Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. 411k

Join the forum, it's quick and easy

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi.

+9
boncuk619
çevik
İBRAHİM GÖKKAYRAK
bayram alpdağ
oktay059
bursalı çeto
nazamar522
Forum Admin
minareci
13 posters
minareci
minareci
Ad Soyad : Mehmet Oğuz.DİKER.
Doğum Tarihi : 08/10/55
Forum Kayıt : 05/03/09

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. Empty Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi.

19/3/2009, 9:52 am
Sevgil Oynar Sever Dostlar
Ükemiz genelinde oynar bakanlar olarak mayıs veya haziran ayları içinde bir gün tesbit edilerek Oynarın başkenti Bursa,da bir araya gelip hem tanışma hemde gerekirse müsait olan arkadaşların kuşlarınıda görmek açısından Bursa Oynar Sevenler ve Yetiştirenler Derneği organizatörlüğünde bir toplantı düzenleyebilirmiyiz acaba.Ne dersiniz bu konuda görüşlerinizi yazabilirmisiniz.
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. Empty Geri: Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi.

17/10/2009, 8:01 am
Çok güzel olur
nazamar522
nazamar522
Ad Soyad : ramo ak
Doğum Tarihi : 01/09/80
Forum Kayıt : 10/10/08

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. Empty Geri: Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi.

17/10/2009, 11:16 am
güzel ve yerinde bir plan kalitenin artması açısından çok güzel
bursalı çeto
bursalı çeto
Ad Soyad : çetin müstecip(Terzi İsmet'in çırağı)
Doğum Tarihi : 25/02/81
Forum Kayıt : 15/04/10

18/4/2010, 9:09 pm
Mehemt bey merhaba dik alın denen zavallı kuş bakan abilerimizle yan yana bazen geliyoruz ve ben benim kuşum dün akşam üstü havada kaldı yada 4 saat uçtu dicem.yada bir yavruyu kapalıdan kaçırdım 5 gündür geziyor dicem.dik alın bakan arkadaş bana nasıl bir sohbet konusu bulacak acaba.işte bu yüzden biz oynarcılar yan yana gelemiyoruz.dik alın diye zavallı bir kuş çıkardılar ve şimdi tavuk bakar gibi onlara bakıyorlar.kuşu salmaya kalkıyorlar kuş ne yapsın zavallı sokağa düşüyor.bana gerçek oynar bakan (eski kan kuştan anlıyan )uçuran ve benim saydığım özellikte kuş bakanların sayısı az olunca benim o dernekte ne işim var.kuşları makyajlayıp çıkarıyorlar neymiş çocuk düğüne gelirken süslenirmiş.ben kuşun ayağındaki boku bile temizlemeden getiririm.yeterki gerçekten bursa kuşuna değer veren kişiler olsun.onlarla konuşacağım bişeyler olsun.bunlar eline alıyor bir tane makyajlı kuş aaaaa ne güzel gaga yapmış aaaaaaaaaaa ne kadar güzel kostüm yapmış.hep aynı hikaye benim uçurmaya vaktim yok ben kapalı bakıyorum derler.bunu kendileride biliyorlar.
ama malesef bizim gibi gerçekten oynar kuşuna değer veren çok az kişi kaldı ve bu kişilerde ben ve ustam da dahil olmak üzere bu tip derneklere gitmeyiz.çünki benim orda konuşup anlaşabileceğim kişi sayısı çok azdır.
oktay059
oktay059
Ad Soyad : OKTAY
Forum Kayıt : 31/03/09

9/5/2010, 7:14 pm
Çetin bey yormunuz cok dikkatimi cekti ilginç bir yaklaşım size katılıyorum hic bir zaman aynı kuşu besleyen kişiler bir araya gelmez veya gelmek istemez sebebini anlamış değilim yada herkez kendine göre bir yol tutturmuş gidiyor bende bursa seven birisi olarak kime inanacağımı ve hangisi saf kan olduğunu şaşıdım acıkcası...(t.dağ/hayrabolu 'dan Oktay)
bursalı çeto
bursalı çeto

9/5/2010, 8:36 pm
oktay bey merhaba.ilk önce şunu bilmenizi isterim.bizim gibi eski kan kuş bakanlar oldukça az kaldı.hep elde kuşlar.neymiş pahalıymış kuşları.:):) :) :) :)
sanki sadece onlarda kuş var gibi konuşuıyorlar.yanlız şu konuyu unutuyorlar.mesela 2 çift çok güzel oynarın var.hem elde hem havada güzeller.ve sen bu kümesi kapatıp damızlık yapıyorsun.salmadığın kuşların en fazla 5 sene sonra patlama ihtimalinin ne kadar olduğunu unutuyorsun.şu anda bursada bir çok elde güzel kuşlar var.hatta bizim kuşlarımızdan daha gagalı kuşlar var.ama unulutulan en önemli konu kuşlar kana giriyor ve uçmuyor.yada aptal oluyor.ben burda çok duyuyorum adamın kuşu 3 ncü kattan aşağı düşüyor.hesapta yılanbaş kuş.bence bu kuşun adı kalmış sadece .
aslında oynar deiğin her zaman uçacak.en önemli konuda bu zaten.malesef şu anda durumlar çok farklı.hep aynı laflar eskiden biz bu kuşları uçuruyorduk.şimdi kapadık.zamanın yok yada benim kuşlarım değerli onun için salamıyorum diyorlar.hepsi kocaman ve kuyruklu yalan.bizde 200 ün üzerinde kuş var.ve her yaz yeni yavru alıştırıp uçuruyoruz.elinde oynarı olupta kümeste kapalı bakanlar bu işi neden yapıyor o zaman gitsinler tavuk baksınlar bari yumurtasını alıp yerler.yıldız ları dövmeyen oynarı ne yapıyorlar anlıyamadım.gözüne 2 çift en beğenmediğin kuşu kestirirsin senin yerin yoksa arkadaşına verip kuşları denersin bakalım kuşlar sağlam mı değil mi diye..ama ne yapsın lar kuşlar kana girmiş uçmaz ki.uçsa zaten uçurur sahipleri.

hiç mantıklı değil.elinde gerçekten oynarı olan bir kişi kuşunu salar çünki oynar kuşu uçmasıyla ünlüdür.ben uçmayan oynara oynar demem kusura bakmasın hiç kimse.kızmaca darılmaca yok arkadaşlar.salacaksın kaybolursas hiç kimseye teslim olmayacak.en az 4 gün gezecek ve bir çatıda ölüsünü bulacaksın kuşun.oynar dediğin böyle olur.öyle evde yumurtalık tavuk gibi oynar bakılmaz.

oktay kardeşim bu işler böyle olunca ben ne yapayım sen söyle.uçuran kaç kişi var.ben derneğe gitsen kiminle neyi konuşucam.konuşacak konu yokben dicem ki benim kapalıdan uçurmaya çıkardığım yavru 3 gün gezdi ve evi buldu.dik alıncı bana nasıl bir cevap vericek acaba bir düşünsene..ben bu günden bahsedicem onlar bana 30 sene öçncesinden bahsedicekler.ona bakarsan eskiden her evde kuş vardı.ama bizim abilerimiz yinede sağolsunlar kuşları iyi paralara afyona istanbula yani dışarı sattılar.insan biraz bırakır.zavallı kuşlar var hani adına dik alın diyorlar .şimdi çoğunluk onlara bakıyor tavuk niyetine.:) :) :) :) :) :)

bu yüzden beni konuşacağım kişi sayısı bursada oldukça az güzel kardeşim.bizim gibi eski kan kuş uçuran yada eslki kan kuş bakan çok az kişi kaldı bursada.bizde kuşlarımızda istanbula ve edirne ve edirne uzun köprüye verdik.alan arkadaşlarımız uçuruyorlae.her yaz ben gidip orda ki arkadaşlarımın kuşlarını seyrediyorum hemde sohbet ediyorum.senin anlyacağın bursa kuşuna sizin gibi arkadaşlarımız da güzel sahip çıkıyorlar buda beni mutlu ediyor.sana iyi günler oktaycım.
oktay059
oktay059

13/5/2010, 7:20 pm
Yorum ve görüşlerin icin ilk önce cok sağol Çetin bey yada abi bende sizizin bahsettiğiniz kişilerdenim üzülerek söylüyorum.Ama gercektekten faktim olmuyor hiç ucurmadınmı diyeceksin elbette ucurdum sorunda orada zaten kuşu ucurduğumda 3 saate kadar ucumlarını gördüm ve okadar uzun süreli bekliyemiyorum önce iş sonra kuş değilmi yoksa yanılıyormuyum herneyse.Bursa kuşuna gercekten cok meraklı birsiyim fakat sitede bu tip olaylar kafamı karıştırıyor ve canımı sıkıyor niye dersen bursa'lılar İstanblu,İstanbul'lular tırakyanın baktığı kuşları beğenmiyor ve camur atıyor.Aslında amac aynı fakat cıkarlar farklı bence mesela bizim buradaki(tırakya ve cevresi) bursalar ayaklı ve iri yapılıdır ama ucum ve hafızaları cok iyi ucurduğum kuşlaradan arkadaşa vermiştim kuş 2 SENE SONRA daha catıya cıktığı gibi yumurtalarını bırakıp bana geri geldi buna ben bile inanamadım. Ama enkısa zamanda ucurmayı düşünüyorum elimde yeni kan kuşlar var onların ucumlarını merak ediyorm . Bana o değerli faktinizden ayırdığınız icin tekrar teşekür ederim kendinize ve kuşlarınıza iyi bakın allah gönlünüze göre verir İNŞALLAHH..........
bursalı çeto
bursalı çeto

