AMAC KUSUN COK TAKLA ATMASIMI YOKSA PERFORMANSIMI?
+14
Forum Admin
dadaş25
kuşçu mamyy
axaraylı_68
carlos
BaRbArOs
BlackJack
eric
baddal555
Hasan OLGUN
asigenc019
tolga40
kenan500
volkanu
18 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- volkanu
Ad Soyad : volkan urge
Doğum Tarihi : 02/03/78
Forum Kayıt : 09/02/09
AMAC KUSUN COK TAKLA ATMASIMI YOKSA PERFORMANSIMI?
11/5/2009, 7:34 am
ARKADASLAR ARANIZA KATILDIM KATILALI VE İZLEDİĞİM VİDEOLARDA MİNARE BOYU GİDEN MAVİ DİŞİ ANK KUSUN DISINDA KUS GÖREMEDİM BİRİSİ YAZMIS 30 TAKLA NEYE YARAR O TAKLAYI KUS FİSEKLERKEN YAPSA TAMAM AMA KUS OLDUGU YERDE DÖNÜYO VEYA Bİ COK SEHİRDEN KONMUS VİDEOLAR KUSLARIN CIKIMI 5İLA 10 METRE VE Bİ COĞUDA COK GÜZEL FELAN DEMİŞ ARKADASLAR NE KENDMİMİZİ NE BASKAINI KANDIRMAYALIM KIRMADANDA KARSIDAKINE SÖYLEYELİM BU KUSLAR Bİ COK YERDE COCUK KUSU HA ŞİMDİ SEN KOY DİYENLER CIKCAK BEN KUSCULUĞU BIRAKTIĞIM İÇİN KUS YOK ELİMDE AMA MERAK HALA VAR APARTMANDA OTURDUGUMUZ İÇİN BAKAMIYORUZ BİDE RESİMDEN BAKMAYLA KUS ANLASILMAZ SAYGILAR
- kenan500
Ad Soyad : kenan basariri
Forum Kayıt : 12/11/08
Geri: AMAC KUSUN COK TAKLA ATMASIMI YOKSA PERFORMANSIMI?
11/5/2009, 8:26 am
performansı önemli oyun kuuşnda herzman tabiki..
11/5/2009, 11:52 am
bak ne güzel yazmışın (sen koy diyenler çıkacak) bi laf vardır bekara avrat boşamak kolay diye seninkide o hesap kuşun yok kuş tarifi yapıyon tamam iyi kuş uzun çeker araları açarak takla atar uzaktan sıkar tura çıkar taban ,baş vurur bunları hepimiz biliyoruz .bu tarife uyan kuşda herkezde yok arkadaşım o yüzden kimisi kuşların resimlerinden video yapmış onu koymuş benim çektiğim 30 taklalı inen kuş kuyruksuz o hareketi yapıyor sen oynayan kuşun kuyruğunu çek ne yapacak bi izle ondan sonra buraya yaz kuştan anlıyorsan o kuşu satmasaydım sana kuş izlettirirdim şurda satılmış bi kuş için konuşmak istemem bu yüzden konuyu kapatırsan iyi olur.minare boyu izlediğin kuşunda bi çok arkadaş yazmış zaten altı boş ve hedefe oynamadığını senin kuş anlayışın bu olsa gerek
11/5/2009, 11:54 am
- volkanu
12/5/2009, 6:44 am
BAK KARDEŞİM BENİM KİMSENİN KUSUNA KARA SÜRDÜĞÜM YOK BENİM İZLEDİĞİM KUSLARIN YANINDA BUNLAR COCUK KUSU SADECE HERKETE YOK DEDİĞİN KUSLARA 2000 LİRA VERSEN Bİ CİFT ADAM GİBİ ALIRSIN EN AZINDAN ELİNDEKİNİN KUS OLDUGUNU BİLİRSİN ADAM GİBİ GELİR ADAM GİBİ OYNAR HE ANKARADAKI KUSA GELİNCE KARDES O KUSUN ZEVKİ YETER BENN ZEVKCİSİYİM PARACISI DEİL BENİ DOYURSUN O BANA YETER DE ARTAR
- asigenc019
Ad Soyad : ahmet erdem
Doğum Tarihi : 11/04/85
Forum Kayıt : 22/04/08
12/5/2009, 8:14 am
GUZELİM ULKEMDE MILYONLARCA AC YATAN VARKEN 475 TL ASKERİ ÜCRET VARKEN SEN KALKIP İKİ KUŞA ZEVK ICIN 2.000 TL VERDIM DERSEN KUFREDERLER ADAMA KARDEŞ. BIZIM ELIMIZDEKILER KUS YETERLI EMEGI DEGERI VERIRSEN EGER AMACIN ILLA PARA DEGILSE SEVDIGIN ICIN BESLIYORSAN ONLARDA SANA YETER ARTAR..
