SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE  411k

Join the forum, it's quick and easy

SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE  411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE

+20
dedekorkut
musamamoste
Btemur19
refik34
mustafa_yaldiz
y-s-n
antepli2757
ToxCorpix
emre_yüzügüldü
fatih_27su
mardinlisamet
tolga40
gursel
emre_7171
technic
kuşcu_ahmet
Kırıkkaleli Haydar
tlgtck
eric
KONYALI KADİR
24 posters
KONYALI KADİR
KONYALI KADİR
Ad Soyad : KADİR KÖROĞLU
Forum Kayıt : 16/11/11

SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE  Empty SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE

18/1/2012, 3:21 pm
Gezen arkadaslar vardır elbettte sizce en iyi kuş hangi ilimizde
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE  Empty Geri: SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE

18/1/2012, 6:24 pm
kendim gezmedim pek zaten yurt disindayim, ama nette okuduklarim ve gorduklerim kadariyla KIRIKKALE agir basiyor kanimca, elbette her yerde iyi kuslar vardir tabiki.
tlgtck
tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10

SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE  Empty Geri: SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE

19/1/2012, 3:42 pm
Hakiki Mardin özellikli kuşlar Dogu'nun uç noktalarıda veya Türkiye'nin uç noktalarında olabilir..
Kırıkkale-Ankara kuşlarının hepsi İstanbul'Da.
İstanbul2un özellikle yarışma kuşçuları sürekli Ankara bölgesinde.
Ankara-Kırıkkale'den çok fazla fiyasko çıkıyor.
Anonymous
Misafir
Misafir

19/1/2012, 4:35 pm
Aynen öyle fiyaskolar Kırıkkalede, içinde elbet iyi olanlar var ama çok nadir tek tük gerisi hep toplama...
Kırıkkaleli Haydar
Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10

19/1/2012, 6:54 pm
Arkadaşlar Kırıkkale'de Kırıkkale'nin dışından kuş yok .Tabi hiç yok anlamında değil .Kırıkkale'de sadece ve sadece takla güvercini besleniyor .Dolayısı ile her zaman daha iyisini bulmak için insanlar arasında yarış var.UYGAR ve Tlgtck arkadaşlar oyun kuşları doğunun uç noktalarında demişler ama benim 10 yılım doğunun en uç noktalarında geçti ama oyun kuşunu bulamadım. Ben devlet memuruyum ve çok sık tayin görüyorum ve heryer'dede kuşu besledim kendi kendime Kırıkkale haricin de bir soy yaratabilir'miyim diye çok uğraştım ancak olmadı en sonunda ne varsa Kırıkkale'de var dedik ve aramayı durdurduk.Görev yerlerim.Trabzon-Karabük-Hakkari-Diyarbakır-Urfa -Antalya-Mardin ve Adana - Bu yerlerde sadece takla güvercini beslenmediği için çok kırılmış .Sürü kuşu-adana-süs kuşları-kelebek-bango-Malatya ne bulurlarsa besliyorlar kuş odada bir takla atıyor oynuyor diyorlar oyunun ne olduğunu bilmiyorlar tabi bu sözüm genelleme değil ancak çoğunlukta.Oyun kuşu genel olarak İç anadolu ve İstanbul tarafında.
kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

19/1/2012, 7:04 pm
Merhaba arkadaşlar en iyi soy kuşlar icanadolu bölgesinde bunu herkes bilir.sıralama yapmak bence gereksiz.icanadolu bölgesinden her bölgeye kuş gönderimi vardır.iyi kuşların bu bölgede olmasının sebebi oyun kuşuna ilgi bu bölgemizde daha fazladır.selamlar...
tlgtck
tlgtck

19/1/2012, 9:15 pm
Lütfen tarafsız,bagımsız yorumlar yapalım..Kendi ilimizin kuşlarını övmeyi bırakalım.

