Eskisehirde eski bir oyun kusu Damari! - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

Eskisehirde eski bir oyun kusu Damari! - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

Eskisehirde eski bir oyun kusu Damari! - Sayfa 2 Empty Geri: Eskisehirde eski bir oyun kusu Damari!

20/12/2010, 11:10 pm
selam kamil kardesim

bu bilgilerin icin tesekkur ederim. hikayenin bana anlatilan tarafi tamammen farkli, aslinda magdur olan erolmus gibi anlatti bana. yane serdal ona hediye etmis para almamis oda altta kalmamk icin kumesine altin atmis. Sonra serdal abinin kuslarini kopek bogmus ve gelip erol abiden istemis oda kumesini acmis istedigini al demis oda abisi ile 28 tane secip almis. sonrada erol abinin kuslari hasta olunca erol abi ona gitmis orda abisi varmis ve erola serdal erola kus falan verme dedi demis. erol abide buna cok icerlemis, bende diyodum serdal abi cok ayip etmis falan diye ki hic tanimadim gormedim kendinsini. Ama benim bu dusuncem erol abinin ayni seyi bana yapmasi ile degisti, dedigin gibi ben erol abiye ilk kusculuga baslarken gel istegini al git dedim, sagdan soldan onun sevdigi kusalrdan getirip verdim, ama zamani gelip kumesleri ayirinca o bana ne kendi aldigi iyi kuslardan teklif etti nede icinde benim hakkim olan fakat kendinin beyendigi kuslardan vermek istemedi, aynen bende buna cok icerledim ama sesimi cikarmadim. ama birde kendi fesatligindan bana sanki onun kuslarini alip , calip satiyormusum gibi muamele edince dayanamadim , hakkimi aradim, zaten sonra isler karisti. Eger bende isteseydim serdal abi gibi onun sevdigi butun kuslarin damarini yok ederdim ama inan hic aklima bile getirmedim ama o bunu kafasinda kurup oyle olmasada , kusalrini calip kendime aldigimi ve satip para kazandigimi zannedip bana hirsiz muamelesi yapti, hele bunu hic sindiremedim 7 gun hasta yattim cunku inanmak istemedim ama bunu bana kendi oz annesinin itirafi ile anladim ve kendimi savundum , delillerimle , sahitlerimle ama o gene knedi bildigine inandi. Su anda konusmuyorum kendisi ile.

bizim aramiz bozuldugunda , ben ona aynen sanki hissetmis gibi dedim, cunku bana serdal abi olayini cok anlatiyodu , hep kazik yiyen kendisiymis gibi artik ezberlemistim. bende dedimki , sanirim sen serdal abiyede bir yanlis yaptinki adam sana kusalrini vermek istememis, senin bana yaptigindan sonra ben serdal abinin suclu seninde sucsuz oldugunu dusunmuyorum diye yazdim. oda bu lafima cok sinirlenmisti , simdi anliyorumki dogru oldugundan sinirlenmis:)

yane sen diyosunki erol abi serdal abinin baska kuslar getirerek kendi asil damarini onda yok ettigini bilmiyo hala? sadece bir beyazdan onun kani girmistir diyosun? ama bana dedigine gore erol abi bu kuslari ucurmus ve kendi kumesinde seyretmis yillarca, millet milyarlar teklif etmis o vermemis, acaba serdalin haberi olmadan o verdigi kara kirlardan baska yavru almis olabilirmi? buraya yumurta ile bir beyaz geldi erol bu benim saf damarim serdalin kuslardan dedi. ama altindan genelde duzgun yavru cikarmadik arada birkac tane cikti ama. simdi anliyorum neden bu beyazdan iyi erkekler vursakta verim alamadigimizi. ama tabi bu hikayenin sana soylennen tarafi kim dogru kim yanlis allah bilir. eminim erol abi kendiside bu yazismalari okuyacaktir. arkasindan konusmak gibi olmasin benim gizlim saklim yok. kimseninde bos haksiz yere gunahi alinmaz. oda varsa bu konusmaya ihtirazi kendini savunur heralde. genede erol abimin allah isini gucunu rast getirsin evinde yedim ictim kuslardan uzerimde hakki olmasada, yedigim ictigimden hakki var alah razi olsun. ben ona ne kirginim ne darginim. sadece ona dusundugu gibi biri olmadigimi anlatmaya calistim ama o anlamak yerine daha cok degisik iftiralar ekledi, halada beni sevenlere beni kotulemeye devam ediyormus ama beni seven sever onun kotulemesi ile kimse bana dusman olmaz.

hersey icin sagol kardesim benim bu konuyu acmamdaki amacta buydu. erol abide onun kularini caldimda ondan bilgi edinmeye calsitigimi sanmis:) en azindan simdi biliyorumki o beyazin damarina o kadar guvenmemem gerekmis, cunku cok erkekle denedik olmadi altindan cikmadi erol abinin anlattigi serdal abinin kuslarina benzeyen. Zaten bendeki beyazlarin damarinin bir tarafi erol abini beyazlarindan oteki tarafini kendim kirip uretmistim.
saygilar
Deli Kamil
Deli Kamil
Forum Kayıt : 26/11/10

Eskisehirde eski bir oyun kusu Damari! - Sayfa 2 Empty Geri: Eskisehirde eski bir oyun kusu Damari!

