DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?

+29
ömer usta
batuhanemek1
rıdvan43
ali19
mardinlisamet
kuscuerdem
tunc_54
serdest
hüseyin usta
security
tolga40
belhal
oğuz06
eyüp sabri tugen
burhanduran
ali memati
Forum Admin
kuscuozgur
bygecce
kuscu_marik
Dr. Sedat
eric
malibadur
kadirsulun
Kuscu-Murat
kırıkkaleli metin
DELIYUREK41
fuatbc
Deli Asker
33 posters
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? - Sayfa 2 Empty Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?

18/11/2010, 6:43 am
selamlar hayirli bayramlar

Burda verilen bir yanlis bilgiyi dogrulamak istiyorum. Insanlarda cinsiyeti belirleyen kromozomlar XX bayan , XY de erkek olarak olusur. Ama kanatlilarda ve dolayisi ilede guvercinlerde bu olay tam tersidir. Disiler WZ ve Erkeklerde ZZ olarak cinsiyet belirleyen kromozomlari tasirlar. Bu bir.
ikinciside deliyurek arkadasimizin yazdigi gibi oyun performansini belirleyen genler cinsiyeti belirleyen kromozomlarla bagli degillerdir. Bu yuzden dolayi kim ne derse desin, tecrubesi ne olursa olsun hem disi hemde erkek esit olasiliga sahiptir. ha bazen erkekte aranan genler vardir ve o daha cogunu aktarir o zaman erkek makbuldur , bazende aynisini disi yapar disi makbuldur. horozlar hakkinda bilgim yok ama kanatli olduklarindan ayni sey onlar icinde gecerlidir bu konuda deliyurek arkadasimizin yazdiklari mantiklidir.

ayrica guvercinlerde cinsiyete bagli olan Z ( X )kromozomlar uzerinde renk genlerini tasirlar o yuzden kuslarin renklerini genelde erkek belirler. Cunku erkek ZZ ve disi WZ dir. bu konuda artik tam bir bilgi vermek icin yakin bir zamanda arastirma yaptim isteyenlere bu bilgilerin kaynagini verebilirim yanliz ingilizce yazilmistir. Umarim kimseyi incitmedim ama bilmeyen arkadaslarimizin yanlis bilgilendirilmesini istemedim.

saygilar
eyüp sabri tugen
eyüp sabri tugen
Ad Soyad : eyüp sabri tugen
Doğum Tarihi : 16/12/65
Forum Kayıt : 16/09/10

DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? - Sayfa 2 Empty Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?

30/11/2010, 5:22 pm
BİZİM URFADA BİR LAF VAR , TARLA ÖNEMLİDİR, TARLA İYİ OLMAZ İSE ÇOK İYİ TOHUM DA EKSENİZ VERİM ALAMASSINIZ, DEMEKKİ . VERİMLİ TARLAYA İYİ TOHUM EKECEKSİNİZ, DİŞİ ÖNEMLİDİR ..............
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

1/12/2010, 12:46 am
Evet, öyle gözüküyor, artik erkegin Fotokopisini`mi verecek, yada kendine benziyenimi, yada hic beklenmedik birseymi onu kimse bilemez, ...

Kusmu yumurtadan cikar yada yumurtami kustan sorusuna daha cevap bulamamisken, yumurtadan ne cikar`i Allah`tan gayri kim ne bilsin, ...

Degilmi ?

Saygilar
Dr. Sedat
Dr. Sedat

1/12/2010, 5:44 am
selamlar eyup bey

dusuncenize saygi duyuyorum ama benzetmeniz pek uymadi bence . tarla dedigin topraktan ve topragin icinde yasayan bir cok canlidan ibaret , ama kus kendi canli yane kus tarla degil ki disi kusu tarlaya benzetmekte dogru olmaz bence . ayrica verimli iyi tarlaya kotu tohum ekersen ne olcak, gene iyi mahsulmu vericek? yane hem tarla iyi olucak hem tohumki ikisi bir birni tamaliyip guzel urun versinler!!! Nasil insanlarda kadin erkekten ustun degilse hayvanlardada oyledir. bilimsel aciklamalar yapilmistir. sexe bagli olmayan genlerin aktarimi kusun oyun karakterini belirler. aktarilan genlere gore disi veya erkek onem kazanir bunuda bilemeyiz. genelde iki taraf birbifni tamamlar, ama bazen disi iyi genleri aktarir o zaman daha kiymetlidir bazende direncsizdir erkegin kopyasini verir, bazende ayni seyler erkek icin gecerlidir. o yuzden ben yorumunuza katilmiyorum.

