KIRIKKALE de BİLİNEN MEVCUT KAÇ DAMAR VAR ?
+11
emre_7171
gursel
kırıkkaleli_kuşçu
burhanduran
emreert
malibadur
hüseyin usta
sezai
kırıkkaleli metin
fuatbc
timur
15 posters
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
Geri: KIRIKKALE de BİLİNEN MEVCUT KAÇ DAMAR VAR ?
4/1/2011, 9:14 pm
https://thepigeontv.yetkinforum.com/t11522-kirikkalely-fuat#146176
METİN EKLEDİM RESİMLERİ 4 TANE VRADI CUMARTESİ DAMIZLIKLARIN HEPSİNİ KOYARIM RESİMLERİ
METİN EKLEDİM RESİMLERİ 4 TANE VRADI CUMARTESİ DAMIZLIKLARIN HEPSİNİ KOYARIM RESİMLERİ
6/2/2011, 5:47 pm
merhaba arkadaslar ben kırıkkaleden emre oyun kusunun mazısı cok uzun kurcaladıkca bı yerler cıkıyor herkez sahıp cıkıyor ama ben sunu bılırım kırıkkaleden dısarılara dagılan kuslarıun haddı hesabı yok onemlı olan nesıl takıp etmektır ve bunuda kırıkkalede en ıyı bakkal hasan yapıyor suan elınde 40-50 senelık kusların nesılı mevcut ve bızde onları beslerız cok kus gordum cok kapıda kusa baktım kırıkkale dısında ama perfonmans goremedım suda varkı bızde ucup oynamaya baslayınca kus hemen dısarıdan gelıp alırlar sımdı ıstanbulda ucup oynayan kuslarımız var onlar ıstanbulun oz damarımı sımdı bız zamanında urfaya da mardınede kus verdık onların kusları acık renklı kostum kusları ve kısa oynayan kuslar ne olursa olsun oyun kusunun ana vatanı kırıkkalee selamlar herkeze
6/2/2011, 6:42 pm
VELLO ARAP lar,ALALAR,ve GÖK ler Kirikkalede ucmus ve bicok kisinin begenisini kazanmis kuslar dogrumudur? Metin Bey; Bunlarin yaninda birde Sekerci ismini kullanmissiniz acaba (Sekeri) renktenmi bahsettiniz anlayamadim.Konu acilmis artik Kirsehirde yukarda belirttigim isimlerde zamaninda güzel seyler yapmis bu güzel hatiralarin marifetlerinden bahsedermisiniz,Dolayli olarak .Saygilar sevgiler.DUMAN....
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
6/2/2011, 8:08 pm
s.a arkadaşlar
kazım bey
şekerciler beyaz renkte kuşalardı, ve birzamnlar kırıkkaleye damgalarını vuran kuşalrdı.
şekerciler, feleksiz beyazların namlandığı zamanlarda uçup oynayan kuşlardı.
kırıkkalede dökler bozlar sarılar dumanlılar. herzaman uçup oynamıştır ve halende bu kuşları muhafaza eden insanlar vardır. ve kırıkkaleye dışarıdan kolay kolay kuş girmez, bu işi kırıkkalede profosyonel yapan arkadaşlar bu bahsettiğimiz kuşlardan beslemektedir.
hemen hemen herkezda mevcut olduğunu düşünüyorum.çünki kırıkkale ufak biyer ve herkezin dolaylı yolardan birbirleriyle kuş alışverişi olur. ayrıca herkezde iyisimi olur hayır.
bilirsinizki. önce seyislik seyisliği imkanı zamanı yeri iyi olmayan bu işten verim alamaz.
ama dediğim gibi imkanı yeri zamanı olan ve bu işten anlayan arkadaşlar halan bukuşlarla zaman geçirmektedir. oyunlarına gelince çok abes bi oyun değil. normal kuş oyunu iyi denebilecek. ama günümüzde sizde bilirsinizki. eskisiğibi değil kuşu oyuna sokuyosun 1 ay oynuyo oyun bozuyo veyahut yavru görüyo oyun bozoyo. bu bahsettiğimiz kuşalrda, bilinçli eşleme sonucu çıkan yavrularda budediğimiz hatalar olmaz, tabiki dışardanda kan sokulmamışsa. adamgibi oynar adam gibi iner uzun yıllar sahibine havada hizmet verir.
kazım bey
şekerciler beyaz renkte kuşalardı, ve birzamnlar kırıkkaleye damgalarını vuran kuşalrdı.
