Performans kuşlarında genetik aktarım
+6
oğuz06
gecityok
esatdogan
cihantje
Kuscu-Murat
agokmen
10 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09
Performans kuşlarında genetik aktarım
11/2/2010, 10:42 am
arkadaşlar Performans kuşlarında genetik aktarım dişdenmi gelir erkektenmi?
benim kanaatim dişiden geldiği yönde erkek sadece tamamlayıcı.
benim kanaatim dişiden geldiği yönde erkek sadece tamamlayıcı.
Geri: Performans kuşlarında genetik aktarım
11/2/2010, 11:39 am
Burayada selam,
yeni gördüm, bencede disi kustan geliyor fakat cogu zamanda, kostüm ana, performans babadan oluyor, tersini nadir gördüm, fakat bir bügümüzün söyle bir sözü geliyor aklima:
" Tarlaya ne ekersen onu bicersin " Ama onun bile yanina vardigimda ucan kus disi kus oluyor, o halde tamamlayici erkege sahip olmak mesele, bende var diyen hayrini görür insallah, önemli olan verdigi yavrudan bunu cikartabilmek, bu 100`de 50`de sans bence, aslinda bir emekli insanin isi, kuslara kalirsak ömrümüz bahcede gececek, hemde boyun tutulmasiyla, baka baka biz sallabas olacagiz
Saygilarimla
yeni gördüm, bencede disi kustan geliyor fakat cogu zamanda, kostüm ana, performans babadan oluyor, tersini nadir gördüm, fakat bir bügümüzün söyle bir sözü geliyor aklima:
" Tarlaya ne ekersen onu bicersin " Ama onun bile yanina vardigimda ucan kus disi kus oluyor, o halde tamamlayici erkege sahip olmak mesele, bende var diyen hayrini görür insallah, önemli olan verdigi yavrudan bunu cikartabilmek, bu 100`de 50`de sans bence, aslinda bir emekli insanin isi, kuslara kalirsak ömrümüz bahcede gececek, hemde boyun tutulmasiyla, baka baka biz sallabas olacagiz
Saygilarimla
- MisafirMisafir
11/2/2010, 11:55 am
Bu biyolojik bir konu tam olarak erkek yada dişi diyemeyiz ama dişi yavru erkege erkek yavru dişiye benzer...özet olarak hangi kuşun karaktert özelliği baskın gelirse genler ona daha yakın olur...
11/2/2010, 12:35 pm
Bu insanlarda`da görülen bir durum, bilindik birsey yani, biz bilinmeyeni merak ediyoruz, aklima bir sey geldi, gecen gördüm, koptum seyredince, bir bayan cocugunun babasini ariyo, sözde 2 aday var, test`den sonra ikiside degil gercek baba, aslinda 4 adaymista, sonradan acikladi, yani bizim is bu kizin isine benziyo, biryerde bir kopukluk var ama nerde
- MisafirMisafir
11/2/2010, 12:42 pm
Aslında kuşların ki insanlara göre daha karışık kümeste yuvalık sistemi yoksa baska erkekler de eş olabilir arada buda kırıklığa yol açar...
11/2/2010, 12:51 pm
Evet, bencede, vallahi benim yemleme isim en az 1 saat, kis olunca daha fazla, donmus sular derken, is cok, ama kim kime dum duma belli, istenilen yavru ortada, ama yüzde yüz diye garanti olan birsey yok, kopabilir biryerde, kopartmiyana helal olsun, ugras ve emek ister, ver herkes güzele sahip olmak ister, ama ugrasmak gerek, aramak, arastirmak gerek, o durumda degeri dahada artiyor, insan emeklerinin karsiligini alinca bir baska ruh haline düsebiliyor, Allah isimizi ras getirir insallah
Zannedersem bu konuda hangi aktarimlar kimden kime gelmis veya gelmemis kusu analize etmek gerek masada, bu bizi asar galiba, Baba yadigari kus var ise elinde bilirsin, öbür türlü biraz zor bence, yumurtadan ne cikar belli olmuyor, ...