16/5/2010, 3:27 pm
oktaycım.bursada durumlar böyle.yıldırımda dernek açılmış merak edip geçenlerde gittim.orda da durum aynı.tabiki sözüm hepsine değil.duvarlarda bir çok resim var.hepsi güzel kuşlar.fakat o resimlerde ki kuşlarda bizde var acaba daha kaç kişide var.ben onu merak ediyorum.ben oraya resim götürmek isterim aslında fakat ustam buna razı gelmez.bursa deyince ustam direk kaşlarını çatıyor.bursalı abiler dik alın denen zavallı kuş ortaya çıktığın da benim ustamla dalga geçmişler.bak biz dik alın bakıyoruz hem para yapıyor hemde bu kuşlar tutuluyor demişler.
benim ustamın ustaları sarı necati boyacı recep ve yemci şerif dededir.kuşlarımız rahmetli arabacı ismaile dayanmaktadır.yani lakabı argo olucak ama bizde '''''''''''''' ismail in kuşları var.yani bursa bu kuşları arabacı ismailin beli açıkları diye bilir.ben şimdi oraya bir kaç çift kuş götürücem hemen muhabbet başlıyacak eskiden bizde de var dı bunlardan.kıymetini bilemedik dicekler.çok az kişi ben de uçuruyorum bende de eski kan kuş var dicek.
senin anlıyacağın bu işler bize göre değil.dernekte bana dik alın denince deliye dönüyorum.bursalı olmayıpta bursaya gelenler bu kuşun değerini anlamazlar.ama bursalılarda bu kuşun değerini anlamadılar.şimdi % de 75 i balkide daha fazlası ya koca gagalı uçmayı bilmeyen oynarlara yada dilk alın denilen zavallılara bakıyorlar.
durum böyle olunca biz pazara da gitmiyoruz derneğede.geçende merak ettim de gittim.bidaha ne zaman giderim Allah bilir.

Ama sen dersen dik alıncılar bir araya gelsin eywallah.onlar zaten hep beraberler.evden makyajlayıp getiriyorlar bir kaç tane kuş.maşallah ne gaga yapmış.maşallah ne göz yapmış şu kostüme bak ne kadar güzel olmuş derler.hiç birinin aklına gelmez bu kuşta kaç kuyruk olacağı.hiçbirisi demez alttan gelen kırmızı yavruları komşu çocuğuna pazarda 5 liraya sat diye verdiğinbi..hiçbirisi demez tozluklarını yoldum göz çevresini açtım öyle getirdim pazara diye.
şimdi sen söyle benim yarısından çoğunun bu zihniyette olan gurubun içinde nasıl oturup nasıl konuşacağımı.kulağımla duydum.bir akşam kemerçeşmeden kuş istediler.bizde 10 tane kadar kuşu aldık ve gittik.kuşun ayağında bokuyla götürdük.hep aynı laf eskiden bizde de vardı bu kuşlardan.

bir kaç akşam sonra davet ettiler gelin kuş getircez dediler.(bu anlattığım arkadaşlar bursanın namlı kuşçuları internet siteleri bile var.) evi kahvenin hemen arka aralığındaymış arkadaş bir gitti.sana yalan gelir.8 yada 10 tane kuş getirdi.hepsinin gagalarını gözlerini yolmuş.kuşları yalaya yalaya sırılsıklam yapmış.benim usta gülerek kuşların sahibine ne bu gülüm kuş yavru bakmış yazık getyirmeseydin ya dedi.eleman gayet pişkin bir şekilde abi çocuk bayrama çıkarken süslenir diye cevap verdi.sana anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım.

bizim gibi eski kan kuş bakan , yavruyu kaçırdığında 4 gün sonra geri gelen oynarı olan varsa ben varım.öyle kuş bakanda bursada az var ve demin anlattığım zihniyetler yüzünden pazarada çıkmadığımız için böyle değerli arkadaşlarla malesef konuşamıyorum.bu işler aynen bu şekilde güzel arkadaşım.

PARA İÇİN BURSA KUŞUNA İHANET EDENLER VARKEN GÖZ GÖRE GÖRE BU KUŞLARI ESKİDEN UÇURUP KAPATTIK DİYE YALAN SÖYLEYİP KENDİDE İNANANLAR VARKEN BEN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER ASLA BİR ARAYA GELEMEZ.

KISA BİR BİLGİ DAHA ŞİMDİ BURSADA DİK ALIN DENEN ZAVALLI KUŞLARI BAKANLARIN ÇOĞU ESKİ KUŞ ARIYORLAR.BİZDEN İSATANBUL LU ARKADAŞLARINI YOLAYIP KUŞ ALDIRMAYA ÇALIŞANLAR VAR.DURUM BÖYLE.

HER ŞEY BİR YANA BEN BİRAZ AĞIR KNUŞURUM TABİKİ BENİM GİBİ BURSA KUŞUNA SAYGI DUYANLARA ASLA LAFIM YOK.HER KEZ KANDİNİ BİLİYOR.ŞUNU UNUTMA SÖZ HEP AYNI :OYNAR DEDİĞİN ÖNCE HAVADA SONRA ELDE OLUR.İKİSİDE VARSA İŞLEM TAMADIR.BÖYLE DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR VARSABEN BURDAYIM.SEN ÇOK PALAVRA ATIYORSUN DEYİPTE BURSADA OTURAN VARSA 250 NİN ÜZERİNDE ESKİ KAN OYNARIMIZ VAR BİR AKŞAM ÜSTÜ MİSAFİR EDERİM KUŞLARIMIZ ONLARA CEVAP VERİR.(ESKİ KAN KUŞ BAKAN ARKADAŞLARIMA SAYGILAR)
bayram alpdağ
bayram alpdağ
Ad Soyad : ALPDAĞ KARDEŞLER
Doğum Tarihi : 02/02/70
Forum Kayıt : 14/05/10

17/5/2010, 1:49 pm
İSTANBULDAN BAYRAM ALPDAĞ ARASIRA OYNARCILARIN BİR ARAYA GELMESİ İYİ OLUR 25 YILDIR OYNAR BESLİYORUM ÇOĞU ARKADAŞIMIN HABERİ YOK (ÇÜNKÜ POSTA YARIŞTIRDIĞİM İÇİN HEP POSTALARIM ÖN PİLANA ÇIKTI) O YÜZ OYNARCILARLA BİR ARA DA OLMAKTAN GURUR DUYARIM EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARDAN ALLAH RAZI OLSUN
oktay059
oktay059

17/5/2010, 7:24 pm
ÇETİN bey siz cok derinlere girdiniz bende bursa meraklısıyım fakat bursa kuşuna 7 yıldan beri hizmet vermekteyim o yüzden fazla yorum yapmak istemiyorum cünkü bursa kuşu cok asil ve kıymetli bir kuş olduğunu düşünüyor ve onu tanımaya 7 yılın az olduğu düşüncesindeyim bu yüzden yanlış ve eksik yorumlar yaparak bu işe gercekten gönül vermiş abi ve ustalara saygısızlık etmek istemem. Dik alın konusuna gelince buyorumları bukuşları besleyen kişilerin yapmasını isterim,fakat bukuşları besleyenlerde bu kuşu savunuyorlar şuan bizim yazdıklaımızı görüyormu bilmiyorum sevdiğimiz bir abimiz İBRAHİM GÖKKAYRAK bilmem tanırmısınız onun yeterince bilgi sağibi olduğuna kanaat getirebilirim,İbrahim abi yorum ve görüşlerini yaparsan sevinirim.(bizi gördüysen eğer) ÇETİN bey benim kuşlarımın ftğrflarını görmüşsündür herhalde onlar hakıkında ne düşünüyorsun.BİRDE 250 adet kuş olduğunu yazmışsın peki bukuşları ne yapıyorsunuz sayı olarak cok fazla değillermi yada cıkan yavruları ne yapıyorsunuz.........
bursalı çeto
bursalı çeto

17/5/2010, 8:30 pm
merhaba.