şekerciler, feleksiz beyazların namlandığı zamanlarda uçup oynayan kuşlardı.
kırıkkalede dökler bozlar sarılar dumanlılar. herzaman uçup oynamıştır ve halende bu kuşları muhafaza eden insanlar vardır. ve kırıkkaleye dışarıdan kolay kolay kuş girmez, bu işi kırıkkalede profosyonel yapan arkadaşlar bu bahsettiğimiz kuşlardan beslemektedir.
hemen hemen herkezda mevcut olduğunu düşünüyorum.çünki kırıkkale ufak biyer ve herkezin dolaylı yolardan birbirleriyle kuş alışverişi olur. ayrıca herkezde iyisimi olur hayır.
bilirsinizki. önce seyislik seyisliği imkanı zamanı yeri iyi olmayan bu işten verim alamaz.
ama dediğim gibi imkanı yeri zamanı olan ve bu işten anlayan arkadaşlar halan bukuşlarla zaman geçirmektedir. oyunlarına gelince çok abes bi oyun değil. normal kuş oyunu iyi denebilecek. ama günümüzde sizde bilirsinizki. eskisiğibi değil kuşu oyuna sokuyosun 1 ay oynuyo oyun bozuyo veyahut yavru görüyo oyun bozoyo. bu bahsettiğimiz kuşalrda, bilinçli eşleme sonucu çıkan yavrularda budediğimiz hatalar olmaz, tabiki dışardanda kan sokulmamışsa. adamgibi oynar adam gibi iner uzun yıllar sahibine havada hizmet verir.
7/2/2011, 4:50 pm
Selam;
Tesekkür ederim Metin Bey;Konu basliginda sorulan Kac Damar var? sorusuna karsilik duymus oldugum kuslar konusunda bilgi almak istemistim bu vesileyle Kirikkalede yasayan biri olarak bilginiz olacagi babinda sormustum ama neyse siz anlatmak isterseniz bicok seyin beraberinde cikacagini yazmistiniz o nedenle tekrar sormak istemiyorum.Kus konusunda da yaklasik ayni seyleri düsünüyoruz kanisindayim,eslemeden tutun seyislige yer sorunundan bu ise gönül vermeye daha bicok seyin önemli unsurlar teskil ettigini saniyorum.
Konunun dagilmamasi temennisiyle herkese saygi ve sevgiler.DUMAN....
Tesekkür ederim Metin Bey;Konu basliginda sorulan Kac Damar var? sorusuna karsilik duymus oldugum kuslar konusunda bilgi almak istemistim bu vesileyle Kirikkalede yasayan biri olarak bilginiz olacagi babinda sormustum ama neyse siz anlatmak isterseniz bicok seyin beraberinde cikacagini yazmistiniz o nedenle tekrar sormak istemiyorum.Kus konusunda da yaklasik ayni seyleri düsünüyoruz kanisindayim,eslemeden tutun seyislige yer sorunundan bu ise gönül vermeye daha bicok seyin önemli unsurlar teskil ettigini saniyorum.
Konunun dagilmamasi temennisiyle herkese saygi ve sevgiler.DUMAN....
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
8/2/2011, 8:15 am
selam metin kardeşim deyim sanırım benden küçüksün sadece kuş kırıkkalede varmış gibi yazıyosun bak bu sene ankarada 90--100 metre oynayan kuş oldu bundan buralarda hiç bahsedildimi öncelikle tüm türkiyede hatta avrupadaki türkler sayesinde tüm avrupada taklacı yayıldı kuşçu bile olup olmadığın belli deil diyosun kütahyadan tanıdığın varsa hem kişiliğimi hem kuşçuluğumu öğrenebilirsin ve ben bunu rant için yapmadığımdan(şimdiye kadar hiç kuş satmadım)sadece kırıkkalede kuş var sanıyosun.acemii diyosun sanırım senin yaşın kadar kuşçuluğum var.kuşlara göklere çıkar sazanlar atlasın bu sitede ustalık nedir diye yazı var okumanı tavsiye ederim.tüm gerçek güvercin severlere selamlar.kırıkkaleli metin demiş ki:a.s malibadur.malibadur demiş ki:slm.mtn krdş kendne güveniyosan noter katılımıyla 1 er çift yavru ortada bir yerde uçurtturalım.kuş parayla alınmaz ve satılmaz.
