halit güngör almanya 411k

Join the forum, it's quick and easy

halit güngör almanya 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

halit güngör almanya

+7
Dr. Sedat
cihantje
olcygktp
eric
şahin_-55
Adem05
Forum Admin
11 posters
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

halit güngör almanya Empty halit güngör almanya

6/12/2008, 10:07 am
Adem05
Adem05
Ad Soyad : Adem Öztürk
Forum Kayıt : 26/10/08

halit güngör almanya Empty Geri: halit güngör almanya

6/12/2008, 5:55 pm
masallah sanalin en güzel kusu allah kazadan beladan esirgesin cok taklali ve hirsli güle güle beslesin halit abi
şahin_-55
şahin_-55
Ad Soyad : fahri koç
Doğum Tarihi : 05/09/79
Forum Kayıt : 20/09/08
http://www.kocguvercin.tk

30/3/2009, 12:37 am
maşşallah...allah nazardan saklasın...
Anonymous
Misafir
Misafir

30/3/2009, 10:51 pm
Maşallah güle güle besle emegine saglık ALLAH nazarlardan saklasın
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

10/1/2010, 4:50 am
gordugum en iyi oyun kusu.
2007 turkiye birincisi bunu tirnaginin boku bile olamaz.
o kus hakkinda olumsuz biseyler yazinca bazilari ileri geri konusyo, yok emege saygi, yok su, yok bu sizde kus koyun gorelim falan filan. simdi bu kusa kimse bisey diyemez kardesim alin size oyun kusu. benim yok imkanlarim kisitli kanadada yasiyorum. en az 5-6 sene lazim ki yeni damarlar cikarabileyim oda sans ama umutluyum.isterdimki burdada bole kuslar olsun ama yok.insallah deyip beklcez.
Anonymous
Misafir
Misafir

4/2/2010, 1:42 pm
Ali kardeşim bak halit abimizin çok kuşunu izledim nette bundan iyilerini de gördüm ben yine bakıyım dedim gözüme çarptı yorumun.kendince haklısın sen belki anlamadın ama bu izlediğin bi yavru performansı daha tam oturmamış taklası sık aralarda karıştırıyor.Anladıgım kadaryla sen kusun iyi olduguna taklasını sayarak karar veriyorsun...
Anonymous
Misafir
Misafir

4/2/2010, 1:43 pm
Allah kendi gibi yavrularını uçurmak nasip etsin... emeklerine sağlık.
olcygktp
olcygktp
Ad Soyad : olcay göktepe
Doğum Tarihi : 12/11/86
Forum Kayıt : 28/07/09

4/2/2010, 5:51 pm
her yerde aynı terane kimsenin hem fikir olduğu bi kuş görmedim her kez muhalefet herkez otorite hatta adam kuşu bırakıyo bi üstteki yorumu yazan kişi hakkında bile yorum yapıyo türkiye güvercin ve piskoloji forum :))) kuş dağınık gidiyo biraz evet ama iyi kuş bence ama daha iyileri vardır halit güngör almanya 1390399058 hem kuş hakkında hemde yorum yapanların bakış açısı hakkında yorum yapıorum 10numarasınız
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

4/2/2010, 9:23 pm
Arkadaslar,,

Bu sefer Uygar kardesime katiliyorum.
Allah Halit abinin vermis oldugu emeklerde yardimci olsun ammaaa:: Bu kus, Uygar kardesimin dedigi gibi zer/yavru ekesi. Daha delilik zamaninda oldugu için, vurdukca vuruyor. Bende bir zer vardi, 1 seferinde 60 takla attigini bilirim... Bu kus ekelesip, yavru yumurta gördükten sonra daha ÇOOOK degisir. Bende, Halit abinin çekmis oldugu baya bir kusunu izledim nette, ama hepisi zer/yavru ekesi. Eke kus uçurdugunu daha görmedim. Simdi diyeceksiniz'ki.. "é sen niye bir video koymuyon'ki, bizde senin kusunu elestirelim"!! Sizde haklisiniz, ne diyeyim..
Birde dikkat ederseniz, kusun sesi eksik.
Haaaa,, ama hosunuza gider orasi ayri..
Ama yinede Halit abiye, vermis oldugu zahmet, hizmet ve emeginden dolayi tesekkür ederim..

