DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?
+29
ömer usta
batuhanemek1
rıdvan43
ali19
mardinlisamet
kuscuerdem
tunc_54
serdest
hüseyin usta
security
tolga40
belhal
oğuz06
eyüp sabri tugen
burhanduran
ali memati
Forum Admin
kuscuozgur
bygecce
kuscu_marik
Dr. Sedat
eric
malibadur
kadirsulun
Kuscu-Murat
kırıkkaleli metin
DELIYUREK41
fuatbc
Deli Asker
33 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- MisafirMisafir
DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?
9/11/2010, 3:37 pm
arkadaşlar istişareler arasında bir kısım arkadaşlar erkeğin bir kısmıda dişinin önemli olduğu söyleniyor. acaba hangisi daha önemli nedeni ile paylaşırsanız sevinirim.
- Deli Asker
Ad Soyad : Tuhran Sezer
Doğum Tarihi : 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09
Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?
9/11/2010, 7:34 pm
BENCE, KUSCUNUN KUSLARLA NE ÇIKARTMAK ISTEDIGINE BAGLI VE ERKEK'TE DISI'DE ÖNEMLI DERIM.
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
10/11/2010, 1:50 am
bence olay dısı erkek degıldır dısı yada erkegın nasıl kan aktardıgıdır dusuncem budur her kusun altı saglam olmaya bılır ne kuslar var delı gıbı oynar ama altı bostur...
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
10/11/2010, 5:21 am
ıkısıde ıyı olmalı dısı kus fotokopı makınası gıbı olacak vurdugun erkegın aynısını vermelı.tabı kendıne has ıyı ozellıklerıde ekleyerek.erkek kusda ıse ıyı damızlık ozellıgı olacak.kus ıyı olabılır fakat yavru dokmez.ıyı erkegı sıra kusada vursan ıyıye yakın 1seyler duser altından.he erkegın ıyı genlerı baskın degılse sureklı uyan dısı arar durursun damızlık erkekde ıyı genler baskın olmalıkı yavrulara aktarılsın ıkı artı ozellıkdekı kusu catarak ıyı cıkarma sansını artırabılırsın kısacası
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
10/11/2010, 6:49 am
arkadaşlar damızcılıkta dişinin çok önemi vardır. bunu unutmayalım erkek tamamlayıcıdır.
iyibir erkekten kötü bir kuşla. kuş çıkaramazsınız. ama iyibir dişiyle kötübir erkekten kuş çıkabiliyo.
iyibir erkekten kötü bir kuşla. kuş çıkaramazsınız. ama iyibir dişiyle kötübir erkekten kuş çıkabiliyo.
10/11/2010, 12:34 pm
Bunu cok tartisirken cogu zaman susarak dinledim, hmm, o halde:
"Ne ekersen onu bicersin"
sözü ise yaramiyor demekki, ...
Cogumuzda elindeki kuslarin nerden geldigini bilmedigimiz icin buna karar vermek zor olacak bana göre, düsünüyorumda, birbirlerimizin Kümesine gitsek ve tek tek her kusa talip olsak, cogumuz belki hic bir kusu elden cikartmak istemez, onun icin hepsi iyidir, iyi olmasinin ölcüsü herkeste farkli oldugu icinde buna saygi duymak gerek, gercekten iyi ve damari tutmus kusu olan varsada, cenànbi Allah onun isini ras getirir insallah, darisi tüm diger Kusculara insallah !
Haksizmiyim ?
Deli Asker
fuatbc
DELIYUREK41
ve kirikkaleli metin`in dedikleri hepsi dogru, güzel güzel tespitler
bilinen dogru 1 olur, ama bu konuda dogrulari say say bitmiyor nerdeyse, gerisini düsünün artik, marifet en kral kusu büyük para ile almak degil, alinan o kusa yakisir sekilde soyunu devam ettirmek, köreltip ise yaramayan kus üretmek degil, citayi hep biraz daha yükseltmek gerek !
Kisa bir örnek, insan oglundan yola cikarsak, Dedem memleketde ciftci idi, irgatlik ile ugrasirdi rahmetli, onun oglu olan Babam yurt disina geldi, okudu, calisti, bir yerlere vardi, onun oglu olan ben yurt disinda dogdu, okudu, calisiyor, kendi isiyle, temennigim bizden olanlarin biraz daha kaliteli olabilmeleri !
Tipki merdivenin basamaklari gibi, git gide yükselmeli veya maksimuma yakin olmali, potansiyeli sonuna kadar kullanip zorlamali, ... haksizmiyim !?!
Oglum sikinti cekmesin diye 10 tane evinizde olsa ve bunu bir gün evladiniza miras biraksaniz, o bu mal varligini kisa bir zamanda yer bitirir, babamin alin teri var iclerinde diyen cikiyor tabiki, ama genele baktigimizda nadir, ... marifet gelecek nesilin öyle bir yerlere varmasiki, kendi evini kendi yapabilesin, istedigi gibi, basari budur, hazira herkes konmak ister, ama kiymeti ne kadar olur düsünün artik, ... kendi emegin olursa icinde daha tatli, daha keyifli oluyor, yalan degil, ...
