oyun kuşunda kardeşi kardeşe eş vursak ne olur??
+17
hüseyin usta
malibadur
sadık bayar
DELIYUREK41
çanakkale boğaz
Kuscu-Murat
Talha
bozlak42
sercan
oğuz06
rahimpirinç
Donadotti
iktibas
sergen1907
kadox
gecityok
murat yılmaz
21 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- MisafirMisafir
oyun kuşunda kardeşi kardeşe eş vursak ne olur??
9/10/2008, 8:03 pm
öncelıkle herkese s.a benım sorum oyun kuşunda kardeş kardeşe eş vurulurmu vurulursa oyun bakımından bi sorun çıkarmı yani kısacası kardeşi kardeşi eş vurduğumuzda bi sorun olurmu???
- murat yılmaz
Ad Soyad : murat yılmaz
Forum Kayıt : 06/09/08
Geri: oyun kuşunda kardeşi kardeşe eş vursak ne olur??
10/10/2008, 4:58 pm
hayır neden bı sorun olsunkı zaten anne baba nın oyununu alıcak zaten kusculukta genelde dısılı erkeklı verdımı bırbırlerıne vurulur farklı dusunen arkadaslarımızda ıllakı olacaktır yorum yaparlarsa ıyı olur
- MisafirMisafir
10/10/2008, 6:50 pm
pekı bu yorumu neye dayanarak yaptınız?tecrübeniz varmı bu konuda yaşayıp gördünüzmü?
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
12/10/2008, 11:45 pm
takım kuşlar takım yawru werir can aralarına başka kuş atmassan zaten eş olurlar
- murat yılmaz
Ad Soyad : murat yılmaz
Forum Kayıt : 06/09/08
14/10/2008, 5:39 am
8 yıldır aralıksız sadece askere gıderken bıraktım kusları ve askerdede guvercın besledık yanı askerlık arası bıle vermedım 8 yıl dıyorum bundan once abılerın yuvalarından cıkmazdım onları katmıyorum ve bu zaman kadar onlarca kardesı bırbırıne vurdum zaten vurmana gerek yok ayrıı yerde duruyolarsa es alıyolar bırbırlerını bu kadar tecrube yetersız dıyorsan allah senin :D saka dıyorum tabı ben oyun guvercını beslerım ve oyunlarına cok onem verırım onun ıcın sureklı kus kırarım performansı yukseltmek ıcın tamam mı kardesım ınsallah yardımcı olmusumdur
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
14/10/2008, 6:07 pm
dikkat et de kırarken soy bozma bende 15 yıldır bu işle uğraşıyom (bunun oyunu iyi buda deyıp kuşları bilincsizce eş yaptılar oyun kuşumuşu kalmadı hep tırt kuşlar) onun için iyi biçiftin soyunu tutdurdummu ayırmican ben ce
- kadox
Ad Soyad : Kamil Şenyurt
Forum Kayıt : 16/01/08
18/10/2008, 5:38 pm
kardeş kardeşe eş yapan çok tanıyorum
- sergen1907
Ad Soyad : Sergen Kuru
Doğum Tarihi : 01/06/94
Forum Kayıt : 04/10/08
22/10/2008, 5:15 pm
kardes kardes daha ii damarlar daha cok birlesir
- iktibas
Ad Soyad : gemici
Doğum Tarihi : 01/07/65
Forum Kayıt : 09/10/08
28/10/2008, 9:40 am
süreğin devamı zaten kardeş olarak eşleşmeyle olur.. başka sürekten kuşla eşleştirisen aynı özellikte yavrular alamayabilirsin.. kırılmış olur.. önce çıkan yavruda aynı yumurta kardeşide olsa sonuçta kardeitirler:) .. bu sebeple aynı ana baba dan çıkma yavruları eşleştirmek gerekir..
- Donadotti
Ad Soyad : Erkan kay
Doğum Tarihi : 24/01/82
Forum Kayıt : 08/11/08
2/12/2008, 3:10 pm
Ben öyle yapıyorum iki kardeş beyazım vardı eş vurdum yumurtasını aldım şimdi yawruların çıkmasını bekliyorum.
