ASLI VARSA TÜRKİYEDE BUNDAN NAMLI KUŞ OLAMAZ
+33
ERGUN
guvercinci1
gursel
bora özmen
fatih_27su
sadık bayar
kerimikiz1953
DELIYUREK41
huseyin23
Kuscu-Murat
ZaferNL
kral_damcı
ümit23
qüclü2008
sefaaa
PigeonStar
gecityok
dadaş25
altan keskin
omeryener26
tugay50
Sakallı Sadık
chema
buazza
aladag6
kenan500
moridant
HACI MEHMET OĞUZ
başar
bayram kavaklı
seyyah_64
musamamoste
ONUR_KARAMAN
37 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- Misafir1Misafir
ASLI VARSA TÜRKİYEDE BUNDAN NAMLI KUŞ OLAMAZ
14/6/2009, 12:59 pm
Araba fiyatına güvercin
11.09.2007 16:16:58
Nevşehir'de kuş besleyicisi Mustafa Demirayak'ın sahibi olduğu ve Türkiye'nin en uzun takla atan güvercini olan 'Kral Taklacı' isimli güvercine biçilen değer 25 bin YTL.
Nevşehir'de kaynak atölyesi sahibi olan ve uzun yıllardır güvercin besleyen Mustafa Demirayak, sahibi olduğu Taklacı Güvercinler serisinden Gökmardin Öntepeli cinsi güvercinin 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini söyledi. Normal bir takla güvercinin yuvasının bulunduğu damdan ancak 30-40 metre yükselerek 7-8 takla atabildiğini belirten Mustafa Demirayak, 'Kral Taklacı' adını verdiği güvercini için sürekli olarak teklifler aldığını kaydetti. Güvercini için kendisinin 25 bin YTL talep ettiğini ifade eden Demirayak, "Güvercin merakı çok ayrı bir zevk. Kendim 7 yaşımdan beri güvercin besliyorum ve şu anda 20 güvercinim var. Böylesine güzel takla atabilen bir güvercin çok zor yetişir. Zaten ben de 33 yılda ilk kez böyle bir güvercine sahip oldum. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanından güvercinimi izlemek için geliyorlar ve satmamı istiyorlar. Son olarak 20 bin YTL önerdiler ancak satmadım" dedi.
Şu anda Türkiye'nin en uzun takla atan güvercinine sahip olduğunu ve bu kuşun anne ve babasının da kendisinde olduğunu ifade eden Mustafa Demirayak, Kral Taklacı'nın anne babası için ise 100 bin YTL üzerinde bir fiyat talep edeceğini açıkladı. Demirayak, "Güvercinlerimi iş yerimde besliyorum ve işlerimden arta kalan tüm zamanımı bunlarla geçiriyorum. Bunlara harcadığım zaman ve paranın yanında benim talep ettiğim ücret oldukça normal. Aslında benim için bunlar bu fiyatlardan daha değerli" diye konuştu.
11.09.2007 16:16:58
Nevşehir'de kuş besleyicisi Mustafa Demirayak'ın sahibi olduğu ve Türkiye'nin en uzun takla atan güvercini olan 'Kral Taklacı' isimli güvercine biçilen değer 25 bin YTL.
Nevşehir'de kaynak atölyesi sahibi olan ve uzun yıllardır güvercin besleyen Mustafa Demirayak, sahibi olduğu Taklacı Güvercinler serisinden Gökmardin Öntepeli cinsi güvercinin 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini söyledi. Normal bir takla güvercinin yuvasının bulunduğu damdan ancak 30-40 metre yükselerek 7-8 takla atabildiğini belirten Mustafa Demirayak, 'Kral Taklacı' adını verdiği güvercini için sürekli olarak teklifler aldığını kaydetti. Güvercini için kendisinin 25 bin YTL talep ettiğini ifade eden Demirayak, "Güvercin merakı çok ayrı bir zevk. Kendim 7 yaşımdan beri güvercin besliyorum ve şu anda 20 güvercinim var. Böylesine güzel takla atabilen bir güvercin çok zor yetişir. Zaten ben de 33 yılda ilk kez böyle bir güvercine sahip oldum. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanından güvercinimi izlemek için geliyorlar ve satmamı istiyorlar. Son olarak 20 bin YTL önerdiler ancak satmadım" dedi.
