TABAN TAKLASI 411k

Join the forum, it's quick and easy

TABAN TAKLASI 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TABAN TAKLASI

+13
huklas
DELIYUREK41
abuzer 02
agokmen
freaxs
Dr. Sedat
oğuz06
Kuscu-Murat
yavuzaslan
cihantje
eric
pre66
tolga40
17 posters
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

TABAN TAKLASI Empty TABAN TAKLASI

8/5/2010, 9:48 am
s.a. taban taklasını bilmeyen yeni yetme kuşçular bile alacakları kuşta taban taklası soruyor oyun kuşu hedefine kısarak yada gezerek oynayacağı yere geldiğinde fişeklemeden önce attığı takla taban taklasıdır.taban taklalı kuşlar oyun bozmaz fakat geneli bunların perdahla taklayı çok vurarak yavaş çıkarlar bunlar çok esnek kuşlardır.en kötü yanı sefere yavaş çıkmalarıdır.bu kuşlar güzel yavrular verir düzgün eşleme yapılırsa,fakat benim aradığım oyun kuşunda taban taklası aramam.nedeni kuş sıkarak hedefe geldiğinde taban takla vurup el freni çekeceği yerde hızıyla şakulüne geldiği ilk yerde takla vurmalı ve altı sağlam olmalı bu dediğim şekilde oyuna giren kuş hızıyla zaten kendini bi 10 metre yukarı çıkarır ve taklayı vurdukça yukarı tırmanın siz oyun kuşunda taban taklaya önem verirmisiniz ?
pre66
pre66
Ad Soyad : ökkeş
Forum Kayıt : 03/05/10

TABAN TAKLASI Empty Geri: TABAN TAKLASI

8/5/2010, 11:10 am
senın istediğin şekıl bir eksik olarak kabul edılır yanı hayvan hadefıne gelıp sıçrayarak fişek çekmeye başlıcak dıyosun mezıyet hedefıne kıtlenıp süratlı bir şekılde hedefe geldınce taban taklasını çevırmektedır benım fıkrım bu senınkınede saygı duyuyorum herkesin sevdiği kuşu beslemesı dileğiyle
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

8/5/2010, 7:48 pm
evet bencede taban yaklasi kus hafif bi diklestikten sonra vurmaliki hizini kesmesin direk gelip taban taklasini vuran kus hizli cikamiyo sonradan hizlaniyo ama obur turlusu daha bi guzel.
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

9/5/2010, 2:15 am
Arkadaslar,

Siz o zaman daha gerçek taban taklasini vuran kus görmemissiniz!! Asil taban taklasini vuran kus hizli ve süratli kaçar!!! Hizini kesmekle ne alakasi var??

Saygilarimla..
tolga40

9/5/2010, 5:27 pm
cihan sen şimdi taban taklası vuran kuşun ,savrularak takla vuran kuştan daha seri ve uzunmu oynadığını söylüyorsun bana hiç mantılı gelmedi ,beklide biz gerçek taban takla vuran kuş görmemişizdir
yavuzaslan
yavuzaslan
Ad Soyad : yavuz kılıçaslan
Forum Kayıt : 31/10/08

10/5/2010, 8:32 am
evet arkadaşalr cihan beyin dediği doğrudur kuş atışıtan sonra hafif sesli bir takla çevirir bu atışın jhızını kesmesi içindir sonra çok seri bir şekilkde fişeğe çıkar maalesef bir çok arkadaşımız taban taklasını bilmiyor bu konuda tolgaya katılıyorum maalesef fişeğide bilmiyor çoğu arkadaş kuş havaya doğru uçmasını fişek zannediyorlar fişek çok hızlı ve şakırtaklı olmalıdır şunuda söyleyeyim bir kuş her seferinde taban taklası yapmaz yapar diyene ben inanmıyorum inanmam için defalarca o kuşu izlmem lazım
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

10/5/2010, 9:36 am
Son sözün: " inanmam icin o kusu izlemem lazim "

