TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?

+13
Kuscu-Murat
security
takla17
bekir79
malibadur
DELIYUREK41
emreert
Gökhan Tan
ali memati
avcıı
kırıkkaleli metin
kuscu47
ASGYB
17 posters
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 Empty Geri: TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?

10/3/2011, 4:29 pm
Murat Bey,Selamlar kana katilacak kusun iyi olmasi tabiki cok önemli, kötü özellikleri olan kuslar, kus iceri girdiginde sizinde dediginiz gibi yillarinizi verdiginiz Soy kuslarimizi bitiririz,burada gözden kacan daha dogrusu ortaya cikan seyin su olduguna dikkat cekmek istiyorum,---SOY a SOY la ----giris yapilmasi.Soy a giris yapacagimiz kusun Oyun un dan önce Seceresi nin bilinmesi gerekiyo bundan sonrasi iceri girilen kusun saflasmis olmasi bunlar kusculukta incelik isteyen detaylar. .Saygilar sevgiler.
ASGYB
ASGYB

TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 Empty Geri: TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?

10/3/2011, 4:41 pm
Tesekkürler Ismail Bey ; DİŞİYİ KATARKEN BİLE ÇOK ARAŞTIRDIK VE EN AZ BİZİM KUŞLARIMIZIN KANINA EN YAKIN OLANI KALİTESİNE UYANI KATTIK . TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3167858558 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3167858558 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3167858558 :223: yukarida yapmis oldugunuz aciklama bu konunun Püf noktasidir diyebiliriz. TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 4245286173 Tesekkür ederim,Saygilar sevgiler.
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

10/3/2011, 6:09 pm
meraba kazımbey
tabiki insanlara birileri örnek olucak ki o işi benimseyeceğiz.
yalnız biz sadece büyüklerimizden süre gelmiş kalıplaşmış bilgi ve tecrübelerle kuşçuluğumuzu sürdürmüyoruz, ve zaten o şekilde kuşçuluk ileri gitmez.
evetdediğiniz gibi kırıkkalede yetiştik bu yönden avantajlıyız. iyikuş ve kuşçu burda epeyce fazla.ama biz derken sadece kendimden bahsetmiyorum benim bir gurubum var yani ortamın beraber kuş beslediğm insanlar aramızda alavere yaptığımız insanlar biz yıllardır bu damzlıkçılık ve kan katma için ugraşıyoruz ve hep sınuç iyi şekilde ve umduğumuz gibi sonuçlandı. ben demiyorum dışardan dişi kuş sokulmaz diye , dışardan dişi kuş kana sokmak cesaret ister eger elinizdeki soya kana çok değerveriyosanız. bilmiyorum yani bizde dişi kuş çok önemlidir. kan katarken şöyle deyim neslimizden memnun değilsek daha iyibir kana devam etmek istersek ve kendi neslimizdende bişeyler katalım istiyorsak dışardan katılan hayvan anca bu şekilde olur. ve ayrıca sadec kırıkkale kuşu üzerinde çalışmlar yapmadık biz. dışarılardanda kanlar denedik.
bu benim yıllar süren deneyim ve çalışmalarımdan edindiğim bilgiler
bunu rahatlıkla söyleyebilrim.
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

10/3/2011, 6:17 pm
ASGYB demiş ki:Murat Bey,Selamlar kana katilacak kusun iyi olmasi tabiki cok önemli, kötü özellikleri olan kuslar, kus iceri girdiginde sizinde dediginiz gibi yillarinizi verdiginiz Soy kuslarimizi bitiririz,burada gözden kacan daha dogrusu ortaya cikan seyin su olduguna dikkat cekmek istiyorum,---SOY a SOY la ----giris yapilmasi.Soy a giris yapacagimiz kusun Oyun un dan önce Seceresi nin bilinmesi gerekiyo bundan sonrasi iceri girilen kusun saflasmis olmasi bunlar kusculukta incelik isteyen detaylar. .Saygilar sevgiler.
ben sızınle aynı dusuncede degılım.benım ıcın once kusun havadakı performansı sonra seceresı gelır.havada benı tatmın etmeyen kus ısterse padısah soyundan gelsın ıcıme sınmez.ayrıca nekadar falancının kusu bu soy cok ıyıydı dıye anlatılan kuslardan bakdımsa hepsı husran oldu.horozculukda bır tabır vardır ıyı hayvanın kardesı olmaz dıye.tamam soy agacıda onemlı fakat asıl onemlı olan kusun kendısı tabı bu benım dusuncem
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

10/3/2011, 6:21 pm
DELIYUREK41 demiş ki:
ASGYB demiş ki:Murat Bey,Selamlar kana katilacak kusun iyi olmasi tabiki cok önemli, kötü özellikleri olan kuslar, kus iceri girdiginde sizinde dediginiz gibi yillarinizi verdiginiz Soy kuslarimizi bitiririz,burada gözden kacan daha dogrusu ortaya cikan seyin su olduguna dikkat cekmek istiyorum,---SOY a SOY la ----giris yapilmasi.Soy a giris yapacagimiz kusun Oyun un dan önce Seceresi nin bilinmesi gerekiyo bundan sonrasi iceri girilen kusun saflasmis olmasi bunlar kusculukta incelik isteyen detaylar. .Saygilar sevgiler.
ben sızınle aynı dusuncede degılım.benım ıcın once kusun havadakı performansı sonra seceresı gelır.havada benı tatmın etmeyen kus ısterse padısah soyundan gelsın ıcıme sınmez.ayrıca nekadar falancının kusu bu soy cok ıyıydı dıye anlatılan kuslardan bakdımsa hepsı husran oldu.horozculukda bır tabır vardır ıyı hayvanın kardesı olmaz dıye.tamam soy agacıda onemlı fakat asıl onemlı olan kusun kendısı tabı bu benım dusuncem
murat sen yerden göğe kadar haklısın tabiki kuşun önce aoyun kalitesi
ben sadece kan veya nesil derken aslı belliolsun havada neyaprsa yapar demiyorum
benim kuşlarıma katacagım kan dan hayvan sadece asaleti kanında değil havadada olacak ve
bir kanı biliyosam kuşuma katacaksam. o hayvanlardan erkekli dişili en az 8-10 hayvan izlemeliyim ozaman tamam derim ve gönül rahatlığıyla kuşlarıma katarım.
Gökhan Tan
Gökhan Tan
Doğum Tarihi : 22/01/85
Forum Kayıt : 20/01/11