Kendi ilinizin kuş ve kuşçuluk anlayışını siz degil,bırakın başkaları anlatsın..!
technic
technic
Ad Soyad : EMRAH
Forum Kayıt : 07/03/11

20/1/2012, 8:18 am
Tolga bey il olarak değilde bölge olarak söylersek Ahmet bey ın dediği gibi iç anadolu bölgesi ağır basıyor
Kırıkkaleli Haydar
Kırıkkaleli Haydar
Ad Soyad : Haydar Yılmaz
Doğum Tarihi : 27/05/79
Forum Kayıt : 26/10/10

20/1/2012, 5:46 pm
tlgtck demiş ki:Lütfen tarafsız,bagımsız yorumlar yapalım..Kendi ilimizin kuşlarını övmeyi bırakalım.

Kendi ilinizin kuş ve kuşçuluk anlayışını siz degil,bırakın başkaları anlatsın..!
bundan önceki gönderimimin son cümlesini okursanız sevinirim
Anonymous
Misafir
Misafir

20/1/2012, 8:44 pm
Haydar bey ben olayı doğu batı diye ayırmadım, Kırıkkalede iyi kuş nadir gerisi toplama derkende sağın solun kuşu anlamında değilde öylesine dandik kuş babında söyledim, Kırıkkale son yıllarda revaşta gidiliyor alınıp geliniyor oyun bırakıyor diyebilirsiniz ki iyisini satmıyoruz, kötüleri veriyoruz saygı duyarım...

Ama iyiside geldi izledik uçurduk, kimi çok yavaş gidiyor, kimi yerine inmiyor uzak bi yere atıyor sorunlar yaşadık, ayrıyetende ben stil olarak sevmiyorum surat ve ses konusunda hoşuma gitmiyor uzun gitsede tadını alamıyorum...
tlgtck
tlgtck

21/1/2012, 8:22 am
Ankara-Kırıkkale Yarışma ve Internet kuşçuluguyla piyasa yapıyor. Zaten o bölgeler memur şehri oldukları için Internettekilerin hepsi Ankara bölgesi kuşçusu.
Sonuçta hepimiz geziyoruz,Ankara-Kırıkkale kuş ve kuşçuluk anlayışı son yıllarda yarışmalarla beraber aynen İstanbul'da taşındı.Zaten sizin bölgenin kuşları ve kuşçuları burada. Hatta İstanbul'un bir grup kuşçusu Ankara bölgesinde sürekli..Hepsinin kuşu da Ankara ve civar iller kuşları.
Her zaman yazıyoruz. Uçuş yok,uçuş bozuk,yapışma,martı hareketi yapma,yaboz inişi yapma,oldugu yerde takla,özellikle Ankara-Kütahya 0 ses, vb..
Tek bildikleri şey uzun gitti. Kuş uçmuyor,oldugu yerde takla atıyor,kuş 0 ses,kuş yapışıyor,uçmuyor adam kuşu övüyor.PEss artık..
Bizim bildigimiz hakiki Mardin uçurumculuguyla Ankara bölgesinin kuş ve kuşçuluk anlayışı arasında daglar kadar fark var....
Şimdi ben yaşanılanları anlatsam ufak bir kitap dolar.
KONYALI KADİR
KONYALI KADİR
Ad Soyad : KADİR KÖROĞLU
Forum Kayıt : 16/11/11

21/1/2012, 9:18 am
Arkadaslar anladığım kadarı ile her ilde iyi ve kötü kuş var ama iyisini uçurup izleyen yok onlarda haklı iki kuruşluk zevk alıyoruz kümes patlamış böyle adi insanlar olduğu müttet içerisinde 2 3 taklalı kuş uçurup zevk alacağız .
Neden derseniz elimizdeki iyi kuşları uçurup çaldırmaktansa pazardan aldığımız iki üç taklalı kuşları uçurup zevkimize bakacağız
Yanlışım varsa özür dilerim herkese bol taklalı günler
emre_7171
emre_7171
Ad Soyad : emre çakıcı
Doğum Tarihi : 22/02/84
Forum Kayıt : 24/01/11
http://kirikkalebakkalhasan.com

