YAVRU KUŞU NE ZAMAN HAVAYA VERMELİYİZ.
+6
kadirsulun
gursel
malibadur
technic
KARAOGLU
Kırıkkaleli Haydar
10 posters
- Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10
YAVRU KUŞU NE ZAMAN HAVAYA VERMELİYİZ.
1/4/2011, 5:49 pm
İki yavru uçuruyorum önem verdiğim yavrular bugün birisi geldi biraz erken biraz daha güçlensinler dedi.şimdi yorarsan seslerini kırarsın ,heveslerini azaltırsın gibi sözler etti kafam karıştı. Yavrular 3 aylık burun etleri beyazlaştı.kalktımı yanlarında eke kuş olmadan 10 dakika kadar uçuyorlar bir tanesi taklayı çevirdi .
Geri: YAVRU KUŞU NE ZAMAN HAVAYA VERMELİYİZ.
4/4/2011, 4:09 pm
yavru ilk kanat tuyunu attimi ucmaya hazirdir
tabiki daha oncede ucar ama normal zamani budur
slmlar ankarali seckin belcika.
tabiki daha oncede ucar ama normal zamani budur
slmlar ankarali seckin belcika.
- Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10
4/4/2011, 5:35 pm
teşekkürler
- technic
Ad Soyad : EMRAH
Forum Kayıt : 07/03/11
4/4/2011, 11:32 pm
45 gün'lük olduklarında uçurabılırsın
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
7/4/2011, 8:40 am
selam arkadaşlar yavru kuşu kovalayıp taklayı döndürdüyse ve 10 dakika uçuyor diyosun bence kapatıp vucut ve kanat tüyüne tamamlamasına beklemelisin .kovalamaya devam edersen takla atmayı bırakıyolar ve daha sonrada bu alışkanlık bazılarında devam ediyor.bu benim düşüncem .tüm güvercin severler selamlar.
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
8/4/2011, 9:23 pm
selamlar mehmet ali sana yuzde yuz katiliyorum yavru taklayi doderdikten sonra kanat kuyruk almak lazim o zaman yovru tam kendini buluyor bir veya iki hafta kovaladiktan sonra randiman almaya basliyorsun saygilar
- kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08
10/4/2011, 6:43 am
arkadaşlar herkezin düşüncesine saygım var ama şu kanat kuyruk alma olayına ben karşıyım.o şekilde yapmaktansa kuşu kaldırmazsın olur biter kuş tüye girecekken sen kuşu daha çok yoruyorsun doğanın bir kanunu var bırak hayvan kendi tüyünü kendi tamamlasın.benim düşüncem kanat aldığın zaman sesi kısılabilir son 3 teleğe geldiği zaman kesersin makasla o zamanı gelince atar yeniler.sizin dediğiniz gibi olsa o zaman tüy zamanı yolarsın kuşu kaz gibi hepsini 1 ayda dizer hemen uçuma verirsin ama onunda bi anatomisi var.ayrıca kuşun içinde ne varsa onu yapar arkadaşlar kuş neden takla atmayı bıraksın tam tersi üzerine koyması lazım uçurdukça ,takla atmayı bırakıyorsa o zaman kuşun kanında bir sorun var.2yaşındaki hiç uçmamış hayvanı kaldır düzenli uçur oda yavru gibi üzerine koyması lazım.yanlış anlaşılmasın bu benim kendi düşüncem.saygılar.
- ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10
10/4/2011, 12:06 pm
bence de
10/4/2011, 12:25 pm
kadirsulun demiş ki:arkadaşlar herkezin düşüncesine saygım var ama şu kanat kuyruk alma olayına ben karşıyım.o şekilde yapmaktansa kuşu kaldırmazsın olur biter kuş tüye girecekken sen kuşu daha çok yoruyorsun doğanın bir kanunu var bırak hayvan kendi tüyünü kendi tamamlasın.benim düşüncem kanat aldığın zaman sesi kısılabilir son 3 teleğe geldiği zaman kesersin makasla o zamanı gelince atar yeniler.sizin dediğiniz gibi olsa o zaman tüy zamanı yolarsın kuşu kaz gibi hepsini 1 ayda dizer hemen uçuma verirsin ama onunda bi anatomisi var.ayrıca kuşun içinde ne varsa onu yapar arkadaşlar kuş neden takla atmayı bıraksın tam tersi üzerine koyması lazım uçurdukça ,takla atmayı bırakıyorsa o zaman kuşun kanında bir sorun var.2yaşındaki hiç uçmamış hayvanı kaldır düzenli uçur oda yavru gibi üzerine koyması lazım.yanlış anlaşılmasın bu benim kendi düşüncem.saygılar.