Ya kus istedigini yaparsa o an, yani siradisi hareketler yaparsa ne yapacaksin, yani bilinen oyunu bozarsa, bozmazmi ???
Köpek degilki yerde parmagin ile oynatabilesin, kus havada, kendi dogasinda, pesinden sendemi fisekliyeceksin istedigini yapmaz ise ? TABAN TAKLASI 691241

Kus bu, gelirde giderde, kisa bir örnek verim, yasim 18 ve Catici ve Marangoz meslek egitimine girdik, Babamda bir gün eve Güvercin getirdi, yemlerken hayvani kus DAMA cikti ve kondu, inmiyorda, kücük kardesim geldi kosa kosa, abi yetis, kus catiya cikti, indirebilirmisin dedi, dedim ucmaz ise denerim dedim, kus oraya kadar cikmis, neyse, ciktim catiya, kus 2 metre yanimda, agir agir yanastim, tam yakaliyacagim kus catinin kenarindan FIRRRRRRR diye kalkti, nerdeyse pesinden zipliyordum TABAN TAKLASI Lol zor tuttum kendimi TABAN TAKLASI Lol

Kustan fazla kus beyinli ciktik o an, Baba ogluna, ogul atasina kefil olamiyor, yaptiklarindan mesul degil belli bir dönemden sonra, kusa nasil kefil olunur onu anlamiyorum, aralarinda illaki bosuna yem yiyen vardir, iki araba düsünün, biri MURAT 124 idi galiba, birinide Ferrari düsünün, ikiside araba, ama nasil araba, hic kiyaslanacak yanlari varmi ???

Kuslarin Ligi olur ise eger, iste o zaman kuslari ayirt edebiliriz, millete sunabiliriz, ama böyle kime neyi anlatacaksiniz, bilenin cogu kendin bul diye anlatmiyor, iyi gününe geleceksinde biraz anlatacak, hani burda sag olsun arkadaslar yaziyor, Allah onlardan razi olsun, ama isi bilip yazmaya üsenen daha cok bence, günlük yazilara bakiyorumda, herkes ancak bakiyor ve yorumsuz cikiyor cogu, hepsi degil cok sükür, konu taban taklasi fakat aklimdam su geciyor:

Onca eziyet, onca caba, onca kacan, kaptirilan kus var, hani performans kusun eziyeti cok, ama kusu begendirtemiyorsun kimseye, yani acik acik helal olsun diyen zor cikar, cogu kiskanir hatda, neden ugrasiliyorki o halde, git süs kusu besle, tavuk besle, kacmaz etmez kolay kolay, hani Konya`da dogru olan Istanbul`da tepki görebiliyor, ... Edirne`den Van`a, Van`dan Mersin`e, Mugla`sindan basla, yürü Kars`ina, kapilmayan yok onun bunun hirsina, Izmiri, Konyasi, Musu bozulmus, ... demis sairin biri, ...

Saygilar
yavuzaslan
yavuzaslan

10/5/2010, 11:30 am
murat bey iyi okursanız defalarca izlemem lazımd edim yani bir kere izlemekle kuyş hakkındafikir verilmez o gün hayvan günündedir harika oyun çıkarır veya kötü günündedir hiç bişey yapmaz o sebebten bir kuş defalarca izlenip öyle karar verilmelidir
cihantje
cihantje

10/5/2010, 11:37 am
Aynen öyle Yavuz kardes,

Bir kusu 1 sefer izlemekle iyi denilmez.. Her seferinde'de taban taklasi aliyor demek'te biraz yalan olur!!