10/3/2011, 7:27 pm
metin abi bilgilendirme icin teşekkürler.ama nedense bazı kuşlarda cok iyi 2 damar olmasına rahmen dediniz gibi her 2 tarafın en az 5 tane yavrusu izlenmiş kendini sökmüş cok güzel bi oyunları vardı.yavrularını aldık bi abimizden ama yavrularda 1.5 sene ucurduk yok ciger acsın yavruya baksın yok kussun derken kuştan cacık olmadı oda anlamadıgım bi olay.
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

10/3/2011, 7:49 pm
Gökhan Tan demiş ki:metin abi bilgilendirme icin teşekkürler.ama nedense bazı kuşlarda cok iyi 2 damar olmasına rahmen dediniz gibi her 2 tarafın en az 5 tane yavrusu izlenmiş kendini sökmüş cok güzel bi oyunları vardı.yavrularını aldık bi abimizden ama yavrularda 1.5 sene ucurduk yok ciger acsın yavruya baksın yok kussun derken kuştan cacık olmadı oda anlamadıgım bi olay.
meraba gökan
öncelikle bu aldığnız kuşlar izlediğiniz kuşlarla bire bir kanmı adınkadar eminmisin.
ayrıca iki kanı ilk birleştirdiklerimizden çıkan yavrular istediğimiz performansı göstermeye biliyo. ben buna şahid oldum. bu aldığın yavruları çapraz birbirine bi eş et bide öyle dene onalrdan çıkan oynayacakmı. eger onlardan çıkanda oynamıyosa,
benim üstlerde yazdıgım bir yazımdaki olaydır. ben çok gördüm. bazı kişilerde iki kuşu tutturmuşlar sadece yavruları güzel çıkıyo, bu yavrulardan damzılık felan olmuyo altından kendisiyle alakaı yavru çıkmıyoç günümüzde böyle kuşçu çok. buda dediğm gibi çok sıkı bir hayvanla vasıfsız bir hayvanın eş edelerek yüzde oranı çok fazla olmasada şansa tutturularak çıkan kuşlar. biz çevremizde çok gördük.
butarz kuşlar oynuyor ama damızlığı kesinlikle olmuyor.

avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

11/3/2011, 7:27 am
DELIYUREK41 demiş ki:

MURAT KARDEŞİM SAYGI DUYARIM FİKRİNE HOROZDA BESLEDİK KUŞTA TAM TERSİNİ YAZMIŞIN ÖNCE SECERELİYİ BULACAN SONRA SECERELİNİN HAVA PERFORMANSINA BAKACAN ASLINDA AYNI GİBİ YAZIN AMA DEĞİL YANLIŞ ANLAMADIM İSE HAVADA PERFORMANSI İYİ OLSUNDA SECERE OLSADA OLUR OLMASADA DER GİBİ OLMUŞ SECERE DENİLEN İŞ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİDİR ..ÇARESİZ KALDIĞINDA DAYANAĞIN OLUIR VE KESİNLİKLE ASIL SAĞLAMSA BOZULMAZ İLLA GELİR BİŞEYLER.MESELA SANA BİR ÖRNEK VEREYİM ŞUAN TÜRKİYEDE BİR SÜRÜ KESİM VAR KİMİ SAĞCI KİMİ SOLCU KİMİ ALEVİ KİMİ SUNNİ HİÇ BİRİ BİR BİRİNDEN HAZ ETMEZ GİBİ GÖRÜNSEDE ALLAH VERMESİN BİR SAVAŞ OLSA HEPSİ OMUZ OMUZA MÜCADELE VERİR ÇÜNKİ ASLI BELLİDİR ASLI OLMAYANDAN ZATEN Bİ HALT OLMAZ OLSADA BİR YERE KADAR İYİ SANARSIN BİR YERDE SENİ YARI YOLDA BIRAKIR.....
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

11/3/2011, 7:49 am
ismail abı sen benım yazdıgımı yalnıs anlamıssın.ben dedımkı once performans sonra secere.yanı seceresı ıyı dıye havada gormedıgmız kusu almayalım dedım.kusu bıkac sefer farklı zamanlarda ızledık ıstedıgımız kussa ve seceresıde ıyıyse ole tercıh edılmelıdır dıye anlatdım.
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

11/3/2011, 9:19 am
amenna elbette seceresi iyi diye havada görmediğimiz kuşu alıp katamayız doğrudur.
ASGYB
ASGYB

11/3/2011, 4:01 pm
MERHABA;Arkadaslar bu konu basligini acarken kesinlikle satis,rant veya nederseniz deyin,yada benim düsüncem dogrudur herkes bu düsüncede olsun vb.gibi düsünceler icerisinde kalarak yazmadim,konunun baska sekilde yorumlanmamasi icinde sizlerin anladiklariyla gidisatin dogruya yada yanlis algilamalara gittigini paylasimci arkadaslarla yazisarak hallettigimizi saniyordum AMA yazilanlardan benim cikardigim bazi düsüncelerin KISISELLESTIRME yolunda oldugu ortaya cikiyor.

