Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye’deki Asya Taklacıları

+18
burhanduran
Kuscu-Murat
timur
mardinlisamet
aytekin67
refik34
avcıı
mehmet safak
emreert
hüseyin usta
security
fuatbc
kırıkkaleli metin
Ali3547
fatihonur
Sakallı Sadık
çanakkale boğaz
Forum Admin
22 posters
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 Empty Geri: Türkiye’deki Asya Taklacıları

30/12/2010, 7:51 am
yazarım elbette ama ne burası alır o yazıyı neden siz burdan okumakla öğrenirsiniz aç evliyaçelebinin seyahatnamnesini oku .
aç TÜRK TARİHİ "ni oku orda gerekli herşey yazıyor ayrıca her tarihcinin tarihide okunmaz itibar edilmez bizim tarihimizi bizim tarihçilerimizden osmanlı arşivini inceleyenlerden öğren ..tarihsiz millet yoktur kısa tarihi uzun tarihi olan vardır .mesela amerika tarihi olmayan bir devlet örnek olsun diye yazdım amerika gibi bir sürü millet topluluk vardır tarihi olmayan .olmayan derken geçmiş tarih yakıntarihi elbette var .....
mardinlisamet
mardinlisamet
Ad Soyad : A.SAMET
Forum Kayıt : 13/08/09
http://www.safkanmusulkusu.tr.gg/

Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 Empty Geri: Türkiye’deki Asya Taklacıları

30/12/2010, 8:45 am
ayto demiş ki:Iran da uzun süreler kalan Türki boylar bu cografyadan ve insanlarindan cok seyler ögrendiler sanirim...ögretmislerdir de...

Sultan Sancar taklaci güvercinleri sarayinda tanitirken bunlarin nasil ve nereden geldigine dair bir aciklama da yapmis mi bilmem,evliyalar bu konuda bir seyler demis mi onuda bilmem, iddia edenler belki biliyordur,yazarlarsa ögreniriz.

Tarih okumami salik verenler bilsin ki bende yeterli görmesemde okudum,ilgilendim,sagolsunlar ! Tarih okuma yöntemi farkliliklar gösterir tabiki.Nedir tarih,kimin tarihi ? Tarihsiz halklar milletler varmidir ? Yazana göre tarih mi yoksa olgularin nesnel gercegin tarihi mi ?

At`i kim-ler evcillestirdi ?

Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 169655664 Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 169655664
mardinlisamet
mardinlisamet