Saygilarimla.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/5/2010, 9:46 pm
izletirler sana defalarca kusu, ... izleyin bakim, ...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/5/2010, 9:53 pm
zenginin mali cenesini yorarmis, adamlar anlatiyor kusu ama yine begenmeyen cikiyor, zannedersem kiskancligindan, oysa kuscu olan bana göre önyargisiz, cikarini düsünmeyen bir yapiya sahip olandir, müsterisi cikarsa o baska, hakkini almali bence, ... dilerimki gercekten SIZI tatmin eden kusunuz olur veya daha iyisi elinizde olur bile, yoksa istediginiz vakit gideceksiniz, kusun sahibi her gelene kusu kaldiracak, vay babam vay, benim haftaya zamanim cok, 3 gün sonra balik gibi koktun derler adama, hani misafirlik bir yana, ben en fazla iki kez kaldiririm kusumu ayni adama, isimiz var gücümüz var, hani defalarca denildigi icin bunu tam manasi ile algiladigim icin bunlari yaziyorum, biraz zor bence bu örneginiz, hani tanidik olur o baska, ama elin adami en fazla 3 kez yapar bunu, kendimden yola ciksam öyle, ama yine diyorum, insallah elinizde olurda kimsenin kümesinde asker olmazsiniz, ...
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

11/5/2010, 10:11 am
Konu dağılıyor gibi sanki.Arkadaşlar bir kuşu en az 3 sefer izlemek lazımki performansını bilelim.İzleme aralıklarıda önemli tabiki.
Konu taban ;olmazsa olmaz bir özellik değil ama güzel bir artı(özellik) adı üstünde taban en alt nokta başka tarifi olurmu bunun.
İşin ilginç yanı tüm arkadaşlarımızın içinde aman aman izlenecek bir kuş varmı ki şuda olsun buda olsun denip detaylarda boğuluyoruz.
Özetle taban, tavan farketmez satandart bir oyunu varsa ve zevkimizi okşuyorsa bitmiştir.Herkes en güzelini ister eldekinin kıymeti bir anda gider.
gönül neyi severse güzel odur...
Saygılar..
Anonymous
Misafir
Misafir

11/5/2010, 11:42 am
Selamun aleyküm taban taklası da taban taklası öldürecek bu kuşçuları birgün... Gelelim taban taklasının kuşu hızlandırdığı yada yavaşlattığı gerçeğine arkadaşlar kusura bakmayında taban taklası kuşu kesinlikle yavaşlatmaz kuş zaten taklayı vurunca yükselir takla atmayan kuş konar oynamaya gelen kuş takla vurdukça çeker kendini ya kuşları izlemiyorsunuz yada taban taklası yapıyor dediğiniz kuşlar oynamıyorda ağlıyor...
İkinci bi konuda taban taklası olan kuş oyun bozmaz diye bir kaide yoktur onlarda bozar ama diğerleri kadar çok olmaz yapışma olayı...
Taban taklası oyun kuşunun olmazsa olmazıdır haa taban taklası yapmayan ama çok güzelde oynayan kuşlarımız olur kıyamayız besleriz belki bu başka bi durum ama idda edilmez taban taklasız kuş kumar kağıdı gibidir bir gelir full as bir gelir renk yok...
Hepimiz meraklıyız hastayız bu işin peşindeyiz siz siz olun işi şansa bırakmayın taban taklası herkesinde hala bilmediği bir konudur gerçekten kimi girince kafayı kaldırır vurur taklayı onu taban taklası sayar...
Taban taklası vurupta yavaşlayan kuş bende gördüm kırıkkale kuşları genelde nazlı oynar uzun fişeklidir ama taban taklayı vurur aheste gider. Taban taklasını birde sivas kuşunda görmek lazım o zaman taklayı vurdumu gittiği yeri göremezsin sesinden taklasını sayarsın sadece mermi gibidir maşallah...
cihantje
cihantje

11/5/2010, 8:39 pm
TABAN TAKLASI 745452271 TABAN TAKLASI 1437731403 TABAN TAKLASI 582302429 TABAN TAKLASI 3434830833

Saygilarimla.
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

12/5/2010, 4:28 am
selamlar

bende cihanla, uygaraa katiliyorum. su ana kadar seyrettigim her kusta kus sikinip geldikten sonra tabani cevirince sanki arkasina roket takmislar gibi fiskiirir yane dahada hizlanir. taban taklasi kusu yavaslatmaz.