Saygilarimla..
eric
eric

4/2/2010, 9:37 pm
iyi guzelde arkadaslar bu kusun ekeligide 1-2 taklali olacak degil ya. bu kus nerden bakarsaniz 10-12 taklayla cikar ekeliginde. kus simdiden uzakdan kapaniyo tabani var dik gidemiyo zerden onuda atlatirsa bu kus kral olur.
cihantje
cihantje

4/2/2010, 9:50 pm
Ali kardes,,

Bu kus ekelestikten sonra:

- 1-2 takla'li olabilir
- Kizginlasir, oyunu tamamen birakabilir
- Kanat açabilir (tokatlari sert vuruyor çünkü)
- Gevser, kanada binmez
- Seferlerini bos gider/geçer.
- 1-2 sefere gelir, sonra ayaklarini açip yüksekten kendini parasut gibi vura vura birakir.
- Yapisir (taklasiz iner)
- Yerine inmeyip, saga sola atabilir.
- Çok süper bir kus olur.

Yani anliyacagin,, her bir sey olur. Onun ne olacagini, onu yaratan Rabbim bilir.
Kusçulugun zaten bir zevkide burda...

Saygilarimla..
eric
eric

4/2/2010, 9:56 pm
bencede o dediklerinin hic biri olmaz. bazi seyler goz nizamla anlarsin kendini belli eder. keske benim bole kusum olsa ama yok. imakanimiz yok. iyi kus simdi allah var zaten halit beyde 6-10 takla arasi giden ekeler var bilirim.
cihantje
cihantje

4/2/2010, 10:59 pm
Ali abicigim..

Madem Halit abin'nin öyle kuslari oldugunu biliyorsun ve istiyorsun. 1 çift alaydin. Sitesinde satiyor.
Hem ben bu kusu karalamiyorum. Kötü kus'da demiyorum. Zer kus oldugundan, sonunda ne olacagi belli olmaz diyorum.
Zer kusun 1-2 tipirdamasina aldanmayin. Isterse aya gitsin...
Anonymous
Misafir
Misafir

5/2/2010, 12:55 pm
Bak arkadasım bu konuya uygun bi örnek veriyim sanırım bu sefer anlarsın demek istediğimi.bu yaz yavru hazırladık bizde kendimizce sürekli bi yavru vardı elimizde 27- 30 takla yapardı hep dellenirdi nereye gittiğini ne yaptıgını bilmezdi yavas yavas aklı basına geldı kuş yere yaklaşmadı eşe geldi 3- 4 taklayla 5 metre yüksekten alıp yapıyor şimdi yapacagını neye yarar...
Anonymous
Misafir
Misafir

5/2/2010, 12:56 pm
Haa şuda var yavruyken 2 -3 taklayla oynayıpta ekeleşince artıranı da gördüm pek mümkün gibi görünmese de... kuş biraz şans biraz eğitim birazda ırk.Allah eğiten ve eğitmeyi öğrenen arkadaslara yardım etsin...
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

halit güngör almanya Empty selamlar halit abi

5/2/2010, 10:24 pm
masallah halit abi emegine saglik
ben Sedat kanadadan. forma yeni uye oldum. herkese selamlar , saygilar.
ben eric kardesin yorumuna cevap yazmak istiyorum
kendisi demiste benim imkanlarim yok burasi kanada burda boyle kuslar yok diye

merak etmesin halit abininkiler kadar guzeli olmasada sahibini mest edecek kuslar alim allah kanadada da mevcut. ben ve birkac arkadas imkanlarimizi zorlayarak getirmeyi basardik. uzn yillar denemeden sonra allahin izni ile bir neticeye vardim. kismetse bu sene videolarini cekeriz insallah.

birde eric kardes elindeki kuslari biliyorum asli benden gitme , o kuslarla degil 5 sene 25 sene ugrassan bu abilerimizin videoya koydugu dereceye girecek kuslardan cikmaz. Sendekiler yapabildiklerinin en iyisini yapiyolar zaten onlarin stili o kadar.

