BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. 411k

Join the forum, it's quick and easy

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

+21
DELIYUREK41
kuscu47
refik34
serseri5050
eric
Mardinci
zahirbaba
zirvede
Muhammed36
huseyin38
GAZİLİ
erman
Sakallı Sadık
kerimikiz1953
gecityok
esatdogan
volkanx
HUSEYINUSTA
zfree
Hasan OLGUN
Forum Admin
25 posters
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. Empty BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

13/12/2009, 3:28 pm
hiç konmadan sizce bir taklacı kuş kaç saat havada kalabilir

En son Forum Admin tarafından 14/12/2009, 10:32 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Hasan OLGUN
Hasan OLGUN
Ad Soyad : Hasan Olgun
Doğum Tarihi : 24/01/73
Forum Kayıt : 05/01/09

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. Empty Geri: BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

13/12/2009, 3:57 pm
Benimkilerin 2, 2.5 saat kalabildigini biliyorum. Mutlaka daha fazlası da vardır.
Anonymous
Misafir
Misafir

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. Empty Geri: BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

14/12/2009, 8:53 am
sekiz dokuz saat uçan taklacı gördüm ama uçuştan başka bişi yok oyun yok çok seyrek yapar oda dişinizin kovuğunu doldurmaz damcı olamaz normal bir kuşu ciğerlendirip her gelişinde poşet sallarsanız ya kaybolacak yada saatlik bir kuş olacaktır
zfree
zfree
Ad Soyad : Zafer Egeli
Doğum Tarihi : 17/10/80
Forum Kayıt : 11/06/09

14/12/2009, 6:16 pm
4,6 saat arası üstelik çok da güzel oynuyor o kuşu uçuruyolar burada
HUSEYINUSTA
HUSEYINUSTA
Ad Soyad : Hüseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

15/12/2009, 9:25 am
İyi bir seferli oyun kuşu 8 saat 10 ve hatta 12 saat havada kalabilir...Saygılar.
Forum Admin
Forum Admin

15/12/2009, 9:55 am
HUSEYINUSTA demiş ki:İyi bir seferli oyun kuşu 8 saat 10 ve hatta 12 saat havada kalabilir...Saygılar.

evet yaklaşık 10 saat kalan kuş izledim çok şaşırdım vede bunu 1-2 kez yapmıyor devamlı sabah erkenden sal akşama hava karanlıgına kadar ucuyur ve bazen gecede gelmiyor ertesi sabah öylen yada gene akşama düşüyor
volkanx
volkanx
Ad Soyad : volkan özdemir
Forum Kayıt : 03/12/09

15/12/2009, 10:43 am
1998-2001 yıllarında 2 tane mavi erkek uçuruyordum 12 saat uçarlardı yarım saatte 1 dama gelir 5-6 sefer yapar tekrar yükseğe çıkarlardı seferleride çok güzeldi ama nasip işte ikiside atmaca kurbanı oldu.......
Anonymous
Misafir
Misafir

15/12/2009, 10:54 am
bu kadar uzun saat havada kalan taklacı kuşların sefer araları uzar yanı sefere geç gelırler
esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08

15/12/2009, 12:47 pm
benim boz akkuyruk vardı sabah 8 de atardım akşam geç saatlere kadar uçardı.yere inemezdi sağa sola düşüyodu.hiç oyuna girmezdi.bi arkadaş hediye vermişti kardeşiyle beraber geri verdim.önemli olan uçması değil uçup performansınıda yapması yoksa yabanide uçuyor.
Anonymous
Misafir
Misafir

15/12/2009, 12:54 pm
esat bey çok doğru söledınız takla atmadıktan sora uçsa ne olur tiplerde akşama kadar uçuyor
HUSEYINUSTA
HUSEYINUSTA

15/12/2009, 6:06 pm
volkanx demiş ki:1998-2001 yıllarında 2 tane mavi erkek uçuruyordum 12 saat uçarlardı yarım saatte 1 dama gelir 5-6 sefer yapar tekrar yükseğe çıkarlardı seferleride çok güzeldi ama nasip işte ikiside atmaca kurbanı oldu.......