saygilarimla
tolga40

12/5/2010, 4:32 am
yani bizde uçuruyoruz en kıralını tabanını vurdumu gidişini görmediğimiz hiç kuşumuz olmadı kimsedede görmedik. tabanı taklasını oturtup şakülünde başlayan seri çıkan kuşlar var ama bunlar savrularak sefer çıkan kuşlardan daha seri çıkamazlar ,şu olabilir kuş taban taklayı çevirir döşü üzerine sefere çıkar kaypak bi şekilde oyun yapar bu kuş hızlı çıkar tarif ettiğiniz kuş bu olabilir. ben demiyorumki yada hiç bi kuşçu altı boş savrularak oynayan kuş uçurmak istemez .tekrar anlatayım kuş atışlı oynayacağı yere gelince savrulma olayını yapınca düzlediği ilk noktata ince taklasını çevirir suratli çıkar zannedildiği gibi altıda boş olmaz ineceği zamanda taklalarını atar iner ben bu tarz oynayan kuşları daha çok seviyorum
yavuzaslan
yavuzaslan

12/5/2010, 5:40 am
tolga kardeşim taban taklasını her kuş her zaman yapmaz ama yaptımıda fişeği çok ateşli olur inş görmek sanada nasib olur
Anonymous
Misafir
Misafir

12/5/2010, 11:53 am
Tolga kardeşim senin dediğin kuşlardan da çok uçurduk haklısın geldimi taklasız savuran kuş hızlı çıkar ama bi o kadar da hızlı konar TABAN TAKLASI 3149687655

Taban taklası yapan kuş taklayı vurduktan sonra suratlenir , takla yapmayanda geliş hızıyla çıkar fişeğe ama en fazla 2 -3 metre atar sonra kendine kalmış varsa ciğer gider yoksa gezeler...
Sen hiç taban taklasını yapıpta hızlanan kuş görmemişin ya bende hiç taban taklası vurmadan geliş hızıyla 10 metre oynayan sonradan bide kendi giden kuş görmedim... Saygılar
Anonymous
Misafir
Misafir

12/5/2010, 11:57 am
Tolga kardeşim senin ki zevk meselesi biraz anladığım kadarıyla sen öle oynayanı seviyorsun bence öyle söyle burda herkes anlamak istediği gibi anlıyor konuşulanları taban taklası bilmiyor demesinler ama sevmiyormuş desinler... TABAN TAKLASI 1390399058
tolga40

12/5/2010, 7:29 pm
slm bende 100 kadar oyun kuşu var taban taklalı kuşlar var bende her seferinde taban takla vuran kuşlarımda var ama kuş kendini zor çekiyor ben demiyorum ki kuş ilk 10 metreden sonra takla atsın diye yazılanları dikkatli okuyalım savrulup oyuna giren kuş düzlediği ilk nokkta 2 metrede bi ince takla çevirir bu kuşun sanıldığı gibi altıda boş değid,bi okadarda hızlı inmez şu forumda yazılanlara bakıyorum çoğu arkadaş papağan gibi bi kuşçu ne yazmışsa onu tekraralayıp duruyollar. TABAN TAKLASI 3149687655 TABAN TAKLASI 3149687655 TABAN TAKLASI 3149687655
tolga40

12/5/2010, 8:01 pm
https://www.youtube.com/watch?v=kizjdZGER9A&feature=related

slm yukardaki videoyu izleyin ondan sonra konuşalım,kuş benim değil evren beyin atışlı hızını kesmeden dikeldiği yerde ince taklayı çevirip çok güzel oynuyor kuş dediğin böyle olacak
tolga40

12/5/2010, 8:02 pm
you tubeye giren dns 4-2-2-1
4-2-2-2
tolga40

12/5/2010, 8:04 pm
you tubeye giren dns 4-2-2-1
4-2-2-2
freaxs
freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10

12/5/2010, 8:12 pm
şu kuşu izledim izlerken gerçekten zevk aldım 10 numara kuş
cihantje
cihantje

12/5/2010, 10:23 pm
Güle güle besleyin arkadaslar.!

