mardin ve diğer kuşlarımız  411k

Join the forum, it's quick and easy

mardin ve diğer kuşlarımız  411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

mardin ve diğer kuşlarımız

+12
DELIYUREK41
avcıı
refik34
kuşcu_ahmet
kırıkkaleli metin
FCchelsea
Forum Admin
malibadur
ASGYB
gursel
EZEL
kadirsulun
16 posters
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

mardin ve diğer kuşlarımız  Empty mardin ve diğer kuşlarımız

1/2/2011, 3:53 pm
uzun zamandır konuları takip ediyorum,yazılanlar artık beni rahatsız etmeye başladı.Arkadaşlar, abiler,kardeşler, her konuda ve her yazışmalarda birkaç ilimizin kuşları daha iyi daha üstün gösterilmeye çalışılmaktadır.Ne yazıkki artık bu konuya bi açıklık getirmemiz gerekir diye düşünüyorum.benim anlıyamadığım nerde iyi kuş uçup oynasa o kuş bulunduğu yerin kuşu oluyor.kardeşim bu kuşlar nasıl,nerden gelmişler,kökeni veya ilk olarak o şehirden mi çıkmışlar.kuşun dnasında oranın kuşu olduğumu yazıyor.elimizde yeterince bilgi olmadan bu şekilde yazarak bence hiçbir yere varılamıyacak tam tersi insanları ayrımcığığa ve gereksiz rekabet ve hırs içinde bırakan bir durum.Türkiyede her yerde iyi kuş kötü kuş var.neden illede iyi kuşlar hep uçtuğu yerin kuşu oluyor.kötü kuşlar kimin kimse sahiplenmiyor.Artık büyüklerimizden de rica ediyorum,yetişen ve bişeyler öğrenmek isteyen kardeşlerimiz ve arkadaşlarımıza iyi örnek olmamız gerekiyor.Refik abinin farkında olmadan durmadan mardin kuşunun önde olmasını söylemesi diğer kuşlarımza haksızlık ,kuşçularımızada haksızlık olduğunu düşünüyorum.Herkezin yorumlarına saygımız var saygı çerçevesinde.
EZEL
EZEL
Ad Soyad : şahin kuşçu
Doğum Tarihi : 29/12/75
Forum Kayıt : 07/03/10

mardin ve diğer kuşlarımız  Empty Geri: mardin ve diğer kuşlarımız

1/2/2011, 4:32 pm
kadir kardeşim guzel bi konu açmışsın,yazdıgın başlıgın hemen hemen her noktasına katılmamak elde deil,sadece şunu samimiyetinle belirtmek isterimki,refik arkadaşımızı yakinen tanırım,gercekten kuşlar için buyuk bir emek harcamakta,kesinlikle mardin kuşunu önde göstermesi diye bir cabası yok,sadece mardin kuşunun özelliklerini gecmişini elinden geldigince cevaplamaya çalışıyor,rekabetikızıştıranlar memleketkuşu ayırımında ısrar edenler kuş simsarcılarıdır,kaldıki refik beyin oyle işlerle uzaktan yakından alakası olmaz,belki yanlış anlaşılmış olabilir ama inanınki,refik bey nerde guzel kuş varsa onu takdir etmiş mardin urfa kırıkkale konya ayırımını yapmadıgını kesinlikle size soyleyebilirim,kaldıki dunya globelleşti,biz hala bu memleketin kuşu guzel yok bu memleketin kuşu diye tuttrup kısır döngu içinde dolaşıp duruyoruz,gercek merakçı arkadaşlar artık bunu aşmalı,varsın taklacı kuşun adı turkiye kuşu olsun,ben burdan tum merakçı arkadaşlara sesleniyorum ama (gercek merakçı arkadaşlara)memleket bölge ayırımı yapmadan butun taklacı kuşa turkiye kuşu diyelim ,zira mardindeki gercek merakçı arkadaşların oyle bir sorunu yok kuş nerde guzel oynuyorsa o kuş nerden gelmişse gelsin,uçuran kişinin kuşudur bence merakçı olan herkes guzelse o kuş onu takdir etmeli,ister mardin ister urfa isterse ankara olsun,kuşu amaç menfaat olarak deilde bir araç bir merak olarak göerdugumuz takdirde,ortada sorun kalmıyacagından eminim,varsa eksiklerimiz bir birimizi ikaz edip o eksiklikleri tamamlıyalım zira hiç kimse mukemmel deildir,tekrar soyluyorum kadir kardeşim,ben refik beyi çok iyi tanırım,mardin kızıltepe ilçesinde,takdir ettigimiz beraber festivlde hakemlik yaptıgımız arkadaşımızdır,inanın mardin kuşunu öne cıkarma diye bir derdi yok sadece elinden geldigince mardin taklacı kuşu hakkında bilgilerini soyler,tekrar burdan yazıyorum gelin butun taklacılara turkiye taklacısı diyelim bu benim önerim,
gursel
gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10