yazık olmuş kuşlara keşke soyları takip edebilsedi...İyi kuşların ömrü az olur.
gecityok
gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08

16/12/2009, 12:47 am
94 95 yıllarında sivaslı kemal abimiz vardı istanbul maltepe gülsuyunda belki abartdığımı zacıcanız ama gözlerimle şahit oldum ben bu kuşun uçuşuna kuşun soyu sivas alibabadan rüstem amacanındır oğlu sınıf arkadasımdı kuşları yeni getimiş bana dedi gel tanış babamla giddim bi arap bi çakmaklı çakmaklı erkek kuşlar makaslı 6 7 ay uçamıyolar normalde uçurmicak aradan zaman gecerdi çakmaklı kanat dizerdi yavaş yavaş ayağını bir keserdi (sivas alibabada uçmuş burda değil uçmaya değil yavruya getirimiş kuşlar) onca zaman uçmamış o kuş burada destan yazardı saatlerce tek uçardı 8.9. 10 saat uçardı ve biz o kuşu sadece 2 kez izledik :) oda 6 ayda bir yakalanınca makaslanırdı en az 30 sefer yapardı ve abartısız 19 20 takla ve miraye cekerdi o minareye çekerken her kez ağzı açık o kuşu izlerdi kuş minareye inerdi bazen gövdeye yapışır hala kanat çırpardı tutunamazya manyakdı anlatmaya dilim varmıyo :) daha iyisini görmedim .böyle bir kuşun erkekdi ve erkek yavrusu elime geçdi düşünsenize ben uçurdum ve o zamn çocuk yaşdayım ne mi oldu tabiki 4 5 saat yaparken tam sökülmeden çaldılar benden maviydi bir gün damda kalmışdı sabah kümese bakdım benim gargalar duruyor allahalla hayır ola dedim kilit kırık kuşlar duruyo mavi damda 5 katlı binanın dibindeki bahçeye inememiş :) zavallı neyse şüpelendim elektrik verdim mavi inince kümese bi gün elek vermeyi unutdum çaldılar mavişi mi ve çalan adam 2 yıl sonra bana geldi dediki sen maviyi nerden aldın bende neden dedim adam bana ne dese iyi ben o mavi için adamın tuvaletine kadar bakdım sende olduğunu bilmiyordum dedi ve kuşu götürüp kemal abiye satmış izmite büyük paraya izmitde sivaslı kemali tanıyan kuşcu var ise çakmaklı ve arap ölmüşdür tek soy mavi erkek dişi dumandır ve duyduğum kadarıyla soy hala kemal abideymiş yani benim uçurduğum mavi kemal abiye gönderilmiş çucuğuz o zamn ne anlarız kuşun iyisinden zaten eş vurduğum kuşda :) pacoz bişiydi ofof nede o eski kuşlar çalan adam zaten kemal abiyi bıkdırmışdı o çalardı kemal abi satın alırdı o arapla çakmaklıyı çalandan benden de çalıp tekrar kemal abiye satmışlar zaten teşkolar bide ah çekim bari ah gogo mavim ahhah
kerimikiz1953
kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08

16/12/2009, 2:38 pm
bence kuşun fazla uçması öneli değil az ve öz uçsun oyununu tam yapsın kerim ikiz ist
gecityok
gecityok

16/12/2009, 3:38 pm
kerim ozamn fazla taklada atmasın ne gerek var bi taban bi bağla yeter iki turda bi fişek falan onlar anca kuşcunun gözüne hitap eder sefer zamanlaması olan kuş çok ucar yarış puanlama listesini oku anlarsın 7 8 9 6 dakika arası sefere gelmeyen kuş daha iyi puan alır 9 dakida sefere gelen kuşda 1 2 saatde puan toplayamaz ha ben seyirlik uçuruyom dersen o zamn haklısın çok uçan kuş adamı rehin alır tam performans zamanı kupaya uçar yatar
Anonymous
Misafir
Misafir