SAYGILAR...
SAYGILAR...
- Hasan OLGUN
Ad Soyad : Hasan Olgun
Doğum Tarihi : 24/01/73
Forum Kayıt : 05/01/09
12/5/2009, 9:31 am
Yahu bu biraz da begeni meselesi. Herkese göre degısır ölçütler.
Örnegin sıtede goruyorum bazı kuş cinsleri var bikaç milyar dıyolar. İnanın bana bedava verseler ne alırım ne beslerim.
Benim begendiklerim başta Şebap ve taklacı.
Taklacılarda da yeni moda bu olmuş kuş havaya fişekleyecek bikaç takla atacak, sonra iner gibi yapıp tekrar havalanacak vs bu eylemi defalarca gercekleştirecek. Bunu yaparsa iyi kuş, yapmazssa kötü. iyi de kime göre? neye göre?
bana göre de taklacı dedıgın takır takır saydırmalı. İster catıdan yere ınerken, ister havada ucarken.
Herkese göre değişir. Sonucta ticaret yapmıyoruz. Bu bir zevk meselesi.
Örnegin sıtede goruyorum bazı kuş cinsleri var bikaç milyar dıyolar. İnanın bana bedava verseler ne alırım ne beslerim.
Benim begendiklerim başta Şebap ve taklacı.
Taklacılarda da yeni moda bu olmuş kuş havaya fişekleyecek bikaç takla atacak, sonra iner gibi yapıp tekrar havalanacak vs bu eylemi defalarca gercekleştirecek. Bunu yaparsa iyi kuş, yapmazssa kötü. iyi de kime göre? neye göre?
bana göre de taklacı dedıgın takır takır saydırmalı. İster catıdan yere ınerken, ister havada ucarken.
Herkese göre değişir. Sonucta ticaret yapmıyoruz. Bu bir zevk meselesi.
12/5/2009, 1:55 pm
sen altı boş rasgele oynayan kuşu beğeniyorsan ben sana 2000 tl verme gidelim kamanda ihaleye 50 tl sürüsüylen alayım ha illa 2000 tl var adam gibi kuş almak istiyorsan parayı cebine koy gel sana 1 çift yavru vereyim anası babası belli kardeşleri izlenmiş damardan götür uçur izle
- baddal555
Ad Soyad : ufuk varlı
Doğum Tarihi : 22/11/92
Forum Kayıt : 11/03/09
12/5/2009, 6:36 pm
ben bugün kızılsinekliyi bir uçurdum takldan catıya inemdedi en az 50 vurdu dahada gelmedi
- MisafirMisafir
12/5/2009, 8:50 pm
ya sız adam gıbı kuşa 2 mılyar paramı verıyosunuz yazıklar olsun sorsak hepını en az 10 yıldır kuş beslıyorsunuzdur galiba hiç birinizin dostu çok yazık unutmayın ıyı kuş parayla değil dostla olur tırnağı boklu bı kuşa 2 mılyar para verene yazıklar olsun
- volkanu
14/5/2009, 12:54 pm
canım kardeşim kandırmayın kendinizi ii kus parayla değil dostla olurmus bunlar ac avuntusu nerde dostla oluyomus bir iki kişiden kus geldi die hemen dostlamı oluyomus bırakın bunları bu bir iki 2000 ytl senin o izlediğim kuslara vermeyi bırak tolga göstermem bile turkiyede isim yapmıs kuslara üstelik hazır kus alırım.efe kardeşim kus oyun kriterleri belirlemişler iner gibi yapacak yukarı cekcek işte cok yaparsa ii die bu turkiyede ucum kriteri yani buyuk ucum festivalleri yapılıyo en buyugude ankara orda ucan kusların özelliği olmalı mesela 3 metre veya daha alcaga gelen kus makbul uzun gitmesi taklaları inerken dönerek perdahlı inmesi felan bunları kus sever arkadaslarımız belirliyo ama herkesin kendi zevki var sen kafana göre besle kardeşim en ii kus sevdiğin kustur ister takla yapsın ister yapmasın .
