METRESİZLER
+20
ERGUN
erdemyalova
technic
kaptancemal
nazım08
ferdi15
ahmet123456
cinola
tlgtck
oflusu
kuscu47
kenann
KÜRŞAT AY
tohatlı
bekir79
ASGYB
ereglılı yunus
SEFA
gokkuş
Ali3547
24 posters
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- nazım08
Ad Soyad : nazım arslanalp
Doğum Tarihi : 09/11/85
Forum Kayıt : 25/01/12
Geri: METRESİZLER
9/5/2012, 5:43 pm
vaybee ne metresizmişyaa atmosferi delecek nerdeyse bu hikate birkaç ağızdaha değiştirirse kesin uzayakadar çıkar :) bende senelerdir kuş besliyorumdiye kendimi kandırıyomuşumyaa nekuşlarvarmışta haverimiz yokmuş :)
- kaptancemal
Ad Soyad : KAPTAN CEMAL USLU
Doğum Tarihi : 06/03/63
Forum Kayıt : 08/03/11
10/5/2012, 6:37 pm
slm kürşat kardeşim bu kadarda atılmaz benim adım kaptan cemal iyi kuşculara hele beni bir sor ankaraya yapma sana yakışmaz ay yıldız taşıyorsun ??
metresisler nasıl dogdu kimden alındı sana anlatayım beni iyi dinle
- kaptancemal
10/5/2012, 6:40 pm
helal oflusu dogru soylüyorsun iyide takip edermiş kuşları helal sana benim yazmama gerek kalmadı
,
,
- technic
Ad Soyad : EMRAH
Forum Kayıt : 07/03/11
10/5/2012, 7:55 pm
oflusu demiş ki:SOHBETLERİ YAZILANLARI OKUDUM , HERKEZ BİŞE SÖYLEMİŞ YALAN YANLIŞ KULAKTAN DOLMA DOĞRU OLAN METRESİZ DENEN KUŞLAR KÜTAHYADA İSİM KONMUŞ KUŞLARDIR BU İSİMLERİ KÜTAHYALILAR DEĞİL DIŞARDAN İZLEYEN İNSANLAR KOYMUŞTUR , BU KUŞLARIN KÖKÜ ANKARADA ALINMAMADIR , KUŞLARI KÜTAHYAYA KÜTAHYAYIN ESKİ KUŞCULARI ŞİMDİ YAŞLI VE RAHMETLİ OLANLAR VAR ONLAR PARAYLA ANKARADAN ALINMADIR 35 - 40 SENE EVVEL RAHMETLİ ŞÖFÖR AHMET , CİNİCİ HAMZA , KIRBAŞ HASAN , CAVUŞ HASAN , ASKER FARUK KİŞİLER ANKARA VE KIRIKKALE BÖLGESİNDEN BYÜK PARALARA GETİRMİŞ VE BU KUŞLARIN EN METRAJLISI 1996 YILINDA KASAP MUZAFFER BEYDE OYNAMIŞ DUMANLI ERKETİR . ŞUANDA ESKİŞEHİRDE YAŞAYAN MİTHAT ABİ İLE MUZAFFER BEYİN KUŞLARINDAN ÇIKAN KUŞTUR . BIYIKLI BEYAZ VE DUMANLI DAN GELME KÜTAHYA BÖLGESİNDE DEĞİŞİK METRAJLARDA KUŞ ÇIKMAKTADIR SESLİ , SESSİZ , PERDAHLI PERDAHSIZ , BU EN DOĞRU HERÇEKTİR BU KUŞLARIN ASLI ANKARA KIRIKKALE CIVARINDA ESKİDEN ALILAN KUŞLARIN YAVRULARIDIR . SENELERDİR HERKEZ FARKLI KUŞLARA VURARAK FARKLI RENKLERDE FARKLI OYUNLARDA KUŞLAR ALMIŞLARDIR .... EN İYİ KUŞ EVSANELERDE DEĞİL BUGÜN HAVADA OYNAYAN UÇAN KUŞTUR ..
