TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?
+13
Kuscu-Murat
security
takla17
bekir79
malibadur
DELIYUREK41
emreert
Gökhan Tan
ali memati
avcıı
kırıkkaleli metin
kuscu47
ASGYB
17 posters
3 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
bu işe gönül vermişarkadaşlar,meraklılar iyibir damzılık sahibi olmak istiyosanız.
hurafelere boş beleş sözlere bakıp yıllarınızı harcamayın. bildiğiniz güvendiğiniz damızlıkçılardan nesil hayvanlardan edinip. havadakiperformansını değerlendirip sizin kriterlerinize uyuyorsa eşleyip yavru almaya çalışın, vay uçmadan damızkl edilecekmiş falan filana bakmayın bi ömrünüz geçer sonuç kocaman sıfır. bilende yazıyo bilmeyende. herkeze saygılar.
AYRICA Bİ SÖZ VARDIR ESKİLER ÇOK KULLA ''ARMUT DİBİNE DÜŞER ''
ELİNİZDEKİ HAYVANLARIN KANININ TEMZİLİĞİNE İNANIYOSANIZ
BU HAYVANALRDAN DEVAM EDİN. İLLKİ BİŞEYLER ÇIKAR
HA ŞUNUDA SÖYLEYİM. ÇOK MEŞUR OLAN KUŞÇULARIN HER ALDIKLARI YAVRULAR OYNAMIYOR HATTA ÇOGU BELKİ İNANMIYACAKSINIZ KAPNIZAKOYUP YEM BİLE ATMAYACANIZ KADAR KÖTÜ. AMA BU DEMEK DEĞİLDİR O HAYVAN YAVRU VERMEYECEK KANINDA İYİ BİŞEYLER SAKLIYSA BİRİNDE OLMASSA BİRİNDE MUTLAKA OLUR. BU OYUN OLAYI GÜVERCİNLERDE. ŞÖYLE TABİR EDEYİM Bİ AİLEDE 5 KARDEŞ VARDIR 3 Ü OKUMUŞ HAYATINIZ KAZNMIŞ KARİYER SAHİBİ OLMUŞ ZEKİ ADAMLAR ÇIKMIŞ, 2 SİDE ZEKİ DEĞİL AKILLI DEĞİL. Bİ BALTAYA SAP OLAMIMIŞ İNSANLAR. BUNUN GİBİ BİŞEY.
hurafelere boş beleş sözlere bakıp yıllarınızı harcamayın. bildiğiniz güvendiğiniz damızlıkçılardan nesil hayvanlardan edinip. havadakiperformansını değerlendirip sizin kriterlerinize uyuyorsa eşleyip yavru almaya çalışın, vay uçmadan damızkl edilecekmiş falan filana bakmayın bi ömrünüz geçer sonuç kocaman sıfır. bilende yazıyo bilmeyende. herkeze saygılar.
AYRICA Bİ SÖZ VARDIR ESKİLER ÇOK KULLA ''ARMUT DİBİNE DÜŞER ''
ELİNİZDEKİ HAYVANLARIN KANININ TEMZİLİĞİNE İNANIYOSANIZ
BU HAYVANALRDAN DEVAM EDİN. İLLKİ BİŞEYLER ÇIKAR
HA ŞUNUDA SÖYLEYİM. ÇOK MEŞUR OLAN KUŞÇULARIN HER ALDIKLARI YAVRULAR OYNAMIYOR HATTA ÇOGU BELKİ İNANMIYACAKSINIZ KAPNIZAKOYUP YEM BİLE ATMAYACANIZ KADAR KÖTÜ. AMA BU DEMEK DEĞİLDİR O HAYVAN YAVRU VERMEYECEK KANINDA İYİ BİŞEYLER SAKLIYSA BİRİNDE OLMASSA BİRİNDE MUTLAKA OLUR. BU OYUN OLAYI GÜVERCİNLERDE. ŞÖYLE TABİR EDEYİM Bİ AİLEDE 5 KARDEŞ VARDIR 3 Ü OKUMUŞ HAYATINIZ KAZNMIŞ KARİYER SAHİBİ OLMUŞ ZEKİ ADAMLAR ÇIKMIŞ, 2 SİDE ZEKİ DEĞİL AKILLI DEĞİL. Bİ BALTAYA SAP OLAMIMIŞ İNSANLAR. BUNUN GİBİ BİŞEY.
- kırıkkaleli metin
SAHİ BENİM BİRÇÖZÜMÜM VAR KESİN ÇÖZÜM
BÜTÜN KUŞARIMIZIN EN YÜKSEK PERFORMANSLA VE AYNI KALİTEDE OLMASINI İSTİYOSAK TEK ÇÖZÜM VE BAŞKA YOLU YOK.
SADECE KLONLAMA YAPMAMIZ GEREKİYO :)
BAŞKADA YOLUYOK.
BÜTÜN KUŞARIMIZIN EN YÜKSEK PERFORMANSLA VE AYNI KALİTEDE OLMASINI İSTİYOSAK TEK ÇÖZÜM VE BAŞKA YOLU YOK.
SADECE KLONLAMA YAPMAMIZ GEREKİYO :)
BAŞKADA YOLUYOK.
ama $uda bir dogru degilmi ? :
O okumu$ kariyer yapmi$in cocuklari bu kez bo$ cikar, o 2 gezip tozaninda yavrulari yine parmakla gösterilecek cikar, ... dedigin gibi, bu ba$tan ne bilinir, nede buna akil erir, icinde ne var ne yok kimse bilemez, icinde ne var ise meydana gelen o dur, ... degilmi ? tabiki bekir abinin dedigi gibi birde dogru metot, yoksa herkes evlat sahibi oluyor, olabiliyor, ... birde olamiyanlara sormak lazim, ...
Ama insani cözmüs olmak, tüm kàinatdaki yaratiklari anlami$ anlama gelmez, payla$mayi sevmeyen degilde, Kuscu Kitlesi böyle bir kitle(imi$te) haberimiz yokmu$, ögreniyoruz cok $ükür bir$eyler, hemde hergün, payla$mak kadar güzel bir$ey varmiki, neyse ... ömrünü verse insan dedigin gibi sonu büyük SIFIR olabilir, oluyorda, yazik günahtir, herkes elini azda olsa bir vicdanina koymali, ... o harcanan, hatda bo$a harcanan ömre yazik olur, ... bunuda Allah göstermesin, ...