- rahimpirinç
Ad Soyad : rahim pirinç
Doğum Tarihi : 09/06/81
Forum Kayıt : 11/12/08
19/12/2008, 7:46 pm
S.a. 2 yumurta kaRdeşini birbirine eşe atmayı bizim burda kimse tavsiye etmez. belli bi süre sonra kafayı yer kuş diye. ama bi alt üst kardeşleri vurmak damarı bozmaz. soyu ilerletir.
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
7/3/2009, 10:22 am
Akraba yetiştiriciliğinin tabiki bazı sakıncaları vardır.Bunları yapılan bilimsel çalışmalara dayanaraktan yazıyorum.Kuşlarda özellikle tek soy olanlarda ihtimal hastalık v.b durumlar çekinik olarak bulunabilmektedir.Devamlı aynı soyların eşleştirilmesi özellikle yakın akraba dediğimiz anne oğul,baba-kız ,kardeş eşler bu hastalıkların ve olumsuzlukların sıklıkla çıkmasına neden olabilmektedir.Arada kan katma dediğimiz farklı bir soydan istenilen özellikte bir kuş sokulması sağlık ve dirençlilik açısından faydalı olur.
Yine akraba yetiştiriciliğinin ilerleyen aşamalarında kısırlık,yumurta verimi düşüklüğü,zayıf bünye v.s sorunlar ortaya çıkmaktadır.
Bunun engellediği bazı örnekleri hayvanlarda vermemiz gerekirse.
Cenab-ı ALLAH öyle proglamışki ibret almamak elde değil.
Hepimiz belgesel izleriz,Yaban atları ve aslanlar ve buna benzer bir çok hayvanda onlara verilen iç güdüyle sürüdeki erkek yavrular büyüdüklerinde sürüden uzaklaştırır.
Bu erkek yavrularda kendilerine akraba olmayan başka bir sürüye giderek oraki yaşlı erkek aslanın yerine geçer ve o sürüye kan katarak sürünün dayanıklılığını devamını sağlar...
Saygılar.
Yine akraba yetiştiriciliğinin ilerleyen aşamalarında kısırlık,yumurta verimi düşüklüğü,zayıf bünye v.s sorunlar ortaya çıkmaktadır.
Bunun engellediği bazı örnekleri hayvanlarda vermemiz gerekirse.
Cenab-ı ALLAH öyle proglamışki ibret almamak elde değil.
Hepimiz belgesel izleriz,Yaban atları ve aslanlar ve buna benzer bir çok hayvanda onlara verilen iç güdüyle sürüdeki erkek yavrular büyüdüklerinde sürüden uzaklaştırır.
Bu erkek yavrularda kendilerine akraba olmayan başka bir sürüye giderek oraki yaşlı erkek aslanın yerine geçer ve o sürüye kan katarak sürünün dayanıklılığını devamını sağlar...
Saygılar.
- sercan
Ad Soyad : sercan çakmaz
Doğum Tarihi : 28/05/74
Forum Kayıt : 27/02/09
23/4/2009, 11:04 pm
bu doğru ama diyerleride doğru yanlız şu kesin kardeşi kardeşe belli zaman sonra kuşlarda bazı sorunlar çıkıyo yer hakimiyeti vesayire çok iç içe girmekten
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
30/6/2009, 8:01 am
Sadece babayı anneyi kendi yavrusuna vurma.Torunları ebebeyinlerle eşleştir daha iyi sonuç alırsın.Konya Ereğliden kuşcu Fatih
- Talha
Ad Soyad : Talha ÖZTÜRK
Forum Kayıt : 08/03/08
1/7/2009, 10:53 am
rahimpirinç demiş ki:S.a. 2 yumurta kaRdeşini birbirine eşe atmayı bizim burda kimse tavsiye etmez. belli bi süre sonra kafayı yer kuş diye. ama bi alt üst kardeşleri vurmak damarı bozmaz. soyu ilerletir.