iyi kus kotu kus kisinin aradigi ozelliklere gore degisir herkesin kusu kendine guzeldir. insallah herkes bir gun aragidi ozellikleri kendi kuslarinda bulur

saygilar

sedat
Anonymous
Misafir
Misafir

6/2/2010, 11:06 am
halit güngör almanya 745452271
eric
eric

6/2/2010, 3:40 pm
Dr. Sedat demiş ki:masallah halit abi emegine saglik
ben Sedat kanadadan. forma yeni uye oldum. herkese selamlar , saygilar.
ben eric kardesin yorumuna cevap yazmak istiyorum
kendisi demiste benim imkanlarim yok burasi kanada burda boyle kuslar yok diye

merak etmesin halit abininkiler kadar guzeli olmasada sahibini mest edecek kuslar alim allah kanadada da mevcut. ben ve birkac arkadas imkanlarimizi zorlayarak getirmeyi basardik. uzn yillar denemeden sonra allahin izni ile bir neticeye vardim. kismetse bu sene videolarini cekeriz insallah.

birde eric kardes elindeki kuslari biliyorum asli benden gitme , o kuslarla degil 5 sene 25 sene ugrassan bu abilerimizin videoya koydugu dereceye girecek kuslardan cikmaz. Sendekiler yapabildiklerinin en iyisini yapiyolar zaten onlarin stili o kadar.

iyi kus kotu kus kisinin aradigi ozelliklere gore degisir herkesin kusu kendine guzeldir. insallah herkes bir gun aragidi ozellikleri kendi kuslarinda bulur

saygilar

sedat
sedat kardes hos gelmissin siteye. evet benim kuslar senin kuslardan gelme,NIHATIN kuslari.
insallah cok iyi kuslar getirmissindir. gormek isterim belki burayada yollarsin, ihtiyacimiz olur.
ama bu kuslardan 4 tane cok iyi kus aldim 4 ude aksam karanligi kalip ertesi gun gelemediler kayboldular,atmacaya yem oldular vs....
yani dedikleri dogruymus iyi kunus basina mutlaka biseyler geliyor. son bi cift yavruyu sokuyorum simdi kaybolan kuslarin kardesleri.
anca yaza hazir olurlar videoys cekip koycam siteye insallah atmaca almazsa. tekrar hosgeldin siteye iyi oldu burdan haberlesiriz kendine iyi bak.
dexter
dexter
Ad Soyad : melih akarsu
Forum Kayıt : 30/01/10

6/2/2010, 7:17 pm
kim ne derse desin halit abinin kuşları sanaldakilerinin en iyisi
Dr. Sedat
Dr. Sedat

6/2/2010, 9:35 pm
slm ergun kardes

dogrudur seninle dogru durust konusamadik. senin kuslar 4 ayri damardan gelme iclerinde benim almanyadan gelen acik aynakuyruk cakmaklar, almanyadan gelen sebab ayna kuyruk sabuniler, benim turkiyeden getirdigim ontepe acik mavi ile amerikadan gelen turan abinin cakmak ve acik mavilerinden var. su anda onlarin hepsinin saflari mevcut elimde hepsini ucurduk gorduk hepsi oynuyolar. hele amerikadan gelen cakmaklardan bir yavru cikti, nami deger " agacci lakapli" bizim yillarca oyun kusu beslemis erol abiyi bile mest etmisti oyunu fakat adindanda anlasilacagi gibi 4 saat inemeyince bir gun agacla tanisti o oldu simdi birak oynar oynar agaca gider :) hala bende 5 yasinda.

beni yanlis anlama o kuslardan sahibini mest edecek kuslar elbette cikar ama o kuslarin eksileri, o ya inemezler saatlerce adami esir ederler yada inemiyince cirkeflik eder baska yere atarlar adami rezil ederler. ben onlari seven besleyen arkadaslarimiz olur diye kanadada elimde tutuyorum. yillardan beride ucurmadim yavru falan.

bide sende nihatin ilk nohudisinden kalma kuslar olucak sanirim , ben ona es ayni damardan bir duman yollamistim. onlar irak kuslari, ha bak onlardan cikar sefer yapan kuslar onlar benim ilk kuslarimdi daha hic turk kusum yokken hepsi seferli idi ama tabansiz ve kisa giderlerdi bol taklali. eger onlari kirdiysan cakmaklarla falan guzle birseyler cikabilir sansina ama dedigin gibi senler alir:)

benim su andaki oyun kuslarim 5 ayri damar, eskisehirli erol abinin yillar once kende oturmus damarindan getirdigi disi beyazdan kirma, gene erol abinin ciftine bir araba parasi vererek getirdigi namideger perdelilerin kirmalari , benim en son turkiyeden gozumle gorup getirdigim koyu cakmakli ve dumanlardan ve daha ucurup tam goremedigim ama umit veren hollandadan gelen duman ve humey ( dumanli sari yada boz dedikleri ) kuslardan mevcut.

