NEFESLİ KUŞ ELDE NASIL ANLAŞILIR
+5
DELIYUREK41
adrenain
Ali3547
Karabasan
iyimser_20
9 posters
- MisafirMisafir
NEFESLİ KUŞ ELDE NASIL ANLAŞILIR
8/10/2010, 5:32 pm
Arkadaşlar bazen zaman darlığından veya arkadaşlardan kuş alır iken Bu kuş şu kadar saat uçar bu kadar uçar falan derler ya. Çoğu zaman boş çıkar bu forumda bu konuda pek fikrini söyleyen görmedim. En iyisi görüp almak ona katılıyorum. KUŞUN NEFESLİ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ.
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
Geri: NEFESLİ KUŞ ELDE NASIL ANLAŞILIR
8/10/2010, 8:39 pm
hamlığından bahsediyorsan büyüklerim diyeyim üstadlarım çift eliyle kuşu tutar sağa sola birkaç kere kalladıktan sonra gagasını kulağına tutunca anlasılır derler bu konuda deneyimim hiç olmadı denemedim merak etmedim ama öyle derler. SAYGILAR
- MisafirMisafir
8/10/2010, 9:20 pm
Görüntüden pek anlaşılmaz ama ele alınca kuşun sıkılığına bakıp fikir sahibi olabiliriz uçan kuş yatan kuşa göre daha sıkı olur sert olur ama süresini tahmin etmek zor tabi bende bi fikir sahibi değilim bu konuda...
Tiple pek bağdaştıramadım bi an düşündüm de, benim bi erkek var görsen uçamaz dersin gerçekten yerden dürt kalkmaz iyice üstüne gitmeden elinden bırak kütük gibi düşer ama 7 8 saat uçar...
Tiple pek bağdaştıramadım bi an düşündüm de, benim bi erkek var görsen uçamaz dersin gerçekten yerden dürt kalkmaz iyice üstüne gitmeden elinden bırak kütük gibi düşer ama 7 8 saat uçar...
- Karabasan
Ad Soyad : karabasan
Doğum Tarihi : 31/12/80
Forum Kayıt : 22/09/10
9/10/2010, 8:48 am
1 uçan kuşun paçasına bakmak lazım genelde yatık olan kuşun paçası geniş olur şekil olarak güzel olur.. devamlı yatdığı için paçada bozukluk olmaz..
2 kuşun kanadını eline aldığınızda kanat arasındaki giden ince kemik zar gibi olmalı
3 kuşu eline aldığında sıkı oldugunu gormen lazım artı yağ olmuycak hayvanda tüy gibi olmalı..
2 kuşun kanadını eline aldığınızda kanat arasındaki giden ince kemik zar gibi olmalı
3 kuşu eline aldığında sıkı oldugunu gormen lazım artı yağ olmuycak hayvanda tüy gibi olmalı..
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
9/10/2010, 10:29 am
nasıl kanat zar gibi olcak bunu bende bilmek isterim
- Karabasan
9/10/2010, 10:33 am
Ali3547 demiş ki:nasıl kanat zar gibi olcak bunu bende bilmek isterim
kanat değil kardeşim kanadın ıcınden gecen kemık kısmı varya kanadın borusu dıyeyım onun ınce zar gıbı olması lazım kanadı elıne alıp kıwırdıgında elastık olmalı umarım anlata bıldım..
- adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10
9/10/2010, 11:24 am
Uçan kuşun elinize alıp tek kanatını açıp bıraktığınızda kanadını hızlı ve düzgün bir şekilde kanat üstüne topluyorsa okuş idmanlıdır.Birde kuşun sıkılığı , kanat ucunun yumuşaklığı uçtuğuna işarettir
- Ali3547
9/10/2010, 12:02 pm
abi yani ince mi olcak tam anlamadım zar gibi deyınce. ben boyle ucan kuşu ogrenmek için verdiginiz taktikler iin cok tşkr ederim
- Karabasan
9/10/2010, 12:04 pm
ewet ince olaması lazım kanatdakı boruların...
