OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI 411k

Join the forum, it's quick and easy

OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI

+17
recep yılmaz
esatdogan
bora özmen
demircioglu_66
kenan500
turova
hsntarik
ibrahim54
Samsunlu55
ahmet_kara
akıncı
AHMETHANKORKUT
s@v@ş
hakan pehlivan
oyun_kusları
avcıı
komando
21 posters
komando
komando
Ad Soyad : ismail okur
Doğum Tarihi : 03/12/67
Forum Kayıt : 24/02/09

OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI Empty OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI

8/3/2009, 9:37 pm
Bana göre oyun kuşunda aranan en önemli özellik taban taklasıdır,otuzbeş yıllık oyun kuşu tecrübem var kuşta kaş göz özelliği aramam istediğim şekilde oynasın yeter diğer arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum ...herkesin düşüncelerine saygı duyuyorum. Kuş kuşçuda kuş olur ... Saygılar
Anonymous
Misafir
Misafir

OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI Empty Geri: OYUN KUŞU SOHBET SAYFASI

9/3/2009, 7:11 am
arkadaslar taban taklalı kus güzel ama her kusta bulmak zor önemli olan kusun standart oyun yapması takla sayısının ve sıcramasının (fisekleme,veya kacımının) iyi olması hep bı noktaya oynaması yani kısacası kusun vasıfları sabit olmalı bi gelip 5 yapıp bi gelip 2 yapıyosa bence yaramaz ayrıca kujs kuscuda olur sözünede pek katılmıyorum hiç ummadıgın el kadar cocukta bile insanın kanını donduran kuslar cıka biliyo tecrübeyle sabittir.
Anonymous
Misafir
Misafir

9/3/2009, 7:35 am
s.a abiler bi sorum olucak oyun kuşu yıllardır beslenıyor kaç kişide 4 4 luk bir oyun kuşu gördunuz merak edıyorum.oyun kuşu beslıyen herkesın beyendıği bır oyun stili vardır siz beyendiğiniz oyun şeklını yada hayal ettiğiniz oyunu sergileyen bır taklacı gördunuzmu??
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

9/3/2009, 7:42 am
darkpigeon demiş ki:s.a abiler bi sorum olucak oyun kuşu yıllardır beslenıyor kaç kişide 4 4 luk bir oyun kuşu gördunuz merak edıyorum.oyun kuşu beslıyen herkesın beyendıği bır oyun stili vardır siz beyendiğiniz oyun şeklını yada hayal ettiğiniz oyunu sergileyen bır taklacı gördunuzmu??
ben gördüm :D
ama şuda ir gerçektir 4 /4 lük kuş yoktur vardır şöyle vardır herkezin kendine 4/4 lüktür ama standartlara herkezin her dediği özelliğe sahip bir kuş yoktur bana nekaadar 4/4 lük desenizde ben mutlaka bir kusur bulurum mesela örnek verme babından diyorum yani o yüzden en iyilerini en belli ırkı beslemeye kanını devam ettirmeye özen göstermek en iyi kuşu beslemekle eş değerdir diye düşünüyorum ....
oyun_kusları
oyun_kusları
Ad Soyad : E..Aras
Doğum Tarihi : 28/08/75
Forum Kayıt : 14/10/08
http://oyunkuslari.sitemynet.com

9/3/2009, 11:59 am
darkpigeon demiş ki:s.a abiler bi sorum olucak oyun kuşu yıllardır beslenıyor kaç kişide 4 4 luk bir oyun kuşu gördunuz merak edıyorum.oyun kuşu beslıyen herkesın beyendıği bır oyun stili vardır siz beyendiğiniz oyun şeklını yada hayal ettiğiniz oyunu sergileyen bır taklacı gördunuzmu??
4X4 lük kuşlar varda eski 4x4 lük kuşçular yok eger iyi bir soy sahibiyle bütünleşirse yine eski keyifli kuşlar uçar bu memlekette ve bunu başaran abilerimiz arkadaşlarımızda var fakat herkez internete yakın degil onun içinde bunları buralarda pek fazla görmeyiz gezmek görmek lazım
Anonymous
Misafir
Misafir