Bizde yaslilara saygi sonsuzdur, bir mekana geldikleri vakit ayaga kalkilir, kendi yerimizi bile veririz, biz böyle gördük, Almanlarda öyle degil, kalkan saygidan kalkar, cogu takmaz bile, makam önemli burda, ben benim icinde böyle demiyorum, sakin öyle sanmayin, adam yasli ama ici bos ise neye yarar demek istiyorum, gele gele o yasa gelmis ama hic bir ise yaramayan biri, aksine, ters biri birde, kim ne etsin demek geliyor icimden, bilmiyorum anlatabildimmi ?
Boy pos devede`de var, ise yaramadiktan sonra, vatanin, milletin, senin benim`i bosver, kendi isini göremiyeni kim ne etsin, ...
Saygilar
Herkese iyi Damizliklar
- kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08
10/11/2010, 12:46 pm
bende murat koç beyin dediklerine katılıyorum.her ikiside çok önemli ,sonuç olarak dişi veya erkek çok iyi kuşlar olabilir ama bunu yavrularına ne kadar aktarabildikleri önemli.bence en önemlisi elindeki damızlık dişi veya erkek farketmez yavrularına ne aktardığını çok iyi takip edip ona göre yürümek lazım.
- MisafirMisafir
10/11/2010, 12:52 pm
Benim Fikrimde Erkeğinde Dişininde katkısı vardır.
Kanın tutması önemlidir. (Kan tutması istenilen yavru almaktır)
Kanı tutan erkek ve dişi iyi farklı kuşlara eş ettiğinizde aynı yavruları vermezler ikiside birbirini tamamlayacıdır. Bunun örnekleri sabittir.
Sizlere birşey anlatayım. Zamanın birinde birisi birisine bir dişi kuş vermiş güzel oynayan yavrular almışlar kuşçuluk işte yavruları paylaşamışlardamı yoksa benim kuşun damarı işte gibi lafmı yapmışlar dişiyi verende demişki ver o zaman kuşumu. Dişi Kuşu alanda Erkeğin sahibide O eşlerden çıkan yavrular gibi oynayan kuşlar çıkartamıştır. Belki Dişinin katkısı belki Erkeğin ama bir şekilde birbirini tamamlıyorlar.
Kanın tutması önemlidir. (Kan tutması istenilen yavru almaktır)
Kanı tutan erkek ve dişi iyi farklı kuşlara eş ettiğinizde aynı yavruları vermezler ikiside birbirini tamamlayacıdır. Bunun örnekleri sabittir.
Sizlere birşey anlatayım. Zamanın birinde birisi birisine bir dişi kuş vermiş güzel oynayan yavrular almışlar kuşçuluk işte yavruları paylaşamışlardamı yoksa benim kuşun damarı işte gibi lafmı yapmışlar dişiyi verende demişki ver o zaman kuşumu. Dişi Kuşu alanda Erkeğin sahibide O eşlerden çıkan yavrular gibi oynayan kuşlar çıkartamıştır. Belki Dişinin katkısı belki Erkeğin ama bir şekilde birbirini tamamlıyorlar.
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
10/11/2010, 2:40 pm
arkadaşlar bana kalırsa ikiside aynı bi abimiz bir dişi kuştan ötürü fotokopi makinası gibi erkeğin aynısını veriyor derdi .tabi bu her kuş için geçerli değil öyle olsa herkes iki iyi kuşa birbirine vurup herkezde süper oynayan kuşlar çıkardı zaten güvercin beslemenin gizemi burda zaten.tarlanın önemli olduğu kadar tohumun da önemi var.herkeze selamlarve hastalıksız günler.
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
11/11/2010, 12:30 am
elbetteki her ikiside onemlidir ama bence disi biraz daha agir basiyor.
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
11/11/2010, 2:00 am
selamlar arkadaslar
bu konunun bilimsel tartismasini daha once baska bir baslik atinda yapmistik. BU oyun ozelligini veren genin sexe bagli olmadigi ve autosomal recessive ( yane sekse bagli olmayan genlerde ve cekinik) oldugu yapilan arastirmalar ile saptandigini bir kac arkadasimiz belirtmisti. tam olarak genlerdeki yeri bulunmasada. yane buda bize hem disi hemde erkegin onemli oldugunu ve her iki tarafinda bir birini tamamlamasi gerektigini belirtmistir.
bazen disi bu iyi genleri tasir ve yavruya aktarir, bazen de erkek ama her ikiside aktarmasi lazimki oyun performansi tam ciksin. bu genler cekingen oldugundan devamli ayni soydan ureme yapilmistir cunku bir tek dominant gen disardan girmesi butun performansi bozabilicektir.
o yuzden yeni bir kan sokup kirdigimizda altindan cikan yavrularin ne olacagini denemeden , ucurmadan bilemeyiz. biz zamaninda bir tek oturmus damar disiye bir erkek soktuk 5 yavru ucurduk 5 ide ayri telden caldi, degisik oyun sitili ile. bizim elimizde olan iyi kuslar hep disiydi ama her vurdugumuz erkeklerle istedigimiz sonucun 4 te birini bile alamadik.
