TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?
+13
Kuscu-Murat
security
takla17
bekir79
malibadur
DELIYUREK41
emreert
Gökhan Tan
ali memati
avcıı
kırıkkaleli metin
kuscu47
ASGYB
17 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
Geri: TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?
7/3/2011, 11:55 pm
sevgili duman beni mazur gör öyle bir başlık açmışsınki sanki tıp dili mubarek:))helede benim gibi cahil biri bu başlıktan pek bi şey anlamaz,ben yinede sana deger verdigim için anladıgım kadarıyla bi şeyler yazayım dedim,kuşlara ne zaman degişik bir kan lazım,butun merakçı arkadaşlar bilirki gerçek merakçı tum hayatı boyunca en iyisine ulaşmak için çalışır,diyelimki elindeki kan,havada fazla uçar sık sık sefere gelmez,hemen sefere sık sık gelen havada fazla uçmayan bir dişi veya erkek temiz kan arar oyle dener yada elindeki damar havaya dayanıksızsa bu sefer tam tersini arar,umutlarına ulaşmak için kuşlarını çarpraz eşleştirmeye başlar taki netice alıncaya kadar ama bunun için kaç yıl geçmesi lazım bunu allah bilir ama temiz kan bulmuşsa ve birazda şansı yaver giderse kısa zamande iyi sonuçlar elde edebilir bu benim bildigim yol duman kardeş
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
selamlar kazım bey,
şimdi kuşlarımıza iki şekilde kan gireriz
1.kuşlarımızın kalitesini prformansını yükseltmek veyahut sertlik gevşeklik vermek için
2.ci ise esasönemli olandır. elimizde iyibir nesil var yıllrdır devam ediyoruz. hayvanlarımızdan memnunuz. ama belirli bi dönem sonra sıkışıp kalırız. devamlı aynı kandan akrabalarla üretim yaptığımız için kuşlarda eksiklikler,hatalar ,gevşemeler,sıkılaşmalar,sakatlıklar, performans eksikleri, vb olaylar kan yaklaşmasından kaynaklanmaktadır.
damızlıkçılıkta aslında altın kural ayrı kanla yavru almak daha iyidir.ama günümüzde nesillere güvenmediğimiz için herkez bende dahil kendi kanıyla yavru almayı terçih ediyoruz. belirli bi zaman sonra bogulup sıkışıp kalıyoruz. böyle zamanlarda ise, bilindik bir nesilden ve kuşlarımızın sitillerine uygun bir kuşu damızlıgına güvendiğimiz bir kuşumuzla eş edip,
ha burda ince bi ayrıntı var ( şimdi iki iyiden iyi çıkmıyo diyoruz çogumuz bununnedeni birincisi;iki nesil birleştirilince aldığımız yavru performan vermeyebilr vebirde iyi diye vurduğumuz kuşun iyi olduğuna damızlık olduğuna eminmiyiz her iyi oynuyan kuş damızlık olamaz. çıkma tabir ettiğimiz kuşlar var dır güzel oynuyan, çok sıkı bir kuşla vasıfsız gevşek nesilsiz kuşlardan çıkar genelde bu kuşlardan alına yavrular nadiren çok üstün performans sergileyeilr ancak çıkmadır altında yavru gelmez.) neyse konuya dönelim eş ettiğimiz neslimize uygun nesilli kuşu kuşumuz vurduğumuzda çıkan yavruları degerlendirmeyecegiz.
bu çıkan yavruları tekrar kendi neslimize vuracagız bunların altından gelen yavruları uçurup performans degerlendirmesi yapacagız. kısacası kan sokmak nesile böyle olur.
herkeze saygılar kırıkkaleli metin
şimdi kuşlarımıza iki şekilde kan gireriz
1.kuşlarımızın kalitesini prformansını yükseltmek veyahut sertlik gevşeklik vermek için
2.ci ise esasönemli olandır. elimizde iyibir nesil var yıllrdır devam ediyoruz. hayvanlarımızdan memnunuz. ama belirli bi dönem sonra sıkışıp kalırız. devamlı aynı kandan akrabalarla üretim yaptığımız için kuşlarda eksiklikler,hatalar ,gevşemeler,sıkılaşmalar,sakatlıklar, performans eksikleri, vb olaylar kan yaklaşmasından kaynaklanmaktadır.