Saygilar
Birde haddim olmadan ben kendi uygulamami kisaca payla$im:
Bu senenin yavrulari bu sene yine gök yüzünü görmiyecek, merak etmeyin, Kümeslerimde kanat cirpacak, hatda birkac özel hareket yapacak kadar yer var, halleri ve keyifleri yerinde yani, ve bu kendini bana yakla$ik bir yil boyunca gösteren Ku$larimi insallah seneye görecegim, artik atmacaya`mi kaptiriz, kediyemi orasinida Allah bilir, yeterki bize izin versin kollari sivamaya, ... seneye insallah Damizlik erkekleri ve di$ilerimi hem eliyerek hemde ayri tutarak yavru almayi engelliyecegim, o senemde ucuma ait olacak, ... cünkü, bana görede, ku$ kendini toparlamali, belirli Kurlardan gecirim, bir bakim umdugum gibi cikacakmi, yoksa öyle bedavadan yem yiyen, hatda cogunuzun tabiriyle yemlenmiyecek ku$um o kadar cokki, fakat bakiyorumda, ku$lara, hele hele burda tipini veya rengini degi$tirebilmek icin hertürlü Ku$ sokuluyor, oynayan Ku$a süs Ku$u, bunun sonu ne olur onu merak ediyorum, ... Sivasli abimiz bu konuda ne diyor onu burada degilde, (konu dagilmasin) müsait bir ba$lik altinda bir yazar ise sevinirim, hani iki iyi Ku$tan aranan veya arz edilen cikmiyor, iki kötü ku$u anca ben e$ ediyorum desem oda yalan degil, peki iyi hangisi, veya kötü hangisi, iyi erkekmi, iyi di$imi, kötü erkekmi, kötü di$imi, neye neye vurmak gerek, denemedende bunu elimdeki malzeme ile alakali hicbirzaman bilemeyiz, ... bildigim tek $ey var, oda aslinda pek bir$ey bilmedigim, biliyorum diyenide görüyoruz, sözüm burdan di$ari, ... ya eeem eeeem diye anlatir, yada anlatirken kafasini kasir, ne desemki der gibi, laf olsun torba dolsun misali, ...
Allah kalbi temiz olana illaki güzel Ku$u nasip eder, inandigim bu, bu vesile ile ...
Saygilar hepinize
Bu senenin yavrulari bu sene yine gök yüzünü görmiyecek, merak etmeyin, Kümeslerimde kanat cirpacak, hatda birkac özel hareket yapacak kadar yer var, halleri ve keyifleri yerinde yani, ve bu kendini bana yakla$ik bir yil boyunca gösteren Ku$larimi insallah seneye görecegim, artik atmacaya`mi kaptiriz, kediyemi orasinida Allah bilir, yeterki bize izin versin kollari sivamaya, ... seneye insallah Damizlik erkekleri ve di$ilerimi hem eliyerek hemde ayri tutarak yavru almayi engelliyecegim, o senemde ucuma ait olacak, ... cünkü, bana görede, ku$ kendini toparlamali, belirli Kurlardan gecirim, bir bakim umdugum gibi cikacakmi, yoksa öyle bedavadan yem yiyen, hatda cogunuzun tabiriyle yemlenmiyecek ku$um o kadar cokki, fakat bakiyorumda, ku$lara, hele hele burda tipini veya rengini degi$tirebilmek icin hertürlü Ku$ sokuluyor, oynayan Ku$a süs Ku$u, bunun sonu ne olur onu merak ediyorum, ... Sivasli abimiz bu konuda ne diyor onu burada degilde, (konu dagilmasin) müsait bir ba$lik altinda bir yazar ise sevinirim, hani iki iyi Ku$tan aranan veya arz edilen cikmiyor, iki kötü ku$u anca ben e$ ediyorum desem oda yalan degil, peki iyi hangisi, veya kötü hangisi, iyi erkekmi, iyi di$imi, kötü erkekmi, kötü di$imi, neye neye vurmak gerek, denemedende bunu elimdeki malzeme ile alakali hicbirzaman bilemeyiz, ... bildigim tek $ey var, oda aslinda pek bir$ey bilmedigim, biliyorum diyenide görüyoruz, sözüm burdan di$ari, ... ya eeem eeeem diye anlatir, yada anlatirken kafasini kasir, ne desemki der gibi, laf olsun torba dolsun misali, ...
Allah kalbi temiz olana illaki güzel Ku$u nasip eder, inandigim bu, bu vesile ile ...
Saygilar hepinize
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
s.a.
önemli bir başlıkla çok güzel paylaşımlar sergileniyor.
bilgi ve tecrübeleriniz dogrultusunda herkezin kendi çizdigi bir yol oldugunu, ortak alanların çok olsada aynı metotların uygulanmadıgı farklı yollarla nokta hedefe ulaşmaya çalışıldıgı izlenimindeyim. buda demekki herkezin arayış içinde oldugunu ustalarında yıllardan bu yana farklı metot lar uyguluyarak en iyisine en iyisininde en iyisini ulaşmaya çalışıldıgı en azından ben böyle görmekteyim.
duman abi yazımın ilk başında yazdıgım yorum: ( besiciligimin 2.safasından buyana deniyorum ve olumlu neticeler aldım. ama bu olayın dejenere olmadan yürümesi çok zor. belirli bir zaman sonra kuştan verim alamıyorsun. yazısına yazdıgınız yorum dogrudur.
yazdıgım yorumun tümünün ilk başta yazdıgım, sizin başlıgınızında ana temeli olan sonuca çıktıgı gerçek.
ayhan abinin püf nokta dedigi olayı uzun zamandan bu yana yapmaktayım. +ları oldugu kadar zamandan çok fedakarlık etmek zorunda kalıyorsun.
uzun zaman sonra farklı metotlara arayışlara itmek zorrunda kalıyor insan en azından bu sene aldıgım uçurttugum yavrulara bakarak.
dejenere dedigim olay ne olursa olsun kan olayıdır.hangi metotlar denensede bir zaman sonra uzun soluklu soyunuzdan yatırdıgınız kuşun yakın akrabalarındanda sonuç alamıyorsunuz. genleşme olayı yükselince fayda etmiyor.
şunu samimiyetimle söylüyorum. 7 8 senedir iyi sonuçlar aldım. busene için bunu söylemem mümkün degil korttugum senelere ve nesline yayılması. her nekadar bilgi ve tecrünelerim olsada insan kan konusunda hangi yolu deniyecegini hangi sonuçlarla karşılaşacagını düşünüp ince eleyip sık dokumalı.
ya abiler samimiyetimle söylüyorum zor iş.
elimizde yag var un var şeker var mayada var. revani yapalım derken kek yapıyoruz. neyse abiler agazınız tatlansın diye söyledim.:))) selametle.