murat kardesim simdi senin dedigin, yumurtadan tavukmu cikti , yumurtami tavuktan ama horozu unuttun oda demiski "olurmu ben olmadan" :) sana katiliyorum ne cikacagi belli olmaz yumurtadan. ogrenmek icinde ancak bir ciftten aldigin butun yavrulari ucurucaksin. eger hepsi ayni oyunu yapiyosa olmus demektir. butun yavrular anne gibi oynuyosa anne genleri agir basmistir , baba gibi oynuyosa baba genleri yada oyun iki taraftanda karisim ise tamalamislardir. ama her halukarda iki tarafinda iyi olmasi ve genlerinin karistiginda istenilen oyun vermesidir!

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

1/12/2010, 8:46 am
arkadaşlar damızlıkta dişi erketen önemlidir bunu unutmayın sakın dişide kan yoksa kuş uçuramazsınız iii günler mardinden slmlar
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

1/12/2010, 2:49 pm
Bu yorumlar bitmez arkadaşlar.
Sedat bey genetik özet bilgileri vermiş.Tohum tarla meselesi konuya örnek olmaz ama illa benzetme yapacak olursak her ürün her tarlada yetişmez.Birbirini tamamlması gerekir.
Rizede buğday,ankarada çay olmaz olsada bişeye benzemez.
Ne insanlarda nede tüm canlılarda anne yada babanın birebir aynısı yavru alınamayacağı gibi alınan yavrularda asla birbirinin aynısı olmaz.Olsaydı genetik çeşitlilik olmazdı.
Bütün türler birbirinin aynısı olurdu.
Genetik kurallara göre altını tekrar çiziyorum anne ve babadan gelen genler birleşir.
Yavrunun genleri oluşur ve ilginç olan bazı özelliklerde genler yer değiştirir ve yepyeni özellikli biraz anneye ,biraz babaya ve kendine has özellikleri olan yeni canlı olur.
Tabiki genlerin baskın özellikte olmasına göre bu benzerliklerin oranları değişebilir.
Yani aynı anne babadan olan iki yavru biri babanın özelliklerini daha çok taşırken biride annenin özelliklerini taşıyabilir.
Tıpkı aynı tarlanın belli yerlerinde aynı ürün çok daha iyi yetişirken belli yerlerinde de daha farklı olabilir.Basit örnekle böyle.
Yani %50 baba %50 anne.
İyi bir yetiştirici iyi gözlemlerle istediği özellikleri taşıyan anne yada babayla bu oranları değiştirebilir.Tabi ki aynı soyu uzun süreler takip ederek.
Nasıl iyi bir çiftçi hangi tarlaya hangi ürünü ekerse ityi netice alacağını bilirse sonuçta hüsran yaşaması( gerekli şartlar uygunsa) zayıf ihtimalse.
Acemi çiftçide lotodan para çıkma ihtimali gibi deneme yanılmayla ömrü geçer.
Belki bir şans loto ona çıkar.
Saygılar...

belhal
belhal
Ad Soyad : mehmet haldun sözmen
Forum Kayıt : 11/08/10

1/12/2010, 4:10 pm
Sayın Oğuz06 kardeşim avatar resimdeki sigara içen çocuk resmi beni rahatsız ediyor mümkünse başka resim koyma şansı varmı acaba?
Saygılarımla.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

1/12/2010, 8:12 pm
Evet Sedat abi, Horoz`u unuttuk king
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

1/12/2010, 8:40 pm
damızlıkta erkekde dişide önemli bazen oynamayan bi kuştan süper oynayan yavrular çıkıyor özü bilmek önemli,soy takibi önemli yoksa süs kuşumaviyle oyun kuşunun yavrusu var 22 taklalı 50 metre üzerindeki seferleri var oyun kuşlarının özleri böyle oynamıyor oynayan kuşun tutması önemli
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