30/12/2010, 8:50 am
ayto demiş ki: Eski Suriye veya Asur a,yani mezopotamya ya ait bir hikaye var Kralice Semiramis ve güvercinleri hakkinda;rivayete göre Semiramisi yeni dogmus bir bebek ken ölümden kurtaran ve onu doyuranlar güvercinlermis.Semiramis büyüyüp kralice olunca yaptirdigi bahcelere her cesit ve renkten güvercinler birakmis ve onlari dahada cogaltmis ve onlara ilahi anlamlar verdirmis...
Arkeoloji ve Tarih bilimi ve diger bilim dallari ortaklasa insanligin gelisim evrelerini ortaya cikariyor.Daha eski bir bulgu bulunana kadar bir önceki gecerli oluyor bilimde(süphe her zaman var ).Göcebe toplumlarin ki bundan 6000-6500 yil önce yasayan göcebelerin bir hayvani evcillestirdigini kanitlayabilirseniz,tarihe isminiz yazilir.Hayvanlarin evcillestirilmesi baslarda karin doyurma amaclidir,sahin kartal vs yakalar sahibi yakalanan av hayvanini yer.Ihtiyac vardir yani,ok ve mizrak yetisemiyorsa sahin kartal yetisir.Bu amacla halen Orta Asya halklari Sahin ve Kartal besler.2 yada 3 yil beraber avlanirlar daha sonrada dogaya ve hayvana saygi anlaminda ve üreyip cogalmasi icin onlari dagaya salarlar ve tesekkür ederler.Atalarindan kalan bir gelenegi sürdürürler.Zevk ve keyif icin yada merak anlaminda hayvanlari evcillestirip gelistirme ve onlardan yeni türler elde etmek rahata ve bolluga erismis toplumlara özgüdür.Yoksa avci ve göcebe toplumlara degil.Orta Asyada türk boylari göcebe idi ve onlarin zengin ve bolluga erismis olduklarini görteren bir kanit simdiye kadar bulunmamistir.Oysa Iran batisi ve güneyi,Mezopotamya,Zagroslar,Anadolu,Suriye ve Akdenize uzanan simdiki Lübnan topraklari, bereketli hilal i olusturan topraklar olarak bilinir.Insanligin ve medeniyetin gelisiminin buralardan basladigi(12 bin ve 10 bin yillik gecmise sahip yerlesimler,bugdayin yetistirildigi ve ekmegin yogruldugu ...)bulgulariyla kanitlandi (tabi ki simdilik).Tarimcilik ve hayvancilik buralarda gelisti dolayisiyla zamanla ticaret gelisti.Yiyeceginden fazlasini üretenler bunlari ihtiyaclari olan baska mallarla degistirmeye ve zamanla satmaya basladilar.önce yakin cevreye sonrada uzaklara.Buradan tarihi Ipek ve Baharat yollari ortaya cikti.Yani bolluk ve bereket buralardaydi.Bu yollar Cin ve Orta Asyayi bereketli hilale ve onlarin zengin sehirlerine bagladi.Bereketli hilaldeki gelismeler oralara yayildi ve karsilikli alis verisler basladi.Uygurlar bu sekilde Mani dinini kabul ettiler vs.
Orta Asya dan göc eden türk boylari direk olarak Anadoluya gelmediler.1071 de de gelmediler,daha önce geldiler.Ondan önce 300 yil kadar belkide daha fazla Iran ve Turan ( bugünkü Türki cumhuriyetlerin oldugu bölgeler)da yasadilar.Iran sarayinda önce parali asker daha sonrada sarayin ve ordunun sahibi oldular.

Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 41661293

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack

gök tanrıçası semiramis

En son mardinlisamet tarafından 30/12/2010, 12:28 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
mardinlisamet
mardinlisamet

30/12/2010, 9:11 am
tarihi de evsaneleride yazarım ama önemli olan anlayabilmek kanıtlarıda gösterirdim ama şimdi çoğu baraj sularının altında.tarih 80 yıl evel bu topraklarda yeniden yazılmış olabilir ama bunu unutma avcı gerçek tarih sayfalara yazılan değildir gerçek tarih mezopotamya nın taşlarına işlenmiş sen halen bu kadim toprakların ismini bile zikretme cesaretinde bile bulunamazken benim yazacaklarımı nasıl anlayabilirsin
olayı başka yerle çekmenin hiç bir mana sı yok hele hele ırkçı zihniyetin bizi hiçbir yere götüreceği yokk .
bu ülke hepimizindir nevşehir nasıl benimse mardinde birokadar senin memleketindir bunu kavraman gerek istesende istemesende bunu kabulleneceksinn

kuşun adı mardin miş anevşehir miş hiç bir önemi yok benim için .
benim için barışın ve kardeşliğin sembolü olan güvercinin semboll olarak kalması değil onun gerçekmanada kardeşlik bağlarının güçlendirmek aracısı olmasıdır .

şimdi bu kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için kızıltepede bie fırsatımız var gel kardeşinin misafiri ol bütün masrafların bana ait beklerim seni ..
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

30/12/2010, 1:19 pm
Sevgili arkadaşlar...
Bu forumun zemininde elbette ki tartışmalarımız olacaktır. Bu tartışmalarımızda yapacağımız eleştiri yıkıcı değil yapıcı olmalıdır. Arkadaşların yanlışlarını, zaaflarını görüyorsak eleştirmekten çekinmemeliyiz. Bu eleştiriden dolayı arkadaşımız veya dostumuz alınabilir veya kendisini gücendirebiliriz diyerek bir şüpheye kapılmadan, eleştirimizi yerinde ve zamanında yapmalıyız. Bu durumun yani; eleştiri ve özeleştiri mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesi ve bu ölçüler içerisinde kendine uygun zemin bulması ve bir süre sonra toplumsal bir hal alması, elbette ki bizleri olumlu yere taşıyacaktır. Bu eleştirimizi kime karşı, ne zaman ve nerede kullandığımız çok önemlidir. Daha önceki yazılarımda; bir kuşçu arkadaşımızı kaybedecek lüksümüz olamaz demiştim. Eleştirimizi bir kuşçu arkadaşa yapıyorsak çok yapıcı, özenli, dikkatli ve kuşçu camiasına hizmet edecek şekilde olmalıdır. Özetleyecek olursam; üslubumuza özellikle dikkat etmeli kuşçu arkadaşları incitmekten ve dostça ilişkilerimizi zedelemekten mutlaka ve mutlaka kaçınmalıyız. Selam ve saygıyla.