Bu Forum da acilan herkonunun Paylasmak oldugunu düsünüyorum bunedenle bende birseyler paylasmak,birseyler ögrenmek icin buradayim.Kus konusu vesile oldugu sürece güzel paylasimlarin güzel dostluklarin dogacagi kanisindayim.

Buradaki konuyu Kisisellestirmek yönünde degilde,deneyimlerimizi paylasmak yönünde, herkesin ele aldigimiz bu konudaki deneyimlerini görmek olmali amacimiz.HEEEEE sunuda unutmayalim,buraya yazilan her düsünce dogrudur diyemeyiz CÜNKÜ;Her Kus Ayri
bir Karekterdir,herkes elindekilerden yola cikarak deneyimlerini burada iletebilir böyle oldugunda Paylasim anlam olarak yerini bulmus olur.----------Kus olayina IDDA anlam olarak cok farklidir, Benim düsüncem yönüm Kus Hobisi IDDA ile gerceklesmez!!Kus hobisini paylasirken TATLI REKABET olmalidir.Tatli bir Rekabet zaten Elimizdekilerin Gelistirilmesi yönünde olacagindan bize hem dostluklar hemde hobimizde ilerleme getirecektir.

Gelelim Acmis oldugum konuya;Mesela Nihat Bey de yapmis oldugum aciklamada anlasilmis oldugunu sanmistim ama bu konuda gelen düsüncelerin yönünün degistigini görmem konuyu biraz daha acmama sebebiyet verdi.Kan Girmek Elimizde bozulmamis Soy olarak istediklerimizi veren Asalet Asil kuslardan bahsetmek istedim.Her yetistiricinin elinde tuttugu kirilmamis ister istemez saflastirdigi kuslardan yani ASIL MALZEMEMIZ olan Kanimiz,Soyumuz,ilerlememizi sagladigimiz ,bildigimiz kuslar(baskada bi aciklama nasil yapabilirim bilmiyorum)umarim simdi anlatabilmisimdir.Yani ASIL kaninimiz olan Kuslara kan girmek.

Simdi Aslinda ERKEK KUS diyen biri olmama ragmen burada ASIL KANIMIZA girilecek kan in DISI olacagini savunuyorum.Simdiye kadar yapmis oldugum deneyimler hep bu yöndedir bu sekilde de ASIL olan kusumuzun bozulmadigini yaptigimiz kan girme isleminde yasadim,AMMA iceri gireceginiz kus Erkek oldugunda Asil kanimizin Bozulma yönünde oldugunuda göreceginizi saniyorum.--------Misal;Her cöplügün 1 Horozu olur, Bir telde 2 cambaz yürüyemez,Otomobil i süren 1 kisidir.Böyle düsündügümüz taktirde Erkegimizin kan icinde ilerleyecegimiz yolda BALANS ayarini getirecektir,yani iceri Asil soyumuza girecegimiz Her ERKEK cinsiyet tek cizgide kalmayacagi gibi Kuslarimizin Oyun Genlerini disari cikarmalarinda dengesizlikler gösterir.Amac burada girilen disiylede bitmiyo
TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 4245286173 artik bundan sonrasi yetistiricinin TAKIPCILiK asamasiyla edindigi sonuca kaliyo,Tekar yazma geregi duyuyorum;Iceri girilecek Disi Kan herseyiyle,seceresi havadaki özellikleri,yavruya verme özellikleri,soy özellikleri yakin olan,denenmis ASIL SOY olmali olumsuzluklari en azami düzeyde olan Kusumuzla uyum sagladigini gösteren Soy olmali.Yani SOY a SOY la giris yapilmalidir.Burada yazmis oldugum seyler elimizdeki Nesli azalmis soylarin korunmasi yolundadir,Herkesin düsüncesine,Saygilar sevgiler.

Birde yazilanlardan anladigim kadariyla konu icinde cikmis konular var mesela Soy kuslarimiz kümesimizin Bas taci bi kenarda tutalim,===Taklaci Oyun Kusunda Citamizi yükselltmek ===== olsaydi konumuz, Cinsiyet burada Iceri girilecek kusun Nitelikleri Üstün olan yani ERKEK olmasi yolunda olurdu benim düsüncem.Önemli olan aslinda bu iki Cinsiyetin nerede ve nasil kullanilmasidir.Arkadaslar Citanin yükselmesi konusunda yazilan Erkek cinsiyetin kullanilmasi yönündeki düsüncelere katiliyorum.Saygilar sevgiler. En iyileri sizlerin ve sevdiklerinizin olsun.

malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

8/4/2011, 12:17 am
arkadaşlar ben hiç bir zaman damızlık olarak 8 çift kuşun üstüne çıkmadım.kombinasyon yapıyorum ve uçurtuyom artı ve eksilerine izliyom.kötü veya benim istediğim özellikte olmadımı çok ta iyi olsa gider.kan girmek
önemli fakat uçuracan görecen.tuttuysa devam tutmadıysa güle güle .birde herkesin kendine göre merakı var.kim ne derse desin uzun ve bol seferli kuşun herkez hastası.şimdi şunu öğreneğim bu konu başlğıına açan arkdaş 1 çifti bulan 2 çiftide bulur.ben çapraz deil başka kan sokup macera arıyom. rant peşinde olmayan tüm güvercin severlere selamlar
ASGYB
ASGYB