ağzına sağlık ne guzel anlatmışsın herkes takılmış bır efsaneye
- technic
12/5/2012, 6:34 pm
af buyurun bu beyazları besleyen kasap mustafa bey kutahyadamı ıkamet edıyor ve hala bu beyazlardan beslıyormu bılgısı olan varsa paylaşırsa sevınırım
- kaptancemal
13/5/2012, 4:54 pm
var muzaffer çetinde besliyor ara sor kendisine istersen telini bırak telini veririm muzonun ?
- erdemyalova
Ad Soyad : erdem
Doğum Tarihi : 02/10/81
Forum Kayıt : 20/08/10
13/5/2012, 9:41 pm
yalovada sadettin abidede var diye biliyorum..
- kaptancemal
15/5/2012, 4:43 pm
ondada kalmadı malesef erdem
- kaptancemal
15/5/2012, 4:49 pm
slm ali kardeşim peki (860) lıkları duydunmu hiç -buda kütahya birde bunları ögren,sen iyi olur metresizlermi uzun (860)lıklarmı ???
- technic
15/5/2012, 7:34 pm
cemal abı bu 860 lıklar kutahyanın neresınde gıdıcem yazım bakalım amma lakap varmış en ıyısı elımızdekının kıymetını bılmek
- kaptancemal
16/5/2012, 5:08 pm
slm evet bencede elindekinin kıymetini bil en iyi kuş kümesindeki baktıkça huzur buldugun seni mutlu eden kuştur başkası için asla kuş besleme o boyleydi şu böyleydi bırak mutlu olmaya bak slamlar.
- ERGUN
Ad Soyad : ERGUN EKİZ
Doğum Tarihi : 11/06/78
Forum Kayıt : 02/10/10
19/6/2012, 9:21 pm
BİR OYUN KUŞU 100 METRE KAÇ SEFER YAPABİLİR ÇOK MERAK EDIYORUM VEYA KAÇ GUN OYNAR O ŞEKILDE YARIŞMALARA BAKIYORUM 10 SEFER 15 SEFER 15 METRE 20 METRE NERDE BU 100 METRE 150 METRE GIDEN KUŞLAR KULAKTAN DUYMA HIKAYELERIN BUYUYEREK KITAP HALINE GELMESI GIBI BİŞEY BU GALIBA KIMSEYE BIR CEVAP NITELIĞINDE BIR YAZI DEĞİLDİR HERKESE SAYGILAR SEVGILER.NACİZANE FIKRIM.
- KÜRŞAT AY
Ad Soyad : KÜRŞAT AY
Forum Kayıt : 26/11/08
2/7/2012, 6:19 pm
kaptancemal demiş ki:slm kürşat kardeşim bu kadarda atılmaz benim adım kaptan cemal iyi kuşculara hele beni bir sor ankaraya yapma sana yakışmaz ay yıldız taşıyorsun ??
A.S cemal kardeş, bırakta en az senin kadar atalım, anlattıklarım bu kuşların adıyla anılan isimlerin anlattıklarıdır, malesefte gerçektir. Her sene adı geçen kütahyalı birkaç kuşçu kardeşimiz, Ankaraya gelir ,konaklar, ellerinde kamera kimde kuş varsa kapısına gider çekim yapar, daha sonra mütalasını yapıp işine yarayacaklara pazarlık yapar, ücretini öder, kuşu memleketlerine götürür kendi müşterilerine izletir satarlar, isim vermedim çünkü onlar yazıyı okuduklarında yüzleri kızaracaktır. Gelelim sana kaptan cemal Ankaradaki büyük kuşçular seni tanımaz, bilmezler. Onlar senin paranı tanır, yani senin anlayacağın senin ismin değil paranın hatırı sayılır burda. Senin hükmünü sürdüğün Kavacık-beykozdan da aynı cevap gelmiştir bana, parası bolca. Ben bilirimki parası çok olan adamın çeneside parası ölçüsünde olur. Önceki söylediğimi tekrarlıyorum, parayla 1 çift kuş almayla kuşçu olunmaz, kuşu bilen adamın kümesine kuş kendiliğinden gelir, konar, uçar, oynar. Kuşu bilmeyende isterse dünyadaki tüm iyi kuşları izleyip satın alsın, kümesine konduramaz, uçuramaz, oynatamaz. Evet benim profilim ay yıldız, içimde sevgisi fazla olduğu içindir. Senin profilin ne? kendinsin, kendini fazla sevdiğin için olabilir mi?