sn Rahimpirinç e katılıyorum konyalı üstatlar hiç bir zaman aynı yumurta kardeşini (konyada bu tabire aynı yalak yavrusu diyorlar sanırım) birbirine vurmayı kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Çünkü konya da kuşun yuvasına bağlılığına baktıkları için aynı yalak yavrusu kafa bozar başka yerlere iner diye vurmuyorlar. kuşların altından 2 çift yavru alıp bir önceki erkeği bir sonraki dişiye bi önceki dişiyi bir sonraki erkeğe vuruyorlar. tabi bu anlayış yöreden yöreye değişir çünkü konya'da salma tabir ettiğimiz iddalar düzenleniyor kuşlar 60-70 km uzaktan salınıyor kafası olan kuş direk yuvasını buluyor olmayan ise kalıyor bir yerlerde. o yüzden kuşun damarı, kafası önemli ve aynı yalak yavrusu vurulması tasvip edilmiyor.
Biraz uzun oldu ama son bir örnek vereyim geçenlerde bir konya ziyaretim oldu. ve orada.Evine msafir olduğum abi bana bir olay anlattı onun kuşlarının bir çiftine biçilen fiyat (bu parayı vermişler kuşları satmamış bizim abi) 300ytl. Bizim abi bir mezata gittiğinde kendisiyle aynı damar kuşları görmüş 3 tane bir tanıdığı satılığa çıkarmış ve kuşların 3ünü 30ytl civarında bir fiyata satıyormuş sahipleri.Bizim abi hemen onun yanına gidip sormuş niye böyle satıyorsun diye verilen cevap ise kuşların 1 çifti aynı yalak yavrularının yavruları öteki tekte onların yavrusuymuş. Yani onlar bu işi tasvip etmiyor anlayacağınız. Konya'da kuş besleyen abiler daha etraflı anlatabilir bu olayları.
Saygılar
Talha ÖZTÜRK
- bozlak42
17/7/2009, 8:42 am
Konyada genelde açık renk kuş bulundurmayız.Talha arkadaşın dedği gibi oyun kuşunda beyin olacak.Açık renk kuşlarda bozlak portkal bu tarz kuşlarda beyin olmuyor.İstedği kadar iyi oynasın kuş beyinsiz olunca bir işe yramıyor.Gidyor başkasının evine atıyor,rüzğrda kaybolyor gelmiyor buda bizim hiç hoşumuza gitmiyor.
- MisafirMisafir
24/10/2010, 3:05 pm
kardes , kardesi kardese vururken bir buyuk yuva ile bir yuva kucuk olanlari esle faydasini gorursun
24/10/2010, 6:35 pm
Evet, onu bende duydum gecenlerde Berlindeyken, adam diyorki, en iyi kus kardesten cikar diye, ilginc, ... hic denemedim, ... denesekmi ne ?
- bozlak42
24/10/2010, 6:51 pm
Arkadaşlar aynı kandan mümkün oldeuğunca uzak durun.Ben kanaryayla da uğraşıyorum kanaryacılar aynı yalağı birbirine vurmazlar çünkü yavrular hem fiziken hemde ötüm olarak bozuluyor.Benim Konyadaki kuşculardan duyduğum anne yada babayla yavruyu vurmuyorlar torunuyla eşleştiriyorlar
- çanakkale boğaz
Ad Soyad : inanç kardaş
Doğum Tarihi : 28/10/74
Forum Kayıt : 16/09/09
25/10/2010, 8:26 pm
süper bir konu olmuş.altlı üstlü yavruların birbirine vurulması daha doğru olduğu söyleniyor.denemek lazım yada deneyenleri dinlemek lazım
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
26/10/2010, 8:18 am
arkadas dogru solemıs yuva kardeslerı es edılmez onun harıcınde kardeslerı eslemekde kısa vadede sakınca olmuyorrahimpirinç demiş ki:S.a. 2 yumurta kaRdeşini birbirine eşe atmayı bizim burda kimse tavsiye etmez. belli bi süre sonra kafayı yer kuş diye. ama bi alt üst kardeşleri vurmak damarı bozmaz. soyu ilerletir.