damızlıkçılıkta aslında altın kural ayrı kanla yavru almak daha iyidir.ama günümüzde nesillere güvenmediğimiz için herkez bende dahil kendi kanıyla yavru almayı terçih ediyoruz. belirli bi zaman sonra bogulup sıkışıp kalıyoruz. böyle zamanlarda ise, bilindik bir nesilden ve kuşlarımızın sitillerine uygun bir kuşu damızlıgına güvendiğimiz bir kuşumuzla eş edip,
ha burda ince bi ayrıntı var ( şimdi iki iyiden iyi çıkmıyo diyoruz çogumuz bununnedeni birincisi;iki nesil birleştirilince aldığımız yavru performan vermeyebilr vebirde iyi diye vurduğumuz kuşun iyi olduğuna damızlık olduğuna eminmiyiz her iyi oynuyan kuş damızlık olamaz. çıkma tabir ettiğimiz kuşlar var dır güzel oynuyan, çok sıkı bir kuşla vasıfsız gevşek nesilsiz kuşlardan çıkar genelde bu kuşlardan alına yavrular nadiren çok üstün performans sergileyeilr ancak çıkmadır altında yavru gelmez.) neyse konuya dönelim eş ettiğimiz neslimize uygun nesilli kuşu kuşumuz vurduğumuzda çıkan yavruları degerlendirmeyecegiz.
bu çıkan yavruları tekrar kendi neslimize vuracagız bunların altından gelen yavruları uçurup performans degerlendirmesi yapacagız. kısacası kan sokmak nesile böyle olur.
herkeze saygılar kırıkkaleli metin
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
KUŞUNDAN SAĞLIKLI YAVRU ALIYOSAN SENİ OYUN BAZINDA TATMİN EDİYORSA KAN OLARAK BİR ŞEYLER YAKALAMIŞ İSEN VE UZUN GİDEN VSR BİR ARAYIŞ İÇİNDE DEĞİL İSEN TATMİN OLMADIĞIN ZAMANA KADAR KAN GİRME GİRECEĞİN ZAMAN MUTLAKA ORJİNALLERİNDEN BİR KAÇ ÇİFT YEDEKLE .
BEN TAVSİYE ETMİYORUM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR KAN GİRMEK İYİDİR AMA KANI BELLİ İSE ASLI ASALETİ BELLİ İSE. BİR ATASÖZÜ İLE NOKTAYI KOYAYIM.
ASIL AZMAZ NESİL AZAR, BAL KOKMAZ YAĞ KOKAR, ONUNDA ASLI AYRANDIR....
KALIN SAĞLICAKLA.
BEN TAVSİYE ETMİYORUM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR KAN GİRMEK İYİDİR AMA KANI BELLİ İSE ASLI ASALETİ BELLİ İSE. BİR ATASÖZÜ İLE NOKTAYI KOYAYIM.
ASIL AZMAZ NESİL AZAR, BAL KOKMAZ YAĞ KOKAR, ONUNDA ASLI AYRANDIR....
KALIN SAĞLICAKLA.
- ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10
S.A Arkadaşlar,
Ben bir merakçının elinde en azından A,B,C diyebileceğimiz iki üç kan bulunması gerektiğini düşünüyorum.yıllarca her kanı, kendi kanında çalışıp,A kanı bozulmaya başladığında bildiğimiz B kanından kan gireriz.
ben kan girmeyide 1- A'dan bir erkek B'den bir dişi, 2-A'dan bi dişi B'den bi erkek olmalı dır diye düşünüyorun bunuda hangi kanın daha baskın olabildiğini göre bilmek için faydalıdır.
buna göre yola devam edilir.B'de bozulma olursa C'den,C'de bozulma olursa A'dan devam edilir.Kısaca A kanına Bkanı karıştırıldığında çıkan yavrulardan A ya dönüş yapmak gerekir.aynısı B ve C içinde geçerlidir.bence kan böyle girilir.tabi bu çalışmalara ömür yeter mi bilmem?
Rabbim herkezin gönlünden geceni bulabilmesi dileğiyle sağlıcakla kalın.
Ben bir merakçının elinde en azından A,B,C diyebileceğimiz iki üç kan bulunması gerektiğini düşünüyorum.yıllarca her kanı, kendi kanında çalışıp,A kanı bozulmaya başladığında bildiğimiz B kanından kan gireriz.
ben kan girmeyide 1- A'dan bir erkek B'den bir dişi, 2-A'dan bi dişi B'den bi erkek olmalı dır diye düşünüyorun bunuda hangi kanın daha baskın olabildiğini göre bilmek için faydalıdır.
buna göre yola devam edilir.B'de bozulma olursa C'den,C'de bozulma olursa A'dan devam edilir.Kısaca A kanına Bkanı karıştırıldığında çıkan yavrulardan A ya dönüş yapmak gerekir.aynısı B ve C içinde geçerlidir.bence kan böyle girilir.tabi bu çalışmalara ömür yeter mi bilmem?
Rabbim herkezin gönlünden geceni bulabilmesi dileğiyle sağlıcakla kalın.