Zannedersem bu konuda hangi aktarimlar kimden kime gelmis veya gelmemis kusu analize etmek gerek masada, bu bizi asar galiba, Baba yadigari kus var ise elinde bilirsin, öbür türlü biraz zor bence, yumurtadan ne cikar belli olmuyor, ...
- cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09
11/2/2010, 3:15 pm
Genetik akatarim kuslarda, genelde disiden gelir. Erkekte aydin abinin dedigi gibi tamamlar.
Saygilarimla.
Saygilarimla.
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
11/2/2010, 3:40 pm
dişiden gelir,ama erkek iyi olmazsa dişinin damarı burda işe yaramaz.
örnek:iyi bir ekini veya arpayı kötü bir toprağa ekersek ordan nasıl iyi bir mahsül bekleriz.
örnek:iyi bir ekini veya arpayı kötü bir toprağa ekersek ordan nasıl iyi bir mahsül bekleriz.
- agokmen
11/2/2010, 5:30 pm
ben işin bilimsel yönü değilde gerçeğini bir örneklemeyle anlatıyım çok iyi bir dişi çok iyi bir erkek performans kuşuna bildiğimiz bazılarının yobaz dediği yabani bir erkek bir dişi birbirlerine eş edin göreceksiniz dişi oyun kuşunun yabaniyle altından gelen yavru taklayı çevirecek erkek oyun kuşuyla diğer yabani dişinin altından geleni hayatta taklayı çevirtemezsiniz buda demek oluyorki kuş dişiden gelir denemesi bedava :))
12/2/2010, 10:42 am
mantikli geliyor banada, bi parka gidip iki yaban yakalamak lazim
- MisafirMisafir
12/2/2010, 11:30 am
Biz ikisini de denedik yabani erkekten aldıgımız yavru baya oynadı bile ama dişiden aldıgımız yavru taklayı dönmeden havada basmaya başladı yani oyun deilde taklit yapıyordu diğerlerine bakarak.ama dişinin altından gelen yavru köylere gönderdik arkadaslara verdik bakıcı yapsınlar diye nereye verdiysek çıktı geldi manyak kafa vardı hayvanda...
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
12/2/2010, 12:23 pm
bende aydın beye katılıyorum kesinlikle dişiden gelir erkek tammlar bende yıllardır oyun beslerim örneğin çok taklalı bi dişi ile 2 taklalı uzun giden bir erkekden yawru aldım dişi sefere geldiğinde çok atıyordu takla arası bile 30 40 santimdi yani yarım metre yokdu erkek ise uzun gider fakat alcağagirip tek taban bazen aralarda 1 2 bağlama yani 2 3 takla ama ikisinin yavrusu erkeğide dişiside aynı damardan 10 un üzerinde yawru aldım hem 6 7 8 takla arası hemde 1 2 metrede acıyolar arayı yani dişi önemli zaten bazı dişiler vardır iyi secerseniz aşılama kuşudur neye eş atarsanız atın yavruyu oynatır
12/2/2010, 12:28 pm
Allah razi olsun paylasim icin, desenize disi kusta keramet, peki yavru konusunda neden erkek kus fazla oluyor, mesela disi kusta aliyoruz fakat erkekler agir basiyor, bu neden böyle ??? Cinsiyette bende mesela erkekler agir basiyor, simdiye kadar öyleydi, nedenini bilen varmi aceba ?
- MisafirMisafir
12/2/2010, 7:09 pm
Sesleri zayıftı paçalarda öyle ama denedik öğrendik amacımız kendi bakıcı ırkımızı oluşturmaktı zaten...
- MisafirMisafir
12/2/2010, 7:11 pm
Bende kendimce dişi kuşun iyisini severim mesela yabancı birinin kümesine gitsem kuşları beğensem erkeğe sarılmam dişi isterim almak için.bence dişi kuş çok önemli bazı dişiler gerçekten kopya kağıdı gibidir istediğin yavruyu alabilirsin erkeğine göre...
