BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

+21
DELIYUREK41
kuscu47
refik34
serseri5050
eric
Mardinci
zahirbaba
zirvede
Muhammed36
huseyin38
GAZİLİ
erman
Sakallı Sadık
kerimikiz1953
gecityok
esatdogan
volkanx
HUSEYINUSTA
zfree
Hasan OLGUN
Forum Admin
25 posters
Mardinci
Mardinci
Ad Soyad : Ünal Atmaca
Forum Kayıt : 13/01/10

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. - Sayfa 2 Empty Geri: BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

18/1/2010, 2:04 pm
şu anda bi tane erkek sinekli sabunım var yaklasık 3,5 4 saati var ve her 3-4 turda bır 50 metre fişek çekiyor..
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR. - Sayfa 2 Empty Geri: BİR TAKLACI KUŞ KAÇ SAAT HAVADA KALABİLİR.

23/1/2010, 1:01 pm
geceye kalamayip ertesi gun inen kuslar oldugunu duymustum
serseri5050
serseri5050
Ad Soyad : Sedat EROL
Forum Kayıt : 04/02/10

24/2/2010, 12:23 pm
Sabah 8 de bırakırım öğlen 1 1.30 arası iner ama sefer sayısıda ona göre az oluyor.yane cok sefere gelmeye calısıyor ama 10 da 1 geliyor
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

19/2/2011, 9:52 pm
Sevgili Arkadaşlar...
Bizim bölgemiz olan Mardin ilinde, sabah şafak açar açmaz, havaya bırakılan güvercinin, öyleki uzun yaz aylarında ve mardinin bilinen sıcağında, akşam karanlık oluncaya kadar güvercinin uçtuğunu biliyorum.Zira güvercin evine inemeyince, bir sonraki güne kaldığına çok şahit olduğumuzu bilmenizi isterim.Geceye kalan güvercinin, gece boyunca havada kalıp kalmadığı noktasında, bu güne kadar kimsenin bir yorumuna şahit olmadım.İşin gece boyutu, yani güvercin gecede uçmaya devam edip etmediği, hala bizde sır ve bilinmemektedir.Lakin, sabah kaltığımızda güvercinin havada uçmaya devam ettiğini görmüş ve tekrar akşama kadar uçtuğuna şahit olmuşum.Tabi değişen yaşam koşulları neticesinde, bu türden güvercinin beslenmesi ve üretilmesi, marjınal kalmış ve yok olmaya yönelik hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başlamıştır.Selam ve Saygıyla
kuscu47
kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09

20/2/2011, 12:34 am
bundan 25,30 yıl öncesine kadar mardinde havada 4,5 saat kalmıyan kuşa itibar etmezdik,havada fazla kalan kuştanda sık sık sefere gelmesini haliyle beklemezdik,kuş genelde konmaya yakın 1 saat içinde,sefere gelişini sıklaştırırdı,haliyle o kuşları ya kendi işinin patronu olan yada emekli olanlar besleyebilirdi işi gucu olanlar ise bu kuşları uçuramazdı,gün gectikçe,bizlerde zamana uyup(memur kuşu)adını taktıgım 2,yada 2,5 saathavada kalan kuşlara ragbet etmeye başladık,tabiki haklı yere zira herkesin işi gucu varkim sabahtan akşama kadar havadaki kuşu bekleyebilirki,ama şundan adım gibi eminim,asıl guzel damarı havada fazla kalan kuştan alabiliriz. refik kardeşim gercekten sabahtan akşama kadar konmayan kuşlar vardı ama gece havada kalmaları mumkun deil zira güvercinlerde tavuk gibi karanlık çoktumu görmuyorlar,karanlık çökunce kuş iç gudusel olarak yukselir ve illaki bi yere konar,gece sabaha kadar uçması mumkun deildir saygılarımla
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

20/2/2011, 10:41 am
selam arkadaslar.bende cok ucan kusun dayanıklı kus oldugunu ve damızlık ozellıgı tasıdıgını dusunenlerdenım.tabı bır sorunu yokda cok ucuyorsa bu sozum gecerlı.yoksa havada cok uzun sure kalan kuslarda gordum fakat bu kusları ınceledıgımde cogunun dırsek acdıgını ve acıdan kendını ucuma verdıgını gordum.ıkı kus arasındakı ayrımı ıyı yapabılmek lazım
Ali3547
Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10

20/2/2011, 11:26 am
bu admin abimizin dedigi dumanlı şu an bende ona bi dişi ayarladım inş bakıcaz...
serdar kaya
serdar kaya
Ad Soyad : serdar kaya demir
Doğum Tarihi : 20/09/94
Forum Kayıt : 11/07/10

6/1/2013, 11:22 pm
4-5 saat uçan kuş hem gözü yorar hem kendini yorar ..1 -2 saat arası uçsun beni doyurur valla fazlasını aramam belli müddet sonra sıkar adamı 5-6 dakkada gelecek 15 -20 sefer yapacak seyisinin yediği yemin hakkını verecek gerisi aşırıya kaçar ..kupa kuşları hariç tabi onlara sözüm yok..
ömer usta
ömer usta
Ad Soyad : ömer usta
Doğum Tarihi : 09/10/69
Forum Kayıt : 03/12/10
http://faruk191691@mynet.com

7/1/2013, 11:42 am
arkadaşlar ideal oyun yapan iyi bir taklaçı kuş 1,5 ile 3 saat arası uçar görevini yapar ve iner. illaki daha uzun süre uçan kuşlar vardır ama bunların ideal oyunu yapacaklarını sanmıyorum. van kuşları vardır bunlar 8 saat çok rahatlıkla uçar ve yıldız olurlar oyunda yaparlar ama ideal bir oyun yapamazlar
ömer kanık
ömer kanık
Ad Soyad : ömer kanık
Forum Kayıt : 31/01/10

13/1/2013, 3:27 pm
1,5 ile 2 en ideali bemce
Similar topics