Öncelikle Nihat Bey; Ne münasebet herkesin degisik yaklasimlari olacaktir tabiki,AMA acmis oldugum konu sizinde yazdiginiz gibi algilanabilir caniniz sagolsun,yinede biseyler yazmissiniz size tesekkür ediyorum.
Ismail Bey;Belirli bi ilerleme yaptiginizda sizinde dediginiz gibi iste, ortaya cikacak seyleri önlemek amaciyla kuscunun kusunda gördügü seyler neticesinde artik biseyler yapilmasi gerektini bilmesi gerekiyo ,Direkt yazdim Kan Girmek Asli asaleti belli ise tesekkür ediyorum size.Nezaman ? Nasil? Saygilar sevgiler.
Ismail Bey;Belirli bi ilerleme yaptiginizda sizinde dediginiz gibi iste, ortaya cikacak seyleri önlemek amaciyla kuscunun kusunda gördügü seyler neticesinde artik biseyler yapilmasi gerektini bilmesi gerekiyo ,Direkt yazdim Kan Girmek Asli asaleti belli ise tesekkür ediyorum size.Nezaman ? Nasil? Saygilar sevgiler.
Metin Bey; Konuya yaklasiminiz güzel,kan girmede cinsiyet olarak yaklasimlariniz olsa daha iyi olurdu konuya aciklik getirmek acisindan izlenecek yol acisindan bu isin eskiden oldugu gibi olmadigini artik herkesin kendine ait bilgilerinin oldugunu saniyorum,konuya biraz daha katilim olursa paylasimin Pozitif olacagi kanisindayim.Saygilar sevgiler.
- kırıkkaleli metin
dişisenden erkek yabancı kan olacak
- Gökhan Tan
Doğum Tarihi : 22/01/85
Forum Kayıt : 20/01/11
acaba bu kanı yakalamak icin sıkı bi oyn kuşunu gevşek normal bi kuşa mı eş atmak lazım yoksa sıkı 2 kuşu mu eş atmak lazım oda bi soru aslında bu konu icin ?
8/3/2011, 10:49 pm
Ali Memati Bey; Deneyimleriniz güzel ama burada unutulan cinsiyetlerin secimi bu cok önemli acaba iceri alacaginiz cinsiyet disimi yoksa erkekmi olacak.Daha sonra ilerlenecek yol geliyo,?Nezaman? Yanlis anlasilmasin bu isi cok bildigimden degil bilmedigim seyler varsa yada yanlislarim varsa onlari görmek ,tabiki bu konudaki düsünceler geldikce bende kendi düsüncelerimi aktaricam.Saygilar sevgiler.
- avcıı
KESİNLİKLE IRKA KATILACAK ERKEK OLURSA ELİNİZDEKİ KANDAN BİŞEY BEKLEMEYİN OLSADA ÖLE OLUR IRKI SOYU ERKEK TAŞIR DİŞİ DE ÖNEMLİDİR TARLA İYİ OLURSA VERİMDE İYİ OLUR AMA TOHUM BOZUK OLURSA TARLANIN İYİLİĞİDE FAYDA VERMEZ TOHUM TARLADAN DAHA ÖNEMLİDİR BENCE.....O YÜZDEN DİŞİ KAN KATMALISINIZ EĞER KATACAKSANIZ ..
- avcıı
BİR ŞEYDAHA ÖRNEK OLARAK VEREYİM TEŞBİHTE HATA OLMASIN YANIBAŞIMIZDA IRAK VAR AMERİKA İSTİLA ETTİ ŞEREFSİZLER KADINLARNA KIZLARINA İLİŞTİLER SEBEBİ KANI BOZMAK NESLİ TALAN ETMEK ETTİLERDE YARIDAN FAZLASI DOĞAN ÇOCUKLAR AMERİKALI KANIBOZUKLARINDIR.. TARLA NEKADAR IRAKLI ORJİNAL OLURSA OLSUN ÇIKAN ÜRÜN HASAT İNSANIN KANI BOZULDU......
KUŞLARDA BÖLE ERKEK GETİRDİNMİ KAN KATMAK İÇİN KÜMESİYİN ANASINI AĞLATIR. DİŞİ GETİRECEN..
KUŞLARDA BÖLE ERKEK GETİRDİNMİ KAN KATMAK İÇİN KÜMESİYİN ANASINI AĞLATIR. DİŞİ GETİRECEN..
