- recepyazgan
Ad Soyad : atmaca
Forum Kayıt : 02/05/10
beysan abi!!!!
15/11/2010, 4:08 pm
abi dişi kuşumun birinde gursagında su toplamış sanki su konulmuş balon gibi şişmiş ve içerisi su dolu ters çevirdigimde agzından baya bi sular akıyor
bunun bi zararı varmı neyden kaynaklanıyor ve ne yapmalı abi
bunun bi zararı varmı neyden kaynaklanıyor ve ne yapmalı abi
Geri: beysan abi!!!!
15/11/2010, 9:15 pm
Gecmis olsun, veba vardir büyük ihtimal ile, ... kusun kursagini ovarak kusun kusmasini sagla, tipki bebeklerde gaz almak gibi, ama kusun basi assagi bakmali, kursagini iyice bosalt, sonra 10 ml lik bir siringa bul acilen bununda 5 ml elma sirkesi, 5 ml si su olsun, toplam 10 ml yani !
Bunu kusuna ver ve biraz bekle, sonra ufaliya ufaliya yine ilk sefasindaki gibi kusturmasini sagla, kursagi bir temizlemis oluyorsun yani, 15 dakika bekle ama kusunu kusturmadan, kusu kusturduktan sonra bir kac dakika kendi haline birak, yem yiyecekmi bir bak, bence bir 15 dakika sonra yine ayni elma sirkesi ve su karisimini hazirla ve kusa oldugu gibi ver ve bu kez kusturmadan kendi haline birak, baytril verilmesini tavsiye ediyorlar, onu pek bilemiyecegim, daha iyi bilenler vardir, onlardanda bir akil al, ama gec kalma, sonucu ölüm olabilir, ve kümesini temiz tutmaya bak, fare filan var ise onlarida yok etmeye bak, vebayi onlar yayiyor !!!
Gecmis olsun
Bunu kusuna ver ve biraz bekle, sonra ufaliya ufaliya yine ilk sefasindaki gibi kusturmasini sagla, kursagi bir temizlemis oluyorsun yani, 15 dakika bekle ama kusunu kusturmadan, kusu kusturduktan sonra bir kac dakika kendi haline birak, yem yiyecekmi bir bak, bence bir 15 dakika sonra yine ayni elma sirkesi ve su karisimini hazirla ve kusa oldugu gibi ver ve bu kez kusturmadan kendi haline birak, baytril verilmesini tavsiye ediyorlar, onu pek bilemiyecegim, daha iyi bilenler vardir, onlardanda bir akil al, ama gec kalma, sonucu ölüm olabilir, ve kümesini temiz tutmaya bak, fare filan var ise onlarida yok etmeye bak, vebayi onlar yayiyor !!!
Gecmis olsun
15/11/2010, 9:39 pm
Beysan abinin bir yazisini buldum, onu uygula !
Buyur:
önce kuşu eline al baş aşağı tut ve kuşun gursağını yavaşça sıkarak kusmasını sağla sonra
1çaybardağının içine 5 gr elma sirkesi koy 5gr da su koy.bu 10 gr'lıkelma sirkesi karmasının önce 5 gr ını kuşa ağızdan ver.ve 1-2 dk kuşungursağına masaj yap.ve 2dk sonra kuşu kustur.yani sizin anlıyacağınızkuşun gursağını yıkama yapıyoruz.
sonra geri kalan 5 gr elma sirkelisuyu kuşa ağızdan ver bırak öyle kalsın ve kuşa sonra ense derialtından baytril%10 luk iğneden 0,2cc vur 3-4 gün iğne vurmayıuygula.kuşun birşeyi kalmaz.
geçmiş olsun.
insallah ise yarar, gecmis olsun insallah
kolay gelsin insallah
Buyur:
önce kuşu eline al baş aşağı tut ve kuşun gursağını yavaşça sıkarak kusmasını sağla sonra
1çaybardağının içine 5 gr elma sirkesi koy 5gr da su koy.bu 10 gr'lıkelma sirkesi karmasının önce 5 gr ını kuşa ağızdan ver.ve 1-2 dk kuşungursağına masaj yap.ve 2dk sonra kuşu kustur.yani sizin anlıyacağınızkuşun gursağını yıkama yapıyoruz.
