METRESİZLER
+20
ERGUN
erdemyalova
technic
kaptancemal
nazım08
ferdi15
ahmet123456
cinola
tlgtck
oflusu
kuscu47
kenann
KÜRŞAT AY
tohatlı
bekir79
ASGYB
ereglılı yunus
SEFA
gokkuş
Ali3547
24 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
METRESİZLER
2/5/2011, 8:45 pm
HERKEZE HAYIRLI GÜNLER BU METRESİZLER DENEN BEYAZLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR ABİLER PAYLAŞIM,SOHBET AMAÇLI BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUZ..
- Ali3547
Geri: METRESİZLER
3/5/2011, 7:33 pm
Nasıl oynarlar
kimde ucuyo
kimden cıkma
VB....
kimde ucuyo
kimden cıkma
VB....
- gokkuş
Ad Soyad : gokhan yapici
Forum Kayıt : 29/03/11
3/5/2011, 10:09 pm
galiba kimsenin haberi yok kardes ..
- SEFA
Ad Soyad : SEFA ERSOY
Forum Kayıt : 05/09/08
4/5/2011, 12:44 pm
ben metresiz lakaplı kuşları kütahyada duydum çok çok eski zamanın soyuymuş zamanında büyük paralar verilerek alınmıs fakat şimdi ki akıbetini bilmiyorum
- Ali3547
4/5/2011, 4:11 pm
oda güzel teşekürler abilerime 1 bilen çıkar ya
- Ali3547
24/5/2011, 9:59 pm
GÜNCEL...
- ereglılı yunus
Ad Soyad : yunus aktaş
Doğum Tarihi : 25/03/87
Forum Kayıt : 14/03/09
1/6/2011, 11:37 am
s.a metresizler kutahyadan cıkmadır kuşların hemen hemen hepsını yanlış değilisem adapazarında saaddetın beyde ve ereğilde ersın abide var bı cıftte bende var yavrusunun vıdeosu formda deve tuğü dişi diye var ama babası farklı damar beyazlar çok seslı değil ama aşırı derecede uzun oyun yapıyorlar adı gıbı metrezsızler aşağıdaki link te kuşlarım bölümünde tepelı beyazlar orda bahsettığım yavruda vıdolar bolunde gorebılırsınız benım bıldığım bunlar yardımcı olabıldımse https://www.facebook.com/profile.php?id=676884915&sk=photos
- Ali3547
2/6/2011, 9:43 am
eyw.. sagol abi bilgiler için bendede bir çift var
- Ali3547
8/6/2011, 2:56 pm
bana yollayan kişi kendisi adanalı..trabzonda komuıtan 11-12 yıldır bu kuşlar elinde ... oda kütahyadan ayı fatih denilen adamdan almış zamanında bu kuslar ayı fatih ile kasap denen bi adamdan cıkmaymıs heralde bendekıler yumurtladı hade bakalım hayırlısı...
- ereglılı yunus
8/6/2011, 6:53 pm
evet kasabın beyazları dıye de gecer ama çok eski kuşları
9/6/2011, 5:02 pm
Arkadaslar simdiye kadar lafa girmeyeyim diye cok zorlandim,su metresiz denen beyazlar nasil olduysa Türkiye nin bicok yerine mal edildiler ACABA bu kuslarin asil gelis yerlerini bilen varmi???????,Bizler Türk insani olarak nedense ortaya bi laf atildimi duyduklarimizla konusmayi cok seven yani dedikodusunu uzatan uzattikcada ilk söylenen,ilk anlatilan dallanip budaklanip geri geldiginde anlatilan hep sizin söylediginizin icinde yogrulmus ballandirilmis palavralandirilmis bir menü olarak geri gelir........Simdi ortaya bilafta ben atiyorum.......Eskisehir BEYAZ lari ile bi alakalari olmasin bu Metresiz ünlülerinin????????????????????????
