kötü örnekler
+10
halim kilci
Karaağaçlı Muhittin
Miharbiden
turgut59
Hilal Hüseyin Aydoğmuş
Superstar
karaseytan
İBRAHİM GÖKKAYRAK
oktay059
çevik
14 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- çevik
Ad Soyad : çevik olça
Doğum Tarihi : 12/09/70
Forum Kayıt : 04/10/08
kötü örnekler
10/3/2010, 8:29 pm
- çevik
Geri: kötü örnekler
10/3/2010, 9:01 pm
bazı forumlarda bursa-oynar adı altında öyle kuşlar görüyorumki şaşırmamak elde değil. gerçek bursayı tanıyanlar,besleyenler aradaki farkları görüyorlardır.bunları koymamdaki amaç bursa-oynar'a yeni gönül vercek arkadaşlara yardımcı olmak.malesef buna benzer resimlerle oldukça çok karşılaşyorum.bu tarz kuşların üretiminin biran önce durdurulması gerekir. yoksa pirincin taşını ayıklamakla bitiremeyiz.oynara yeni başlayacak arkadaşlar lütfen araştırmadan, bilgi sahibi olmadan herhangibir kuşu oynara benziyo diye alıp çoğaltmayın.bunun yanında gezdiğim forumlarda birçok kişi bilip bilmeden fikir beyan ediyo( 7-7, yılanbaş, blimemne) ne olduğunu bilmeden konuşuyolar. oynar kuşu ayrıcalıklıdır ırkında hata kabul etmez.kendi ırkından başka ırklarla kırlmaz. böyle bişey varsa bilen kişi bunu görür çünkü bu kırıklığı oynar kusar.bu arada sayıları az olmakla beraber oynar kuşunu tanıyan ve besleyen, muhafaza eden arkadaşlar elbette var ve kuşları bunu belliediyo.ben burda oynar yerine ; gördüğüm oynara benzer kuşları koyuyorum.
- oktay059
Ad Soyad : OKTAY
Forum Kayıt : 31/03/09
11/3/2010, 6:56 pm
merhaba CEVIK bey ben TDAĞdan Oktay oynar kuşuna gercekten cok meraklıyım hatta hastasıyım olmazsa olmazlarımdan bursa oynarı benim icin fakat sizin kuşlarınızla bizimkileri karşılaştırıyorumda sizin kuşlarınızın kafa yapılarından başka bir fark göremiyorum. Bende bu kuşları ucuruyorum havada kanat alışları,ucumları,yerine ve bulunduğu muhitte sadıklığı cok iyi,benim bilmediğim başka birşeyler dahamı var yoksa,birde bu tip kuşların üretimlerinin durdurulmasını söylemişsiniz,iyi güzel üretimi durdurduk sen den veya bu işe gönül vermiş ABİLERİMİZDEN edinmek amaclı bir cift kuş istediğimizde istenen fiyatlar cok yüksek oluyor veya şu an elinde olmadığını söylüyor,bence iş meraktan cıkmış belli bir pazar ve isim yapma yönüne gidiliyor.Gezip araştırmaktan bahsetmşsiniz bugün kackişi kuş icin özel olarak geziyor yada öyle bir imkanı var.Benim bir patronum vardı bize hep şöyle söylerdi:Sen bir garip çingenesin gümüş gaval senin neyine diye... Bunlar benim düşüncelerim başkaları ne düşünür bilemem!!!
12/3/2010, 9:55 pm
ÇEVİK bu kuş (POSTA) değilmi??? bu gibi RENKLERİ SİYAH veya BEYAZ POSTA YA benziyen kuşlar (AFYON) (KÜTAHYA) ve ( EDİRNE ve TRAKYA GENELİNDE) O KADAR ÇOOOKLARKİ
HATTA POSTA KUŞLARINDAN FAZLALIKLARI BİLE VAR NİYE BU KADAR YADIRGIYORSUNKİ ????
ÖRNEK; İRİ ÇÖPÇÜ MARTI KUŞLARINA DAHA ÇOK BENZİYORLAR YAPILARI ve FİZİKLERİ
HATTA POSTA KUŞLARINDAN FAZLALIKLARI BİLE VAR NİYE BU KADAR YADIRGIYORSUNKİ ????
- çevik
13/3/2010, 3:50 pm
merhaba oktay bey; oynara değer verdiğinizi, kuşlarınızı forumdan gördüm.oynar bilginizi en iyi şekilde kıyaslama yaparak geliştirebilirsiniz. bu kıyaslamadada en önemli bilgiyi kşun kafa bölgesi verir.(göz,gaga,boyun vs.) daha sonra diğer bölgelere bakılır. olması gereken koşulları burda tekrar etmek istemiyorum, bilinen şartları taşıyıp, taşımadığına göre kuşun kalitesi ortaya çıkar.ben burda hep şunu savunuyorum; kuş ya oynardır yada değildir."kötü oynar" kavramını kabul etmiyorum kuş kırılmışsa o artık oynar değildir.gelelim edinme olayına burda genelleme yapmışşsın senden, ondan , bundan kuş istedikte böyle oluyo diye.ben sizi tanımıyorum kimle böyle olaylar yaşamışsanız o sizin aranızdaki sorun. netice de her kümesin kapasitesi bellidir bende zaman, zaman kuşlar ürediği ve sayıları arttığı dönemlerde mecburen tanıdığım çevreme veriyorum.
- çevik
13/3/2010, 4:42 pm
merhaba ibrahim bey; malesef bu şekildeki kuşlar bursa-oynar başlığı altında yer alıyo.haklısınız hertarafa yayılmış durumdalar ve sayıları oldukça fazla. artık yeter dedim yorumlar, resimler içler acısı. anlata, anlata bitiremedik tek kelime ile bursa-oynar'a ihanet ediliyo.
- çevik
13/3/2010, 5:37 pm
- karaseytan
Ad Soyad : KARAŞEYTAN
Doğum Tarihi : 06/03/95
Forum Kayıt : 30/08/09
14/3/2010, 12:25 pm
evet oynar çoğu yerde kırılıor ama oynar bakmaya yeni başlamak istediğimizde nerden anlıcaz kırık mı yoksa deilmi bu nasıl anlaşılır.bunu anlamayanlar alır kırık kuşları çoğaltır böylece kırık kuşlar çoğalır
- oktay059
Ad Soyad : OKTAY
Forum Kayıt : 31/03/09
14/3/2010, 7:14 pm
Demek istememde o zaten aynı kafa yapısına ait,birbirine benzer cokaz kuş var birbirine benzeyen kuşlarında bakıcıları birbirilerini daha önceden tanıyan ve alışveriş yapan kişiler yanılıyormuyum?Kafa yapısı farklı olupta aynı muhitte değişik kuşları besleyenler var onlarda posta kırığımı yoksa?yada bukuşların posta kırığı olduğuna nasıl bukadar emin oluyorsunuz sizinde böyle calışmalarınız oldumu? Yoksa bilgilerinize dyanarakmı konuşuyorsunuz. İbrahim abi öncelikle merhaba,bence olayı biraz abartıyorsun kuşlar okadarda değil, bu gün bana şu kuş saf kan diye bilirmisin,hic oynanmamış desen bile benim buna hic inanasım gelmez trakyada görsellik daha ön pılanda bugün uzun gagalı bir bursa gördüğünde seni hic heyecanlandırmıyormu? yada niye ilk etapta kuşların kafa yapıları ftğrflada ön pilanda tutuluyor bugün benim büyüğüm ve tecrübelerin fazla olduğundan dolayı saygım sonsuzdur,zaten herkez aynı kuşu beslese buişin ne tadı kalır nede insana heyecan verir.