şimdi sana anlatmaya kalksam bu satırlar yetmez.dik alın kuşunu bana bir kerecik şöyle buluta çıkarıp indirsinler ben hemen elimdeki kuşları bırakıp onlara bakıcam.yazın bazen pazara gidiyoruz arkadaşlarımla.pazarda ben samimiyetimle söylüyorum ki bana şöyle oynar gibi kanat alan bir kerecik buluta çıkan dik alın çıkarın diyorum.dik alıncı abilerimden hala ses duyamadım.fakat dik alınla bursa kestane kafasını ayırsın o arkadaşlar.bana da bir gün dediler dika lınlar bulut yapıyor diye ama malesef dik alın diye arkadaş kestane kafa kuşlara bakıyormuş.fakat farkına varamamış.

ikinci meselede bizim kuşlarımız gerçekten kalabalık.bir gün yolun bu tarafa düşerse sana kuşlarımızı gösteririm.sende bana hak verirsin.ben kuşlarım 10 numara diye iddaa etmiyorum.ben kümesime sokarım kuşlarımı görmek isteyen görür.bide 4 veya 5 tane salarım kuşlarım anlatır her şeyi.

bizim kuşlarımız gerçekten kalabalık kuşları çoğaltmamak için altlarındann yeni yumurtayı alıp yerine cılık yumurta koyuyoruz.zaten bir kaç senede bir eba geliyor.biz kuşlarımıza ilaç ta vermediğimiz için ölen ölüyor kalan sağlam genler bize yetiyor.böyle devam ettiriyoruz durumu. görüşmek dileğiyle.
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK
Ad Soyad : İbrahim Gökkayrak
Doğum Tarihi : 10/03/66
Forum Kayıt : 03/10/08
http://www.phkusculardernegi.benimforum.net

22/5/2010, 9:58 pm
oktay MERHABA

Kusura bakma şu sıralar boş zamanım olmadığından genel olarak yazışmaları takip edemiyorum benim ismimi de yazmışsın msj da

Yalnız baştan DOST ACI SÖYLERMİŞ ATA SÖZÜNÜ HATIRLATMAK isterim,KIZMACA DARILMACA YOK KONUMUZ KUŞ
kuş konusuna gelince sen ve TRAKYA veya AFYON geneli olarak baktığınız kuşlar birbirine yakın KENDİ MEMLEKETİNİZİN (YÖRESEL)SİYAH BEYAZ kuşlarına hizmet ediyorsunuz, (KUŞLARINIZ)OYNAR BURSA KUŞLARININ FİZİKSEL ve PERFORMAS özelliğini taşımıyorlar bu konular daha öncede TGYB ve burda defalarca ISITILIP ISITILIP İŞLENDİ ve ANLATILDI TEKRAR TEKRAR OKUYUP KOYULMUŞ RESİMLERLE GÖZLEM YAPABİLİRSİN

Son kez tekrar DOĞRULARI anlatıp yazayım benden istemişin SENİ KIRMAYIM çok meraklısın ama OYNAR kuşuna bir meraklı oturduğu yerden hiç bir şey öğrenemez hele TEL,ve RESİMLERLE ANKET YAPILARAK HİÇ OLMAZ MUHABBETLERLE BİR YERE KADAR OLUR YAŞAYIP,GEZİP,ARAŞTIRIP OYNAR KUŞU öğrenilmeye çalışılır bununda öğrenebilileceğin yerlerde başta BURSA,ve İSTANBULDUR yalnız DOĞRU KİŞİLER ve ADRESLERLE olur BUNLARI YAPMASSAN 7 YIL DEĞİL SİZİN ORALARDA 70 YIL KUŞ BAKANLAR GİBİ OLURSUN ve ÖĞRENEMESSİN ACEMİ OLARAK DUYGUSAL YEM VERİRSİN ANCAK

İlk başta sen ve TRAKYA genel olarak elinizdeki kuşların OYNAR kuşu özelliklerini taşıdığına EMİNMİSİNİZ???
Ben hiç emin değilim çünkü 3-5 sene öncesine kadar KESME dediğiniz SİYAH BEYAZ kuşlara sonrada BURSA kuşu dediniz şimdide OYNAR kuşu deniliyor çünkü sizin baktığınız kuşlar TRAKYAYA özgü bir kuş türüdür OYNAR KUŞUNLA YAKINDAN UZAKTAN İLGİLERİ YOK

(OYNAR) kuşun ayak, bacakları HİNT HOROZUNUN gibi yapılı,uzun olmaz fizik yapısı kemikli ve büyük iri olmaz gaga yapısı bu horozun yapısında olamaz hele suratları bu kuşlar yılanbaş değil AT SURATLI KUŞLARDIR
sen diyorsunki 3 saat uçup 2 sene sonra geldi olabilir POSTA KUŞLARIDA AYNI ÖZELLİKLERE SAHİPLER bu O kuşları OYNAR sınıfına sokmaya YETMEZ KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN bende çok sık gelip gidiyorum trakyaya nasıl uçtuklarını çok iyi görüyorum sizin baktığınız TRAKYA YERLİLERİNDEN tek varkı renkleri ve ÇOK İRİ olmaları evet DEDİĞİN GİBİ ama sizin baktığınız kuşlar değil IRKI ÇOK İYİ OYNAR KUŞU ASİLDİR???

Benimle özel olarakta görüşmemizde de sana defalarca söyledim bizlerin baktıkları kuşlar hakkında başta sevmek lazım bu kuşlardan edinmek için sizin baktığınız O kuşlarla bir arada olmaz seçim senin olamalıdır diye ve sana hep söylediğim gibi ben diyebilirsin BU TRAKYA YÖRESİNİN SİYAH BEYAZ KESME KUŞLARINA BAKIYORUM sana herkez saygı duyar ve kabul edilir senin ve sizlerin fikirlerinizi değiştiripte KUŞ SATMA peşinde kimse olamaz başta İSTANBUL ve BURSADA değil sen YANLIŞI ve DOĞRUYU bildikten sonra,SİZİN TRAKYADA O IRKI BELİRSİZ KUŞLAR kendi aranızda çok iyi FİYAT PİYASASI VAR,
diyeceksin abi bizim kuşlarımızı niye OYNAR kuşu olarak kabul etmiyorsun dediğim gibi sen ve sizler doğruları öğrenmenin tek yolu TRAKYADA değil sizlerin SİYAH BEYAZ YÖRESEL kuşlarınızdan 5 takım alarak İSTANBULA gel PROF DOĞRU KİŞİLERİ bulun kafeslere koyarak sergileyip sorun topluma BU KUŞLAR OYNAR KUŞUNA BENZİYORLARMI DİYE İST de sorularınıza cevaplar inandırıcı gelmediyse BURSADA HALA YAŞAYAN YAŞLI PROF MERAKLILAR VAR onlarada kafeslerde sergileyin YALNIZ ELDE DEĞİL TABİİ
BİRİLERİ BURSAYA O KUŞLARI YANLIŞ KİŞİLERE GÖTÜRMÜŞ OLABİLİR??? SENDE DOĞRU PROF KİŞİLERİ BULUP DAHA İYİ ANALİZ YAPARSIN..

OKTAY aşağıda sizin TRAKYA da bakılan SİYAH BEYAZ KUŞLARIN resime İYİ BAKARAK GÖZLEM YAP
Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. Bursaoynariguvercin1

0,5 YAŞINDAKİ ÇOCUK BÜYÜKLÜĞÜNDE ve AĞIRLIĞINDALAR AYAKTA ZOR DURUYORLAR BÖYLE FİZİKTE ve GÖRSEL YAPIDA OYNAR KUŞU OLURMU HİÇ?????

En son İBRAHİM GÖKKAYRAK tarafından 23/5/2010, 9:24 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK

22/5/2010, 10:14 pm
bayram alpdağ demiş ki:İSTANBULDAN BAYRAM ALPDAĞ ARASIRA OYNARCILARIN BİR ARAYA GELMESİ İYİ OLUR 25 YILDIR OYNAR BESLİYORUM ÇOĞU ARKADAŞIMIN HABERİ YOK (ÇÜNKÜ POSTA YARIŞTIRDIĞİM İÇİN HEP POSTALARIM ÖN PİLANA ÇIKTI) O YÜZ OYNARCILARLA BİR ARA DA OLMAKTAN GURUR DUYARIM EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

BAYRAM merhaba ARAMIZA HOŞ GELDİN

Ben seni posta kuşundan önce OYNAR BURSA meraklısı olarak tanıdım O ZAMANLAR DAHA NEŞELİYDİN Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. 3419840488 ayrıca İ,MERMERE SELAMLAR

SAYGILARIMLA
PAZARİÇİ BİROLUN ESKİ DERNEK YÖNETİCİSİ G O P yenidoğan dan İBRAHİM GÖKKAYRAK
bursalı çeto
bursalı çeto

22/5/2010, 11:07 pm
merhaba oktaycım.tam bilemiyorum ama sizin oralarda şimdi isim vermiyeyim bu tip kuşlardan çok var.edirne uzun köprüye gittim ve kendini iyi oynarcı sanan bir arkadaşımda bu tip kuşlardan gördüm.bu kuşlar uçuyormu diye sordum cevap veremedi.aslında ben o kuşların uçmayacağını biliyordum.ve dediğmde çıktı arkadaş kahveden çıktıktan sonra bu kuşlar apartmandan aşağı düşüyor dediler.

her neyse sağlık olsun ne yapalım bilmeden almış arkadaşım diyelim.daha sonra bursaya kermese getirmiş kuşlarını satmaya.kuşlar kafeste karılıyorlar.oynar kuşu yabancı yerde karılmaz.olduğu yerde pusar ve kıpırdamandan durur.oynarda en önce ahlak önemlidir.yabancı yuerde asla yem yemez.evde ilk defa kapalıdan uçurmalık kümese yavru kuş attığın zaman en az 3 gün o yavru yem yemeden bir köşede kıpırdamadan durur.o yavruyuda saldığın zaman en az yakalanmadan 3 gün gezer ve 4 üncü gün geri gelir.oynar kuşu bu özelliklerde olur.
bu özellikler varsa sonra elde değerlendirilir. bence oynarın özellikleri bu şekilde değerlendirilmelidir.
bayram alpdağ
bayram alpdağ
Ad Soyad : ALPDAĞ KARDEŞLER
Doğum Tarihi : 02/02/70
Forum Kayıt : 14/05/10