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
13/2/2010, 8:38 am
MURAT SENİN SORDUĞUN SORUYU TAM ANLAYAMADIM GENELDE ERKEK YAVRUMU ALIYOSUN ONUMU DEMEK İSTEDİN
13/2/2010, 11:35 am
Evet Erkan abi, onu kast ettim, 10 yavru alsam 7 - 8 erkek aldim bugüne dek
- MisafirMisafir
13/2/2010, 12:27 pm
Oda biraz şans işi bazı kuşlarımız var yavruyu çift dişi yada çift erkek verir.bizde araplar vardı mesela 3 -4 yalak hep çift dişi verirdi sonra bi çift erkek verirdi...
13/2/2010, 12:53 pm
ne bilim, aklim pek almadiya bunu, ihalelerde`de kime sorduysam, hemen hemen cogu disi kitligindan sikayetci, erkek cok diyor cogu, o acidan sordum, ilgin icin Allah razi olsun uygar, sagolasin üstad
- MisafirMisafir
13/2/2010, 12:55 pm
Sende saol.Her zaman sıkıntı aynıdır hep dişi azdır ama bu dişilerin zayıf olup hastalıkta çabuk ölmesinden kaynaklanıyor bence.yavrunun teki ölür bazen genelde ölen dişi olur çünkü küçüktür bakımsız kalır...
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
13/2/2010, 12:58 pm
Yaa yapmayın arkadaşlar.
Anne babadan özellikler herzaman eşit gelir.
Sadece bir karekteri(özelliği ) belirleyen gen çiftinin birinin özellği baskınsa bu durum olur.
Yani ister anne,ister baba yabaniye vurulsun çıkan yavrular oynamaz hatta takla bile çevirmez.Çünkü takla oyun çekinik bir gen.
Olayın genetik kısmına girmeyim iyice kafalar karışırr.
Kısaca oyunun belirleyen ne tür özellikler var mesela takla şekli,fışkırma tertibi,atma,taban takla,uçma şekli ,kanat sesi,vs. çoğlatabiliriz.Bu özellikleri belirleyen kaç tane gen var hangisi baskın.Yada eşbaskınmı bunları tecrübe yada deneme yoluyla anlayabiliriz ama ne kadarını buda kolay değil.Tarla tohum olayı asla örnek verilemezz.Tarla sadece ortamı sağlar
tohumun yapısını değiştirmez.Yanii güvercin kümes yada beslenme olayı gibi.
Bazı özellikler var mesela bunlar çözülmüş,Kanat düşüklüğü çekinik bir özellik yağ bezesi baskın bir özellik.
Uyum,tutma önemli burda.Yani erkek ve dişi tutmuşsa birbirini altından çıkada sorun olmaz.Tutmamışsa biri oynar birinin yavrusu oynar.Biri başka, biri başka oynar.Yada tad vermez.
Örnek vereyim at ile eşekten at yada eşek çıkmaz ortası katır olur.Ha babaya benzemiş ha anaya benzemiş sonuçta katır.
Yani marodonadan doğacak çocukta marodona olmaz.Bu sonradan kazanılan beceri özellik.
Fiziksel özellikler tamam.
Yinede akla yatmadıysaa en son şunu derim al süper bi dişiyi madem erkek sorun değil.
Erkek yakışıklısı bir yabaniye vur altında çıkanı oynat.OLmaz demi.
Evcil Güvercinlerde 40 çift kromozom bulunur.Bu kromozomların bir çifti cinsiyeti belirler.
Geri kala çiftler ise kuşun fiziksel özellğinden tutunda organlarına kadar her hücresini belirleyen kromozomlardır.
Kromozomlarda genleri taşır her canlı hücrenin çekirdeğinde bulunurlar.Örneğin gaga şekli yapısını belirleyen gen zincirini düşünelim.Anneden gelen zincirle babadan gelen zincir tıpkı fermuarmı gibi düşünün bir araya geliyo.Fermuar oluşuyo bunu bir özelliği oluşturan gen zinciri olarak görürsek.Bunlardaki her karşılıklı diş bir özelliği belirliyor sonuçta gaga oluşuyo.
yani biri uzunluğu,biri rengi,biri şekli vs.
