KIRIKKALE de BİLİNEN MEVCUT KAÇ DAMAR VAR ?
+11
emre_7171
gursel
kırıkkaleli_kuşçu
burhanduran
emreert
malibadur
hüseyin usta
sezai
kırıkkaleli metin
fuatbc
timur
15 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
KIRIKKALE de BİLİNEN MEVCUT KAÇ DAMAR VAR ?
29/12/2010, 1:50 pm
S.A.
kırıkkalede uçmuş ve halen uçan nam salmış kaç damar var
bilgisi olan arkadaşlar
bizlerle bu bilgileri paylaşırsa
seviniriz
saygılarımla ...
kırıkkalede uçmuş ve halen uçan nam salmış kaç damar var
bilgisi olan arkadaşlar
bizlerle bu bilgileri paylaşırsa
seviniriz
saygılarımla ...
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
Geri: KIRIKKALE de BİLİNEN MEVCUT KAÇ DAMAR VAR ?
29/12/2010, 1:55 pm
benım bıldıgım kırıkkalelı metının beton namında kuslar var senelerdır ucmus ve hala ucuruyorlar.
29/12/2010, 3:41 pm
fuatbc demiş ki:benım bıldıgım kırıkkalelı metının beton namında kuslar var senelerdır ucmus ve hala ucuruyorlar.
soyları daim olsun inşallah ...
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
29/12/2010, 4:35 pm
kırıkkalede 50 yaş üzerinde aktif kuş besleyen her kuşçuda hemen hemen çok iyi kuşlar var. ve bu kuşlar türkiyeye dağılıyor. başka yerlerde başka isimlerle anılıyor. vede kırıkkalede ki iyi kuşlar mutlaka biyerden birbirine akrabadır. çünki herkez bişekilde birbirinden faydalanıyor. ayrıca kırıkkalenin adamı genelde kuşlara soy ismimi lakap gibi şeyleri kolay kolay takmazlar. örneğin alinin kuşları. velinin kuşları gibi. ama bu işte sadeceben değil gerçekten iyiye hizmet eden çok kırıkkaleli, bu hobiyi engüzel şekliyle ve layıkıyla yaptığımızı düşünüyoruz. ve hiç bizaman kuş arayışına girmiyoruz elimizdekiler yetiyor.
bu yaza allahtan bir sıkıntımız çıkmazsa siz değerli dostlara bikaç sevdiğim kuşçu dostlarımın söyleşi videolarını ve uçan kuş videoalrını paylaşacagım.
bu yaza allahtan bir sıkıntımız çıkmazsa siz değerli dostlara bikaç sevdiğim kuşçu dostlarımın söyleşi videolarını ve uçan kuş videoalrını paylaşacagım.
- sezai
Ad Soyad : sezai ipek
Doğum Tarihi : 02/02/66
Forum Kayıt : 15/07/10
29/12/2010, 4:54 pm
metin gardaş degerli ustaları bizlere tanıtmanı bekliyoruz kuşlarının oyunlarını anlatmanı istiyoruz saygılar .
- kırıkkaleli metin
29/12/2010, 8:22 pm
sezayi bey anlatmak yerine zamanı gelince göstermek dahada güzel olur.sezai demiş ki:metin gardaş degerli ustaları bizlere tanıtmanı bekliyoruz kuşlarının oyunlarını anlatmanı istiyoruz saygılar .
dediğim gibi yazın video çekerim. siz değerliarkadaşlar bakarsınız.
çünki bişey yazıyosun şap diye biri atlıyo dengesizce bişeyler yazıyolar. insanın canı sıkılıyo ondan sonra. istişare bölümünde kırıkkaleyle ilgili bişey paylaştım. insanlara anlatana kadar göbegim çatladı. biliyosunuzki bu işte çekememezlik çok. şimdi anlatacagım. bisürü sazan çıkacak balıklama atlayacak ondan sonra uğraş dur. yazın bi söyleşi birde uçan kuş videosu koyarız dahada güzel olur öyledeğilmi
29/12/2010, 9:55 pm
metin arkadaşım
siz bildiğinizi gördüğünüzü
paylaşın
gerisi sohbetin tuzu biberi olsun
maksat sohbet
kimin nasıl hesabına geliyorsa
herkez kendi bildiğini düşündüğünü zaten
bir yerlerde bir şekilde dile getirecek
bu dünde böyleydi bu günde böyle
zaten bu ırkın sohbeti nerde ne zaman açılsa
muhakkak bir muhalif ses çıkar çıkacakta
ortam güzel hepberaber değerini bilelim
gidip göremediğimiz
izleyemediğimiz
kuşları
burdan bu site ortamlarından dinliyoruz duyuyoruz
çok kafasına takılan olursa
atlar gider yerinde görür izler
şahsen ben sizin kırıkkale ve çevresi merakçılığı
hakkında söyleyeceklerinizi
dinlemek isterim
selamlar ...
