DELİFİŞEK SALİH (BELÇİKA)
+35
seleray 51
HALO
akıncı
hüseyin usta
HACI MEHMET OĞUZ
kuscu06
altınokguvercin
hakan pehlivan
şahin_-55
iktibas
hakanata38
surguncavus
BaHaNeE
PerfoTakla
kadox
kılıçbey
MERAM
Adem05
çavuş
vurucutim
Forum Müdür
Serdar Avcı
dr serkan
gökbenekli
polisismail
Haso
katarsis
snndnc5575
pique
Hamza Hoca
sponqe
HÜSEYİN AKDENİZ
cemal kara
Forum Admin
deli_fisek03
39 posters
1 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4
- deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08
DELİFİŞEK SALİH (BELÇİKA)
3/8/2008, 11:28 am
- deli_fisek03
Geri: DELİFİŞEK SALİH (BELÇİKA)
3/8/2008, 11:29 am
slm arkadaslar herkes bir seyler paylasmis dedim bende bir kac resim paylasayim insallah beyenirsiniz her turlu elkestiriye acigim tabiki seviyeli bir elestiri oldugu surece saygilar (deli_fisek03)
- cemal kara
Ad Soyad : cemal kara
Doğum Tarihi : 08/08/80
Forum Kayıt : 08/07/08
6/8/2008, 12:32 pm
syn salih bey biraz önce benim kuşlarımı merak ettiğinizi okudum şu resimleri bir koya bilsem görebilirsin salih bey benim karşı olduğum konu süslü kuşları oyun kuşu diye göstermeleri mesela sizin koyduğunuz kuşlara birşey diyemem çünkü bu tür kuşlar zaten oyun kuşlarıdır iyi veya kötü oynarlar ama bir renk kuşundan bunların verdiği oyunu bekleyemezsin zaten de yapmaz
- cemal kara
6/8/2008, 12:34 pm
senin kuşların oyun kuşu olduğu belli ama nasıl oynarlar onu bilemem ama küllülerin güzele benziyor
- cemal kara
6/8/2008, 12:34 pm
paylaşım için teşekkürler
- deli_fisek03
6/8/2008, 2:47 pm
cemal bey benim kuslarim bir sekilde oynar yada oynamaz o konuda haklisiniz ama suda bir gercek benim sizin yazilarinizdaki yanlis gorduyum konusu ne guzel demissiniz ki benim kulsarim icin oyunkusuna benziyor oynar ama nasil oynar bilemem eyvallah guzel soz ama adam emek veriyor beslediyinden zevk aliyor ise kus kostum kusudur oyunludur yada deyildir yada sadece perdahli bir kustur bir kalkarken birde inerken iki takla atar bu besleyenin zevki ve sorunuruz emeye saygi rica ediyorum mumkunse insallah ne demek istediyimi anlata bilmisimdir
7/8/2008, 9:02 am
Salih slm kuşların çok güzel güle güle besle tüyleri kadar ömürleri olsun.
- cemal kara
7/8/2008, 1:38 pm
benim takıldığım konuda bu işte ya formu kuran arkadaşlar sadece oyuncu kuşlar için bir oda açsınlar gerçek oyun kuşlarını oraya koysun kuşcular çünkü oyun kuşu arıyoruz bakmak için oyun kuşundan çok kostümlü kuş var form kurucusu birde kostülü kuşlar için oda açsın
- sponqe
Ad Soyad : sponge
Forum Kayıt : 05/06/08
7/8/2008, 2:26 pm
Deli fişek slm. Maşallah gayet güzel kuşlarmış arkadaşım güle güle besleyin emeklerinize
sağlık.
sağlık.
- sponqe
7/8/2008, 3:02 pm
cemal kara demiş ki:benim takıldığım konuda bu işte ya formu kuran arkadaşlar sadece oyuncu kuşlar için bir oda açsınlar gerçek oyun kuşlarını oraya koysun kuşcular çünkü oyun kuşu arıyoruz bakmak için oyun kuşundan çok kostümlü kuş var form kurucusu birde kostülü kuşlar için oda açsın
Cemal Kara arkadaşım.merhaba.