9/3/2009, 2:02 pm
emrah abı önemli olanda kuşçunun 4x4 luk olması dımı
hakan pehlivan
Ad Soyad : hakan pehlivan
Doğum Tarihi : 07/02/78
Forum Kayıt : 06/01/09

9/3/2009, 2:20 pm
oyun kuşu beslemek zor iştir elinde iyi damar kuşların olsa bile öncelikle yer ve zaman oyun kuşlarını uçurmak için gereken en büyük etkendir.sen kuşu zamanında uçurmazsan yerinde müsait değilse 4 4 lük kuş olsa bile oynunu oynamaz veya devamlılığı olmaz.bu yüzden oyun kuşu beslemek için öncelikli yerinin iyi olmazı ve en azından günde 1 kere uçuracak vaktin olmazı lazım gerçi 1 kere uçurmak ne kadar etkiler yavru kuşları onuda düşünmek lazım ben çalışan biri olarak ancak günlerin uzatığında kuşlarımı uçurabiliyorum birde hafta sonları onun için kuşlara pek suç bulmamak lazım :)).
Anonymous
Misafir
Misafir

9/3/2009, 3:04 pm
aynı dert bende de var ALLAh tan kargalar fılan kovalıyorda ben akşam ewe gelene kadar bi kaç kere kalkıp uçuyolar :D
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

10/3/2009, 6:58 am
darkpigeon demiş ki:aynı dert bende de var ALLAh tan kargalar fılan kovalıyorda ben akşam ewe gelene kadar bi kaç kere kalkıp uçuyolar :D

eee canım kargalarda sendeki kuşların atası nede olsa elleşme kovalasınlar :D:D:D:D:D:
s@v@ş
s@v@ş
Ad Soyad : savas yılmaz
Doğum Tarihi : 21/03/89
Forum Kayıt : 12/09/08

10/3/2009, 8:48 pm
sa. yasıtlarım, abilerim oyunlu kuşun önemli herşeyinden bahsetmişsiniz ama ATIŞTAN kimse bahsetmemiş bence iyi oyunlu kuş dediğin uzaklardan öyle bi atacakki taş olacak taş hedefine gelene kadar nedersiniz... saygılar
Anonymous
Misafir
Misafir

10/3/2009, 9:15 pm
bide çakılırsa ozaman görursun taşı :D kardeşim daha oralara gelmedık ılerleyen zamanlarda oda konuşulur
hakan pehlivan
Ad Soyad : hakan pehlivan
Doğum Tarihi : 07/02/78
Forum Kayıt : 06/01/09

12/3/2009, 11:09 am
s@v@ş demiş ki:sa. yasıtlarım, abilerim oyunlu kuşun önemli herşeyinden bahsetmişsiniz ama ATIŞTAN kimse bahsetmemiş bence iyi oyunlu kuş dediğin uzaklardan öyle bi atacakki taş olacak taş hedefine gelene kadar nedersiniz... saygılar

sen kuşu uçuramadıktan sonra atış yapamadığı alan olmadıktan sonra dünyanın en iyi atışını yapsa ne olacak kardeş.
s@v@ş
s@v@ş

14/3/2009, 1:50 pm
abi bi kere kuş besleyipte uçurmuyosak kuşcu deil tavukçu oluruz . :D nese sohbete devamm...
Anonymous
Misafir
Misafir

14/3/2009, 3:01 pm
uçucak kuş var uçurulmıcak kuş var ...
komando
komando
Ad Soyad : ismail okur
Doğum Tarihi : 03/12/67
Forum Kayıt : 24/02/09