8/4/2011, 8:08 pm
MERHABA; Mehmet Ali Bey Uygulamis oldugunuz Kombineli sistem güzel,ama bu kombineli yürümeyi yukarida zaten tek kelimeyle anlatmak istemistim TAKIP cilik olayi eger siz yürüdügünüz yolda memnunsaniz,merakinizi tatmin ediyosa söylencek te söz yok zaten.Yukarida yazilanlar capraz esleme degil zaten dikkatli okursaniz Kan Girmek evet kasit baska kan girmek zaten bu kan girme olayinida nezaman ve uygulayacaginiz sistem konunun ana basligi yorumunuz icin tesekkürler.Saygilar sevgiler.
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

13/4/2011, 10:22 pm
duman arkadaş 35 senedir kuş bakıyom ne zaman kuşçu oldun dersen10 senedir.kuşu veya damızlığa bulmakla olmuyor.uçuracan veya uçurtacan .uçuran herkes dürüst olmuyo netice almak uzun sürüryor.
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

3/7/2011, 4:17 pm
selamun aleykum. herkese merhaba.
konu başlıgı bence kuşçuda ustalıgının en son safası. neslin devamı ve iyi nesiller elde edilebilmesi için aynı zamanda kuşçulugun ilk adımının olmazsa olmazı.
bu nedenle çok ama çok önemli. ustaların yazılarını tektek analiz ettim. çok güzel paylaşımlar sunmuşsunuz. elinize saglık. bu iş çok sabır tecrübe ister. kalite için çok zor bir sanat ve zanaat.

oturmuş bir kuşun kanı uzun yıllar 6 ceddine 7 ceddine kadar çaprazlama olarak devam eder. en iyi damızlıkçıda olan en iyi soyu oyunu oturmuş kanı olan kim varsa bildigim 10 yavrudan 5 veya 6 yı oynata bilmiştir çokta büyük bir başarıdır bana göre. bunun üstünü görmedim. bunun altına düştügünüz an sıkıntılar başlar. dişi veya erkek kan konusuna düşüncelerim veya tecrübem. erkekten yana veya dişiden yana olarak ayırt etmem.
dişi veya erkegin fiziki görüntüsü ve havadaki baskınından çok kan degerlerinin baskınlıgıda bir o kadar çok önenli.

(dişi tarla gibidir ne ekersen onu biçersin bir yere kadardır.) erkegin veya dişinin buradaki kromozan kan degerleri önemli.
pasif bir erkege baskın bir dişi vurun bakalım bu söz tam tersine çıkar. erkek tarla gibidir ne ekersen onu biçersin:))) biz erkekler bu sözler bize daha yatkın diye dişiler genelde gözümüzde pasif geliyor. halbuki okarda degil...

dişi veya erkek konusunda sokacagınız kan sonuç almanız açısından ortam ve seyisligimize göre degişir. kuşun en az 3 agız yavrusunu aldıktan sonra sabırla beklemeniz gerekli. kuşlarımızın oyun tarzı esneklik ve serlige göre kan katmada 1 kere en fazla bana göre oturması için üçkere denenir veya degişir.dişi yumuşak ve esnekse erkegin baskınlıgı daha yüksek olur erkegin oyununa ve kanına yüksek oranda eşdeger çıkar. ama tam anlamda bana göre kendi kuşumuza tam kan girmiş olmaz. erkek esnek ve yumuşak ise dişi sertse erkegin baskınlıgı azalır kan dişiye kayar taşıyıcı ve aktarıcı vazife görür. bu bana göre en iyi kan aktarımı için ideal. bu kuşların çıkan yavrularını ne olursa olsun kendi içinde degil tekrar kendi damızlıklarımızla girerek soyunmuzu muhafaza ve üzerine birşeyler katmış oluruz. ancak bu metotlarda başarı oranı oturmuş kanda bulunan 10 yavrudan dedigim gibi alta düştügünüz anlamda hiçbir manası yoktur. tameman tevafuktur. bilinçsiz eşleşmekten kan aktarmaktansa bilinçli bir kan aktarımıyla başarı oranını yüksekte tutmak daha dogrudur.
selametle...
takla17
takla17
Ad Soyad : UMUT ERTEN
Forum Kayıt : 19/06/08

3/7/2011, 5:30 pm
bu konuda benim de nacizane fikirime göre erkekle kan sokmak dişiye göre daha kolaydır cünkü elimizdeki dişi yi iyi tanıdıgımız icin yeni erkek le bir iki agız yavru aldıgımızda yavrularda ki degişim hemen fark edilir buda yeni erkegin iyi yada kötü notunu hemen verir şayet bozuksa tohumu degiştirmek kolaydır ama tarla degiştirmek masraflı olur aradıgımızı bulamazsak yeni baştan başlarız herkeze iyi akşamlar
Anonymous
Misafir
Misafir

5/7/2011, 5:25 pm
BİZ KARGA BESLİYORUZ HERHALDE KANISINA VARDIM. ELİNİZDEKİ KUŞLAR ON NUMARA HERHALDE. 20 YIL 30 YIL AYNI SOYU TAKİP EDEN ONLARCA İNSAN GÖRDÜM. HATTA 40 YIL. KÜMESİNİ HİÇ ACIMADAN TOPTAN ELDEN ÇIKARTANLARI DA GÖRDÜM. BİZ BOŞUNA BU KADAR BESLEMİŞİZ DİYENLERİ DE. HA BUNU KENDİM İÇİN DEMİYORUM SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN. KAN KATMAYA GEREK DUYMUYORUM ...BEN ZATEN KARGA BESLİYORUM...
bekir79