Senin bazı yazışmalarına gıcık oluyorum daha önce hakaret içeren kelimeler sarf etmiştin bazı yerlerde...Bunlar iyi şeyler değil...Mardin kuşu konusuna gelince yaşın ilerde ama sen biraz geri kalmışsın..Bir kere ilk önce insan
İnsanların emeklerine saygı göstermesini öğrenmeli.Çok eksiklerin var gibi...
Sana özel bir açıklama.
Mardin kuşları dediğimiz kuşların hepsi senin ve senin gibilerin keyfine renklendirilmez ve oynattırılamaz...
Mardin kuşlarının binbir çeşit özellikleri vardır renk ve oyunlarda iyisini arıyacaksın bulacaksın tabii ki bulabilirsen.
Bulsan bile sakın şunu da aklından çıkarma her zaman iyinin iyisi vardır.Ona göre. Biraz alçakgönüllü ol.
Hayatta ve bu alemde bi şey kaybetmez çok şey kazanırsın.Dediğim gibi olursan.Bu yazdıklarımı bir hakaret olarak değilde Bir büyük tavsiyesi olarak gör...Bide kuşlarını yayınlada millet görsün.Sen çok kişiye saldırdın bakalım ne olacak diye merak ediyorum.D.
- deli_fisek03
7/8/2008, 3:10 pm
sponge yasinizi bilmiyorum siz diye hitap etmek istedim insallah kusuruma bakmassin bende bunlari aciklamaya calistim ama aciklayamadim sanirim bende ayni seyleri dusunuyorum oyun kusu deyince cok renk kusunun oynadigina sayit oldum ama su bir gercek iyi yada kotu oynayan renk kuslari koyu kuslarin oynadigi kadar zevk vermez bunu deseler bende katilacam ama kostum kusu diyerek yerlere vurmak kisinin emeyine saygisizlik yapmak biz kuscu camiyasindaki kisilere yakismaz
( EMEYE SAYGILI OLALIM . KIM NE SEKILDE NE TUR KUS BESLERLE BESLESIN KENDI KUSUNDAN ZEVK ALMASA O KUSLARI ZATEN BESLEMEZ BUNU PIYASA KUSCULARI ICIN YANI BU KUSLARI HOBI DEYILDE TICARET AMACLI BESLEYENLER ICIN SOYLEMIYORUM BENI ANLAYAN ANLADI DIYEREK SON VEREYIM YAZIMA SAYGILAR )
elin iyisi bitmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
( EMEYE SAYGILI OLALIM . KIM NE SEKILDE NE TUR KUS BESLERLE BESLESIN KENDI KUSUNDAN ZEVK ALMASA O KUSLARI ZATEN BESLEMEZ BUNU PIYASA KUSCULARI ICIN YANI BU KUSLARI HOBI DEYILDE TICARET AMACLI BESLEYENLER ICIN SOYLEMIYORUM BENI ANLAYAN ANLADI DIYEREK SON VEREYIM YAZIMA SAYGILAR )
elin iyisi bitmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- sponqe
7/8/2008, 4:05 pm
Delifişek selam arkadaşım.Yaşım 50..Senin dediklerine sonuna kadar katılıyorum saygı ve hoşgörü olması gerekir.Sponge desen de bişey olmaz.
yeter ki bir birimizi üzmeyelim ve tartışacaklarımızıda güzellikle tartışırsak
genelde iyi şeyler çıkar diye düşünüyorum.
Yanlız kuşlar konusuna gelince senin kuşlarda görülen tam bir anadaolu
nun öz kuşu olan Mardin kuşu görüntüsü var bu konu da samimiyim.
Oyun durumuna gelince ancak onu sen bilirsin..Ama şuda bir gerçek ki
Kuşların renklerine göre oynar yada oynamaz diyemeyiz.