1/2/2011, 4:39 pm
kadir bey size katiliyorum kuslar bir suretle yurdun her tarafina dagilmis ve kimisi kirilmis kimisi oz olarak kalmistir bir kusa sen suranin kususun diye ayiramayiz bence kus hangi kapida ucuyorsa oranin kusudur turkiyenin her yerinde iyi kus vardir yeterki arkadaslar ucursunlar tesekurler
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

1/2/2011, 5:19 pm
Merhaba; Buraya herkes düsüncesini yazmaliki yanlis anlasilmalar yada degerlendirmeler ortak noktada bulussun arkadaslar,Kadir Bey inde dedigi gibi elimizde yeteri bilgi olmadan hicbir yere varilmayacagini söylüyor,ancak sunuda unutmayalim birileride Refik Bey gibi bilgilerini saklamadan acik acik yazarak bilgilendirmeye calismasi da unutulmamalidir diye düsünüyorum,birileri bildiklerinini yazmazsa yazarsada böyle tartismalara gidiliyo bende bunu anlamis degilim.
Ezel Bey yazmis oldugunuz düsüncelere katiliyorum Eskisehir liyim suanda Almanya da ikamet etmekteyim hicbirzamanda Eskisehir den getirdigim kuslarin Eskisehir kusu diye tanitmadim yeri geldiginde illere mal edilmeye calisilan kuslarin karsisinda olmusumdur,yazmis oldugunuz Türkiye Taklacisi tabirini kullanirim.Ama özleri konusuna gelincede görmüs oldugum yasamis oldugum seylerin neticesinde Mardin Taklacisi deyiminide savunurum.
Kadir Bey in yazmis olduklarina katilirken Refik Bey icin Mardin kusunun önde olmasini söylemesinin,diger kuslarimiza kuscularimiza haksizlik oldugunu düsünüyorum yazmasi bence bazi seylerin degisik acilardan anlasilmasindan kaynaklaniyor,herkesinde bakis acisina saygi duymak gerektigi kanisindayim.Bu Sevdaya gönül vermis herkesin Düsüncelerine saygi ve Sevgiler.DUMAN.....
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

2/2/2011, 10:18 am
değerli arkadaşlar ne kada bölgecilik veya şehircilik yapmayalım desekte kuşların türkiyeye yayıldığı yeler vardır mesela konyanın dam üstü dediğimiz çorumun çıplağı sivasın sarı gözleri gibi benim eski kuşçu abilerimize sorduğum oyunlu kuşun kökeninin doğu güney doğu ve arap ülkeleri yönünde yanlış bilgilendirdiklerine sanmıyorum.unutmayalım güvercin tarihi insanlık tarihi kadar eski birde bizim imparatorluktan gelen zenginliğimiz var bizim ülkemizde bana göre birçok güzelliklerimiz başka yerlerde yok elimizdekinin kıymetine bilip kısır çekişmelere girmeden kimseye kırmadan güvercin kardeşliğine yaşatmalıyız dediğiniz gibi belli yörelere öne çıkartmaya çalışan arkadaşlarımız genelde bu işin ticaretine ön plana çıkartma gayretinde olanlar diye düşünüyorum.nerde uzun oynayan 4x4 kuş çıkarsa bence hepimiz sahiplenmeliyiz zira akılda kalacak kuşlar nadir çıkıyor tüm gerçek güvercin severlere selamlar.
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

2/2/2011, 10:40 am
kadirsulun demiş ki:uzun zamandır konuları takip ediyorum,yazılanlar artık beni rahatsız etmeye başladı.Arkadaşlar, abiler,kardeşler, her konuda ve her yazışmalarda birkaç ilimizin kuşları daha iyi daha üstün gösterilmeye çalışılmaktadır.Ne yazıkki artık bu konuya bi açıklık getirmemiz gerekir diye düşünüyorum.benim anlıyamadığım nerde iyi kuş uçup oynasa o kuş bulunduğu yerin kuşu oluyor.kardeşim bu kuşlar nasıl,nerden gelmişler,kökeni veya ilk olarak o şehirden mi çıkmışlar.kuşun dnasında oranın kuşu olduğumu yazıyor.elimizde yeterince bilgi olmadan bu şekilde yazarak bence hiçbir yere varılamıyacak tam tersi insanları ayrımcığığa ve gereksiz rekabet ve hırs içinde bırakan bir durum.Türkiyede her yerde iyi kuş kötü kuş var.neden illede iyi kuşlar hep uçtuğu yerin kuşu oluyor.kötü kuşlar kimin kimse sahiplenmiyor.Artık büyüklerimizden de rica ediyorum,yetişen ve bişeyler öğrenmek isteyen kardeşlerimiz ve arkadaşlarımıza iyi örnek olmamız gerekiyor.Refik abinin farkında olmadan durmadan mardin kuşunun önde olmasını söylemesi diğer kuşlarımza haksızlık ,kuşçularımızada haksızlık olduğunu düşünüyorum.Herkezin yorumlarına saygımız var saygı çerçevesinde.