14/3/2010, 9:57 pm
karaseytan demiş ki:evet oynar çoğu yerde kırılıor ama oynar bakmaya yeni başlamak istediğimizde nerden anlıcaz kırık mı yoksa deilmi bu nasıl anlaşılır.bunu anlamayanlar alır kırık kuşları çoğaltır böylece kırık kuşlar çoğalır
KARAŞEYTAN
POSTA gibi İRİ olan kuşları uzaklarda aramana gerek yok oturduğun İNEGÖL,ünde bazı kuşçularında GÖZLEM YAPABİLİRSİN???
(YADA (TRAKYADA) HER KÜMESTE BULABİLİRSİN SİYAH BEYAZ ÇÖPÇÜ İRİ MARTILAR GİBİ POSTAYA BENZİYEN KUŞLARINI vede 1 veya 2 ÇİFT ALARAK) BURSADA HALA YAŞAYAN PROF OYNAR KUŞU BESLİYEN YAŞLI KİŞİLERE GÖSTEREREK BİLGİ SAHİBİ OLABİLİRSİN ANAVATANI BURSADA (BUNLAR OYNAR KUŞUMUDUR DİYE)?????
14/3/2010, 10:14 pm
ÇEVİK merhaba
NASIL BİR KUŞ BU HAKİKATTAN KÖTÜ BİR ÖRNEK HATTA İĞRENÇ DİYEBİLİRİM BUNUN YALNIZ SİYAH BEYAZ OLUŞU, BIRAK OYNARA BENZEMEYİ RENK TONLARIYLA BİLE YANINDAN GEÇMİYOR
BU GİBİ KUŞLAR BİR OTURUŞTA 1 KG KARA BUĞDAYI YER BİRDE SAHİBİNE BAKAR
NASIL BİR KUŞ BU HAKİKATTAN KÖTÜ BİR ÖRNEK HATTA İĞRENÇ DİYEBİLİRİM BUNUN YALNIZ SİYAH BEYAZ OLUŞU, BIRAK OYNARA BENZEMEYİ RENK TONLARIYLA BİLE YANINDAN GEÇMİYOR
BU GİBİ KUŞLAR BİR OTURUŞTA 1 KG KARA BUĞDAYI YER BİRDE SAHİBİNE BAKAR
- Superstar
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 04/08/09
14/3/2010, 10:35 pm
hayatın bir akışı vardır kimi fakirdir kimi zengindir kimi zencidir kimi melezdır kımı kırıktır kımı düzdür. Senın bahsettihin olay hayatın kanunudur. Bu dunyada her cins güvercin vardır kuşları yargılamaya hakkın yoktur senin + güvercinleri sen yaratmadın sen güvercinleri dışlayamazsın insanlarıda yönetemessın senın suan yaptıgın kendı capında bilim kurgu bırak kim ne bakarsa baksın güvercinleri gösteriş,ticari, amaçlarla kullanma güvercinleri sev. BEnım de yakışıklı güvercinlerim var kendine özgü güvercinlerimde var hepsı aynı capta aynı yemı yer aynı suyu ıcer güvercincilik budur allah katında da bir yerın olsun.. bir qün unutma bu sözumu seni de bu kuş gibi fotoraf cekerler arşifler..
14/3/2010, 10:58 pm
Çok cesurca bir başlık olmuş OYNAR ırkının iyiliği için.Teşekkürler Çevik abi yüreğine canına sağlık.
Ancak bazı tepkileri geç verdiğimizi düşünüyorum benzer kuşların fotoğraflarına SEN BUNU SEVİYORSAN SAYGI DUYMAK LAZIM denebiliyor!!!Sen bundan zevk keyif alıyorsan Allah can pekliği versin tüğünce hayrını gör denebiliyor zaman zaman yani bazı tepkileri geç veriyoruz!(Tabii kişiye göre yorumlar yapılıyor kuşa göre değil KİŞİDEN BEKLENEN ÇIKARA GÖRE YORUMLAR var bu oynar camiasında)malesef !
Her daim savunduğumuz bir şey var ki buna hiç kimse itiraz EDEMEZ!
Bursa oynar bursa merkez ilimizin nadide eşi benzeri tüm Dünyada bulunmayan bir ırktır ! Bu ırkın nasıl olması gerektiğini TÜZÜĞÜNÜ ve STANDARTLARINI bursa merkezdeki OYNAR camiası RESMİ bir şekilde belirlemediği sürece gerçekten oynar ırkına gönül vermiş GÖKKAYRAK gibi Çevik Abimiz gibi vb bir çok isim sayılabilir...kişiler burda bende dahil vereceğimiz tepkilerle aslında KİŞİYİ KIRMAKTAN başka bir şey yapmıyoruz!Yani burda ona tüüü buna kaka onun bunun kuşuna çamur atılacağı kadar BURSA MERKEZE ÇAMUR ATILSA daha hayırlı olur neden derseniz yahuu beyler SİZİN BURSA MERKEZİN şahane mükenmel bir ırkı var buna bursa merkez sahip çıkmıyorsa AYIPLANACAK OLAN ORADAKİ BİZZAT bu ırkı üreten korumakla mükellef kişilerdir !!! ne diyoruz bu kuşu ancak onlar tesciller diyoruz pekii be kardeşim neden o zaman ırkına sahip çıkmıyorsun ÇIKMIYORSUNUZ!!!????
Millet tabiki her siyah beyaz kuşa oynar diyecek senin bir standartın yokki ! senin bir basit tüzüğün bile yok HİÇ BİR RESMİ BİR BEYANATIN YOK ! Durum böyle olunca KİŞİLERE ÇAMUR ATMAK aslında kişileri kırmaktan başka bir şey değil bizim yaptığımız en büyük bana göre yanlış bu!
Bir sürü net sitesi var bir tüzük yapıp yayımlamaktan aciz bir bursa merkez oynarcılığı görmek beni her gün DERİNDEN ÜZEN BİR DURUMDUR !
Resmiyet bir yana dursun onlarca oynar ustası kafa kafaya verip dernekte 2 çay içene kadar bu ırkın standartları tüzüğü zaten bellidir bunu yazıya resimli bir şekilde döküpte bu sitelerimizde yayımlayacak BİR ALLAHIN KULU YOKMU BU BURSA DA ???? Bizler sadece kuşun durumundaki olaylara bakıp yorum yapmayı tercih ediyoruz KÖKTEN TEMİZLİK yapmak neden istenmiyor beyler ???
Bursa merkez bu işe ciddi bir şekilde kendi doğruları ile el atmadan bu iş çözümlenmeyecektir!
Bu yüzden onun bunun kuşuna çamur atmaktan vaz geçip bursa merkezin hala savsakladığı bu durumu bursa merkezi üzüntüyle KINAMAKTA DAHA BÜYÜK FAYDA GÖRÜYORUM elinizde bir nükleer bomba var hala sapanla Millete sert çamur atmayın Bursanın bir düğmeye basması yeterli.Düğmeye basmayanları KINAYIN kötüleyin onlara çamur atın en büyük suçlu onlardır !
Senin yüzyıllara meydan okuyan bir ırkın VAR HEY GİDİ BURSA merak ediyorumda sen ne zaman MEYDAN OKUYACAKSIN ???
En büyük suçlu bursa merkezdir ırkına sahip çıkmayanın ırkının başına her türlü
olay gelir tavuklada eşlerler martıylada KİMSE KUSURA BAKMASIN.
Sevgilerimle........
Ancak bazı tepkileri geç verdiğimizi düşünüyorum benzer kuşların fotoğraflarına SEN BUNU SEVİYORSAN SAYGI DUYMAK LAZIM denebiliyor!!!Sen bundan zevk keyif alıyorsan Allah can pekliği versin tüğünce hayrını gör denebiliyor zaman zaman yani bazı tepkileri geç veriyoruz!(Tabii kişiye göre yorumlar yapılıyor kuşa göre değil KİŞİDEN BEKLENEN ÇIKARA GÖRE YORUMLAR var bu oynar camiasında)malesef !