- MisafirMisafir
14/5/2009, 1:15 pm
aç avuntusu derken banamı dedın ??
ben elımdekı ıyı kuşları hep dostlarımdan aldım para verıpte aldığım kuşlardan bır hayır göremedım demek kı senın etrafın tuccar dolu sen bol bol para bayılmaya devam et
ben elımdekı ıyı kuşları hep dostlarımdan aldım para verıpte aldığım kuşlardan bır hayır göremedım demek kı senın etrafın tuccar dolu sen bol bol para bayılmaya devam et
- volkanu
15/5/2009, 12:45 pm
bak aslan ben senin yasın kadar kusculuk yaptım kimse ii kusu kimse vermez cok dostum var kusada cok para vermedim ama sunu asla unutma nette tanıdıgın insanda dost olmaz bu bır iki dost dediğin bir veya iki kişidir cok dostu olan kişi bence bi gariptir herkese mavi boncuk dagıtmak gibi elindeki kusları resimde gördüm cogu sıra kusu gibi ucur koy video yu görelim madem o kadar iii
- MisafirMisafir
15/5/2009, 4:56 pm
sen ılk önce konuşma tarzına dıkkat et ondan sora cumle kur...
benım yaşım kadar kuşçuluk yapmışsın ama bır şey öğrenememişsin kımse kımseye ıyı kuş vermez demişsin '' KİŞİ KENDINDEN BİLİR İŞİ '' ...
nette tanıdığım çok sağlam dostkarım var ve aramızda kuşun lafıda olmaz
dostlarımda bende merakçıyız kuşçu değil...
benım kuşum bana yeter kımseye ızletmek gibi bır mecburıyetım yok ...
ve sen hıç bır zaman kuş satan bı ınsandan o adamın en ıyı kuşunu alamazsın ıstediğin kadarda para dök yıne alamazsın çünki o ıyı kuşun kendınde olmasını ister sen de kendını kandırırsın mılyarlar verdım aldım en ıyısı bende dıye unutma elde ıyısı bıtmez
sende enanıyet tavan yapmış ben daha cvp vermıcem sana konu kapansın...
benım yaşım kadar kuşçuluk yapmışsın ama bır şey öğrenememişsin kımse kımseye ıyı kuş vermez demişsin '' KİŞİ KENDINDEN BİLİR İŞİ '' ...
nette tanıdığım çok sağlam dostkarım var ve aramızda kuşun lafıda olmaz
dostlarımda bende merakçıyız kuşçu değil...
benım kuşum bana yeter kımseye ızletmek gibi bır mecburıyetım yok ...
ve sen hıç bır zaman kuş satan bı ınsandan o adamın en ıyı kuşunu alamazsın ıstediğin kadarda para dök yıne alamazsın çünki o ıyı kuşun kendınde olmasını ister sen de kendını kandırırsın mılyarlar verdım aldım en ıyısı bende dıye unutma elde ıyısı bıtmez
sende enanıyet tavan yapmış ben daha cvp vermıcem sana konu kapansın...
- volkanu
18/5/2009, 8:03 am
bence cok gördüm senin gibileri ben ellerindeki cocuk kuslarını kus sanarak ömür gecirdiler senin kus dediklerini ben mahalledeki bebelere verdim hodri meydan deyincede senin gibi kuyrugu kıstırdılar her neyse bencede uzatmanın manası yok sen dostlarında bende bildiğim yoldan devam edem saygılar
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
19/5/2009, 4:56 am
bende kanadada gurbette kus besleyen biri olarak derimki
arkadaslar turkiyede yasiyosunuz kusun kralida babasida mevcut elinizde her yerde bulabilirsiniz.bakin kardesim turkiyede 1 haftada 2 tane kus,arap ve nuhudi yakaladi ve kardesim kus da beslemiyor tesadufen yakaliyor. ikiside cok guzel oyunlu kuslar ve kuslardan biri yola atmis kendini digeride komsu catiya
ikiside ac susuz halsiz dusunun o halde taklalar atarak kendilerini atiyolar yere. demem o ki
kusa para vermeyin sokak kus dolu alin arkadasinizdan en degersiz kuslari bedava bile verirler.sonra her hafta indirirsiniz kus. yavru sokulme zamani hafta sonlari ortalik kus kayniyo istanbulda.iclerinde cok super kuslar cikabiliyo.kusa para vermeyin yazik gunah.
arkadaslar turkiyede yasiyosunuz kusun kralida babasida mevcut elinizde her yerde bulabilirsiniz.bakin kardesim turkiyede 1 haftada 2 tane kus,arap ve nuhudi yakaladi ve kardesim kus da beslemiyor tesadufen yakaliyor. ikiside cok guzel oyunlu kuslar ve kuslardan biri yola atmis kendini digeride komsu catiya
ikiside ac susuz halsiz dusunun o halde taklalar atarak kendilerini atiyolar yere. demem o ki
kusa para vermeyin sokak kus dolu alin arkadasinizdan en degersiz kuslari bedava bile verirler.sonra her hafta indirirsiniz kus. yavru sokulme zamani hafta sonlari ortalik kus kayniyo istanbulda.iclerinde cok super kuslar cikabiliyo.kusa para vermeyin yazik gunah.