önemli bir başlıkla çok güzel paylaşımlar sergileniyor.
bilgi ve tecrübeleriniz dogrultusunda herkezin kendi çizdigi bir yol oldugunu, ortak alanların çok olsada aynı metotların uygulanmadıgı farklı yollarla nokta hedefe ulaşmaya çalışıldıgı izlenimindeyim. buda demekki herkezin arayış içinde oldugunu ustalarında yıllardan bu yana farklı metot lar uyguluyarak en iyisine en iyisininde en iyisini ulaşmaya çalışıldıgı en azından ben böyle görmekteyim.
duman abi yazımın ilk başında yazdıgım yorum: ( besiciligimin 2.safasından buyana deniyorum ve olumlu neticeler aldım. ama bu olayın dejenere olmadan yürümesi çok zor. belirli bir zaman sonra kuştan verim alamıyorsun. yazısına yazdıgınız yorum dogrudur.
yazdıgım yorumun tümünün ilk başta yazdıgım, sizin başlıgınızında ana temeli olan sonuca çıktıgı gerçek.
ayhan abinin püf nokta dedigi olayı uzun zamandan bu yana yapmaktayım. +ları oldugu kadar zamandan çok fedakarlık etmek zorunda kalıyorsun.
uzun zaman sonra farklı metotlara arayışlara itmek zorrunda kalıyor insan en azından bu sene aldıgım uçurttugum yavrulara bakarak.
dejenere dedigim olay ne olursa olsun kan olayıdır.hangi metotlar denensede bir zaman sonra uzun soluklu soyunuzdan yatırdıgınız kuşun yakın akrabalarındanda sonuç alamıyorsunuz. genleşme olayı yükselince fayda etmiyor.
şunu samimiyetimle söylüyorum. 7 8 senedir iyi sonuçlar aldım. busene için bunu söylemem mümkün degil korttugum senelere ve nesline yayılması. her nekadar bilgi ve tecrünelerim olsada insan kan konusunda hangi yolu deniyecegini hangi sonuçlarla karşılaşacagını düşünüp ince eleyip sık dokumalı.
ya abiler samimiyetimle söylüyorum zor iş.
elimizde yag var un var şeker var mayada var. revani yapalım derken kek yapıyoruz. neyse abiler agazınız tatlansın diye söyledim.:))) selametle.
Selamlar; Metin kardes ilk yazmis oldugun yazida gercek payi olan seyler görüyorum ancak seninde degerlendirmen aslinda dogru ancak yazinda ki eksiklik yanlista anlasilabiliyo.Demissinki; bildiğiniz güvendiğiniz damızlıkçılardan nesil hayvanlardan edinip.
havadakiperformansını değerlendirip sizin kriterlerinize uyuyorsa
eşleyip yavru almaya çalışın---dogrusu bu ancak alinan yavrular hemen netice vermiyo yada yarim yamalak neticeler.Aslinda Kus satanida Rezil eden bu degilmi!!!!!!!!!!!!!!! Burada önemli olan kus satmak yada almak degil enbüyük yanlis Kusculugu bilmeden ögrenmeden böyle seylere kalkmak bence.Kustan anlamayana kusculugu bilmeyene KRAL inida versen bok eder,hele kus sahibini saticiyi yerlerin dibine sokar,simdi burada bu aciklama geregini duydum cünkü aslinda yapilan HATA burada!!!!!!!!!!!!!!,simdi cümlenizin devaminda---- vay uçmadan damızkl edilecekmiş falan filana bakmayın bi ömrünüz geçer
sonuç kocaman sıfır. bilende yazıyo bilmeyende. herkeze saygılar.Iste burada yazmis olduklarin bence cokkkk ama cokkk dogru ama aciklama getirmemissin Konu basliginda Kan girmek nezaman ? Nasil bir yol izlersiniz? oldugundan son yazimda son cümlemde tekrarlamistim Izlenmesi gereken yol yada söyle diyelim disardan kan katmadan nasil bir yol izleriz?
Herkese Saygilar sevgiler.
havadakiperformansını değerlendirip sizin kriterlerinize uyuyorsa
eşleyip yavru almaya çalışın---dogrusu bu ancak alinan yavrular hemen netice vermiyo yada yarim yamalak neticeler.Aslinda Kus satanida Rezil eden bu degilmi!!!!!!!!!!!!!!! Burada önemli olan kus satmak yada almak degil enbüyük yanlis Kusculugu bilmeden ögrenmeden böyle seylere kalkmak bence.Kustan anlamayana kusculugu bilmeyene KRAL inida versen bok eder,hele kus sahibini saticiyi yerlerin dibine sokar,simdi burada bu aciklama geregini duydum cünkü aslinda yapilan HATA burada!!!!!!!!!!!!!!,simdi cümlenizin devaminda---- vay uçmadan damızkl edilecekmiş falan filana bakmayın bi ömrünüz geçer
sonuç kocaman sıfır. bilende yazıyo bilmeyende. herkeze saygılar.Iste burada yazmis olduklarin bence cokkkk ama cokkk dogru ama aciklama getirmemissin Konu basliginda Kan girmek nezaman ? Nasil bir yol izlersiniz? oldugundan son yazimda son cümlemde tekrarlamistim Izlenmesi gereken yol yada söyle diyelim disardan kan katmadan nasil bir yol izleriz?
Herkese Saygilar sevgiler.
Normal bir işte çalışan aile
sahibi biri sizce kuşlarla nekadar zaman harcaya bilir ? her sezon hakını
vererek kaç tane kuşu söktürür sonunu görür ?
aradığımızı bulmak için
çook ama çok zamana tecrubeye, gerekli imkana ve hepsinden önemlisi gerçek dostluklar
gerekli. bence tek kişinin kendi kendine
damar bir soy yakalaması çokk zor. süreklli eski kuşlardan bahsedip şöyle böyle
oynadıklarını masal gibi anlatıyoruz aslına bakarsanız kuşlar eski kuşlar ve
kuşçuluk çok gelişti günümüzdeki kuşçular eski kuşçulara nazaran çok bilgili
birçok yetiştiricinin kümesinde 30- 40 yıllık damarlarda var. Peki bu kadar
mazeme, gelişim,tecrube ve bilimsel gerçeklere rağmen neden birçok ilde yapılan
festivallerde baraj her yıl birkaç fişek
(baş) aşağıya çekiliyor ? neden festivallerin düzenlenmesi aslında kötü bir şey
değil festival düzenlemek ama asıl neden sadece ve sadece bencillik o teneke
parçası ile bir fotoğraf çekip rant aracı olarak kunlanmak .30-40 yıl evvel
oynayan kuşların tamamının başarısının
nedeni o dönemde yaşayan kuşçuların biri birine olan bağlılıkları saygıları ve
fedakarlıklarıydı herkes iyi bir kuş izlemek için elinden olan bütün malzemeyi
ortaya koyardı kazım arkadaşta iyi
oynayan bir dişi var bende ise onun dengi
bir erkek kazım arkadaş al Samet bunlardan yavru alalım derdi alınırdı
ve kuşlar oynardı . şimdi ise yok kimse kimseye vermez kümeste öyle ce
bırakılır ne olduğu belli olmayan kuşlarla eşe atılır sonuçta hayal kırıklığı
olur.kümesimde 40 tane kuşum var dostlarıma her zaman kapım açık enkısa zamanda nerde uçarsa uçsun içimizdeki buzları
eritecek kuşları izlemek dileği ile herkese selam lar ve saygılar…
sahibi biri sizce kuşlarla nekadar zaman harcaya bilir ? her sezon hakını
vererek kaç tane kuşu söktürür sonunu görür ?