Şu anda Türkiye'nin en uzun takla atan güvercinine sahip olduğunu ve bu kuşun anne ve babasının da kendisinde olduğunu ifade eden Mustafa Demirayak, Kral Taklacı'nın anne babası için ise 100 bin YTL üzerinde bir fiyat talep edeceğini açıkladı. Demirayak, "Güvercinlerimi iş yerimde besliyorum ve işlerimden arta kalan tüm zamanımı bunlarla geçiriyorum. Bunlara harcadığım zaman ve paranın yanında benim talep ettiğim ücret oldukça normal. Aslında benim için bunlar bu fiyatlardan daha değerli" diye konuştu.
- ONUR_KARAMAN
Ad Soyad : ONUR ÜNÜVAR
Doğum Tarihi : 16/07/82
Forum Kayıt : 20/10/08
Geri: ASLI VARSA TÜRKİYEDE BUNDAN NAMLI KUŞ OLAMAZ
17/6/2009, 2:33 pm
kus guzeldır hostur uzunda oynuyordur allah nazarlardan saklasın ama yapmayın 250 metre nasıl havalansın motor taksanız gıtmez abartmayalım lutfen 50 60 takla atsa o kadar uzun oynamaya dayanamaz kac bas oynuyormus 1 basmı yarı yolda ölür o kus ya metre hesabını bılmıyoruz yada sayı saymayı lutfen abartmayalım
- MisafirMisafir
17/6/2009, 2:58 pm
bi sitede gördum paylaştım benle bı alakası yok
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
22/6/2009, 10:34 am
arkadaşlar mardinli usta bir besliyici Süleyman abiyle konuştum bunun mümkün olamıyacağını söylüyor varsa bunu iddia eden buyrum numaram dediteli şu: 05368742777
- MisafirMisafir
22/6/2009, 10:38 am
ustaya sormaya gerek yoktu bunun mumkun olmıcanı kuşun sahıbı bıle bılıyodur ama neden bu tarz şeyler yapıyorlar bende anlamış değilim
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
22/6/2009, 12:06 pm
darkpigeon demiş ki:ustaya sormaya gerek yoktu bunun mumkun olmıcanı kuşun sahıbı bıle bılıyodur ama neden bu tarz şeyler yapıyorlar bende anlamış değilim
KARDEŞ BENCE BU TÜR ADAMLAR KENDİ, EKOLARINI TATMİN ETMEYE ÇALIŞIYOR
- MisafirMisafir
22/6/2009, 12:11 pm
:D valla bu egodan üstün bşi olsa gerek beşikteki bebek güler bunun dediğine
- seyyah_64
Ad Soyad : seyyah
Forum Kayıt : 15/04/09
29/6/2009, 5:36 pm
senın bahsettıgın metre 5 mınare boyu ınsallah oyledır ama daha hala kus o metreyı nasıl dolduruyor yınede allah kuslarına can peklıgı versın
- bayram kavaklı
Ad Soyad : bayram kavaklı
Doğum Tarihi : 07/04/80
Forum Kayıt : 02/03/09
4/7/2009, 4:37 pm
250 mtre 50 60 takla 1 saat boyunca uçtuunun toplamıdır abartmayalı saygılar
- başar
Ad Soyad : tahsin başar
Doğum Tarihi : 06/11/87
Forum Kayıt : 09/07/09
15/7/2009, 9:43 pm
250 m demek vay bee hayvanda ne cıger varmiş adam retbull ıcırıyor galıba :D 100 m 150 m dese hadı neyse bıde bunun taklaları var hadı onuda gectım o kusa 20,000tl verseler bır kaynak ustası ıcın bulunmaz bır fırsat o parayı kac sene calişsa cıkartamaz bence baya abartılmış bır şeyy acaba o fıyatı hırsızlar duyunca ne yapmıştır
- HACI MEHMET OĞUZ
Ad Soyad : HACI MEHMET OĞUZ
Doğum Tarihi : 10/01/66
Forum Kayıt : 28/05/09
21/7/2009, 12:55 pm
türkiye genel oyun kuşu yarışmasına gir aralığın sonuna kadar günü var o zaman kuşun ne olduğu ortaya çıkar [babayiğit-özkan acar-enginbulut]