o yuzden disi onemlidir diyenlerle ayni fikirde degilim. belki onlarin tecrubeleri bu yonde olmussa bilmem. ve ilk defa oturmus bir erkek damara benim kirmalarimdan bir disi vurdum ve videosu olan duman cikti ayrica 3 kardeside cok benzer oynuyo sanirim tuttu bu sefer ama tam goremedik seneye tam emin olucaz
benim dusuncelerim bunlar
saygilar
bu konunun bilimsel tartismasini daha once baska bir baslik atinda yapmistik. BU oyun ozelligini veren genin sexe bagli olmadigi ve autosomal recessive ( yane sekse bagli olmayan genlerde ve cekinik) oldugu yapilan arastirmalar ile saptandigini bir kac arkadasimiz belirtmisti. tam olarak genlerdeki yeri bulunmasada. yane buda bize hem disi hemde erkegin onemli oldugunu ve her iki tarafinda bir birini tamamlamasi gerektigini belirtmistir.
bazen disi bu iyi genleri tasir ve yavruya aktarir, bazen de erkek ama her ikiside aktarmasi lazimki oyun performansi tam ciksin. bu genler cekingen oldugundan devamli ayni soydan ureme yapilmistir cunku bir tek dominant gen disardan girmesi butun performansi bozabilicektir.
o yuzden yeni bir kan sokup kirdigimizda altindan cikan yavrularin ne olacagini denemeden , ucurmadan bilemeyiz. biz zamaninda bir tek oturmus damar disiye bir erkek soktuk 5 yavru ucurduk 5 ide ayri telden caldi, degisik oyun sitili ile. bizim elimizde olan iyi kuslar hep disiydi ama her vurdugumuz erkeklerle istedigimiz sonucun 4 te birini bile alamadik.
o yuzden disi onemlidir diyenlerle ayni fikirde degilim. belki onlarin tecrubeleri bu yonde olmussa bilmem. ve ilk defa oturmus bir erkek damara benim kirmalarimdan bir disi vurdum ve videosu olan duman cikti ayrica 3 kardeside cok benzer oynuyo sanirim tuttu bu sefer ama tam goremedik seneye tam emin olucaz
benim dusuncelerim bunlar
saygilar
11/11/2010, 2:24 am
insallah abi, hmmm, o zaman yavru kusun icinde olacak, o kadar basit, ana baba yavruyu baglamaz o halde, icinde var ise var, yok ise yapacak birsey yok, soy takibi kolay degil, hele hele bir arada tutulan kuslar icinde, ne kadar sadiktirlar denilse bile, ...
5 yavru 5 farkli sekilde ucuyor ise 10 yavruda nasil sonuc alinirdi onu merak ettim, benim en cok yavru aldigim kus 5`tir bir kustan, her kustan almiyorumda, bu gercekten anlatilmasi ve anlamasi zor bir konu, insallah herkes aradigi kusunu bulur, en iyisi kendi yumurtalarindan tabiki, ...
Saygilar
5 yavru 5 farkli sekilde ucuyor ise 10 yavruda nasil sonuc alinirdi onu merak ettim, benim en cok yavru aldigim kus 5`tir bir kustan, her kustan almiyorumda, bu gercekten anlatilmasi ve anlamasi zor bir konu, insallah herkes aradigi kusunu bulur, en iyisi kendi yumurtalarindan tabiki, ...
Saygilar
- MisafirMisafir
11/11/2010, 7:41 pm
Damızlıkta erkek neyse dişide odur fark yoktur. Bizim neyi aradığımız önemlidir elimizde iyi ağır kanlı bir erkek vardır yavruları hep kendine benzer verir o zaman dediğiniz gibi erkeğini veren dişi ararız onla tutabilir...
Elimizdeki dişi ağır kanlıdır o zamanda erkek hafif kanlı fazla baskın karakterli olmayan bi kuş olmalıdır.
Eğer kuşların ikiside ağır baskın ise çok uzun zaman farkına varamayız hangisinden ne çıktığını 5 6 çift yavru denemek gerekir...
Bu saf olmasıyla da biraz alakalı bana göre erkek yada dişimiz saf bir kuş ise kendi genetik yapısını fazla bozmadan sürekli yavrulara da aktarır, o yüzden farklı kan kuşları eş ederken iki tane iyi kuşu birbirine vurmak bazen içinden çıkılmaz bir hal alabilir...
Benim fikrim dişi daha önemli ama dişiden yavru çıkar diye değil erkeğin iyisi genelde bulunur ama iyi dişi nadir bulunur o yüzden dişilerimizin iyi olması her zaman için bir artıdır...
Renklerde yada oyun stilinde hep anneye yada hep babaya benzer özellikler veriyorsa tersini yapan kuşlarla eş etmek faydalı olabilir...
İki tane sert kuştan sert yavrular çıkabilir sökmesi zor olur, kuşun hızı az olur sık taklalı olur,kanat açma problemi olur vs... olurda olur tabi olması kesin diye birşeyde yok...
Ama benim kanaatim hangi kuşumuz baskınsa diğer kuşumuzu fotokopi gibi yavru veren kuşla eşlersek istediğimiz sonuçları alabilme ihtimalimiz yüksek...
Elimizdeki dişi ağır kanlıdır o zamanda erkek hafif kanlı fazla baskın karakterli olmayan bi kuş olmalıdır.
Eğer kuşların ikiside ağır baskın ise çok uzun zaman farkına varamayız hangisinden ne çıktığını 5 6 çift yavru denemek gerekir...