siz bildiğinizi gördüğünüzü
paylaşın
gerisi sohbetin tuzu biberi olsun
maksat sohbet
kimin nasıl hesabına geliyorsa
herkez kendi bildiğini düşündüğünü zaten
bir yerlerde bir şekilde dile getirecek
bu dünde böyleydi bu günde böyle
zaten bu ırkın sohbeti nerde ne zaman açılsa
muhakkak bir muhalif ses çıkar çıkacakta
ortam güzel hepberaber değerini bilelim
gidip göremediğimiz
izleyemediğimiz
kuşları
burdan bu site ortamlarından dinliyoruz duyuyoruz
çok kafasına takılan olursa
atlar gider yerinde görür izler
şahsen ben sizin kırıkkale ve çevresi merakçılığı
hakkında söyleyeceklerinizi
dinlemek isterim
selamlar ...
- hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
29/12/2010, 10:38 pm
sa arkadaşlar..konuyu açan arkadaşımı candan kutlarım İyi kuşçu ve iyi kuş heryerde vardır...Kırıkkalekuşu nun kendine has damarı varmı varsa nedir...iyi kuş olabilir iyi kuşçuçuda ona sözüm yok..KIRIKKALEkuşu tuhafıma gitti..benim bildiğim ANADOLUDA sivas
ankara mardin ve urfa kuşları vardır..1989 yılında KIRIKKKALE il oldu sanırım rahmetli ÖZAL
zamanın da acaba kuşlarda kırıkkalekuşumu oldu. saygılar..
ankara mardin ve urfa kuşları vardır..1989 yılında KIRIKKKALE il oldu sanırım rahmetli ÖZAL
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
29/12/2010, 10:53 pm
ben kuşun rantını sevmem 1.bilgisayarıda bilmem.kırıkkale kuşlarına iyi kötü görme şansım oldu.2.bana göre kuş parayla alınmaz ve satılmaz.
- malibadur
29/12/2010, 11:01 pm
slm.mtn krdş kendne güveniyosan noter katılımıyla 1 er çift yavru ortada bir yerde uçurtturalım.kuş parayla alınmaz ve satılmaz.
- sezai
30/12/2010, 5:10 am
t.ş.kürler metin gardaş yazı bekliyoruz inşallah güzel videolarını izleriz saygılar.
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 6:06 am
a.s malibadur.malibadur demiş ki:slm.mtn krdş kendne güveniyosan noter katılımıyla 1 er çift yavru ortada bir yerde uçurtturalım.kuş parayla alınmaz ve satılmaz.
bir video atta izleyelim şimdi yazdıklaının konuyla alakası nedir. anlayamadım.
kendini ispat etmekmi istiyosun.senin kuşçu olduğun bile beli şüpeli.benim kimseyle işim olmaz. hele hele kütahyadan biriyle hiç işim olmaz. sen önce kuş besliyosan eger. bu işleri ögren sonra gel. bende sana bir iki tiyo veririm. acemiiiiiiii :)
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 6:08 am
sezayi beysezai demiş ki:t.ş.kürler metin gardaş yazı bekliyoruz inşallah güzel videolarını izleriz saygılar.
görüyosunuzki adam yazmış bak daha kuş ve kuşçu bile anlatmadan millet bişeylerin peşinde kelimeyle belki biraz rant yaparız hesabında. yukardaki yazılardan okuduysanız anlarsınız. yazmadan böyle yazsak kimlerle uğraşacaz. birde adam klavyenin başına geçiyo kuşçumu değilmi. ciddimi yoksa dalgasınamı yazdığı bile şüpeli. anlıyomusunuz.