Bence Gürsel arkadaşımız demek istediğide o kanat kuyruk makaslamak ama söyleyiş şekli biraz değişik olduğu için yanlış anlaşılmalar oldu sanırım.
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
10/4/2011, 6:30 pm
kadir kardesim selamlar demek istegim biraz yanlis anlasilmis ben kanat kuyruk makaslamaktan soz etmiyorum yovru tuye girdiginde kanat kuyruk almaktan soz ediyorum yavru tuye girdiginde zaten ondan raduman alacagimi zannetmedimden kusu ucurdugum da fazla caninin yanmamisi icin ben boyle yapiyorum buyuklerimden de boyle gordum herkesin oyun kusu anlayisina saygi duyuyorum tesekurler saygilar
12/4/2011, 6:59 pm
Sevgili Haydar Arkadaş...
Yavru güvercin uçuş için ön hazırlığı tamamlanmışsa yani; inmesini istediğimiz yerde yeteri kadar güneşlenebilmisse yemini ve suyunu güneşleneceği yerde almışsa ve karaoğlu arkadaşın söylediği gibi orta telek kanadı yeşermişse konu başlığına uygun güvercinin uçuşa hazır demektir.Selam ve Saygıyla
Yavru güvercin uçuş için ön hazırlığı tamamlanmışsa yani; inmesini istediğimiz yerde yeteri kadar güneşlenebilmisse yemini ve suyunu güneşleneceği yerde almışsa ve karaoğlu arkadaşın söylediği gibi orta telek kanadı yeşermişse konu başlığına uygun güvercinin uçuşa hazır demektir.Selam ve Saygıyla
- MisafirMisafir
13/4/2011, 10:31 am
Kuşlar 3 aylık olmuş daha mı uçmasın 40 günü geçtimi sağlıklı yavru kaldırılabilir, taklayı dönderdikten sonra kimi arkadaşlar gibi tüyü bekler kimi oyun söktürüp son 2 teleğe gelinceye kadar uçurur.
O azıları da değiştirdiği zaman tekrar kaldırılabilir...
Ben kuşa göre tercih yapmaktan yanayım çok çabuk sökülen hemen serte giren kuşlarsa takladan sonra yatırıp tüyü beklemek daha iyi kaybolmaz hem ekeleştiği zaman daha güçlü ve daha istekli olur...
Eğer uzun sürede serte başlıyor çok uzun zaman takla dönme aşamasında kalıyorsa son azılara kadar uçurmak daha güzel...
O azıları da değiştirdiği zaman tekrar kaldırılabilir...
Ben kuşa göre tercih yapmaktan yanayım çok çabuk sökülen hemen serte giren kuşlarsa takladan sonra yatırıp tüyü beklemek daha iyi kaybolmaz hem ekeleştiği zaman daha güçlü ve daha istekli olur...
Eğer uzun sürede serte başlıyor çok uzun zaman takla dönme aşamasında kalıyorsa son azılara kadar uçurmak daha güzel...
- malibadur
13/4/2011, 9:12 pm
bakın arkadaşlar çok bilmiyorum ukalalıkta yapmak beni aşar kendi bildiim doruları paylaşıyom.benim en baştaki yazdığımı okuyn .konuyu saptırmayın.
13/4/2011, 9:39 pm
Selam,
hepimiz kesinlikle herseyi biliyor degiliz, ...
Uygar kardesimiz güzel demis, "kusa göre tercih" diye, bunuda yapabilmek icin herhalde o kusu ve o damari tanimak gerek, yani deneyimli olmak elindeki kus ile, ... onca kuscu kesinlikle farkli farkli yöntemler ile bu isi basariyordur, veya basaramiyordur, ...
Ucacak kus kendini belli eder, Refik dayida güzel demis, az cok yerinide bilmesi gerek, ucar ama nereye, ardindan seni yollara düsürecek ise güle güle, ...