Bu saf olmasıyla da biraz alakalı bana göre erkek yada dişimiz saf bir kuş ise kendi genetik yapısını fazla bozmadan sürekli yavrulara da aktarır, o yüzden farklı kan kuşları eş ederken iki tane iyi kuşu birbirine vurmak bazen içinden çıkılmaz bir hal alabilir...
Benim fikrim dişi daha önemli ama dişiden yavru çıkar diye değil erkeğin iyisi genelde bulunur ama iyi dişi nadir bulunur o yüzden dişilerimizin iyi olması her zaman için bir artıdır...
Renklerde yada oyun stilinde hep anneye yada hep babaya benzer özellikler veriyorsa tersini yapan kuşlarla eş etmek faydalı olabilir...
İki tane sert kuştan sert yavrular çıkabilir sökmesi zor olur, kuşun hızı az olur sık taklalı olur,kanat açma problemi olur vs... olurda olur tabi olması kesin diye birşeyde yok...
Ama benim kanaatim hangi kuşumuz baskınsa diğer kuşumuzu fotokopi gibi yavru veren kuşla eşlersek istediğimiz sonuçları alabilme ihtimalimiz yüksek...
- Deli Asker
Ad Soyad : Tuhran Sezer
Doğum Tarihi : 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09
12/11/2010, 1:17 am
Evet güzel tespitler abiler...
Daha çok kuscu damizlik yaptigi kuslari iyi tanimali ve buda deneyimle olur, eger bir irk sürdürmek istiyorsan o irkïn özelliklerini tasiyan disi ve erkek ikiside aynidir zaten, böylece irki koruyabilirsin, eger oyun damari tuturmak istersen erkekte diside ayni tarz oyunu oynamali, yani ayni damardan olduktan sonra problem olmaz, emin olursunki iyide olsa kötüde olsa kus ayni oyunu oynar damari temizse eger. Bazen görürsün cücelerin biri anasina biri babasina yada ikisine birden benzer, bazende biri ötekini bastirir ve bu ancak damara baska kus girince belli olur. Isin asli bence kuslar ayni irktan veya ayni damardan, ayni soydan olduklari sürece erkegi disisi fark etmez ama söyle bisey var her erkek her disi kusa ayni sekilde bakmayabilir buda soyundan gelir.
ÖNEMLI OLAN DAMIZLIK YAPACAGIN KUSLARI IYI TANIMAN, DAMARI TEMIZ TUTMAN VE SOYUNA BASKA KUS KARISTIRMAMAM, ÖYLE SAGDAN SOLDAN KUS SOKARSAN, TÜRLÜ TÜRLÜ SONUÇLAR ELDE EDERSIN.
BU KONUDA ANLAYISIM BUDUR, SAYGILAR!
Daha çok kuscu damizlik yaptigi kuslari iyi tanimali ve buda deneyimle olur, eger bir irk sürdürmek istiyorsan o irkïn özelliklerini tasiyan disi ve erkek ikiside aynidir zaten, böylece irki koruyabilirsin, eger oyun damari tuturmak istersen erkekte diside ayni tarz oyunu oynamali, yani ayni damardan olduktan sonra problem olmaz, emin olursunki iyide olsa kötüde olsa kus ayni oyunu oynar damari temizse eger. Bazen görürsün cücelerin biri anasina biri babasina yada ikisine birden benzer, bazende biri ötekini bastirir ve bu ancak damara baska kus girince belli olur. Isin asli bence kuslar ayni irktan veya ayni damardan, ayni soydan olduklari sürece erkegi disisi fark etmez ama söyle bisey var her erkek her disi kusa ayni sekilde bakmayabilir buda soyundan gelir.
ÖNEMLI OLAN DAMIZLIK YAPACAGIN KUSLARI IYI TANIMAN, DAMARI TEMIZ TUTMAN VE SOYUNA BASKA KUS KARISTIRMAMAM, ÖYLE SAGDAN SOLDAN KUS SOKARSAN, TÜRLÜ TÜRLÜ SONUÇLAR ELDE EDERSIN.
BU KONUDA ANLAYISIM BUDUR, SAYGILAR!
- kuscu_marik
Ad Soyad : muharrem karaderili
Doğum Tarihi : 01/09/62
Forum Kayıt : 12/11/10
13/11/2010, 5:14 pm
S A Ben yeni üyeyim kuşta önemli olan erkektir tarla dişidir tohum ne ise ürün odur bu benim dogrumdur katılır veye katılmazsınız saygılar yukardaki kıyaslama misal yani örnek olarak verilmiştir tekrar saygılarsivaslıkral demiş ki:arkadaşlar istişareler arasında bir kısım arkadaşlar erkeğin bir kısmıda dişinin önemli olduğu söyleniyor. acaba hangisi daha önemli nedeni ile paylaşırsanız sevinirim.