Her daim savunduğumuz bir şey var ki buna hiç kimse itiraz EDEMEZ!
Bursa oynar bursa merkez ilimizin nadide eşi benzeri tüm Dünyada bulunmayan bir ırktır ! Bu ırkın nasıl olması gerektiğini TÜZÜĞÜNÜ ve STANDARTLARINI bursa merkezdeki OYNAR camiası RESMİ bir şekilde belirlemediği sürece gerçekten oynar ırkına gönül vermiş GÖKKAYRAK gibi Çevik Abimiz gibi vb bir çok isim sayılabilir...kişiler burda bende dahil vereceğimiz tepkilerle aslında KİŞİYİ KIRMAKTAN başka bir şey yapmıyoruz!Yani burda ona tüüü buna kaka onun bunun kuşuna çamur atılacağı kadar BURSA MERKEZE ÇAMUR ATILSA daha hayırlı olur neden derseniz yahuu beyler SİZİN BURSA MERKEZİN şahane mükenmel bir ırkı var buna bursa merkez sahip çıkmıyorsa AYIPLANACAK OLAN ORADAKİ BİZZAT bu ırkı üreten korumakla mükellef kişilerdir !!! ne diyoruz bu kuşu ancak onlar tesciller diyoruz pekii be kardeşim neden o zaman ırkına sahip çıkmıyorsun ÇIKMIYORSUNUZ!!!????
Millet tabiki her siyah beyaz kuşa oynar diyecek senin bir standartın yokki ! senin bir basit tüzüğün bile yok HİÇ BİR RESMİ BİR BEYANATIN YOK ! Durum böyle olunca KİŞİLERE ÇAMUR ATMAK aslında kişileri kırmaktan başka bir şey değil bizim yaptığımız en büyük bana göre yanlış bu!
Bir sürü net sitesi var bir tüzük yapıp yayımlamaktan aciz bir bursa merkez oynarcılığı görmek beni her gün DERİNDEN ÜZEN BİR DURUMDUR !
Resmiyet bir yana dursun onlarca oynar ustası kafa kafaya verip dernekte 2 çay içene kadar bu ırkın standartları tüzüğü zaten bellidir bunu yazıya resimli bir şekilde döküpte bu sitelerimizde yayımlayacak BİR ALLAHIN KULU YOKMU BU BURSA DA ???? Bizler sadece kuşun durumundaki olaylara bakıp yorum yapmayı tercih ediyoruz KÖKTEN TEMİZLİK yapmak neden istenmiyor beyler ???
Bursa merkez bu işe ciddi bir şekilde kendi doğruları ile el atmadan bu iş çözümlenmeyecektir!
Bu yüzden onun bunun kuşuna çamur atmaktan vaz geçip bursa merkezin hala savsakladığı bu durumu bursa merkezi üzüntüyle KINAMAKTA DAHA BÜYÜK FAYDA GÖRÜYORUM elinizde bir nükleer bomba var hala sapanla Millete sert çamur atmayın Bursanın bir düğmeye basması yeterli.Düğmeye basmayanları KINAYIN kötüleyin onlara çamur atın en büyük suçlu onlardır !
Senin yüzyıllara meydan okuyan bir ırkın VAR HEY GİDİ BURSA merak ediyorumda sen ne zaman MEYDAN OKUYACAKSIN ???
En büyük suçlu bursa merkezdir ırkına sahip çıkmayanın ırkının başına her türlü
olay gelir tavuklada eşlerler martıylada KİMSE KUSURA BAKMASIN.
Sevgilerimle........
- Superstar
14/3/2010, 11:12 pm
Bu topici açan arkadaş kendısı ırkın standartlarını bılmedııgnı dusunuyorum + güvercnini yargıya koymuş millete kötuleme amacında sen aynada kendı seklıne bak ondan sonra sekıl vermye calış güvercin sever insanlarız bız.. güvercin sevıldgıı ıcın bakılır kötulenmek için değil. insanlar senın gösterdıgın kuşa baksa ne olur bakmasa ne olur. güvercinleri koruuyun. öldürmeyın herkezın kendı güvercini halka acık bır güvercin sıtesı her cıns güvercin isteyen kısı yayınlar merak bu aaaa fasla merak iyi dğeildidr sonucuna katlanmadan bu sevdadan geç : )) dostum
14/3/2010, 11:23 pm
Superstar demiş ki:hayatın bir akışı vardır kimi fakirdir kimi zengindir kimi zencidir kimi melezdır kımı kırıktır kımı düzdür. Senın bahsettihin olay hayatın kanunudur. Bu dunyada her cins güvercin vardır kuşları yargılamaya hakkın yoktur senin + güvercinleri sen yaratmadın sen güvercinleri dışlayamazsın insanlarıda yönetemessın senın suan yaptıgın kendı capında bilim kurgu bırak kim ne bakarsa baksın güvercinleri gösteriş,ticari, amaçlarla kullanma güvercinleri sev. BEnım de yakışıklı güvercinlerim var kendine özgü güvercinlerimde var hepsı aynı capta aynı yemı yer aynı suyu ıcer güvercincilik budur allah katında da bir yerın olsun.. bir qün unutma bu sözumu seni de bu kuş gibi fotoraf cekerler arşifler..
Düşünceleriniz farklı bir bakış açısı olduğu kadar çevresel geniş çapta olduğu kadar KİŞİSELDİR.
Bu başlıkta Çevik abimiz TEK BİR DOĞRUYU SAVUNMUŞ ve buna yönelik bir başlık açmış pekii siz yukarıdaki yazınızda(çeşitli bakış açınızda) hangi DOĞRUNUZU evet bu doğrudur diyerek özerk bir halde gerçek doğru budur diyorsunuz veya diyebilirmisiniz Çevik Olca nın anlatmak istediği OYNARIN bir doğrusu kalıbı vardır sizin bir doğru kalıbınız mı var yoksa farklı kalıplarda doğruları hayatın akışına mı bıraktınız?
Düşünceleriniz için teşekkür ederim.
- çevik
15/3/2010, 12:45 pm
ajda pekkanın güvercin merakı olduğunu bilmiyordum.
- turgut59
Ad Soyad : turgut erdener
Forum Kayıt : 30/07/08
15/3/2010, 3:52 pm
herkeze selamlar
uzun zamandır bu tür tartışmalar yoktu biri yine kuyuya taş atmış bunu bekleyen fırsacılarda başlamış ağzına geleni yazmaya sizin yine canınız sıkılmaya başlamış anladığım kadarıyla
şimdi bende bildiklerimi yazmaya başlaycam olmaycak cünkü eleştiri yapanların coğunu tanıyarum daha ötesi özel hayattada beraber oturup yemeğimizi yediğimiz cayımızı ictiğimiz kişiler şuhan gercekten cok zor durumdayım insanlarında kalbini kırmak istemiyorum.
şunuda unutmayın er yiğidin gönlünde bi aslan yatar bu hakaret dolu yazılarınızı yazmaya devam ederseniz benimde yazıcaklarıma kimse kızmasın ve gocunmasın..
saygılarımla...
uzun zamandır bu tür tartışmalar yoktu biri yine kuyuya taş atmış bunu bekleyen fırsacılarda başlamış ağzına geleni yazmaya sizin yine canınız sıkılmaya başlamış anladığım kadarıyla
şimdi bende bildiklerimi yazmaya başlaycam olmaycak cünkü eleştiri yapanların coğunu tanıyarum daha ötesi özel hayattada beraber oturup yemeğimizi yediğimiz cayımızı ictiğimiz kişiler şuhan gercekten cok zor durumdayım insanlarında kalbini kırmak istemiyorum.