bir video atta izleyelim şimdi yazdıklaının konuyla alakası nedir. anlayamadım.
kendini ispat etmekmi istiyosun.senin kuşçu olduğun bile beli şüpeli.benim kimseyle işim olmaz. hele hele kütahyadan biriyle hiç işim olmaz. sen önce kuş besliyosan eger. bu işleri ögren sonra gel. bende sana bir iki tiyo veririm. acemiiiiiiii :)
- kırıkkaleli metin
8/2/2011, 10:22 am
s.a malibadurmalibadur demiş ki:selam metin kardeşim deyim sanırım benden küçüksün sadece kuş kırıkkalede varmış gibi yazıyosun bak bu sene ankarada 90--100 metre oynayan kuş oldu bundan buralarda hiç bahsedildimi öncelikle tüm türkiyede hatta avrupadaki türkler sayesinde tüm avrupada taklacı yayıldı kuşçu bile olup olmadığın belli deil diyosun kütahyadan tanıdığın varsa hem kişiliğimi hem kuşçuluğumu öğrenebilirsin ve ben bunu rant için yapmadığımdan(şimdiye kadar hiç kuş satmadım)sadece kırıkkalede kuş var sanıyosun.acemii diyosun sanırım senin yaşın kadar kuşçuluğum var.kuşlara göklere çıkar sazanlar atlasın bu sitede ustalık nedir diye yazı var okumanı tavsiye ederim.tüm gerçek güvercin severlere selamlar.kırıkkaleli metin demiş ki:a.s malibadur.malibadur demiş ki:slm.mtn krdş kendne güveniyosan noter katılımıyla 1 er çift yavru ortada bir yerde uçurtturalım.kuş parayla alınmaz ve satılmaz.
bir video atta izleyelim şimdi yazdıklaının konuyla alakası nedir. anlayamadım.
kendini ispat etmekmi istiyosun.senin kuşçu olduğun bile beli şüpeli.benim kimseyle işim olmaz. hele hele kütahyadan biriyle hiç işim olmaz. sen önce kuş besliyosan eger. bu işleri ögren sonra gel. bende sana bir iki tiyo veririm. acemiiiiiiii :)
sen neyin peşindesin anlayamadım. sende tututdun benim peşimden yazılarıma karşılık veriyosun. evet acemi diyorum sana,
senin yaşında benim bir sürü cıragım var. neyse bu kelimeler hoş değil ama yazdırtıyosun.
şuan gelelim. tek kırıkkalede kuş var zannediyomuşum öyle yazmışşsın. hemşerim. hangi konunun hangi iştişarenin içindesin bi dikkat et. konu başlığı nedir. tabiki burada kırıkkale kuşunu anlatacam. konu başlıgındanda belli kırıkkaledeki damarlar. ben ankara sivas mardin kuşunumu anlatayım burda.
biraz daha dikkat. et bence konuyla alakalı şeyler yaz devamlı aynı şeyleri yapıyosun. senin iyi kuşçu kötü kuşçu olman beni alakadar etmez herkez kendinden mesuldur. biliyosan konuş. bilmiyosan sus ta dinle. ayrıca sen kütahyalasın sanırım ankaranın kuşu seni ne ilgilendiri. ister aya gitsin ister fezaya. gidiyosa ankaranın kuşu gidiyo. at bir videoda bi nebze olsun senin kuşçuluğunun ve kuşlarının hakkında ufakta olsa biraz bilgi sahibi olalım. biz burada yazıyoruz ama. sanalda takılmıyoruz. beni tanıyan tanırç. sen de zamanla tanırsın. kindine iyi bak acemiiii:)
- feleksiz
Ad Soyad : boz dumanlı
Doğum Tarihi : 15/04/81
Forum Kayıt : 06/02/09
18/2/2011, 10:27 am
AKKER HUSEYINI YABANA ATMAYIN... DUMANLILARI......