- kaptancemal
7/7/2012, 7:57 pm
slm herkez ay yıldızını içinde taşır
paraya gelince.önce cenabı allah din iman nasip eylesin
ben ankaradan parayla hiç kuş almadım hediye gelmiştir demekki o zaman ankararılar dosta önem vermiyor parayamı önem veriyorlar
ben simsarlarla hiç arkadaşlık yapmadım benim ankaralı dostlarımdır parayla pullaişimiz olmaz sen beni araştır dedim sen gene araştırmamıssın atmaya gelince beni kendinle karıştırma her kim kuş için insanları kandırıyor atıyorsa şerefsizdir oynatmaya gelince bende her zaman oynayan var 10 metre 15 metre 20 metre 25 metre sende varsa yarın adam yollatayım seyretsinler sende gönder bende seyrettireyim gene atmaya başladın sen kuşcu olamamışsın kuş kendiliginden gelmez hatıra adamlıga gelir kendiliginden gelsede oynamaz oynasada altından gelmez biraz ders çalış yerin hala sıfır vidoyla gezenlere söyle bana digil onlara yaz ben kütahyalı digil istanbul beykozluyum bu kadar ders sana yeter hadi kal saglıcakla
paraya gelince.önce cenabı allah din iman nasip eylesin
ben ankaradan parayla hiç kuş almadım hediye gelmiştir demekki o zaman ankararılar dosta önem vermiyor parayamı önem veriyorlar
ben simsarlarla hiç arkadaşlık yapmadım benim ankaralı dostlarımdır parayla pullaişimiz olmaz sen beni araştır dedim sen gene araştırmamıssın atmaya gelince beni kendinle karıştırma her kim kuş için insanları kandırıyor atıyorsa şerefsizdir oynatmaya gelince bende her zaman oynayan var 10 metre 15 metre 20 metre 25 metre sende varsa yarın adam yollatayım seyretsinler sende gönder bende seyrettireyim gene atmaya başladın sen kuşcu olamamışsın kuş kendiliginden gelmez hatıra adamlıga gelir kendiliginden gelsede oynamaz oynasada altından gelmez biraz ders çalış yerin hala sıfır vidoyla gezenlere söyle bana digil onlara yaz ben kütahyalı digil istanbul beykozluyum bu kadar ders sana yeter hadi kal saglıcakla
- KÜRŞAT AY
Ad Soyad : KÜRŞAT AY
Forum Kayıt : 26/11/08
9/7/2012, 7:15 pm
işte ankara kuşçuluğuyla diğer bölgeler burada ayrılır, burda tek şart kuş oynatmaktır, simsar dediğin adamlarda bu işi profesyonel yapan adamlardır, senin dostlarım dediğin amatörlerden sana gelen hediye kuşlarda simsar dediğin adamların kuşlarının kırığının kırığıdır. Şeref parayla satın alınmaz cemal, burada kimin kuşu konuşuluyorsa kimin kuşuna laf ediliyorsa madem kütahyalı değilsin avukatlığada soyunmayacaksın, milletin dili yokmu çıkar yalan söylüyosun der, doğrusu şu şekil der, sende yeri gelince beykoz kuşlarını savunursun, ordan piyasa yapmaya çalışıp her lafa bilip bilmeden zıplamazsın. Kuşu bilen adama kuş kendiliğinden gelir lafınıda senin kuşçuluk anlayışına göre açıklayım, zannedersem anlamamışsın, ankarada nice seyisler vardır yaşı gelmiş 60 a, adamın bırak bir damarı, soyu tek bir kendine ait kuşu bile yoktur, ama ne kadar meşhur