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 6:12 am
s.a hüseyinbeyHUSEYIN USTA demiş ki:sa arkadaşlar..konuyu açan arkadaşımı candan kutlarım İyi kuşçu ve iyi kuş heryerde vardır...Kırıkkalekuşu nun kendine has damarı varmı varsa nedir...iyi kuş olabilir iyi kuşçuçuda ona sözüm yok..KIRIKKALEkuşu tuhafıma gitti..benim bildiğim ANADOLUDA sivas
kırıkkale il olmadanda bu işle uğraşıyodu.
ve kırıkkale kuşçulukta epeycebir ileridedir ve bayragı herzaman önde götürür.
iyi araştırırsanız. ögrenirsiniz. kırıkkalenin nezaman il olduğunu değil bence kuşçuluğunu ögrenin. görüşmek üzere
30/12/2010, 9:19 am
s.a hüseyinbey
iyi araştırırsanız. ögrenirsiniz. kırıkkalenin nezaman il olduğunu değil bence kuşçuluğunu ögrenin. görüşmek üzere[/quote]
metin arkadaşım
kırıkkale ile alakalı bi konu açtık ama ihale sana kaldı :)
kusura bakma
ben cidden oradaki merakçılığın ne derece olduğunu merak ettiğim için bu konuyu açtım
başka bir sohbet ortamında bir kırıkkaleli mi çankırılımı bi arkadaş bize oranın kuşlarınıda kuşçuluğunuda
tanıtacaktı ama ortamı müsayit
olmamış
mademki burası sohbet ortamı
bizde şehrinizin muhabbetini sizden
yada artık kırıkkaleden hangi arkadaşımız varsa ondan dinleyelim dedik
BU FOTO VİDEO v.s.
bunlar bir kuşa not vermek
için çok adaletli şeyler değil
zaten kimse kimsenin kuşunuda burda puanlıcak diye bişeyde yok
velhasıl bizlerle şehrinizin merakçılığını paylaşırsanız eyvallah
yok ortam sohbet yapılacak ortam değil dersenizde
onada eyvallah
selamlar ...
iyi araştırırsanız. ögrenirsiniz. kırıkkalenin nezaman il olduğunu değil bence kuşçuluğunu ögrenin. görüşmek üzere[/quote]
metin arkadaşım
kırıkkale ile alakalı bi konu açtık ama ihale sana kaldı :)
kusura bakma
ben cidden oradaki merakçılığın ne derece olduğunu merak ettiğim için bu konuyu açtım
başka bir sohbet ortamında bir kırıkkaleli mi çankırılımı bi arkadaş bize oranın kuşlarınıda kuşçuluğunuda
tanıtacaktı ama ortamı müsayit
olmamış
mademki burası sohbet ortamı
bizde şehrinizin muhabbetini sizden
yada artık kırıkkaleden hangi arkadaşımız varsa ondan dinleyelim dedik
BU FOTO VİDEO v.s.
bunlar bir kuşa not vermek
için çok adaletli şeyler değil
zaten kimse kimsenin kuşunuda burda puanlıcak diye bişeyde yok
velhasıl bizlerle şehrinizin merakçılığını paylaşırsanız eyvallah
yok ortam sohbet yapılacak ortam değil dersenizde
onada eyvallah
selamlar ...
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 10:49 am
tabiki fotoğrafla videoyla bişeyler ispat edilmez
biz zaten ispat için bişeyler paylaşmıyoruz.
en azından bi nebzede olsa bişeyler canlıya yakın olarak görülmeli.
kelime herzaman heryerde herkezdevar.
bizde kötümü dedik.
söyleşi yaprız video atarız.
en azından gerçege yakın olur.
buradan ali veli ismi saymaya veya kuş saymaya bi hacet yok.
ben yazın gittiğimde ustalardan kapısında uçam kuşu olan larla söyleşiyle beraber video çekerim.
reklam yapmaya gerek yok isim veya kuş yazıpta.
biz zaten ispat için bişeyler paylaşmıyoruz.
en azından bi nebzede olsa bişeyler canlıya yakın olarak görülmeli.
kelime herzaman heryerde herkezdevar.
bizde kötümü dedik.
söyleşi yaprız video atarız.
en azından gerçege yakın olur.
buradan ali veli ismi saymaya veya kuş saymaya bi hacet yok.
ben yazın gittiğimde ustalardan kapısında uçam kuşu olan larla söyleşiyle beraber video çekerim.
reklam yapmaya gerek yok isim veya kuş yazıpta.
- hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
30/12/2010, 11:48 am
A.S benim burdaki amacım kırıkkalede iyi kuş yada iyi kuşçu yok demedim..sadece şunu demek istedim KIRIKKALE ye ait damar dediğiniz kuşlar Sakın ankara sivas mardin yada urfa kuşu olmasın..ANADOLUDAKİkırıkkaleli metin demiş ki:s.a hüseyinbeyHUSEYIN USTA demiş ki:sa arkadaşlar..konuyu açan arkadaşımı candan kutlarım İyi kuşçu ve iyi kuş heryerde vardır...Kırıkkalekuşu nun kendine has damarı varmı varsa nedir...iyi kuş olabilir iyi kuşçuçuda ona sözüm yok..KIRIKKALEkuşu tuhafıma gitti..benim bildiğim ANADOLUDA sivas
iyi araştırırsanız. ögrenirsiniz. kırıkkalenin nezaman il olduğunu değil bence kuşçuluğunu ögrenin. görüşmek üzere
en iyi baş ve sefer yapan kuşların mardin urfa ankara ve sivastan çıktıklarını ve bütün anadolu illerine ve dünyaya dağılım gösterdiklerini biliyoruz.Bu gün oyun kuşu meraklıları bursada da samsunda da istanbul da izmirde de var ama kimse bu kuşları sahiplenmiyor genelde. öle ya o zaman bende tekirdağ yada istanbul kuşu diyim varmı böle bişi.Valla kırıkkaleli saygı değer kuşçu arkadaşlar kusura bakmasınlar ama kuşları sivas mardin urfa yada ankarakuşudur..Kırıkkaleli metinler vardır ama kırıkalekuşları yoktur.saygı ve sevgiler.
30/12/2010, 11:48 am
metın şahin abimi ziyarete gitiğimde,bizzat gördüğüm ve çok beğendiğim BETONLAR,FELEKSİZLER,BENEKLİLER VE FİTİLLİ soyunu sizinde görmenizi,izlemenizi ve beslemenizi isderim.bi liste yapmaya kalksak duyduklarımızı liste uzayıp gider kısaca benım gördüğüm ve beğendiğim hayvanlar bunlar.
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 3:37 pm
hüseyin bey bu konulara çok derin konular
sizin söyledikelrinizi ve benim söylediklerimi tam olarak kimse ispat edemez çok eskiler sizde bende gidip sorup ögrenemeyiz.
ama şunu söyleyim. benim babamda kuşçu dedemde kuşçuydu. kırıkkaleye ait kuşlar vardı herzaman. ve ben bu hobiye gerçekten gönül verenlerdenim. dışardan kuş sokulmadımı.evet sokuldu heryerde var bu ala vere olayı biribiyerden getiriyor diğeri bi başka yerden getiriyor. buna bizim lafımız yok. kırıkkalede sadece kırıkkale kuşu var demiyoruz. ve varsa yabancı kuş vede iyiylerse onuda açık yüreklilikler söylüyoruz. örneğin urfanın beyazları gelmiştir kırıkkaleye 40 sneyi aşmıştır zaman. ama feleksizler diye nam salmıştır.bu bir örnektir. sivastanda kuş getirilip kırıkkale kuşlarına kırılmıştır. önemli olan bu işi iyi yapmak ve çıtayı yükseltmek.
mardinde urfada vb. başka yerde kuş şehirin oluşumuyla kuşlardamı oluştu hayır. oralarada ıaraktan süriyeden irandan dışarılardan girdi. onlarda o kuşlara sahip çıkıp çıtayı yükseltip marka oldular. bu işler böyle. ama yinede size tekrar tekrar söylüyorum.
kırıkkalenin gökleri meşhurdur. iyi araştırın.
sizin söyledikelrinizi ve benim söylediklerimi tam olarak kimse ispat edemez çok eskiler sizde bende gidip sorup ögrenemeyiz.
ama şunu söyleyim. benim babamda kuşçu dedemde kuşçuydu. kırıkkaleye ait kuşlar vardı herzaman. ve ben bu hobiye gerçekten gönül verenlerdenim. dışardan kuş sokulmadımı.evet sokuldu heryerde var bu ala vere olayı biribiyerden getiriyor diğeri bi başka yerden getiriyor. buna bizim lafımız yok. kırıkkalede sadece kırıkkale kuşu var demiyoruz. ve varsa yabancı kuş vede iyiylerse onuda açık yüreklilikler söylüyoruz. örneğin urfanın beyazları gelmiştir kırıkkaleye 40 sneyi aşmıştır zaman. ama feleksizler diye nam salmıştır.bu bir örnektir. sivastanda kuş getirilip kırıkkale kuşlarına kırılmıştır. önemli olan bu işi iyi yapmak ve çıtayı yükseltmek.