- kırıkkaleli metin
merabalar ismail bey
çok güzel örnek vermişsiniz
evet kan sokmak kuşa kanı bozmak tır zaten.
diyorsunuzki amarikalı erkekler ıraklıların kanını bozdu. bu örneği verirken zaten cevabıda veriyosunuz. evet kan sokacaksan kuşa dışardan erkek gireceksin bu sizinde söylediğiniz örnekte mevcut.
ayrıca erkekle kan girersen o kümesten hayır bekleme gibi şeylerde yazmışın
kuşarımıza girecegimiz erkek sıradan bir erkek aolmayacak en az beslediğimiz kan kadar kaliteli olucak. siz bunu anlamadınız heralde. özellikle üstüne basarak yazdım. prantez içine aldım. her kuşa güvenemiyoruz hernesle güvenemiyoruz . kolay kolay kan sokmuyoruz çaprazlamayla devam ediyoruz diye söyledim. emin olduğumu i nesil varsa ki bu nesilde zaten kalitedir ozman erkek sokucazki kanı bozalım, aldığımız yavrular yarı kırık olduguından
neyapacakları belli olmayacagı için yeniden bu yavruları geri kendi kanımıza kırdığımızda bir nesle yani birkana yeni birkanın özelliklerini katmış oluruz. biz bu işi yaparız ve şahsıma konuşuyum çok başarılı olduk buda görecelidir insanlara göre ama nacizane biz umduğumuzu bulduk. görüşmek üzere Allaha emanet olun
çok güzel örnek vermişsiniz
evet kan sokmak kuşa kanı bozmak tır zaten.
diyorsunuzki amarikalı erkekler ıraklıların kanını bozdu. bu örneği verirken zaten cevabıda veriyosunuz. evet kan sokacaksan kuşa dışardan erkek gireceksin bu sizinde söylediğiniz örnekte mevcut.
ayrıca erkekle kan girersen o kümesten hayır bekleme gibi şeylerde yazmışın
kuşarımıza girecegimiz erkek sıradan bir erkek aolmayacak en az beslediğimiz kan kadar kaliteli olucak. siz bunu anlamadınız heralde. özellikle üstüne basarak yazdım. prantez içine aldım. her kuşa güvenemiyoruz hernesle güvenemiyoruz . kolay kolay kan sokmuyoruz çaprazlamayla devam ediyoruz diye söyledim. emin olduğumu i nesil varsa ki bu nesilde zaten kalitedir ozman erkek sokucazki kanı bozalım, aldığımız yavrular yarı kırık olduguından
neyapacakları belli olmayacagı için yeniden bu yavruları geri kendi kanımıza kırdığımızda bir nesle yani birkana yeni birkanın özelliklerini katmış oluruz. biz bu işi yaparız ve şahsıma konuşuyum çok başarılı olduk buda görecelidir insanlara göre ama nacizane biz umduğumuzu bulduk. görüşmek üzere Allaha emanet olun
- kırıkkaleli metin
gökan bey bu sorunuz. iki kuşla çözülecek bi soru değil. evet çok sıkı bir kuşa yine çok sıkı bir kuşu vuramazsınız. sıkı kuşunuzu rahatlatacak bir hayvana vurmanız lazımki verim alabilesiniz. ama günümüzde insanların çogunun hatısı burda. eline sıkıbir hayvan geçiyor birde yumuşak birbirine eş ediyor bakıyor aolmadı hani böyle yapmak gerekiyordu diye sonra kendi kendine düşünüyor insan oglu.Gökhan Tan demiş ki:acaba bu kanı yakalamak icin sıkı bi oyn kuşunu gevşek normal bi kuşa mı eş atmak lazım yoksa sıkı 2 kuşu mu eş atmak lazım oda bi soru aslında bu konu icin ?
burda yine nesil kan olayı giriyor
elimizdeki sıkı diye tabir ettiğimiz kuş gerçekten sıkıbir kan taşıyomu ona eminmiyiz gevşek diye tabir ettiğiniz hayvan kanında neslinde böyle bir özellik taşıyomu ona eminmiyiz.önce bu özelliklerin kuşun kanında nesilinde olduğunu bilmek zorundayızki elimize bişeyler geçsin. günümüzde bilinçsizce eşlemelerden biliçsizce kankarıştırmaktan çıkan dünyalarca piyasada kuşlar var
kuşa bakıyosun çoksıkı ama tamamiyle çok kırık bir kuş kendi sıkı ama kanında çok yumuşak damarvar ve sonuç itibariyle hesaplarımız tutmuyor. bilmem anlatabildinmi.
- MisafirMisafir
9/3/2011, 10:23 am
Bende şahsen kan katma taraftarı değilim şayet kuşlarımız yeterince performans gösteriyorsa kan katmak yerine nesli gençleştirmeliyiz...
Eğer gerçekten çıkmaza girdi de kan katma durumuna mecbur kaldıysak bende dişinin kendi kuşumuz olmasına önem veririm yapışma taban taklası özelliklerini dişi kuş taşır dışarıdan sokacağımız bir dişi yapışıyorsa yavrular ve kaybolan zamana yazık olur...