Çünki sitelerde gördüğümüz bir çoğuna göre TAKLACI diye adlandırılmış
kuşlar MARDİN ve MARDİN IRKININ devamıdır. Bundan sonrası kuşun
kendi öz kalitesi ile ilgilidir sayın arkadaşım.Rengi ne olursa olsun.
Uzadı biraz sen kusura bakma.D.tekrar selamlar.
yeter ki bir birimizi üzmeyelim ve tartışacaklarımızıda güzellikle tartışırsak
genelde iyi şeyler çıkar diye düşünüyorum.
Yanlız kuşlar konusuna gelince senin kuşlarda görülen tam bir anadaolu
nun öz kuşu olan Mardin kuşu görüntüsü var bu konu da samimiyim.
Oyun durumuna gelince ancak onu sen bilirsin..Ama şuda bir gerçek ki
Kuşların renklerine göre oynar yada oynamaz diyemeyiz.
Çünki sitelerde gördüğümüz bir çoğuna göre TAKLACI diye adlandırılmış
kuşlar MARDİN ve MARDİN IRKININ devamıdır. Bundan sonrası kuşun
kendi öz kalitesi ile ilgilidir sayın arkadaşım.Rengi ne olursa olsun.
Uzadı biraz sen kusura bakma.D.tekrar selamlar.
- deli_fisek03
7/8/2008, 7:31 pm
sponge abicim uzarsa uzasin benlik bir sorun yok :) tartisalim bu konuda ayri dusunen varsa biz sanirim ayni dusunceyiz baska dusunen varsa tartisalimki seviyeli olmak sarti ile bir noktaya gelelim artik diyorum saygilar
- sponqe
8/8/2008, 4:23 pm
deli_fisek03 demiş ki:sponge abicim uzarsa uzasin benlik bir sorun yok :) tartisalim bu konuda ayri dusunen varsa biz sanirim ayni dusunceyiz baska dusunen varsa tartisalimki seviyeli olmak sarti ile bir noktaya gelelim artik diyorum saygilar
Salih arkadaşım Tekrar merhaba Bana sadece sponge diye bilirsin bu ismi oğlum ali uydurmuş ama yavaş
yavaşta hoşuma gitmeye başladı başta kızmıştım..Adım hüseyin ama sen gene sponge de.
Sana 2 soru sormak isterim.
1-Belçikada mı kuş besliyorsun.
2-Bu kuşlara orada taklacı mı diyorsunuz mardin mi.
Aslında benim takıntım burada isim üzerine...Zaten bütün tartışmalarda bu yüzden çıkmakta..
- deli_fisek03
10/8/2008, 1:53 pm
sponqe demiş ki:deli_fisek03 demiş ki:sponge abicim uzarsa uzasin benlik bir sorun yok :) tartisalim bu konuda ayri dusunen varsa biz sanirim ayni dusunceyiz baska dusunen varsa tartisalimki seviyeli olmak sarti ile bir noktaya gelelim artik diyorum saygilar
Salih arkadaşım Tekrar merhaba Bana sadece sponge diye bilirsin bu ismi oğlum ali uydurmuş ama yavaş
yavaşta hoşuma gitmeye başladı başta kızmıştım..Adım hüseyin ama sen gene sponge de.
Sana 2 soru sormak isterim.
1-Belçikada mı kuş besliyorsun.
2-Bu kuşlara orada taklacı mı diyorsunuz mardin mi.
Aslında benim takıntım burada isim üzerine...Zaten bütün tartışmalarda bu yüzden çıkmakta..
slm sponge abi diyeyim :) abi ben belcikada guvecin sevdami surduruyorum biz bu kuslara burda taklaci guvercini diye hitap ediyoruz
saygilar
- sponqe
10/8/2008, 4:00 pm
Salih tekrar selam arkadaşım Niye sordum biliyormusun.Bu kuşların taklacı diyerekten
tanıtımları yanlışların en büyüğü bana göre.Benim bu kuşlarla ilgilenmem daha çok 1970 li senelerin başından 1990 lı senelerin sonlarına kadardır.Ve gene şurda 3-4 seneden beri gene
uğraşıyorum daha önce ki zamanlarda zaten bilgisayarda yoktu....Yeni yeni internet yapıyoruz.