- MisafirMisafir
19/5/2009, 5:44 am
bu dedıklerın olmıcak şeyler bız neden başkasının emeklerını çalalım adam o kadar emek vermış kım bılır ana babayı nerden bulmuş getırmış zarzor yavru almış o yavruları uçurmaya başlıcak bızde adamın emeklerını çalıcaz bu buyuk terbıyesızlık olur
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
27/5/2009, 9:59 pm
ben calin demiyorum sin hic kacak kus indirmedinmi hayatinda her gun kacak kus olur turkiyede heryerde.sahibi bellisiz nerden bulcanda sahibine vercen ha biride gelip dese benim kusum nasil anlican.o yuzden inen kus verilmez bence gercekten emin degilsen sahibinden.yoksa gidin calin demiyorum.kacak kus indirmenin zevki hic biseyde yok
- MisafirMisafir
28/5/2009, 5:42 am
ben hiç bı zevk almıyorum kaçak ındırmekten.gelsede yuvama yuvama yabancı kuşu sokmam işin tıcaretınıde yapmıyorum yanı benım işime yaramaz kım çekerse çeksın
- BlackJack
Ad Soyad : Fatih Korkmaz
Forum Kayıt : 10/12/08
21/8/2009, 7:24 pm
aaa emrah olurmu hiç bunun zevki burda tıpkı vahşi amazonda avlanmak gibi müthiş bi adrenalin.kuşu kümesede kapatıp bide cigara yaktınmu oooh değme keyfine.sahibide arasın dursun kuşunu nerde diye
- BaRbArOs
Forum Kayıt : 04/11/08
27/8/2009, 8:33 am
Abicim şu açmış olduğunuz konu bile çok saçma...Kuşun takla atması demek zaten performansı demektir....Böyle saçma konular açıyorsunuz, sonra da burda herkes birbirini çekiştiriyo, lütfen böyle konuların açılmasına izin verme ADMİN abicim.....!!!!!!!!
- carlos
Ad Soyad : Akın Yaman
Doğum Tarihi : 14/01/85
Forum Kayıt : 03/08/09
27/8/2009, 10:52 am
barbaros daha senin öğreneceğin çok şey var demekki burdan bu sonuca ulaşıyoruz.
- BaRbArOs
27/8/2009, 12:21 pm
Abicim ne öğrenmesi ne alaka... Takla atması demek, zaten kuşun performansı demektir... Ben daha neyi öğrencekmişim...Ben herşeyi biliyorum abicim, sen hiç kafanı yormaa...
- carlos
Ad Soyad : Akın Yaman
Doğum Tarihi : 14/01/85
Forum Kayıt : 03/08/09
27/8/2009, 1:57 pm
terbiyesizleşme doğru konuş benle herşeyi biliyormuş ne biliyon sen ukalalığa luzum yok takla atan iki kuş bulmuşsun oynuyor sanıyon seyrediyon onları sonrada ben herşeyi biliyorum.devam et ilerde ne demek istediğimi elbet anlarsın sen
- BaRbArOs
27/8/2009, 5:24 pm
Anlıcak bişey yok.. Ben taklacı bakmıyorummm. Ben posta bakıyorum....Ne demek istediğin de sende kalsın.. Senin bilgine ihtiyacım yok.....
- axaraylı_68
Ad Soyad : RAMAZAN
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 10/08/09
30/8/2009, 11:13 pm
Tartışacak birbirinizi kıracak bir konu yok ortada beyler sakin biraz arkadaşın birisi 2000 lira verecen adam gibi kuş besleyecen demiş parası olan alır kardeşim 1 gecede masa aleminde neler harcanıyor ülkemizde kuşa verilmiş çokmu diyosunuz? herksin fikrine saygı duyulmalı tabiki büyük rakam herkes milyarlar verip kuş alacakda değil kimi kuşçuya araba anahtarını versen yine kuşunu vermez bundaki zevk değer başkadır her kuşçunun kümesindeki kuş kendisi için paha biçilmez değeri vardır bu işi ticaret olarak değil zevk merak olarak yapanları kastediyorum,ben olsam 2000 lira veripde almam bir kuş ama alanada enayi demem herkesin parasının efendisi kendisidir kimse ahkam hesap kesemez bu saçma konulara girmektense yararlı bilgiler tecrübeler paylaşılabilir ..