seninde dedigin gibi ben cok guzel kuslar cikardim ama ya tuye girdiler yatirmak zorunda kaldim yada atmaca sagolsun elimizden aldi , o yuzden kimsenin ekeligini goremedik. kismetse bu yaza gecen seneden kalan bir kac iyi kusu gorucez.

ya kusura bakma mektup gibi mesaj oldu arkaaslar sizdende ozur dilerim sanirim bunu baska bir yere yazmam gerekirdi ama

saygilar

sedat
Adem05
Adem05
Ad Soyad : Adem Öztürk
Forum Kayıt : 26/10/08

7/2/2010, 6:38 pm
Halit abi 5 senede 11 kupa aldi ilk defa yavruda bu sene birinci oldu ekedede 2 ci oldu nasil ekede kus ucurmuyormus anlamadim. 7 tane yavru kupasi 4 tane eke kupasi var. GIRIN SITESINE OKUYUN. yok zerdeymis yok suymus buymus yapisa bilirmis bunlar hep tahmin. daha iyi kusu olan varsa bir video koysada görsek ya gözümüz gönlümüz acilir.
cihantje
cihantje

7/2/2010, 11:45 pm
Adem kardes,,

Bakiyorum Halit abinin sitesine iyi bakmissin..

saygilar..
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/2/2010, 12:16 am
slm ergun bende 33 yasindayim yasit sayiliriz.

demek almanyali cakmaklardan sende yok, onalrin oyunu biraz komik, yavas sessiz oynuyolar ve kisa gidiyolar ama yoklukta bana guzel zevk vermislerdi. sendeki iraklilari soylememin sebebi resimlerin arasinda bir arap gormustumde o yuzden dedim.

bendeki ontepe acik mavi urfa kusu, cok oyunlu ve ucucu kuslar yane yere daldirmasi biraz uzun suruyo. ama meraklisini memnun ederler. ameikadan gelen cakmaklarda fena degildi yere yakin geliyolar ve suratli cikiyolar 2- 4 takla ama onlarda aynen cok ucucu ve az seferli kuslar. sende bide almanyadan gelen sebab sabunilerin damari var, acik aynakuyruk sabuniler. onlarinda oyunu sert ve uzun ucucular. Bilmiyorum seninkiler nasil oyun yaptilar butun bu damarlari karistirinca. Ama eger beni memnun ettiler ve umit var diyosan insallah emeklerinin karsiligini en kisa zamanda gorursun.

bu arada sen kisinda ucuruyomusun kuslari ben burda disari cikaramiyorum aninda atmaca geliyo:) benim sezon cok kisa o yuzden umit vermiyeni temizliyorum. benim elimde kendim ugrasark cikardigim 2 ayri damarim var oyun kusu olarak. ve ayriyettende hazir olarak aldigim 3 damar var. bu hazir damarlar daha yeni geldigi icin ucurup gormek firsati olmadi hatta bir cifti daha 3 aylik yavrular. bu sene kismetse gorucek insallah.

yakinda resimlerini koyarim renkleri , ontepe beyazlar var, gok acik ve koyu maviler var, acik duman ve koyu dumanlar var, koyu cakmaklar var yabani renginde ve hamza hocanin donuk dise hitap ettigi kusun koyusu olan bizim eskiden humey dedigimiz renkler var.
he ayrica aklina gelen butun oteki renklerdende var bende zamaninda ne bulduysak getirdik yumurta seklinde :) burda hic kus olmadigindan:) ama butun hepsi oyunludur tabiri caizse:)
birde elimde ayrica irak sari kafa kisa gaga musul sabuni ve miskileride var az sayida.

benim kuslarin 2003 senedinde cekilmis resimleri www.turkishtumblers.com da var gormussundur , senin kuslarin asil ana ve bablarida o resimlerde var.