sonuna kadar katılıyorum kuş sadece mardinde degil türkiyenin her yerinde var.

ama şöyle bir durumda var mesela türkiyede karadaniz bölgesinde laz kökenli insan güneyde ve doguda arap ve kürt kökenli insanlar bunun yanında çerkezi azerisi boşnakı vs. çeşitli insanlar yaşamakta hepimiz tc vatandaşıyız.

kuşlardada hepsi taklacı ama yörelerin bazı kuşlarında fiziksel özellikler olması vede bu özellikleri bilmemiz kökeni tanımamız bence gerekli tek bir tip hava kuşu yok kuşlar çok girildi birbirine ama genede 4-5 farklı ilin kuşları tipik özellikler gösterip birbirinden ayır edici özelligi bulunmaktadır. bundan doğal birşeyde yoktur.
FCchelsea
FCchelsea
Ad Soyad : ikram ugran
Forum Kayıt : 25/07/10

2/2/2011, 11:40 am
saygilar hersey dogruda o kuslar nerden gelmis konyaya sivasa erzuruma istanbula.. abecim dünyanin en iyi kusu kusculari mardin suriyedir.. bunu bilmek cok önemli.. artik bu 100 yil öncemi 10 yil öncemi bilmem
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

2/2/2011, 1:46 pm
s.a arkadaşlar
güzelbir konu açılmış kadir arkadaşımıza teşekkürederiz.
şimdi kuşun nereli olduğu, nerden geldiği, kimin kuşu olduğu bence çok önemli birşey değil,
önemli olan bu hobiyi bu zevki bu işi layıkıyla en dorğru biçimde ve herzaman çıtayı yükselterek yapmaktır.
arkadaşlar kuşun memleketiolmaz. kuşçunun memleketi olur. biz kuştan ziyade kuşçuya önem verirriz. bazı arkadaşlar kuşun eniyisi bizde kuş bizim memleketimizde v.b. havaarı içerisinde
böyle şeylere gerekyok. mardin şehrimiz bu güvercin hobisinde çok eskiye dayanan geçmişi vardır. bu işe madinli eski kuş yetiştiricilerinden esenlenerek türkiyenin çogu yerinde iyi kuşlar beslenilmiştir. ama neyazıkki günümüzde mardin bu özelliği kaybetmiştir. gerek kuş kalitesiyle, gerek usta kuşçu azalmasıyla. şimdilerde sonralardan bu kuşa gönül veren şehirlerden çogunda, kuş ve kuşçuluk üst sevyelere çıkmıştır. bu ortada olan bişeydir. herkezde bilmekte,
örnegin içanadoluda karadenizde egede kuşların sitil ve oyun kaliteleri gözle görülecek kadar üst sevyelere çıkmıştır. oadarda eskibir tarihi olmamasına ragmen,bu bölgelerde kuşçuluk.
bence bu işte bölge şehir kuş değil, kuşçuluğumuzu ortaya dökelim yanlışarımızı doğrularımız bildiklerimiz bilmediklerimiz burada paylaşalım ki hepimize bişeyler katsın. kimse bu işte kendini bu işim profesörü sanmasın, her yetiştiricinin kendine has yaşayarak ögrendiği gğzel püs noktalarıvar. bu işin kitabıdayok okuluda yok. oyüzden bırakalım ali veli ankara mardin burada güğzel paylaşımlarla ve güzel bilgilerle birbirimzi aydınlatalım.
herkeze saygılar.
kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

2/2/2011, 5:40 pm
merhabalar güreş bizim atasporumuz,ama yabancılar bu spor dalında bizden basarılı.görünen oki kuşculugu ve taklacıları geliştiren bölge icanadolu bölgesi.yigidi öldür hakkını yeme.keşke anlatıldıgı gb olsada bunca emek bunca sene bunca masraf yapılmasa mardin den kuş getirip işi bitirsek.bütün kuşseverler bunu iyi bilir.refik beyi formdan tanıdıgım kadarı ile beyefendi bir insan taklacı konusunda da oldukca bilgili ancak kuş sardırmak bir bilim dalı ve dipsiz bir kuyu.tüm merakcılara selamlar saygılar sunarım.
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