mardinde urfada vb. başka yerde kuş şehirin oluşumuyla kuşlardamı oluştu hayır. oralarada ıaraktan süriyeden irandan dışarılardan girdi. onlarda o kuşlara sahip çıkıp çıtayı yükseltip marka oldular. bu işler böyle. ama yinede size tekrar tekrar söylüyorum.
kırıkkalenin gökleri meşhurdur. iyi araştırın.
- malibadur
30/12/2010, 4:36 pm
kırık kaleli arkadaş kütatahyada çalışan hasatanede mahmuda tanırmısın kendine göre iyi kuşlar getirdi .eski kuşçulardan taksici mehmet türkeli bilirmisin
- sezai
30/12/2010, 4:54 pm
metin gardaş sadece ustaları tanımak istedik her yöreyede degişik kanlar girmiştir olsun cıtayı yükseltenlere saglam damarı koruyanlara. dimyata pirince gidelim derken evdeki bulgurdan olmayalım selamlar.
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 5:16 pm
tabiki elin iyisi bitmez sezai gardaşsezai demiş ki:metin gardaş sadece ustaları tanımak istedik her yöreyede degişik kanlar girmiştir olsun cıtayı yükseltenlere saglam damarı koruyanlara. dimyata pirince gidelim derken evdeki bulgurdan olmayalım selamlar.
ama gerçekten kırıkkaleliyim diye söylemiyorum.bakın isimde vermiyorum reklam peşinde değilim. memleketimizde kuşçuluk güzel ilerliyor.
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
2/1/2011, 8:13 am
s.a sevgili metin kırıkkale göklerinin fiziksel özelliklerini ve oyun özellliklerinden bahsedersen
sevinirim birde bunların saflarından kimlerde var. Reklam yapmayı sevmem diyorsun bu işin ................... nı yiyen böreğinide yemesi lazım. Kendine iyi bak selamlar
sevinirim birde bunların saflarından kimlerde var. Reklam yapmayı sevmem diyorsun bu işin ................... nı yiyen böreğinide yemesi lazım. Kendine iyi bak selamlar
- kırıkkaleli metin
2/1/2011, 9:08 am
a.s burhan bey.burhanduran demiş ki:s.a sevgili metin kırıkkale göklerinin fiziksel özelliklerini ve oyun özellliklerinden bahsedersen
bu göklerden hemen hemen herkezde var kırıkkalede kuşçuluk karşılıkla dayanışmayla ve ortak çalışmalarla ileriye gidiyor. ve kırıkkale çok büyük biryer değil biliyosunuz hemen hemen herkez birbirleriyle arkadaş. oyüzden herkez birbirinden alır verir.
kuşları merek ediyosan yetiştirici sayfasında benim sayfama bakabilirsin. bir kaç resim var orda.
bu kuşların özellikleri. dirayetli olmaları. tam randumana girince çok uçarlar. çok gezerler. fişekleri uzundur genelleme yaparsak. ve seri hırslı hayvanlardır.
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
2/1/2011, 6:53 pm
değerli arkadaşlar nam yapmış ve elinde halen değerli eski kuşlar bulunan birçok üstad var şuanlarda hemen henmen hepsinin kapısında kuş uçuyor
BAKKAL HASAN
SARI RAMAZAN
BOYACI METİN
MUSTAFA OMAÇ
BEN KUŞ ÜSTÜNE 4 KİŞİ TANIRIM AMA İÇLERİNDE NESİL TAKİP EDEN KUŞU ÇOK İYİ ANLAYAN VE VERDİKLERİ KUŞLARIN SONUNA KADAR ARKASINDA DURAN TEK KİŞİ VAR ODA BAKKAL HASAN KUŞLARI ÇOK UZUN OYNAR ÇOK ÇALIŞIR VE ALTTLARI ÇOK SIKIDIR.ANAÇLIĞINDA AYNI PERFORMANSI GÖSTERİRLER.