Konu başlığına gelince çok takla atan kuş olarak neyi kastedmiş arkadaş havada düz oynayan kuşun taklasımı ?yoksa sefere gelen kuşun fişek esnasında yaptığı taklamı? bir çok taklacı çeşidi var havacı,damcı vs... bunun adını koyması gerekti!!!.. sorarken yeterince açıklama yapamamış konu bu yüzden sarkmış!!! .
eğer havadaki atılan taklayla performansı (kalite verim) ayrı görüyorsa, hataya düşülür sonuçta takla (oyun) performans (yine oyun)
kuşun havadaki taklasını sadece sayan bir kuşçuya rastlamadım ben.
çok takla atması veya az takla atması =kuşun performansıdır
SAYGILAR...
Konu başlığına gelince çok takla atan kuş olarak neyi kastedmiş arkadaş havada düz oynayan kuşun taklasımı ?yoksa sefere gelen kuşun fişek esnasında yaptığı taklamı? bir çok taklacı çeşidi var havacı,damcı vs... bunun adını koyması gerekti!!!.. sorarken yeterince açıklama yapamamış konu bu yüzden sarkmış!!! .
eğer havadaki atılan taklayla performansı (kalite verim) ayrı görüyorsa, hataya düşülür sonuçta takla (oyun) performans (yine oyun)
kuşun havadaki taklasını sadece sayan bir kuşçuya rastlamadım ben.
çok takla atması veya az takla atması =kuşun performansıdır
SAYGILAR...
- kuşçu mamyy
Ad Soyad : MuhammeT AKKAYA
Doğum Tarihi : 22/12/91
Forum Kayıt : 08/05/09
1/9/2009, 12:19 am
parayla kuş mu alınır yukarda hesabı sorulacak ama kendinizi kuşların yerine koyun....
- dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09
1/9/2009, 8:28 am
Ben Emrah kardeşime sonuna kadar katılıyorum.Bu iş dostla dostlarla guzel.Elbettekı herkesın zevkı farklıdır ama oyun kuşunun bellı brıterlerı vardır.Bunları yapmıyorsa ıster ınerken ıster kalkarken veya havada onlarca takla atsın makbul değildir.Eğer bu krıterlere göre oyun kuşu beslemıyorsak neden taklacı beslıyoruz kı.Gelelım boş atan kuşa.
İstersenız 3 minare oyun yapsın gelıp boş atıyorsa o kuşa 2000 tl değil 50 tl bıle vermez bu işin erbabı.Verende uçurmak için değil belkı altından boş atmayan yavru düşürürüm düşüncesıyle alır uöurmaz damızlık yapar.Illada kuş göstermek için vıdeo koymaya gerek yok.Benım kuşalrım bana göre Türkıyenın en ıyı kuşlarıdır:çünkü benı tatmın edıyor oyun olarak benı doyuruyorlar bu yeterlı herhalde.
İstersenız 3 minare oyun yapsın gelıp boş atıyorsa o kuşa 2000 tl değil 50 tl bıle vermez bu işin erbabı.Verende uçurmak için değil belkı altından boş atmayan yavru düşürürüm düşüncesıyle alır uöurmaz damızlık yapar.Illada kuş göstermek için vıdeo koymaya gerek yok.Benım kuşalrım bana göre Türkıyenın en ıyı kuşlarıdır:çünkü benı tatmın edıyor oyun olarak benı doyuruyorlar bu yeterlı herhalde.
1/9/2009, 9:49 am
eric demiş ki:ben calin demiyorum sin hic kacak kus indirmedinmi hayatinda her gun kacak kus olur turkiyede heryerde.sahibi bellisiz nerden bulcanda sahibine vercen ha biride gelip dese benim kusum nasil anlican.o yuzden inen kus verilmez bence gercekten emin degilsen sahibinden.yoksa gidin calin demiyorum.kacak kus indirmenin zevki hic biseyde yok
havadan gelecek kuşada umut baglanmaz yanlış düşünüyorsunuz neslini bilmeden takip etmeden gelsin havadan olmaz yanlış
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
2/9/2009, 9:05 am
sayun kuşçu arkadaşlar her kes kuşhakın da yorum yapabilir fakat gerçeğini bulun ve örenin gerçeği nasıl dersen şöyle söyliyeyim taklacıyı uçurursun her 15 yada 10 dakika arayla uçurduğun evin atrafıda uçar ve karşıdan bango gibi sıkar inecek dersi fakat tabam taklasını vurur ve fişeğe çıkar ve son taklasını atar ve gider herseferide böyle yaparsa güzel mardin taklacı böyle olur sevgi ve saygılar tüm kuşçu arkadaşlara kerim ikiz ist
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2