şunuda unutmayın er yiğidin gönlünde bi aslan yatar bu hakaret dolu yazılarınızı yazmaya devam ederseniz benimde yazıcaklarıma kimse kızmasın ve gocunmasın..
saygılarımla...
15/3/2010, 6:37 pm
İBRAHİM GÖKKAYRAK demiş ki:ÇEVİK bu kuş (POSTA) değilmi??? bu gibi RENKLERİ SİYAH veya BEYAZ POSTA YA benziyen kuşlar (AFYON) (KÜTAHYA) ve ( EDİRNE ve TRAKYA GENELİNDE) O KADAR ÇOOOKLARKİ
MErhaba,
Sana göre bu kuşun icatçılarından(keşifçi) Olan (Hasan usta) ve benzer ustalar çeşitli çalışmalarla kombinasyon dediğimiz içerikli bir kuş yapmışlar ve bunu oynar olarak tüm bursa kabul etmiş(benimde kabul ettiğim kuş ta kendisidir)çünkü bende o tarz kuşlardan hoşlanıyorum onları seviyorum zevk keyif meselesi tamamen !
Ancak yine plağı başa sarıyoruz bu adamlar bu kuşu yapmış ancak doğru kririterlerde olduğunu RESMEN BEYAN EDEMEMİŞLERDİR !Tüm sıkıntıda burda !(biraz değil oldukça fazla kendimizi kandırıyoruz sanırım Turgut abinin dediği doğru CANIMIZ SIKILIYOR galiba ) oYNARIN standartı belli olsa sanki hoşlarına giden kuşu bakmaktan vazmı geçecek bu insanlar ????Böyle bir şey isteme hakkımız var mı oda ayrı bir konu???
Turgut Erdener, Muhittin İşlekeller imzalı yılan baş sever ben Muhittin İşlekeller imzalı topik severim(((İşlekeller))) kuş ustasıdır oynar değil İSTEDİĞİNİ İSTEDİĞİ TARZDA ÜRETEBİLEN BİR ÇOK IRKIN İÇERİĞİNİ BİLEN değerli bir insandır(düşündüüğünü her daim üretir bu farklı saygı duyulması gereken bir yetenektir))bu tamamen zevk meseli yaptığımız tek yanlış ortada bir b...k yokken çamur savaşına girmek !Şunuda hemen vurgulayayım (şuanda Edirne için konuşuyorum edirne üretimleri için bizim yılan başlarımız yılan baş kategorisinde STANDARTIN İÇİNDE OLABİLECEK KUŞLARDIR!!!! buna lütfen dikkat ! Yarma dediğimiz kuşlar yokmu onlarda var ancak bunlar eski yıllarda kalarak özellikle Edirne merkezden ayıklandılar uzaklaştılar!!!eskiden kırık baktığımızı ben inkar etmeyerek herkezin yüzüne de söyledim!Her kez emin olsun o kuşlardan özellikle Edirnede kalmadı en azından biz üretmiyoruz.(Özellikle İşlekellerin ürettiği yılan başlar sınıfında tek eşi benzerine zor rastlanan kuşlardır YILAN BAŞ OLARAK bunu iyi ayırd ediniz kuşlar yarma sınıfında değildir kalıplar standartın içinde yer bulabilir!!!!Tartıya koysak topiklerle arasında 50-100 gr oynar !Ve zaten yılan baş kuşu eli dolduran az biraz heybetli bir yapısı olan BİR kuştur bunlara tühhg kaka dememek gerekir çünkü adamA sorarlar YILAN BAŞ NASIL OLUR DİYE???Topik fizik kalıbında yılanbaş olmuyorsa---yılan baş kalıbındada topik olmuyor yılan başlara hemen çamur atmak yerine kazanmaya bakmak gerekir düşüncesindeyim.Bu gün trakyada(özellikle edirnede) olan yılan baş ve topik BURSADA beğeniyle kabul edilebilir durumdadır.Bursa merkeze ben bir çift yılan baş götürücem en kısa zamanda(derneğe) bakalım yılan baş nasl olur bende orda öğreneyim ( edirneye trakyaya fazla yüklenmeyiniz.)
İstediğimiz standartların belirlenmesini isterken çok ince düşünmek lazım bu kuşun bin bir türlü halini sevenler var doğru veya yanlış ipin ucu baştan kaçtığı için sevgili ustalar olayı baştan savsakladığı için malesef olay bu noktaya gelmiş!Standart belirlensede kimse hoşuna giden kuşu bakmaktan vazgeçeciğini sanmıyorum yani neden geçsin adam onu seviyor ona bakıyor kime ne öyle değil mi?Bu yüzdende kalp kırmamak gerekir her daim yüz yüze bakabilecek kişileriz.
Sizden ricam hataları bursa merkezde arayın Trakyada değil Trakyada olan oynar bu gün ülkemizin bir çok yerinde yok her tarzı ile yaşmaklısı,yılan başı,topiği vs.Oynar Örneklerinin en iyilerinden Trakyada görmek mümkündür bundan şüpheniz olmasın.Genelleme yaparken iyi analiz ediniz.
Ve bence bölgelere çamur atılacağı kadar gidin bursaya heyetinizi ustalarınızı toplayında bir standart yapmaya çalışın bu en hayırlısı olur.
Burda kalp kırmaya hiç gerek yok baktığı ırkı çok seven insan gitsin bursada bir takım çalışmalar yapsın elini taşın altına soksun.
Bunu bursalılar yapmuyorsa biz neden birbirimizi burda yiyelim yahu???isteyen istediğine baksın bu kadar basit artık olay bu noktada!Standart belirlensede değişeceğini sanmıyorum bari biz kalp kırmayalım......!
Kime zarar kime yarar arkadaş?
15/3/2010, 9:16 pm
BAKIN ARKADAŞLAR ANLAYAMADIĞIMIZ BİR ŞEY VAR NİYE KALP KIRALIM BİR BİRİMİZE KİŞİSEL HAKARETLERMİ EDİLİYOR????KONU KUŞ ve OYNARSA GERÇEKLERE YAKIN BİLGİ VARSA KARŞINDAKİNİN (TEZİNİ ÇÜRÜTEBİLİNİR) DOĞRULARLA YADA ÖĞRENMENİN YOLU BULUNUR???