2/2/2011, 10:40 pm
Sevgili Arkadaşlar... Bakıyorum Bölgecilik en nihayetinde, bana ihale edildi gibi görünüyor.Sanki, hiç kimse Bölgecilik yapmıyormuş gibi.Üstelik Bölgecilik benim yaşam tarzıma çok ters bir olgu.Zira konu, isterse özgülde, isterse genel anlamda gelişmiş olsun, ben her zaman için olayı enternasyonalca algılarım.Bu günlerde, yani 5 Şubat'ta, Kızıltepe Güvercin Severler Derneği adına, düzenlemiş olduğumuz, Mardin 1.Kostüm Festivalimiz var.Gerçekten bir heyecan ve yoğunluk yaşıyorum.Festivalimiz bitsin.Bu konu başlığını daha detaylı ve insan onuruna yakışır bir tarzda ele alarak düşüncelerimi siz değerli arkadaşlarla paylaşacağım.Selam ve Saygıyla.
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

3/2/2011, 7:24 am
kuşcu_ahmet demiş ki:merhabalar güreş bizim atasporumuz,ama yabancılar bu spor dalında bizden basarılı.görünen oki kuşculugu ve taklacıları geliştiren bölge icanadolu bölgesi.yigidi öldür hakkını yeme.keşke anlatıldıgı gb olsada bunca emek bunca sene bunca masraf yapılmasa mardin den kuş getirip işi bitirsek.bütün kuşseverler bunu iyi bilir.refik beyi formdan tanıdıgım kadarı ile beyefendi bir insan taklacı konusunda da oldukca bilgili ancak kuş sardırmak bir bilim dalı ve dipsiz bir kuyu.tüm merakcılara selamlar saygılar sunarım.
mardin ve diğer kuşlarımız  1390399058 mardin ve diğer kuşlarımız  1390399058 mardin ve diğer kuşlarımız  1390399058 lol! lol! mardin ve diğer kuşlarımız  3167858558 mardin ve diğer kuşlarımız  3167858558 mardin ve diğer kuşlarımız  3149687655 mardin ve diğer kuşlarımız  3149687655 mardin ve diğer kuşlarımız  3434830833 mardin ve diğer kuşlarımız  1437731403
en güzel cevaplardan biri .....
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

3/2/2011, 9:31 am
bence rekabet basarıyı getırır.kusculugun ılerlemesıne katkısı oluyorsa bırakın bolgecılık olsun.en ıyı kus bızde demenın nesı kotukı.bız bunu gercek hayatda arkadaslarımızlada yapmıyormuyuz.gel gelelımkı bu ısı mardınlılerden daha cok yapan ıllerde ortada neden kımse onlara soz soylemıyor.ornegın sıteye 10 kırıkkalelı kuscu gırıyosa 9un nıkı kırıkkalelı xxx oluyor buda gızlı bır reklam degılmı.yada ankaralılar yapınca neden ses cıkmıyor.kı ben onlarada kızmıyorum.ıyı kus ucuruyolarsa emek verıyolarsa reklamınıda yapacak.anasının ak sutu gıbı helaldır bole kısılere ıllere ovunmek
refik34
refik34

4/2/2011, 11:02 am
Sevgili arkadaşlar eleştiri ağırdı.Dayanamadım fırsat buldum ve yazdım.