24/1/2012, 6:10 pm
selam arkadaslar hıc kımse baska ıllerı karıstırmasın kuşun ıyısı kırıkkalede nesil kuşlar kırıkkalede çıkar oynayan bütün kuşların damarında kırıkkale kusu vardır.bizim kuşlarımız benim bildiğim 40 sene öncesine dayanıyor kuşlarımız istanbulda türkiye güvercin federasyonunada uctu ve eke olarak yasını degmıs yavru yumurta görmüş vaziyette 3.oldu bi arkadasımız demıskı ınternet kuscu kırıkkaledekı kuslar ve kuscular bende dıyorumkı gel arkadasım kusumuza havada bak 1 ay ıkı ay mısafırımız ol hergun ızle bızim kusumus oyunu acar satılana kadar havada tutarız hıc aralıksız 8 ay ucurdumuz kusumuzda oldu 4 yasında bes yasında ucurdumuzda oldu hatta 3 sene hava sartları ve kusun durumu uygun oldugu sekılde ucurdumuzda oldu bızım hızmet ettıgımız kuslar senelerın kuslarına hızmet etmekteyız sunuda deyım bız guvercın meraklısı degılız kuşçuyuz arkadaslar bu soguklarda kus ucuruyoruz hazrlıyoruz kımse kusura bakmasında bosa hazırlamıyoruz bızım kuslarımız kus gıbı kus ucumu gelısı gıdısı pratıklıgı en onemlısı dıyorlar ya konuyo dıye ınısı her seklı ıle kus gıbı kus gelecek goreceksınız pısayasadakı fıyasko kuslarla karıstırmayınız.

kırıkkaleden selamlarla emre

www.kirikkalebakkalhasan.com
gursel
gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10

24/1/2012, 10:41 pm
selamlar bence kusun iyisi ic onadoludadir kirikkaliler olayi almiyalim kirikkaleye giden bunndan 25 yil once giden kuslarin cogu ankaradan gitme tufa kuslaridir yada rahmet diskapi pazarin da kus tezka olan keskul dayidan gitmedir kirikale kusunun soyunda ankara damari kesin ve kesin vardir
emre_7171
emre_7171
Ad Soyad : emre çakıcı
Doğum Tarihi : 22/02/84
Forum Kayıt : 24/01/11
http://kirikkalebakkalhasan.com

25/1/2012, 6:58 am
KIRIKKALENIN KUŞLARI 60 SENE ONCESINE DAYANMAKTADIR AKKERİN KUŞLARINDAN TÜREMEDİR
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

25/1/2012, 6:31 pm
slm kuş güzel yurdumun her köşesinde çıkmaktadır her yere kuş satışı yapılmakta bazı kuşlar şehir şehir ihale hale gezmektedir sıralama yapacak olursam benim için oyun kuşu
1 Kırıkkale
2 Ankara
3 Kırşehir
4 Sivas
5 Urfa
6 Mardin
7 Konya
8 Kayseri
9 Yozgat
10 Eskişehir
11 kÜtahya
12 İstanbul
13 Çankırı
ve diğer iller
mardinlisamet
mardinlisamet
Ad Soyad : A.SAMET
Forum Kayıt : 13/08/09
http://www.safkanmusulkusu.tr.gg/

26/1/2012, 11:10 am
inşallah birgün kısmet olurda bu şehirlerimizi iyice bir gezer ve misafirleri oluruz askerliğimi ankara mamak ta yaptım 10 yıl evel güzel kuşllar gördüm ama malesef profesyonel yetiştirici göremedim daha önce iş icabı her ayın sonunda ankaraya gelirdim cubuk ta iddalı olan kuşllar varmış ama birtürlü yetiştirici arkadaşla vakti denkleştirip gidip izleyemedik.ulaşım iletişim çokk rahat olmuş bugün dünyanın heryerinden kuşllar bir şekilde meraklısına ulaşıyor oranın buranın kuşu kalmadı diyebiliriz kırıkale kuşu istanbulda ankara kuşu diyarbakırda sivas kuşu kırşehirde uçuyor olabilir bu durumda hangi bölgenin kuşu daha iyi oynar yerine hangi bölgenin kuşçusu daha iyi emek verir demek dahada yerinde olur sanırım iyi kuş olsunda nerde uçarsa uçsun ağzımız açık izllerken üstümüze dökülen çayın hangi ocakta pişmiş olduğu önemli değil önemlli olan yürekten ikram edilen çaydır nerde olursa olsun herkese başarılar
fatih_27su
fatih_27su
Ad Soyad : fatih
Forum Kayıt : 24/04/08