5/7/2011, 5:53 pm
merhaba ayhan bey
neden karga beslediginizin kanısına vardınız. elindeki kuşun hem damarını kaybetmemek hemde üzerine katmak daha uygun olmazmı. dediginiz gibi güzel örneklemeler vermişsiniz 20 yıl 30 hatta 40 yıl aynı soyu boşuna beslemişiz diyenler toptan çıkartanlar. demek bir yerde hata var.!!! 40 yıl kan katmadan???? benim yaşım müsait olmadıgından uzun vadeli kuşlar göremedim. anca rivayetlerle. ben kesinlikle belirli bir zaman zarfında kan katılması gerektigini düşünüyorum. okadarki yakınlık okadar ilerlediginde malumdur insan hayatının akrabalık evliligin devamında çıkan sonuçları göz ardı etmemek gerekli insanda fizyolojik olarak bütün dengeleri alt üst ediyor. doktor sorar babanda annende dedende soyunda akrabalık varmıdiye yani yakın kan bagı ??? neden kan degerlerinden! insana zarar veren kan degerleri bütün hayvandada eş degerdir. tartışılmaz.
selametle
ASGYB
ASGYB

5/7/2011, 6:32 pm
Herkese SELAM ;Öncelikle Umut kardes yazmis olduklarina bikac sey yazmak istedim,Örnek verilen Tarla, tohum benzetmesi aslinda basit ve okadarda konunun anlasilmasi icin cok güzel bir örnek ancak Umut kardes burada performans in yükselmesi veya baska bisey degil yapmak istedigimiz, konunun basligi dikkatli bisekilde okundugunda elimizde asli nesli belli degerli kuslarimiz var kabul ediyoruz,iste bundan sonra bir gün geldiginde yapilan eslemelerin sonucunda gördüklerimize istinaden Kan Girme Geregi duyuyoruz.Umarim anlatabilmisimdir.Saygilar sevgiler.

Merhaba Bekir kardes,yazmis oldugun seyler güzel, bilincli bir sekilde iceri girilecek kan herzaman icin kuslarin ilerisi icin gerekli seylerdir.

Kan girilmedigi taktirde ortaya cikacak sorunlar!
a)Fiziksel bozukluklar
b)Karekteristik bozulmamalar
c(Oyundaki bozukluklar.

Ayhan Bey;Son satirinizda Kan Katmaya Gerek duymuyorum! demissiniz acaba sizin uyguladiginiz bi yöntem varda yazmakmi istemiyorsunuz yoksa öylesinemi yazdiniz anlayamadim.Eger kan girmeden yukarida yazdigim gibi Kan Girilmedigi Taktirde ortaya cikacak sorunlarla karsi karsiya kalirsiniz kanisindayim.
Anonymous
Misafir
Misafir

6/7/2011, 11:56 am
SAYGIDEĞER DUMAN KARDEŞ. KUŞLARI HAVADA MI EŞLEŞTİRİRSİNİZ YERDE Mİ BAŞLIKLI SAYFAMDA O KADAR YETİŞTİRİCİYE SORDUM O KADAR DİL DÖKTÜM Kİ ANLATAMAM. BU KENDİNDE ON NUMARA KUŞ OLANLAR BİLEREK VEYA BİLMEYEREK BU İŞİN PÜF NOKTASINI ANLATMADILAR. YİNE BEKLEDİM HATTA YAZIYI OKURSANIZ BAYAĞI ZARFLADIM GENE DE TIK YOK. BAKIYORSUNUZ EN KRAL KUŞÇULARDAN FESTİVAL KAZANMIŞLARDAN TONLARCA PARA VERİP KUŞ ALIYORLAR ALTLARINDAN GELEN YAVRULARI OYNATAMIYORLAR. BU İNSANLAR EŞLEŞTİRMEDE BİR PÜF NOKTA VARKİ ONU YAPIYORLAR VE BUNU SAKLIYORLAR. AMA BEN YAZACAĞIM BU İŞİN PÜF NOKTASINI BENİM BİLDİĞİM BU OLAYIN KAN KATMA İLE DOĞRUDAN ALAKASI YOK. EN İYİ KUŞ BENDE OLSUN MANTIĞI BOŞ. BUNU PAYLAŞMADIKTAN SONRA GENE BOŞ. EN DOĞRU LAFIDA AVCI ARKADAŞ ETMİŞ. KUŞLARIMA KAN KATMAYI GEREKLİ BULMUYORUM DEMİŞ. DOĞRUYU YAPTIĞINA EMİNİM. BENİM UYGULADIĞIM BİR YÖNTEM VAR.
BUNU 24 SAAT SONRA YAZMAK İSTİYORUM. BELKİ BU ARADA İNSAFA GELİRLERDE KENDİLERİNDEN BİRİ ÇIKAR BUNU SÖYLER. ESENKALIN...
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

6/7/2011, 12:19 pm
TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3419840488 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3419840488 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3419840488 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3419840488 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 3419840488
bekir79

6/7/2011, 1:49 pm
AYHAN ABİ. SANIRIM BU SİTEDE ÇOK SAYIDA KİŞİNİN BİLMEDİGİ KONUYU BİZİMLE PAYLAŞACAKSINIZ. ÇOGU ARKADAŞIMIZ BU KONUDA BENİM GİBİ MERAKLA YAZINIZI BEKLİYOR. TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 243385 TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 243385 SAYGILARIMLA.
ASGYB
ASGYB

6/7/2011, 5:52 pm
Saygilar sevgiler,Ayhan kardes;Iste olay BU! Inanin ayni seyleri düsünüyoruz,ancak sizinde yazdiginiz gibi O Büyük kuscular, ya yazmak istemiyo yada bu isi herkes ezbere yapiyo!!!!!!!!!!!!!!!!!.Sizin acmis oldugunuz baslikla bire bir ayni dogrultuya cikan bu baslik herkesin kusculugunu ortaya koyuyor zaten,valla millet ne derseniz deyin hersey acik ve net olmaliki icimizdeki herseyi disari vurma cesaretini kendimizde bulalim,eger bunu yapamiyorsak bu gönül verdigimiz sevdamizla umutlarin kirilmasini,sahtekarligi,kandirmaciligi,menfaatciligi icimizden söküp atamayiz! Unutmadan sunuda yazayim,baslikta belirtilen kusun disi yada erkek olmasiyla bitmiyo senelerin emegini hangi sistemi uygularsak kaybetmeyiz.