sonra geri kalan 5 gr elma sirkelisuyu kuşa ağızdan ver bırak öyle kalsın ve kuşa sonra ense derialtından baytril%10 luk iğneden 0,2cc vur 3-4 gün iğne vurmayıuygula.kuşun birşeyi kalmaz.
geçmiş olsun.
insallah ise yarar, gecmis olsun insallah
kolay gelsin insallah
- recepyazgan
18/11/2010, 5:25 am
cokkk saol murat abi emegine saglıkk
- recepyazgan
18/11/2010, 6:29 am
abi galiba cok gec kaldık hayvan bayabi zayıflamış ve halsiz dediklerinizi yapmaya başladım bügün bakalım ne olacak ama pek iyi görükmüyor :301:
18/11/2010, 9:42 am
Bende dün yaptim, Miro gözümün önünde öldü, bana göre bir kez iyi, yani 5 ml, iki kezi kaldiramadi, zaten rahat durmadida, o arkadasima bir Miro borcum oldu, ... insallah seninki toparlar, ...
Gecmis olsun tekrar
Gecmis olsun tekrar
- recepyazgan
21/11/2010, 3:37 pm
murat abi bu hastalık bulaşıcımı bi kuşumdada ortaya cıktı ve digeri malesef öldü :301:
22/11/2010, 10:34 am
Su yoluyla bulasir, kus su icerken ayni anda suya kursagindan su birakiyor, ister istemez, elinde olmayan bir durum, yem yerken yine öyle, bir bakiyorsun, yemlik sulanmis, veya yemler yapis yapis olmus, bu kursaktan gelen o sudan oluyor, evet bulasici, bu görüntülü kuslari mutlaka ayri tutman gerek, en azindan 10 - 14 gün, ...
Zaten yapis yapis birseylerde cikiyor o an kursaktan, kusu eline alirken hijyen icin eldiven kullan, hastahanelerde kullanilanlardan, isin bitersede atarsin, elimde eldiven var diyede sagi solu elleme, kusu hallet, cikar at, ve yinede ter temiz sabun ile yika ! Hafife alma, kusa agizdan yem verenlere sasiyorum, zirk olsa neyse, bu kadar hasir mesir olmaya gerek yok, ...
Sirke yöntemi ise tartisilabilinir, aynen uyguladim, Miro gitti, benim degildi, ama yinede üzüldüm, ...
Kuscu komik olan ne ?
Bilelimde bizde neselenelim, ne dersin ?
Saygilar
Zaten yapis yapis birseylerde cikiyor o an kursaktan, kusu eline alirken hijyen icin eldiven kullan, hastahanelerde kullanilanlardan, isin bitersede atarsin, elimde eldiven var diyede sagi solu elleme, kusu hallet, cikar at, ve yinede ter temiz sabun ile yika ! Hafife alma, kusa agizdan yem verenlere sasiyorum, zirk olsa neyse, bu kadar hasir mesir olmaya gerek yok, ...
Sirke yöntemi ise tartisilabilinir, aynen uyguladim, Miro gitti, benim degildi, ama yinede üzüldüm, ...
Kuscu komik olan ne ?
Bilelimde bizde neselenelim, ne dersin ?
Saygilar
- recepyazgan
24/11/2010, 12:07 pm
abi baytril kesin cözümmudur diger kuslarımada bulastı tedaviye cevap verirlermi yani ?
- recepyazgan
26/11/2010, 9:07 am
abi sana ve beysan abiye cok tesekkür ederim tedaviye cevap vermeye basladılar
sizin sayenizde en azından bazılarını kurtarabilcegim tekrardan ABİ her konuda bilgi verdiniz içiN
sizin sayenizde en azından bazılarını kurtarabilcegim tekrardan ABİ her konuda bilgi verdiniz içiN
26/11/2010, 3:57 pm
Gecmis olsun
rica ederim, Allah hepmizden razi olur insallah, sendende insallah
Saygilar
rica ederim, Allah hepmizden razi olur insallah, sendende insallah
Saygilar
1/12/2010, 7:57 am
komik olan 5 sayfa hastalık için yazı yazmışsın ve hastalığın ismini bile yazmamış olman
1/12/2010, 1:42 pm
Eylendiysen sevindim, madem daha iyi biliyorsun el atsanda kardesimizin gönlü az ferahlasa !
