HAYALİNİZDEKİ OYUN KUŞUNUN VASIFLARI NASIL OLMALI
+7
Kuscu-Murat
malibadur
gursel
burhanduran
Forum Admin
esatdogan
altan keskin
11 posters
HAYALİNİZDEKİ OYUN KUŞUNUN VASIFLARI NASIL OLMALI
30/12/2009, 10:56 am
benim kusum öncelikle cok yüksekten sahin gibi gelmeli çif taban vurmalı çift çepikli olmalı fişek aralarını 10 metre açsın en az en az 5 takla gönül ister 10 takla son taklasını vurduktan sonra kesinlikle kayıga yatmamalı mermi gibi açılmalı yani uzak gezintiye çıkmalı o gelene kadar sıcak çayımızı yudum yudum çekmeliyiz 2. bardagın şekerini karıştırırken gözüm havada olmalı saygılar sevgiler
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
Geri: HAYALİNİZDEKİ OYUN KUŞUNUN VASIFLARI NASIL OLMALI
30/12/2009, 4:06 pm
öncelikle güzel bi konu açmışınız tebrikler
bence bi kuş çok süratli uçmalı, sadece oyunuyla değil hem gezmesi hem atması güzel olmalı.kuşun havada uçuşu leylek gibi değilde atmaca görmüş gibi uçmalı,yüksek ten hedefine kitlediği zaman yani attığı zamn taş gibi hedefine ölümüne atmalı,kuş hedefine uzun sallayarak atmalı ve hedefe yaklaştıkça sallantıları dahada kısaltıp oyuna girmeli.kuş attıktan sonra süratle ilk taban taklasını vurduktan sonra kafasını diker ve 2. taban taklasını vurur 1 veya 1.5 merte arasıyla takla aralarını açıp 14 takla vurursa 30 veya 35 metre gitse yeter son taklasınıda bağladıktan sonra açılır.kuş oyunu yaptığı andan itibaren süratle bulunduğu yeri terk eder.kuşun gezişi gözden kaybolacak şekilde olmalı alıp başını gitmeli.5 veya 10 dk sonra tekrar oyuna gelip,bu şekilde 20 sefer çıkarırsa ve 2.5-3 saat arası uçarsa bana göre bu kuş hatasız 4-4 lük bir kuştur.
en kötü kuşumuz böyle olsun arkadaşlar
saygılar sevgiler....
bence bi kuş çok süratli uçmalı, sadece oyunuyla değil hem gezmesi hem atması güzel olmalı.kuşun havada uçuşu leylek gibi değilde atmaca görmüş gibi uçmalı,yüksek ten hedefine kitlediği zaman yani attığı zamn taş gibi hedefine ölümüne atmalı,kuş hedefine uzun sallayarak atmalı ve hedefe yaklaştıkça sallantıları dahada kısaltıp oyuna girmeli.kuş attıktan sonra süratle ilk taban taklasını vurduktan sonra kafasını diker ve 2. taban taklasını vurur 1 veya 1.5 merte arasıyla takla aralarını açıp 14 takla vurursa 30 veya 35 metre gitse yeter son taklasınıda bağladıktan sonra açılır.kuş oyunu yaptığı andan itibaren süratle bulunduğu yeri terk eder.kuşun gezişi gözden kaybolacak şekilde olmalı alıp başını gitmeli.5 veya 10 dk sonra tekrar oyuna gelip,bu şekilde 20 sefer çıkarırsa ve 2.5-3 saat arası uçarsa bana göre bu kuş hatasız 4-4 lük bir kuştur.
en kötü kuşumuz böyle olsun arkadaşlar
saygılar sevgiler....
- MisafirMisafir
31/12/2009, 10:54 am
S.a Arkadaşlar benim idealimdeki kuş dar paça tırnaklarının üstünde duracak böyle poz verir gibi yani dururken yerde dahi farkedilecek.birşeyden ürkmüş gibi duracak.performansına gelince geniş uçacak nefesli olacak şakırdaklı şamatalı oynayacak yüksekten kapatıp sallana sallana sağ sol yaparak yavaşlayıp taban taklasını yaptıktan sonra kafayı kaldırıp 2.taklaya kadar arayı 7 - 8 metre açacak sonraki taklaların arası 2metre olabilir.5 takla üzerinde oynasın periyodik olarak sefer yapsın zamanlamayı iyi ayarlasın.oyun yaptıktan sonra en az 5 dakika uçtuğu bölgeyi terkedecek sonra uzaktan parladığı yerden kapatıp tekrar görevini yapacak...Allah hepimizin gönlüne göre versin...saygılar
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
8/1/2011, 8:19 pm
deli gönül nelerde istermiş
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
8/1/2011, 8:54 pm
bulmak ister ama her zaman bir eksigi olur hayal dunyamiz genistir belkide hayelizde kalir hayeldeki kusu bulmak bence biraz zordur ben bulamadim tesekurler
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
13/1/2011, 6:23 pm
selam tüm güvercin severlere iyi kuş sahibi üzmeyendir,tarifi yotur.herkesin iyisi kendisindedir .