Simdiye kadar yazilan hersey KAN GIRMEK.Uygulanan yöntemler yazilan yazilarda disaridan kan girerek Kan i Tazelemek,Sulandirmak,Rahatlatmak yolunda,uygulanan yöntemler ise cinsiyete dayandirilarak yapilan sentezler oluyo,hic kan girmeden de uygulanacak yöntemi nedense hic kimse yazmiyo,iste isin Püf noktasinida ES gecerek ES netiliyoruz kanisindayim.

Ayhan kardes; atmis oldugum Zarf in karsiliginda yazmis olduklariniz icin tesekkür ederim,sizden sonra bende kendi capimda düsüncelerimi yazicam ,Saygilar Sevgiler.Hosca....kalin.
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

6/7/2011, 10:29 pm
yazılanları merakla takip ediyorum
bekir79

7/7/2011, 12:55 pm
ayhan abi merhaba....
açmış oldugunuz diyer konu başlıklarında bu konuya benzer paralel yorumlarda bulunmuşsunuz.. hepsini okudum. diyer paylaşıcılarında yorumlarını aynı şekilde...

fikir alış verişi yapmak hatta aynı konularda uzlaşamamak bile paylaşmanın engüzel yanları... bazen farklı fikirleri bile kabul etmedigimiz veya kabul'lenemedigimiz konulardan zamanla bizi daha çok fikir sahibi olmamızı teorik açıdan artılarımızı ve eksilerimizi analiz etmemizde büyük faydalar saglamakta.

bu nedenle kendimle aynı fikiri savunanlardan ziyada farklı fikirleri dinlemek analizetmek daha dogru oldugunu düşünüyorum.

yazınız beni gerçekten meraklandırdı. çünkü yazınız beni tam tersi düşündürüyor. yazı yazmadan nasıl böyle yargıya sahipsiniz derseniz. diyer konularınızı okudum. buna benzer açıklamalar yapacagınızı söylemişsiniz ancak devamını getirmemişsiniz.

ustaların sakladıklarını biliyorum diyorsunuz. zarflama yaptıgınızı söylüyorsunuz. bence bu dogru bir tabir degil. peki zarflama yaptıgınızı söylediginiz ve agır ithamda bulundugunuz sözüm ona ustalardan ne farkınız var.?

veya açtıgınız konuda bildiginiz usta olupta bilgilerini paylaşmıyanlarımı biliyorsunuzda böyle bir zarflama yaptıgınızı söylüyorsunuz.?

benim düşüncem. bu sitede hiç bir usta bu konuda yorumunu saklıyacagını düşünmüyorum. bu sitede çok insan tanıdım. hiçbiride lafını esirgemedi. bazen eleştirilerim agar kaçsada yumuşak tavirla yaklaşanlar bazen daha sert uslupla yanaşanlar olmuştur. hepsi benim için ders niteligindeydi. yani hiçkimse burada bildigini saklıyacagını düşünmüyorum.
velevki bu kuşçuluk tabirinde püf nokta sır olsa bile.

sizin tabirinizle püf nokta var ve gizleniyor söylenmiyor diyerek iddeada bulunuyorsunuz ve iddeayıda ispatlıyacagınızı açıklıyacagınızı söylüyorsunuz 24 saat içinde.

sizin söyleminizi bu iddeayı püf noktayı dogru sayalım. bence 2 kişinin bildigi sır degildir. sadece site degil dünya genelinde artık 100lerce ustaların bildigide saklı kalamaz. malum nekadar gizli ve itinalı saklansa bile duymamamızın ihtimali yoktur diye düşünüyorum.

birde şu yönden bakıyorum. kupa kuşları veya altından gelenlerin çalışmaması kanının tutmaması. ne kadar usta tanıdıysam hep çalışma içinde. hatta bölge kupaları almış abilerimin kümeslerinde aynı soydan 20 kuş varsa 10 belki daha fazlasını sökse bile oynatamıyor. anne şampiyon soy şampiyon yarısından çogu boşş. bu ustaların ellerinde püf noktaları varda niye oynatamıyorlar kuşlarını? bu püf noktayı biliyorlarda niye uygulamıyorlar.? benim gördügüm büyüklerimin kümeslerinde soy agacını duvara asmış kümesinden aynı kan aynı damar kuşların çok nadır oyun sergiledigi sergileyeninde bütün kuşlara bedel oldugunu gördüm. çok deger verdigim deneyim ve yaşçada epey büyük bir abim ist.da kupaya kuş kaldırıyor. benim gördügüm izledigim. kupaya yanına kuş kaldırılsa bile şuan açık ara. kuşun soy kütügü benden yaşlı. uzun yıllar kan katmadan torundan gelen bir kuş. kümesinin çoguda oynamıyor dedesi abisi falanı filanı. abimin bana dedigi gibi bu iş kuşuna güvenip sabır ister. her damar kuş oynamaz her damar kuş oynasaydı millet aradıgını bulmuş olurdu. büyük çok büyük yaşayan veya rahmetli olan ustalarda buna dahil. gidin bütün ustaların kümesine bakın kuşlarının kaçı oynuyor. hatta kupa kuşçularına bakın.?