Ama her aynı özellği belirleyen genler eş oluyo tek bir karakteri oluşturuyor.
Fermuarın bir yarısı anneden bir yarısı babadan geliyor.Fermuar oluşuyor buda yavru.
Hadi birini ayırın yada göz ardı edin olmaz demi.
Saygılarlaa...
Anne babadan özellikler herzaman eşit gelir.
Sadece bir karekteri(özelliği ) belirleyen gen çiftinin birinin özellği baskınsa bu durum olur.
Yani ister anne,ister baba yabaniye vurulsun çıkan yavrular oynamaz hatta takla bile çevirmez.Çünkü takla oyun çekinik bir gen.
Olayın genetik kısmına girmeyim iyice kafalar karışırr.
Kısaca oyunun belirleyen ne tür özellikler var mesela takla şekli,fışkırma tertibi,atma,taban takla,uçma şekli ,kanat sesi,vs. çoğlatabiliriz.Bu özellikleri belirleyen kaç tane gen var hangisi baskın.Yada eşbaskınmı bunları tecrübe yada deneme yoluyla anlayabiliriz ama ne kadarını buda kolay değil.Tarla tohum olayı asla örnek verilemezz.Tarla sadece ortamı sağlar
tohumun yapısını değiştirmez.Yanii güvercin kümes yada beslenme olayı gibi.
Bazı özellikler var mesela bunlar çözülmüş,Kanat düşüklüğü çekinik bir özellik yağ bezesi baskın bir özellik.
Uyum,tutma önemli burda.Yani erkek ve dişi tutmuşsa birbirini altından çıkada sorun olmaz.Tutmamışsa biri oynar birinin yavrusu oynar.Biri başka, biri başka oynar.Yada tad vermez.
Örnek vereyim at ile eşekten at yada eşek çıkmaz ortası katır olur.Ha babaya benzemiş ha anaya benzemiş sonuçta katır.
Yani marodonadan doğacak çocukta marodona olmaz.Bu sonradan kazanılan beceri özellik.
Fiziksel özellikler tamam.
Yinede akla yatmadıysaa en son şunu derim al süper bi dişiyi madem erkek sorun değil.
Erkek yakışıklısı bir yabaniye vur altında çıkanı oynat.OLmaz demi.
Evcil Güvercinlerde 40 çift kromozom bulunur.Bu kromozomların bir çifti cinsiyeti belirler.
Geri kala çiftler ise kuşun fiziksel özellğinden tutunda organlarına kadar her hücresini belirleyen kromozomlardır.
Kromozomlarda genleri taşır her canlı hücrenin çekirdeğinde bulunurlar.Örneğin gaga şekli yapısını belirleyen gen zincirini düşünelim.Anneden gelen zincirle babadan gelen zincir tıpkı fermuarmı gibi düşünün bir araya geliyo.Fermuar oluşuyo bunu bir özelliği oluşturan gen zinciri olarak görürsek.Bunlardaki her karşılıklı diş bir özelliği belirliyor sonuçta gaga oluşuyo.
yani biri uzunluğu,biri rengi,biri şekli vs.
Ama her aynı özellği belirleyen genler eş oluyo tek bir karakteri oluşturuyor.
Fermuarın bir yarısı anneden bir yarısı babadan geliyor.Fermuar oluşuyor buda yavru.
Hadi birini ayırın yada göz ardı edin olmaz demi.
Saygılarlaa...
13/2/2010, 1:00 pm
anliyorum, evet mantikli geliyor banada, erkek yavru yavru olsada daha hareketli oluyor, yemdende belki fazlasiyla nasibleniyor, ve daha iyi gelisiyor belkide, ...