Bölgecilik “Belli bir bölgenin çıkarları için çalışma durumu.”
Bölgecilik “Bir bölgenin, ya da bir ülkedeki bölgelerin gelişmesini bölge tasarlamasına konu yapma eylemi”
Bölgecilik “Bir bölgenin çıkarlarının korunmasını, özerkliğinin sağlanmasını, bağımsızlığının gerçekleştirilmesini amaçlayan, çoğu kez ayrılıkçılıkla özdeş sayılan”
Bölgecilik “Bir ülkeyi ya da ülkenin bir parçasını, ayrı ayrı yönetim alanlarına bölmek”
Bölgecilik “Bölgesel verilere çok büyük ağırlık tanıyan bir tasarlama anlayışı geliştirmek”
Bölgecilik Bir kimsenin kendi bulunduğu bölgeyi savunması, başka bölgeler aleyhinde faaliyet göstermesi
Bu durumda, satıcı değiliz güvercinde pazarlamıyoruz. Dolayısıyla, taklacı Mardin güvercini bir gömlek ileridir demek, yukarıda sayılan kriterlere göre nasıl bir bölgecilik oluyor, bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Bilen biri varsa çıksın anlatsın, bizde yüksek yüksek aydınlanalım. Bu anlamda arkadaşların ne söylediklerine ve ne yazdıklarına gerçekten dikkat ederseler çok iyi olur. Gönül kırmak çok kolaydır. Ama almak ise zordur. Çoğu kez ise imkânsızdır.
Yukarıda yazılanlar doğrultusunda;
Bir: ben kendi ailemi seviyorum dolayısıyla ailemin güzel meziyetleri varsa bunları korumak geliştirmek, ileri sürmek ve savunmak benim asıl görevim olmalıdır.
İki: ben kendi Mahallemi seviyorum dolayısıyla mahallemin güzel meziyetleri varsa bunları korumak geliştirmek, ileri sürmek ve savunmak benim asıl görevim olmalıdır.
Üç: ben kendi ilçemi seviyorum dolayısıyla ilçemin güzel meziyetleri varsa bunları korumak geliştirmek, ileri sürmek ve savunmak benim asıl görevim olmalıdır.
Dört: ben kendi Bölgemi seviyorum dolayısıyla Bölgemin güzel meziyetleri varsa bunları korumak geliştirmek, ileri sürmek ve savunmak benim asıl görevim olmalıdır.
Beş: ben kendi ülkemi seviyorum dolayısıyla ülkemin güzel meziyetleri varsa bunları korumak geliştirmek, ileri sürmek ve savunmak benim asıl görevim olmalıdır.
Altı: ben kendi dünyamı seviyorum, dolayısıyla dünyamın diğer gezegenlere karşı, güzel meziyetleri varsa bunları korumak geliştirmek, ileri sürmek ve savunmak benim asıl görevim olmalıdır.
Yukarıda yazdım yine söylemek istiyorum. Bölgecilik anlayışımın mayasını bu değerler oluşturuyor. Zira benim enternasyonal algılarıma göre durumda böyledir. Bu duygu ve düşünceye rağmen ben Mardin güvercininden ve özelliklerinden söz ederken veya savunurken, korumak ve geliştirmek isterken, bunları ileri sürerek bu güvercinlerin bir gömlek ileri olduğunu yukarıdaki duygu ve düşüncelere paralel söylemek veya yazmak bölgecilik oluyorsa ben bölgecilik yapıyorum. Selam ve Saygıyla

avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

4/2/2011, 12:35 pm
HEPSİ HOŞ ALA GÜZEEL BİR YAZI TEK BİR ŞEYE KATILAMIYACAM REFİK BEY KENDİ ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR BENCE MARDİN GÜVERCİNİ BİR GÖMLEK İLERİ DEĞİLDİR HİÇ BİR ŞEHRİN GÜVERCİNİ BİR GÖMLEK İLERİ GİDEMEZ İLLAKİ BAŞKA ŞEHİRDE BAŞKA YÖRENİN BİR KUŞU ÇIKAR GEÇER BUDA REKORU EGALE ETMEK OLUR O YÜZDEN O FİKİR TAMAMEN YANLIŞ .BENCE UÇURTUP OYNATAN KRİTERLERİ YAKALAYAN EKSİĞİ OLAN KUŞCUYA GÖRE BİR GÖMLEK İLERİ DENMELİ BU SÖZLERİNİZ BÜYÜK OLAYLARA GEBE OLUR FARKINDA OLMADAN BENDE DERİMKİ AHANDA BURDAKİ BÜTÜN MİLLET DUYAN DUYMAYANLARA DESİN BENİM KUŞUM HER HALİ İLE MARDİNDE NEKADAR KUŞ VARSA HEPSİNE UÇAR ...
VE HEPSİNDEN BİR GÖMLEK DEĞİL 10 GÖMLEK İLERİDİR ...
BUDA BENİM GÖRÜŞÜM DEDİĞİM ANDA BEN TAMAMEN GAFLET İÇİNDE OLURUM ...
ONUN İÇİN YUKARIDA DEDİĞİNİZE KATILMIYORUM BU DEDİĞİNİZ ANCAK BİR ÇABA GÖSTERİLİP BİR FESTİVAL DÜZENLENİR İLLER ARASI KATILIM SAĞLANIR TARAFSIZ DÜRÜST HAKEMLER TAYİN EDİLİR İZLETİLİR KARAR VERİLİR BUNUN KARAR MERCİ FERTLERİN YORUMLARI DEĞİL İZLEYEN HAKEMLERİN KARARIDIR....
SELAMLAR..