Erkek nesli değiştirecektir elbet ama onuda kriter olarak kuşlarımızın özelliklerinden çok farklı değilde yakın olanı bulabilirsek ve kuşlarımız yumuşak değilse az daha yumuşak bir erkek girersek sorun olmaz diye düşünüyorum...
Eğer gerçekten çıkmaza girdi de kan katma durumuna mecbur kaldıysak bende dişinin kendi kuşumuz olmasına önem veririm yapışma taban taklası özelliklerini dişi kuş taşır dışarıdan sokacağımız bir dişi yapışıyorsa yavrular ve kaybolan zamana yazık olur...
Erkek nesli değiştirecektir elbet ama onuda kriter olarak kuşlarımızın özelliklerinden çok farklı değilde yakın olanı bulabilirsek ve kuşlarımız yumuşak değilse az daha yumuşak bir erkek girersek sorun olmaz diye düşünüyorum...
Merhabalar;Arkadaslar bu konuyu acmamdaki sebep bundan önce acilmis konularin tümünü kapsamasi,bu güne kadar yapilan eslemelerde hep gecmisteki büyüklerimizin yapmis oldugu eslemeler,bu isi yaparken hep söyle düsünmüsümdür ---Eski Kuscularin göremediklerini görebiliyormuyum----- bunuda görebilmek icin bütün anlatilanlardan bisey cikarmak gerekiyo yani -- kisinin kendi düsüncesinin olusmasi--- bununda olabilmesi icin görüp gecirmek gerekiyo.
Kisacasi Soy icerisindeki calismalariniz size tecrübe kazandiriyo,birde gecmisteki uygulamayla kiyaslama yaptiginizda eger bazi seyleri astiginizi görüyosaniz---önceden görülemeyenleri gördügünüz icin -----bu iste ilerleme katedildiginide görmüs oluyoruz.
Cocuklugumda bu sevdaya gönül verdigim dönemlerde duydugum herseyi, yasarken görmek cabasiyla büyüdüm ama belirli bizaman sonra bu isi yapanlarin hepsininde yanlis yada dogru tecrübelerle ilerledigini gördüm. Bunlardan biride Elinizdeki soy a kan girmek,nasil ve nezaman olmaliydi,elinizdekileri bildiginiz icin ( 6 GENERASYON,(6 GÖBEK )sonra iceri kan girilmesi gereginin olmasi,bunu büyüklerim hep söylerdi hakli olduklarinida gördüm.AMA iceri girilecek kan nasil olmaliydi sorusu karsimiza cikiyo DISI mi? ERKEK mi? Burada bunu uygulayan arkadaslara soruyorum ---HER IKI CINSIYET in vermis olduklari neticeyi yasayan varmi? Bundan sonra ERKEK MI DISIMI olacagi belli oluyo.Suanda yazilanlar icinde ERKEK te var DISI de var Tecrübeleri olan arkadaslarin paylasimda bulunmasini rica etsek.Saygilar sevgiler.
Kisacasi Soy icerisindeki calismalariniz size tecrübe kazandiriyo,birde gecmisteki uygulamayla kiyaslama yaptiginizda eger bazi seyleri astiginizi görüyosaniz---önceden görülemeyenleri gördügünüz icin -----bu iste ilerleme katedildiginide görmüs oluyoruz.
Cocuklugumda bu sevdaya gönül verdigim dönemlerde duydugum herseyi, yasarken görmek cabasiyla büyüdüm ama belirli bizaman sonra bu isi yapanlarin hepsininde yanlis yada dogru tecrübelerle ilerledigini gördüm. Bunlardan biride Elinizdeki soy a kan girmek,nasil ve nezaman olmaliydi,elinizdekileri bildiginiz icin ( 6 GENERASYON,(6 GÖBEK )sonra iceri kan girilmesi gereginin olmasi,bunu büyüklerim hep söylerdi hakli olduklarinida gördüm.AMA iceri girilecek kan nasil olmaliydi sorusu karsimiza cikiyo DISI mi? ERKEK mi? Burada bunu uygulayan arkadaslara soruyorum ---HER IKI CINSIYET in vermis olduklari neticeyi yasayan varmi? Bundan sonra ERKEK MI DISIMI olacagi belli oluyo.Suanda yazilanlar icinde ERKEK te var DISI de var Tecrübeleri olan arkadaslarin paylasimda bulunmasini rica etsek.Saygilar sevgiler.
elimizdeki kuşları sonuna kadar ucurup hayvanın yapacağı en son oyunu izleyip,performasın sınırını belirlememiz gerekir,aynı soydan hem kötü hem iyi hayvalar çıkabilir,biz iyi oyun sergileyenleri birbirine eş yapmalıyız,bu şekilde devam ederken oyun yönünden veya aynı soy devam ettiği için kalıtsal rahatsızlık baş gösderdiği zman o soya kuş girme zamanı gelmiştir.kendi kuşlarımızın oyunu biliyoruz,bu soya gireçeğimiz hayvanlar dişi erkek farketmez oyun yönünden üstün olmalıdır yani kendı kuşlarımızdan daha iyi kuşlarla eş yapmalıyız dişi erkek fark etmez ama damızlıkta dişi kuşu önemi bence daha fazladır.
