKARET ETMİYOR SADECE KUŞUN EKSİKLERİNİ VEYA HATALARINI YORUMLUYOR FAKAT BU YANLIŞ ALGILANIYOR VEYA HEMEN KARŞI ATAĞA GEÇİLİYOR BEN BU YAZIŞMALARI BU ŞEKİLDE ALGILIYORUM HATASIZ KUL YOKKİ 100 GIRAMLIK HAYVAN OLSUN SONUÇTA İKİ KANAT Bİ KUYRUKTAN OLUŞUYO KUŞUN SAHİBİ ABİMİZEDE SAYGILARIMI SUNUYORUM NACİZANE FİKRİMİ
100 GIRAMLIK HAYVAN OLSUN SONUÇTA İKİ KANAT Bİ KUYRUKTAN OLUŞUYO üzüldüm bak şimdi böle güvercin yetiştiricileri ve bu şekilde güvercine bakış açısı olan birinin kuş beslemesinin dogru olmadıgını düşünüyorum
- M.TURAN
13/6/2012, 8:01 am
güneysu demiş ki:kuşunnun maşallahı var tüyünce hayırını görürsün inşallah
SAMS
UN FARUK GÜNEYSU TEL:05325749982 fırsat bulursan görüşelim
Faruk bey yorumun için teşekkür ederim.Yazını daha yeni okudum.Benim de tel:0539 287 22 80
- M.TURAN
13/6/2012, 8:18 am
Kırıkkaleli Haydar demiş ki:maşallah ne ses ve sürat ve istikrar var maşallah ancak iki hata var kamera çok kötü çekimler net değil birde fişeği hafif yatırıyor. oda artık ham ondanmı veya kilolu ondanmı veya orjinalimi bu ama seyretmeye değer güle güle besleyin
Selamun Aleyküm
Haydar bey yorumun için teşekkür ederim.Evet dediğin gibi çekim net değil o zamanlar kameraman arkadaş biraz acemi idi kamera da biraz kalitesizdi ancak bu kadar çekim yapabildi yinede kendisine çok teşekkür ediyorum.
Kuşun fişeklerine gelince evet ben de beğenmiyorum çünkü bu kuşun gerçek fişekleri bu değil yukarıda yazımda da belirtmiştim bu kuş normalde akşam saat 6.30 civarlarında uçuyordu yine böyle 1 metreye gelip sesli,tempolu,taklalı ip gibi düz ve uzun oynuyordu.Bu çekim sabah saatlerinde yapıldı hem kuşun uçuş saati değişti hem de kuş akşamdan yemli olduğu için fişeklerini yamulttu ve zorlandı.Selamlar
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2