- kuscu_marik
13/11/2010, 5:32 pm
S A Hani bazen derizya bu erkegi GUT a vursan altından çıkan oynar diye bu söylem erkek kuştaki önemi anlatır bu dişi için pek geçerli degildir
ÖRNEK VEREYİM KENDİ BİLDİGİM DUMANLI KİRLİ ERKEGE YİNE KENDİ BİLDİGİM GÖK PERÇEM DİŞİYE VURDUM GÖK PERÇEM DİŞİNİN ANA
PASLI BOZ PERÇEM BABA GÖK BENİM EŞ ETTİGİM DUMANLI KİRLİNİN ANA BOZKİRLİ BABA DUMANLI KİRLİ KARDEŞLERİ
BOZKİRLİ
BOZDUMANLIKİRLİ
KİRLİ
KARA KİRLİ
BEYAZ
AKKUYRUKTA VAR
DUMANJLI KİRLİ
150 YE YAKIN YAVRU ALDIM
AMA DİŞİNİN RENGİ OLAN 1TANE DAHİ GÖK VERMEDİ
YANİ HEP ERKEGİN NESLİNİ VERDİ ŞU AN BESLEDİGİM KUŞLAR 13 YILLIK DAMIZLIGIM BU SAYDIGIM RENKLERİN HARİCİN DEDE AYRI BİR RENK VERMEDİ BENİM BANA GÖRE DOGRUM
ERKEK ÖNEMLİDİR HERKESİN GÖRÜŞÜNEDE SAYGI DUYUYORUM
SAYGILAR
ÖRNEK VEREYİM KENDİ BİLDİGİM DUMANLI KİRLİ ERKEGE YİNE KENDİ BİLDİGİM GÖK PERÇEM DİŞİYE VURDUM GÖK PERÇEM DİŞİNİN ANA
PASLI BOZ PERÇEM BABA GÖK BENİM EŞ ETTİGİM DUMANLI KİRLİNİN ANA BOZKİRLİ BABA DUMANLI KİRLİ KARDEŞLERİ
BOZKİRLİ
BOZDUMANLIKİRLİ
KİRLİ
KARA KİRLİ
BEYAZ
AKKUYRUKTA VAR
DUMANJLI KİRLİ
150 YE YAKIN YAVRU ALDIM
AMA DİŞİNİN RENGİ OLAN 1TANE DAHİ GÖK VERMEDİ
YANİ HEP ERKEGİN NESLİNİ VERDİ ŞU AN BESLEDİGİM KUŞLAR 13 YILLIK DAMIZLIGIM BU SAYDIGIM RENKLERİN HARİCİN DEDE AYRI BİR RENK VERMEDİ BENİM BANA GÖRE DOGRUM
ERKEK ÖNEMLİDİR HERKESİN GÖRÜŞÜNEDE SAYGI DUYUYORUM
SAYGILAR
- bygecce
Ad Soyad : Furkan YILDIZ
Doğum Tarihi : 25/12/86
Forum Kayıt : 15/10/10
13/11/2010, 8:05 pm
muharrem hocam sendeki örneğe bakarak kanda erkek baskın çıkmış her seferinde
fakat yeni yavrularını aldığımız 2 gökten dişinin göğsü erkeğin göğsüne göre biraz daha koyu
altından gelen yavrulardan biri kopya baba diğeri kopya anne
tohum olmadan bitki olmayacağı gibi tohumda kendi kendine ürün vermez diyerek kendi görüşüm yarı yarıyadır
fakat yeni yavrularını aldığımız 2 gökten dişinin göğsü erkeğin göğsüne göre biraz daha koyu
altından gelen yavrulardan biri kopya baba diğeri kopya anne
tohum olmadan bitki olmayacağı gibi tohumda kendi kendine ürün vermez diyerek kendi görüşüm yarı yarıyadır
- kuscu_marik
13/11/2010, 8:23 pm
S A Furkan kardeş tamam tohum kend kendine bitmez ama tarlaya atıyoruz tarla DİŞİ OHALDE DİŞİ KENDİ KENDİNE YUMURTLADI DİYELİM TOHUMSUZ YUMURTADAN YAVRU NASIL ÇIKACAK ÇKAMAYACAK ÇÜNKÜ DÖL YOK BİRDE BİR ÇİFT YAVRU ALDIM DİYORSUN BİAZ ÇOGALT NELER GÖRECEKSİN SAYGILAR
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
13/11/2010, 11:44 pm
ben keni kuslarima gore bu konuda yorum yapiyorum, benim disi kuslar erkek kuslardan biraz daha iyi oyun bakimindan. ama en cokda sans isi.
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
14/11/2010, 12:45 am
önemli olan her iki cinsteki kuşun eksiklerini görüp birbirine eş etmek çıkan yavrular eksiğine göre değerlendirilir her iki cinste aynıdır bir tarafa yönelmek olmaz
kostüm üretenler bilir bazen babayı bazen anneyi bazen ikisinin melezini verir
kostüm üretenler bilir bazen babayı bazen anneyi bazen ikisinin melezini verir
14/11/2010, 7:50 am
Forum Admin derki DİŞİ dişi olacak sonra erkek
%70 dişi %30 erkek benim gözümde çiftin damılzık degeri
%70 dişi %30 erkek benim gözümde çiftin damılzık degeri
- ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10
14/11/2010, 12:09 pm
sa arkadaşlar bende tecrübelerime dayanarak Muharrem beye katılıyorum.bu konuya verdiği örnekte çok yerinde bir tespit.aynı örnekten yola çıkarak erkek tarlaya ektiğimiz ürün ise tarla dişidir.
iyi bir ürün iyi bir tarlada çok iyi bir ürün vererbilir
iyi bir ürün kötü bir tarlada normal bir ürün verebilir ,kimi beğenir,kimi beğenmez
kötü ürünü ise nasıl bi tarlaya ekersen ek sonuç hüsrandır.
yani bana göre forum adminin tespiti
Saygılarımla
BURSAdan selamlar.
iyi bir ürün iyi bir tarlada çok iyi bir ürün vererbilir
iyi bir ürün kötü bir tarlada normal bir ürün verebilir ,kimi beğenir,kimi beğenmez
kötü ürünü ise nasıl bi tarlaya ekersen ek sonuç hüsrandır.
yani bana göre forum adminin tespiti
Saygılarımla
BURSAdan selamlar.