16/12/2009, 3:47 pm
çok uçan kuşu kupaya sokamazsın 10 saat uçan kuşu sok bakalım kupaya hakem heyetı alır başını gıder BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. 634977988
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

16/12/2009, 5:04 pm
Bırak hakem heyetini ben kendi kuşumu beklemem yarım saatte sefere gelecek akşama kadar uçacak benim gözümde beş para etmez Emrah 7-8 dk da sefere gelecek 2-2,5 saati dolduracak kuş odur bence diğerri oyun kuşu değildir bence.
gecityok
gecityok

16/12/2009, 6:51 pm
siz galiba anlamıyonuz 1 2 dakkada gelmez 9 8 dakikada gelir ilk uçuş 25 dakka kanat ısıtır diyorum bir saate 5 6 sefer yapsa 6 7 saatde 30 35 arası sefer yapar gezer uzakdan kapatır bu mumkunmu değil yoksa siz kuşmu izlemediniz bol keseden yazıyonuz ben yarış tüzüklerinin değişmiş halinide gördüm demekki kuş yok kafalarına göre düzenliyolar 7 9 dakika gezmeyen kuş kuralda var ise gezeni geçemez bu sürede gezen de uçar kardeşim görmediyseniz bişey diyemem
Forum Admin
Forum Admin

16/12/2009, 9:50 pm
bir kuşun 10 saat uçmasıda bence artı bir özelliktir (dayanıklılık) çabuk düşmeyen kuş benim gözümde iyidir her türlüde damızlıgı olur bence
Anonymous
Misafir
Misafir

17/12/2009, 6:35 am
erkan abı sen benıde yanlış anlamışsın sadık abımıde benım demek ıstedığım 10 saat uçan kuş senın anlattığın kuş gibi 8-9 dakıkada bır sefere gelmez uzatır sefer aralarını 20-30 dakıkada bır gelır dahada uzatabılır.admın kuş 10 saat uçmuş ama uçmuş sadece oyun fılan yok neye yarar bu kuş ???sadık abının dediği gibi 2-2,5 saat uçsun ama görevını yapsın görevını yapmadıktan sonra o hayvanın bır değeri kalmaz senın dediğin gıbı damızlıkta yapılmaz o 2,5 saat uçan bu surede görevını yapan hayvan senın dediğin 10 saat uçan kuşa bedeldır ondanda daha dayanıklıdır sen damızlık seçimını böyle yapıyosan vah halıne
HUSEYINUSTA
HUSEYINUSTA

17/12/2009, 7:31 pm
Forum Admin demiş ki:
HUSEYINUSTA demiş ki:İyi bir seferli oyun kuşu 8 saat 10 ve hatta 12 saat havada kalabilir...Saygılar.

evet yaklaşık 10 saat kalan kuş izledim çok şaşırdım vede bunu 1-2 kez yapmıyor devamlı sabah erkenden sal akşama hava karanlıgına kadar ucuyur ve bazen gecede gelmiyor ertesi sabah öylen yada gene akşama düşüyor

Sayın Admin arkadaşim senin bu yazın bana taaa 1975 senelerinde beslemiş olduğum Gökalamı hatırlattı...Evet kuş yaz kış demeden hergün 10 12 saat sallardı ve nizami oyunu ile uçar pek nadir başka damlara inerdi oda hava kararmasından sonra.. çok lambalar yakarak indirmeğe çalışırdık...Bu tip kuşlar var ise bana göre iyinin iyisi olanı odur...2 saatlik te kuşlar var tabiki gayet güzel oyun sergileye bilir.Ama ne varki 8 saat ve üstü uçabilen kuşlar zaten 2 saatlik kuşun yaptının 3 5 mislini yapar..yani bundan kimsenin şüphesi olmasın...illa da 10 saat uçan birkuş boş taklasız sefersiz oyunsuz uçacak diye bir kural yok...yani 1 kuş 5 tane 2 saatlik iyi kuşun yaptını yapabilir...Sözünü ettiğim GÖKALA 10 seneye yakın da uçuşunu bozmadan 4-5 sene bende istanbul alibeyköyde 4-5 sene ye yakın istabul tophane amerikan pazarının orda uçmuştur...Bu kuşun sayesinde arkadaşlığımızda hala süren bir dostluğa dönüşmüştür...bütün arkadaşlarıma saygılar.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