2/1/2011, 7:55 pm
Serdal abiyi dün gördüm çıldırmış gibiydi ortamda bişeyler anlatıyodu benim adımdan kim giriyosa bu siteye ya cıksın söylesin yada adam gibi bişeyler yazsın (doğruları mezardamı söylicez) dedi ben bile korktum erol abi yılbaşı gecesi aramış (cepten) serdal abinin kafasıda biraz doluymuş nerdeyse yarım saat konusmuslar genede erola kızmıyor sonuçda benim dostum diyor iyi günlerimizde oldu kötü günlerimzde oldu diyor dostluk ustalaşıp taşı kırmakda dostu düşmanı birbirinden ayırmakta dedi iyisiyle kötüsüyle gene benim dostum dedi kapım her zaman acık kapı acmak cok zordurda kapıyı kapatmak cok kolaydır dedi valla ben bile şaşırdıım sözlerinde gene düşmanlık yoktu aksine sevgi vardı ama kızdığı şeylerde vardı güya erol bir çift kara kırı aldğında benim kümesime altın atmış dedi buna cok içerlemiş serdal abi yalan olduğunu şöyle anlattı erola bu iki kuşu seyrettirmiş bir tane kutu getirmiş erol beni biyere götürürmüsün demiş kusları kutuya koymuş hatta erola bunları tutarmısın demiş dışarıya cıkmıslar erol nereye gidicez diye sormuş bir sevdiğim arkadaşa vericem bunları demiş ve yola cıkmıslar erol abi yeşiltepede oturuyor çevre yolundan esentepeye döndüklerinde (bu yolda yeşiltepeye cıkıyor) erol kuşları kendisine verildiğini anlamıs şöyle bi serdal abiye bakmıs arabayı sağa çekmiş durdurmus bana verdin demi bu kuşları demiş salak kime verecem demiş senden baska dostum varmı demiş ve serdal abiyi yanaklarından öpmüş gerçek buymuş (hatta araba 124 muratmış) şimdi ben kendi kendime soruyorum ve serdal abinin anlattıklarındanda cıkarıyorum ki erol abi kuşların esentepeye dönüldüğünde kendisine verildiğini anlıyor nasııl oluyorda kümese bu altınları atmış oluyor anlayan varsa buna cevap versin artı birşeyler daha söylemek istiyorum erol abi kara kırlardan bahsediyor iyi güzel hoşta serdal abinin kuşları sadece bunlarlamı bitiyor pekiala bugüne kadar dumanlı sarı kırlarından hiç bahsettimi bu kuşlarıda 11 feyli bu kuşlarında 30yıllık damarı serdal abide artı birşey daha söyliyeyim serdal abi dostum dediği adamlara iyi kötü 3-5 özellik öğretmiştir benim bildiğim kadarıyla 20 küsürtane özellik vardır (serdal abinin söylediği kadarıyla) Mesala yakına gelecek kuşun erol abi özelliğini biliyormu Mesala uzun gidicek kuşun özelliğini biliyormu Mesala düz çekmesini gerektiren özelliğini biliyormu? yada ben birşey söyleyeyim (bende bilmiyorum ama kaç çeşit kanat özelliği vardır yani 1 kuşun kanadında kaç tane özellik vardır kuşun teleğinde kaç tane özellik vardır) yanlış anlamayın bende bilmiyorum bunların hiç birisini bilmiyorum ama serdal abi kuşun yerde ne yapıp ne yapmıcağını biliyor he birde konu geçti güya erolun anllatığına göre serdal abinin kuşları göğüsden ayağına kadar patlıcan moruymuş hatta serdal abinin neşesi yerine geldiki kahkaha attı ya benim kuşlarımın hiç birisinde patlıcan moru yok patlıcan moru olan kuşuda beslemem dedii o kuşlar kırma kuşlardır dedi bide herkeze çay söyledi serdal abide birazdaha rahatladı biraz keyfi yerine geldi birisi sordu abi bu dumanlı sarı kırları erol hiç görmedimi oda aynen gülerek şöyle cevap verdi bakmak ayrı şey görmek ayrı şey herkez bakar ama herkez göremez dedi böyle giderse serdal abi beni yakalıyacak gibi vallahi bana ne ceza keser bende bilmiyorum inş ben hatalı birşeyler yazmıyorumdurda hep ortamda anlatılanları yazıyorm son zamanda benim yüzümede garip garip bakmaya başladı ama sonunda beni yakalıyacak ama ben yalan yazmıyorum banada birşey söyliyeceğini zannetmiyorum Saygılar
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

2/1/2011, 11:23 pm
selamlar deli kamil kardesim

bilgilerin icin tesekkur ederim. ben ogrenecegimi ogrendim cok sagol.