Kafayi kapidan soktun, siritip ciktin, iyimis, ... Allah razi olsun
Her köye bir deli sartmis, bizim köyün deliside kendini göstermis oldu böylelikle, ...
Burasi paylasma Forumu oldugu kadar en azindan ILK YARDIM Bölümünde`de yardimlasma Forumu, hepimizin ilerliyecegi sekilde bir katkida bulunsaniz irtibariniz artardi, demekki gülmek ile yetinmeniz ne kadar bilgili oldugunuzu göstermekte, bilin bilmeyin, beni ilgilendirmezde, tutumunuz sadece beni üzdü o kadar, serbest konularda komik seyler paylasiliyor, burda ise caresiz kalanlara yetisemiyor Beysan abi, bu ara yine yogun herhalde, digerine zaten hic rastlamadim burda, sag olsun Vatandas, birsey bilen en azindan birseyler öneriyor, amma dogru amma yanlis bilemem, luzumsuz yorum birakmisiniz her iki defasinda`da, böyle yardim olmaz, kinadigim konuda sadece bu, sizi bilmem, tanimam, yasinizida bilmem ve günahinizida almaya hic niyetim yok, diyecegim tek sey: AYIPTIR !
Yasiniz büyük ise benden sunu diyebilirim sadece:
Büyüklük ve iyilik herzaman bir arada olacak diye birsey yok, iyilik yapan hep büyük olmuyor, büyük olanda herzaman iyilik yapmiyor, oysa aranilan vasif bu, biz bunlari kayde aliriz, gerisini siz düsünün artik, ...
Saygilar
Kafayi kapidan soktun, siritip ciktin, iyimis, ... Allah razi olsun
Her köye bir deli sartmis, bizim köyün deliside kendini göstermis oldu böylelikle, ...
Burasi paylasma Forumu oldugu kadar en azindan ILK YARDIM Bölümünde`de yardimlasma Forumu, hepimizin ilerliyecegi sekilde bir katkida bulunsaniz irtibariniz artardi, demekki gülmek ile yetinmeniz ne kadar bilgili oldugunuzu göstermekte, bilin bilmeyin, beni ilgilendirmezde, tutumunuz sadece beni üzdü o kadar, serbest konularda komik seyler paylasiliyor, burda ise caresiz kalanlara yetisemiyor Beysan abi, bu ara yine yogun herhalde, digerine zaten hic rastlamadim burda, sag olsun Vatandas, birsey bilen en azindan birseyler öneriyor, amma dogru amma yanlis bilemem, luzumsuz yorum birakmisiniz her iki defasinda`da, böyle yardim olmaz, kinadigim konuda sadece bu, sizi bilmem, tanimam, yasinizida bilmem ve günahinizida almaya hic niyetim yok, diyecegim tek sey: AYIPTIR !
Yasiniz büyük ise benden sunu diyebilirim sadece:
Büyüklük ve iyilik herzaman bir arada olacak diye birsey yok, iyilik yapan hep büyük olmuyor, büyük olanda herzaman iyilik yapmiyor, oysa aranilan vasif bu, biz bunlari kayde aliriz, gerisini siz düsünün artik, ...
Saygilar
1/12/2010, 11:04 pm
burayı tartışma tahtası yapmıyalım neyin ayıp olduğunu neyin doğru olduğunu senden daha iyi bilecek bir yaşdayım
hastalıklar konusundada senin bilgin yeterli ise yaz yok kulakdan duyma ise yazma milleti yanlış yönlendirme bu bölümde hastalık konusunda bilgim senden çok çok üstün ama ben cevap yazmıyorum neden bu bölümün sorumlusu beysan
hastalıklar konusundada senin bilgin yeterli ise yaz yok kulakdan duyma ise yazma milleti yanlış yönlendirme bu bölümde hastalık konusunda bilgim senden çok çok üstün ama ben cevap yazmıyorum neden bu bölümün sorumlusu beysan
1/12/2010, 11:10 pm
Oda malesef yok, arkadas ariyamiyorda belki, madem biliyorsun o halde paylas, bende ögrenim, ben herseyi biliyorum demiyorum demedimde, herseyi degil ama haddimi bilirim, susacak veya susmiyacak yeride iyi bilirim, haksizin ve mazlumun yaninda susan dil seytan dilidir efendim, bunuda bilin, bakin birsey ögrenmis oldunuz sayemdede, bu günü takvimde isaretleyin en iyisi, ... veba diye bir süphede bulundum, eger illaki hastalik teshisi istiyorsaniz eger, belirtiler onu andiriyor, doktor degilim vetrener degilim, ne kusu gördüm, nede herhangi birsey, bizdede Güvercin var, robotda degillerki hic hastanlanmiyorlar, ... sizin kusculugunuz sizin olsun, gülecek yer var, gülünmiyecek yer var, bana veya yorumuma güldüyseniz tabikide zoruma gitti, düzeltin mademki daha iyisini ve dogrusunu biliyorsaniz, parayla degil nede olsa, iyi niyet ile alakali abicim, bilginizin üstün oldugunu gördük, gülmek ile yetindiniz, Allah aglatmasin, ... siz yazana kadar, ...