- bygecce
Ad Soyad : Furkan YILDIZ
Doğum Tarihi : 25/12/86
Forum Kayıt : 15/10/10
14/11/2010, 6:37 pm
kuscu_marik demiş ki:S A Furkan kardeş tamam tohum kend kendine bitmez ama tarlaya atıyoruz tarla DİŞİ OHALDE DİŞİ KENDİ KENDİNE YUMURTLADI DİYELİM TOHUMSUZ YUMURTADAN YAVRU NASIL ÇIKACAK ÇKAMAYACAK ÇÜNKÜ DÖL YOK BİRDE BİR ÇİFT YAVRU ALDIM DİYORSUN BİAZ ÇOGALT NELER GÖRECEKSİN SAYGILAR
bakalım artık yavrularının devamını görmek nasip olursa
ama bildiğim kadarıyla kuşlar 16 yıldır tek soydan gelme 100 taneden 7 tane farklı gelmiş
uçuş özelliklerinden hangisinden etkilendiğinide görürsek inşallah
14/11/2010, 6:53 pm
Yarış Atlarıyla ilgilenenlerde bilir şuan dünyanın her yerinde atın önce annesine bakarlar sonra anne babasına bakarlar sonra babasına bakarlar dişi çok önemlidir at anneden koşar çünkü bir aygır çiftleşme döneminde (2-3 aylık dönem) 100 yakın kısragı gebe bırakır babadan koşacak olsalar 100nünde babası aynı hepsi aynı güç kalitede olması gerekli ama annesi iyi olanlar genelde başarılı olur.satışlardada aynı babadan 2 tay birisi 30 bin tl alıcı bulurken başka bir anneden olma baba aynı tay 300 bin 500 bin tl alıcı bulabiliyor. bu fark anne hattından kaynaklanıyor.
- MisafirMisafir
14/11/2010, 8:02 pm
selam arkadaslr yazmayayim dedim ama duramadim gene kanatli hayvanlarda disi onemlidir dovus horozzu besleyenler bilirler onun icin ellerinde her zaman iyi bir damizlik tavuklari vardir , kuslarda da aynen oyledir su sekilde bir arastirin kuslarda disi xx dir erkekler ise xy dir 25 yil once arkadasim aciklamisti ve gene boyle kuslarla ilgili bir sayfada okumustum bu isin bilen egitimini almis insanlar yazmislardi ama bu yuzde yuz degildir bazi disiler veya erkekler direnmezler neyi vurursan fotokopi makinasi gibi vurdugun kusun aynisini verirler kendilerinden bir sey katmazlar saygilarimla iyi kus ucurmalar
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
14/11/2010, 8:14 pm
mühim olan birbirinin eksiklerini tamamlamalarıdır
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
15/11/2010, 6:29 am
ARKADASIM BEN DOVUS HOROZU BESLEYICISIYIM.BU KONUDA KESIN 1BILGI YOKHEPIMIZ TECRUBELERIMIZ DAHILINDE BIRSEY SOYLUYOZ.FAKAT DAMIZLIK SECILIRKEN SAHSIM BASKIN GENLERE SAHIP ERKEK SECERIM.DOVUSLERI SECERESI BELLI BIR HOROZ DAMIZLIKDIR FAKAT BASKIN GENLERE SAHIP DEGILSE O ZAMAN TAVUK GENLERI DEVREYE GIRER O HALDE IKISIDE IYI OLMALI.YOK IKISI IYI DEGIL DIYOSAN BASKIN ERKEK LAZIM.TAVUKDA ARANAN CEKINIK GEN HOROZDA ARANAN BASKIN GENDIR IYI HOROZU TAVUGA CEKERSIN BABANIN AYNISINI ALMAK ICIN.BEN NE HOROZLAR GORDUM DOVUSMEDIKLERI HALDE ALTLARINDAN CEVHERLER CIKAN.BUDA IYI GENLERIN VUCUDUNDA BASKIN OLMASI VE YAVRULARA IYI AKTARMASINDAN.XX XY KROMOZAMLARI ISE CINSIYETI BELIRLER BU SAYDIKLARIMIZLA ALAKASI YOKDUR.PERFORMANS CINSIYETDEN BAGIMSIZ HAREKET EDEReskisehirli demiş ki:selam arkadaslr yazmayayim dedim ama duramadim gene kanatli hayvanlarda disi onemlidir dovus horozzu besleyenler bilirler onun icin ellerinde her zaman iyi bir damizlik tavuklari vardir , kuslarda da aynen oyledir su sekilde bir arastirin kuslarda disi xx dir erkekler ise xy dir 25 yil once arkadasim aciklamisti ve gene boyle kuslarla ilgili bir sayfada okumustum bu isin bilen egitimini almis insanlar yazmislardi ama bu yuzde yuz degildir bazi disiler veya erkekler direnmezler neyi vurursan fotokopi makinasi gibi vurdugun kusun aynisini verirler kendilerinden bir sey katmazlar saygilarimla iyi kus ucurmalar
15/11/2010, 10:27 am
"BEN NE HOROZLAR GORDUM DOVUSMEDIKLERI HALDE ALTLARINDAN CEVHERLER CIKAN"
demissin adas
Artik buda tartisilabilinir bir konu, kimler ile dövüstürüldüyse artik, ...