24/5/2010, 8:11 am
EYVALLA İBRAHİM ABİ KUŞLARIN ÇOK GÜZEL ÇOK NADİR GÖZÜKEN GÜZELLİĞE SAHİP KUŞLAR YERİNDE GÖRMEK İSTERİM MİSAFİR EDERSEN BAKARIZ KUŞLARA OYNARA İLGİM BİRAZ DAHA ARTDI RESİMDEKİ KUŞLARINI GÖRÜNCE BAHTIN AÇIK OLSUN SAĞLIKLI YAVRU ALMANI DİLERİM SAYGILARIMLA
çevik
çevik
Ad Soyad : çevik olça
Doğum Tarihi : 12/09/70
Forum Kayıt : 04/10/08

26/5/2010, 1:33 pm
defalarca aynı konular yazıldı. o tip kuşlar oldukça , gördükçede yazıcam. ibrahim beyin yazdıklarına tamamen katılıyorum.hatta resimlerlede bu konuyu defalarca yazdım. afyon ve trakya tarafında beslenen siyah beyaz kuşlar bursanın dışında ayrı bir türdür. bölge olarak aslında genelleme yaptık; istanbul, inegöl tarafındada istisna olarak bu tip kırık kuşlardan besleyen var.neyazık ki çoğu forumlara eklenen bursa-oynar adı altındaki çoğu kuş oynar değildir.özellikle afyonda olay çığrından çıkmıştır.ben afyon resimlerinin içinde bir tane oynar göremedim.dediğim gibi defalarca aynı konuyu tekrar ediyoruz. ibrahim beyde gayet güzel açıklamış.
oktay059
oktay059

26/5/2010, 7:30 pm
İbrahim abi beni kırmayıp yorum yaptığın icin cok sağol burada kendimi anlatamıyorum yada izlenimlerim benim kafamı karıştırıyor tabiki tlfn ve soğpetlerle bir yere varılmaz bunun bende farkındatım ama şartlar ve imkanlar bunu gerektiriyor.Sizin beslediğiniz kuşlardan sırf ucuşlarını merak ettiğim icin edinmek istiyorum, fakat burada(t.dağ'da)bucins kuşları ucurmayı denediler fakat kısmet olmadı kuşlar bir ay kanadı bantlı terasta gezdikten sonra ikitanesinin kanadını çözmüşler ve kuşlar almışlar başını gitmişler gidiş o gidiş birde kuşlarda tam kan,yarım kan diye ayrım yapılıyo bunuda anlamış değilim.Eğer benim kümesimden cıkıp tekrar o kümese gelmeyen kuşu ben neyleyeyim.Bizim kuşlarımızda bir posta girdisi olbilir fakat tüm trakyanın beslediği kuşlar posta kırığı olacak diye bir şey yok sizin kisi bir pire icin yorgan yakmaya benziyor,sizin kuşlarınızdada bir girdi mutlaka vardır bugün bursada bu tartışıldığına göre ÇETİN beyin yazılarından bahsediyorum hem kimse kimseyi kandırmasın elimde saf kan kuş var diye 1980'li yıllarda murat 131'ler(otomobil)modydı şimdi ise bulmak cok zor yada nadir.Hem bukadar bursa kuşuna hizmet ediyorsunuz elinizdeki kuşların soyunun cok az olduğunun farkındasınız niye piyasaya yayılmasını istemiyorda yumurtaları sallamayı veya kuşların hastlıktan yok olmalarını izliyorsunuz bence amac aynı ama zihniyet cok farklı......
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK

27/5/2010, 8:18 am
OKTAY merhaba

Seni kırmak üzmek gibi düşüncem olmadı olamazdı yalnız cok meraklı olduğun içinde sana OLMASI GEREKEN OYNAR KUŞUNU anlatmaya çalışıyorum veya çalışıyoruz GENEL OLARAK

Şöylede gözlem yapabilirsin BAKTIĞINIZ ESKİ TRAKYA KUŞLARININ FİZİKLERİ YAPILARI BELLİ

AFYON,veya BAŞKA İLLERDE BAKILAN TRAKYA KUŞLARI DA YUKARDAKİ RESİMDE OLAN SİYAH BEYAZ KUŞLAR GİBİ İRİ YAPILI, SÜTÇÜ BEYGİRİ GİBİ OLSALAR TRAKYA OLARAK KABUL EDERMİSİNİZ BU KUŞLARI DA????

SOY TABİKİ ÇOK ÖNEMLİ AMA BİR YERLERDEN BAŞLAMALISINIZ OLMASI GEREKEN (OYNAR KUŞLARININ FİZİK YAPILARINI KABUL ETMEYE) SONRA SOYUNUN EN İYİLERİNİ MÜCADELE EDİLİR BULMAYA HER YÖNLERİYLE

BUNLARI KABUL ETMİYORSAN veya ETMİYORSANIZDA 30 YIL SONRADA AYNI DİRENME MUHABBETLERİNİ YAPILIR BUDA SİZİN SORUNUNUZ

ASLINDA YENİ NESİL OLARAK SİZLERİ YADIRGAMIYORUM SİZLERE O SİYAH BEYAZ KUŞLARA BURSA KUŞUDUR DİYE ÖĞRETEN VEDE BİLDİKLERİNİ ZANNEDEN BÜYÜKLERİNİZ İLK BAŞTA BENCE ÖĞRENMELİ BU YAŞTAN SONRADA OYNAR KUŞUN O SUNU ÖĞRENEMEZLER ARTIK

SİZLER NASIL BAKMAK DÜŞÜNMEK İSTİYORSANIZ ÖYLE DEVAM EDİN YANLIŞLARI DOĞRUYMUŞ GİBİ KABUL ETTİKCE

BENDEN BU KADAR BU KONU HAKKINDADA BİRDAHA YAZI YAZMIYACAĞIM

SAYGILARIMLA
İBRAHİM GÖKKAYRAK
oktay059
oktay059

27/5/2010, 5:33 pm
Haklısın ama bizleride anlamalısın yılların verdiği bilgileri veya kafadaki düşünceleri bir kerede değiştirmek imkansız oyüzden şimilik böyle gitsin gecen zaman neyi gösterir göreceğiz.Herneyse görüşmek dileğiyle İBRAHİM abi butarafa geldiğinde musait olduğunda beklerim bir cayımızı içer biraz laflarız kendine iyi bak......
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK

27/5/2010, 8:33 pm
oktay059 demiş ki:Haklısın ama bizleride anlamalısın yılların verdiği bilgileri veya kafadaki düşünceleri bir kerede değiştirmek imkansız oyüzden şimilik böyle gitsin gecen zaman neyi gösterir göreceğiz.Herneyse görüşmek dileğiyle İBRAHİM abi butarafa geldiğinde musait olduğunda beklerim bir cayımızı içer biraz laflarız kendine iyi bak......

OKTAY kuş tartışmalarımız yalnızca bizlerin fikirsel olaraktır DOSTLUĞUMUZ BAKİDİR
İST da herzaman geldiğinde kapım sana herzaman açık olduğunu biliyorsun

KISMETSE 30,05,2010 pazar günü LÜLEBURGAZ FESTİFALİNDE SEN ve DİĞER TRAKYALI DOSTLARIMIZLA BULUŞUP GÖRÜŞÜRÜZ BOL BOL MUHABBET YAPIP ÇAYIMIZI DA İÇERİZ.

SAYGILARIMLA
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK

27/5/2010, 8:45 pm
bayram alpdağ demiş ki:EYVALLA İBRAHİM ABİ KUŞLARIN ÇOK GÜZEL ÇOK NADİR GÖZÜKEN GÜZELLİĞE SAHİP KUŞLAR YERİNDE GÖRMEK İSTERİM MİSAFİR EDERSEN BAKARIZ KUŞLARA OYNARA İLGİM BİRAZ DAHA ARTDI RESİMDEKİ KUŞLARINI GÖRÜNCE BAHTIN AÇIK OLSUN SAĞLIKLI YAVRU ALMANI DİLERİM SAYGILARIMLA

BAYRAM merhaba

Yorumların ve düşüncelerin için teşekkür ederim,NE DEMEK SENİN GİBİ OYNAR KUŞUNA MERAKLI DEĞERLİ BİR DOSTUMUZA KAPIM HER ZAMAN AÇIKTIR

GEÇEN GÜN DERNEĞE UĞRADIM OYNAR HABERLERİNİ ALDIM ÇOK HIZLI BAŞLAMIŞSIN ZAMAN KAYBETMEDEN SEVİNDİM
SEN OYNAR KUŞU CAMİASINDA DAHADA MUTLU OLACAKSIN YÜZÜNE NUR GELECEK

SAYGILARIMLA
İBRAHİM GÖKKAYRAK
boncuk619
boncuk619
Ad Soyad : metin yalciner
Forum Kayıt : 20/10/08