HAA UNUTMADAN BU ŞEKİLDE FESTİVAL DÜZENLENİRSE İÇTEN GELEREK HİZMET EDERİM HER KONUDA FESTİVAL İÇİN ..

OZAMAN ANLAŞILIR KİM KİMDEN HANGİ KUŞ HANGİNDEN BİR GÖMLEK İLERİ YADA GERİ...
emreert
emreert
Ad Soyad : Emre ERTABAK
Doğum Tarihi : 10/11/81
Forum Kayıt : 09/01/09
http://www.abantavcilik.com

4/2/2011, 12:59 pm
günümüze bakarak konuşmak gerekirse,oyun kuşunu içanadolu bölgesinde
kuşların performansı yönünden üst seviyede görenlerdenim,sayıları ve rakamları konuşabiliriz..

ayrıca usta-çırak ilişkisinin çok güzel örnekleriyle oyun kuşunu daha ileriye taşıyorlar,bu bölgeyi üst seviyede görmemdeki başka bi örnektir.

geçmişte kuşlar mardinden dünyaya yayılmış diyorsunuz, günümüzde kırıkkaleden,sivastan,kayseriden yayılıyor,bence içanadolu bölgesi bu işi adam gibi yapılıyor.bir pay çıkarmak gerekiyorsa o büyük payı ben içanadoluya veriyorum.
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

4/2/2011, 1:09 pm
sevgili arkadaşlar,abiler;
konuyu açarken rahatsz olduğum durumu anlatmak istedim.Mardin sevdiğimiz bir bölge,çok sevdiğimiz dostlarımız ve arkadaşlarımız var o konuda zaten hiçbir sıkıntı yok.her yerde olduğu gibi mardindede iyi kuş kötü kuş vardır.şimdi konuşulanları okuuyunca sanki mardinde hep iyi kuş uçar kötü kuş hiç yokmuş gibi bir anlam kazanıyor okuyan insanlarda.halbu ki anlatılan yazılan gibi bir durum olsaydı tüm dünya mardinden kuş alıp hiç uğraşmadan keyfini çıkarırdı.şimdi burda bazı şeyleri kabul etmek lazım öncelikle mardin de normal olarak iyi kuş kötü kuş var.siz değerli büyüklerimizin her konu satır aralarında mardinin kuşlarının bir gömlek üstün olduğunu ve 4x4lük bir kuş tarifiyle onu hayatımız boyunca karşımıza çıkmayacağı gibi anlatıyorsunuz ve ben nedense hep yanlış olduğunu düşünüyorum.Türkiyede iyi kuş heryerde var.Refik bey bu arada güzelce konuyu açıp tartışıyoruz ,kimseye ağır ithamda bulunmadım.burdaki herkez iyi şeyler yapmak istiyorsa doğruya doğru yanlışa yanlış demek herkez için önemli olmalıdır.forumda sadece mardin kuşlarını konuşacaksak,herkez bulunduğu yerin kuşlarının özelliklerini yazsın.bu seferde hiç içinden çıkamıyacağımız bir durumla karşılarşırız.bence türkiyemizin heryerinde aynı özelliklerde kuşlar olmuştur.oranın buranın hiçbir önemi yok.kuşu kim uçuruyorsa kuş onun kuşudur.saygılar herkeze..
kuşcu_ahmet

4/2/2011, 4:39 pm
merhabalar refik bey konu kuş olunca bölgecilik hakkında söylemlerinize katılmıyorum.kuş konusunda bölgecilik yapılmasında da bir anormallik görmüyorum.kaliteyi yakalamak adına faydalı olacagı kanatindeyim.bende taklacıya aşırı meraklı insanım. 46 yaşımdayım ara vermeden 34 senedir bu merakımı devam ettirmekteyim.kimseden kuş almadım ama kuş hediye ettim.mademki yapıcı oldugunuzu söylüyorsunuz size bir teklifim var.size bircift yavru hediye edeyim sizde bana kuşları ucurup deneyelim.sonra bu formda sonucu paylaşalım.özeleştiride bulunalım.cıtayı yukarı yükselmiş oluruz.kardeşlik adına selamlar saygılar sunarım.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

4/2/2011, 5:16 pm
Bugün dogum günüm, bende hediye kus istiyom king
refik34
refik34

6/2/2011, 3:23 pm
Sevgili Avcı arkadaş…
Evet, nicelik olarak doğrudur. Aynı ırkta kuş kuştan üstündür. Ama benim özgülde dile getirmek istediğim şey niteliktir.Selam ve Saygıyla
refik34
refik34