RAMAZAN BEYDE KÖR GIÇİLLERİN YAVRUŞLARI MEVCUT ONLARDA ESKİ NESİL KUŞLAR GÜZEL OYNARLAR
MUSTAFA OMAÇ ABİMİZ KUŞTAN ÇOK İYİ ANLAR BEYAZLARI,DUMANLILARI BOZLARI VAR
BOYACI METİN ABİMİZİN KUPAYI ALDIĞI DUMANLILARI NESİLLERİ ÇOK İYİDİR KISACA BUNLARI BEN SİZE TEMİN EDEYİM SEVGİLİ ARKADAŞALR.
NOT:BU YAZDIĞIMI İYİ ANLAYIN VE SÖYLENENLERE KESİNLİKLE İNANMAYIN FELEKSİZ BEYAZLARDAN KIRIKKALEDE NESİLLERİNDEN KESİNLİKLE KALMADI BUNA EMİN OLUN FELEKSİZLER ALTI DOLU GÖZÜ KARA KISA FİŞEKLİ ÇALIŞAN KUŞLARDI KİMİNİ ÇALDILAR KİMİNİ BOŞ KUŞLARLA KIRDILAR KUŞLARIN KİMYASINI BOZDULAR KIRIKKALEDE FELEKSİZ KALMADI BUNA İNANIN VAR DİYEN YALAN SÖYLER BUDA DOST TAVSİYESİ.
BAKKAL HASAN
SARI RAMAZAN
BOYACI METİN
MUSTAFA OMAÇ
BEN KUŞ ÜSTÜNE 4 KİŞİ TANIRIM AMA İÇLERİNDE NESİL TAKİP EDEN KUŞU ÇOK İYİ ANLAYAN VE VERDİKLERİ KUŞLARIN SONUNA KADAR ARKASINDA DURAN TEK KİŞİ VAR ODA BAKKAL HASAN KUŞLARI ÇOK UZUN OYNAR ÇOK ÇALIŞIR VE ALTTLARI ÇOK SIKIDIR.ANAÇLIĞINDA AYNI PERFORMANSI GÖSTERİRLER.
RAMAZAN BEYDE KÖR GIÇİLLERİN YAVRUŞLARI MEVCUT ONLARDA ESKİ NESİL KUŞLAR GÜZEL OYNARLAR
MUSTAFA OMAÇ ABİMİZ KUŞTAN ÇOK İYİ ANLAR BEYAZLARI,DUMANLILARI BOZLARI VAR
BOYACI METİN ABİMİZİN KUPAYI ALDIĞI DUMANLILARI NESİLLERİ ÇOK İYİDİR KISACA BUNLARI BEN SİZE TEMİN EDEYİM SEVGİLİ ARKADAŞALR.
NOT:BU YAZDIĞIMI İYİ ANLAYIN VE SÖYLENENLERE KESİNLİKLE İNANMAYIN FELEKSİZ BEYAZLARDAN KIRIKKALEDE NESİLLERİNDEN KESİNLİKLE KALMADI BUNA EMİN OLUN FELEKSİZLER ALTI DOLU GÖZÜ KARA KISA FİŞEKLİ ÇALIŞAN KUŞLARDI KİMİNİ ÇALDILAR KİMİNİ BOŞ KUŞLARLA KIRDILAR KUŞLARIN KİMYASINI BOZDULAR KIRIKKALEDE FELEKSİZ KALMADI BUNA İNANIN VAR DİYEN YALAN SÖYLER BUDA DOST TAVSİYESİ.
- kırıkkaleli_kuşçu
2/1/2011, 7:00 pm
BİRDE ŞUNU SÖYLEYEYİM TÜRKİYEDE İYİ OYNAYAN YANİ HERŞEYİYLE DÖRT DÖRTLÜK KUŞLAR HEP BİRBİRİYLE AKRABADIR BUNU UNUTMAYIN.NİYE DİYE SORARSANIZ SAİM USTA NIN KUŞLARI ÇALINDI YAHŞİHANLI NECATİ DAYININ KUŞLARI KIRŞEHİRE GİTTİ,BUNUN GİBİ ÖRNEKLER ÇOK AMA BENİM ANLAMAM KUŞ ÜSTÜNE BÖYLE İYİ KUŞLAR İL DIŞLARINDA İYİ KUŞLARLA KIRILDI ANLIYACANIZ ANKARA KIRIKKALEYE GELDİ KIRIKKALE KIRŞEHİR KAYSERİYE GİTTİ AMA İYİ KUŞ UÇAN KUŞTUR ANLATABİLMİŞİMDİR.BUGUNLERDE NESİL TAKİP EDEN PEK YOKTUR TÜRKİYEDE SAYILIDIR .AMA TÜRKİYEDEKİ OYUN KUŞU ANA DAMARI KIRIKKALE VE ANKARADAIR BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ.