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
duman arkaş haliyle kan katma mecburiyeti dogarsa,erkek öncelik olmalı zira butun canlılarda erkek baskın ve belirleyicidir,dişi tarla misalidir ne ekersen onu biçersin,muhakkak çorak tarla olmaması kaydıyla,erkek belirleyici rol oynar devamlı,temiz kan erkek bulunmaması halinde dişiyle denenmeli bence ama elden geldigince temiz kan erkek kanı bulunmalı bu benim edindigim tecrube başka arkadaşlarda aksini idda edebilir herkesin kendince dogruları var bizede saygı göstermek düşer selametle kal
Ismail Bey;KESİNLİKLE IRKA KATILACAK ERKEK OLURSA ELİNİZDEKİ KANDAN BİŞEY BEKLEMEYİN OLSADA ÖLE OLUR IRKI SOYU ERKEK TAŞIR DİŞİ DE ÖNEMLİDIR.
demissiniz.Tecrübeleriniz girilecek kan in DISI olmasi yönünde.
Erkek katildiginda olacaklari tecrübeleriniz cercevesinde yazarmisiniz.Saygilar sevgiler.
Erkek katildiginda olacaklari tecrübeleriniz cercevesinde yazarmisiniz.Saygilar sevgiler.
- ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10
Duman kardeşim,
Ben girilecek kana,farklı kandan ama elimizdeki bilindik bi kandan dişi ve erkekle girilmesinden yanayım.bir çok arkadaşımız erkek girip kana daha ağır baskı uygulamak gerektiğini düşünüyorsa da,bu bence bazı dişilere göre ters tepiyor.bunun da olabilme olasılığını düşünerek her iki dişili,erkekli takımlardan alınacak sonuçlarla neyi yakalamak istediğimizi daha iyi görmüş oluyor ve geri dönmek yani asıl kanı yakalamak daha sağlam ve daha kolay oluyor.
Bu benim düşüncem Duman kardeşim,her merakçının deneyimleri farklı olabilir saygım var.
Rabbim herkezin emeğinin karşılığını vermesi dileğiyle,SELAMLAR.
Ben girilecek kana,farklı kandan ama elimizdeki bilindik bi kandan dişi ve erkekle girilmesinden yanayım.bir çok arkadaşımız erkek girip kana daha ağır baskı uygulamak gerektiğini düşünüyorsa da,bu bence bazı dişilere göre ters tepiyor.bunun da olabilme olasılığını düşünerek her iki dişili,erkekli takımlardan alınacak sonuçlarla neyi yakalamak istediğimizi daha iyi görmüş oluyor ve geri dönmek yani asıl kanı yakalamak daha sağlam ve daha kolay oluyor.
Bu benim düşüncem Duman kardeşim,her merakçının deneyimleri farklı olabilir saygım var.
Rabbim herkezin emeğinin karşılığını vermesi dileğiyle,SELAMLAR.
Selam Ali Memati kardes düsüncenize saygi duyuyorum,ilk yazinizda cok güzel belirtmissiniz aslinda yeni düsüncelerin gelmesini bekliyordum,-----S.A Arkadaşlar,
Ben bir merakçının elinde en azından A,B,C diyebileceğimiz iki üç kan bulunması gerektiğini düşünüyorum.yıllarca her kanı, kendi kanında çalışıp,A kanı bozulmaya başladığında bildiğimiz B kanından kan gireriz.--------diye devam eden yaziniz---------Günün birinde Kan Girilmesi gerektigini gösteriyo. Demekki bu is BIRCIFT KUSLA bitmiyormus!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ben bir merakçının elinde en azından A,B,C diyebileceğimiz iki üç kan bulunması gerektiğini düşünüyorum.yıllarca her kanı, kendi kanında çalışıp,A kanı bozulmaya başladığında bildiğimiz B kanından kan gireriz.--------diye devam eden yaziniz---------Günün birinde Kan Girilmesi gerektigini gösteriyo. Demekki bu is BIRCIFT KUSLA bitmiyormus!!!!!!!!!!!!!!!!!