- sadık bayar
Ad Soyad : sadık
Forum Kayıt : 08/08/10
26/10/2010, 8:50 am
selam. kardeş kardeşe eş atılmaz ama bi alt ile bi üst olabilir ben hiç denemedim ama şahsen babayı kızına weya anayı oğluna çok eş atdım herhangi bi sorun yaşamadım ama 2 kardeş bir birine olmaz benim fikrim ..
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
26/10/2010, 9:19 am
arkadaşlar konu gayet güzel bende size şunu önerecem nacizane aynı dişiyi bir kaç erkekle vurup çıkan yavruları birbiriyle eşleştirmek bence daha iyi hem kan uzun süre bozulmaz ve çıkan yavrularıda birbirine vurduğun zaman çok daha sonuçlar elde edilebiliniyor.tabiki yavrular uçurulup denenecek tutuncaya kadar .selamlar tüm güvecin severlere.
26/10/2010, 10:58 pm
Bir alt tabak ile bir üst tabak olurmus, yuva kardeslerinde iyi diyende var, kötü diyende, bana göre yuva kardeslerini birbirine es etmek sakincali, ...
Ben daima yeni kan sokarim devreye
Ben daima yeni kan sokarim devreye
- hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
27/10/2010, 9:38 am
s.a
arkadaşlar kuşlarınız iyi ve kuşlarınızdan memnunsanız araya kan katmaya gerek yok yada çok güvendiiniz bir kanı kata bilirsiniz aksi takdirde çok çok i diyee bilceniz kuşlarınız yok olabilir...Gelelim kardeş kardeşe eş durumuna..mümkün olduğuğu kadar aynı dönem yumurta kardeşlerini eş yapmayın ve 1. ağiz 2. yada 3. ağız yavru kardeşlerini eş yapın ama çaprazlama olarak...
bundansonraki dönemlerde artık kuşları kuzen kuzene eşlemeye devam ediniz.Kuşların birbirlerine yakınlaşması elbette bazı aksiliklere sebebiyet verir.Fakat kuşlara yeni kanlar aramaklada o iş yürümez iyi bir kanı ancak bu şekilde taşıya bilirsiniz.Bu sadece çok süper kuşların devamı için olmassa olmazıdır..Saygılar sevgiler.
arkadaşlar kuşlarınız iyi ve kuşlarınızdan memnunsanız araya kan katmaya gerek yok yada çok güvendiiniz bir kanı kata bilirsiniz aksi takdirde çok çok i diyee bilceniz kuşlarınız yok olabilir...Gelelim kardeş kardeşe eş durumuna..mümkün olduğuğu kadar aynı dönem yumurta kardeşlerini eş yapmayın ve 1. ağiz 2. yada 3. ağız yavru kardeşlerini eş yapın ama çaprazlama olarak...
bundansonraki dönemlerde artık kuşları kuzen kuzene eşlemeye devam ediniz.Kuşların birbirlerine yakınlaşması elbette bazı aksiliklere sebebiyet verir.Fakat kuşlara yeni kanlar aramaklada o iş yürümez iyi bir kanı ancak bu şekilde taşıya bilirsiniz.Bu sadece çok süper kuşların devamı için olmassa olmazıdır..Saygılar sevgiler.
- MisafirMisafir
27/10/2010, 10:50 pm
arkadaslar bi r kilo siyah boyanin icine bir kilo beyaz koyarak karistirirsaniz ve bu karistirmadan sonra altindan cikacak yavrularin hepsinin ayni oyunu yapmasi veya bir birine yakin oyun yapmasi beklenemez altindan cikancak olanlarin sans sa kalmis ana ya veya babaya benzemesi bazi arkadaslar inanmazlar ama ben gende yazayim iste burda iyi kusuna vuracagin es direnmemesi lazim oyle bir disi bulacaksinizki altindan gelen butun yavrular babaya yani damizlik kusunuza benzeyecek ha iste burda bilenlerin sir gibi sakladigi olay bu direnmeyen kusu bulmak iste bu olayi bilen ustalar elindeki erkek damizligini yabani guvercine vursa altindan hep babaya benzeyen yavrular cikar hepinize iyi kus ucurmalar
- MisafirMisafir
28/10/2010, 11:26 am
Benim fikrim kardeş kardeşe olur ayrıca bi alt yalakla üst yalağı çapraz yapmak daha da güzel olur imkan varsa...