- kırıkkaleli metin
2/1/2011, 8:35 pm
s.akırıkkaleli_kuşçu demiş ki:BİRDE ŞUNU SÖYLEYEYİM TÜRKİYEDE İYİ OYNAYAN YANİ HERŞEYİYLE DÖRT DÖRTLÜK KUŞLAR HEP BİRBİRİYLE AKRABADIR BUNU UNUTMAYIN.NİYE DİYE SORARSANIZ SAİM USTA NIN KUŞLARI ÇALINDI YAHŞİHANLI NECATİ DAYININ KUŞLARI KIRŞEHİRE GİTTİ,BUNUN GİBİ ÖRNEKLER ÇOK AMA BENİM ANLAMAM KUŞ ÜSTÜNE BÖYLE İYİ KUŞLAR İL DIŞLARINDA İYİ KUŞLARLA KIRILDI ANLIYACANIZ ANKARA KIRIKKALEYE GELDİ KIRIKKALE KIRŞEHİR KAYSERİYE GİTTİ AMA İYİ KUŞ UÇAN KUŞTUR ANLATABİLMİŞİMDİR.BUGUNLERDE NESİL TAKİP EDEN PEK YOKTUR TÜRKİYEDE SAYILIDIR .AMA TÜRKİYEDEKİ OYUN KUŞU ANA DAMARI KIRIKKALE VE ANKARADAIR BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ.
fuat sende kırıkkaleliymişsin.
neresindensin merkezdemi başkabiyerdenmi
feleksiz demişsin fuat feleksizi kimse aramaz bu zamanlarda feleksizlere kimse kuş gözüyle bakmaz biliyosunki oyunları tatmin edici değildi.artı evet hakiki felakesiz değiğin gibi yok kimsede.neden yok. onada açıklama getir, biliyosun madem kuşları. feleksizler dirayetli çalışkan kuşlardır. ama oyunları üst sevyede olan kuşlardeğildi.ve kırıkkaleliler bu kuşları kırıp dahada iyileştirmek istedi. o yüzden özü bulunmuyor. bulunsade şuan çok büyük bir değeriolacak ve emek verilecek hayvanlar değildi.artı kırıkkalede feleksiz beyazlarla, şekerci beyazları çok karıştıran oldu. hatta şekerci beyazların oyunları feleksizlere mal edildi. bunuda biliyosundur.
bende feleksizlerin beneklilerle kırıkları var ama biz feleksiz diye adlandırıyoruz. bu kırıklar yıllardır çalışmalarla beyaz renge döndüğü için. ve dışarılardada olsun kırıkkaledede olsun bu kuşlardan besleyenler vardır. sen kesin yargılı konuşma.ayrıva feleksizler kırıkkale kuşuda değildir. urfaya dayanır tamamen nesilleri. biz sadece takipçisiyiz.
şu sözüne katılıyorum piyasadaki iyi kuşların mutlaka biyerden kanbagları vardır. çünki herkez iyinin hastası bişekilde iyiyi herkez bi takım yollardan temin ediyolar.ayrıca kırıkkale kuşçuları sadece şehir merkezindekilerdende ibaret değil. keskin ilçesindede güzel hayvanalr vardır. ve yahşihan kasabasında ki kuşlar kırıkkaleyi kuşçu yapan kuşlardır. ve ahlen bu kasabadan iyi kuşlar çıkmaktadır.
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
3/1/2011, 9:30 pm
metin kardesim selamlar biz feleksiz beyazlari ankarada zabita memet amcada seyrettik mutis oynamislardir sonkuyruklarini yararlar senin dedigin gibi bu kuslarin kirk senelik mazileri vardir vardir ve urfadan gelmedir tesekurler
- kırıkkaleli_kuşçu
4/1/2011, 7:07 pm
selamlar metin gardaşım mesaj atamıyorum sana yardımcı olursan sevinirim resim ekleyecem
- kırıkkaleli metin
4/1/2011, 7:12 pm
fuat hemşerim. mesaj felan gelmedi. ama sen msn adresimi ekle oradan gönder ben ekleyeyim yada tarif edeyim sana
metin.s@msn.com
metin.s@msn.com
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2