OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ? 411k

Join the forum, it's quick and easy

OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kralguvercin
kralguvercin
Ad Soyad : hakan yılmaz
Doğum Tarihi : 09/04/88
Forum Kayıt : 04/06/09
http://www.kralguvercin.info

OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ? Empty OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ?

21/9/2009, 9:56 pm
merhaba arkdaşlar.öncelikle herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.Şunu merak ediyorum.Bi arkadaş anlattı ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyorum.Çatıda bi arkadaşı, biraz yüksek birşey koymuş.kuş sadece buraya oynuyor.bunu çatının başka köşesine koyduğunda buraya oynuyor.Bunu yapan arkadaşlar varmı?çok güzel birşey diye düşünüyorum.Veyahut nasıl hedefe oynamasını sağlayabilirim kuşlarımın?yorumlarınızı esirgemeyin.ilgi alaka için teşekkürler.
kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ? Empty Geri: OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ?

22/9/2009, 8:33 am
merhaba taklacılar tek hedefli veya cok hedefli olabilir bu genetik yapılarına baglıdır ancak yemlemeyi acık alanda yaparsak kuş yem yedigi yere calışır.
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ? Empty Geri: OYUN KUŞUNUN HEDEFE OYNAMASINI NASIL SAĞLARIZ?

22/9/2009, 9:42 am
Merhaba arkdaşım.Şimdi öcelikle arkadaşın demişki ne dedise öle bişi yok..Şimdi oyun kuşlarında tabii ki hedefine(kümesine) en yakın oynıyan ve bu oyununu en güzel bi şekilde gösteren iyi birkuştur.oyun kuşlarında hedef meselesi sadece sağlam bir kana bakar..Demek istediim sen ne yaparsan yap ne kadar eğitirsen eğit kuşta yoksa bazı özellikler istediğin olmaz...Kuşu açık alanda(tarla yada geniş terasta)beslediinde kuş kümesini rahat göreceğinden kuş için ve kuşçu için kolay yoldur.burada demek istedğimde bu şekilde oynıyan kuşların da tam bir hedefçi iyi olduğu söylenemez..Çünki etrafı açıktır ve atacağı yerde bellidir...Sen nasıl bir yerde kuş besliyon kuşların da ne özellikler var bilmiyom ama
iyi bir hedef kuşu kendini mahalle araların da gösteren kuştur. Senin yapacağın şey kuşlarını nerde besliyosan fazla ürkütmeden uçmaya hazır hale geldiklerin de uçurmaktan çok kuşlarını kümes etrafında gezdirmek tir ..Fazla uçurup kuşlarını sağa sola alıştırma derim...Burada bi de kuşlarını uçurduğun zaman fazla tok olmasınlar tok olmasıda kuşların hem uçmalarını engeller hemde başka yere attığında orada uzun süreli yatmalarını ve tembelleşmelerini sağlar..Son olarakta gene hepsi kan meselesidir diyorum..saygılar..
kralguvercin
kralguvercin

22/9/2009, 4:46 pm
hüseyin abicim.bende tekirdağ saraylıyım.sana şunu söyleyebilirim.elimde güzel özellikte kuşlarım var.benim uçurduğum yer 3katlı evin üstü ve çatım olduğu gibi düz.kuşlarım benim çatıya oynuyor.hep yemlediğim yere.fakat benim aklımdan şöyle bir şey geçiyor.dediğim gibi arkadaşım anlattı.kuş sadece bi hedefe oynuyor.çatıda nereye koyarsan koy hedefi kuş oraya çekiyor.buna nasıl alıştırabilirim demek istedim.yoksa kuşlarım çatıya çekmesine çekiyor.benim amacım birazda show amaçlı birazda merak.:))
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

25/9/2009, 12:26 pm
Hakan merhaba kardeş öcelikle selamlar..Anladığım kadarı ile yerin den ve kuşların dan hoşnut görünüyonsun.Ama o merak ettiğin konu bence olacak iş değil uzun bi kuşçuluk zamanı içinde öle bişi dumadım görmedim...DD..saygılar
kralguvercin
kralguvercin

26/9/2009, 6:25 pm
doğrudur hüseyin abicim.haklı olabilirsin fakat arkadaşımında doğru söylediğine eminim.:) kuşlarımdan hoşnutum fakat. sadece show düşünsene sadece bi yere çekiyor.ondan sonra yerini değiştiriyorsun kuş orda görevini yapıyor :) hoş olur yani :))
Anonymous
Misafir
Misafir