27/5/2010, 9:09 pm
Benim anlamakta zorlandigim,bu cok bilmis arkadaslar neye dayanarak bursa kusunu bizlere ögretmeye calisiyorlar.Acaba ellerinde ne gibi kanitlar var,Bursa kusunun fizigi ve performansi söyle olmali diyorlar.Uzun yillar bursa beslemis olmak,sizlere PROFESÖR veya usta anlaminda bir ünvan vermez.Söylediginiz ve yazdiginiz konular bilimsel olarak ispatlanmalidir.Öyle her önüne gelen kafasina göre yazmamali diye düsünüyorum.Maalesef bursa besleyen bir cok arkadas kendi kafasina göre bir standart belirlemis ve bu büyük bir olasilikla kendi kuslarini yansitan bir anlayis,ve üstüne basa,basa yaziyorum,bir cok arkadasin kuslari maalesef kirilmistir.Bu gün bir arkadas cikipta benim kuslarim hakiki bursa diyemez(buna Prof,lerde dahil).Ben iddaa ediyorum,Bir cift bursa kusundan senede üc cift ve üc senede 9 cift yavru alacaksiniz ve yavrular tipki anaclar gibi olacak.Konuyu biraz acarsak,bir cift bursa erkek ve disi akkanat ve akkuyruk,alt ve üst tamamen kapali,alacaginiz yavrularda yani 9 cift yavruda ayni bu kostümde olacak.Bu sekilde yavru alabilecek hic kimse olmadigini iddaa ediyorum cünkü kuslarin kanlari ile yeterince oynanmis diye düsünüyorum ve bunun icindirki her bir arkadas kendi kuslarini standartmis gibi gösteriyor.Cok konusuluyor,tartisiliyor ama netice sifir.Ben diyorumki az laf ,cok is.Hic bir arkadas elini tasin altina koymak istemiyor,mademki bursa kusuna gönül vermissiniz,bu güzel kusumuzu daha iyi yerlere getirmemiz gerekmiyormu.Vay efendim BAHRI GÜRKARDESLER yanlis kuslari tanitiyor,yanlis kusu standart yapmis diye feryat ediyorsunuz.Birde BAHRI beyin kuslarina YARMA diye yakistirma yapiyorsunuz.Acaba BAHRI beyin kuslarini arastirip sordunuzmu,hangi damara ve kimlerin kuslari diye merak ettinizmi.Ama maalesef daldaki olmus (ERMIS) meyvayi taslamak,yeni bir fidan dikmekten daha kolay.Bence diger bursa yetistiren arkadaslari ve kuslari kücük görmeyelim.Bursa kusunun en iyisi bendedir demeyelim.Her bir arkadasin kusuna saygi gösterelim,kendimizi bulutlarin üstünde görmeyelim diye düsünüyorum.SAYGILARIMLA...
Metin YALCINER.
İBRAHİM GÖKKAYRAK
İBRAHİM GÖKKAYRAK

28/5/2010, 2:44 pm
Bak şimdi YİNE AYNI KONUMU BAHRİ GÜRKARDEŞLERİN SİYAH BEYAZ KUŞLARININ KENDİLERİ ve NASIL ÜREDİKLERİ ZATEN BİLİNİYOR (???HER YÖNLERİYLE???) BU BOŞ DERS KONUSU 3,4 YIL ÖNCE TGYB DE HARARETLE İŞLENMİŞTİ TÜRKİYE SINIRLARINDA GAYRİ RESMİ BELGELERLE AMA SONUÇ HÜSRANDI (TÜRK DİSBİRİTÖR BAYİSİ TARAFINDAN) KISACA İFLASTI ŞİMDİDE DAMARINI ve KİMLERİN KUŞLARI, NDAN DİYE ÇOK MERAK ETTİM

DAHA ACABA BİLMEDİĞİM KİMLERE DAYANDIRILIYOR DİYE????TÜRKİYE SINIRLARI DAHİLİNDE TABİİİ
BENİ BİR ŞOKA UĞRATSIN BİRİLERİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM CEVAPLARI??? YOKSA ORJİN OYNAR KUŞU BUNLARMI DİYE
(YÜZEYSEL MERAKIMDAN)
boncuk619
boncuk619

28/5/2010, 8:55 pm
Aslinda benim yazdiklarim genel anlamda ve hic bir bursa yetistiricisini hedef almayan hele kisisel hic olmayan görüslerimdir.Gönül isterdiki bir cok arkadas yazdiklarima cevap versin ve desinlerki biz senin düsüncelerine katilmiyoruz.Gerci ben yazarken cevap beklemeden yazmistim.Yazdiklarimin icinde 4-5 satir Bahri bey ile ilgili,nedense bastan yazdiklarim pek okunmamis gibi görünüyor.Bahri beyin kuslarini kabullenmek istemeyen arkadaslar önce ön yargili olmayi birakmalilar diye düsünüyorum.Bahri bey kuslarini kimseye ispatlamak ile yükümlü degil.Ben bir cok bursa yetistiren arkadasi,aramizda bu kadar cok Km olmasa buraya davet etmek isterdim.Yinede buraya is dolayisi ile yolu düsen veya misafirim olmak isteyen arkadaslari agirlamak isterim.Bahri beyin kuslarinin kostüm ve performanslarini yakindan görmenizi isterim.Benim asil maksadim bursa kusunu neye dayanarak söyle olmali,böyle olmali diye aciklanmasi.Benim bilmek istedigim esas mevzu budur.Yarin öbür gün(inanmiyorum ama!) olaki bir gercek bursa sever kalkarda bu kusun standartini yazmaya kalkarsa neye dayanarak veya hangi arkadasin kuslarini örnek alacak .Farzedelim ünlü bir bursa yetistiricisinin kuslari örnek olarak alindi ve nihayet beklenen oldu BURSA OYNAR STANDARTI cikartildi.Muhakkakki bir cok arkadasin kuslari bu standarta uymayacak ve ondan sonra olacaklari ben yazmayayim isterseniz sizler tahmin ediniz dogacak sonuclari.Ikinci olarak bilmek istedigimide belirtmistim.Bir cift Bursa kusundan ayni anaclara benzeyen yavru alan arkadaslar varmi, yani alti üstü kapali akkanat akkuyruktan ayni kostümde yavru alabilecek arkadas olmadigini tekrar belirtmek istiyorum.SAYGILARIMLA...
Metin YALCINER...
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Ad Soyad : Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Doğum Tarihi : 08/11/80
Forum Kayıt : 11/09/08
http://www.trakyaguvercindunyasi.com

28/5/2010, 11:55 pm
boncuk619 demiş ki:Benim anlamakta zorlandigim,bu cok bilmis arkadaslar neye dayanarak bursa kusunu bizlere ögretmeye calisiyorlar.Acaba ellerinde ne gibi kanitlar var,Bursa kusunun fizigi ve performansi söyle olmali diyorlar.Uzun yillar bursa beslemis olmak,sizlere PROFESÖR veya usta anlaminda bir ünvan vermez.Söylediginiz ve yazdiginiz konular bilimsel olarak ispatlanmalidir.Öyle her önüne gelen kafasina göre yazmamali diye düsünüyorum.Maalesef bursa besleyen bir cok arkadas kendi kafasina göre bir standart belirlemis ve bu büyük bir olasilikla kendi kuslarini yansitan bir anlayis,ve üstüne basa,basa yaziyorum,bir cok arkadasin kuslari maalesef kirilmistir.Bu gün bir arkadas cikipta benim kuslarim hakiki bursa diyemez(buna Prof,lerde dahil).Ben iddaa ediyorum,Bir cift bursa kusundan senede üc cift ve üc senede 9 cift yavru alacaksiniz ve yavrular tipki anaclar gibi olacak.Konuyu biraz acarsak,bir cift bursa erkek ve disi akkanat ve akkuyruk,alt ve üst tamamen kapali,alacaginiz yavrularda yani 9 cift yavruda ayni bu kostümde olacak.Bu sekilde yavru alabilecek hic kimse olmadigini iddaa ediyorum cünkü kuslarin kanlari ile yeterince oynanmis diye düsünüyorum ve bunun icindirki her bir arkadas kendi kuslarini standartmis gibi gösteriyor.Cok konusuluyor,tartisiliyor ama netice sifir.Ben diyorumki az laf ,cok is.Hic bir arkadas elini tasin altina koymak istemiyor,mademki bursa kusuna gönül vermissiniz,bu güzel kusumuzu daha iyi yerlere getirmemiz gerekmiyormu.Vay efendim BAHRI GÜRKARDESLER yanlis kuslari tanitiyor,yanlis kusu standart yapmis diye feryat ediyorsunuz.Birde BAHRI beyin kuslarina YARMA diye yakistirma yapiyorsunuz.Acaba BAHRI beyin kuslarini arastirip sordunuzmu,hangi damara ve kimlerin kuslari diye merak ettinizmi.Ama maalesef daldaki olmus (ERMIS) meyvayi taslamak,yeni bir fidan dikmekten daha kolay.Bence diger bursa yetistiren arkadaslari ve kuslari kücük görmeyelim.Bursa kusunun en iyisi bendedir demeyelim.Her bir arkadasin kusuna saygi gösterelim,kendimizi bulutlarin üstünde görmeyelim diye düsünüyorum.SAYGILARIMLA...
Metin YALCINER.

Selamlar Metin abi ve oynar dostları...