"mühim olan birbirinin eksiklerini tamamlamalarıdır"
sözü daha mantikli geliyor, bir boksör düsün, illaki ikisi ayni günde, mac gününde formlarinin zirvesinde olmasi anlamina gelmez, aslinda kötü olan o gün digerinin halsizliginden faydalanip mesela galip olarak ringden cikar, bu, rakibin size karsi formunu bulamadigindan kaynaklanabilir, size cantada keklik diye yukardan bakar gibi girer ise maca, sonuc hüsran olabilir, rakip neye müsade ederse sizde o kadar güclü olabiliyorsunuz demektir, dövüsün bile adabi var, kung fu diyelim, hareketler akintili vaziyetde sergilenir, öyle ras gele Allah Allah diyerek saldirilmaz, asil öyle saldirandan korkacan derler fakat sacma bu, bir dogru hamle ile $ah mat olur ;)
Na maglup olan liderler bile bir gün bilegi bükülmüs vaziyetde birakilabiliniyor, demekki karsidaki yüzde iki yüz motive edilmis, her neyle artik, bunda gerektigi anda sergilediyse eger ne mutlu, kaybetdikten sonra, ben aslinda daha iyidim, macin hakki benimdi gibi sözler faso fiso, vay direkmis, vay hakemmis, gecin oralari, iyi olan ezer gecer, o kadar basit, ... lider sifatini tasiyan insanlar bile 100 yilda bir cikar, bizde sayisi belli olmayan yumurta cikiyor, kim lider kim köle belli degil, belli olan o kuslarin bize huzur verdigi, istersede melez olsun, o bile bir baska tatli oluyor, sonucta anasi belli babasi belli, ...
Iddam yok, kesinlikle yok, tüm yazilari okudum, söz alma geregi duydum, ortaya yazdim, kimseyi kirmak istemem, asla, eger kirdiysam af ola, bana göre böyledir demek istedim, okadar, gerci ben iyi kusu bilmem, görmedim daha iyi kusu, o kusu görecek göz yok bende, eee, kus böyle olacak diyende yok, gözüme hos gelene bakiyorum bende, millet iyi diye bilinene saldirdikca arka saflarda onu görecek yer kalmiyor, bizde ulasabildiklerimize yöneliyoruz, yetiyorda artiyor bile, ...
Erkegin olmasi soyun devam edilebilmesi anlamina gelir, disi de gerekli ama erkek soy demektir, ... tarihimize bakildiginda bunun insan oglunda sayisiz örnekler ile anlatilabilinir, kiz cocuklarin canli canli gömüldügü gibi, kiz oldugu icin, degersiz manasina geldigi icin, ...
Tavuklarda Horoz cikan civ civler öldürülüyor, tavuklar dahada tutluyor, et ve yumurta üretiminde daha ise yaradiklari icin, gereksiz yem yedirmemek icin horozlar havasiz birakilip öldürtülüyor veya direk makinalarda parcalaniyor, canli canli, ...
Burhan abinin dedigi gibi: mühim olan birbirinin eksiklerini tamamlamalarıdır !
Ama ölcü ve tarti ne, ...
Konuyu dagitmadan sözlerime son veriyorum burada, umarim kimseyi incitmedim !
Saygilar
demissin adas
Artik buda tartisilabilinir bir konu, kimler ile dövüstürüldüyse artik, ...
"mühim olan birbirinin eksiklerini tamamlamalarıdır"
sözü daha mantikli geliyor, bir boksör düsün, illaki ikisi ayni günde, mac gününde formlarinin zirvesinde olmasi anlamina gelmez, aslinda kötü olan o gün digerinin halsizliginden faydalanip mesela galip olarak ringden cikar, bu, rakibin size karsi formunu bulamadigindan kaynaklanabilir, size cantada keklik diye yukardan bakar gibi girer ise maca, sonuc hüsran olabilir, rakip neye müsade ederse sizde o kadar güclü olabiliyorsunuz demektir, dövüsün bile adabi var, kung fu diyelim, hareketler akintili vaziyetde sergilenir, öyle ras gele Allah Allah diyerek saldirilmaz, asil öyle saldirandan korkacan derler fakat sacma bu, bir dogru hamle ile $ah mat olur ;)
Na maglup olan liderler bile bir gün bilegi bükülmüs vaziyetde birakilabiliniyor, demekki karsidaki yüzde iki yüz motive edilmis, her neyle artik, bunda gerektigi anda sergilediyse eger ne mutlu, kaybetdikten sonra, ben aslinda daha iyidim, macin hakki benimdi gibi sözler faso fiso, vay direkmis, vay hakemmis, gecin oralari, iyi olan ezer gecer, o kadar basit, ... lider sifatini tasiyan insanlar bile 100 yilda bir cikar, bizde sayisi belli olmayan yumurta cikiyor, kim lider kim köle belli degil, belli olan o kuslarin bize huzur verdigi, istersede melez olsun, o bile bir baska tatli oluyor, sonucta anasi belli babasi belli, ...