- Ali3547
9/10/2010, 12:04 pm
tmm çok sagol
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
9/10/2010, 4:57 pm
bunu anlamak ıcın kusu havada ızlemek gerek ama ole bır ımkan yoksa ucan kus yere bırakınca fızıgınden bellı eder.yay gıbı olur.kılo sorunu olmaz ınce yapılıdır.sımdı muhalefet olacak kısıler hemen ben sana bole fızıkde ucmayan bırsuru kus gosterırım dıyebılırler ben onlar solemeden dıyeyım bu soledıgımde kesın yontem degıldır.ama yuzde 51 ucan kus cıkma oranı var
- delikadir
Ad Soyad : kadir
Doğum Tarihi : 23/02/70
Forum Kayıt : 09/10/10
9/10/2010, 5:15 pm
gözü canlı olmalı canlı durmalı ,etrafıydaki harakatleri gözetlemeli kanat kuyruk tüğleri düzgün olmalı paspal olmamamalı tüğleri ütülü elbise gibi olmalı,dik duruşlu çok hantal yağlı olmamalı bu özellikler varsa nefessizde olsa uçurulursa kısa bi zamanda nefese biner oyun kuşunda nefes çok önemli bazı kuş var 2,3 saat uçuyo tek sefer yapıp iniyo oyun komple bi hareketti nefes olup oyun olmazsa oda iyi değil
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
9/10/2010, 6:18 pm
bence kilo daha doğrusu yağdan anlaşılmaz bende 3 senedir yatan kuşlar var ama maşallah filinta gibi duruyorlar kaldırsam uçacaklar ama ham bence bundan anlaşılaz illaki havada görmek lazım ama dediğimiz gibi bunlar sadece fikir
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
10/10/2010, 6:25 am
istisnalar kaıdeyı bozmaz.dememkkı senınkıler ıstısna kuslar.ama ıse bılımsel olarak bakalım.ucan kusun yedıgı yem mıktarı ve harcadıgı kalorı ortadadır.mecburen ınce ve kaslı yapıda olacakdır.ucmayıp ınceyse bıle arkadasında dedıgı gıbı boyle kuslar cabuk nefeslenır ve acılır.aksı takdırde kılolu bır kusu rejıme alacan ucurcan vesaıre cok ugrastırır.tabı dogrudur demıyorum sadece benım tecrubelerımden cıkardıgım sonuciyimser_20 demiş ki:bence kilo daha doğrusu yağdan anlaşılmaz bende 3 senedir yatan kuşlar var ama maşallah filinta gibi duruyorlar kaldırsam uçacaklar ama ham bence bundan anlaşılaz illaki havada görmek lazım ama dediğimiz gibi bunlar sadece fikir
- MisafirMisafir
10/10/2010, 5:22 pm
oyun yapıp yapmadığı havada anlaşılır. Ama NEFESLİ olması nasıl anlaşılır. Oyun kuşunda nefes önemli diyoruz. Tüm kuşlarda nefes önemli... Biraz daha istişare yaparsak sanırım ortak bir noktayı bulacaz ..
- ahmet3826
Ad Soyad : ahmet zola
Forum Kayıt : 09/09/10
10/10/2010, 5:41 pm
arkadaş kuşu eline aldığında ayakları ile bir an önce kurtulmaya calışıyorsa, duruşu dik ise kanatları yumuşak ve sağlam yapılı ise tüyleri canlı ise, yerde ürkek ve etrafı detaylı bir şekilde gözlemliyorsa o kuş uçar....
- delikadir
Ad Soyad : kadir
Doğum Tarihi : 23/02/70
Forum Kayıt : 09/10/10
11/10/2010, 5:14 am
kuşun belinden tut uçuyomuş gibi bi sağ bi sol çek hareketliyse nefeslidir,kanat çırpmaz açarsa nefessizdir
- MisafirMisafir
19/10/2010, 5:13 pm
Neyse yorumlarınıza katılıyorum. Ama kuş alırken baş ve işaret parmaklarınızla elinizdeki kuşun burnunu 20 saniye kadar kapalı tutun. Eğer ciğerliyse ağızdan nefes alır yok ciğerli değilse gözlerinin içine bakın bu süre zarfında gözleri yaşarmaya başlayacaktır. Onun ciğeri beş para etmez.
- Emre25
Ad Soyad : emre
Doğum Tarihi : 10/04/93
Forum Kayıt : 19/10/10
20/10/2010, 6:22 pm
saatlik kuşu odada saldığın zaman tavana yapışır ....bide kuşun kanat uçlarına bak ...yıpranmışsa o kuş saat falan çekmezzz...
- tatvan
Ad Soyad : bilal uluay
Doğum Tarihi : 13/01/95
Forum Kayıt : 01/10/10
20/10/2010, 6:35 pm
yorumlarınız için saolunda bnce siz daha kuşcuolmamışsınız .. kuşcu adam kuşa yerde baktığı zmn ne mal olduğunu anlar
- tatvan
Ad Soyad : bilal uluay
Doğum Tarihi : 13/01/95
Forum Kayıt : 01/10/10
20/10/2010, 6:37 pm
emre sen demişsin kuşun kanadı yıpranmışsa saat atmaz diye bnm 3 tel cekik kuşum saat atıyodu....