- Ali3547
9/6/2011, 6:13 pm
valla abi ben bilmiyorum ama şöyle diyeyim
bizim komutan abimiz bana şöyle dedi asıl bu kuşlar ankaradan getirilmiş ankara kuşlarıymış ama kütahyada nam yapmışlar
bizim komutan abimiz bana şöyle dedi asıl bu kuşlar ankaradan getirilmiş ankara kuşlarıymış ama kütahyada nam yapmışlar
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
10/6/2011, 8:24 am
,
- tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10
10/6/2011, 5:17 pm
arkadaslar genelde yorumlarım begenılmıyo cunkı cok sert oluyorum bu konuda kardeşimm kusun önemli olan mesafesımı? standart olacak kuss hep diyorum hepde diyecemm cok deger verdıgım bı abımle konustumm kutahya kusları cok uzun kacımlıı ama kanat seslerı zayıf olur dedıı isterse 200 metre gıtsın kanat sesı yoksa neye yarar fısfısfısss.namlı kusların peşini bırakın bence elınızdekının kıymetını bılınn 20 metre dönsun adam gıbı dönsüni.
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
10/6/2011, 6:07 pm
evet katılıyorum ömer kardeşim. bazı yörelere göre güzel kaçan kuşlar çıkıyor. ancak eksikleri dogrularını geçiyor. bence uzun kaçmak kuşta aranması özellek degil. istikrarının sürmesi dogruları eksiklerini geçmesi inan bu tarz kuşları bulmak altının çalışır vaziyette olması artık nerdeyse hint kumaşını arartır hale geldi..
ancak buradaki mevzu rivayetlerle yolacıkmış herkezin üzerine birşeyler koyarak sözün çıktıgı yerinbile kendiyerini bulamadan sözlerin dolaşması. selametle
ancak buradaki mevzu rivayetlerle yolacıkmış herkezin üzerine birşeyler koyarak sözün çıktıgı yerinbile kendiyerini bulamadan sözlerin dolaşması. selametle
10/6/2011, 8:06 pm
Merhaba !Yunus kardes önce sana cevap niteliginde biseyler yazayim,demissinki kasabin kuslari evet ama bu kasabin adida Muzaffer her bölgenin kendine göre lakaplari vardir bu arkadasta Kasap Muzaffer, ismini duymuslugum var kuslari icinde BEYAZ larin oyun tarzlari hakkinda bilgimde var biraz,ancak dogru olaninda kimin kapisinda oynuyorsa ona mal edilmesi gerektiginide bilirim,bazi seyler vardir her mekanda her ortamda anlatilmaz bunuda biliriz ANCAK su 3-5 sene icinde kimin elinde oynayan 1 tane kus olduysa hemen birilerine hemen yörelerine mal edilmeye calisiliyo önemli olan OYUN ise: tarz her gözde her kulakta her bakis acisinda degisir,birakalim artik gecmisi önemli olan ileri bakmak,ha tabiki gecmis bilinecek ama elindekiler bisey göstermiyorsa onun ilerisine bakmakta yanlis!Simdiye kadar Eskisehir li olupta Eskisehir de oyun kusu izleyememis herkes Davetlimdir,burada mesele Eskisehir de olmasi degil heryerde olmasi,Emeginin karsiligini gören her yetistiriciye buradan selam,saygi diliyorum.