Kimi rehber ile ucurtur, kimi yavrulari aralarinda (ücer grup olarak, kimi dörder), alcalani ile yükseleni ayirir ondan sonra, ... kus cok olunca bu ucurtmada yorucu ve zor oluyor, az ve öz olur ise daha güzel bence, ... benim bir tanidigim var, kuslari hep "oyunlu" sabah saliyor, toplu halde, taki aksama kadar, hepside garantili, simdi sorsam nasil bu hale getirdin kuslari diye, onlar kendiliginden bu hale geldi der, hani nasil besledigini gördüm, misafiri oldum bir kac kez, ... bilincli eslesme sonucu ve eslestirdigi kuslar hakkinda bilgi olsa gerek bu isin sirri, birazda sans kesinlikle, kim bosuna yem yedirtmek isterki, hele performans kusuna, ... kus bu, illaki ucacak, ... istahli istahli daireler cizer alcakta, yuvada iken erkenden durdugu yerde kanatlarini cirpar, gör beni der adeta, kapiyi acta ucim, ... Allah herkesin gönlüne göre verir insallah !
Saygilar
hepimiz kesinlikle herseyi biliyor degiliz, ...
Uygar kardesimiz güzel demis, "kusa göre tercih" diye, bunuda yapabilmek icin herhalde o kusu ve o damari tanimak gerek, yani deneyimli olmak elindeki kus ile, ... onca kuscu kesinlikle farkli farkli yöntemler ile bu isi basariyordur, veya basaramiyordur, ...
Ucacak kus kendini belli eder, Refik dayida güzel demis, az cok yerinide bilmesi gerek, ucar ama nereye, ardindan seni yollara düsürecek ise güle güle, ...
Kimi rehber ile ucurtur, kimi yavrulari aralarinda (ücer grup olarak, kimi dörder), alcalani ile yükseleni ayirir ondan sonra, ... kus cok olunca bu ucurtmada yorucu ve zor oluyor, az ve öz olur ise daha güzel bence, ... benim bir tanidigim var, kuslari hep "oyunlu" sabah saliyor, toplu halde, taki aksama kadar, hepside garantili, simdi sorsam nasil bu hale getirdin kuslari diye, onlar kendiliginden bu hale geldi der, hani nasil besledigini gördüm, misafiri oldum bir kac kez, ... bilincli eslesme sonucu ve eslestirdigi kuslar hakkinda bilgi olsa gerek bu isin sirri, birazda sans kesinlikle, kim bosuna yem yedirtmek isterki, hele performans kusuna, ... kus bu, illaki ucacak, ... istahli istahli daireler cizer alcakta, yuvada iken erkenden durdugu yerde kanatlarini cirpar, gör beni der adeta, kapiyi acta ucim, ... Allah herkesin gönlüne göre verir insallah !
Saygilar
- malibadur
13/4/2011, 9:48 pm
bak murat kardeşim allah her insana gönlüne göre(herşeyi veriyor) kuşları da veriyo ama bizler paylaş mayı bilmiyoz.
13/4/2011, 9:56 pm
Kesinlikle abicigim, digerinin malina, kusuna, ona buna kem göz ile bakmak kadere isyan gibidir, ... er yada gec hersey olacagina varir insallah, ...
Su an Türkiyemizde bir sirkelenme var, kalkinmis tüm topluluklar bu yollardan gecti, ne hikmet ise bizim isimiz bu konuda biraz daha zor gibi, ...
Allah sonumuzu hàyir eder insallah, ... ama biz böyle degildik, bunuda inkar etmiyelim, ... birden böyle oluverdik, gelde anla, ...
Saygilar
Su an Türkiyemizde bir sirkelenme var, kalkinmis tüm topluluklar bu yollardan gecti, ne hikmet ise bizim isimiz bu konuda biraz daha zor gibi, ...
Allah sonumuzu hàyir eder insallah, ... ama biz böyle degildik, bunuda inkar etmiyelim, ... birden böyle oluverdik, gelde anla, ...
Saygilar
- malibadur
13/4/2011, 10:03 pm
biz büyüktük gene büyüğüz insanlarımız anlasa güvevercinde bazı şeyleri anlamıyor,iyi her zaman kazanacak.bu bi abimizin sözü.hayat kötüde var var iyide ama iyiler mücadele yapacak.