UNUTMAYALIM OYNAR kuşunun hangi kafa yapısında ve KAPALI,AÇIK tüyü olursa olsun KALIP ve FİZİKLERİ DEĞİŞMEZ gerçekler TEKTİR
OYNAR kuşunda BÜYÜK KALIN UZUN AYAKLI BACAKLI, ÇOK UZUN ETLİ GAGA, AT SURATLI, MARTI GİBİ KALIBI OLMAZ KİMSE DARILMASIN
BU KONUDA ÇEVİK HAKLI BÖYLE OYNAR KUŞU OLMAZ bilmiyorsan öğrenmenin birçok yolları var OYNAR KUŞUNUN yapı ve KALIBINI buralarda yani siteler genelinde bursaya gidemiyorsan bütün sitelerden BURSA ve İST GENELİNDE BAKILAN OYNAR KUŞLARININ RESİMLERİNİ bir araya topla ANALİZ ve GÖZLEM YAP
bu konuları tekrar tekrar OYNAR KUŞUN gagadan kuyruğa kadar hep tartışıldı milletin tek ortak yönü
KALIP ve FİZİKLERİ OLMUŞTUR,aynı zamanda RESİMLERE göz ucunla bakılacağına YAZILAN YAZILARIDA OKUNURSA BİRAZDA OLSA ÖĞRENEBİLİNİR
AH geri ne kalır sana göre kafa ve AHLAK,UÇUM,EŞKAL BUNLARIDA SEN YAP KAFANA GÖRE VE BECERİNLE YALNIZ DENGİ DENGİNE ÜRETEREK KIRMADAN BU KADAR BASİT
HÜSEYİN doğru söylüyorsun BURSADA OYNAR KUŞU STANDART OLAYINDA ama GÖNÜLDEN MERAKLI BİR OYNARCI KENDİ ÇABALARINLADA DOĞRULARA YAKININI ÖĞRENEBİLİR (MAZERETLER ARAMADAN)
BU ARADA YILANBAŞ KUŞU, KAFA BOYUNLA GÖVDE BİR OLUR,
İŞKİLLER DÜNE KADAR KENDİDE BİLMİYORDU OYNAR KUŞUNU ORAYA BURAYA İST MANUK, BURSADAN NAZMİ ABİYE 200 ADET ZİGİRLİ KUŞLARINI HAYALİ DAYANDIRARAK MİLLETİ KANDIRARAK KISACA PARASAL RANT OLARAK ETRAFA YAYDIĞI O AT SURATLI MARTI GİBİ 13,14 KUYRUKLU KUŞLARI ZATEN KONUŞUYORUZ BU GÜN AYRI RANT PEŞİNDE OLMAK VE PAZAR ARAMAK ZORUNDA YALNIZ TRAKYA GENELİNDE YİNE DIŞINDAKİLERE DEĞİL YATSIN KALKSIN OTURDUĞU YERDEN BU SİTELERE VE BİZLERE OYNAR KUŞUNU ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYOR 60 YAŞINDAN SONRA???
MANUK VE NAZMİ ABİYE SORDUM EDİRNEYE HİÇ KUŞ VERDİNİZMİ DİYE HER İKİSİDE GÜLDÜLER BIRAK VERMEYİ DEDİLER KUŞLARI HAYATINDA BİZLERDE GÖRMÜŞMÜ???BURSA YOLUNU BİLMEDEN HAYAL ÜRÜNLERİNE DAYATMA BENCE
ALIN BEN SİZE DOĞRU YANLIŞ OLMASI GEREKEN BİR KAÇ OYNAR RESİMLERİ KOYAYIM ÇOK İYİ ANALİZ EDİLSİN FİZİK ve KALIP OLARAK HER YÖREDEN KUŞ RESİMLERİ
NOT; AŞAĞIDAKİ KUŞLAR AYRI KÜMESLERDE OLUP BİR BİRLERİNLE KUŞ ALIŞVERİŞLERİ YOKTUR
İSTANBULDAN
İSTANBULDAN
BURSADAN
BURSADAN
EDİRNEDEN (BU KUŞLARDA BURSADAN EDİNME)
EDİRNEDEN
Burda dikkat edilecek bir şey var iki resim edirneden ayrı kümeslerden TRAKYADA BİR ELİN BEŞ PARMAĞINI GEÇMESEDE DOĞRULARA YAKINLARINI BULMAK İSTEYEN BULABİLİYORMUŞ DEMEKKİ DAHA MÜCADELE ETMEKTE GEREKİYOR???
BENDEN BU KADAR, BU GÜNE KADAR YANLIŞLAR DOĞRU KABUL EDİLMİŞSE GERÇEK DOĞRULARIDA ARAYIP BULMAK ELİMİZDE, KALBİMİZİN KIRILACAĞINI DÜŞÜNECEĞİMİZE???
UNUTMAYALIM OYNAR kuşunun hangi kafa yapısında ve KAPALI,AÇIK tüyü olursa olsun KALIP ve FİZİKLERİ DEĞİŞMEZ gerçekler TEKTİR
OYNAR kuşunda BÜYÜK KALIN UZUN AYAKLI BACAKLI, ÇOK UZUN ETLİ GAGA, AT SURATLI, MARTI GİBİ KALIBI OLMAZ KİMSE DARILMASIN
BU KONUDA ÇEVİK HAKLI BÖYLE OYNAR KUŞU OLMAZ bilmiyorsan öğrenmenin birçok yolları var OYNAR KUŞUNUN yapı ve KALIBINI buralarda yani siteler genelinde bursaya gidemiyorsan bütün sitelerden BURSA ve İST GENELİNDE BAKILAN OYNAR KUŞLARININ RESİMLERİNİ bir araya topla ANALİZ ve GÖZLEM YAP
bu konuları tekrar tekrar OYNAR KUŞUN gagadan kuyruğa kadar hep tartışıldı milletin tek ortak yönü
KALIP ve FİZİKLERİ OLMUŞTUR,aynı zamanda RESİMLERE göz ucunla bakılacağına YAZILAN YAZILARIDA OKUNURSA BİRAZDA OLSA ÖĞRENEBİLİNİR
AH geri ne kalır sana göre kafa ve AHLAK,UÇUM,EŞKAL BUNLARIDA SEN YAP KAFANA GÖRE VE BECERİNLE YALNIZ DENGİ DENGİNE ÜRETEREK KIRMADAN BU KADAR BASİT
HÜSEYİN doğru söylüyorsun BURSADA OYNAR KUŞU STANDART OLAYINDA ama GÖNÜLDEN MERAKLI BİR OYNARCI KENDİ ÇABALARINLADA DOĞRULARA YAKININI ÖĞRENEBİLİR (MAZERETLER ARAMADAN)
İŞKİLLER DÜNE KADAR KENDİDE BİLMİYORDU OYNAR KUŞUNU ORAYA BURAYA İST MANUK, BURSADAN NAZMİ ABİYE 200 ADET ZİGİRLİ KUŞLARINI HAYALİ DAYANDIRARAK MİLLETİ KANDIRARAK KISACA PARASAL RANT OLARAK ETRAFA YAYDIĞI O AT SURATLI MARTI GİBİ 13,14 KUYRUKLU KUŞLARI ZATEN KONUŞUYORUZ BU GÜN AYRI RANT PEŞİNDE OLMAK VE PAZAR ARAMAK ZORUNDA YALNIZ TRAKYA GENELİNDE YİNE DIŞINDAKİLERE DEĞİL YATSIN KALKSIN OTURDUĞU YERDEN BU SİTELERE VE BİZLERE OYNAR KUŞUNU ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYOR 60 YAŞINDAN SONRA???
MANUK VE NAZMİ ABİYE SORDUM EDİRNEYE HİÇ KUŞ VERDİNİZMİ DİYE HER İKİSİDE GÜLDÜLER BIRAK VERMEYİ DEDİLER KUŞLARI HAYATINDA BİZLERDE GÖRMÜŞMÜ???BURSA YOLUNU BİLMEDEN HAYAL ÜRÜNLERİNE DAYATMA BENCE
ALIN BEN SİZE DOĞRU YANLIŞ OLMASI GEREKEN BİR KAÇ OYNAR RESİMLERİ KOYAYIM ÇOK İYİ ANALİZ EDİLSİN FİZİK ve KALIP OLARAK HER YÖREDEN KUŞ RESİMLERİ
NOT; AŞAĞIDAKİ KUŞLAR AYRI KÜMESLERDE OLUP BİR BİRLERİNLE KUŞ ALIŞVERİŞLERİ YOKTUR
İSTANBULDAN
İSTANBULDAN
BURSADAN
BURSADAN
EDİRNEDEN
Burda dikkat edilecek bir şey var iki resim edirneden ayrı kümeslerden TRAKYADA BİR ELİN BEŞ PARMAĞINI GEÇMESEDE DOĞRULARA YAKINLARINI BULMAK İSTEYEN BULABİLİYORMUŞ DEMEKKİ DAHA MÜCADELE ETMEKTE GEREKİYOR???
