MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL 411k

Join the forum, it's quick and easy

MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL

+33
karadayı
alper bosna
PerfoTakla
sadık bayar
ahmetkara
bekir79
pigeon_29
serdar kaya
tansu
gursel
guvercin07
kırıkkaleli metin
küçükkuşçu
Dr. Sedat
kuşcu_ahmet
fuatbc
sinodino
osmandurik
dogan_36
gecityok
emreert
yukselis
altan keskin
dadaş25
eric
Forum Admin
akıncı
Sipikopat
yavuzaslan
emre_yüzügüldü
moridant
tolga40
yunus81
37 posters
yunus81
yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09

MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL Empty MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL

9/11/2009, 6:37 pm

Merhaba arkadaşlar;

Kendi yavrumuz olan ve yavruya kusturduktan sonra şu anda uçurduğumuz dişi mavinin videoları. Başka videoları da var sitede. Umarım beğenirsiniz.
Selamlar.

Şenol
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL Empty Geri: MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL

9/11/2009, 7:15 pm
maşalalh Allah tüğünce yavru nasip etsin kuş güzel usta kümeside güzel düşünmüşün böyle bi yer her kuşçuya lazım
Anonymous
Misafir
Misafir

MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL Empty Geri: MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL

10/11/2009, 7:04 am
MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL 386631 MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL 22563
moridant
moridant
Doğum Tarihi : 11/03/70
Forum Kayıt : 24/07/09

MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL Empty slm

10/11/2009, 8:45 pm
hocam kuşun iniş videosu varsa MAVİ DİŞİ (EKE) ŞENOL TURAN İSTANBUL 4245286173
emre_yüzügüldü
emre_yüzügüldü
Ad Soyad : A_N_K_A_R_A_L_I
Forum Kayıt : 11/01/09

10/11/2009, 10:55 pm
Hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum seyisliginiz mükemmel. Ben nadir bir sekilde performans kusu hakkinda mesaj yaziyorum ve bu videodaki kus da seyisde tebrikleri hak ediyor bence. Kusu güle güle ucurup besleyin. Saygilarimla

Hastaliksiz ve saglikli günler dilerim

BA$KENTLI
yavuzaslan
yavuzaslan
Ad Soyad : yavuz kılıçaslan
Forum Kayıt : 31/10/08

11/11/2009, 6:16 am
hocam kuşta atış olayı varmı sanki ben göremedim videoda pek bellide olmuyor ama bu haliyle yok gibi ama diğer fişek uzaması v.s iyi kuş
Anonymous
Misafir
Misafir

11/11/2009, 6:30 am
kuş kaç sefer çıkarıyor
yunus81
yunus81

11/11/2009, 9:47 am
yavuzaslan demiş ki:hocam kuşta atış olayı varmı sanki ben göremedim videoda pek bellide olmuyor ama bu haliyle yok gibi ama diğer fişek uzaması v.s iyi kuş

Merhaba;

Atış derken tam olarak anlayamadım. Başka bir ifadesi varsa eğer belki anlayabilirim. Ya da atışın ne demek olduğunu açıklarsanız o zaman cevap verebilirim belki. Aklıma atış derken bir şeyler geliyr ama tam olarak anlayamadım. Kusura bakmayın.

Kuş şu anda yaklaşık 90-120 dakika arası uçuyor. Ve 12-14 sefer yapıyor. Yavruluğunda 2,5 saati geçiyordu. 7-9 dakikada bir geliyor fişek almak için. Oldukça açık uçuyor, geziyor. En az 1 metre çoğunlukla da 1,5- 2 metreye kadar alçalıyor fişeğe başlayacağı zaman.
Biz Gebze'de uçuruyoruz. Müsait olanlar varsa gelip izleyebilirler.
Selamlar.

Şenol
Sipikopat
Sipikopat
Ad Soyad : Halil ÖNER
Doğum Tarihi : 14/09/85
Forum Kayıt : 26/10/09
http://www.rugzo.com

11/11/2009, 10:02 am
İzledım Videoları Masallah Guzel Ama O Baktıgınız yer Nasıl Bıryer Anlıyamadım Tarlanın ortası Gibi.
yavuzaslan
yavuzaslan

11/11/2009, 11:23 am
hocam atış derken kuş fişeğe gelirken uzaktan kanatlarını kapatacak hiç kanat çırpmadan kanatlar kısık vaziyette gelip fişeğe çıkmasına kadar olan zamandır
yunus81
yunus81

11/11/2009, 1:33 pm
Sipikopat demiş ki:İzledım Videoları Masallah Guzel Ama O Baktıgınız yer Nasıl Bıryer Anlıyamadım Tarlanın ortası Gibi.

Merhaba;

Biz kuşlarımızı yerde uçurmayı seviyoruz. Bu nedenle o tarla gibi olan yere kuşları salma ile getiriyoruz, geçici bir çadır kuruyoruz ve o çadırın içinden çıkarıp uçuruyoruz. Yani biraz zor ama keyifli oluyor. Çatıda uçurmayı sevmeyenler için iyi bir yöntem.