Benim kuşçuluk pirensiplerimde MARDİN kuşlarına taklacı demek yoktur.Niye dersen açıklama istersen başınıda ağrıtmaz ise açıklarım.Ve muhabet derinleşir.
TÜRKİYEDEN BELÇİKAYA SELAMLAR.SAYGILAR.
tanıtımları yanlışların en büyüğü bana göre.Benim bu kuşlarla ilgilenmem daha çok 1970 li senelerin başından 1990 lı senelerin sonlarına kadardır.Ve gene şurda 3-4 seneden beri gene
uğraşıyorum daha önce ki zamanlarda zaten bilgisayarda yoktu....Yeni yeni internet yapıyoruz.
Benim kuşçuluk pirensiplerimde MARDİN kuşlarına taklacı demek yoktur.Niye dersen açıklama istersen başınıda ağrıtmaz ise açıklarım.Ve muhabet derinleşir.
- deli_fisek03
10/8/2008, 8:58 pm
sponqe demiş ki:Salih tekrar selam arkadaşım Niye sordum biliyormusun.Bu kuşların taklacı diyerekten
tabiki bu konu benim basimi agritmaz seve seve dinlerim ve bu sohbettendede zevk alirim inan ama su bir gercek ki bana gore her pacali kus mardin diye hitap edilemez cunku yoresel olarak fizik ozelliyi renk olarak yani bir sekilde bu kuslar yoresel olarak ayrilmis bir ankara taklacisina kalkipta mardin demek dogrumudur sohbetinizi iannin bekliyorum
- Hamza Hoca
Ad Soyad : Hamza Uçar
Doğum Tarihi : 10/02/79
11/8/2008, 1:11 am
SLM. SPONGE MSN ADRESİM tasarimhamzaucar55@hotmail.com umarım görüşmek nasip olur...hayırlı sabahlar...
- sponqe
11/8/2008, 1:48 pm
Hamza Hoca demiş ki:SLM. SPONGE MSN ADRESİM tasarimhamzaucar55@hotmail.com umarım görüşmek nasip olur...hayırlı sabahlar...
Hamza hoca selamlar..MSN adreslerinden şimdilik görüşemiyorum.Niye dersen bilgisayar konusunda samimiyetle söylim çok acemiyim...Bu konuda ilerlersem memnuniyetle görüşmeler yapabiliriz neden
olmasın...Şimdilik Saygılarımla.SPONGE.
- sponqe
11/8/2008, 2:55 pm
deli_fisek03 demiş ki:sponqe demiş ki:Salih tekrar selam arkadaşım Niye sordum biliyormusun.Bu kuşların taklacı diyerekten
tabiki bu konu benim basimi agritmaz seve seve dinlerim ve bu sohbettendede zevk alirim inan ama su bir gercek ki bana gore her pacali kus mardin diye hitap edilemez cunku yoresel olarak fizik ozelliyi renk olarak yani bir sekilde bu kuslar yoresel olarak ayrilmis bir ankara taklacisina kalkipta mardin demek dogrumudur sohbetinizi iannin bekliyorum
TÜRKİYEDEN BELÇİKAYA sonsuz selamlar.Merhaba Salih.
Her paçalı kuşa mardin diye hitap edilmez başka ırklarda da tabii ki paçalı kuşlar vardır örnek KELEBEK...
Mardin kuşlarına taklacı denmez çünki başka ırklarda da taklacı kuşlar vardır örnek BURSA-ÇAKAL.
Burada ki esas nokta kelebek kuşlarıdır.Kelebek kuşlarını biraz açarsak bu kuşlarda ne gibi özellikler
var dersek sayalım.Önce renklerine göre Karabaşkelebek,Mavibaşkelebek,Alltınbaşkelebek,Beyazkelebek
Arapkelebek,Mavikelebek,Kaplankelebek Vs.Vs. daha sayamadığım niceleri.Bölgelerine göre sayarsak
İzmirkelebeği,Manisakelebeği,Balıkesirgönen kelebeği.Vs.Vs daha sayamadığım niceleri...