6/2/2011, 3:32 pm
Sevgili Kadırsulun Arkadaş…
Mardin’de hiç kötü güvercin yokmuş gibi kimse bir anlam çıkarmasın. Bu manada Mardin’de kötü güvercin az değil çok güvercin vardır.
Siz ithamda bulundunuz demiyorumki bölgecilik noktasında gelebilecek eleştiriyi kabul etmiyorum şeklinde yazmıştım. Ve bu bağlamda arkadaşlar söylediklerine yazdıklarına dikkat etmelerini istirham etmiştim. Selam ve Saygıyla
refik34
refik34

6/2/2011, 3:38 pm
Sevgili Kuçu_Ahmet arkadaş…
Ben kendimi bildim bileli kuşçuyum. Sizin teklifiniz beni incitmez ve benin için eksiklikte sayılmaz. Teklifinizi baş göz üstüne kabul ediyorum. Derneğimizin adresini ve telefonumu aşağıya yazıyorum. Selam ve Saygıyla

Kızıltepe Güvercin Severler Derneği 604 Sokak No:7 Kızıltepe/Mardin
TLF:0534 973 37 33
refik34
refik34

6/2/2011, 3:40 pm
Sevgili emreert buda senin düşüncen saygı duyarım.Selam ve Saygıyla
refik34
refik34

6/2/2011, 3:43 pm
Kuşçu Murat Arkadaş...
Mardin'den aldırtma imkanın varsa, bende sana bir güvercin hediye etmek isterim.Selam ve Saygıyla
kuşcu_ahmet

6/2/2011, 5:52 pm
mrb refik bey tlf kayıt ettim. malum burası kış memleketi kuşları 3 ayın başında eşe atarım.5,6aylarda yavruları gönderirim.Allahtan bir mani olmazsa.benim tlf 05322565867 msn suadam_38@hotmail.com. kardeşlik adına selamlarımı saygılarımı sunarım.
kuşcu_ahmet

6/2/2011, 6:00 pm
mrb murat bey ziyaret ederseniz bizi neden olmasın.kardeşlik adına selamlar saygılar sunarım.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

7/2/2011, 2:47 am
mardin ve diğer kuşlarımız  582302429 sag olun var olun insallah

Saygilar
tlgtck
tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10

7/2/2011, 4:26 pm
Son yıllarda kuş deneyerek,gezerek,görerek,araştırarak,kendi çapımda birçok şey gördüm. Sonra baktım çogu şey palavra gezmeyi de bıraktım..Internet'e bakınca efsane kuşlar,süper ötesi,şampiyon kuşlar,rekortmenler bütün Türkiye'yi sarmış gibi. Gerçege bakıyorsun,bunun tam aksi..Hatta millet dogru düzgün uçacak kuş bulamıyor. Sanal alemde de efsaneler uçurulmaya devam ediyor. Gerçek yaşamla da sanal alemin pek ilgisi yok.
Sanal alem,yalan alem !
Şu anda Türkiye'de genel anlamıyla fazla bir şey yok. En azından zevk kuşçuluguna hitap edecek kuşlar yok..Haa diyorsak ki; yaboz inişli,fısfıs,uçuşu bozuk,martı gibi sefer yapan,bugün var yarın yok kuşlardan piyasada yeterince var...Tabii ki güvercinlerin canlı varlık oldugunu unutmamak gerekir,olayları abartmamak gerekir ki, Internet-Sanal kuşçuluk sanal efsaneler yaratmış.. Son yıllarda kendimde aktif olarak gezme,kuş deneme,gezenlerin görüşünü alma,tarafsız oldugunu düşündügüm kişilerin bilgisine başvurma sonucu genel olarak şu tablo ortaya çıkıyor..
Bu kuşların en olası kökeni Mardin-Urfa bölgesidir. Uçurumculuk yönüyle eski gücünde olmasa da yinde de en yi damızlık,güçlü kan hattına sahip kuşlar bu bölgeden çıkar. Bazı kuşçular zor da olsa bulabiliyor..
Samsun: Çeşitli arkadaşlar,yine en son tarafsız oldugunu düşündügüm bir kuşçunun Samsun'da eski kuşların kalmadıgı zamanında satılma ve hırsızlık nedenleriyle.
Ankara,Çankırı,Kütahya çok fazla fiyasko kuş çıkıyor. Kırıkkale %50 fiyasko %50 iyi
Kayseri: Hem arkadaşlar hem de yine en son bir 60 yaşındaki Kayserili bir kuşçunun Kayseride'de hırsızlık nedeniyle eski kanların kalmadıgı yönünde..
Sivas: Çogu kuşçunun tercihidir. Orta seviyelerdedir.
Erzurum: Çakmaklı,beyaz,alalarıyla meşhurdu. Şu an ki durumu muamma..
Kars her zaman iyi damarlar oldugu söylenir ama uzak memleket oldugu için fazla bir şey söylemek zor. Van'da askerlik yapan arkadaşlarımız vardı,birkaç kuş uçurmuştuk ama tam bir şey söylemek dogru olmaz.
Nevşehir,Malatya,Diyarbakır: Fazla ön planda olmasalar da iyi uçurum kuşları vardır..
Velhasıl kelam,Önceden herkes kendi zevki için uçurumculuk yapardı,elindeki kuşları havaya çıkarırdı. Zevk uçurumculugu gittikçe bitiyor. Son yıllarda zevk için,kendi zevkim için kuş uçuruyorum diyen kaç kişiye rastladık? Zevk kuşçulugu,zevk uçurumculugu bitti,bu iş bitti.
refik34
refik34