14/1/2011, 12:34 am
Elin iyiside hic bitmezmis, hedef ona yaklasmak olsa gerek, sollamak ne haddimize, Allah herkesin kusunu sahibine bagislasin, tügleri kadar ömür ve hayrini göstersin insallah !
Saglikli ömürler ve Kümesler herkese
Saygilar
Saglikli ömürler ve Kümesler herkese
Saygilar
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
16/1/2011, 7:45 pm
1- TAKLA İLE KALKIŞ
2- SEFER ARASI GEZME
3- UZAKTAN KAPANARAK GELME
4- TABAN TAKLASI
5- BAĞLAMA TAKLASI
6- İNİŞ TAKLASI !!!
mevcut olan oyun kuşu bu olmalı
2- SEFER ARASI GEZME
3- UZAKTAN KAPANARAK GELME
4- TABAN TAKLASI
5- BAĞLAMA TAKLASI
6- İNİŞ TAKLASI !!!
mevcut olan oyun kuşu bu olmalı
- ERGUN
Ad Soyad : ERGUN EKİZ
Doğum Tarihi : 11/06/78
Forum Kayıt : 02/10/10
16/1/2011, 8:14 pm
Çok güzel özellikler yazılmış ama herkesede nasip olmuyo işte ne demiş büyüklerimiz iki kanat bi kuyruk oda başına buyruk herkese hayellerindeki kuşları bulma temennisiyle saygılar
4/3/2011, 7:18 pm
bu anlattiklariniza katiliyorumda
nerde boyle kus?
allah gonlunuze gore versin kuscu arkadaslarim
yalniz ekeyken yapiyosa makbuldur benim icin
cogu arkadas bundan bahsetmemis
yavru oyunu bence onemsiz
kusun karari ekeyken verilir bu benim acizane fikrimdir
slmlar ankarali seckin belcika
nerde boyle kus?
allah gonlunuze gore versin kuscu arkadaslarim
yalniz ekeyken yapiyosa makbuldur benim icin
cogu arkadas bundan bahsetmemis
yavru oyunu bence onemsiz
kusun karari ekeyken verilir bu benim acizane fikrimdir
slmlar ankarali seckin belcika
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
4/3/2011, 8:25 pm
VALLA BENİM KUŞLARIMDA BEN HAYLİMİ YAKALADIM
ATLAMA
GEZME
FİŞEK
TABAN
DOLUNU İNME
BUNLAR ANAÇLIĞINA TABİ
ATLAMA
GEZME
FİŞEK
TABAN
DOLUNU İNME
BUNLAR ANAÇLIĞINA TABİ
4/3/2011, 10:56 pm
arkadaslar benım hep bı hayalım vardı 20-40 metre arası oynayan 15-30 sefer arası 4-5 takla ucum oozellıgı olan yuksek ucup yuksekten atan sonra ınısınde bol taklalı ve 2 metrenın altına ındıren bı kus ucurmaktı aradıgımı buldum ucurdum hatta 8 ay bır fııl havada tuttum kusu tabı bu zman zarfında kus ese dustu enseye dustu ve yavru yumurta gordu kendını hıc bı sekılde bozmadı ustune koydu hatta en son bas ıkılere kalınca bas kanatlarını aldım ve kanatları gelınce ıkıncı yavruyu buyutuyordu kanatlarını kuyrugunu dızdı havaya verdım bırbucuk ay havada kaldı kus yavrulugunun ıkı katı olmustu ıste benım bu hayalım gercek oldu ve artık otesıde yok bunların hepsı kırıkkalelı bakkal hasan sayesınde oldu ondan almıstım ve kusuda cok buyuk paraya ıstanbula sattım.Allah bakkal hasandan razı olsun