aytekin67
aytekin67
Ad Soyad : aytekin
Doğum Tarihi : 05/05/67
Forum Kayıt : 30/08/08

30/12/2010, 9:27 pm
Selamlar ! Elestiriyi yapici anlamda kullanmak dogru olanidir tabiki,fakat herkes böyle anlamiyor,benim bildigim dogrudur dan sasmayanlar var.Bütün degerleri binyillarin,yüzyillarin degerini emegini bir cirpida sahiplenenler var.Kendisinden baskasini tanimayanlar var.Tarihi,dili,kültürü vs kendisinden baslatanlar var.
Tarihi bu anlattiklarimdan yola cikarak yazanlar var.Bildigimiz,Türk tarih yazicilari.Hepsini
okudum ama,acaba mardin taklacilariyla ilgi bir seyler bulabilrmiyim,kökenleri orta asya mi acaba,diye degil. Orta asya ve türük tarihini ögrenmek icin yararlandigim kaynaklar olarak okudum.Evliya Celebi ve seyahatnamesi degerli bir calisma fakat konumuzla ilgili olarak yararlanilacak kaynaklardan biri olabilir sadece.Netekim o iyi bir gezgindi, tarihci degil.Orta Asya dan göclerden 600-650 yil sonra dogmus adam.
Enteresant bir sey daha At orta asyada evcilltirilmis,türkler tarafindanTürklerde at ve at kültürüde vardi.Normal de bunun devaminin olmasi gerekmez mi ? Günümüzde iyi cinsler olarak Arap at i var,ingiliz at i var,afgan at i var mogol at i var ama bir Türk at i yok ! Orta asyadan gelirken atlarini geride mi biraktilar yoksa ! Kangal köpegini,koyununu, seferli taklaci kuslarini orta asyadan kökünü kazircasina ( cünkü bu hayvanlardan orada artik bir tane bile yok ) hepsini alip getirdiler ama atlari unuttular...Mogollar unutmadilar ama,halen o kendine has yürüyüslü atlari var ki o atlarla dünyanin yarisini altüst etmislerdi zamaninda.
Mesele o ki emege saygili olmak gerekir.
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

31/12/2010, 9:40 am
neden olmasın ahkal-teke atları türk atıdır öz ve öz türkmen atıdı ahkal -teke dir. günümüzde kafkaslarda ve rusyada daha çok yetiştirilen bu cinsde arap atlarınında atasıdır üçüncü alt sınıfından olan arab atı kan olarak ahkal- teke den üretilmiştir. yav allahını seversen tarih konusunda pek benle tartışma tarihimi bilirim doğruları okur öğrenirim . gelelim ABDULSAMET bey e çook güzel bir yere değinmişin tebrik ederim ilk kez senden duydum bu lafı nevşehir nasıl benimse mardinde senin memleketindir" mükemmel bir laf etmişin çok saolasın benim anlatmak istediğim şeyin özüde budur arkadaşım ne ırkçılığı ne de onu savunanı savunurum ben ırkçılığı sadece dinde savunan biriyim benim hayat felsefemde budur ümmetçilik bana benim dinimden olan arkadaş olur gerisi ile ticaret yaparım aynı mahallede aynı şehirde yaşarım ama sevmem sevemem insan olarak sevilir fakat arkadaş olarak sevemem ..bir HADİS de şöyle buyrulur.KİŞİ SEVDİĞİ İLE HAŞROLACAKTIR.yani ahirette sen münafıkla münkirle ateistle arkadaşlık eder onu seversen ebedül ebedde onunla haşrolacan sen müslümanı dost edinir müslümanı seversen ALLAH için onunla haşrolacan ..