aradığımızı bulmak için
çook ama çok zamana tecrubeye, gerekli imkana ve hepsinden önemlisi gerçek dostluklar
gerekli. bence tek kişinin kendi kendine
damar bir soy yakalaması çokk zor. süreklli eski kuşlardan bahsedip şöyle böyle
oynadıklarını masal gibi anlatıyoruz aslına bakarsanız kuşlar eski kuşlar ve
kuşçuluk çok gelişti günümüzdeki kuşçular eski kuşçulara nazaran çok bilgili
birçok yetiştiricinin kümesinde 30- 40 yıllık damarlarda var. Peki bu kadar
mazeme, gelişim,tecrube ve bilimsel gerçeklere rağmen neden birçok ilde yapılan
festivallerde baraj her yıl birkaç fişek
(baş) aşağıya çekiliyor ? neden festivallerin düzenlenmesi aslında kötü bir şey
değil festival düzenlemek ama asıl neden sadece ve sadece bencillik o teneke
parçası ile bir fotoğraf çekip rant aracı olarak kunlanmak .30-40 yıl evvel
oynayan kuşların tamamının başarısının
nedeni o dönemde yaşayan kuşçuların biri birine olan bağlılıkları saygıları ve
fedakarlıklarıydı herkes iyi bir kuş izlemek için elinden olan bütün malzemeyi
ortaya koyardı kazım arkadaşta iyi
oynayan bir dişi var bende ise onun dengi
bir erkek kazım arkadaş al Samet bunlardan yavru alalım derdi alınırdı
ve kuşlar oynardı . şimdi ise yok kimse kimseye vermez kümeste öyle ce
bırakılır ne olduğu belli olmayan kuşlarla eşe atılır sonuçta hayal kırıklığı
olur.kümesimde 40 tane kuşum var dostlarıma her zaman kapım açık enkısa zamanda nerde uçarsa uçsun içimizdeki buzları
eritecek kuşları izlemek dileği ile herkese selam lar ve saygılar…
- hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
Geri: TAKLACI OYUN KUSUNDA KAN GIRMEK NE ZAMAN?NASIL BIR YOL IZLERSINIZ?
9/7/2011, 10:36 am
s.a. arkadaşlar muhabetiniz bol olsun.Konu güzel.
İyinin iyisi olan kuşlara kan katmaya gerek yok diyenlerdenim.İyi bir kan kuşun soyunun devamı için kendi yavrularının ve onlardan gelen yavrularla devam edilmesi ile yapılan kuşçuluk kuşçulukta son noktadır bana göre.Kan girme olaylarını eşe dosta verilen kuşlardanda takip edile bilir.Saygılar sevgiler.
İyinin iyisi olan kuşlara kan katmaya gerek yok diyenlerdenim.İyi bir kan kuşun soyunun devamı için kendi yavrularının ve onlardan gelen yavrularla devam edilmesi ile yapılan kuşçuluk kuşçulukta son noktadır bana göre.Kan girme olaylarını eşe dosta verilen kuşlardanda takip edile bilir.Saygılar sevgiler.
Saygilar sevgiler,Samet kardes eline koluna saglik umarim durumunda düzelmistir tekrar dan gecmis olsun diyorum,Anlatmis olduklarin kusculugun ilerlemesinde sart olan bi gercek,sende yazmissin birliktelik ve paylasim olmadigi sürece ilerleme olmuyo.Konuya öyle bir yaklasmissinki son olarak yazdigim paragrafta istedigim sey sanki agzindan yaziya dökülmüs Kan katmadan izlenecek yolda zaten bu degilmi?ANCAK Yöntem bu degil.Sana tesekkür ediyorum,saygi ve sevgi ile.
Hüseyin Bey;Yasca benden büyüksünüz arti Tecrübe olarakta yanliz yazmis olduklariniza istinaden size su yakistirmayi yapabilirim,gercektende Damizlikciligi yapan bu ise gönül vermis kisilerden birisiniz!Evet son noktayi koyarken elimizdekileri muhafaza ediyoruz zaten benimde konu basliginda istedigim bu ancak Yöntem? Yol? izlenecek bu nasil olmali diye baslik actim,yillarin vermis oldugu tecrübelerinizi yaziyla paylasabilirseniz size simdiden cok tesekkür ediyorum.Saygilar sevgiler.
9/7/2011, 10:07 pm
Selam cümleten, Duman abinin son sözüne deginmek istedim sadece, denildiki, Yillarin vermi$ oldugu tecrübe, diyelim 30 yil, bu ne 3 cümle ile, ne 30 cümle ile nede 300 cümle ile anlatilir, anlatilir ama anlamasi bu sefer zor olur, arti, elindeki malzeme ayni görünsede herzaman farkli farkli temel`lere sahip, gelde ayni uygulama ile ayni veya aranan sonucu al, oda zor degilmi ?
Cirak gibi Ustanin yaninda i$ yapa yapa, bo$ oldugunda eline bakarak, sorarak, hatda yeri gelir, kendin el atarak Usta olunur, Boynuzun Kulagi gecmesi dilegi ile insallah, ...
Payla$mak bir yana, her$ey payla$mak ilede cözülmüyor, tabiki herkes nasil yapiyor onu dese bile yeter, ... bizde zaten ona merakliyiz, patentli degil nede olsa, ama kimi vardir bitini vermez, ...
Saygilar
Cirak gibi Ustanin yaninda i$ yapa yapa, bo$ oldugunda eline bakarak, sorarak, hatda yeri gelir, kendin el atarak Usta olunur, Boynuzun Kulagi gecmesi dilegi ile insallah, ...