7/2/2011, 8:56 pm
Sevgili tlgtck Arkadaş...
"Bu iş bitti" demek bir yılgınlık ifadesidir.Bu güzel hobiyi öldürmemek uğruna yılmadan mücadele etmek gerekir diye düşünüyorum.Sevgi ve Saygıyla
oyun_kusları
oyun_kusları
Ad Soyad : E..Aras
Doğum Tarihi : 28/08/75
Forum Kayıt : 14/10/08
http://oyunkuslari.sitemynet.com

7/2/2011, 9:36 pm
S.Aleyküm güzel bi konu herkez bilgilerini düşüncelerini ifade etmiş bende kendi düşüncelerimi söylemek isterim günümüzde iyi kuşun bölgesi kalmadı çünkü mesafeler kısaldıkça imkanlar çogaldıkça her yörenin kuşu Türkiye geneline dagıldı ve farklı ırklarla kırılarak yeni yeni soylarda ortaya çıktı bu kuşları bir yöreye baglamak artık imkansız şuan Türkiye genelinde gidebilme ve gezebilme imkanım oldugu yörelerde en iyi kuşları Ankara ve Kayseri yöresinde seyretme imkanım oldu tabiki görmedigimiz bilmedigimiz bir çok yer vardır ama işin birde şu yönü var Ankara Kayseri Kırıkkale veya çevre illerinde eski veya yeni iyi oynayan soylar araştırıldıgında ya Mardin yada Urfa yöresine ait kuşlar veya onların farkılı yörelere ait kuşlarla eşlemesinden çıktıgı görülmektedir Mardin ve Urfa kuşları şuan iyi diye beslenen kuşların genelinde biryerdende olsa mutlaka giriyor örnegin Kayseride uçan kuşların bir kısmında eski Urfa kuşları bulunmaktadır örnegin Ankaranın eski namlı soylarında Urfa ve Mardin kuşlarının soyu bulunmaktadır ve bunun gibi bir çok örnek var isim vermek istemiyorum çünkü sonradan gereksiz polimikler ortaya çıkıyor Ankara Kayseri ve çevre illerinde bulunan iyi soyların içinde bir yerdende olsa illaki Urfa ve Mardin kuşları bulunmaktadır.. Fakat şuan Urfa veya Mardinde diger yörelere göre çokmu iyi kuşlar var derseniz o konu tartışılır baştada dedigim gibi mesafeler kısaldıkça imkanlar çogaldıkça her yörenin kuşu heryerde oldu ve kırılmalarla yeni ırklar oluştu bu ırkların içindede çok iyi kuşlar çıktı buda zaman zaman arkadaşlar vasıtasıyla duyulur görülür oldu kısaca yıl 2011 iyi kuşlar Türkiyenin her yöresinde uçuyor fakat bu soyların ve kuşların varolmasında Mardin ve Urfanın çok büyük rolü olmuştur bunuda inkar etmemek gerekir diye düşünüyorum..........Erdekten sevgi saygılar
gursel
gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10

7/2/2011, 10:24 pm
sayin tolga kardesim demekki cok gezmisin ama yani basindaki istanbullu iyi kus ucuran arkadaslari gormemisin 2006 2007 2008 2009 turkiye sanpiyonlari istanbuldan cikmistir ben kendim ankaraliyim 2008 de izindeyken temmuz ayiydi ankarada kus seyrededik istanbulda kus seyrettik masallah kusta super oynadi valla 80 metrenin altina dusmedi 9la12 takla arasi size tavsiyem istanbulu biraz daha arastirmaniz turkiyenin hertarafinda kus var yeterki arkadaslar ucursun iyi kuslar cikacaktir tesekurler
Similar topics