neyse burdan konusuruz , ben sana ozel mesaj yazamiyom daha yetkim yokmus, istersen msni ni yollarsin ordan goruselim.

kendine iyi bak.

sedat
eric
eric

8/2/2010, 12:18 am
Dr. Sedat demiş ki:slm ergun kardes

dogrudur seninle dogru durust konusamadik. senin kuslar 4 ayri damardan gelme iclerinde benim almanyadan gelen acik aynakuyruk cakmaklar, almanyadan gelen sebab ayna kuyruk sabuniler, benim turkiyeden getirdigim ontepe acik mavi ile amerikadan gelen turan abinin cakmak ve acik mavilerinden var. su anda onlarin hepsinin saflari mevcut elimde hepsini ucurduk gorduk hepsi oynuyolar. hele amerikadan gelen cakmaklardan bir yavru cikti, nami deger " agacci lakapli" bizim yillarca oyun kusu beslemis erol abiyi bile mest etmisti oyunu fakat adindanda anlasilacagi gibi 4 saat inemeyince bir gun agacla tanisti o oldu simdi birak oynar oynar agaca gider :) hala bende 5 yasinda.

beni yanlis anlama o kuslardan sahibini mest edecek kuslar elbette cikar ama o kuslarin eksileri, o ya inemezler saatlerce adami esir ederler yada inemiyince cirkeflik eder baska yere atarlar adami rezil ederler. ben onlari seven besleyen arkadaslarimiz olur diye kanadada elimde tutuyorum. yillardan beride ucurmadim yavru falan.

bide sende nihatin ilk nohudisinden kalma kuslar olucak sanirim , ben ona es ayni damardan bir duman yollamistim. onlar irak kuslari, ha bak onlardan cikar sefer yapan kuslar onlar benim ilk kuslarimdi daha hic turk kusum yokken hepsi seferli idi ama tabansiz ve kisa giderlerdi bol taklali. eger onlari kirdiysan cakmaklarla falan guzle birseyler cikabilir sansina ama dedigin gibi senler alir:)

benim su andaki oyun kuslarim 5 ayri damar, eskisehirli erol abinin yillar once kende oturmus damarindan getirdigi disi beyazdan kirma, gene erol abinin ciftine bir araba parasi vererek getirdigi namideger perdelilerin kirmalari , benim en son turkiyeden gozumle gorup getirdigim koyu cakmakli ve dumanlardan ve daha ucurup tam goremedigim ama umit veren hollandadan gelen duman ve humey ( dumanli sari yada boz dedikleri ) kuslardan mevcut.

seninde dedigin gibi ben cok guzel kuslar cikardim ama ya tuye girdiler yatirmak zorunda kaldim yada atmaca sagolsun elimizden aldi , o yuzden kimsenin ekeligini goremedik. kismetse bu yaza gecen seneden kalan bir kac iyi kusu gorucez.

ya kusura bakma mektup gibi mesaj oldu arkaaslar sizdende ozur dilerim sanirim bunu baska bir yere yazmam gerekirdi ama

saygilar

sedat

tekrar selamlar SEDAT,

sana ozel mesaj yolladim almissindir ama sanirim senin bana gondermen yasak suan. forum admin sinirlama koydu, en az 100 konu hakkinda mesaj gonderdikten sonra ozel mesaj gonderme hakkin doguyo, bilgin olsun.
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/2/2010, 12:20 am
ya bende sana simdi mesaj yazdim yukarda okudunmu?
eric
eric

8/2/2010, 12:59 am
Dr. Sedat demiş ki:ya bende sana simdi mesaj yazdim yukarda okudunmu?