- kırıkkaleli_kuşçu
21/2/2011, 7:34 pm
değerli arkadaşlar konu çok uzamış ben kısaca toparlayım anlayan anlar burdan kırıkkale ilimizde çok meşhur kuşlar uçmuç ve halende bazı ustalarımızın kapısında eski kuşlardan uçuyoır yazın videolarını koyup paylaşacaz bizde bu üstadlarımızın çırağı olarak sizlere sesleniyoruz en iyi kuş uçan ve nesli soyu olan kuştur.
bir diğer konuyu açıklayım eğer kırıkkalenin kuşu kötüyse iyi değilse kanat elliyorsa neden insanlar Türkiyenin her yanıondan gelip örneğin İSTANBUL,ANKARA ,SAMSUN,ÇORUM ,YOZGAT,KAYSERİ,KIRŞEHİR,NEVŞEHİR,NİĞDE,KOCAELİ,İZMİT,İZMİR V.B. illerden gelip burdan kuş toplayıp alıp kapılarında uçurup kuşçu oluyorlar.ben çok gördüm ustamıza yalvarıyorlardı yanımızda birçift yavru ver diye evet soruyorum size bizim kuşumu kötümüde dünyanın parasını verip alıp alıp gidiyorlar .
kırıkkale ilimizde değerli ustalarımız ve çok eski kuşlar mevcut birde şu var iyi kuş satılırmı diyorlar tamam iyi kuş satılmaz ama satılırsada aklınızın alamıyacağı paraya kuş satılır.yavrularında kıramıyacağız insanlara verilir.saygılarımla arkadaşlar Türkiye mizin her yeri güzel her yerin kendine göre kuşu insanı güzel bizim kuşlarımızı seyislerimizi yabana atmayalım
bir diğer konuyu açıklayım eğer kırıkkalenin kuşu kötüyse iyi değilse kanat elliyorsa neden insanlar Türkiyenin her yanıondan gelip örneğin İSTANBUL,ANKARA ,SAMSUN,ÇORUM ,YOZGAT,KAYSERİ,KIRŞEHİR,NEVŞEHİR,NİĞDE,KOCAELİ,İZMİT,İZMİR V.B. illerden gelip burdan kuş toplayıp alıp kapılarında uçurup kuşçu oluyorlar.ben çok gördüm ustamıza yalvarıyorlardı yanımızda birçift yavru ver diye evet soruyorum size bizim kuşumu kötümüde dünyanın parasını verip alıp alıp gidiyorlar .
kırıkkale ilimizde değerli ustalarımız ve çok eski kuşlar mevcut birde şu var iyi kuş satılırmı diyorlar tamam iyi kuş satılmaz ama satılırsada aklınızın alamıyacağı paraya kuş satılır.yavrularında kıramıyacağız insanlara verilir.saygılarımla arkadaşlar Türkiye mizin her yeri güzel her yerin kendine göre kuşu insanı güzel bizim kuşlarımızı seyislerimizi yabana atmayalım
22/2/2011, 8:38 am
kırıkkaleli_kuşçu demiş ki:değerli arkadaşlar konu çok uzamış ben kısaca toparlayım anlayan anlar burdan kırıkkale ilimizde çok meşhur kuşlar uçmuç ve halende bazı ustalarımızın kapısında eski kuşlardan uçuyoır yazın videolarını koyup paylaşacaz bizde bu üstadlarımızın çırağı olarak sizlere sesleniyoruz en iyi kuş uçan ve nesli soyu olan kuştur.
s.a. fuat arkadaş
konu kim kimin kapısında kuş bekliyor değil
biz burda kapı önlerinde elinde boş kutuyla tüy peşinde koşanlardan değil
gerçek merakçılardan ve onlarda uçan yada uçmuş
dostlarla keyif paylaşımı olmuş
kanları soruyoruz
YÖRE reklamıda yapmıyoruz
istanbul,ankara ,yozgat ,samsun , kayseri , kırşehir v.s.
her yerde kuşta var kuşçuda var
biz MERAKÇILARDAN seyredilmiş kuşlardan bahsediyoruz
burda maksat bu konuda KIRIKKALEYİ tanıyalım
yarın ANKARA diğer konuda KIRŞEHİR
başka bir başlıkta yurdumuzun diğer yöreleri v.s.