Iddam yok, kesinlikle yok, tüm yazilari okudum, söz alma geregi duydum, ortaya yazdim, kimseyi kirmak istemem, asla, eger kirdiysam af ola, bana göre böyledir demek istedim, okadar, gerci ben iyi kusu bilmem, görmedim daha iyi kusu, o kusu görecek göz yok bende, eee, kus böyle olacak diyende yok, gözüme hos gelene bakiyorum bende, millet iyi diye bilinene saldirdikca arka saflarda onu görecek yer kalmiyor, bizde ulasabildiklerimize yöneliyoruz, yetiyorda artiyor bile, ...
Erkegin olmasi soyun devam edilebilmesi anlamina gelir, disi de gerekli ama erkek soy demektir, ... tarihimize bakildiginda bunun insan oglunda sayisiz örnekler ile anlatilabilinir, kiz cocuklarin canli canli gömüldügü gibi, kiz oldugu icin, degersiz manasina geldigi icin, ...
Tavuklarda Horoz cikan civ civler öldürülüyor, tavuklar dahada tutluyor, et ve yumurta üretiminde daha ise yaradiklari icin, gereksiz yem yedirmemek icin horozlar havasiz birakilip öldürtülüyor veya direk makinalarda parcalaniyor, canli canli, ...
Burhan abinin dedigi gibi: mühim olan birbirinin eksiklerini tamamlamalarıdır !
Ama ölcü ve tarti ne, ...
Konuyu dagitmadan sözlerime son veriyorum burada, umarim kimseyi incitmedim !
Saygilar
15/11/2010, 10:38 am
Son Örnek vermek gerekirse eger, Mesut Özili düsünün, Almanlara Panzer deniliyor, neden, ezip geciyorlar, halada öyle, ama futbolcu kalitesi olarak Türk kadar degiller Almanlar, hantallar, ama mücadeleciler, 90 dakika direnirler, savasirlar, 90 da bile atarlar, biz ise öyle degiliz, bir ara dogru yoldayiz diyorduk yine cöktük, diyecegim suki, Brezilyali Alex degilde, Alman ile Türkün birbirini tamamladigini göz önüne alirsak ortaya Brezilyaliya bile 10 ceken cikar !
Mesutun kaninda bir bozukluk yok, ama rehber alman olunca elde edilen basari inkar edilemiyor, lobbiside güclü, Schalkede 10 Numera derdi icin babasi devreye girdi zamaninda, Bremen ve Alman milli takimi basamak oldu, oglan simdi Dünyanin en büyük Kulübünde top kosturuyor, istenildigi zaman demekki oluyormus, ... ve Türk, sadece kagit üstünde Alman !!! Almanlarin bu konuda biraz irkci ve dertli, oda biraz bizim iftiharimiz olsun, ...
Birbirini tamamladigini düsünürsek eger, Almanin mücadeleci tavri bizim yetenek ve top hakimiyeti hüneriyle birlestigini düsünün, ortaya Brezilya`ya 10 cekebilecek Futbolcu cikar, bunu sahada yansitmadigi vakitde, ancak Freestyle reklamlarinda top cambazligina yariyabilen biri cikar, böylesi ilede birakin Dünya kupasini, cicek saksisini bile kazanamazsin, ancak mahalle maci
Iyi olan kendini daima belli eder, Altintop`lara bakin, Sahin`e bakin ... örnek cok, ...
Önemli olan azim ve calismak calismak calismak, yilmadan, yikilmadan, of mof cekmeden, ari gibi, ...
Saygilar
Mesutun kaninda bir bozukluk yok, ama rehber alman olunca elde edilen basari inkar edilemiyor, lobbiside güclü, Schalkede 10 Numera derdi icin babasi devreye girdi zamaninda, Bremen ve Alman milli takimi basamak oldu, oglan simdi Dünyanin en büyük Kulübünde top kosturuyor, istenildigi zaman demekki oluyormus, ... ve Türk, sadece kagit üstünde Alman !!! Almanlarin bu konuda biraz irkci ve dertli, oda biraz bizim iftiharimiz olsun, ...
Birbirini tamamladigini düsünürsek eger, Almanin mücadeleci tavri bizim yetenek ve top hakimiyeti hüneriyle birlestigini düsünün, ortaya Brezilya`ya 10 cekebilecek Futbolcu cikar, bunu sahada yansitmadigi vakitde, ancak Freestyle reklamlarinda top cambazligina yariyabilen biri cikar, böylesi ilede birakin Dünya kupasini, cicek saksisini bile kazanamazsin, ancak mahalle maci
Iyi olan kendini daima belli eder, Altintop`lara bakin, Sahin`e bakin ... örnek cok, ...
Önemli olan azim ve calismak calismak calismak, yilmadan, yikilmadan, of mof cekmeden, ari gibi, ...
Saygilar
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3