Ben bu tarz kuslari beslemem...!!! :111:

Saygilarimla...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

13/5/2010, 4:14 am
Günaydin,

video`yu ceken arkadasimiz videosunun basinda "teke" "deneme" ucusu" diye dikkat cekmis, kusun bugünki hali ne bilmiyoruz, bilsek`te elimizden ne gelir, sonucta emek sarf edilen bir ugras var ortada, takdir etmek lazim, o evren arkadasimizi taniyorum, iyi bir arkadas, ihaleden ihaleye görüsüyoruz, arkadasimiz paylasmak icin video koymus sanal aleme, ...

Deneme sözüne dikkat cekmek istedim, Cihan, ben böyle kus beslemem demis, senin besledigini görelim o halde Cihan, varsin o da "deneme" olsun, kusu sökemedim denilse veya yorum icin henüz erken mademki yavru denilse daha uygun olurdu, bence, hem video`yu koyan`a hemde ceken`e haksizlik etmemek lazim, adamlar ugrasiyor gözümüzü nurlandirmak icin, böyle sevkleri kirilmamali bence, madem burasi Forum, o halde hodri meydan, cikartin ASLARINIZI`da susturun karsi tarafi, sanal alem olsa gerek, sallanan sade kuslarimizin basi olmuyor malesef bence, ...

Laf olsun torba dolsun misali, sallayan`da cok, ... (VIDEO) bekliyoruz !!! Beslenecek kusu görelim, mümkünse besledikleriniz olsun, ...

Hayirli günler dilerim herkese
yavuzaslan
yavuzaslan

13/5/2010, 5:41 am
arkadaşalr kuşta yerden dolayı atış yok bu hayvanın yaptığı hareketler atış değil hayvan konmaya geliyor ben de bu tarz kuşalrı beslemem ama hayvan kendi çapında bişeyler yapıyor çok yerlerdede bulunmaz böyle hayvan bu hayvanı daha açık telin ve agacın olmadığı bir yerde uçurmak lazım o zman daha gzüel oyunlar çıkarırı zannındayım tolga kardaşım hayvanın o gelişleri atış değil kanatlarını açarak geliyor dikat et atış olayı kanatı kapatımı gögüse yapıştıracak hiç açmayacak ilk başladı yerden son geldiği yere kadar kanatalrını iyice yapıştıracak kısacak o esnada atış hızını kesmek için yumuşak bir takla çeviriri bu taban taklasıdır sonra seri şekilde fişege tırmanır atışlı ve tabanlı oyun tarzı böyle olur biz büyükelmziden böyle öğrendik böyle gördük böylelrini beslemeye çalıştık saygılarımla
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

13/5/2010, 5:57 am
TABAN TAKLASI 386631
Anonymous
Misafir
Misafir

13/5/2010, 10:30 am
Şimdi bu kuşta taban taklası yok ondan mı paylaştın sen bana bunu bi söyle... bu kuş taban taklası da yapıo fazla olmasa da süratli oynuyor.bizim istediğimiz taklayı yapmıyor ama dikkatli izlemeni tavsiye ederim bazı gelişlerinden taban taklası yapıyor zaten...

Tolga sende haklısın hep aynı şeyleri tekrar edip duruyoruz ama biz böyle kuşçuyuz kuşa göre yorum yok doğru bildiğimiz tersini görmediğimiz sürece değişmiyor da ondan olsa gerek...

Ama bazı arkadaşlarda var elinde ne varsa o iyidir...
Anonymous
Misafir
Misafir

13/5/2010, 10:55 am