hiç kimsenin kimseyi töhmet altında bırakmaması gerek
hakkıda yok
yarın öbür gün saydığın bu şehirlerden birine gidersin
sana bu yazdığına cevap kuş seyrettirirler
kendi sözünden kendin utanırsın
Bİ SÖZ VARDIR ;
BİR AVUÇ TÜYE GÜVENİPTE
DEME; VARMI BEN GİBİ
BİR MUHALİF RÜZGAR ESER
SAVURUR HARMAN GİBİ
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
22/2/2011, 8:59 am
kimse kimsenin ne kuşunu nede seyisliğini yabana attığı yok biz tek yöreye yoğunlaşılıp bir yöre kuşu öğülmesin bakın kırşehirde krıkkalede ankarada konyada vsr var derken sen tutup her yöreden gelip kırıkkaleye yalvarılıyor dedinmi iş değişiyor sende diğerleri ile aynı zihniyeti paylaşmış oluyorsun
bak güzel kardeşim :KUŞTUR BİR AVUÇ TÜY YERİ GELDİĞİNDE ERİŞİLMEZ BİR DEĞER BİR EMEK YERİ GELDİĞİNDE KAPINDA İTİN OLUR AMA ŞUNU UNUTMA HEPİMİZ AYNINI YAPIYORUZ HATALARIMIZI DÜZELTELİM KUŞ BEYİNLİ OLMAYALIM NETİCEDE AKLI OLUP FİKRİ OLMAYAN VE CENABI MEVLANIN TAKDİRİ İLE HÜNERİNİ SERGİLEYEN BİR HAYVANDIR GÜVERCİN ..ŞİMDİ BELKİ KİMSE BİŞEY DEMEZ AMA DEMİYENLERİN YÜZDE SEKSENİ SENİ GALE ALMADIĞINDAN DEMEZ TUTAR BİRİ ÇIKAR SANA BİR KUŞ UÇURTUR OSSURUĞUNU KESER TABİRİ CAİZ İSE VE ŞEBABLARI İLE ÜNLÜ BİR İLİMİZDE OLUR BUDA KIRIKKALENİN ADINI YERLERDE SENİDE NERDE SÜRÜNDÜRÜR BİLMEM ..NEVŞEHİRİN ANKARANIN KAYSERİRİN YADA DİĞER İLLERİN İŞTE İSMİNİ ANARKEN BESMELE ÇEK :)) ORALARDA BEN NE KUŞLAR GÖRDÜM NE KUŞCULAR GÖRDÜM SENİN HAYAL EDİP ERİŞEMİYECEKLERİNİ ADAMLAR SIKILINCA KESİP YEMEK YAPIP YİYOLAR ...
EVET KIRIKKALEDE ÇOOK DEĞERLİ USTALAR VE ÇOK DEĞERLİ KAN KUŞ OLABİLİR YOK DİYEMEZ KİMSE AMA SEN TUTUPTA YOK ORA KUŞ ALIR BURA KUŞ VERİR DEDİNMİ İŞ DEĞİŞİR .. UMARIM ANLAMIŞINDIR NEDEMEK İSTEDİĞİMİ.
bak güzel kardeşim :KUŞTUR BİR AVUÇ TÜY YERİ GELDİĞİNDE ERİŞİLMEZ BİR DEĞER BİR EMEK YERİ GELDİĞİNDE KAPINDA İTİN OLUR AMA ŞUNU UNUTMA HEPİMİZ AYNINI YAPIYORUZ HATALARIMIZI DÜZELTELİM KUŞ BEYİNLİ OLMAYALIM NETİCEDE AKLI OLUP FİKRİ OLMAYAN VE CENABI MEVLANIN TAKDİRİ İLE HÜNERİNİ SERGİLEYEN BİR HAYVANDIR GÜVERCİN ..ŞİMDİ BELKİ KİMSE BİŞEY DEMEZ AMA DEMİYENLERİN YÜZDE SEKSENİ SENİ GALE ALMADIĞINDAN DEMEZ TUTAR BİRİ ÇIKAR SANA BİR KUŞ UÇURTUR OSSURUĞUNU KESER TABİRİ CAİZ İSE VE ŞEBABLARI İLE ÜNLÜ BİR İLİMİZDE OLUR BUDA KIRIKKALENİN ADINI YERLERDE SENİDE NERDE SÜRÜNDÜRÜR BİLMEM ..NEVŞEHİRİN ANKARANIN KAYSERİRİN YADA DİĞER İLLERİN İŞTE İSMİNİ ANARKEN BESMELE ÇEK :)) ORALARDA BEN NE KUŞLAR GÖRDÜM NE KUŞCULAR GÖRDÜM SENİN HAYAL EDİP ERİŞEMİYECEKLERİNİ ADAMLAR SIKILINCA KESİP YEMEK YAPIP YİYOLAR ...