- moridant
Doğum Tarihi : 11/03/70
Forum Kayıt : 24/07/09
24/7/2009, 5:48 pm
arkadaşlar gözden kaçırdığınız bir ayrıntı var adam sadece kuşun 25o metreye kadar 50 60 takla attığını söylemiş yani yapılan oyun veya sefere gelme ve tekrarından bahsetmiyor muhtemelen kuş zerde arasıra zere yeni giren kuşun buluta doğru (bizim buraların tabiri ile)takla atarak hiç taklayı bırakmadan yaptığı bir zer taklasıdır nadirde olsa böyle zer yapan hayvanlardan biri olabilir dikkat edersek sefer özellikleri yok tartışılcak konu değil bence saygılar
- MisafirMisafir
24/7/2009, 5:55 pm
morıdant isim belırtmemışsin o yuzden ısmınle hitap edemıyorum kusura bakma
yazının başını dıkkatlı okumamışsınız dıkkat ettıysenız başta ''UZUN YILLARDIR GUVERCIN BESLIYEN '' diyor, uzun yıllardır guvercın beslıyen bır ınsan kuşun nasıl oyun yapması gerektığını bılmezmı ?? mutlaka bılır gerçektende tartışılacak bır konu değil ben foruma renk gelsın dıye böle bır konu açtım saygılarımla
yazının başını dıkkatlı okumamışsınız dıkkat ettıysenız başta ''UZUN YILLARDIR GUVERCIN BESLIYEN '' diyor, uzun yıllardır guvercın beslıyen bır ınsan kuşun nasıl oyun yapması gerektığını bılmezmı ?? mutlaka bılır gerçektende tartışılacak bır konu değil ben foruma renk gelsın dıye böle bır konu açtım saygılarımla
- kenan500
Ad Soyad : kenan basariri
Forum Kayıt : 12/11/08
6/8/2009, 7:29 am
ben nevsehirliyim ben izlemedim izleyenler bayağı bi uzağa kaçmış adıda 250 metrede kalmış diyorlar tabi 250 metre kolay mı öyle gitmesi zaten 1 seferde o şekilde yapmış uzun kaçmış..sanmıyor öteki oyunlarının o şekilde kaçtığını..her oynattıığ kuş öyle olsaydı coktan ismi namlanır nevsehirde herkese rest ceekrdi ama henüz öyle bir şey yok
- aladag6
Ad Soyad : ömer ekici
Doğum Tarihi : 09/05/80
Forum Kayıt : 19/06/09
7/8/2009, 11:54 am
kesınlıkle olamaz.80m.dese neyse imkansız
- MisafirMisafir
7/8/2009, 12:42 pm
olması mumkun değilde aslında bunu haber yapanlarda hata ben desem bugun aya çıkıyo dıye kuş adamlar gelır 2 dakka sora :D
- buazza
Ad Soyad : OLCAY PANGAL
Doğum Tarihi : 01/01/87
Forum Kayıt : 26/04/09
7/8/2009, 12:49 pm
pekı bu kadar yukseklerde ucan bır kus atmaca vb. canlılara nasıl yem olmamayı basarıooo
- MisafirMisafir
7/8/2009, 1:07 pm
abı yalan yalan yalan yok böle bi kuş asparagas haber işte
10/8/2009, 7:47 am
arkadaşalar bu zaten gazete küpürü gibi geliyor oyuzden böyle şeyler sadece yazılır aslı yok tur bir kuş asla o mesafeyi cıkaramaz boş koyun gitsin ..saygılar ha şoyle olmuştur baş cıkarmak değildirde takla vura vura cıkmıştır perdah alır gibi baş değildir
10/8/2009, 11:12 am
Ama helal olsun arkadaşlar bakın uçurmasada aklından geçirdiğini bile anlatmış olsa tüm Türkiyenin kuşcuları onu konuşuyor.Bu olay şuna benziyor bir deli kuyuya taş atmış kırk deli çıkaramamış.:) .Göz kararı 100 150 metre 15-20 takla ile sefer yapan kuş görmeme rağmen o kuyuya bende baktım.Herkezden çok özür dilerim.