26/12/2009, 5:29 pm
Arkadaşım senin istediğin her kuş için olmayabilir ama bazı sakin uçus tarzına sahip kuslar vardır.yakın girer sakın ucar bu tip kusların varsa aç bırakarak deneyebilirsin.yada eş döneminde altındaki kuslar durdugu yerden ayrılmamak sartıyla senın ıstedıgını yapabılır...
Anonymous
Misafir
Misafir

26/1/2010, 7:38 pm
bende yıllardır denediğim stili anlatayım. Tek katlı evimin damında kümeslerim. Kuşun geleceği yöne bağlı olarak damın üstüne yeşil fosforlu boya ile çizdiğim çapı iki metre olan bir daire yaptım. Dairenin içide beyaz boyalı. kuşlarımı yıllardır sadece oarada yemlerim. Uçurduğum her kuşu ordan uçururum. Kuşlarımın hemen hemen hepside o daireye inerler. Ve o dairede sefere çıkarlar. Ben kuşlardan memnunum. Bazen seyretmeye gelen arkadaşlar. Helikopter pisti gibi valla helal olsun nerden akıl ettin derler. deneyin kaybedecek bişey yok sonunda...
şeref
şeref
Ad Soyad : şeref
Forum Kayıt : 03/11/08

27/1/2010, 2:36 pm
Benimde fikrim aynı kuşların hedefe oynamaları çok büyük oranda kan la alakalı , soyunun seceresinin gereği ne ise kuş iyi kötü onu sergiliyor .. Elbette ki uçurma koşulları, açlık tokluk , çatı kümesi ,açık alan olması , yada teras olmasının , kuşun antreman alışkanılığı , yavrulu ,mamalı olması veya kızma olması yada eşsiz olması , gibi gibi bazı konular bunu dolaylı da olda etkiler, eğitim vs bunlar bana göre ikincil koşullardır asıl olmaz ise , Olmazsa olmaz ; kuşun huyu suyu soyu dur ..
Soyunun huyunun gereğini yapar, biz göbeğimizi bile yırtsak ötesi az biraz teselli için lakırtı sanırım ..
Bir örnek vereyim acizane , Bundan 3 yıl önce yer değşikliği yapmam gerekti kuşlarımı memlekete taşıdım kümee koydum yavruları bir iki gün sonra ağır ağır alıştırmak için uçurdum çabucak alıştılar ekelride makasladım , çünki kalktıklarında inmeleri zor olacak, en azından benim bir süreda ha kuşla oyalanacak vaktim yoktu ..
Neyse kanadını hafif cibaladığım bir şekeri dişim kalktı rüzgarın da tesiri ile kendini kurtardı ..
Bu arada bu kuş bir süre yeni kümesinin önünde dolaştı yerden sağı solu az çok gördü..
Bir de kusuru var kanat patlatıyor .. Yani çok makbül bir kuş değil anlayacağınız ..
Güzelliği ise şu bu kuş kalktığı yere iniyor az çok uzağına bazen ..
Kuş uçunca korktum tabi nede olsa farklı bir yerde ilk defa kalktı ve tam olarak sökük, kuş yol yorgunu , uzun süre hava görmedi, yavru yumurta dan uçurmadım vs , ancak hayvan Diyarbakırda ne ise aynısı gibi uçtu beş on dakka içinde güzergahı gezdi fazla açılmadan, kümesin yerini yukarıdan gördü ve aynı şekilde kümese kalktığı yere seferlere başladı , üç beş sefer rastgele noktalardan, daha sonra hep aynı istikametten , oyununu oynadı 45 50 dakka uçup kalktığı nokta ya indi , kırkyıldır buradan uçurulmuş gibi ..
Tabi yine kanatları leş gibi patlamış olarak .. Ha bu benim kuşuma has özel bir durum değil, bu genel bir şey ,yani olması gereken bir durum ..
Şunu söylemeye çalışıyorum , kuşun içinde olacak gerisi bizler için teselli .. selamlarŞEREF
Ali ŞEN
Ali ŞEN
Ad Soyad : Ali ŞEN
Doğum Tarihi : 12/07/87
Forum Kayıt : 26/02/10

28/2/2010, 2:23 am
ben bir video izlemiştim adam kümesin biraz ilerisinde 1 m2 kadar bir tahta zemin yapmış, kuşu sopa ile oraya doğru sürüyor, tam üstüne geldiğinde sopayla zemindeki tahtaya hafifçe vurarak kuşu ordan havalandırıyor ve uzun uçuş fişeklemeler sonrasında kuş inerken o tahtanın üzerine iniyordu,başka yerlerde kümes kapısının tam önüne yada kümesin içine girip taban taklası atanda gördüm
saygılarımla