Atışlarıyla ilgili de çok iyi değil diyebilirim. Yani "kanatlarını tamamen kapatıyor ve daha da açmıyor" şeklinde değil gelmesi. Uzaklardan, yüksekteyken oldukça iyi kapatıyor sonra gelmeye yakın bir yerde kanatlarını açıyor, sonra tekrar kapatıyor. Ama gelmesi fena değil yine de.
Benim daha çok önemsediğim şey şuydu: Bu kuş yavruyken % 100 taban taklalı fişeğe başlıyordu, şimdi %20-30 tabanla başlıyor. Neden tabanı bıraktı bunu düşünüyorum. Hayırlısı bakalım.
Yorumlar için teşekkürler.
Selamlar.

Şenol
yavuzaslan
yavuzaslan

11/11/2009, 2:09 pm
hocam taban taklalı kuşalrdada her fişekte taban taklalı olmaz tüm fişekte taban takla yapan kuş var diyenede inanma
kuşun asıl içindeki şimdiki zamnı yavruyken yaptığı oyunu oyun olarak saymamalaı asıl ekeyken yavruya kustukdan sonra kuş içindekini gösterir ama sizin kuş videoda izlediğim kadarı ile çok kuşum var diyenden daha iyi bir kuş her kapıda olmayan bir kuş güle güle besleyin
yunus81
yunus81

11/11/2009, 6:03 pm
yavuzaslan demiş ki:hocam taban taklalı kuşalrdada her fişekte taban taklalı olmaz tüm fişekte taban takla yapan kuş var diyenede inanma
kuşun asıl içindeki şimdiki zamnı yavruyken yaptığı oyunu oyun olarak saymamalaı asıl ekeyken yavruya kustukdan sonra kuş içindekini gösterir ama sizin kuş videoda izlediğim kadarı ile çok kuşum var diyenden daha iyi bir kuş her kapıda olmayan bir kuş güle güle besleyin

Teşekkürler katkılarınız için.
Ben de kesinlikle yavruya baktıktan sonraki oyunu önemsiyorum. Bu kuşu zaten bu yüzden beğeniyorum.
yavuzaslan
yavuzaslan

12/11/2009, 6:31 am
emrah bey bu konuda bilimsel bir çalışma yok ama taban taklasını her zaman yapmaz ben 25 yıllık kuşculuk hayatımda daha görmedim benim kuşlardan ziyade çok kuşcu arkadaşalrımdada görmedim çoğu kuşcu arkadaşlarımda benimle aynı fikirde olduğu kanatindeyim bu formda çıksın bir Allahın kulu desinki benim her fişekte taban taklayla giden kuşum var desin diyen olursada büyük ihtimalle ya taban takla nedir onu bilmiyodur yada atıyodur
yunus81
yunus81

15/11/2009, 6:55 pm
Merhaba Arkadaşlar;

Kuşu bugün uçurduk. 1 saat 50 dakika uçtu ve 18 sefer yaptı. Es geçmeleri artık olmuyor. Kuşu izlemek isteyen arkadaşlar izleyebilirler.
Selamlar.

Şenol
akıncı
akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08

18/11/2009, 6:43 pm
Maşallah allahım nazardan saklasın hayvan görevini güzelcene yerine getiriyor inşallah altında kendi gibi yavrular alırısnız Rabbim hayırlısıyla beslemeyi ve uçurmayı nasip etsin...
yunus81
yunus81

19/11/2009, 7:22 am
Merhaba;

Yorumunuz için teşekkürler. Bu kuşu dün İzmit yarışı için uçurduk. Daha önceki performanslarına göre biraz kötüydü ama yine de 1.liğe yerleşti.
Selamlar.

Şenol
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

18/12/2009, 4:15 pm
iyi kuş besliyorsunuz tebrikler
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

19/12/2009, 6:37 am
yavuzaslan demiş ki:hocam taban taklalı kuşalrdada her fişekte taban taklalı olmaz tüm fişekte taban takla yapan kuş var diyenede inanma

valla her seferinde taban taklasi atan kus bende gormedim o kadar video izledim yok valla hic. benim kuslardada yok.
dadaş25
dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09

19/12/2009, 8:32 am
Hocam emeğinize sağlık.Kuş çok guzel bır hayvan.Taban taklası dışında bır eksıği olduğunu düşünmuyorum.Allahım tuyunce hayrını göstersın...
yunus81
yunus81

19/12/2009, 8:18 pm
dadaş25 demiş ki:Hocam emeğinize sağlık.Kuş çok guzel bır hayvan.Taban taklası dışında bır eksıği olduğunu düşünmuyorum.Allahım tuyunce hayrını göstersın...