BENDEN BU KADAR, BU GÜNE KADAR YANLIŞLAR DOĞRU KABUL EDİLMİŞSE GERÇEK DOĞRULARIDA ARAYIP BULMAK ELİMİZDE, KALBİMİZİN KIRILACAĞINI DÜŞÜNECEĞİMİZE???
- Miharbiden
Ad Soyad : İbrahim AKDEMİR
Forum Kayıt : 29/10/08
16/3/2010, 7:29 am
Selam
Saygıdeğer oynar dostları elbette bu konunun açılmış olması bizlere fayda sağlayacaktır. Doğruyu yanlışı beraber görecek ve ortak bir paydada buluşacağız. Burada amaç bazı kimselerin kuşuna tü kaka deyip bazılarının kuşlarınıda beyinlere empoze etmeye çalışmak yanlış olacaktır. Eğer amaç doğru örnekleri göstermekse çok faydalı bulduğum bir konu başlığı oldu. Yalnız İbrahim GÖKKAYRAK abimizin kötü örnek olarak resimlemiş olduğu 2.resimde bende kırıklık olduğuna dair en ufak bir intiba oluşmadı.
Saygıdeğer oynar dostları elbette bu konunun açılmış olması bizlere fayda sağlayacaktır. Doğruyu yanlışı beraber görecek ve ortak bir paydada buluşacağız. Burada amaç bazı kimselerin kuşuna tü kaka deyip bazılarının kuşlarınıda beyinlere empoze etmeye çalışmak yanlış olacaktır. Eğer amaç doğru örnekleri göstermekse çok faydalı bulduğum bir konu başlığı oldu. Yalnız İbrahim GÖKKAYRAK abimizin kötü örnek olarak resimlemiş olduğu 2.resimde bende kırıklık olduğuna dair en ufak bir intiba oluşmadı.
- turgut59
Ad Soyad : turgut erdener
Forum Kayıt : 30/07/08
16/3/2010, 8:40 am
Bursa merkeze ben bir çift yılan baş götürücem en kısa zamanda(derneğe) bakalım yılan baş nasl olur bende orda öğreneyim ( edirneye trakyaya fazla yüklenmeyin.
Hüseyin ben elimdeki posta denilen kuşlardan 24-02-2007 yılında Bursa merkezde yanlış hatırlamıyorsam Hürriyette oynarcıların gittiği bi kahveye 2çift kuş götürdüm kahveye girdik yaklaşık 20 kişi vardı biz boş bir masaya oturduk daha sonra orada çalışan arkadaşla tanıştık nerden geldiğimizi ve kuş getirdiğimizi söyledik oda oynarcı arkadaşlarla bizi tanıştırdı ve masaları birleştirip koşmaya başladık daha sonra benim götürdüğüm kuşlara bakmak istediler ve hepsi inceledi bizim başkanda sordu nasıl diye aralarındada 60 yaşlarında bi adam vardı kuşların güzel olduğunu ancak bukuşların orada 25-30 sene önce beslendiğini söyledi.ve kahvenin duvarlarındada bir sürü oynar resmi vardı resimleri bana göstererek şimdi bunlar moda dedi doğrusu ben cok şaşırdım demekki oynarında modası varmış diye düşümmeye başladım. ben şunu aladımki orda bile herkez kendi standarttını yapmış..
Hüseyin burda cıkıpta bizim kuşlarımıza kırık, cıkık, karga,martı diyen kişiler bile bu kuşları kırıyorlar ama benşimdi biliyorum deyceklerki biz kuşlarımıza yakın kan kuşlarla kırıyoruz.benim uzun zamandır gözlemlediğim bu kuşları besleyen kişiler hep arayış içersindeler.
bukadar kuşlarınıza güveniyorsunuz kümeslere gitiğimizde gösterilen kuşlar sınıflandırılıyor.
ÖRNEK:Çeyrek kan, yarım kan, tam kan, oynarında standartları bu olsa gerek cok düşündürücü bir durum buda demki herkez bişeyler katmaya calışılıyor.
Hüseyin ben elimdeki posta denilen kuşlardan 24-02-2007 yılında Bursa merkezde yanlış hatırlamıyorsam Hürriyette oynarcıların gittiği bi kahveye 2çift kuş götürdüm kahveye girdik yaklaşık 20 kişi vardı biz boş bir masaya oturduk daha sonra orada çalışan arkadaşla tanıştık nerden geldiğimizi ve kuş getirdiğimizi söyledik oda oynarcı arkadaşlarla bizi tanıştırdı ve masaları birleştirip koşmaya başladık daha sonra benim götürdüğüm kuşlara bakmak istediler ve hepsi inceledi bizim başkanda sordu nasıl diye aralarındada 60 yaşlarında bi adam vardı kuşların güzel olduğunu ancak bukuşların orada 25-30 sene önce beslendiğini söyledi.ve kahvenin duvarlarındada bir sürü oynar resmi vardı resimleri bana göstererek şimdi bunlar moda dedi doğrusu ben cok şaşırdım demekki oynarında modası varmış diye düşümmeye başladım. ben şunu aladımki orda bile herkez kendi standarttını yapmış..
Hüseyin burda cıkıpta bizim kuşlarımıza kırık, cıkık, karga,martı diyen kişiler bile bu kuşları kırıyorlar ama benşimdi biliyorum deyceklerki biz kuşlarımıza yakın kan kuşlarla kırıyoruz.benim uzun zamandır gözlemlediğim bu kuşları besleyen kişiler hep arayış içersindeler.
bukadar kuşlarınıza güveniyorsunuz kümeslere gitiğimizde gösterilen kuşlar sınıflandırılıyor.
ÖRNEK:Çeyrek kan, yarım kan, tam kan, oynarında standartları bu olsa gerek cok düşündürücü bir durum buda demki herkez bişeyler katmaya calışılıyor.
16/3/2010, 3:33 pm
İBRAHİM GÖKKAYRAK demiş ki:BAKIN ARKADAŞLAR ANLAYAMADIĞIMIZ BİR ŞEY VAR NİYE KALP KIRALIM BİR BİRİMİZE KİŞİSEL HAKARETLERMİ EDİLİYOR????KONU KUŞ ve OYNARSA GERÇEKLERE YAKIN BİLGİ VARSA KARŞINDAKİNİN (TEZİNİ ÇÜRÜTEBİLİNİR) DOĞRULARLA YADA ÖĞRENMENİN YOLU BULUNUR???
İSTANBULDAN
İSTANBULDAN
BURSADAN
BURSADAN
EDİRNEDEN
Tüm oynar severlere merhaba,
İBRAHİM GÖKKAYRAK demiş ki:BAKIN ARKADAŞLAR ANLAYAMADIĞIMIZ BİR ŞEY VAR
NİYE KALP KIRALIM BİR BİRİMİZE KİŞİSEL HAKARETLERMİ EDİLİYOR????KONU KUŞ
ve OYNARSA GERÇEKLERE YAKIN BİLGİ VARSA KARŞINDAKİNİN (TEZİNİ
ÇÜRÜTEBİLİNİR) DOĞRULARLA YADA ÖĞRENMENİN YOLU BULUNUR???