Emre arkadas; Bu isi yapacaksak cok sey farkediyo inan bana bu güne kadar yapilan eslemeler bunu gösteriyo,biraz azim amacimiza ulasmamiza yetiyo.Hele birde Soy umuza girecegimiz Kan sa bu cooooook ama cokkkkkk önemli.Elimizdeki kani korumak,ekleme yaparkende cok dikkat etmeliyiz.Saygilar sevgiler.
Nihat Bey; Genelde arkadaslarimiz sizin dediginiz dogrultuda----duman arkaş haliyle kan katma mecburiyeti dogarsa,erkek öncelik olmalı zira butun canlılarda erkek baskın ve belirleyicidir,---------------diye yazmissiniz,aslinda herkes ayni seyi yapiyo,agzimizdan cikan i duymuyoruz bazen,yanlis anlamayin ben dahil,-------Egerki ERKEK baskin ve belirleyici ise Elimizdeki Soyu bozmak icinmi baskin ve belirleyici nitelikteki Erkegi kana sokuyoruz
anlayamadim.Burada Kan girmek elimizdeki Soy u bozmadan Soyumuzdaki kani biraz olsun sulandirmak yada söyle diyelim olumsuzluklarin dogmasina engel olmayi saglamaksa!!! Neden Erkek Kus giriyoruz
ASGYB demiş ki:Emre arkadas; Bu isi yapacaksak cok sey farkediyo inan bana bu güne kadar yapilan eslemeler bunu gösteriyo,biraz azim amacimiza ulasmamiza yetiyo.Hele birde Soy umuza girecegimiz Kan sa bu cooooook ama cokkkkkk önemli.Elimizdeki kani korumak,ekleme yaparkende cok dikkat etmeliyiz.Saygilar sevgiler.
sızın dıkkat etmeneniz gereken kuşu 2-3 sene izlemeniz,hala oynuyorsa ama sana yetmiyorsa bu kuşdan daha iyi bir kuşla eşle dişi erkek fark etmez.önemli olan kuşun uzun yıllar 4-5 sene oyununu adam gibi sergilemesidir,eş yapacağın kuş senın kuşundan performans yönünden daha kaliteli olması yeterli,önce erkekle eşle olmadımı dişiyle eşlersin eş değiştirisin ve sonunda kuşlarını daha üst seviyeye taşıyabilirsin
herseyi geçtik dişiylemi eşlesem erkeklemi eşlesem diye düşünmeye gerek yok,kuşu izle senın kuslarından üstün olanını seç,erkek dişi fark etmez iyi olanla eşle kuşlarını.
Emre Kardes;Burada mesele benim kuslarimi eslemek degil herkesin bu konudaki fikirlerini almak yani paylasimla yapmis olabilecegimiz yanlisi dogruyu yada izlemis oldugumuz yol u görebilmek.Senin düsüncen de güzel iyi olanla esleyelim.Saygilar sevgiler.
iyi olanı bırakalım,kendi kuşlarımızın eksilerini ve hatalrını belirleyip gireçeğimiz kanda bu eksileri kapatacak özellikler arıyabiliriz,bı konu dipsiz kuyu,ben yüzeysel olarak yaklaştmıştım konuya.
- kırıkkaleli metin
10/3/2011, 6:14 am
kazım bey ben yıllardır aynı kanı besliyorum ve kan sokulmsı gerektiğinde erkek sokuyorum. ve ne kuşlarımın fizigi rengi neden oyun tarzı değişmedi. demekki erkek sokulunca kendimize ait kanı bozmuyormuşuz. sizde deneyin tecrübe edin haklılığımı anlayacaksınız.
ha dişi sokulmazda demiyorum. dişiylede kanınızı soyunuzu kaybetmeyebilirsiniz ama, kuşta dişikuş nesil özelliklerini yavruya daha çok aktarıyo ve dişi kuşu kanımıza soktuğumuzda kendi kuşumuzu değilde dışardan getirdiğimiz kanın yani o neslin takipçisi olduğumuzu düşünüyorum.
ha dişi sokulmazda demiyorum. dişiylede kanınızı soyunuzu kaybetmeyebilirsiniz ama, kuşta dişikuş nesil özelliklerini yavruya daha çok aktarıyo ve dişi kuşu kanımıza soktuğumuzda kendi kuşumuzu değilde dışardan getirdiğimiz kanın yani o neslin takipçisi olduğumuzu düşünüyorum.