ben sadece merak etmistim erol abinin anlattigi bu geneli patlican morlu kara kirlar ve bazende beyaz atan , ve serdal abinin oturmus damari oldugunu soyledigi kuslardan bir disi gelmisti, yumurta ile benim kumeste cikarttim , elimle buyuttum, ilk yavrularini musul kimrasi bir kirmizi kusla aldim. altindan cikan ilk erkek yavru gercekten cok guzel oynadi. zaten erol abi bu yavruyu gorene kadar benim kuslara tenzzul etmezdi ama sonra gorunce benim kuslara biraz cekmis diye ilgilendi. sonra bende dedim abi madem sen biliyosun bu isi al bunu ve anasini ve kardeslerini gotur besle dedim hatta uteledim sanada bi kumes yapalim diye. 5 sene once, tabi o zaman benim elime boyle oyniyan kus ilk defa gecmisti , cok sevsemde, o kusla kanadaya nam salma ihtimalim cok yuksek olsada sirf soy uresin , erol abinin hatri olsun, hayati istedigi duzene girsin diye verdim, oda bir suru kusu secti aldi. hikayenin bu tarafi komik ayni sekilde o oyniyan kirmizi kus ese dusmustu, kis ayina girerken kaldirip kaldirip oynatmis erol abi , tabi kus acilmiyo bir iki seferde iniyo, sonra atmaca kovaliyinca kus yukselmis gidis o gidis:) benim haberim yok erol abi bu isi biliyo kusun kiymetini bilir diye hic karismadim ama o mevsimde yeri bilmeyen o kusu ki bizim icin elmas degerinde cunku yok kanadada kus, anca kusculuga yeni baslamis biri ucuruduki anlattim atmaca olayinida ona nafile giden gitti, ne sehitti ne gazi!, uzuldum ama bi kus icinde erol abiyi kirmamak icin sesimi cikarmadim. dedim gene cikarir. Tabi buda 5 seneye patladi , arada ben gene cikardim 3, 5 kus ama nedense uzerinde benim adim olan kuslarin hicbiri yasamadi:) Zamanla erol abi bana karsi degisti kendince sebepleri varmis ama benim haberim yoktu, sonra is ayrilmaya gelince, bana kendi beyazinin yane aslinda benim yumurtadan cikartip urettigim ve esleri bana ait olan beyazin damarindan vermek istemedi:) DAha sonrada camur atmaya basladi bende icerledim tabi kendimi savundum. Buda benim aklima onun daha once bana bir cok kere anlattigi serdal abi ile arasinda gecen husumeti getirdi!! cunku anlattigi olayin aynisini ban akendi yapiyordu:) elinde hic bir delili olmadan sirf kendi kafasinda kurdugu seylere ve uc bes daha once kapisindan kavdugu irakli araplara inanarak. hep bana kendi magdur olmus gibi anlattigi icin bende dedim bu adam bunu bana yaptiysa kesin serdal abiyede bir yanlis yapmistirki adam tekrar kus isteyince vermemiski erol abi ona 28 tane kus vermis abisinin kuslarini kopek bogunca!! Ve sagolasinki cevabini sayende ogrendim.

Ama erol abinin anlattigina gore , onun cikardigi kara kirlar ki o serdal abinin damari saniyomus, oyunlari dillere destanmis, eskisehirde cok isteyen olmus binlerce dolar teklif etmisler vermemis. demekki onlarda hatiri sayilir bi oyun yapmislar, heralde. ki buraya gelen disi ontepe beyazdanda guzel yavrular geldi. eminim oyunlarini izleyenler vardir oralarda.

neyse kardes, serdal abiyede cok selamlarimi soyle, kusuruma bakmasin belki eski yaralarini destik ama en azindan oda erol abi ile arayi duzeltme firsati buldu. vesile oldugum icin sevindim arkadas baristirmak beni cok sevindirdi. bende erol abiye kizgin degilim, sadece cok buyuk hayal kirikligi olmustu bana ama en azindan bende biraz rahatladim onunda vardir bi derdi allah yardimcisi olsun!! gurbetlik zor buralarda!

kendine iyi bak, umarim seninde basin agrimaz bu yazdiklarindan dolayi , nede olsa dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar

saygilar
M.TURAN
M.TURAN
Ad Soyad : mustafa
Forum Kayıt : 08/04/10

3/1/2011, 11:32 am
Merhaba Kamil bey formdaki yazıları okurken tasadüfen sizin yazınızı okudum.Sakarya,danNecati amcadan söz ediyorsun evet kendisini yakınen tanıyorum şu anda sağ yazmış olduğun konuyu sordum evet Serdar beyden karakır bir dişi 20 küsür sene önce almış ama hediye değil o yıllarda Serdar beyin kendisine yüz bin lira vermiş bu meseleyi yorgancı Azmi de biliyor dedi bana ayrıca Serdar beyin bizzat kendisinden de öğrenebilirsiniz diyor Necati amcamız neticede parayla da satılsa güzel bir kuş olduğunu ve yavrularının da iyi oynadığını söylüyor Necati amcamız.Selam ve saygılarımı sunarım