örnekleme verirsek: beş parmagın beşi de bir degil. rabbime şükürler olsun. eksikligini göstermesin iki evladım var. ikiside birbirine simaları yakınen anımsatıp benzesede huyları davranışları zeka kabiliyetleri kan gurupları bile çok farklı. bütün ebeveynlerin evlatlarının 2 4 6 çocukları olanların bile aynı şekilde. biz nedense KUŞLARIMIZIN NADİR OLAN DÜNYAYA HUYU SUYU GÖRÜNTÜSÜ İKİZ GELENLERİN ÜÇÜZ GELENLERİN PEŞİNDEYİZ. SONRA BUNLARIN ALITINDAN İKİZ ÜÇÜZ BEKLEMEKTEYİZ...

tabiyki bu benim gördügüm analizler. zira yazdıklarına karşın merakla yazını beklememin sebebi bundan ötürüdür. selametle
bekir79

7/7/2011, 4:38 pm
DAMIZLIK SOY: BUNU OLUŞTURMADA EN ÖNEMLİ ETKEN TÜM USTALARINDA SAKLADIĞI PÜF NOKTA ŞUDUR. KESİNLİKLE DAMIZLIĞA ATACAĞINIZ KUŞLAR SÖKÜLMEMİŞ OLACAK. TAM BİR GENETİK AKTARIMI İÇİN SEFERE GİRME BAŞ YAPMA GİBİ VERSİYONLARA BAŞLAMAMIŞ OLACAK. YANİ DAMIZLIK ÇİFT DEDİĞİMİZ KUŞLAR SÖKÜLMEMİŞ OLACAK. BUNU YILLARDIR DENERİM. BENİM KENDİ SEYİSLİĞİMDEN KAYNAKLANAN HATALAR DIŞINDA ASLA BİR PROBLEM YAŞAMADIM. EN ÜNLÜ YETİŞTİRCİNİN ELİNDEN SÖKÜLMEMİŞ EKE ÇİFTLERİNE BASIN PARAYI BAKALIM ALABİLECEKMİSİNİZ

ayhan abi. konuyu burda açmışsın buradan yorum yapmak isterim. üstte yazmış oldugun olay dogruluk payı çok yüksek ve somut neticeler elde edilebilir.

yazmış oldugun olayı besiciligin 2.safasından buyana deniyorum ve olumlu neticeler aldım. ama bu olayın dejenere olmadan yürümesi çok zor. belirli bir zaman sonra kuştan verim alamıyorsun.

damızlık soyu hatası olmayıp takibini iyi yaptıgımız. hataları minimum olan uçan oynayan kuşun SÖKÜLMEYEN UÇURULMAMIŞ BESİYE ALINMIŞ YAVRUSUNUN GÖZÜMÜZLE (YERDE KANAAT GETİRDİGİMİZ) KUŞTAN YAPILMASI DOGRULUGU YÜKSEK VE ÇOK İYİ NETİCELER ALINIYOR.

ZİRA NE HİKMETTİR BUNU NAZIL İZAH EDİBİLİRİM BİLMİYORUM. KENDİNİ YORAN UÇAN KENDİNİ UÇUMA VEREN KUŞLARIN BİR ÇOGUNUN ALTINDAN SÖKSENİZDE PERFORMAS AÇISINDAN TAM VERİM HATTA ÇOGUNDAN VERİM BİLE ALINAMIYOR. TAM TERSİ ÇIKIYOR. BEN BUNU DENEDİM.

SOYUNU İZLEYİP BİLDİGİMİZ DAMIZLIK HİÇ SÖKÜLMEMİŞ UÇUMA VERİLMEYEN BESİYE ÇEKİLEN EKELİGE GİRMİŞ YAŞ ATAN KUŞLARIN YAVRUSUNUN HEPSİNİ OYNATTIM. BEN UÇURMADAN KENDİLERİ SÖKÜLDÜ. ANCAK TORUNLARINA GELİNCE AYNISINI SÖYLEMEK MÜMKÜN DEGİL.

BUNUN ÜZERİNE HER YAVRU ALIŞIMDA BİR ÇİFT KENDİME UÇURMADIGIM DAMIZLIK AYIRIRIM. DEDİGİN ŞU SÖZE KATILIRIM. OYUNU AÇMIŞ KUŞLARI DAMIZLIKÇIDAN DURUMUNUZA GÖRE MADDİ AÇIDAN ALABİLİRSİNİZ ANCAK YATIK KUŞLARINA ÇOK ZOR.

NEDEN? OYUN AÇMIŞ KUŞUN HERKEZ TORUNUNU BEKLEMEZ. FALANCANIN KUŞLARI ÇOK GÜZEL BİR ÇİFT PARASINI VERDİM UÇAN KUŞUNU ALDIM AMA YAVRULARI OYNAMADI.!!!!!!! EVET NEDENİ BURADA GİZLİ DEDİGİM GİBİ BU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ!!!!!!!!!!!!! YAVRUSUNU OYNATMAK İSTEDİ. YAVRUYU YATIRIP TORUNUNU OYNATANLAR NETİCE ALDI. UÇAN KUŞU DAMIZLIGA DEGİL!! YAVRUSUNU YIL ATLATIP DAMIZLIGA ÇEKİLMESİ DURUMUNDA NETİCE ALINIR. 2 TAKIM 3 TAKIM YAVRUSUNU ALIP YAŞ ATIP DAMIZLIGA YATIRDIGINIZ AN KESİN SONUÇ ALIRSINIZ. BU ZAMANI BEKLEMEYİP HAZIRA KONMAK İSTEYENLER HEP HUSRANA UGRAMIŞTIR.

ONUN İÇİN((((KUŞ İŞİ SABIR İSTER DOGRU METOT İSTER.))) AYHAN ABİ SANA YATIK DAMIZLIK KONUSUNDA KESİNLİKLE KATILIYORUM.