- ereglılı yunus
11/6/2011, 5:08 pm
duman kardeşim belkide ayrı kuşlardan bahesedıyoruz o kuşlar ayrı bu kuşlar ayrıdır benım dedğim kuşlarlar kutahyadan cıkma ben çok seslı sertde oynuyo demedım ben ızledığımı dıyorum 1 cıft yavruda yenı kaldırnmaya başladık kısmt olursa sende cek bızde cekelım atalım benımdedığım kuşlar cokuzun oynuyo alabıldığıne gıdıyo seslerı çok fazladeğil takla sayıları yuksek bı tur kuşlar ıddamızda yok bızımkı en ıyısı dıye kuşların guzelse oynuyorsa gule gule besle allah kumesıne bağışlasın ıyısı sende olsun ben uzun oynuyor kırılmamış bır damar dıye beslıyorum zevkler ve renkler tartısılmaz
- Ali3547
12/6/2011, 9:44 am
şu yorum dikkatimi çekti sayın tokatlı ömer abi demişsinki
kardeşim kuşun önemli yeri uzun kacmasımı kim dediki uzun kacıyolar,uzun gitmeleri yeter,falan kimse demedi
kardeşim kuşun önemli yeri uzun kacmasımı kim dediki uzun kacıyolar,uzun gitmeleri yeter,falan kimse demedi
- tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10
12/6/2011, 1:42 pm
s.a metresizler kutahyadan cıkmadır kuşların hemen hemen hepsını yanlış değilisem adapazarında saaddetın beyde ve ereğilde ersın abide var bı cıftte bende var yavrusunun vıdeosu formda deve tuğü dişi diye var ama babası farklı damar beyazlar çok seslı değil ama aşırı derecede uzun oyun yapıyorlar adı gıbı metrezsızler aşağıdaki link te kuşlarım bölümünde tepelı beyazlar orda bahsettığım yavruda vıdolar bolunde gorebılırsınız benım bıldığım bunlar yardımcı olabıldımse https://www.facebook.com/profile.php?id=676884915&sk=photos.Ali kardeşim dikkatli okursan dendiğini görürsün ama bizim amacımız veya gercekten bu ıse gönul vermıs olanların amacıı gecmişteki iyi oynayan kusları karalamak değil ama burdakıler hep rivayet uzerınee şimdi oo bahsedilen ile gittt hepsinin elinde vardır o kuslardan hepside özdürr ama emın olll kımse iyi kusunu kolay kolay vermez eger arada cok samımı dostluk yoksa,elimizdekilere sahip cıkıpp mesafe değilde standarta bakalım ha mesafede önemli ama mesafe kısa diye elımızdekıleri harcamayalım ben zamanında yaptım cok pişmanım sözümü bir ata sözüyle bitireyım.Bırakalım gökteki Turnayı Biz elımızdekı Serçelere sahip cıkalım sygılar
16/6/2011, 7:50 pm
Yunus kardes Yanlıs anladıgın bıseyler var tahmınım benım amacım kendı kusumu ön plana cıkarmak degıl zevkler ve renkler herzaman ayrıdır tabıkı ama benım demek ıstedıgım Metresızler denınce konu Beyazlara geliyor,bende dıyorumkı BEYAZ lar Eskısehır Beyazları ıle cok yakından alakalı kuslardır,bu sebepten dolayı lafım bılen varsa cıkıp anlatsında bızde bıseylerımızı paylasalım.Anlatmıs oldugun beyazlarla ılgılı özellıkler Eskısehır de ucmus kusların özellıklerı ve Perdahları cok kuvvetlı kuslardır elınde bulundurupta besleyen herkesın faydalanması gereken nadıde kuslardır,bu kusları ucuran ızleyen herkese emeklerının karsılıgını almasını dılerım.Bırakın ucusları kusta olması gereken herseyı tasıyan dedıgım gıbı kullanılması gereken nadıde kuslardır.Sanada güle güle beslemeler dılıyorum.