1/12/2010, 9:42 pm
tolga kardeşim konu oyun kuşu süsü kuşu veya çıkan yavruların oyun yapması değilki.konu damızlık kuş ayırırken hangisinin daha çok önemi var.
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

2/12/2010, 12:06 am
S.A arkadaşlar.
Kümesinizde eniyi dediğiniz kuş hangisi ise o önemlidir dişi yada erkek fark etmes...Kan olayı dişiden de devam eder erkektende...saygılar sevgiler.
Dr. Sedat
Dr. Sedat

2/12/2010, 2:08 am
selam arkadaslar

agziniza saglik oguz bey, size tamamiyle katiliyorum. Gereken aciklamayi yapmissiniz artik herkes sorunun cevabini anlamistir umarim. Sanirim bir cok arkadaslarimiz tesadufen ellerindeki disiler iyi oldugundan yada kaliplasmis dusunce ile disinin iyi olacagina inanip disiye daha falza onem vererek bu kaniya varmislar. Ama kim ne derse desin, her iki cinste onemlidir. Onemli olan kuslari takip ederek iyi disiyle iyi erkegi ortaya cikarip soy yakalamak.

saygilar
serdest
serdest
Ad Soyad : KADİR ELİŞ
Doğum Tarihi : 15/11/74
Forum Kayıt : 12/11/10

2/12/2010, 12:27 pm
selam arkadaşlar benim düşüncem ise şudur ben defalarca denemimin sonucunda şuna rastlandım her merakçının elin de mutlaka güzel kaliteli dişi bulunması iart madar ve soy dişiden geldiyine inanıyorum bir dişiyi 3 erkeye denedim çok iyi sonuç aldım ama bir kaliteli erkeyi inanın 11 dişiye vurdum damar vermedi yaptiğim gözlemlerden dişi daha çok çok önemi olduğunu anladım mardin den kadir eliş saygılarımla tşk ederim...
tunc_54
tunc_54
Ad Soyad : tuncay cakmak
Doğum Tarihi : 06/08/74
Forum Kayıt : 23/05/08

2/12/2010, 12:39 pm
s.a benim düşümcemde dişiden yanadır 1991 senesinde beslediğim benekli göklerim vardı kuşları köye gönderdim o tarihde 1 sene önce bir dişi getirtdim dişiyi farklı 2 erkeğe denedim sonuc mükkemmeldi ben her zaman elinde iyi dişisi olmayan boşa kürek ceker derim ve kadir beye katılırım tüm gercek kuşculara selam olsun ..saygılar
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

2/12/2010, 3:06 pm
s.a arkadaşlar
ben köpekte besliyorum horozda besliyorum kuşu zaten biliyosunuz
hepsinde damızlıkçılık yapacaksan illaki iyibir dişin olacak biz yıllardır uğraşırız bu işlerle. çok deneyimimiz oldu iyibir dişi varsa elinizde mutlaka iyi bişeyler çıkar.
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

6/12/2010, 7:52 pm
BEN YINE SOZUMUN ARKASINDAYIM CINSIYET DEGIL IYI GENLERI YAVRULARA AKTARMA OZELLIGI BASKINMI DEGILMI BU ONEMLIDIR.YOKSA DISI ISTERSE DUNYANIN EN IYISI OLSUN BAKALIM YAVRULARA AKTARMISMI BU IYI GENLERI.AYNI SEY ERKEK ICINDE GECERLI.CINSI NE OLURSA OLSUN YAVRUYA KENDINDEKI ARTILARI VEREN KUS ONEMLI BU DISI YADA ERKEK OLMASI ONEM TASIMAZ,HOROZCULARDA BIR TABIR VARDIR CIKMAYMIS YAVRU DOKMEDI DERLER,KENDI SUPERDIR AMA DAMIZLIK OZELLIGI TASIMIYORDUR,KENDINDEKI IYILERI YAVRULARA AKTARMIYORDUR DAMIZLIK KENDIDE IYI OLACAK IYI GENLERI AKTARMA OZELLIGIDE IYI OLACAK
SAYGILAR
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