UNUTMAYALIM
OYNAR kuşunun hangi kafa yapısında ve KAPALI,AÇIK tüyü olursa olsun
KALIP ve FİZİKLERİ DEĞİŞMEZ gerçekler TEKTİR
OYNAR kuşunda BÜYÜK
KALIN UZUN AYAKLI BACAKLI, ÇOK UZUN ETLİ GAGA, AT SURATLI, MARTI GİBİ
KALIBI OLMAZ KİMSE DARILMASIN
BU KONUDA ÇEVİK HAKLI BÖYLE OYNAR
KUŞU OLMAZ bilmiyorsan öğrenmenin birçok yolları var OYNAR KUŞUNUN yapı
ve KALIBINI buralarda yani siteler genelinde bursaya gidemiyorsan bütün
sitelerden BURSA ve İST GENELİNDE BAKILAN OYNAR KUŞLARININ RESİMLERİNİ
bir araya topla ANALİZ ve GÖZLEM YAP
bu konuları tekrar tekrar OYNAR
KUŞUN gagadan kuyruğa kadar hep tartışıldı milletin tek ortak yönü
KALIP
ve FİZİKLERİ OLMUŞTUR,aynı zamanda RESİMLERE göz ucunla bakılacağına
YAZILAN YAZILARIDA OKUNURSA BİRAZDA OLSA ÖĞRENEBİLİNİR
AH geri ne
kalır sana göre kafa ve AHLAK,UÇUM,EŞKAL BUNLARIDA SEN YAP KAFANA GÖRE
VE BECERİNLE YALNIZ DENGİ DENGİNE ÜRETEREK KIRMADAN BU KADAR BASİT
HÜSEYİN
doğru söylüyorsun BURSADA OYNAR KUŞU STANDART OLAYINDA ama GÖNÜLDEN
MERAKLI BİR OYNARCI KENDİ ÇABALARINLADA DOĞRULARA YAKININI ÖĞRENEBİLİR
(MAZERETLER ARAMADAN)
BU ARADA YILANBAŞ KUŞU, KAFA BOYUNLA GÖVDE BİR
OLUR,
Buraya kadar %99 katıldığım bilgiler aktarmışsın abi teşekkürler.
İBRAHİM GÖKKAYRAK demiş ki:İŞLEKELLER DÜNE KADAR KENDİDE BİLMİYORDU OYNAR KUŞUNU ORAYA BURAYA İST
MANUK, BURSADAN NAZMİ ABİYE 200 ADET ZİGİRLİ KUŞLARINI HAYALİ
DAYANDIRARAK MİLLETİ KANDIRARAK KISACA PARASAL RANT OLARAK ETRAFA
YAYDIĞI O AT SURATLI MARTI GİBİ 13,14 KUYRUKLU KUŞLARI ZATEN KONUŞUYORUZ
BU GÜN AYRI RANT PEŞİNDE OLMAK VE PAZAR ARAMAK ZORUNDA YALNIZ TRAKYA
GENELİNDE YİNE DIŞINDAKİLERE DEĞİL YATSIN KALKSIN OTURDUĞU YERDEN BU
SİTELERE VE BİZLERE OYNAR KUŞUNU ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYOR 60 YAŞINDAN
SONRA???
MANUK VE NAZMİ ABİYE SORDUM EDİRNEYE HİÇ KUŞ VERDİNİZMİ DİYE
HER İKİSİDE GÜLDÜLER BIRAK VERMEYİ DEDİLER KUŞLARI HAYATINDA BİZLERDE
GÖRMÜŞMÜ???BURSA YOLUNU BİLMEDEN HAYAL ÜRÜNLERİNE DAYATMA BENCE
Bu konular beni aşıyor !
Abi MÜZEVİRCİLİĞİ ve MÜZEVİRCİLİK yabıp insanları birbirine sokanları sevmem bilirsin bu tarz insanlarlada hiç yıldızım barışmaz!!!(çünki birilimki dünyada en büyük ayıp ve günah MÜZEVİRCİLİKTİR)ve laf taşımadır !!!! ben sana muhittin işlekellerin telini vereyim onun oynar kuşundan anlamadığını,ürettiği kuşların 13-14 kuyruk olduğunu , bahsettiğin isimleri tanımadığını,hayal ürünüyle kuş baktığını ve insanlara rant için kandırdığını,60 yaşından sonra oynar kuşunu öğrenmeye çalıştığını ve aklında daha ne varsa bizzat kendin ilet.
Bu konu beni enterese etmiyor yani İşlekeller hakkında düşüncelerin beni bağlamıyor.Telini vereyim kendisine ilet sana UYARSA ben bu yazdıklarını ona söylemeye korkarım saygımdan dolayıda çekinirim !
Yanlız sana tek bir şey söylemek isterim(seni oynar kuşunda ağlatmayı bırak sana bu kuşu bir daha eline almayı tövbe ettirterek seni oynar kuşundan soğutacak tecrubeye bilgi birikimine ve kuşa sahiptir düşüncesindeyim)ben sana sadece hatırlatıyorum ister katıl ister darıl ister dilediğini düşün.
Son olarak Eklediğin resimlerde Trakya da beğendiğin(topik dediğimiz) oynarların tümünde onun parmağı olduğunuda hatırlatmak isterim.
Sevgiler saygılar.
16/3/2010, 5:07 pm
(HÜSEYİN AYDOĞMUŞ DEMİŞKİ
(((İşlekiller)))kuş ustasıdır OYNAR DEĞİL)
Hüseyin SENDE ARTIK KENDİN BİR İNANSAN YAZDIKLARINA (BENİ OYNAR İÇİN AĞLATMAYI SONRA DÜŞÜNÜN)
HATIRLATAYIM BEN İST GOP TA BÜYÜDÜM OYNAR KUŞUNUN YATAĞINDA
VEDE OYNARI YILLAR ÖNCE İYİLERİNİ BULMAK ÖĞRENMEK İÇİN BURSADA DA BOŞUNA ZAMAN HARCAMADIM OYNAR GİBİ OYNARLAR, TRAKYADA OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLDİĞİM İÇİN ORADA SİYAH BEYAZ KUŞLARIN PEŞİNE DÜŞMEYİ HİÇMİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM HELE BU SAATTEN SONRA HİÇ İLGİMİ ÇEKECEK KUŞTA ÇIKMAYACAĞINIDA EMİN RAHAT OL SEN ???
ÇÜNKÜ YILLAR ÖNCE TRAKYA GENELİ İST YE GELEREK ALTI ÜSTÜ KAPALI OLSUN İKİ ELLE TUTULMAYAN ZEBELLA GİBİ SİYAH BEYAZ KUŞLARIN PEŞİNDE KOŞULUYORDU 13,15 KUYRUK TA ÖNEMLİ DEĞİL DİYORLARDI ARAYAN KİŞİLER HATTA O YILLARDA O TARAF İÇİN ÖZEL İSTENİLEN KUŞLARI BOLCA ÜRETİLDİĞİNİDE ÇOK İYİ BİLİYORUM
İST ve BURSADAN (PROF) OYNAR BAKAN KİŞİLERİ GÖRDÜNMÜ SEN HİÇ ORALARDA KUŞ ARARKEN
ŞUNUDA UNUTMAYALIM BURDA SÖZ HAKKI OLMAYAN KİŞİLERİ NEONLARLA İSMİNİ LANSE EDİLİRSE, ELÇİLİK OLARAKTA YAZAN KİŞİYE DÜŞER BURDA ANLATILIMLARI????
BU ARADA USTAN İÇİNDE SEVİNDİM, DOĞRULARI YILLAR SONRADA BİRAZDA OLSA GÖRMEYE BAŞLADIĞI İÇİN ETRAFINADA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIR, (OYNAR GİBİ OYNAR KUŞU ADINA)
BAY HÜSEYİN
Hüseyin SENDE ARTIK KENDİN BİR İNANSAN YAZDIKLARINA (BENİ OYNAR İÇİN AĞLATMAYI SONRA DÜŞÜNÜN)
VEDE OYNARI YILLAR ÖNCE İYİLERİNİ BULMAK ÖĞRENMEK İÇİN BURSADA DA BOŞUNA ZAMAN HARCAMADIM OYNAR GİBİ OYNARLAR, TRAKYADA OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLDİĞİM İÇİN ORADA SİYAH BEYAZ KUŞLARIN PEŞİNE DÜŞMEYİ HİÇMİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM HELE BU SAATTEN SONRA HİÇ İLGİMİ ÇEKECEK KUŞTA ÇIKMAYACAĞINIDA EMİN RAHAT OL SEN ???