17/12/2009, 9:45 pm
Hüseyin bey bu kuşu 8 saat oturup izledinizmi yada kaç gün uçurdunuzda kaç gün arka arkaya oturup izlediniz.hiçmi havaya başka kuş atmadınız hiçmi yeni başlayan yavrularınız teke binmiş kuşunuz yoktu.
HUSEYINUSTA
HUSEYINUSTA

18/12/2009, 10:20 pm
beyaz-0679 demiş ki:Hüseyin bey bu kuşu 8 saat oturup izledinizmi yada kaç gün uçurdunuzda kaç gün arka arkaya oturup izlediniz.hiçmi havaya başka kuş atmadınız hiçmi yeni başlayan yavrularınız teke binmiş kuşunuz yoktu.

sadık bey öncelikle merhaba... 8 10 12 saat sallayan kuşlar sizi ve birçok kuşçu arkadaşı sıkabilir..Gerçekten bu tür kuşlara katlanmak zor iştir..Ama malasef 70 li senelerde bu tip nefis oyunlu çok uçan kuşlar vardı.Birtanesini uçurmak ta bana ve arkadaşima nasip olmuştur...Arkadaşım ister inan ister inanma ama biz bu kuşu 8 saat deil belki 8 sene izlemişizdir ki samimi sölüyorum bu süre için de kuştan uçmasından sebeb fazlada yavru alamadık..en fazla bende kaldığı sürede 4 yada 5 yavru(Kaybettiklerimiz hariç)bunlardan biri ala biride süt beyaz..Ama samimi olmak gerekirse yavrularıda ii di ama hiçbir zaman babalarının yerini alamadılar çünki baba 10 12 saat sallarken oyunlu yavru 6 yada 8 saatte teslim oluyodu..Bu kuşları biz yavru iken sökerken gerçekten oyunu dam üstüne alana çok eziyet çekerdik çünki havada taklaları çevirip kuyruk sesleri duyulma başladımı artık ne tarafa doru gidiyorsa devamlı takla ile düz uçmak yok taki oyunu aşa alana kadar oyunu dama indirdiği zaman anca rahatlardık kuşta bizde yavruların bu safhasın da kaybettiklerimizde çok olmuştur..sökülen yavruların yada ana babanın uçmaları için yerde yem yerken kanat çırpma hareketleri yeterli olurdu.Eğer bu olay öğleden sonraya denk geldi ise bi kere eyvah yandınız demektir çünki kesin ve kesin karanlığa denk gelirlerdi hele bide kış mevsimi ise...yani demek istediğim kuşların havada kalma süreleri herzaman yerde kalma sürelerin den fazla olmuştur.Bu benim ve arkadaşımın hafızasında yer etmiş olan GÖKALA cinsinden olan mardin kuşu 10 sene üstü yaşamış ve arkadaşımın kümesinde ölmüştür...Kalan bi kaç yavrusuda bendekiler sansara yem oldu..İyi bir kandı ama bir kanı 35 40 sene de taşımak kolay deil.Umarım baş ağrısı yapmamışım dır.Yaşandı bitti..Görüşmek üzere Ankaraya selamlar...
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

18/12/2009, 10:27 pm
Estafurullah nedemek baş ağrısı herhez yaşadığı güzel olayları düşüncelerini paylaşıyor tabiki saygı duyarım o kuşu siz kendi zevkinize besliyorsunuz kimi havaya doğru takla atarak giden kuşu besler çok uzun gidiyor diye kimi fışkırarak gideni besler giderken ses dinletiyor diye kimi 8-10 saat uçanı besler kimi 2 saat uçanı besler her kezin zevki ayrıdır önemli olan iyi dostlarla paylaşmak ve dah iyisini çıkarmak.
erman
erman
Ad Soyad : erman serçe
Forum Kayıt : 08/11/09