Sizin düşüncelerinizi okuyunca konuya girmemek benim için zorlaşıyor.(Gerek mantıksal analizleriniz gerekse farklı bakış açılarınız) dikkatimi çekiyor ve daha çok üstünde durduğunuz oynar mevzusunun deşilmesi gerektiğini düşünüyorum ve şuanda da bunun için konuya dahil oldum.

boncuk619 demiş ki:Maalesef bursa besleyen bir cok arkadas kendi kafasina göre bir standart belirlemis ve bu büyük bir olasilikla kendi kuslarini yansitan bir anlayis

Ortak kriterlerde olan oynarlar var!Ve bu fizikteki oynarlar OYNAR IRKININ TÜM ÖZELLİKLERİNİ SEGİLEMEKTEDİR uçum,kanat alışı,rengi,tüğü,asilliği ve yetiştiricisi ile arasındaki bağ elektirik keyif...bu ve benzer özellikleri bulunan oynar kalıbı BURSA MERKEZDE çok eski zamanlardan buyana olduğunu bilmekteyiz.Farklı olarak da oynar kuşunu SAFLAŞTIRMAK saf zannetmek çokda doğru olmadığı bir gerçektir.Ancak istenen özellikleri vermesi için YAPILMIŞ İNŞA EDİLMİŞ oynar kalıpları bizim ortak düşüncemiz ve idalimizdeki oynarlar olmalıdır.Bu fizik TEZATLIK ve istenen fiziği taşımayan oynardan beklediklerimizi malesef alamamaktayız eğer beklentileri sergiliyorlarsa (bakılmasında pek tabiki sakınca yoktur).öyle ise ortada saf kan bir kuş ARAMAK NE KADAR MANTIKLI Kİ?bu kuş performans ırkı ise performansını nasıl sergilemsi gerektiğini de biliyorsak BU UÇUM ŞEKLİNİ HANGİ FİZİKTEKİ OYNARLAR VERİR??? DURUM BU KADAR NETTİR?SİZ diyebilirsinizki kuşlar kırılmış vb bir ton şey söyleye bilirsiniz evet KIRILMIŞTIR ANCAK bilinçli ve hedeflenen özellikler doğrultusunda ADINA OYNAR DEMEK İÇİN YİNE BURSA MENBASININ IRKLARI İLE KIRILMIŞLARDIR...trakya yerlisi ile değil psota ile değil vb hiç bişi ile değil yine bursanın beyazı,akmanı,yaşmaklısı,mülakatı nalbantı vs ile kırılmıştır her ne kadar farklı kimlikteki kuşlar oynarın içine sokulmuş zannetsekte HİÇ KİMSE UYMAYACAK OLMAYACAK BİR IRKI HEDEFSİZCE BU KUŞUN İÇİNE KATMAMIŞTIR niye katsın?...bizim amacımız bundan 150 yıl önceki oynara ulaşmak değil tüğü ile istediğimiz özellikleri ile bunları en iyi şekilde yansıtabilecek kuşu YAPMAKTIR bunun için çalışmaktır bunu yapın nasıl yaparsanız yağın benim için olay budur...ortada bir saflık bir geçmişlik aramak bu tuzlu konunun yanında biber olmaktan ileriye gidemiyor malesef.her kimin elinde ne var ise havada ve bütünüyle salmada yerde hareketleri ile ailliğini belli ediyorsa havada yarasa gibi bağımsız erişilmez geziyorsa o kuş oynardır biz bu tarz kuşların fiziklerine baktığımız yine ORTA BÜYÜKLÜKTE yere yakın develeşmeyen kuşlar olduğunu görüyoruz...siyah beyaz bir kuş düz uçsa ne olur? ne anlamı vardır?heyacansız sönük paniksiz normal bir makaracı gibi uçan bir kuş ne işe yarar hangi keyfi ne şekilde verir?vızır vızır arı gibi hareketli ve bir o kadar agresif yapıda olan oynar hiç mi havada seyretmediniz?bunların fiziklerine baktığımızda NE GÖRDÜĞÜMÜZÜ NEDEN ŞEFFAFLIKLA YAZMUYORUZ?evet küçük kül tablası gibi yarasa gibi kuşlar hiç görmediniz mi?salma içinde yakalanmayan elde huzursuz hırçın ipek tüğlü elde tüğ kopartan havada deli kurşun gibi...vb...BUNLARI HANGİ FİZİKTE Kİ SİYAH BEYAZ KUŞLAR YAPUYOR BEYLER?Kısaca kimse kafasına göre bir fizik ve kendi kuşuna göre yorum yapmuyor aslında doğru Fizik konusunda ve bir çok konuda doğru söyleyenlere haksızlık etmememiz gerekmekte düşüncesindeyim..Bu doğrular birilerin ispatları ile veya birilerine dayatarak soy muhabbetleri ile olmamalıdır kuşunuz nerden ne şekilde olursa olsun DOĞRU KRİTERLERDE İSE VE İSTENEN UÇUM VS SAYDIĞIMIZ ÖZELLİKLERİ TAŞIYORSA BUNUN KORUNMASI VE YAPILMAK İSTENEN OYNAR KUŞUNUN BU OLDUĞUNUN BİLİNMESİ VE ANLATILMASI GEREKİYOR...Ortada doğru olan bir fiziğin ispatı neden isteniyor ki? Tek soru soruyorum HANDİ FİZİKTEKİ KUŞLAR OYNAR VASIFLARINI SERGİLİYOR BU KADAR AÇIK VE NET BU DURUM? Bunlar da nerden doğru oluyor diyorsanız kusura bakmayın halen aramızda oynarın fizikini anlayamamış beyler var demektir...Ve bu konuyu beğeni ve keyfe keder oynar beslemekten ayırmak gerekir adam iri seviyordur beygir sever besler kimene ancak oynar böyle olur olmalıdır dendiğinde açıklama getirmemizde bizlerin yapabileceği oynar adına yararlı bir paylaşım olacaktır...

boncuk619 demiş ki:Benim anlamakta zorlandigim,bu cok bilmis arkadaslar neye dayanarak bursa kusunu bizlere ögretmeye calisiyorlar

Bir şeylerin doğruluğu KENDİNE YONTULMUŞ İSPATLAR İLE gerçekçi ispat olamaz!Ve kuş oynar vasfı taşıyorsa zaten net doğruyu kuşun ta kendisi beyan eder....bunun delillerini eski yetiştiricilerde veya hasbel kader doğru veya yanlış çelişkilerle dolu standart kuşlarla anlayamayız...Oynarın renk standartında ALTI KAPALI OLUR VEYA KAFASINDA YÜZÜNDE GÖZÜNDE BEYAZLIK OLMAZ DİYE BİR ŞEY DÜŞÜNMEK VE ALTINDAN HEP AYNI YAVRU GELMESİNİ BEKLEMEK BENCE OYNARI TANIMAMAKTAN KAYNAKLANUYOR!!!BU YAPMA KUŞUN RENK STANDARTININ VE BENZERİ SÜREKLİ ALTINDA AYNI YAVRUYU BEKLEMEK VE BUNA BİR SATANDART GETİRMEYE ÇALIŞMAK BANA GÖRE DELİLİKTEN ÖTEYE GİDEMEZ...BİZ FİZİĞİN STANDARTINA BAKMALIYIZ RENGİN DEĞİL KENDİ KATEGORİLERİNDE RENGİNDE MASADA VE HAVADA YARIŞTIRILABİLİR BU AYRI BİR KONU FİZİKLERİ DOĞRU İSE SORUN YOKTUR....Bu bir performans ırkıdır kendine has uçuşu GERÇEK STANDARTTIR ZATEN VE BU UÇUŞU SERGİLEYEN FİZİKTEKİLER bursa merkezin inşa ettiği kuşlardır...Bunun üstüne kalkıpta sürekli aynı yavruyu veren içinde trakya yerlisi olan KÜÇÜK FİLİPALI altı kapalı 12 kuyruk full karabaş(AMA BURSANIN KARABAŞIYLA ALKASI OLMAYAN KUŞLAR) SIÇAN FARE TÜĞLÜ KUŞLARI anlatmak çok acı bir durum Metin bey...Bu tarz kuşlar edirnEde çuvalla var buyrun gelin görün hep aynı yavruyu verir altı kapalı 7-7 telekler 12 kuyruklar AMA İÇİNDE ESKİ TRAKYA YERLİSİ OLAN KUŞLARDIR ÇÜNKÜ YERLİ GİBİ UÇARLAR!!!Oynardan istediklerimizi sergileyemezler tüğleri mattır asillikleri yoktur RUHLARI YOKTUR BİR DEFA içi boştur bunların...OYNARIN standartını altından gelen yavruya bakarak ve bu tarz kuşları işaret ederek vermeniz OYNAR ÖZELLİKLERİNİ ES GEÇMENİZ ANLAMINA GELİYOR...Neden derseniz altında hep kendi gibi yavru vermesi ile iş bitseydi şimdiye kadar biterdi tüğünden tırnağına ahlağına ve tüm bunların ne denli kalite taşıdığı çok daha önemlidir ve sizin verdiğiniz örneklemede standartlarda KUŞLARDA TÜĞ YOK TÜĞ KALİTESİNDEN YOKSUN BİR OYNAR oynar adıyla anılmayı benim için baştan kaybetmiştir...ELBİSESİSİNİN ASİLLİĞİ ÇOK ÖNEM TAŞIYOR.hİÇ FARKEDİLMİYORMU TÜĞLERİ ARASINDA Kİ UÇURUM???Bursanın oynarının tüğlerine bir bakın incelediğinizede eminim hiç demiyormusunuz bizimkilerde böyle bir tüğ yok böyle yanan bir siyah yok demiyormusunuz?yada sizinkilerde var bizmi göremiyoruz?biz mi bakmayı bilmiyoruz yada siz mi baktığınızı göremiyorsunuz?