ÇÜNKÜ YILLAR ÖNCE TRAKYA GENELİ İST YE GELEREK ALTI ÜSTÜ KAPALI OLSUN İKİ ELLE TUTULMAYAN ZEBELLA GİBİ SİYAH BEYAZ KUŞLARIN PEŞİNDE KOŞULUYORDU 13,15 KUYRUK TA ÖNEMLİ DEĞİL DİYORLARDI ARAYAN KİŞİLER HATTA O YILLARDA O TARAF İÇİN ÖZEL İSTENİLEN KUŞLARI BOLCA ÜRETİLDİĞİNİDE ÇOK İYİ BİLİYORUM
İST ve BURSADAN (PROF) OYNAR BAKAN KİŞİLERİ GÖRDÜNMÜ SEN HİÇ ORALARDA KUŞ ARARKEN
ŞUNUDA UNUTMAYALIM BURDA SÖZ HAKKI OLMAYAN KİŞİLERİ NEONLARLA İSMİNİ LANSE EDİLİRSE, ELÇİLİK OLARAKTA YAZAN KİŞİYE DÜŞER BURDA ANLATILIMLARI????
BU ARADA USTAN İÇİNDE SEVİNDİM, DOĞRULARI YILLAR SONRADA BİRAZDA OLSA GÖRMEYE BAŞLADIĞI İÇİN ETRAFINADA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIR, (OYNAR GİBİ OYNAR KUŞU ADINA)
BAY HÜSEYİN
16/3/2010, 5:54 pm
İBRAHİM GÖKKAYRAK demiş ki:(HÜSEYİN AYDOĞMUŞ DEMİŞKİ
BAY HÜSEYİN
Senin doğruların ve inançlarındır,düşüncelerindir saygı duyarım.
- çevik
16/3/2010, 8:17 pm
"BİR MUSUBET BİN NASİHATTAN İYİDİR" oynar tarifi üstüne sayısızca yazı yazıldı şekil olarak ortaya konup konuşulması , anlaşılması açısından daha kolay olur.bu konuda herkes bilgisini paylaşabilir,bilgisi olmayan bilgi edinebilir.resim koyanlarda yoruma açık olmalıdır, paylaşmanın amacı o. tüyü kadar hayrını gör, yaşa var ol demek bence yorum değildir.bu işin kolay yolu .doğrularıda, yanlışlarıda tartışacağız. kırılmış bursalar her bölgeye dağılmış durumda. tabi bursa şehri oynarın ana vatanı olduğu için yinede burda belli kişilerce daha bilinçli gözle bakılmaktadır.ancak oynar dan anlamak ve beslemek için bursada yaşamak gerekmiyo. gelişen iletişim araçları ile çevre illerdede bu işi gereği gibi yapan bildiğimiz,bilmediğimiz bir çok kişi var.bazı besleyiçiler iyi niyetli olmakla beraber, elindeki beslediği kuşların oynar olduğuna,inandırıldıkları için farkında olmadan oynar diye benzer kuşlara hizmet ediyorlar.standart' tan kasıt iyi soy bursa oynarının özellikleri ise biz burda bunu anlatmaya çalışıyoruz.
bu yorumları okuyan bazı oynar beslemeyen arkadaşlar, oynarın bir form kuşumu olduğunu düşünebilirler.şekil ve yapıya verdiğmiz önem kuşun genetik şifresi hakında bize bilgi vermesidir.oynar kuşu bir performans kuşudur.bu performansınıda kendi ırkına has özellikleri ile sergiler.hızlı, dağınık uçması bir yana başta MAKAS şeklinde kanat alması en önemli özelliğidir.zira hızlı ve dağınık uçum diğer bazı ırklardada görülür.genetik yapısı veya soyu(kanı) kırık olan kuşlar ilk bu makas özelliğini kaybederler.antremanlı bir oynar iyi havada en, az 4 ile 7 saat uçmalı,bu uçuş süresindede bir süre bulut ve görünmez seviyeye çıkmalı.
bu yorumları okuyan bazı oynar beslemeyen arkadaşlar, oynarın bir form kuşumu olduğunu düşünebilirler.şekil ve yapıya verdiğmiz önem kuşun genetik şifresi hakında bize bilgi vermesidir.oynar kuşu bir performans kuşudur.bu performansınıda kendi ırkına has özellikleri ile sergiler.hızlı, dağınık uçması bir yana başta MAKAS şeklinde kanat alması en önemli özelliğidir.zira hızlı ve dağınık uçum diğer bazı ırklardada görülür.genetik yapısı veya soyu(kanı) kırık olan kuşlar ilk bu makas özelliğini kaybederler.antremanlı bir oynar iyi havada en, az 4 ile 7 saat uçmalı,bu uçuş süresindede bir süre bulut ve görünmez seviyeye çıkmalı.
- çevik
17/3/2010, 8:28 pm
- çevik
17/3/2010, 8:54 pm
arkadaşlar;yukardaki erkek yaşmaklı resmini gördüğümde, hakikatten beğendiğim bir kuştur.buna karşılık alttaki dişi bir okadar itici garip bir yapıya sahiptir.bu kuşlar aynı kümesin kuşudur.malesef arada çok büyük bir fark var. evet tekrar tekrar erkek süperrr.
17/3/2010, 9:40 pm
çevik demiş ki:arkadaşlar;yukardaki erkek yaşmaklı resmini gördüğümde, hakikatten beğendiğim bir kuştur.buna karşılık alttaki dişi bir okadar itici garip bir yapıya sahiptir.bu kuşlar aynı kümesin kuşudur.malesef arada çok büyük bir fark var. evet tekrar tekrar erkek süperrr.
Beğenilerin ve tecrubeni iyi kullanarak yorumlarını bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim.abi.
17/3/2010, 10:14 pm
Aslında tüm bunların ÖZETİ bana göre ( iskelet )doğru ise düzgün ise taşıdığı kafa ile ORANTILI ise KAFADA veya kuşun her hangi bir yerinde takılı kalmak bunca kafa şekli oluşmuşken 70 yıllık bir nehirin yatağıyla oynayama benziyor halbuki SU alıştığı yerden gider(yatağından) fizik iskelet oynarın UÇUMU için bu haldeyse(orta büyüklükte,basık,yere yakın,omuz yapısı boynuyla uyumlu,kaant alışını sertleştirecek kısıklıkta bir görünümde ise kısaca yapılmak istenen kombinasyon İSKELETİ doğru ise) KUŞUN kafasını kafamıza takmak suya yeni bir yatak yapmaya çalışmayada benziyor.
Bu düşüncemde şunuda çıkarta bilirsiniz BU NEHRİN YATAĞIYLA ÇOK OYNANMIŞ !!!!
Bu düşüncemde şunuda çıkarta bilirsiniz BU NEHRİN YATAĞIYLA ÇOK OYNANMIŞ !!!!
- Superstar
18/3/2010, 8:04 pm
İBRAHIM GOKBAYRAK BURSANIN KRALNI GÖSTERIM TRAKYADA HARBI BURSA BESLEYEN VAR BİZ BAKIYORUZ KUŞLARIMIZA DEĞERİMİZ BÜYÜK EYERKI HALA TRAKYADA BURSA BAKAN YOK DIOSAN KUMESINI ORTAYA KOY.
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3