10/12/2010, 9:41 am
selamün aleyküm arkadaşlar bana kalırsa kısır döngüde dolanıp duruyoruz.tarladan tohumdan atlardan derken .ben daha önce %50 --%50 demiştim.mesela yarış atından örnek veriliyo neticede kısrak babası geçmiyomu niye kısrak annesi denmiyor biz insanları çözemedikki hayvanları çözmeye çalışıyoruz.(mesela ÖZGÜN yavrularının satış fiyatlarına bakabilirsiniz) güvercinlerde benim düşüncem ikisi birbirine tamamlayacak.kimisi dişi der kimisi erkek eğer tek taraf kuvvetli olsa bu hayvan beslemenin bir gizemi olmazdı diye düşünüyorum.herkezin fikrinede saygı duyuyorum tüm güvercin severlere selamlar.
kuscuerdem
kuscuerdem
Forum Kayıt : 10/12/10

12/12/2010, 9:58 pm
arkadaşlar bana göre erkek cok önemlidir dişi cok taklalı olmalıdır ve cok sokulmamalıdır en az iki metre den almalıdır erkek se 6 yada 8 taklalı olmalı ve uzun kaçmalıdır herkesin görüşlerıne saygı duyarım
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

12/12/2010, 10:18 pm
yaw artik bu konuya kesin ve net bi cevap verelim baglayalim. bir cok arkadasimiz disi daha onemlidir diyor.bende daha once belirtmistim disi daha agir basiyor.

kisacasi saglam bir DISI KUSUN olsun illaki iyi sonuclar verir.
Dr. Sedat
Dr. Sedat

13/12/2010, 5:18 am
selam ergun

sonucunu bagladikya! hem bilimsel, hem genetik, hem mantiken dogru olan ikiside esittir!! tamamlayicidir. bir cok arkadasimizin disi onemlidir demesi, herkes disi onemli diye duyup, yanlizca disi uzerinde yogunlastiklari icindir. kimsenin elinde bilimsel kanit yoktur, varsa olan o zaman banada kapak olur susarim! herkesin tecrubesi ayri, bizim elimizde tam oturmus bir disi vardi 7 sene denedik , tutmadi!! Ama elime bir iyi oturmus erkek gecti, onun altindan gelen ilk 4 yavru tuttu gibi simdilik. ama bu demek degil erkek ustun!! elimdeki disiyle bir birni tamamladi, aradigim ozellilerin cogu meydana geldi. tekrar soyluyorum, benim bildigim ve ilmin destekledigi gercek su, disi ve erkek bir birini tamamlar, aktarilan genlere gorede sonuc meydana gelir.

saygilar
mardinlisamet
mardinlisamet
Ad Soyad : A.SAMET
Forum Kayıt : 13/08/09
http://www.safkanmusulkusu.tr.gg/

19/2/2011, 10:37 am
Dr. Sedat demiş ki:selamlar hayirli bayramlar

Burda verilen bir yanlis bilgiyi dogrulamak istiyorum. Insanlarda cinsiyeti belirleyen kromozomlar XX bayan , XY de erkek olarak olusur. Ama kanatlilarda ve dolayisi ilede guvercinlerde bu olay tam tersidir. Disiler WZ ve Erkeklerde ZZ olarak cinsiyet belirleyen kromozomlari tasirlar. Bu bir.
ikinciside deliyurek arkadasimizin yazdigi gibi oyun performansini belirleyen genler cinsiyeti belirleyen kromozomlarla bagli degillerdir. Bu yuzden dolayi kim ne derse desin, tecrubesi ne olursa olsun hem disi hemde erkek esit olasiliga sahiptir. ha bazen erkekte aranan genler vardir ve o daha cogunu aktarir o zaman erkek makbuldur , bazende aynisini disi yapar disi makbuldur. horozlar hakkinda bilgim yok ama kanatli olduklarindan ayni sey onlar icinde gecerlidir bu konuda deliyurek arkadasimizin yazdiklari mantiklidir.

ayrica guvercinlerde cinsiyete bagli olan Z ( X )kromozomlar uzerinde renk genlerini tasirlar o yuzden kuslarin renklerini genelde erkek belirler. Cunku erkek ZZ ve disi WZ dir. bu konuda artik tam bir bilgi vermek icin yakin bir zamanda arastirma yaptim isteyenlere bu bilgilerin kaynagini verebilirim yanliz ingilizce yazilmistir. Umarim kimseyi incitmedim ama bilmeyen arkadaslarimizin yanlis bilgilendirilmesini istemedim.