Saygilar
Saygilar
2/12/2010, 10:19 pm
bu bölümde sorumlu kişi olarak benim ismim yazsaidi yazardım ama beysan taştan yazıyorsa benim yorum yapmam olmaz
öncelerden yazdım ama yazılarım benim haberim olmadan silindi ne maksat ile sildiğini buraya yazmamın anlamı yok
hastalık konusunda düşüncen kesinlikle yanlış veba demişsin veba hastalığında çare yok murat kardeşim virüssel hastalıklardan sadece fox yani ( çiçek) hastalığının çeresi var bu üzerinde durduğun hastalık sadece basit bir hastalıkdır E_coli bunun tedavisinde ise ilk başlangıçda hayvanınaşırı su içmesini engellemen için küçük çocuklar için ateş düşürücü surup 20 cc insülün enjektörü ile verip ateşinin düşürdükden sonra enrofloxin 15 mg , nuframisin 4 in 1 mix , belgaamco bu ilaçlar ital olanlardır ital ilaç bulmakda sorun yaşıyorsan hipradox,neoteramisin,geosol ve bunun gibi bir çok veterner ilaçları mevcuttur
öncelerden yazdım ama yazılarım benim haberim olmadan silindi ne maksat ile sildiğini buraya yazmamın anlamı yok
hastalık konusunda düşüncen kesinlikle yanlış veba demişsin veba hastalığında çare yok murat kardeşim virüssel hastalıklardan sadece fox yani ( çiçek) hastalığının çeresi var bu üzerinde durduğun hastalık sadece basit bir hastalıkdır E_coli bunun tedavisinde ise ilk başlangıçda hayvanınaşırı su içmesini engellemen için küçük çocuklar için ateş düşürücü surup 20 cc insülün enjektörü ile verip ateşinin düşürdükden sonra enrofloxin 15 mg , nuframisin 4 in 1 mix , belgaamco bu ilaçlar ital olanlardır ital ilaç bulmakda sorun yaşıyorsan hipradox,neoteramisin,geosol ve bunun gibi bir çok veterner ilaçları mevcuttur
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
3/12/2010, 9:56 pm
murat bende arkadaşın yazılarını okuyunca harbi bilgili biri zannettim şu insan ilaçlarını kullanmayı bırakalım biraz profesyonel yaklaşalım
4/12/2010, 1:18 am
Haklisin, olmaz ise olmazlardan bu ilac konusu, hele hele aramizda iddali olanlar icin, öbür türlü bu zamanda ilerlemek mümkün degil, hersey bunu gösteriyor, ...
Boy gösterdinya, eyvallah güzel kardesim, sag ol var ol insallah
Boy gösterdinya, eyvallah güzel kardesim, sag ol var ol insallah
- Beysan Taştan
Ad Soyad : beysan taştan
Doğum Tarihi : 14/03/67
Forum Kayıt : 06/03/09
6/12/2010, 4:11 am
arkadaşlar ahmet bededin kardeşimin tavsiyesi doğrudur.
ama özgür bey lütfen insanlara hakaret edetrcesine cvp yazmayın.
siz kendi işinize bakın sizi bir daha uyarmak zorunda kalmıyayım.lütfen.
hayvan hastanesinin tanıtım temsilciliğini yapmayın.
ama özgür bey lütfen insanlara hakaret edetrcesine cvp yazmayın.
siz kendi işinize bakın sizi bir daha uyarmak zorunda kalmıyayım.lütfen.
hayvan hastanesinin tanıtım temsilciliğini yapmayın.