HER UÇAN KUŞUN BİR ÇİFT YAVRUSUNU DAMIZLIGA ALIP NEKADAR EKELEŞİRSE NEKADAR BESİYE ALINIRSA BİR OKADAR YAVRUSUNDAN GÜZEL VERİM ALINIR. BU DEDİGİM GİBİ ZAMAN İSTER SABIR İSTER.....

ANCAK BELİRLİBİR ZAMAN SONRA KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE DUMAN ABİNİN KONU BAŞLIGINDAKİ YAZIDA KANGİRME KONUSUNDA DAHA ÖNCE YAZDIGIM UYGULAMALAR YAPILARAK ÜSTÜNE BU KURALLARI SABIRLA BEKLENİRSE NETİCELER ALINIR. TEKRARDAN PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Anonymous
Misafir
Misafir

7/7/2011, 5:04 pm
BEKİR GARDAŞ..
ÇOK TİTİZLİKLE İLGİLENDİĞİ İÇİN SANA BİR İKİ NOKTAYI DA SÖYLEMEDEN GEÇMEYECEĞİM BUNA SENİN AÇIKSÖZLÜĞÜNÜDE İÇERİSİNE KATARAK SÖYLEYEYİM.
YAZINDA KAN KATMADA DA ÖNEMLİ NOKTA YİNE SÖKÜLMEMİŞ KUŞ OLMASI ÖNEMLİDİR. DAMIZLIK SÖKÜLMEMİŞ OLMASINDA GİZLİDİR. DENE YANILMAYACAK ZAMANINI BOŞA HARCAMAYACAKSIN. DIŞARDAN KATTIĞIN KUŞ YİNE DAMIZLIK KRİTERLERİNE UYGUN OLACAK.

YİNE YAZINDA KENDİNİ UÇUMA VEREN KUŞ DEMİŞSİN BU O KADAR ÖNEMLİ Kİ BUNU DA KOU İLE ALAKASI OLMAMASINA RAĞMEN SANA VE DİĞER ARKADAŞLARA YAZARAK KATKIDA BULUNMAK İSTERİM. DUMAN KARDEŞTEN ÖZÜR DİLEYEREK AÇMIŞ OLDUĞU KONU DIŞI OLMASI MÜNASEBETİYLE..

KENDİNİ UÇUMA VEREN KUŞUN SKÖME AŞAMASINDAKİ SEYİSİN YANLIŞ UYGULAMASINDANDIR. BU % 72 SEYİS HATASIDIR. ŞÖYLEKİ HER SÖKÜLEN YAVRUNUN 10 TELEKLİ BİR KUŞUN 5. TELEĞNDE HALEN UÇURULMAYA BAŞLAMAINDANDIR. YANİ KUŞ DÖRDÜNDCÜ KANAT TELEĞİNİ DOLDURP BEŞİNCİYE KALDIĞINDA 5. TELEK SERTLEŞENE KADAR YATIRIN BU BİR HAFTANIZA DENK GELİR. 6. DÖKÜNCE TEKRAR UÇURMAYA DEVAM EDİN SO İKİ TELEĞE KADAR. BU HER SÖKÜMDE MUTLAKA YAPI KANAT GÜCÜNÜN YARISINDA KUŞ O KADAR ZORLANIRKİ TAKLADAN KAÇAR CAN YANMASINDAN KENDİNİ UÇUMA VERMEYE BAŞLAR VE BU BİR KARAKTER ÖZELLİĞİ ALIR SEVGİLERİMLE..
bekir79

7/7/2011, 5:34 pm
teşekkür ederim bilgilendirdigin için. bu konuda sana kesinlikle katılıyorum. bahsetmiş oldugum uçum meselesi boş uçmak degil. kendini hazırlamış hataları minimima inmiş sökük hazır kuştan bahsetmiştim. duman abi konu biraz dagılsada birbirine uzaktan baglantılı oldugunu düşündügümden yorum yaptım. hakkını helalet. maruz gör. TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ? - Sayfa 2 210605
ASGYB
ASGYB

7/7/2011, 7:07 pm
Selamlar.Acmis oldugum basliga bakiyorumda bu güne kadar yazilanlar epey bi yol katetmis, ama üzülerek te sunu yazmadan edemiyorum Herkes bu isi cözmüste biz hala buralarda yazma geregi duyuyoruz kanisina vardim.Herkesin bilmis olmasi ama buraya yazi yazmamasini da söyle degerlendiriyorum Paylasmayi seven bir millet degiliz demekki!!!!!!!!!!!!!.Yada hicbirsey bilmiyoruz!!!!!!!!!!!!!!Neyse konunun Püf noktasi diye tabir ettigimiz yere hala gelemedik.

Ayhan kardes; Zaman epey bi gecti( 24 saat ) bu isin esprisi yazmis olduklarina bakiyorumda ya biz bu isten anlamiyoruz Kargalarla yolumuza devam etsek daha iyisi!

Bekir kardes;Sanada yazdiklarindan dolayi tesekkürler,güzel seyler yazmissin ama Son Noktaya hala gelememissin, zaman herseyin ilacidir devam etmeni
diliyorum.Kirmiziyla yazmis oldugun yazida

yazmış oldugun olayı besiciligin
2.safasından buyana deniyorum ve olumlu neticeler aldım. ama bu olayın
dejenere olmadan yürümesi çok zor. belirli bir zaman sonra kuştan verim
alamıyorsun.
diye yazmissin,cok güzel, iste burada acmis oldugum basligin ana fikrine gelmissin-Izlenmesi gereken yol Ayhan kardesim aciklamasini yapsin bende düsüncelerimi aktaricam.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

7/7/2011, 9:11 pm
Yahu bu 24 saat bir gecmedi gitti, ... king

Bekle bekle agac oldum, ...

Saygilar