EVET KIRIKKALEDE ÇOOK DEĞERLİ USTALAR VE ÇOK DEĞERLİ KAN KUŞ OLABİLİR YOK DİYEMEZ KİMSE AMA SEN TUTUPTA YOK ORA KUŞ ALIR BURA KUŞ VERİR DEDİNMİ İŞ DEĞİŞİR .. UMARIM ANLAMIŞINDIR NEDEMEK İSTEDİĞİMİ.
kırıkkaleli_kuşçu demiş ki:değerli arkadaşlar konu çok uzamış ben kısaca toparlayım anlayan anlar burdan kırıkkale ilimizde çok meşhur kuşlar uçmuç ve halende bazı ustalarımızın kapısında eski kuşlardan uçuyoır yazın videolarını koyup paylaşacaz bizde bu üstadlarımızın çırağı olarak sizlere sesleniyoruz en iyi kuş uçan ve nesli soyu olan kuştur.
- kırıkkaleli metin
22/2/2011, 9:44 am
s.a arkadaşlar
buradaki konu tamamen yönergesinden sapmış bir duruma gelmiş.
konumuz kırıkkaledeki mevcur damarlar , ama neyazıkki yine herzaman ki gibi
insan oglunun enbüyük hatası. yani bencillk olayı tamamen burdada, sanki bir kanser gibi vucudu sarmış.
arkadaşlar kırıkkaledeki kuşçuluk epeyce bizamandır, belirli kişilerce profosyonel olarak yapılıyor. amac her yörede her ilde olguğu gibi daha iyiye ulaşmak.
tabiki kırıkkalede güzel damarlar ve iyi kuşçular mevcuttur. ama bütün diğer illersadece kırıkkale kuşuyla kuşçuluk yapmıyor tabiki, bunuda burda çaıklamakta fayda var. her ilden başka illere kuş almak için herkez gider, kimi begenir kimisi kuşunu geliştirmek için, kimisi kuşunun sitiline uygun kuş alır. vb. olaylardan her kuşçunun yeni kan arayışı mutlaka mevcuttur. bilirsinizki ço iyi bir damarınızda olsa belirli bir süreden sonra kan yakınlaşması neticesinde kuşlarda istenilmeyen bozukluklar çıkacaktır, büyüzdende kuşlarımızın sitillerine uygun yeni kanlar sokmamız gerekiyor, ve bu işi profosyonel yapan her kuşçu şeşitli yerlerden kuş getirip kuşlarına sokması gerekir. buradaki olay bu bi kırıkkaleli bi nevşehirden kuş alabilir bi nevşehirli kırıkkaleden kuş alabilr . bu yıllardan beri süre gelmektedir. ve iyi kuş, iyikuşçular yetiştikçe her memlekette mevcut olavagına inanıyorum. yetrki kıraldan önce kıralcılık yapmayalım. haddimizi bilip susacagımız yerde çıgırtganlık yapmayalım. konuşuşacaksak ise cümlelerimiz insanları şehirleri gurupları rencide etmek yerine bilgilerndirici olmalı diye düşünüyorum. bunu parentez içine alıyorum. özellkle
( KUŞUN REKLAMINI ADAM YAPMAZ, KUŞ KENDİ REKLAMINI YAPAR,FİZANDA OLSA KUŞ VE KUŞÇU İYİYSE DUYULUR,) Kimse merak etmesin kapınızda güzel bişeyler oluyosa uçuyosa heryerde konuşulur ve takdir edilir.
buradaki konu tamamen yönergesinden sapmış bir duruma gelmiş.
konumuz kırıkkaledeki mevcur damarlar , ama neyazıkki yine herzaman ki gibi
insan oglunun enbüyük hatası. yani bencillk olayı tamamen burdada, sanki bir kanser gibi vucudu sarmış.