Payla$mak bir yana, her$ey payla$mak ilede cözülmüyor, tabiki herkes nasil yapiyor onu dese bile yeter, ... bizde zaten ona merakliyiz, patentli degil nede olsa, ama kimi vardir bitini vermez, ...
Saygilar
- hüseyin usta
9/7/2011, 10:15 pm
Evet Arkdaşım gerçektten uzun uzun zamanlar kuş besledim.1970 2011 kuş besleme sürecim.Ama bu zaman zarfı içinde 6 7 senelik bir boşluk olmuştur.Zaman zaman forumlara bakıp tartşmalara katıldığm noktalarda olmuşttur.En büyük gözlemlediğim olay eski kuşçu söylemleri.Arkadaşlarıma sölicem şudur eski kuşçuların bu kadar konuşulmasına sebeb eski kuşlardır.özellikle 70 li senelerin kuşları.Yani bu 70 li senelerde istanbulda mahallerede sokaklarda gezerken illaki zevkle bi duvarın dibine çöküp seğredebileceğiniz güzel ve kalite kuşlara denk gelmek mümkündü.Acaba şimdi ölemi..ASGYB demiş ki:Hüseyin Bey;Yasca benden büyüksünüz arti Tecrübe olarakta yanliz yazmis olduklariniza istinaden size su yakistirmayi yapabilirim,gercektende Damizlikciligi yapan bu ise gönül vermis kisilerden birisiniz!Evet son noktayi koyarken elimizdekileri muhafaza ediyoruz zaten benimde konu basliginda istedigim bu ancak Yöntem? Yol? izlenecek bu nasil olmali diye baslik actim,yillarin vermis oldugu tecrübelerinizi yaziyla paylasabilirseniz size simdiden cok tesekkür ediyorum.Saygilar sevgiler.
yani burada kısaca anlatmak istediğim olay eski kuşçulardan ziyade eski saf temiz ve kırılmamış kuşların bol olmasıdır..
Şimdi esas konumuz kuşlara kan katma konusuna gelirsek.Kuşlarımıza hangi kanı katalım bakınız arkadaşlar kuşlarmızda ki hareketleri o kadar iyi gözlemlememiz gerekiyorki kan katalım.Kan meselesi o kadar karışık bir işki burada yani forumda yada başka sitelerde orada burada kuşlara katılacak kan hep oyun çıtasını yükseltmek üzerine kurulu.Kuşlarda kanda oyundan başka özelliklerde vardır.Bunları sayarsak tek tek açıklamalı 1.ZEKA almış olduğunuz ne derece yuvaya bağlı 2.YAVRUBESLEME beslemiş olduğunuz kuşlar ne kadar yavrularına düşkün 3.ALTTAN GELECEK YAVRULARIN oyunları ne derece soyu takip ettire bilir(oyun derken seferli nizami oyun)Eğerki kuşlarımızda bu 3 özellik var ise zaten kan katmaya gerek yoktur.ZEKA+YAVRUBAKıMI+OYUN=İYİ SOY.
Benim şahsi görüşüm bu konuda kuşlara kan katmakttan ziyade iyi bir kuşun tek kan üzerinden geriye dönüşümünü sağlıya bilmektir.Geriye dönüşümde kuşları yakınlaştırmakla olur.saygılar seygiler.
- kırıkkaleli metin
10/7/2011, 5:37 pm
merabalar kazım bey
bana bir sual danışmışsınız.
nasıl kan katmadan devam edersiniz diye
ben damzılığımı:yine kendi kuşlarımdan çıkan hayvanları önce kanat sesi, uçum kalitesi,hırsı, seriliği, dirayeti. çalışkanlığı,akıllıolması ( bir kuşta akıl çok önemlidir yani iyihuylu olması uçup yine kendi evine inmeli görevini yaptıksan sonra hakkıyla yerine inmesi, bu olay ilk kaldırdığımızdan ölenedek sürmeli) , ve en önemlisi uzun yıllar kapımızda uçup oynaması, ben bu saydığım ve bunlara katılacak çok özellikler bunlara göre değerlendirme yaparım. bir aldığım yavruya damızlık yapacagım bunu demek için enaz 2 yılını görmemlazım. çeşitli dönemlerde ozman bizim için damızlık olmayı haketmiştir.
ve ben iyiden iyi çıkar düşüncesini sonunakadar destekleyenlerdenim.
ama gerçekten iyidediğimiz hayvan iyimi.önemli olan tek gerçek budur ve herkezin yanıldığı iyi diye yavrualdığımız hayvan iyimi.
bunun en açık örneği bakır yüzükle altın yüzük birmi değil. hammadde sağlam ve kaliteli olacuk çıkan üründe verilen emege değsin.
bana bir sual danışmışsınız.
nasıl kan katmadan devam edersiniz diye
ben damzılığımı:yine kendi kuşlarımdan çıkan hayvanları önce kanat sesi, uçum kalitesi,hırsı, seriliği, dirayeti. çalışkanlığı,akıllıolması ( bir kuşta akıl çok önemlidir yani iyihuylu olması uçup yine kendi evine inmeli görevini yaptıksan sonra hakkıyla yerine inmesi, bu olay ilk kaldırdığımızdan ölenedek sürmeli) , ve en önemlisi uzun yıllar kapımızda uçup oynaması, ben bu saydığım ve bunlara katılacak çok özellikler bunlara göre değerlendirme yaparım. bir aldığım yavruya damızlık yapacagım bunu demek için enaz 2 yılını görmemlazım. çeşitli dönemlerde ozman bizim için damızlık olmayı haketmiştir.
ve ben iyiden iyi çıkar düşüncesini sonunakadar destekleyenlerdenim.
ama gerçekten iyidediğimiz hayvan iyimi.önemli olan tek gerçek budur ve herkezin yanıldığı iyi diye yavrualdığımız hayvan iyimi.
bunun en açık örneği bakır yüzükle altın yüzük birmi değil. hammadde sağlam ve kaliteli olacuk çıkan üründe verilen emege değsin.
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
10/7/2011, 5:53 pm
Vallahi Hüseyin Bey İstanbul'un eski Mardin, varoş uçurumculugu yok artık.
Bırak sen onu. Her yeri yapışan,uçmayan kuşlarla doldurdular. O eski birçok kişyi kuşçuluga başlatan saatlik,ateş çıkaran,bastırılamayan,geceye kalan,indi inmedi heyacanıyla terlemeye başladıgınız kuşlar tarih oldu.
İşin acı tarafı da bir çocuk kuşçuya Mardin saatlik olur falan deyin. Yaa abi sen öyle uçan kuşları nerde gördün diye sizle alay eder..