26/1/2012, 5:38 pm
sayın mardinli samet kardeşim çok güzel bir yorum da bulunmuşusunuz nuz ŞİMDİ ( ULAŞIM İLETŞİM ) GİDİP GELME HABERLEŞME KOLAYLAŞTIGI İÇİN HER YERDE HER KÖŞEDE BUCAKDA İYİ KUŞ VAR DIR VE UÇUYORDUR ÖNEMLİ OLAN İYİ KUŞUN NESLİNİ KORUYUP EMEK VERMEK TİR . SAYGILAR
emre_yüzügüldü
emre_yüzügüldü
Ad Soyad : A_N_K_A_R_A_L_I
Forum Kayıt : 11/01/09

27/1/2012, 12:41 am
Öncelikle herkeze cok cok selamlar. Bence konu basligi biraz iddali olmus diye düsünüyorum zaten basliga bakar bakmaz tartismanin da boyutunu tahmin etmek mümkündü. Mardinli samet beye gercekden tesekkürler saygi duymamak elde degil bence yerinde bir yorum ki keske bu tarz yorumlarimiz artsa. Malesef daha hakkinda bilgi sahibi olmadan cogu arkadaslarimiz bazi illerimizin kuslarini kötülüyo. Mesele kusun hangi memlekette olmasi degil hangi memlekette daha iyi islah ediliyo olmasidir (Tolga bey mazeret birazda iyi kusu bulup izlemektir ankarada herkeze kus ucurmazlar,3 sene önce 21 yasindaki bir genc kardesimiz tabiri caizse aklimizi aldi 3 yasinda bir arap disiyle. Lütfen biraz daha bilgilenip yazalim yada bilgisi olanlarin yorumlarini bekleyelim. Kalin saglicakla
tlgtck
tlgtck

30/1/2012, 4:16 pm
Lütfen kişiler yazılar yazmayalım...O zaman tartışma çıkıyor.
Sadece tecrübelerinizi yazınız..
ToxCorpix
ToxCorpix
Ad Soyad : ayhan isik
Forum Kayıt : 28/01/12

30/1/2012, 7:53 pm
Selam

En iyi kus ve En iyi sehir diye birsey yok...En iyi seyis tabiri bence daha mantikli..Daha düne kadar Ankara kusu deyince akan sular duruyordu büyük paralara kuslar piyasada satiliyordu Ankara kusu diye,böyle uzun gidiyor,böyle alcak geliyor deniliyordu ondan öncesinde de Urfa,Diyarbakir,kirikkale,Mardin,Eskisehir.V.S iller övülüyordu, ama göz ardi edilen birsey var ortada Seyis faktörü bilincli bir kuscu kusunun antremaniyla,yemiyle ,suyuyla,vitamini ile zamandan biraz daha fazla fedakarlik yaparak elindeki kuslarda kirilmis bir soy degilse,Örnek:Renk,Tepe, faktörlerin bir cok kus ziyan oldu soylar nerdeyse bitirildi denilecek kadar azaldi...Bu faktörlerden kirilmis bir kus degilse cok güzel oyun yapan kuslar cikacagindan hic süphem yok buda o ve bu memleketin kusu oldugundan degil yetistiricisinin verdigi iyi bir bakim,antreman ve emek den dir..Burdada önemli olan SEYIS dir...

Kuslara Memleket ismi icin Cok veya Az mevlalarda para ödeyen arkadaslara sesleniyorum böyle birsey yok..Böyle insanlarin rant yapmasini sebep olunmasin..Kusun iyisi Havada belli olur Kuscunun iyiside mert olur....

Not:Hic bir sekilde Adi gecen Sehirlerimizi yada O Sehirlerimizdeki Bilincli kuscu arkadaslarimi karalamak yada kötülemek düsüncesiyla yazilmis bir cevap degildir....