Buyrun idda ettiğiniz ve ısrar ettiğiniz iddanızdaki kuşlardan ben size çuvalla edirneden trakyadan toplayım HEP AYNI YAVRUYU VERECEK altı full kapalı makatında dahi beyazlık yok zikirsiz beyaz tırnaklı ama oynar kalitesinden yoksun kuşlar buyrun bu kadar açık ve net gelin burdan dilediğinzi kadar toplayalım size götürün almanyaya dilediğinzi kadar yavru alın ne çare?oynar gibi uçmaz asillik sıfırın altında -150 tüğ sıfır yok yani bu kuşlara oynar demek için gerçekten oynarı hiç tanımamak lazım ben bunları çok yakın bir geçmişte öğrendim aradaki farkları tümüyle canlı olarak sizde görebilirsiniz uçurumdan öte bir fark var buyrun gelin kendi kuşlarımdan da hediye edeyim birde sizin istediğiniz altından hep aynı yavru gelen kuşlardanda çuvalla bulayım burdan uçurun tüğlerine bakın asilliklerine verdiği keyfi değerlendirin bunları yaşatabilirim size ve iddanız da yanıldığınızı ne bir şekilde görürsünüz...

Bahri beyi sanal ortamdan tanıdığım kadarıyla takip ederim sonsuz saygı duyarım taşın altına elini sokmaktan kaçan bir çok kişinin yapamadığını yapmış hatalı veya değil bunu tartışmak benim haddime değil ancak oynar kuşu ile standartlaştırılmış kuşlar arasında bir uçurum ne yazıkki var keşke olmasaydı bir bakıma sizin dediğiniz her kişi kendi standartını belirlemiş diyorsunuz ama BAHRİ BEYİNDE KENDİ STANDARTINI GÖRÜYORUZ!!!Bursa merkezin değil bunuda görmek gerekir???!!!Bu kuşu bursalıların haricinde standartlaştırılması bence kimsenin hadine değildir kusura bakmayın (büyük cesaretle yapılanlar genelde yanlıştır!!!:)

boncuk619 demiş ki:Aslinda benim yazdiklarim genel anlamda ve hic bir
bursa yetistiricisini hedef almayan hele kisisel hic olmayan
görüslerimdir.Gönül isterdiki bir cok arkadas yazdiklarima cevap versin
ve desinlerki biz senin düsüncelerine katilmiyoruz.Gerci ben yazarken
cevap beklemeden yazmistim.Yazdiklarimin icinde 4-5 satir Bahri bey ile
ilgili,nedense bastan yazdiklarim pek okunmamis gibi görünüyor.Bahri
beyin kuslarini kabullenmek istemeyen arkadaslar önce ön yargili olmayi
birakmalilar diye düsünüyorum.Bahri bey kuslarini kimseye ispatlamak ile
yükümlü degil.Ben bir cok bursa yetistiren arkadasi,aramizda bu kadar
cok Km olmasa buraya davet etmek isterdim.Yinede buraya is dolayisi ile
yolu düsen veya misafirim olmak isteyen arkadaslari agirlamak
isterim.Bahri beyin kuslarinin kostüm ve performanslarini yakindan
görmenizi isterim.Benim asil maksadim bursa kusunu neye dayanarak söyle
olmali,böyle olmali diye aciklanmasi.Benim bilmek istedigim esas mevzu
budur.Yarin öbür gün(inanmiyorum ama!) olaki bir gercek bursa sever
kalkarda bu kusun standartini yazmaya kalkarsa neye dayanarak veya hangi
arkadasin kuslarini örnek alacak .Farzedelim ünlü bir bursa
yetistiricisinin kuslari örnek olarak alindi ve nihayet beklenen oldu
BURSA OYNAR STANDARTI cikartildi.Muhakkakki bir cok arkadasin kuslari bu
standarta uymayacak ve ondan sonra olacaklari ben yazmayayim isterseniz
sizler tahmin ediniz dogacak sonuclari.Ikinci olarak bilmek
istedigimide belirtmistim.Bir cift Bursa kusundan ayni anaclara benzeyen
yavru alan arkadaslar varmi, yani alti üstü kapali akkanat akkuyruktan
ayni kostümde yavru alabilecek arkadas olmadigini tekrar belirtmek
istiyorum.SAYGILARIMLA...
Metin YALCINER...

İddanızdaki kuşlardan Çuval dolusu Edirne de var buyrun gelin ama hiç biri oynar değil Bunuda bilin...Bence siz yapılmak istenen oynar ile oynardan istediklerimiz ile standartlar arasında ki çelişkilerin arasında sıkışıp kalmışsınız oynarın kategorilerinin stadantarları var zaten bursada kalkıpta genel bir bakış açısıyla oynar altından aynı yavruyu vermez diyorsanız yanılıyorsunuz Metin abi yapmayın Allah aşkına beyazı var yaşmaklısı var akmanı var arabı var vs çeşidi var bunların her birinin özelliklerine göre standartı var ve biliniyor bursada zaten siz OYNARA SADECE KARABAŞ GÖZÜYLE AKKANAT GÖZÜYLE BAKARSANIZ dipsiz kuyuda su ararsınız yapmayın Allah aşkına ki bursanın karabaşının altından da sürekli karabaş yavru verenler var !!! bunu es geçmeyin lütfen ancak trakya yerlisi ile kırılmış 7 7 formunda saksağanlar ile bursa karabaşının arasında uçurum var bunuda buyrun gelin size canlı olarak göstereyim yani daha bundan öte bir anlatımım olamaz...

Sürçi lisan ettiysem affola...En içten sevgi ve saygılarımla.
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

29/5/2010, 12:17 am
Benim veya her hangi bir kişinin standartı değil Bursa merkezin standartı genel olarak bunlar olduğunu biliyor ve buna inanıyorum ama bu kimsenin tekelinde kişisel bir fizik değil BUNU BURSANIN çok eskileride anlatıyorlar benimde bir iddam yoktur BEN HANGİNİN OYNAR KRİTERLERİNİ GÖSTERDİĞİNE VE YAŞATTIĞINA BAKARIM isteneni (geliştirilmek suretiyle) bu fiziktekiler verebilir diyebiliriz...

Bunlarda hep aynı yavruları kendi gibi yavru veriyorlar sorun ne? bende onu anlayamadım bunlarda bursa merkezin kuşlarından.

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. 26415386562589819643139

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. Img6478n

Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. Img6503y
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

29/5/2010, 12:31 am
boncuk619 demiş ki:Bir cift Bursa kusundan ayni anaclara benzeyen yavru alan arkadaslar varmi, yani alti üstü kapali akkanat akkuyruktan ayni kostümde yavru alabilecek arkadas olmadigini tekrar belirtmek istiyorum.SAYGILARIMLA...
Metin YALCINER...

Kesinlikle yanıldığınızı düşünüyorum...İçinde sabit bir şekilde Trakya yerlisi karakteristik yapısını taşıyan BELLERİ GENİŞ asillikten nasibini alamış çok vasat tüğü olan küçük filipalı (yerli gibi filipalı)siyah beyaz kuşlardan bahsediyorsunuz Metin abi bunun farkına varın km uzaktan varamuyorsanız tekrar bunu gelin burda canlı olarak görün göstereyim Oynar ile bu kuşların alakaları yoktur ESKİ SİYAH BEYAZ RUMELİ MAKARACILARLA OYNARI O KADAR ÇOK BİR BİRİNE KARIŞTIRYORSUNUZ Kİ renkleri haricinde hiç bir şeyleri benzemiyor.Bu iddanızı ve düşüncesini çürütecek o kadar çok örnek var ki Trakya da bursa merkezin oynarını tanıyan bilen herkes bu farkları bilir...

Sevgilerimle...
bursalı çeto
bursalı çeto

30/5/2010, 11:13 am
herkeze selamlar.almanyadan metin arkadaşımıza kısaca cevap vermek istedim.bursa kapalı kutu öyle şeyler yazmayın lütfen.bizde eski kan olarak 4 kol kuş var.ve bunlar eski ustalarımızın kuşları.içine yabancı kuş sokmadan benim ustam 45 senedir bakıyor.denemesi bedava size 4 kol kuştan birini sakla birini çıkar yapmaca 50 şer tane çıkartırım.ve havaya saldığımızda adam gibi oynar uçuşu yapacak ve en az 2 saat uçacak kuşlarımız var.burası bursa benden söylemesi.

bir yandan da size katılıyorum oynarın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız da var tabiki.bizim bursa da da dolu.ben bu tip abilere zavallı abiler diyorum.zamanında paraya tama edip bursa kuşuna değişik şekiller veren dik alın denen yada koca gagalı fakat 5 nci katta düşen oynarlarda var.trakyalılar ın hepsi üzerine alın masın ama koca gagalı dediğim kuşlara trakyada çok bakıyorlar.ben bazen edirneye gezmeye gidiyorum.ve bir gün oynar getirdiler orda meşhur olan bir abinin kuşlarını.
abimiz kuşları getirdi çok garip kuşlar wallahi çok kocaman işin gerçeği de bence ve ustalarımdan duyduğuma ve yaşadığıma göre bursa kuşu hem iri olur hemde kısa olur.
bizde de iri kuş var ama trakyadakiler gibi değil.o taraf nasıl olmuş bilmiyorum ama kuşları acaip uzatmışlar.
kuşların oynar olup olmadığını anlamamnın bir kaç yolu var.mesela uzaktan salınabilir.yada evinde salınınca havada oynar gibi uçuyorsa o kuşlar kırdırıla kırdırıla olmuş dicem fakat hiç denencek tarafları yok.

bu tip lkuş bakan arkadaşlar deniyebilirler.bari ne baktıklarını bilirler.
kalbinizi kırmak istemem ama ben edirne civarında orjinal olarak çok az kişide oynar olduğunu gördüm.iyi günler
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Hilal Hüseyin Aydoğmuş

30/5/2010, 1:05 pm
bursalı çeto demiş ki:içine yabancı kuş sokmadan benim ustam 45 senedir bakıyor.denemesi bedava size 4 kol kuştan birini sakla birini çıkar yapmaca 50 şer tane çıkartırım.ve havaya saldığımızda adam gibi oynar uçuşu yapacak ve en az 2 saat uçacak kuşlarımız var.burası bursa benden söylemesi.

merhabalar,,

Çeto bey yazınıza eklenmek istediklerim....Metin beyin görüşlerinide kapsayan düşüncelerim.