damızlıkçı varsa birtek yavru uçurtabilmek için sıradadır, seyis kabul ettiği yavruyu alır uçurur ,oynatır gerekirse kupaya uçurur her sene derecesinide yapar, sonundada kuşu satar, kuş sahibinin bundan tek kazancı kuşun sonunu görmektir, nice akıl alacak kuşlar bu adamlara kendiliğinden gelir yani, bu adamların senin söylediğin gibi ne hatırı ne de adamlığı herkezden fazladır, sadece KUŞU BİLMEKTEDİRLER, gelelim sana dediğim gibi senin hükmün burda geçmez kaptan cemal, taktir edersinki kendisinin hükmü olmayan kişinin göndereceği elçinin hiç hükmü olmaz bizim kapımızda ayrıca şunuda söyliyeyim bizim beslediğimiz kuşlardanda nadirde olsa seninkiler gibi 10-15 metre oynayanlar çıkar, biz kimse görüp makaraya sarmadan çağırır bir BEBE eline tutuşturur göndeririz, sen yinede besle hayrını gör kuşlarının ancak 10 metre oynayan kuşlarla millete davetiye gönderiyorsan ya çok cesursun ya da KUŞU BİLMİYORSUN. Sen iyisimi gel benim yanıma amatörlükten kurtul, sana biraz seyislik göstereyim, bir ikide kuş vereyim, uçur bakalım kuş kaç metre oynarmış burdan yazar söylersin.
- kaptancemal
11/7/2012, 10:55 am
kürşat elçiden kastım ankaralı kuşculardan bahsediyorum hatırı sayılır kişilerden seyisliye gelince ankara kuşunu iyi bilirim sen yavrularını bebelere verde onlar uçursun hemende reklama giriyorsun el başkasının yumrugunu yemeyen kendi yumrugunu balyoz zannedermiş.ben im pyasayla işim olmaz benim adım zaten piyasa gülüyorum kuşculuk anlayışına 60 yaşına gelmiş kendi kuşu yok kendi damarı yok kendi kanı yok milletten kuş dileniyorrr yazık onun kuşculugunada seyisliginede bence o gitsin torun baksın 10- 15 metreyi yazmıssın 20- 25 metre yazdıklarım nereye kaçtı işine geleni alma hepsini al ankaralı amatör dedigin adamlar senin yaşın çarpı gün kadar kuş uçurmuşlardır sen ankarada kimin bayragını sallıyorsan o karşıma geçsin konuşsun olurmu ben beykoz kuşu diyil gerçek oynayan ekeyi savunurum kimin olursa olsun al buda sana kapak olsun????????????
- malibucafe
Ad Soyad : mehmet kanca
Forum Kayıt : 21/01/12
16/7/2012, 9:37 am
slm biraz kırıcı ve aşğlıyıcı konuşuyorsunuz birbirnize karşı bir kuş yüzünden varsa uçurun gelelim seyredeli bizde kürşata veya kaptan cemal de kuş var diyelim ordan almış burdan gelmiş laflarıylan aşşalayıp kırmaya gerek yok 10 -15 -25 oynar kuş bu oynasın seyredelim
emek sarfeden herkesede saygı duyarım kuş içinde kımseyi kırmam
emek sarfeden herkesede saygı duyarım kuş içinde kımseyi kırmam
17/7/2012, 1:12 pm
Bugün 18 ya$inda olan Ali karde$imiz 17 ya$indayken Metresizleri sordu, ... gelinen duruma bakin, ... Ku$ ile ugra$a ugra$a Ku$ beyinli olunuyormu$ meger, ... yarasi olan gocunsun, yinede ayiptir, görgü kurali denen bir$ey var, burasi Forum, biz bizeyiz ama, Dünyanin heryerinden girilip bakiliyor, ... tencereler ve kapaklar konu$uluyor, ...