Allah Herkezin Kalbine Göre Versin.....
antepli2757
antepli2757
Ad Soyad : murat sentürk
Doğum Tarihi : 02/10/67
Forum Kayıt : 15/12/08

30/1/2012, 8:52 pm
SİZCE EN İYİ KUŞ NESLİ HANGİ İLDE  745452271
ToxCorpix demiş ki:Selam

En iyi kus ve En iyi sehir diye birsey yok...En iyi seyis tabiri bence daha mantikli..Daha düne kadar Ankara kusu deyince akan sular duruyordu büyük paralara kuslar piyasada satiliyordu Ankara kusu diye,böyle uzun gidiyor,böyle alcak geliyor deniliyordu ondan öncesinde de Urfa,Diyarbakir,kirikkale,Mardin,Eskisehir.V.S iller övülüyordu, ama göz ardi edilen birsey var ortada Seyis faktörü bilincli bir kuscu kusunun antremaniyla,yemiyle ,suyuyla,vitamini ile zamandan biraz daha fazla fedakarlik yaparak elindeki kuslarda kirilmis bir soy degilse,Örnek:Renk,Tepe, faktörlerin bir cok kus ziyan oldu soylar nerdeyse bitirildi denilecek kadar azaldi...Bu faktörlerden kirilmis bir kus degilse cok güzel oyun yapan kuslar cikacagindan hic süphem yok buda o ve bu memleketin kusu oldugundan degil yetistiricisinin verdigi iyi bir bakim,antreman ve emek den dir..Burdada önemli olan SEYIS dir...

Kuslara Memleket ismi icin Cok veya Az mevlalarda para ödeyen arkadaslara sesleniyorum böyle birsey yok..Böyle insanlarin rant yapmasini sebep olunmasin..Kusun iyisi Havada belli olur Kuscunun iyiside mert olur....

Not:Hic bir sekilde Adi gecen Sehirlerimizi yada O Sehirlerimizdeki Bilincli kuscu arkadaslarimi karalamak yada kötülemek düsüncesiyla yazilmis bir cevap degildir....

Allah Herkezin Kalbine Göre Versin.....
y-s-n
y-s-n
Ad Soyad : yasin
Forum Kayıt : 09/06/10

20/2/2012, 11:54 pm
Eskiden güneydoğunun kuşları çok daha kaliteli idi ama kırıldıktan sonra İç Anadoluda saf ırklar çıkmaya başladı. Güneydoğu bu işin başladığı yer olarak adlandırılabilir ve oranın kırılmamış soyunu bulmak altın yumurtlayan bir tavuk misali olur...
Şebapçılar ile de muhabbetim oldu ve dediklerine göre şebaplar dahi Güney Doğudan çıkıyormuş...
Ve sonuç olarak önemli kuşlar şu anda İç Anadolu bölgelsinde görülüyor çünkü kırılma oranı daha az oluyor.
mustafa_yaldiz
mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08

1/3/2012, 7:52 pm
ah ahh nerde eski urfa bozları nerde sivas kızıl gözleri arar olduk .
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

3/3/2012, 9:57 pm
SEVGİLİ KIRIKKALELİ HAYDAR

TABİKİ BUGÜN KIŞ PERFORMANS GÜVERCİNİ UÇMAZ HAZIRDA DEĞİL.LAKİN BİZ MARDİN HAKEM HEYETİ OLARAK MEMLEKTİNİZDE OLAN BİR GÜVERCİNİ SEYRETMEK İSTİYORUZ.BİZE AYIRACAĞINIZ BİR KAÇ GÜNLÜK ZAMANINIZ VARMI? BUNU DİĞER HAKEM ARKADAŞLARA DANIŞMADAN SÖYLÜYORUM.ÇÜNKÜ BENİ KIRACAKLARINI ZANNETMİYORUM.MUTLAKA ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BİZE GÜN VERİLSENİZ SEVİNİRİZ.MARDİNLİ KUŞÇULARI OLARAK BİR BAKALIM BU KIRIKKALE GÜVERCİNİ NASIL OLUYOR.GERÇİ SİTEYE ATILMIŞ VİDEO ÇEKİMLERİ VAR, AMA BU KAYITLARDAN İNSANIN BİR SONUCA VARMASI MÜMKÜN OLMUYOR.SELAM VE SAYGIYLA
refik34
refik34

3/3/2012, 10:10 pm
SEVGİLİ HAYDAR ARKADAŞ....