evet sua an bakiyorum, naber, yeni degisik kus getirdinmi? evet ben zaten kisin daha rahat ucuruyorum. atmaca goc ediyo. cok soguk buralar o yuzden goc ediyolar, cok nadiren goruyorum sehir icinde falan. ama ben tam sehir icinde degilde kuzey sonunana dogru oturuyorum. sehir disinda atmacalarin yasamasi cok zor kisin. ama yazin cok geliyolar ben yinede ucuruyorum ucan kus olunca. gecen yaz hic atmaca alamadi ama 7 tanesini kuflu yem yemesinden dolaya zehirlenerek oldu. ama soylari var ve inan yeni yavrular daha iyiye gidiyo oyun olarak. bugun 2 yavru daha cikti 6 ciplak yavru oldu.
onlardan eleme yapcam. suan tek istedigim senin o ontepe mavi den gelen erkek mavi varya ondan bi disi almak ama hep erkek veriyo disi yavru hep anaya cekiyo. dun cikan yavrular o erkek mavi bide kizi miskiden yavrularin gagasindan anladigim kadariyla yine biri ya mavi yada cakmakli (mavini soyundan) digeri sabuni yada miski (annenin soyundan). o erkek maviden bi disi alsam var ya super olcak ama cikmiyo. belki 5 cift yavru aldik nihatda kaldigi sureden bu yana ama hep baba tarafina ceken erkek oluyo.

En son eric tarafından 8/2/2010, 1:17 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/2/2010, 1:06 am
slm ergun

wallaha sendeki kuslari nihat acik renkli, suslu kuslari seviyo diye o zaman almisti.

bende degisik kus cok , benim asil oyun kuslairm ayriydi zaten.

su anda enson koyu cakmaklari ve dumanlilari getirdim. Gozumle gordum oyunlarini oturmus damarli kuslar. ama bunlara varana kadar kendi cikardigim , amerikadan ve almanyadan gelen oyun kuslarida var

dumanlilarin soyundan olan ve uzun sure yatmis bir kusunda videosu var elimde msneden yollarim istersen
eric
eric

8/2/2010, 1:26 am
ha bu arada bendede bi cakmakli disi var. bendeki erkek mavinin torunu ama o soydan degil ufak, minyon tipli cok seri oyunlu kisa gidiyo yuksekden oynuyo belki biraz antrenmanla indirilir alcaga ama dirsek aciyo yatiriyorum simdi hafatad bir ucuruyorum ki dirsek acmasin, agaca atiyo kendini kumesin bi kac metre otesinde cama agaci var oraya atiyo. acaba senin amerikadan getirdigin damardan olmasin. onla kardesi es (mavinin torunlari) 1 haftalik yavrulari var kbekleyip gorcez. ha bu arada o erkek mavinin esi cakmakli amerikadan gelen soydanmi.benim msn ergundilek@msn.com
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/2/2010, 1:52 am
slm ergun

wallaha tuaf dogru demek cok soguk oldugundan kisin orda duramiyolar atmacalar bide sehir disi oldugundan cogu sehire iniyo. bizim burda binalairn arasinda dolasiyolar.

evet o sendeki erkek mavinin esi amerikadan gelen cakmaklarin soyundan.

bu arada o sendeki erkek mavinin annesi benim asil disi aynakuyruk sabuni turkiyden yumurta olarak getirmistim onun bi tarafi sebap bi tarafida koyu oyun kusu idi. ve sanirim sendeki mavinin esi cakmak disininde annesi o sabuni. babasida amerikadan gelen cakmaklardan. o yuuzden o maviden devamli sabuni yada miski cikmasi normal. umarim istedigin kuslari cikarirsin.

seni msnye ekledim ordanda konusuruz firsat buldukca.
eric
eric

8/2/2010, 4:45 am
Dr. Sedat demiş ki:slm ergun

wallaha tuaf dogru demek cok soguk oldugundan kisin orda duramiyolar atmacalar bide sehir disi oldugundan cogu sehire iniyo. bizim burda binalairn arasinda dolasiyolar.

evet o sendeki erkek mavinin esi amerikadan gelen cakmaklarin soyundan.

bu arada o sendeki erkek mavinin annesi benim asil disi aynakuyruk sabuni turkiyden yumurta olarak getirmistim onun bi tarafi sebap bi tarafida koyu oyun kusu idi. ve sanirim sendeki mavinin esi cakmak disininde annesi o sabuni. babasida amerikadan gelen cakmaklardan. o yuuzden o maviden devamli sabuni yada miski cikmasi normal. umarim istedigin kuslari cikarirsin.

seni msnye ekledim ordanda konusuruz firsat buldukca.

bak bunlari ogrenmem cok iyi oldu, cok isime yarar simdi. o zaman ben erkek maviyle torunu disi cakmakliyi vurcam (agaca atan) amerikadan gelen soydan cunku her ikisindede oyun kusu damari var.