benim mardini karalamak kötülemek yahut orda yaşayan müslüman kardeşimi rencide etmek değildişr amacım sadece orda dönen üç kağıtı anlatabilmektir.anlayanlar zaten anladı sizde anladınız benim demek istediğimi genellemede yapmıyorum ilk yazılarımda olduğu gibi kendilerini bilmezler için yazdım ama sizler olaya direk muhatap oldunuz asıl benim beklediklerim olsa idi daha farklı yazacaktım neyse önemide yok .. yani işallah anlıyorsunuz nedemek istediğimi.
KUŞ VE KUŞÇULUĞU BİLMEYEN KENDİNİ KUŞCU SANNEDEN ÜÇ BEŞ SAHTEKAR DÜZENBAZ BİR AVUÇ TÜY İÇİN ANA BABASININ ÜZERİNE YEMİN EDEN NERDEYSE PARAYA DİNİNİ SATACAK HALE GELEN O ŞEREFSİZLERE SÖZÜM . İLLAKİ VARDIR MARDİNDEDE KONYADADA NİĞDEDEDE NEVŞEHİRDEDE BUNLARDAN .AMA ÖZELLİKLE MARDİNDE SON ZAMANLARDA PEK Bİ FAZLALAŞTI.. İSİM VERMİYECEM İŞALLAH BİR KELİME YAZAR O ADİLERDE BU YAZIMA KENDİNİ AÇIĞA KENDİ ÇIKARTIR.
NEYSE KALIN SELAMETLE AĞIR KONUŞTUM AZ AMA HAKEDİYOR BAZILARI......
burhanduran
burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09

5/1/2011, 6:30 pm
refik34 demiş ki:Sevgili arkadaşlar...
Bu forumun zemininde elbette ki tartışmalarımız olacaktır. Bu tartışmalarımızda yapacağımız eleştiri yıkıcı değil yapıcı olmalıdır. Arkadaşların yanlışlarını, zaaflarını görüyorsak eleştirmekten çekinmemeliyiz. Bu eleştiriden dolayı arkadaşımız veya dostumuz alınabilir veya kendisini gücendirebiliriz diyerek bir şüpheye kapılmadan, eleştirimizi yerinde ve zamanında yapmalıyız. Bu durumun yani; eleştiri ve özeleştiri mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesi ve bu ölçüler içerisinde kendine uygun zemin bulması ve bir süre sonra toplumsal bir hal alması, elbette ki bizleri olumlu yere taşıyacaktır. Bu eleştirimizi kime karşı, ne zaman ve nerede kullandığımız çok önemlidir. Daha önceki yazılarımda; bir kuşçu arkadaşımızı kaybedecek lüksümüz olamaz demiştim. Eleştirimizi bir kuşçu arkadaşa yapıyorsak çok yapıcı, özenli, dikkatli ve kuşçu camiasına hizmet edecek şekilde olmalıdır. Özetleyecek olursam; üslubumuza özellikle dikkat etmeli kuşçu arkadaşları incitmekten ve dostça ilişkilerimizi zedelemekten mutlaka ve mutlaka kaçınmalıyız. Selam ve saygıyla.

Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 3167858558 Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 745452271
seleray 51
seleray 51
Ad Soyad : Selim Kahraman
Forum Kayıt : 06/06/10

28/5/2011, 2:02 am
Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 89498 Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 89498 Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 234365 Türkiye’deki Asya Taklacıları  - Sayfa 2 386631
gokkuş
gokkuş
Ad Soyad : gokhan yapici
Forum Kayıt : 29/03/11

30/5/2011, 9:51 am
ben biliyom hepiniz de biliyonuz.. bu kuslarin hepsi hz.Nuh un gemisinden gelme.. peygamber elinden yem yemis kuslar..
Oguz G.
Oguz G.
Ad Soyad : oguz gazioglu
Forum Kayıt : 13/07/11

21/7/2011, 12:36 am
paylasim icin allah razi olsun
ahmet123456
ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11

2/8/2011, 7:31 pm
Emeğine sağlık.
Similar topics