Bu saydıklarım sadece renklerine göre ve bölgelerine göre kelebeklerden örnekler.
Bütün bunlara göre görüntü itibarı ile süper bir kelebekkuşu uçuş özelliğine göre sıfır olabilir.Öte yandan görüntüde çok bozuk bir kelebekkuşu havada uçar iken gerçek kelebek kuşunun ne olduğunu insanlara ders
verircesine işte ben kelebekkuşuyum ben böyle uçarım ve dönerim diye bilir.
Tabii ki görüntü ve uçuş özelliklerini bir arada taşıyan kelebek kuşlarıda vardır.Ama gene azınlıkta...
Yani sonuçta hepsi kelebek kuşu ve kelebek ırkı. Renk özellikleri bölge özellikleri ve uçuş özellikleri
hepsi içinde saklı.AMA sadece KELEBEK....konu seni sıkmaz lse MARDİN kuşlarına devam ederiz.
Kendine iyi bak.Görüşmek üzere.sponge.
- deli_fisek03
12/8/2008, 2:51 pm
estafurullah abi neden siksin beni bu konu gorusleri tartismak deyil konusmak iyidir ben bu konudaki goruslerinizi dinlerim ve bana uygun gelmez ise bende fikirlerimi soylerim ama uc asagi bes yukari ayni dusuncede isek ona gore bir kelam eder konuyu kapatirim yanliz bana dediyim gibi ters dusen yani dusuncelerime uymayan bir sey olursa bende gorus ve dusuncelerimi size yazarim o zaman ostayi bulmanin bir yolunu arariz beraber insallah abi saygilarimla
- sponqe
12/8/2008, 10:51 pm
Mardin kuşlarının ana vatanları mardin ili ve urfa ili bölgesidir.Ve adını mardin ilimizden almıştır. Bu kuşlar zaman içerisinde önce önce Anadoluya sonra da dünya ülkelerine dağılım
göstermişlerdir.Anadoluya dağılmalarının en büyük ispatı isimlerinini diğer illerimizin isimleri
bütünleştirmiş olmalarıdır.Örnek olarak Urfamardini,Sivasmardini,Ankaramardini,Konyamardini
Çorummardini,Malatyamardini,Eskişehirmardini...Bütün sayılmış olan bu mardin kuşları
Mardin ilimizin özkuşu olan mardinli kuşunun devamıdır.En azından ben kuşçu babamdan ve
eski kuşçulardan böyle gördük böyle duyduk....Buraya kadar uygun olmayan bişey var ise yaz
görüşmek üzere...saygılar.
göstermişlerdir.Anadoluya dağılmalarının en büyük ispatı isimlerinini diğer illerimizin isimleri
bütünleştirmiş olmalarıdır.Örnek olarak Urfamardini,Sivasmardini,Ankaramardini,Konyamardini
Çorummardini,Malatyamardini,Eskişehirmardini...Bütün sayılmış olan bu mardin kuşları
Mardin ilimizin özkuşu olan mardinli kuşunun devamıdır.En azından ben kuşçu babamdan ve
eski kuşçulardan böyle gördük böyle duyduk....Buraya kadar uygun olmayan bişey var ise yaz
görüşmek üzere...saygılar.