15/3/2009, 2:17 am
SN arkadaşlar kuşların uçurulmasında günlerin uzamasını beklerseniz o kuş kesinlikle randımandan düşecektir, aşırı rüzgar yağmur ve fazla sıcak hariç her gün kuşun uçurulması taraftarıyım tabiki yumurtlama dönemi hariç ...Kuş yuvasını yapıp yumurtlayıncaya dek uçurmam yumurtaya yattıktan üç gün sonra uçurmaya devam. Sevgili arkadaşlar şu dönemde sizce eniyi oyun kuşları hangi ildedir ayrıca şunu özellikle belirtmek istiyorum bildğiniz gibi oyunkuşu uçurup seyretmeden kendini göstermiyor resimde ne kadar güzel olsada oyununu görmek gerektiğini düşünüyorum. Yurtdşındaki arkdaşlarımızdada mükemmel kuşlrın olduğnu söylemek isterim ayrıca sizlere şunuda sormak istiyorum günümüzde şebabçılarmı yoksa performansçılarmı öndedir ne dersiniz Saygılar...
Anonymous
Misafir
Misafir

15/3/2009, 7:45 am
hem şebab beslıyen abılerımı hemde hemre taklacı ırkı beslıyen abılerımı tebrık ederım çunkı 2 side zor iş sabır ve emek istiyor.bana kalırsa taklacı beslıyen çoğunlukta bırde şu var şebab beslıyen abılerımın %90' zamanında oyun kuşu beslemışlerdır yanlışım varsa duzeltın bırakmalarının sebebıde şu olabılır ya ıyısını bulup uçuramadılar ya yerlerı musaıt değildi yada vakıtlerı yoktu. saygılarımla
AHMETHANKORKUT
AHMETHANKORKUT
Ad Soyad : AHMET KORKUT ÇEKEN
Doğum Tarihi : 20/10/78
Forum Kayıt : 26/10/08
http://www.tmgsk.com

17/3/2009, 8:37 am
darkpigeon demiş ki:hem şebab beslıyen abılerımı hemde hemre taklacı ırkı beslıyen abılerımı tebrık ederım çunkı 2 side zor iş sabır ve emek istiyor.bana kalırsa taklacı beslıyen çoğunlukta bırde şu var şebab beslıyen abılerımın %90' zamanında oyun kuşu beslemışlerdır yanlışım varsa duzeltın bırakmalarının sebebıde şu olabılır ya ıyısını bulup uçuramadılar ya yerlerı musaıt değildi yada vakıtlerı yoktu. saygılarımla

ÇOK DOĞRU KATILIYORUM SANA UÇUM KUŞU ÇOK EMEK İSTEYEN ZAHMETLİ İNSANIN VAKTİNİ ALAN BİR TÜRDÜR OYÜZDEN İNSANLAR DİĞER KUŞLARA YÖNELMİŞTİR AMA İYİ UÇUM KUŞUNUN VERDİĞİ ZEVKİ İNSANLAR HİÇ BİR KUŞTA BULAMAZ ÇÜNKÜ ALLAHIN YARATTIĞI TÜM GÜZELLİKLERİ SERGİLER.

AHMETHANKORKUT
AHMETHANKORKUT
AHMETHANKORKUT
Ad Soyad : AHMET KORKUT ÇEKEN
Doğum Tarihi : 20/10/78
Forum Kayıt : 26/10/08
http://www.tmgsk.com

17/3/2009, 8:55 am
GÜZEL KARDEŞLERİM

ASLINDA HERKES BİŞEYLER ATIP TUTUYOR

İYİ OYUN KUŞU BENCE EN GÜZEL OYUN KUŞU UZAK MESEFADEN KAPANIP GELEN ORTALAMA 100 METRE DİYELİM GELİŞ MESAFESİ 3 METRENİN ALTINDA OLACAK KUŞ FAZLA YÜKSEKTEN ALMIYACAK KUŞTA CİLVE PİKE KANAT SESİ OLACAK YANİ KUŞ KAFAYI KALDIRDIMMI ATEŞLİ SARACAK KUŞTA TABAN TAKLASI OLACAK KUŞ ORTALAMA 2 DİREK 3 DİREK ARASI ÇEKECEK YANİ BİRKUŞ ALTI ORTAYI ÜSTÜ BAĞALIP ENAZ 3 TAKLA YAPIP KAÇIŞ MESAFESİ SAHİBİNE ZEVK VERİYORSA YANİ UZUN KAÇIYORSA ORTALAMA 10 SEFERİN ALTINA DÜŞMÜYORSA KANAT PATLATMIYORSA KANAT YEMİYORSA SAĞA SOLA DÜŞMÜYORSA ENAZ 10 SEFER YAPIYORSA 10 SEFERİN ALTINA DÜŞMÜYORSA BENCE OKUŞ SÜPERDİR ARKADAŞLAR