1-2 nesil sonra bu iş tamamiyle biter.
Bırak sen onu. Her yeri yapışan,uçmayan kuşlarla doldurdular. O eski birçok kişyi kuşçuluga başlatan saatlik,ateş çıkaran,bastırılamayan,geceye kalan,indi inmedi heyacanıyla terlemeye başladıgınız kuşlar tarih oldu.
İşin acı tarafı da bir çocuk kuşçuya Mardin saatlik olur falan deyin. Yaa abi sen öyle uçan kuşları nerde gördün diye sizle alay eder..
1-2 nesil sonra bu iş tamamiyle biter.
10/7/2011, 5:56 pm
Tesekkürler Hüseyin Bey;Bu güne kadar yapilan bütün yorumlari herdefasinda Pozitif bir bakisla olaya genis bakmakla sürdürdük ama bundan sonrasi icin artik ortak bi düsünceye gelinmesi geregini düsünüyorum.
Hüseyin Bey yazinizdaki yanlisida düzeltmek istiyorum!Yukarida yazmis olduklariniza nispeten;----yani burada kısaca anlatmak istediğim olay eski kuşçulardan ziyade eski saf temiz ve kırılmamış kuşların bol olmasıdır..---- OLMAMASIDIR.
Hüseyin Bey;Bu basligi acarken epey bi düsünmüstüm,yanlis yada negatif düsüncelerede acik olmamiz gerekiyodu,ancak yorumlar gelmeye basladiginda akla ilk gelecek seyin Kan girmek düsüncesiyle yönleneceginide biliyodum.Beklentilerim hemen olustu ilk yazilan yorumlari animsarsak eger Erkek Disi disardan sokulacak kan düsüncesinde yogunlasti,herneyse burada amac Paylasmak oldugundan konu icerisinde disaridan kan in nasil girilecegi hakkinda paylasimlarda oldu,herkesin eline koluna ayirmis oldugu zamana saglik olsun.
.Kan meselesi o kadar karışık bir işki burada yani forumda yada başka sitelerde orada burada kuşlara katılacak kan hep oyun çıtasını yükseltmek üzerine kurulu.Kuşlarda kanda oyundan başka özelliklerde vardır.Bunları sayarsak tek tek açıklamalı--- diye yazinizi devam ettirmissiniz,burasi cok önemli yillarin tecrübesiyle hareket edecek olursak burada isimiz elimizdeki Yüksek performans,yüksek kan hatti,mizi öyle muhafaza etmeliyizki gelecek kusaklara kandaki Performansini güzelliklerini aktarabilelim.
Benim şahsi görüşüm bu konuda kuşlara kan katmakttan ziyade iyi bir kuşun tek kan üzerinden geriye dönüşümünü sağlıya bilmektir.Geriye dönüşümde kuşları yakınlaştırmakla olur. Hüseyin Bey bir önceki yazimda da yazmistim Damizlikcilik olayi ni bilen, yillarini vermis,gercekten bu ise gönül vermis kisilerden birisiniz.ANCAK is bununlada bitmiyo( Iyi bir kusun tek kan üzerinden dönüsümünü saglayabilmektir.)kuslarin yakinlasmasi SAFLASTIRMAK la nesli muhafaza edebilirsiniz ama Nereye kadar?Elinizde sadece sizin elinizde cogaltmaktan öteye gidemezsiniz?Iste burada uygulanmasi gereken bir yöntem var!bir yol var! benim istedigimde Nezaman? ve Nasil bir yol izlersiniz?Saygilar Sevgiler.........
Hüseyin Bey yazinizdaki yanlisida düzeltmek istiyorum!Yukarida yazmis olduklariniza nispeten;----yani burada kısaca anlatmak istediğim olay eski kuşçulardan ziyade eski saf temiz ve kırılmamış kuşların bol olmasıdır..---- OLMAMASIDIR.
Hüseyin Bey;Bu basligi acarken epey bi düsünmüstüm,yanlis yada negatif düsüncelerede acik olmamiz gerekiyodu,ancak yorumlar gelmeye basladiginda akla ilk gelecek seyin Kan girmek düsüncesiyle yönleneceginide biliyodum.Beklentilerim hemen olustu ilk yazilan yorumlari animsarsak eger Erkek Disi disardan sokulacak kan düsüncesinde yogunlasti,herneyse burada amac Paylasmak oldugundan konu icerisinde disaridan kan in nasil girilecegi hakkinda paylasimlarda oldu,herkesin eline koluna ayirmis oldugu zamana saglik olsun.
.Kan meselesi o kadar karışık bir işki burada yani forumda yada başka sitelerde orada burada kuşlara katılacak kan hep oyun çıtasını yükseltmek üzerine kurulu.Kuşlarda kanda oyundan başka özelliklerde vardır.Bunları sayarsak tek tek açıklamalı--- diye yazinizi devam ettirmissiniz,burasi cok önemli yillarin tecrübesiyle hareket edecek olursak burada isimiz elimizdeki Yüksek performans,yüksek kan hatti,mizi öyle muhafaza etmeliyizki gelecek kusaklara kandaki Performansini güzelliklerini aktarabilelim.
Benim şahsi görüşüm bu konuda kuşlara kan katmakttan ziyade iyi bir kuşun tek kan üzerinden geriye dönüşümünü sağlıya bilmektir.Geriye dönüşümde kuşları yakınlaştırmakla olur. Hüseyin Bey bir önceki yazimda da yazmistim Damizlikcilik olayi ni bilen, yillarini vermis,gercekten bu ise gönül vermis kisilerden birisiniz.ANCAK is bununlada bitmiyo( Iyi bir kusun tek kan üzerinden dönüsümünü saglayabilmektir.)kuslarin yakinlasmasi SAFLASTIRMAK la nesli muhafaza edebilirsiniz ama Nereye kadar?Elinizde sadece sizin elinizde cogaltmaktan öteye gidemezsiniz?Iste burada uygulanmasi gereken bir yöntem var!bir yol var! benim istedigimde Nezaman? ve Nasil bir yol izlersiniz?Saygilar Sevgiler.........
10/7/2011, 6:07 pm
Metin Bey Klonlama demissiniz aciklamasini sizden beklesek?Tesekkür ettim,saygilar sevgiler.