- deli_fisek03
13/8/2008, 3:07 pm
buraya kadar uygun olmayan bir sey yok tabiki dogrudur bir sekilde bu kuslarin toplam ismi yani ana ismi mardin buna bende katiliyorum ama su varki bir ankara oyun kusu denildiyi zaman akla kesinlikle ankara mardini gelmiyor akla gelen sey ankara yoresine ait oyun kusu geliyor yada urfa yada baska bir yoremiz sonucta bu daha onceleri ne tur besliyorsunuz sorusunun cevabi idi mardin besliyorum ama simdi soruldugu zaman ise denilen ortak cevap sudur taklaci . oyun kusu bunlari duyuyoruz demek istediyim bu idi yani biz avrupada yada turkiyede farkli konusmuyoruz hepimizin zevkleri adagi yukari ayni ve su bir gercek senucta biz mardin besliyoruz taklaci besliyoruz ve oyun kusu besliyoruz hepsi bence ayni manaya geliyor tabi siz cok cok eskilerden hele hele babanizdan bu ismi akliniza kazimissinizki artik sizinle sohbet ederken buyuk bir dikkatte mardin diye hitap etmeye gayret gosteririm saygilar
- sponqe
13/8/2008, 6:08 pm
Selam Salih arkadaşım...Gene kısmen mardin olarak biliniyor ise sorun yoktur.
Bilindiği üzere Türkiye mize birtakım taklacı kuşlar getirilmiş ve üretilmiş suriyeden ve ıraktan
Nasıl oluyorda bu taklacı kuşlar yada şebablar mirolar sitelerde şebab yada miro deniyorda
taklacı oldukları halde isimlerine göre özel muamele görüyorlarda bizim Anadolumuzun öz kuşları olan mardinler... taklacı olarak adlandırılıyor.Kaldiki şebab kuşları ve mirolar MARDİN
ve MARDİN kuşunun devamıdır...Taklacı.. Mardin kuşlarına takılmış uyduruk bir isimdir...
Sonuçta şebab,miro,bursa,tekirdağ yerlisi vs.vs. gibi kuşlarda taklacı ve oyun kuşudur....
Benden bu kadar...Saygılar...
NOT. Mardin kuşlarımızın illerimizin isimlerine göre tanıtılmaları TÜRKİYE için doğru
olandır.
Bilindiği üzere Türkiye mize birtakım taklacı kuşlar getirilmiş ve üretilmiş suriyeden ve ıraktan
Nasıl oluyorda bu taklacı kuşlar yada şebablar mirolar sitelerde şebab yada miro deniyorda
taklacı oldukları halde isimlerine göre özel muamele görüyorlarda bizim Anadolumuzun öz kuşları olan mardinler... taklacı olarak adlandırılıyor.Kaldiki şebab kuşları ve mirolar MARDİN
ve MARDİN kuşunun devamıdır...Taklacı.. Mardin kuşlarına takılmış uyduruk bir isimdir...
Sonuçta şebab,miro,bursa,tekirdağ yerlisi vs.vs. gibi kuşlarda taklacı ve oyun kuşudur....
Benden bu kadar...Saygılar...
NOT. Mardin kuşlarımızın illerimizin isimlerine göre tanıtılmaları TÜRKİYE için doğru
olandır.
- deli_fisek03
13/8/2008, 6:37 pm
eyvallah abi her turlu gorus sahibinindir ve saygi duyarim sohbetion icin sagolasin
- MisafirMisafir
14/8/2008, 5:56 am
Artık Kuşun yöresi yoktur, Meraklısı vardır...
- sponqe
14/8/2008, 9:48 am
SAMSUNLUYUSUFAGA demiş ki:Artık Kuşun yöresi yoktur, Meraklısı vardır...
yöreler vardır.meraklılarda vardır...Bursa kuşlarını göz önünde bulundurmak yeterlidir örnek olarak...Saygılar
ve selamlar.
- pique
Ad Soyad : mutlu akın
Forum Kayıt : 14/07/08
14/8/2008, 11:34 am
cemal bey ben sana tek erkek bi kaplama uçarayım izmirdeyim ben fikrin ozaman değişir belki gel misafirim ol yarım metreden taban taklalı çıkmazsa kümesi al git olurmu usta
- snndnc5575
Ad Soyad : sinan dinç
Doğum Tarihi : 03/03/75
Forum Kayıt : 15/08/08
16/8/2008, 11:02 am
PİGUE DEDİĞİN DOĞRUDUR AMA ALTINDAN AYNISI KESİNLİKLE GELMEZ.YADA AYNI OYUNU GELECEK SENE YAPMAZ SORUN BURDA.
1 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4