saygilar

MERHABALAR KONUYU YENİ FARK ETİİM VE BİRÇOK USTANIN BANA ANLATTIĞI TECRUBELERİ DOĞRUSU BANA MANTIKSIZ GELDİ SEDAT BEY SİZİNLLE AYNI FİKİRDEYİM BENDE ŞUAN KENDİ ÇAPIMDA BİR ARAŞTIRMA YAPIYORUM EĞER MÜMKÜNSE KAYNAĞINIZI BANA GÖNDERE BİLİRMİSİNİZ
ali19
Ad Soyad : ALİ KUZU
Doğum Tarihi : 15/01/81
Forum Kayıt : 02/06/08

19/2/2011, 9:40 pm
OYUN KUŞUNDA DİŞİDE ERKEKDE ÇOK ÖNEMLİ AMA DİŞİDE HATA VARSA MUHAKKAK YAVRUYA VERİR.ERKEK İSTERSE DÜNYANIN EN İYİ KUŞU OLSUN.ERKEK KANI BELLİ FAZLA HATASI OLMAYAN Bİ KUŞ DİŞİSİDE İYİ ÖZELLİKLERİ GÜZEL HAYVAN OLURSA ERKEĞİN HATALARINI TELAFİ EDER.TABAN TAKLA YAPIŞMA HEP ANNEDEN GELİR.HOROZLARDADA TAVUK ÇOK ÖNEMLİDİR.HOROZUN UFAK TEFEK HATALARINA BAKILMAZ AMA TAVUĞUN MUHAKKAK İYİ VE HATASIZ KAN OLMASINA BAKILIR.KOSTÜM DAMIZLIĞI İLE OYUN KUŞU DAMIZLIK DURUMLARI TAMAMEN FARKLI BENCE.KOSTÜMDE YİNE DİŞİ UFAK OLURSA YAVRULAR YİNE UFAK OLUR.RENK BASKINLIĞA VE SAFLIĞA GÖRE BASKIN VEYA ÇEKİNİK OLUR.NE OLURSA OLSUN DİŞİ İYİ OLSUN..BENİM GÖRÜŞÜM VE TECRÜBELERİM...
kuscu_marik
kuscu_marik
Ad Soyad : muharrem karaderili
Doğum Tarihi : 01/09/62

2/2/2013, 4:18 pm

?
kuscu_marik
kuscu_marik

2/2/2013, 4:19 pm
?
kuscu_marik
kuscu_marik

2/2/2013, 4:20 pm
?
kuscu_marik
kuscu_marik

2/2/2013, 4:22 pm
?
rıdvan43
rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12

2/2/2013, 7:59 pm
Çok tecrübeli bir abimden öğrendim isterseniz deneyin, dişinin çıkardığı ilk yumurta anadan ikinci yumurta babadan alırmış oyun özelliklerini yıllarca denemiş ve görmüş. Ama renklerine bişey diyemem. Konu bakımından fikrimi sorarsanız erkek de dişi de birbirini tamamlayıcıdır. Yeryüzünde hiçbir canlıda erkek ve dişi birbirinden üstün değildir. Her ikisi de birbirini tamamlayıcıdır. Selametle.
batuhanemek1
batuhanemek1
Ad Soyad : batuhan emek
Forum Kayıt : 05/02/13

5/2/2013, 1:27 pm
Merhaba arkadaşlar ben 3-4 ay önce bir arkadaşımdan 5 tane güvercin aldım balkonda bakıyordum birisi yavruydu hastalandı öldü biri kaçtı şimdi 3 tane var 2 si çiftleşti ve 2 yumurta yaptılar ama 1 tanesinin üstüne hiç oturmadılar bu neden olabilir bir yardımm edebilirmisiniz bu benim ilk güvercin deneyimim olduğu için çok birşey bilmiyorum şimdiden teşekkür ederim
rıdvan43
rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12

5/2/2013, 9:26 pm
Selamlar, genelde 2. yumurtayı da yumurtlayana kadar 1. yumurtaya pek özenerek yatmazlar. 2 yumurtayıda yumurtlayıp ondan sonra sürekli yatarlar.
batuhanemek1
batuhanemek1
Ad Soyad : batuhan emek
Forum Kayıt : 05/02/13

7/2/2013, 10:26 am
çok teşekürler.
Similar topics