SAYGILAR

AHMETHANKORKUT
Anonymous
Misafir
Misafir

27/3/2009, 8:31 am
İLK KUŞUNUZU HATIRLIYORMUSUNUZ ???
akıncı
akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08

28/3/2009, 7:27 pm
Selamun aleyküm allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun hayırlı akşamlar sayın arkadaşlar herkeze hayırlı sezonlar rabbim hayırlısıyla kuş uçurmayı nasip etsin...
akıncı
akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08

28/3/2009, 7:33 pm
darkpigeon demiş ki:İLK KUŞUNUZU HATIRLIYORMUSUNUZ ???
EVET hatırlıyorum emrah gardaşım 1 çift arap yavruydu beslemeye başlamıştım ve o yavrularımı çalmışlardı...
ahmet_kara
ahmet_kara
Ad Soyad : ahmet kara
Doğum Tarihi : 02/04/78
Forum Kayıt : 18/08/08

31/3/2009, 6:43 pm
s.a. oyun kuşu denilince uzak mesafeden kapattığında bir yada iki makasta hadefe kitlemesini 15-20 mre arası uzamasını bol tklalaı artık neye sayarsak taban ve sonun bağlaması en önemlisi oyun görevini yaptıktan sonra gözle görünebilecek geniş alanda kendini yüksekte dinlenmeye atarak tekrar hedefine kitlenim hiç bir zaman hedefinde es keçmeyen kuştur benim istediğim kuş
Samsunlu55
Samsunlu55
Ad Soyad : Samsun lu Eyüp
Doğum Tarihi : 07/04/77
Forum Kayıt : 16/08/08

4/4/2009, 3:22 pm
S.a. ahmet_kara arkadasimiza tamamen katiliyorum, benim sevdigim tarz kus da dami es gecmemeli , ses soluk, taban , baglama, gezme tabiki bunlar da önemli, fakat kus sIktigi zaman , hedefi bulmali ve de güzel bir sekilde yerine inmeli.....
ibrahim54
ibrahim54
Ad Soyad : İbrahim KARDAŞ
Doğum Tarihi : 01/01/63
Forum Kayıt : 10/02/09

4/4/2009, 4:07 pm
s@v@ş demiş ki:abi bi kere kuş besleyipte uçurmuyosak kuşcu deil tavukçu oluruz . :D nese sohbete devamm...

s@v@ş arkadaş size katılmıyorum. 10 ay olmasına ragmen bu kuşçuluğa başlamam o kadar güzel şebab kuşlar gördüm ki onları gezinirkende seyretmek mükemmel oluyor. Kostüm kuşu besleyen arkadaşlara karşı bence hata ediyorsunuz. Allah C.C. onlarında emeklerinin karşılığını gönüllerince verir inşllh. "GÜZEL GÖREN GÜZEL BAKAR" Ayriyetten googleden bir bak alman brahman cinsi tavuk 4 sene de tavukta baktım. oda fena iş degil.:) :)
s@v@ş
s@v@ş

4/4/2009, 5:25 pm
Arkadaşım Forumun konusu "Oyun Kuşları" oldugu için ben böle birşey yazdım. bi kuşunda takla atabilmesi için de uçması gerekir, hadi elden oynamasını bıraktım düz takla atması için bile uçması lazım. hiçkimsesenin tarzını eleştirdiğim yok herkesin zevki farlıdır .Allah kimsenin emeklerinide boşa çıkarmasın inşallh Emektir sonuçta
ibrahim54
ibrahim54
Ad Soyad : İbrahim KARDAŞ
Doğum Tarihi : 01/01/63

4/4/2009, 5:33 pm
s@v@ş demiş ki:abi bi kere kuş besleyipte uçurmuyosak kuşcu deil tavukçu oluruz . :D nese sohbete devamm...