- kırıkkaleli metin
10/7/2011, 6:30 pm
kazım bey
sözüm gayet açık.
bu iş nekadar bilgi deneyim tecrübe ve elimizdeki malzeminin kaliteli olması yetmiyo.
birazda şans kısmet işi
okadar çok basite indirgeniyoki konular. biride bensem anlatanlardan açıklama yapanlardan. arkadaşalr bu iş anlatıldığı gibi okadar basit değil. gerçekten bu işe bir ömür yetmez. bana göre çok büyük ve meşagatli bir hobi bimüddet sonra ise bu iş hastalığa dönüşüyor. herkez elindeki 3-5 tıkırdayana sahipçıksın. sabredilirse bu işi gerçekten layıkıyla yapmak istenirse zamanla o 3-5 takırdayan gün gelir güzel meziyetler dökerler. okadar çok isteklerimiz varki bu hayvanalrdan. düşünüyorumki bu istediklerimizin hepsini yapsınlar, b i müddet sonra oyunlarında müzük eşliğinde ritmede uymalarını izteriz. anlıya biliyosunuz değilmi.
sözüm gayet açık.
bu iş nekadar bilgi deneyim tecrübe ve elimizdeki malzeminin kaliteli olması yetmiyo.
birazda şans kısmet işi
okadar çok basite indirgeniyoki konular. biride bensem anlatanlardan açıklama yapanlardan. arkadaşalr bu iş anlatıldığı gibi okadar basit değil. gerçekten bu işe bir ömür yetmez. bana göre çok büyük ve meşagatli bir hobi bimüddet sonra ise bu iş hastalığa dönüşüyor. herkez elindeki 3-5 tıkırdayana sahipçıksın. sabredilirse bu işi gerçekten layıkıyla yapmak istenirse zamanla o 3-5 takırdayan gün gelir güzel meziyetler dökerler. okadar çok isteklerimiz varki bu hayvanalrdan. düşünüyorumki bu istediklerimizin hepsini yapsınlar, b i müddet sonra oyunlarında müzük eşliğinde ritmede uymalarını izteriz. anlıya biliyosunuz değilmi.
- hüseyin usta
11/7/2011, 7:28 am
İyi bir soyun takibinden yanayım.İyi bir soy KUŞÇUYUDA oğlunuda ve hatta torunuda idare eder.kuşçuluk merdiven basamaklarını çıkmak gibidir. zaman işidir.ama hiç bir zaman o merdivenin zirvesine ulaşmak mümkün değildir.Çünki gerçektten oyun kuşu beslemek dipsiz bir kuyu gibidir her zaman iyinin iyisi vardır.İşte bizler kuşçu olarak elimizdeki soyu takip edicez ve bu basamaklarıda çıkarken arada sendelemeler olacak kuşlara kan katma ihtiyacı hissedicez yada öle sanacağız ama katılması gereken bir kan varsa olacaksa öle bişi ki bu illaki kuşlarımızın kalitesini yükselticek kan olmalı yani beslemiş olduğumuz kuşlardan 2 yada 3 gömlek üstün olduğuna kanaat getirdiğimiz kuş olmalıki kuşlarda çıta yükselsin tabiki o çıtanın yükselip yükselmediğine kuşçu karar vericek oda zaman içinde.Kuşlara katıldı kuşlarınız 1 yada 2 gömlek üstünleşti ondan emin oldunuzsa artık yapılacak bişi yokttur kan ordan devam edicek ama illaki bir kan bir soy devam edicek.saygılar sevgiler.
11/7/2011, 5:50 pm
Selam; Metin Bey olayi güzelde anlatmissiniz------------ düşünüyorumki bu istediklerimizin hepsini yapsınlar, b i müddet sonra oyunlarında müzük eşliğinde ritmede uymalarını izteriz. anlıya biliyosunuz değilmi.--------------cokda güzel bir benzetme yapmissiniz.--Katiliyorum ama kusculuk zanaat i sansa kaldiysa isimiz epey bi zor,Hani! cocuklugumuzdaki Kader Kismet cektigimiz her kazimamizda BÜYÜK COKOPRENS bulma cabasi vardir ya onun gibi birsey olur beni cocukluguma götürdünüz tesekkür ederim.Metin Bey sizinde yazdiginiz gibi burda ana temel hep SABRETMEK ten geciyo tabiki kustan istenenin haddi hesabi yok.Saygilar sevgiler.
Hüseyin Bey sizinde yazdiklarinizdan anladigim kadariyla TAKIPCILIK Soyun takipciligini yazmissiniz,kusculugun olmazsa olmaz ilk sarti bence.
NEDENSE!!!!!!!!!!!! Herseferinde yazma geregi duyuyorum,yazilanlari tekrar tekrar okuyorum fakat cevabina herseferinde yaklasildigini sanip tekrar uzaklastigina inaniyorum.
NEDENMI???????Nedense Kan girmeden Elimizdeki Kani Ilerlemeyi Kimse Anlatmak istemiyo yada bilinmiyo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buradan herkese soruyorum Elimizdeki YÜKSEK PERFORMANSLI SOYU disaridan Kan Katmadan En Saglikli Bir Sekilde nasil koruyabiliriz yada konu basliginda soruldugu gibi NASIL BIR YOL IZLERIZ?????
Herkese Saygilar Sevgiler.
Hüseyin Bey sizinde yazdiklarinizdan anladigim kadariyla TAKIPCILIK Soyun takipciligini yazmissiniz,kusculugun olmazsa olmaz ilk sarti bence.
NEDENSE!!!!!!!!!!!! Herseferinde yazma geregi duyuyorum,yazilanlari tekrar tekrar okuyorum fakat cevabina herseferinde yaklasildigini sanip tekrar uzaklastigina inaniyorum.
NEDENMI???????Nedense Kan girmeden Elimizdeki Kani Ilerlemeyi Kimse Anlatmak istemiyo yada bilinmiyo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buradan herkese soruyorum Elimizdeki YÜKSEK PERFORMANSLI SOYU disaridan Kan Katmadan En Saglikli Bir Sekilde nasil koruyabiliriz yada konu basliginda soruldugu gibi NASIL BIR YOL IZLERIZ?????
Herkese Saygilar Sevgiler.