- KÜRŞAT AY
Ad Soyad : KÜRŞAT AY
Forum Kayıt : 26/11/08
13/7/2011, 6:19 pm
Bahsekonu kuşlar Ankaradan çalınıp Kütahyada mezatta satılan kuşlardan çıkmadır. Mezattan bakıcı niyetiyle alınmışlardır, bu esnada tesadüfen kendi yavrularını büyütmüşler ve yavruların oynaması üzerine soylarının devamı sağlanmıştır, kuşlar ilk biri arap biri beyaz olmak üzere dişili erkekli yavrular vermiş, bundan sonraki tüm yavrularını ise değişik renklerde vermiştir. Bu kuşları besleyen kişiler uzun oynayanların tamamının KONDUĞUNU bile bile bu kuşlardan üretmeye devam etmişlerdir, çünkü hayatlarında böyle kuş görmemişlerdir, (Evliyanın olmadığı yerde keçi Abdurrahman Çelebi olmuştur) Daha sonra ise bu işi ticaret gören şahıslar tarafından Türkiyenin her tarafından hazır oynayan kuşlar parayla alınarak sanki bu kuşlardanmış gibi gelen müşterilere izletilmiş, bu sayede haksız kazanç elde edilmiştir. Tabi kuşçu arkadaşların ve yeni başlayanların unutmaması gereken tek şey 1 takım kuş elde etmeyle kuşçu OLUNMAZ. Olsaydı bu kuşları mezattan tesadüfen alanlar hala milletin kapısında kuş aramaz kendileri uçar oynatırdı...Adam sezonda 40 yavru alıyor içinden 1 tane hafiften tıkırdatıyor, bunun adınıda kuşlarım oynuyor koyuyor, bunun adı kuş oynatmak değil hamallıktır. Gelin ankaraya mezattan 40 yavru alın içinden en az 10 tanesi bu sözde namlı kuşlardan iyi oynamazsa bende birşey demiyecem...
- kenann
Ad Soyad : kenan demirel
Doğum Tarihi : 01/04/81
Forum Kayıt : 22/01/11
13/7/2011, 7:19 pm
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
14/7/2011, 1:14 am
arkadaşlar ben metresizleri duymadım görmedim yalnız şu yorum dikkatimi çekti kuşlar iyi kaçıyor lakin kanat sesi yok,gercek merakçı arkadaşlar bunu iyi bilir gercek beyaz kırılmamış beyazın kanat sesi kırılan beyazlara nazaran çok azdır,kanat sesini sefer sırasında takla atarken duyabilirsiniz,eger metresizler denen kuşlarda kırılmamışsa kanat sesinin az olması bi eksiklik deil damarın saf ve kırılmamış oldugunu gösterir herkese saygılar
- oflusu
Ad Soyad : gökhan suiçmez
Doğum Tarihi : 30/08/74
Forum Kayıt : 25/10/08
14/7/2011, 9:21 am
SOHBETLERİ YAZILANLARI OKUDUM , HERKEZ BİŞE SÖYLEMİŞ YALAN YANLIŞ KULAKTAN DOLMA DOĞRU OLAN METRESİZ DENEN KUŞLAR KÜTAHYADA İSİM KONMUŞ KUŞLARDIR BU İSİMLERİ KÜTAHYALILAR DEĞİL DIŞARDAN İZLEYEN İNSANLAR KOYMUŞTUR , BU KUŞLARIN KÖKÜ ANKARADA ALINMAMADIR , KUŞLARI KÜTAHYAYA KÜTAHYAYIN ESKİ KUŞCULARI ŞİMDİ YAŞLI VE RAHMETLİ OLANLAR VAR ONLAR PARAYLA ANKARADAN ALINMADIR 35 - 40 SENE EVVEL RAHMETLİ ŞÖFÖR AHMET , CİNİCİ HAMZA , KIRBAŞ HASAN , CAVUŞ HASAN , ASKER FARUK KİŞİLER ANKARA VE KIRIKKALE BÖLGESİNDEN BYÜK PARALARA GETİRMİŞ VE BU KUŞLARIN EN METRAJLISI 1996 YILINDA KASAP MUZAFFER BEYDE OYNAMIŞ DUMANLI ERKETİR . ŞUANDA ESKİŞEHİRDE YAŞAYAN MİTHAT ABİ İLE MUZAFFER BEYİN KUŞLARINDAN ÇIKAN KUŞTUR . BIYIKLI BEYAZ VE DUMANLI DAN GELME KÜTAHYA BÖLGESİNDE DEĞİŞİK METRAJLARDA KUŞ ÇIKMAKTADIR SESLİ , SESSİZ , PERDAHLI PERDAHSIZ , BU EN DOĞRU HERÇEKTİR BU KUŞLARIN ASLI ANKARA KIRIKKALE CIVARINDA ESKİDEN ALILAN KUŞLARIN YAVRULARIDIR . SENELERDİR HERKEZ FARKLI KUŞLARA VURARAK FARKLI RENKLERDE FARKLI OYUNLARDA KUŞLAR ALMIŞLARDIR .... EN İYİ KUŞ EVSANELERDE DEĞİL BUGÜN HAVADA OYNAYAN UÇAN KUŞTUR ..