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
10/3/2011, 8:21 am
arkadaslar burda cokdaha bılgılı ustalarımız var ıllakı onlar bızden daha tecrubelıdrler denemıslerdır yalnız ben kendı dusuncelerımı ve tecrubelerımı aktarmak ıstıyorum.bıkere dısardan sokulacak kusun cınsıyetı onemlı degıl aradıgımız kusmu degılmı onemlı olan bu olmalı.burdakı yorumlar sankı bır sefer esleme yapılcak gıbı olmus hep.sız o kusu aldıgınızda tek soy ıcın zaten bıkackere kıracaksınız sureklı kendı kanınızdan kuslara vurdugunuzda bıkac nesıl sonra kan yıne sızın soyunuza donecekdır.yeterkı kana katdıgınız kus ıyı kus olsun.kotu ozellıkler her zaman karsımıza cıkar.bır reng olayında bıle yıllar oncesı atarken emın olun kotu vasıflı bır kus katdıgınızda kana hıllarca ızlerı sılınmez.o yuzden cınsıyet ısıne fazla takılmaması gerektıgını dusunuyorum
- avcıı
10/3/2011, 12:19 pm
ASGYB demiş ki:Ismail Bey;KESİNLİKLE IRKA KATILACAK ERKEK OLURSA ELİNİZDEKİ KANDAN BİŞEY BEKLEMEYİN OLSADA ÖLE OLUR IRKI SOYU ERKEK TAŞIR DİŞİ DE ÖNEMLİDIR.
erkek kesinlikle katılmaz yöündeki düşüncem istisnai durumlar dışındadır istisnayı önce açıklıyayım katılacak erkek kendi kuşlarınızın kanından daha iyi ise istikrarlı ise ve aslı asaleti verdiği yavruların kalitesi yıllarca denenmiş netice olumlu ise o şekilde erkekde denenir. fakat tekrarlıyayım kendi kuşlarınızın taşıdığı özelliklerden kesinlikle üstün olmalı eksiksiz demiyorum .
ve istisnai durum dışında kalalar için yani sıradan bir erkek kattığınızda olaki sadece eş ettiğiniz kuşla değilde bir kaç dişiye daha siz görmeden bastı yavruular çıktı siz kendi soyunuz diye beklerken renk fizik kendi kuşlarınıza benzedi sizde kendi kuşunuz olarak gördünüz ve tamamen ilerde kümesiniz değişime asimile olmaya başlar ve elinizdeki bilindik kanıda kaybedersiniz.
KENDİ AÇIMDAN YAZAYIM EĞER BEN KAN KATACAK OLUR İSEM Kİ DÜŞÜNMÜYORUM AMA SIKIŞIRSAM YAVRU ALMAK GÜÇLEŞİRSE SAKATLIKLAR ÇOĞALIRSA TEK BİR DİŞİ KATAR DENERİM BUNU BESLEDİĞİMİZ HAVACILARDA DENEDİK OLUMLU SONUÇ ALDIK KALDIKİ DİŞİYİ KATARKEN BİLE ÇOK ARAŞTIRDIK VE EN AZ BİZİM KUŞLARIMIZIN KANINA EN YAKIN OLANI KALİTESİNE UYANI KATTIK . DAMÜSTÜ KUŞLARIMIZDA HENÜZ BİR SIKINTIMIZ YOK ALLAHIN İZNİ İLE UZUN YILLARDA OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.
10/3/2011, 4:12 pm
Selamlar;Metin Bey burada acmis oldugum konu benim kuslarimla ilgili degil,ortaya acilmis bir konu herkes düsüncesini tecrübelerini yazacak,ilk yazilarinizda benim gördügüm zaten bu isi büyüklerinizden bugüne sürdürdügünüz,inanin bana cok sanslisiniz ama bu sansinda bircok sebebi var Kirikkale yerlesim olarak 30-40 sene öncesine kadar kücük bir yerdi, elinizdeki kuslarda belirli kuslardi,alis verisiniz Ankara; genel olarak diyorum,kan a girilen kuslar zaten yaklasik ayni karekteristik özellikleri tasiyan daha dogrusu yaklasik ayni kuslar,bütün bunlar avantaj(Sans) artik siz nederseniz deyin,Kan Girme olayinda önemli olan in bu oldugu sizinde yadiginiz gibi Erkek te olsa bozulmanin olmayisi cünkü yöre özellikleri ayni kuslar!!!!!Gözlemleriniz simdiye kadar Kirikkale de hala ucan,oynayan kuslarin olmasi.Bunun aksini yapan Kirikkale li arkadaslar hüsrana ugramislardir nedenmi?Yetistirmis oldugunuz Soy un baska bir soyla Erkek katilimiyla bozuk kuslar ortaya cikmistir.Yöresel özellikleri farkli kuslar da Erkek(Baskin gense)isin icinden cikamaz elinizdeki soydan da olursunuz,bunlarda benim izlenimlerim.Saygilar sevgiler.
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3