" Söyleyin onlara bu i$ olmadi, bu seyirci bu i$ten memnun kalmadi, ... "
Saygiyida Sevgiyide hak etmek gerek, ... Cemal Kaptan, ismin güzel, manasida güzel, fakat yana$imin hicte güzel degil, yaki$madi be Kaptan, ...
" Söyleyin onlara bu i$ olmadi, bu seyirci bu i$ten memnun kalmadi, ... "
Saygiyida Sevgiyide hak etmek gerek, ... Cemal Kaptan, ismin güzel, manasida güzel, fakat yana$imin hicte güzel degil, yaki$madi be Kaptan, ...
- AlakamY0k
Ad Soyad : Yunus Karaman
Doğum Tarihi : 17/12/89
Forum Kayıt : 11/03/09
18/7/2012, 11:24 am
Murat Abimin yorumuna katılıyorum ....
- 06ank26esk
Ad Soyad : Yasin ŞAHİN
Doğum Tarihi : 23/07/80
Forum Kayıt : 12/07/12
23/7/2012, 10:54 pm
s,a tartışma güzel hoş ben 32 yaşında ankaralıyım 8 yaşında ankara keçiören ufuktepede başladım kuşculuga ozaman hatırlıyorum ne beyazlar ne kirliler uçuruluyordu allah rızası için yokmu adam akıllı uçan kuş kimsede atın videoyu keyifle izleyelim gelsin şöyle 1 karış yere vursun tabak taklayı alsın başını gitsin 50-60 mt 10-15 takla ile inanın çok özledim böyle kuşları izlemeye bu yaşımda iken tabi daha büyüklerimiz var saygı duyarım herkez konuşuyor şöyle var her güvercin besleyicilere tavsiyem eskiden trt"nin yaptıı güvercin belgeseli var izleyin
https://www.youtube.com/watch?v=sPRVkSwVM60&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=qI0uNgryPWU&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=sPRVkSwVM60&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=qI0uNgryPWU&feature=related
- ERGUN
Ad Soyad : ERGUN EKİZ
Doğum Tarihi : 11/06/78
Forum Kayıt : 02/10/10
8/8/2012, 10:54 pm
KIMSEYE CEVAP NITELIGINDE DEGILDIR FAKAT 100 METRE 200 METRE KAÇ GUN OYNUYO BU KUŞLAR BILEN VARMI ACABA VARSADA ALLAH GULE GULE BESLEMEK NASIP EYLESIN VEYA KAÇ BAŞ YAPIYO 3 SEFERMI 5 SEFERMI PİYASADA DOLAŞAN LAKAPLI KUŞLARI GÖRÜYORUZ VEYA DUYUYORUZ KULAKTAN KULAĞA BUYUYO BUYUYO ARTIK ANLATAN BILE DAHA SONRA BUYUSUNDE KALIYO EN IYI KUŞ BILDIĞIN GORDUĞUN KUŞTUR GÖZLE GÖRÜLMEYEN KUŞA YALANDAN YERE PARA VERILMEZ EMEK HARCANMAZ BIRTANE KUŞTAN YAVRU ALMAK EKELIĞINI GORMEK TAM 1 SENE YAZIK GUNAH EMEĞE YAZIK KIMSE BIR KUŞTAN SEBEP EMEK HIRSIZLIĞI YAPMASIN HERKESE SELAMLAR HAYIRLI RAMAZANLAR BU YAZDIĞIM YAZI NACIZANE FIKRIMDIR KATILMAYAN ARKADAŞLAR OLABILIR SAYGI DUYARIM .
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2