Merhaba;

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben aslen Erzurum'luyum. İspir'liyim. Erzurum'da yaşadığınızı görünce sevindim. Sanıyorum Erzurum'da çok iyi kuşlar var. Ama fırsatım olmadı memleketimin kuşçularıyla tanışmak. Aslında geçen yıl gelmiştim. Ama kısa bir süre kalabildim ancak.
İnşallah önümüzdeki yıl nasip olursa gelmeyi düşünüyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar.

Şenol
dadaş25
dadaş25

21/12/2009, 8:47 am
Esselamün Aleykum:

Hocam sizle tanışmak banada mutluluk verır.Iyı kuşlar var dıyebılırım.En azından bızlerı tatmın edıyor.Bu taraflara ayağınız uğradığında beklerım.Yerınız guzel bu nasıp olursa bırde bızım kuşlardan deneyın belkı beğenırsınız...
yunus81
yunus81

21/12/2009, 3:07 pm
Aleykümselam

Bir dönem daha önceden Erzurum'da ün yapmış beyazlar olduğunu duymuştum, onları aradım. Ama o kuşlara ulaşmak çok zor sanıyorum. Elazığ'da birinde olduğunu duymuştum ama bilmiyorum onlardan mı? Belki de daha iyi kuşlar vardır Erzurum'da. Siz daha iyi bilirsiniz. İnşallah seneye fırsat bulabilirsem gelmeyi düşünüyorum.
Selamlar.

Şenol
dadaş25
dadaş25

1/1/2010, 12:27 pm
yunus81 demiş ki:Aleykümselam

Bir dönem daha önceden Erzurum'da ün yapmış beyazlar olduğunu duymuştum, onları aradım. Ama o kuşlara ulaşmak çok zor sanıyorum. Elazığ'da birinde olduğunu duymuştum ama bilmiyorum onlardan mı? Belki de daha iyi kuşlar vardır Erzurum'da. Siz daha iyi bilirsiniz. İnşallah seneye fırsat bulabilirsem gelmeyi düşünüyorum.
Selamlar.

Şenol

Hocam o koca beyazları ıyorsunuz.Onlardan elazığda olduğunu bende duydum ama emın olun onlar kadar ıyı kuşlar var burada.belkı eskısı kadar çoğunlukta değil ama yınede ıyı kuşlar ıyı damarlar mevcut.Her zaman beklerız....
altan keskin
altan keskin
Ad Soyad : altan keskin
Doğum Tarihi : 06/05/72
Forum Kayıt : 23/12/09
http://site.mynet.com/sessiz_sahil344/supertaklaci/index.htm

1/1/2010, 7:30 pm
bahsettiginiz beyazlar çavuş soyudur istanbulda sayılı kişilerde var mustafa bey sizin avtardaki resimdeki kuşda çavuş soyudur saygılar belirgin bikaç özeligi olur saygılar .... senol kardeşim sizede iyi ucurmalar şahinsiz güzel seyirler dilerim çayır ovada sivaslı nejmetin abimiz var belki tanırsınız eski kancılardandır kendisi saygılar
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

1/1/2010, 7:35 pm
yunus81 demiş ki:Aleykümselam

Selamlar.

Şenol

o beyazlardan sanırım adanadan hüseyin şaşmaz ve izmirde dadaş yaşarda bulunuyor
dadaş25
dadaş25

1/1/2010, 10:46 pm
altan keskin demiş ki:bahsettiginiz beyazlar çavuş soyudur istanbulda sayılı kişilerde var mustafa bey sizin avtardaki resimdeki kuşda çavuş soyudur saygılar belirgin bikaç özeligi olur saygılar .... senol kardeşim sizede iyi ucurmalar şahinsiz güzel seyirler dilerim çayır ovada sivaslı nejmetin abimiz var belki tanırsınız eski kancılardandır kendisi saygılar

Altan hocam bende kı bu beyazlar 16 yıllık bır damar.Beyazdan çıkma değildir ama soyunda o koca beyazlar vardır doğru.Arasıra beyaz atıyorlar ama beyaz yanına gelmez....
altan keskin
altan keskin

2/1/2010, 1:40 pm
benim avtarımdaki erkekde çavuştur 18 yasında öldü annesi beyaz öz çavuştur rahmetli habilden geçme babası çavuş kırıgıdır yürüken ayaklarını gögsüne vururdu çok asilbir kustur 8 sene kendini seyrettirmiştir bu kandan olanlar cicibaş verir kafasında beyaz tüy olur dededen armagan king
altan keskin
altan keskin

2/1/2010, 1:43 pm
cicibaş öz mavi
yukselis
yukselis
Ad Soyad : ÜMİT AKBULUT / ADEM HASTÜRK
Doğum Tarihi : 23/01/82
Forum Kayıt : 17/04/09

3/1/2010, 12:44 pm
MAŞALLAH GÜZEL KUŞ HAYRINI GÖR USTA
Similar topics