- hüseyin usta
11/7/2011, 6:51 pm
Arkadaşim zaten konun oyun kuşunda kan girmek ne zaman diye..sormuşsun konunun bu olmaasına rahmen kan girmenin gerek olmadığını arkadaşlar zaten sölemiş bulunmakta.Kan girmek hariç bir kuşun kümese sokulması demek. yoksa benmi yanlış anlıyorum :))Kan girmeden benim izliye bileceğim yol zaten belli.yuva kardeşlerini kesinilikle eş yapmam yapsamda geçici bir zaman için yapar bakıcı olarak kullanırım.yavrular yada torun ları eş yaparken çapraz kardeşleri eşlerim bunlar ilk etaptaki kanın başlangıcında olan şeyler.ilerki zamanda kuzen kuzene eşlemeler.Ve zaten bu şekilde kümesiniz esas damızlıklarınızın yavruları ve torunları dolmuş olacakttır.İşte siz bu soyu elde ettiğinizde esas göz bebeğiniz olan damızlık olan kuşunuz hagisi ise erkek yada dişi fark etmeez torunlarından hangine eş vursan yola devam edebilirsin.Buradaki esas nokta damzlıklarında aynı soymu değilmi?eğerki damızlıkların aynı soydan gelmiyorsa ayrı ayrı kan iseler diğer açıkta olanda en uzaktaki torunlarndan biri ni eşlemeye gittiğin zaman elindeki kuşların anne ve babanın özelliklerini alacak ve ne tarafn daha sağlam olduğuda ortaya çıkmış olacak..Kanda iyi olan üstündür dişi yada erkek fark etmez.saygılar sevgiler
17/7/2011, 10:02 pm
Herkese Selam; Hüseyin Bey ben bu basligi acarken ortaya actim beni yanlis anliyorsunuz,önceki yazimda sizin icin iyi bir Damizlikcidir sözünü etmistim ancak suanda görüyorumki;Damizlik olayini yaparken bahsetmis oldugunuz seyler önemlidir ama acmis oldugum bu baslikta hala cikipta biri Kan Girmeden Elimizdeki Kuslari nasil ilerletebiliriz daha dogrusu Damizlik sistemi degilde hem ucurarak hem izleyerek hemde ilerleyerek bu is yapiliyo tahminim bu konuda kimsenin bilgisi yok!!!!!!!
Acmis oldugum basliga kendim cevap verip kapatmakta istemiyorum!!!!!!!!!!!
Buradan Ankara da yasayan Oyun kusuna gönül vermis kisilerden________ Cengiz Ulutürk_________ e saygilar ve sevgiler sunuyorum,kendisini taniyan Sakalli Sadik Kardes------ ten de Rica ediyorum,kendisiyle görüsüyorsa buradan Forum a davet etsek degerli Abimiz Kus konusundaki bilgileri ile Forum a renk katar düsüncesindeyim.
Taklaci Oyun Kusunda Kan Girmek ten anlasilacagi gibi disaridan kan nasil girilir hic yoktan yazilanlar la hareket edilerek denenebilir.Fakat birde Disaridan Kan Girmenin gerekli olmadigini yazan arkadaslar var, varda ayni kanda kalip soy icerisinde capraz dede torun,kuzen kuzene teyze vs vs akraba evliligiyle Soy u elinizde dolandirir Kocaman bi SIFIR yaparsiniz niyemi herkesin basina gelen oynamiyo olayindan baska bisey bulamazsiniz acikcasi Saflastirmayi bulursunuz,iste ozamanda Baska Bir kan a yani Kusu Kirmaya götürürsünüz,
Iste burada yapilmasi izlenmesi Gereken Bir Yol VAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Elinizdeki Soy u bozmadan kirmadan yapilacak islem nedir?Sistem nedir?
Saygilar sevgiler.
Buradan Ankara da yasayan Oyun kusuna gönül vermis kisilerden________ Cengiz Ulutürk_________ e saygilar ve sevgiler sunuyorum,kendisini taniyan Sakalli Sadik Kardes------ ten de Rica ediyorum,kendisiyle görüsüyorsa buradan Forum a davet etsek degerli Abimiz Kus konusundaki bilgileri ile Forum a renk katar düsüncesindeyim.
Taklaci Oyun Kusunda Kan Girmek ten anlasilacagi gibi disaridan kan nasil girilir hic yoktan yazilanlar la hareket edilerek denenebilir.Fakat birde Disaridan Kan Girmenin gerekli olmadigini yazan arkadaslar var, varda ayni kanda kalip soy icerisinde capraz dede torun,kuzen kuzene teyze vs vs akraba evliligiyle Soy u elinizde dolandirir Kocaman bi SIFIR yaparsiniz niyemi herkesin basina gelen oynamiyo olayindan baska bisey bulamazsiniz acikcasi Saflastirmayi bulursunuz,iste ozamanda Baska Bir kan a yani Kusu Kirmaya götürürsünüz,
Iste burada yapilmasi izlenmesi Gereken Bir Yol VAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Elinizdeki Soy u bozmadan kirmadan yapilacak islem nedir?Sistem nedir?
Saygilar sevgiler.
- bekir79
18/7/2011, 8:33 am
s.a.
duman bey demişsinizki:
konu ile ilgili birtakım biligileri kapatma babında degilde paylaşma babında konunun kapanmasına beklemeksizin bizimle paylaşırsanız bilgilerinizden istifade etmiş oluruz. zira bu yazınızda bildiginizi ve tecrübenizi konunun sonuna dogru saklargibi bir his elde edindim. selametle....
duman bey demişsinizki:
konu ile ilgili birtakım biligileri kapatma babında degilde paylaşma babında konunun kapanmasına beklemeksizin bizimle paylaşırsanız bilgilerinizden istifade etmiş oluruz. zira bu yazınızda bildiginizi ve tecrübenizi konunun sonuna dogru saklargibi bir his elde edindim. selametle....
18/7/2011, 5:04 pm
Bekir kardes; Yok yok öyle senin dedigin gibi degil senelerini bu ise adamis arkadaslar var burasi paylasim yeriyse herkesin corbada tuzunun olmasi da gerekiyo,---Bekir kardes sana söyle söyleyeyim katilmis oldugum Forumlarda bircok insan paylasimda bulunuyor burada oldugu gibi ancak nedense bilincli veya bilincsizce yapilan eslemelerde ortaya cikanlar Ispat olayina gelince ortada bisey olmuyo ama yazi yazmak kolay, karsindakini görmeden acimasizca elestirmek olayin cabasi, neyse büyüklerimizden,kücüklerimizden paylasimlarin gelmesini temenni ediyorum.Ayni zamanda kimseden sakli ve ya gizli biseyimiz oldugunuda sanmiyorum,niyetim paylasimlarda dogruyu bulmak.Aslinda konu basligindan yola cikarsak PAYLASMAK la cok yakindan ilgilsi olan bi konu basligi,ayni zamanda kusculugun bslangici oldugu kadarda noktalandigi bir nokta.
- bekir79
18/7/2011, 5:22 pm
BU İŞİN EGER PROFESYONEL OLARAK USTALARIN BİR METODU VARSA BENDE BU KONUDA MERAKLIYIM. UMARIM FORUMA KATILARAK BİZİMLE BU KONULARI VE BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRLAR.
- ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekürler....
3 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3