s@v@ş gardaş sen oyun kuşu besleyipte demiyorsun kuş besleyipte diyorsun, sonra madem kuş sitesi o zamanda tavuk besleyen kişileride karıştırmamak gerek. Kısaca alındıgım için yazıyorum. hala anlamıyorsun!!!
hsntarik
hsntarik
Ad Soyad : Hasan Tarık Eşki
Doğum Tarihi : 25/01/87

4/4/2009, 6:37 pm
Bence kuşun oyunu kadar rengi fiziğide önemlidir.Mesela bnm kızılgözlü göklerim vardı.Hayvanları yabaninin paçalası olarak düşünün :D bazılarında kırkanat vardı falan ama o kuşların oyununu hiç bir kuşta göremiyorum.Fakat o kuşlar bnm gözümde çok değerli değillerdi çünkü hayvan göze hitap etmiyor.Yere iniyo yabani gibi bişey.Bence bunların yerine şöyle 3 kalemli perçemli güzel Ankara gökleri olsa ama onlardan daha kısa oynasa veya daha az taklayla gitse bnm için daha değerlidir. Bir diğer husus, kuşun ana babasını ve altından çıkan yavruyu bilmek. Mesela çok mükemmel bir kuşla başka çok güzel bi kuşu eş ediyosunuz ama altından istediğiniz gibi bi yavru çıkmıyo.Bence kuş az da oynasa soyunu bozmamak lazım diye düşünüyorum. Saygılar... H.Tarık
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Anonymous
Misafir
Misafir

4/4/2009, 8:51 pm
hasan bey zevkler tartışılmaz bu da sızın zevkını saygı duyarım
ben oyun kuşunda renk aramayanlardanım çünkı sizin dediğiniz gibi 3 kalemlı perçemlı ankara gök unun havadayken ne kalemını nede perçemını görucem gözu mavı olsada fark etmez :D.anladığım kadarıyla siz hem göze hem seyre hıtab eden oyun kuşu sevıyorsunuz.onların 2 sının kusursuza yakın olanını bır arada bulduğunuzda bızlerde haber verın olurmu...
hsntarik
hsntarik
Ad Soyad : Hasan Tarık Eşki
Doğum Tarihi : 25/01/87

4/4/2009, 10:59 pm
darkpigeon demiş ki:hasan bey zevkler tartışılmaz bu da sızın zevkını saygı duyarım
ben oyun kuşunda renk aramayanlardanım çünkı sizin dediğiniz gibi 3 kalemlı perçemlı ankara gök unun havadayken ne kalemını nede perçemını görucem gözu mavı olsada fark etmez :D.anladığım kadarıyla siz hem göze hem seyre hıtab eden oyun kuşu sevıyorsunuz.onların 2 sının kusursuza yakın olanını bır arada bulduğunuzda bızlerde haber verın olurmu...
Benimde herkesin zevkine saygım var. Fakat sonuçta bu kuş sonsuza kadar havada kalmayacak, yere indiğinde de bir çekiciliği olmalı kuşun diye düşünüyorum. Ayrıca amacım kusursuzu bulmak değil ; sonuçta kusursuz diye bişey yok.Çünkü Kuşçunun içindeki en iyiyi arama isteği hiç bitmez :D
Benim aradığım sabit bir damar olsun. Yani şekliyle oyunuyla altından çıkacak kuşu bileyim.Oyunu öyle ahım şahım olmasına gerek yok. İşte yok 2 minare gitti yok 3 apartman boyu gitti vs. şeklinde fantazilerim yok. 8-10 sefer yapsın 1 buçuk direk yapsın ama adam gibi yapsın. Dış görünüşüde göze hitap etsin.Çok şey mi istiyorum acaba? :D
Anonymous
Misafir
Misafir

5/4/2009, 8:14 am
ben kusursuz demedım.KUSURSUZA YAKIN OLANI dedım :D
dış görunuş olarakta ön tepe sarı göz sıvas göğ unu hiç bi kuşa değişmem zevk işte tepeside yamuk olucak paçoz gıbı durucak :D
Similar topics