Sizin ustanızın dışında Diğer başka bir oynar ustası 45 yıldır hiç kan girmeden muahafaza ettiği kanlarda var Öyle değil mi?...ama bu iki ustanın koruduğu kuşları yanyana getirdiğimizde SİMAYEN KUŞLARIN BENZERLİĞi YOK öyle değil mi!!! ama fizik ve yapılmak istenen amaç ve hedef AYNIDIR!!!(bu yapılmak istneni bazılarımız anlamuyor hala standartların esiri olmuşlar)İlla bir birine benzemesinden ziyade havada uçarken kanat kırpmasını sağlayacak olan doğru fizikte olması en can alıcı özelliği olması gerekmiyor mu?Bizim zihniyetimiz oynardan beklentimiz aynı ama bizim kuşumuz simayen seninkine benzemez ama kalıp olarak veya tüğ fizik olarak benzer doğru fizikte olması en önemli kısım değilmidir bırakalımda 5 parmağın 5 ayrı kolu 5 farklı kişi tarafından üretilmiş 5 bilinmeyenli çalışılmışlık bir birine benzemeyebilir(bu hata veya standart dışı değildir).Buna nasıl bir yorum yaparsınız merak ediyorum.Ama kalkıpta standart belirleyici heyet öyle demiyor ama demeyin:)oynarın fiziğini öğrenmek ve ona bir standart bakış açısı çizmek en hayırlısı...ve buna göre tüzükler şekillenmesi gerekir inancındayım o ona benzemiyor bu buna benzemiyor tarafından bakarsak (dünyada hiç bir şey bire bir benzer değil ki)...hem niye benzetmek istenir???benzemesin havada yerde oynar fiziğinde uçumunda mı bu kuş BİTİRİN İŞTE BURDA.

yani bir ırktan beklenen performans özelliklerini uçum özelliklerini tüğ v b bir ton özelliğini ES GEÇECEĞİZ VE BAKICAZ Kİ ALTINDAN HEP AYNI YAVRU GELSİN Oynarcıları Bursa,da bir araya gelmesi. 89498 yok böle bişi kuş kendine benzer yavruyu veriyor OLABİLİR AMA OYNAR ÖZELLİKLERİNİ SERGİLEMİYORSA NEDİR BU REZALET DEĞİLMİDİR ŞİMDİ BU KUŞLAR BURSA OYNAR ADI ALTINDA MI STANDARTLAŞTIRILMIŞ yapmayın....kuş oynar renginde ama oynar değil özellikleri yok onun altından gelen aynı yavrusu için mi ona itimat edeceğim hadi CANIM ORDAN...yoksa bursa kuşunu bursalılardan BENCE öğrenememiş bir standart heyetini mi dinleyeceğim bu heyet bursadan değilse ne işi var yahu bunların bu kuşla dememek elde değil hem bilmyosun hem altından gelen yavruya göre stadart arıyorsun KLONLAMA YAPALIM O ZAMAN HEPSİ AYNI OLSN ama oynardan uzak bir benzerlik komik olmayalım...

50 yıldır aynı kuşları koruyan üreten usta dediğiniz isimlerin kuşlarını yanyana getirelim hangilerinin kuşları bir birine benziyor ve NELERİ BENZİYOR fiziğimi alnımı kafasımı tüğümü?Bir bakıma Metin beyin somut olarak soramadığı kısım bence bu ancak yinede bu benzemezliğin ben önemli olmadığını esas önemin DOĞRU FİZİKTE VE KALIPTA OLMASI ESAS ALINMASI GEREKEN KISIMDIR DÜŞÜNCESİNDEYİM.

Bizim kuşlarımızın fizikleri oynar denilebilecek fizikte olsun ama simayen veya bire bir tüğ dizaynı olarak benzemesin BİRE BİR BENZEYEMEZ ZATEN...

Fiziği esas almalıyız ve oynar özelliklerini hangi fiziğin sergilediğinin peşinde gitmeliyiz inancındayım...

(fizik esas oynar gibi oynar fiziğinde , sima değişken kabul görür olmalıdır)....yanlış bir fiziği oynar özelliklerini her alanda yansıtmayan bir kuş aynı yavruyu veriyor diye beslemek ona inanmak onun özelliklerini bilmememizden kaynaklanuyor....özelikleri bilinse kimse beslemez yada bile bile hala böyle davranmak işlerine geliyor...

keyifli günler...
boncuk619
boncuk619

30/5/2010, 9:04 pm
Hüseyin senin böyle bir konuya kayitsiz kalamayacagini biliyordum.Sana yazdiklarindan dolayi cok tesekkür ediyorum.Yazdiklarini büyük bir zevk ile okudum,Bursa oynar icin böyle güzel,saygili ve saldiri olmadan yazilan yazilar beni cok mutlu ediyor.Herseyden önemlisi karsindakine alayci bir tavir takinmamissin.Seni gercekten tebrik ediyorum.Az önce Bahri bey ile telefonda konustum,böyle güzel bir mevzu acildi,seninde adin ve kuslarin bu bölümde,istersen oku dedim ve kendisi yarin okuyacagini söyledi.Ayriyetten kendisinden cok rica ettim,eger ikna edebilirsem Bahri beyde bu konu hakkinda yazi yazacak.
Hüseyin Bahri bey 2007 senesinde türkiyeye Ahmet efeoglu ve bir alman arkadasi ile gidiyor.kus almak icin Bursaya ugramislar ve bursa yetistiricilerinin gittigi bir kahveye gitmisler.Bahri bey niyetini aciklamis ve birkac tane kus almak istedigini söylemis ve bir cok arkadas kahveye kuslar getirmisler fakat kuslari Bahri bey begenmemis.O sirada kahvenin bir kösesinde oturan yasli bir bey,ne cesit bir kus ariyorsunuz, resimleri varsa görmek isterim demis.Bahri beyde yaninda getirdigi resimleri bu beyfendiye göstermis,resimleri gören bey(hayret bu kuslardan hala varmi,bu kuslar eskiden cok vardi ama artik yok,belki afyon ve kütahya da ancak köylerde bulabilirsiniz demis.Bahri beyin kuslari Rahmetli CEMAL beyin damarindan.CEMAL bey bir cift yavru vermis ve bahri beyde o kuslari bu güne kadar tasimis ama tas,tas üstüne koyarak,yani gelistirerek.Eger bahri bey kendisi yazarsa onun kaleminden zaten hepsini aciklayacaktir.Eger bir gün gercekten oynarin standarti yazilirsa,nasil yazilacak diye cok merak ediyorum.Bursa kusunun fizigi ve performansi tabiki rengi yazilacak fakat kostüm olarak nasil olursa olsun denilecek herhalde.Ben senin oynar anlayisini böyle yorumluyorum.Havada oynar gibi olsun,fizigi oynara benzesin rengide oynar gibi olsun ama kostüm olarak nasil olursa olsun.Yasmakli,cicili bicili,sürmeli vs olsun.Iste benim kafam bunu almiyor.Ben bu güne kadar bursa oynar üzerine bir cok sitelerde yazi okudum.Yetistirici arkadaslarin birbirlerine kuslari hakkinda nasil yakistirmalar yaptiklarina bizzat sahit oldum.Bundan cok önceleri Bursa ve inegöl cevresinde gercekten cok güzel oynarlar varmis fakat maddi durumlar yüzünden malesef bu güzelim bursalari satmislar.Simdilerde ise insanlar bir arayis icine girmisler.Iste ben bunun icindirki saf bursa bulmak cok zor diyorum.Benim icin saf bursa nin altindan da ayni kendi gibi yavrulari gelmeli diyorum.Mesela kara kanat akkuyruk,yasmakli vs.bu renkteki kuslardan ayni renkleri tasiyan gelmeli yani yavrularin kostümleri ayni olmali diye düsünüyorum,Hüseyin Tgyb de Bahri beyin yazdirdigi standartin türkce cevirisi var.Bu standarti nasil buldugunu bilmek istiyorum,eger okuduysan bana düsüncelerini yazarsan sevinirim.Sana tekrar tesekkür ediyorum(her satiri saygi kokan yazilarin icin ve diyorumki ISTE BU!!!).
Eger kus beslemeseydin,baska bir ugrasi kendine bulsaydin(ticari amacli) tahmin ediyorum,simdiye kadar coktan zengin olmustun yani köseyi cabuk dönerdin,kuslar icin cok zaman harciyorsun,cok meraklisin ve kafan cok calisiyor.HEP BÖYLE KAL....
TÜM TÜRKIYE YE SELAM. Hoscakal....