19/12/2009, 6:17 pm
bende bi miski vardı 9 saat tam ama de bi oyunu vardı izlemeniz lazımdı ya şimdi öyle bi kuş arıyorum bilmiyorum bulacakmıyımm
GAZİLİ
GAZİLİ
Ad Soyad : cihan tamer
Forum Kayıt : 21/12/09

25/12/2009, 1:34 am
11-12 yaşındayım o sıralar. kuştan tam anlamıyorum bi abimizin kuşlarına bakıyorum yüksek bir çatıda. yem falan weriyorum öyle işte. birgün ufuktan bir kuş göründü yaklaştı ayağında kazak ipi wardı. ipten kaçmış anlıycağınız- aga bi kuş kaldırdım. kuş sıktı bizim çatıya abartısız 15 dk dolaştı çatı etrafında ben boyluboyunca yattım sadece bekliyorum. kuş inmek için alçaldı. askıya bi aldı offff rahat 4-5 dk askıdaa... en sonunda attı kendini bizim çatıya. yakaladım ahmet abiye götürdüm çekti hemen kanatlarını :(:( - 1 ay sonra %90 geldi kanatları uçuruyorlar yarımm saat uçmuyordu garga bu kuş dediler . ben içimden indirdiğim günü düşünüyordum. neyse kuşu 1 hafta uçurtmadım kimseye- kanatları tam geldi bi saldım kuşu 3 saat uçtu. uçtu ama öyle garga gibi değil bi fişeklerdi offffffff diyorum size- kuş açıldı açıldı 6-7 saat demeden inmezdi. bide hergün uçuyor düşünün. çoluğun çocuğun elindeydi hergün salıyorduk :(:( kümesi patlattılar bi daha görmedik kuşu . şimdi öyle 1 tane kuşum olsunnnn offf
huseyin38
huseyin38
Ad Soyad : HÜSEYİN
Doğum Tarihi : 08/07/81
Forum Kayıt : 23/05/09

10/1/2010, 11:15 am
10saat ucan kuşlarım var ama saat te bir dama girer
Muhammed36
Muhammed36
Ad Soyad : Muhammed
Forum Kayıt : 06/01/10

13/1/2010, 5:20 pm
6 saat uçan kuşum vardı arkadaşlar oyun performansını düşürmeden 5 6 saat uçuyordu asla kilo almazdı ne zaman olursa olsun uçuşa hazırdı Eskilerden bulmak zor....
Muhammed36
Muhammed36
Ad Soyad : Muhammed
Forum Kayıt : 06/01/10

14/1/2010, 7:12 pm
burda arkadaşlarda çok uçan kuşlar var ama bence kuşun çok uçması değil 1.5 - 2 saat uçsun adam gibi oyununu yapsın fazla fazla yeter
zirvede
zirvede
Ad Soyad : basri güner
Forum Kayıt : 11/12/09

14/1/2010, 7:39 pm
arkadaşlar ben 7 saaat havada kalmış kuş duydum saygılar
zahirbaba
zahirbaba
Ad Soyad : zahir önen
Forum Kayıt : 10/11/09

14/1/2010, 9:28 pm
ister sallıyo deyin ister inanın bende bir çakmaklı vardı1 yaşında kendi yavrum 3gün neti vardı
başta bende inanmadım biyere atıyor geç gelyor dedim ama bir keresinde takip ettim ben kuş kaldırdığımda iniyor kuşlarla uçuyor dierleri indikten sonra yükseliyor her kuş kaldırdığımda aynı şeyi yapınca inandım. kuş çok uçuyor diye arkadasıma verdim soyu bende ama bir kardeside 2 aylıkken makine oldu daha kafasında sarı tüyleri vardı kuşun 8-10 sefer yapıyordu
onuda hediye ettim şimdi dişiyideiştim nasıl kuş atacak merak ediyom bende
Similar topics