Anne oğul baba kız eşlenmesine sıcak bakmıyorum o zaman iyice kan iç içe geçiyor ve çok arılaşıyor problemler çıkabiliyor...
Oynayan bi takımın altından geleni neden ayıracaksınız ki bırakın kardeşiyle devam edin aynı kanı çoğaltın ayırmak gereksiz bence...
Anne oğul baba kız eşlenmesine sıcak bakmıyorum o zaman iyice kan iç içe geçiyor ve çok arılaşıyor problemler çıkabiliyor...
Oynayan bi takımın altından geleni neden ayıracaksınız ki bırakın kardeşiyle devam edin aynı kanı çoğaltın ayırmak gereksiz bence...
- MisafirMisafir
28/10/2010, 10:04 pm
arkadaslar eger kusun yavrulari cift yumurta kardesi cift erkek veya cift disi cikarsa kiymetini bilin asil damizligin ozu orada sakli baslarina bir sey gelmeden ucurabilirseniz disilerin biri obur disiden daha guzel oynayacak ayni sekilde erkek yavrularin biride digerinden daha guzel olacaktir iste bu iki guzeli bulup damizlik yapin goreceksiniz onlardan cikacak yavrular o damizligin en iyisi olacaktir bol sanslar iyi kus ucurmalar
- erdekli
Ad Soyad : erdekli
Doğum Tarihi : 23/04/76
Forum Kayıt : 14/10/08
28/10/2010, 11:17 pm
Hatasız oyun yapan ayrı yuva kardeşleri eşlendiginde bir sorun olmuyor kuşların oyun devamlılıgı açısından ama bunu en iyi analiz edecek kişi kümesin sahibidir her soy farklıdır her kişi kendi beslediginin ustasıdır kardeşte olsa uçan kuşların oyun tarzı farklılıklar gösterebilir burda önemli olan hatasız yavruları birbirlerine eşlemek kısaca kümeste degilde havada eşlendigi ve iyi takip edildigi sürece bu tür eşleşmelerin zararlı olmadıgını düşünüyorum benim kişisel deneyimlerim bu yönde......Saglıcakla kalın
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
28/10/2010, 11:32 pm
selalar erdekli arkadasim
yazdiklarina tamamiyl ekatiliyorum en mantikli yorum bu bence.
herkes kendi kuslarini tanir, tecrubelerinden dolayi neyin dogru neyin yanlis oldugunu gorerek ogrenir. o yuzdende ucurmak sart ki goresin arlarindaki farki. mesela bendeki bazi kuslarin erkekleri ayri disileri ayri telden oynuyo ve bence iki oyun birbirine uymuyo o yuzden yavrulari eslemek istemem. erol abide bilir biz onun beyazindan 5 ayri erkek yavru ucurduk ki 5 ide ayri oyun sitili ile oynadi sasirdik kaldik, demekki babalarinda bir suru damar var dedik anneyi bildigimizden bu sonuca vardik. ve bu esler genelde 10 yavrudan 8ni erkek verdi.
saygilar
yazdiklarina tamamiyl ekatiliyorum en mantikli yorum bu bence.
herkes kendi kuslarini tanir, tecrubelerinden dolayi neyin dogru neyin yanlis oldugunu gorerek ogrenir. o yuzdende ucurmak sart ki goresin arlarindaki farki. mesela bendeki bazi kuslarin erkekleri ayri disileri ayri telden oynuyo ve bence iki oyun birbirine uymuyo o yuzden yavrulari eslemek istemem. erol abide bilir biz onun beyazindan 5 ayri erkek yavru ucurduk ki 5 ide ayri oyun sitili ile oynadi sasirdik kaldik, demekki babalarinda bir suru damar var dedik anneyi bildigimizden bu sonuca vardik. ve bu esler genelde 10 yavrudan 8ni erkek verdi.
saygilar
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2