- Ali3547
14/7/2011, 9:26 am
herkeze
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
16/7/2011, 11:50 am
O dediginiz kuşlardanda İstanbul'da yeterince besleyen var. Ekseriyeti Ankara-Kütahya-İstanbul yarışmalarda gezer. Istanbul'un bir kesimi Ankara ve Kütahya'dan çıkmaz.
Bu kuşları onlarda görebilirsiniz. Çogunun uçmama,yapışma,fırtık olma sorunu vardır.
Bizim Konyalı arkadaşlar Kütahya'ya kuş izlemeye gidiyor. Kuşun sahibi dernek başkanı.
Kuş 0 ses sefer yapıyor dernek başkanı bak,bak nasıl oynuyor çekiyor. Bizim Konyalılar da şaşırmış adamı suratına bakmaya başlamışlar..
Ankara-Kütahya ve çevre illerinin kuşçuluk anlayışı diger bölgelerden çok farklıdır. Bu kuşçuluk anlayışı da son zamanlarda aynen yarışmalar ve Internet vasıtasıyla İstanbul'a taşınmıştır.
Ülke olarak da kuşçuluk anlayışımızı sorgulamamız gerektigi de bir gerçek..
Bu kuşları onlarda görebilirsiniz. Çogunun uçmama,yapışma,fırtık olma sorunu vardır.
Bizim Konyalı arkadaşlar Kütahya'ya kuş izlemeye gidiyor. Kuşun sahibi dernek başkanı.
Kuş 0 ses sefer yapıyor dernek başkanı bak,bak nasıl oynuyor çekiyor. Bizim Konyalılar da şaşırmış adamı suratına bakmaya başlamışlar..
Ankara-Kütahya ve çevre illerinin kuşçuluk anlayışı diger bölgelerden çok farklıdır. Bu kuşçuluk anlayışı da son zamanlarda aynen yarışmalar ve Internet vasıtasıyla İstanbul'a taşınmıştır.
Ülke olarak da kuşçuluk anlayışımızı sorgulamamız gerektigi de bir gerçek..
- cinola
Ad Soyad : ali aydın
Doğum Tarihi : 06/11/78
Forum Kayıt : 10/02/09
16/7/2011, 1:43 pm
kuşun kralı angara...
turboluları duydunuz mu hadi bakalım
bir konuda benden
turboluları duydunuz mu hadi bakalım
bir konuda benden
- ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11
2/8/2011, 7:53 pm
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekürler....
- ferdi15
Ad Soyad : hasan taşkıran
Doğum Tarihi : 12/05/74
Forum Kayıt : 08/03/12
6/5/2012, 7:50 pm
slm arkadaşlar kütahya kuşları metresizler kasap muzo derler istanbuldada kaptan cemal abide var 100 metre lakabı dişi dumanlısı yavruları oynar
- ferdi15
Ad Soyad : hasan taşkıran
Doğum Tarihi : 12/05/74
Forum Kayıt : 08/03/12
6/5/2012, 7:52 pm
zeytin burnu yarışmasındalar ben söylemeyle degil görmeye inanırım abiler kütahya kuşlarını kıracaksınız ozaman sesde olur taklada olur
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2