Kümese disi kus atsan Taksim meydanini andirir, yandi disi kuslari desene
Kümese disi kus atsan Taksim meydanini andirir, yandi disi kuslari desene
13/2/2010, 1:37 pm
Yabaniyi bilmemde, ben mesela Takla Güvercini`ni bir Posta ile eslestirsem almak istedigim sonuc tabiki Postaya takla attirmak olur, fakat ayni anda`da Taklaci Güvercin`in, yani cikan yavrunun, evine, yuvasina sadik olmasidir, yani ucurmakmi istiyorsun, git Diyarbakir`a, yerde pirilti vererek ucurt, mesela, oynat, sonra o havadan sende yoldan eve gittiginizde Güvercin`in Kümesin icinde bile, (Salma var ise tabiki) !
En azindan kacan kucun sayisi azalir belki, yani benim gayem o olur, kaybolmamasi yani, ...
Postanin memleketinde olmamdan dolayi belki böyle düsünüyorum, bizimkiler kaybolursa öyle kaliyor cogu zaman, benim bildigim 1 örnekte Taklaci kus 50 km uzaga verilmis, ama geriye dönmüs, ama Posta olsun, istersen Avustralya`ya birak, o yolunu bulup gelir, ... yolda yem olmaz ise tabiki, ...
Tabiki gönül isterki Gagasi Taklacininki gibi olsun, ayaklar pacali olsun, kanat sesi olsun, Takla atsin, düsünsenize, Posta seferli olacak, roket gibi gelisi olur, Dönekler gibi, sonra lastik gibi cekecek Bulutlara dogru, ...
Pardon, uyuya kalmisim, hayal etmisim kendi kendime
En azindan kacan kucun sayisi azalir belki, yani benim gayem o olur, kaybolmamasi yani, ...
Postanin memleketinde olmamdan dolayi belki böyle düsünüyorum, bizimkiler kaybolursa öyle kaliyor cogu zaman, benim bildigim 1 örnekte Taklaci kus 50 km uzaga verilmis, ama geriye dönmüs, ama Posta olsun, istersen Avustralya`ya birak, o yolunu bulup gelir, ... yolda yem olmaz ise tabiki, ...
Tabiki gönül isterki Gagasi Taklacininki gibi olsun, ayaklar pacali olsun, kanat sesi olsun, Takla atsin, düsünsenize, Posta seferli olacak, roket gibi gelisi olur, Dönekler gibi, sonra lastik gibi cekecek Bulutlara dogru, ...
Pardon, uyuya kalmisim, hayal etmisim kendi kendime
- agokmen
13/2/2010, 8:12 pm
ya hala bırktığımız yerdesiniz biz erkeğin hiç bir fonsiyonu yok demiyoruz erkek sadece tamamlar kuş dişiden gelir bırakın bilimseli geni ben bilmem bildiğim tek şey var kuş dişiden gelir benim kümesimdende dişi kuşun anca ölüsü çıkar.
- MisafirMisafir
13/2/2010, 8:45 pm
Arkadaşlar Aydın Beye sonuna kadar katılıyorum. Dişi demek maya demektir. Bakın literatüre. Orta Asyadan bu güne kadar yerleşik olmayan halk olarak yetiştirdiğimiz tüm evcil hayvanlarda dişi hayvanı hep maya olarak kullanmışız. Kaliteli bir dişi + tamamlayıcı erkek + Uçuş eğitimi= İstenilen kuş. Formül bu kadar basit. Teşekkürler Aydın Bey.
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
13/2/2010, 9:28 pm
arkadaşlar hangi çeşit hayvan beslersek besleyelim bunu değişik hayvan ırkları besleyen damızlıkçılık yapan arkadaşlarra sorun herşey dişide bitiyo iyibir dişi si olmayan birkere damızlık çılık yapamaz bu kanun olmuştur. örnegin bir döğüş horozu besleyene sorun önemli tavuk tur der. bir köpek besleyene sorun dişi köpektir der.
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
13/2/2010, 9:43 pm
sayın metin şahin kuşçu arkadaş ben sana katılmıyorum her ikisi birbirini tamamlar dünya çift üstüne kurulmuştur saygılar kerim ikiz 1953 ist
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2