- tugay50
Ad Soyad : tugay toktaş;memiş Toktaş
Doğum Tarihi : 30/07/93
Forum Kayıt : 13/02/09
12/9/2009, 9:51 am
arkdaşlar bende nevşehirde oturuyorum ve önce duyunca inanmadım herkez doğru diyo burda ama hiç gidip görmedim
- omeryener26
Ad Soyad : Ömer YENER
Doğum Tarihi : 01/11/76
Forum Kayıt : 17/07/08
22/9/2009, 7:12 am
Benimde tanıdığım büyük bir abimiz var yıllarını oyun kuşana vermiş bir isim ayrıcı kuşu uçurmayı ve oynatmayı iyi bilen birisi bu yazıyı okuduktan sonra onunla konuşma imkanım oldu vede aynen şöyle söyledi ; 6-7 takla atsın taban vede tavan taklası olsun takla aralarıda 5-6 m olsun o kuş muhteşemdir yani kuşun azami gideceği 30 m nadiren bu rakamın üstüne çıkabilir vede bu oyunu sürekli olarak yapabiliyorsa ve her uçumda 15 - 20 sefer oynuyorsa bu kuş her yerde hatrı sayılır bir kuş olur dedi ayrıca şunu ekledi yavru için geçerli değil yavruya kusmuş büyük kuş için geçerli gençlikte her kuş oynar mühim olanı bu oyunun yarısını yavruya kustuktan sonra devam ettireni iyidir dedi
28/12/2009, 12:28 am
0 ını fazla koymus gazeteci 25 metre 250 olmus normaldir
- dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09
28/12/2009, 7:44 am
altan keskin demiş ki:0 ını fazla koymus gazeteci 25 metre 250 olmus normaldir
- MisafirMisafir
28/12/2009, 7:47 am
medyanın abartması
- MisafirMisafir
28/12/2009, 5:18 pm
Havaya bakıpta kusun oldugu yer 250 metre diyecek bi insanda yok zaten.acaba kim ölçmüş o mesafeyi :
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
28/12/2009, 6:28 pm
bnecede gazetecinin abartmasıdır yoksa nevsehili kardesimiz yazmış işde olsa duyulur istanbul koca sehir öyle bişey olsa bir ucundan bir ucuna duymayan kalmazdı ...... ABARTTTTIIIII....
- MisafirMisafir
26/1/2010, 7:44 pm
BEN KUŞTAN ANLIYORSAM O ELİNDE TUTTUĞU KUŞ GÜZEL OYNAR ARKADAŞLAR. O KUŞ SİVAS KUŞU. DEDİM YA 30 SENE ÖNCE ALMIŞLARDI BENDEN. KAPORTACI OLMASI LAZIM. AMA TAKTIĞI MOTORU HALA GÖREMEDİM...
- PigeonStar
Ad Soyad : Davut GÜÇLÜ
Forum Kayıt : 15/01/10
6/2/2010, 9:02 pm
sacmalık,ticari kaygıyla olusturulmus bi palavra.olmaz oyle kus.olsa vıdeosu olur.baskaca yolu yok.cek vıdeosunu kardesım gorelım o zaman.goreyım sana da 25 ı vermezsem...hadi oradan...biz ne kuslar besledık gorduk,demek ki bise gormemısız daha :)))
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2