UNUTTUM SÖYLEMEYE SİTEYE ATILAN AFİŞTENDE ANLAYACAĞINIZ GİBİ 19 MAYIS GÜNÜ DERNEĞİMİZİN DÜZENLEDİĞİ 2.MARDİN KOSTÜM FESTİVALIMIZ VAR SİZİN ŞAHSINIZDA KIRIKKALELİ GÜVERCİN SEVERLERİ FESTİVALIMIZA DAVET EDİYORUM.ZİRA BU VESİLE İLE BÜTÜN GÜVERCİN SEVER ARKADAŞ VE DOSTLARIDA DAVET EDİYORUM.SELAM VE SAYGIYLA
Btemur19
Btemur19
Ad Soyad : Bektaş DEMİRCİOĞLU
Forum Kayıt : 25/02/12

4/3/2012, 12:56 pm
Ben kırıkkaleli değilim ama bende en iyi hayvanların kırıkkaleden çıktığını düşünüyorum çünki izledik gördük ve besliyorum da kırıkkale kuşlarında her hareket var kırıkkaleden aldık denedik diyen arkadaşlar iyi kuş iyi para kusura bakmayında kimse 100tl ye sana iyi kuşunu vermez.. Tabi düşünceler farklıdır bu benim fikrim..

Not: Bu mesaj kimseye bir cevap değildir.
refik34
refik34

7/3/2012, 4:18 pm
GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA MEMLEKETİMİZDE GÜVERCİN SATILMAZ DESEK DOĞRU SÖYLEMEMİŞ OLURUZ. YALNIZ, KAPİTALİST ÜRETİM İLİŞKİLERİ MARDİN’İMİZE GELİNCEYE KADAR, GÜVERCİNİN DEĞERİ BİR GÜLLE ÖLÇÜLÜRDÜ. YANİ BUGÜNÜN DİLİYLE SÖYLEYECEK OLURSAK, PARASAL DEĞERİ BİLDİĞİMİZ BİR GÜLÜN ÖTESİNE GEÇEMEZDİ. NEDEN’Mİ DERSİNİZ. ÇÜNKÜ MARDİNLİ GÜVERCİN YETİŞTİRİCİSİNİN BİR GÜLE BAKIŞ ACISI İLE GÜVERCİNE BAKIŞ ACISI AYNIDIR. GERÇEKTEN BU İŞE SEVDAYLA BAĞLI OLAN GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLERİMİZ, HER ZAMAN BU KÜLTÜRÜ YAŞATMAK İÇİN HEP BU YAKLAŞIM İÇİNDE OLMUŞLARDIR. BİR GÜL NASIL KOKLANMAK VE HEDİYE EDİLMEK İÇİN VARSA, GÜVERCİNDE BUNUN İÇİN VAR OLMALIDIR. BÜYÜK PARALARLA GÜVERCİN ALMAK VE SATMAK, KAPİTALİZMİN GEREĞİ OLSA. AMA HER ŞEYE RAĞMEN BU SEKTÖRDE GÜL’ÜNDE YEŞERMESİNE VE BU KÜLTÜRÜN YAŞAMASINA CAMİAMIZ ACISINDAN, BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. SELAM VE SAYGIYLA

NOT: BU İLETİM KİMSEYE CEVAP DEĞİLDİR.
kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

17/3/2012, 7:24 pm
Mrb arkadaşlar Refik beyin yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.Güzel bir lisanla bu konuyu iyi izah etmiş.Ancak daha öncede yazımda bahsettigim gb safkan penformans kuşları icanadolu bölgesindedir.Bunu ısrarcılık adına degil bilgi amaclı dile getirildiginin bilinmesini isterim.Burdan Refik beye ve Mardin merakcılarına bütün hayvan sevgisi olan insanlara selam ve saygıyla...
musamamoste
musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09

20/3/2012, 7:48 pm
EN İYİEN GÜZELİ ADINDANDA ANLAŞILACAĞI GİBİ MARDİN GÜVERCİNİDİR VE MARDİNDE VARDIR:king: lol!
Similar topics