arkadaşlar kırıkkaledeki kuşçuluk epeyce bizamandır, belirli kişilerce profosyonel olarak yapılıyor. amac her yörede her ilde olguğu gibi daha iyiye ulaşmak.
tabiki kırıkkalede güzel damarlar ve iyi kuşçular mevcuttur. ama bütün diğer illersadece kırıkkale kuşuyla kuşçuluk yapmıyor tabiki, bunuda burda çaıklamakta fayda var. her ilden başka illere kuş almak için herkez gider, kimi begenir kimisi kuşunu geliştirmek için, kimisi kuşunun sitiline uygun kuş alır. vb. olaylardan her kuşçunun yeni kan arayışı mutlaka mevcuttur. bilirsinizki ço iyi bir damarınızda olsa belirli bir süreden sonra kan yakınlaşması neticesinde kuşlarda istenilmeyen bozukluklar çıkacaktır, büyüzdende kuşlarımızın sitillerine uygun yeni kanlar sokmamız gerekiyor, ve bu işi profosyonel yapan her kuşçu şeşitli yerlerden kuş getirip kuşlarına sokması gerekir. buradaki olay bu bi kırıkkaleli bi nevşehirden kuş alabilir bi nevşehirli kırıkkaleden kuş alabilr . bu yıllardan beri süre gelmektedir. ve iyi kuş, iyikuşçular yetiştikçe her memlekette mevcut olavagına inanıyorum. yetrki kıraldan önce kıralcılık yapmayalım. haddimizi bilip susacagımız yerde çıgırtganlık yapmayalım. konuşuşacaksak ise cümlelerimiz insanları şehirleri gurupları rencide etmek yerine bilgilerndirici olmalı diye düşünüyorum. bunu parentez içine alıyorum. özellkle
( KUŞUN REKLAMINI ADAM YAPMAZ, KUŞ KENDİ REKLAMINI YAPAR,FİZANDA OLSA KUŞ VE KUŞÇU İYİYSE DUYULUR,) Kimse merak etmesin kapınızda güzel bişeyler oluyosa uçuyosa heryerde konuşulur ve takdir edilir.
22/2/2011, 10:01 am
s.a.
kendi yöresini
bu paylaşım sitesinde en yerinde temsil eden arkadaşlardan biri olarak
metin beyin yorumlarını
bizlerle paylaştığı bilgi tecrübelerini
diğer yöre merakçıları ve kuşları hakkındaki çoğu yorumunu
yörekten kutluyorum
SAYGILARIMLA ...
kendi yöresini
bu paylaşım sitesinde en yerinde temsil eden arkadaşlardan biri olarak
metin beyin yorumlarını
bizlerle paylaştığı bilgi tecrübelerini
diğer yöre merakçıları ve kuşları hakkındaki çoğu yorumunu
yörekten kutluyorum
SAYGILARIMLA ...
- kırıkkaleli_kuşçu
22/2/2011, 6:28 pm
arkadaşlar benim yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz ha şunuda söyleyim ben hayal ettim hayalime ulaştık herkesin kuşu kendine uçar herkesin beğenisi farklıdır ben bu yazdıklarımı sizlere yazmadım siz kendinize anlamışsınız yukarda bazı yazılar var ondan dolayı o yazıyı yazdım
ama şunu yine söylüyorum kırıkkale ve ankara kuşunun üstüne kuş tanımam ben kendi açımdan söylüyorum herkesin kuşu her yörenin kuşu kendine güzeldir ama kırıkkalemizide yabana atmayalım diyorum bazı kişiler konuşuyorda o yüzden yazdıklarımda kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın kimse üstüne alınmasın arkadaşlar birbirimiz kırmaya gerek yok ben bildiğim kadarıyla yazdım saygılarımla
ama şunu yine söylüyorum kırıkkale ve ankara kuşunun üstüne kuş tanımam ben kendi açımdan söylüyorum herkesin kuşu her yörenin kuşu kendine güzeldir ama kırıkkalemizide yabana atmayalım diyorum bazı kişiler konuşuyorda o yüzden yazdıklarımda kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın kimse üstüne alınmasın arkadaşlar birbirimiz kırmaya gerek yok ben bildiğim kadarıyla yazdım saygılarımla
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2