kırıkkalede 10.000 tl ye mezatta satılan kuşlar
+26
Kuscu-Murat
mert turan
tlgtck
SEFA
kuzgun
sailor
avcıı
kırıkkaleli_kuşçu
KARAMANLI
antepli2757
Dr. Sedat
kuscu_marik
çanakkale boğaz
eric
fatih_27su
security
emreert
tohatlı
hummu
timur
fuatbc
malibadur
burhanduran
tolga40
gursel
kırıkkaleli metin
30 posters
3 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
- kuzgun
Ad Soyad : nurettin
Forum Kayıt : 18/12/09
Geri: kırıkkalede 10.000 tl ye mezatta satılan kuşlar
29/12/2010, 10:23 pm
Aydın beyi özlemişiz kendisi açık sözlü bir insandır gerçekler de acıdır.Esas acı olansa kuşçuların kendilerini kandırıyor olması.Aydın bey sanırım bir kaç kez Samsun şampiyonu oldu sıradan bir kuşçu değil.Kendisiyle fişekten sonra 1/3 kadar aşağı bırakma ve savrulma konuları dışında her konuda anlaşırız.
Kırıkkale kuşlarına gelince enaz 20 yıldır takip ettiğim kuşlardır.Konya,da okkıranlarda,Ankara,da elektrikçi şerefte,Kırşehirde fotoda,Kütahya,da,Kayseride ki kuşların soyunda vardır.Şuanda Antalya,da Kırıkkale kuşlarının özlerini beslediğini idda eden iki kişi var her ikisininde kuşlarını bundan 15 yıl önce görmüştüm,yakın zamanda da gördüm ne yazıkki öyle anlatıldığı gibi özelliklerede sahip değiller,gönül isterki kuş kalitesi çok artsın ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum dolayısıyla, işin ticarete dökülmesi,gerekse iyi kuşçuların hırsızlık,yer ve zaman sorunları nedeniyle damızlıklar hızla tükenmektedir,bu tükenişten Kırıkkale kuşlarıda nasibini almıştır.
İstanbul kuşçularının devreye girmesiyle eskiden süs güvercini beslerken biranda hızlı oyun kuşu meraklısı olanların yönlendirmeleriyle oyun kuşu kriterleri değişmiş kupada birgün oynasın sonra istersen yerden kazı umrumda değil noktasına gelinmiştir.
Benim bildiğim bir Samsun bir Mardin dürüst kuşçuluktan yanadır.Çokaz da olsa diğer illerde ve yurt dışındaki yetiştiriciler kalmıştır.Umarım bu gidişata az sayıda kalan kuşçular direnir ve kuşlarını korumayı başarır.
Soyları korumanın en iyi yolu bunun değerinin artması 10 bin tl güvercin için normal değerler olmalı bu değere taşımak içinde künye sistemi getirilerek kuşların çok fazla sayıda üretimi engellenmeli üreticilik pahalı bir uğraş olmalı böylece 5-10 tl lik güvercin pazarları ortadan kalkmalı,güvercinler kaliteli yerlerde beslenmeli hem soy takibi hem sağlık açısından hemde kupaların sağlıklı işleyebilmesi için atılacak en büyük adım künye sistemi ve güvercin kaydıdır.
Kırıkkale kuşlarına gelince enaz 20 yıldır takip ettiğim kuşlardır.Konya,da okkıranlarda,Ankara,da elektrikçi şerefte,Kırşehirde fotoda,Kütahya,da,Kayseride ki kuşların soyunda vardır.Şuanda Antalya,da Kırıkkale kuşlarının özlerini beslediğini idda eden iki kişi var her ikisininde kuşlarını bundan 15 yıl önce görmüştüm,yakın zamanda da gördüm ne yazıkki öyle anlatıldığı gibi özelliklerede sahip değiller,gönül isterki kuş kalitesi çok artsın ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum dolayısıyla, işin ticarete dökülmesi,gerekse iyi kuşçuların hırsızlık,yer ve zaman sorunları nedeniyle damızlıklar hızla tükenmektedir,bu tükenişten Kırıkkale kuşlarıda nasibini almıştır.
İstanbul kuşçularının devreye girmesiyle eskiden süs güvercini beslerken biranda hızlı oyun kuşu meraklısı olanların yönlendirmeleriyle oyun kuşu kriterleri değişmiş kupada birgün oynasın sonra istersen yerden kazı umrumda değil noktasına gelinmiştir.
Benim bildiğim bir Samsun bir Mardin dürüst kuşçuluktan yanadır.Çokaz da olsa diğer illerde ve yurt dışındaki yetiştiriciler kalmıştır.Umarım bu gidişata az sayıda kalan kuşçular direnir ve kuşlarını korumayı başarır.
Soyları korumanın en iyi yolu bunun değerinin artması 10 bin tl güvercin için normal değerler olmalı bu değere taşımak içinde künye sistemi getirilerek kuşların çok fazla sayıda üretimi engellenmeli üreticilik pahalı bir uğraş olmalı böylece 5-10 tl lik güvercin pazarları ortadan kalkmalı,güvercinler kaliteli yerlerde beslenmeli hem soy takibi hem sağlık açısından hemde kupaların sağlıklı işleyebilmesi için atılacak en büyük adım künye sistemi ve güvercin kaydıdır.
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
29/12/2010, 11:11 pm
bak güzel kardeşlerim abilerim iyi kuşu parayla alamamazsınız....gidin kahveden alın bana göre çocuktan alın simsara kapılmayın
- sailor
Ad Soyad : Aydın Ünal
Forum Kayıt : 09/06/08
30/12/2010, 9:32 am
Herkese selam.
Ben kızmaca darılmaca yok demiştim,ancak yinede alınan oluyor.Bende yalan olmaz arkadaşlar.Ne bir eksik,ne bir fazla demiştim.Gerçekten de bu söylediklerim Samsun'da yaşadığımız gerçekler.
Metin Bey bana isim verdirmeyin,benim kişilerle hiçbir sorunum yok.Hiç bir zamanda kişileri tartışmam.Çok istiyorsanız kendiniz yazın buraya Kırıkkale'nin en meşhurlarını.Kuşlar onlardan alınmıştır.
Kırıkkale kuşlarının Samsun'a girmesi çok değil 4-5 seneyi bulur.Bir arkadaşımız gitti izledi aldı, sonra bir kaç arkadaşımız daha alıp getirdiler.Bunun öncesinde bizler Kırıkkale'de kuş bakıldığını da bilmiyorduk.İnternet yaygınlaştıkça öğrendik nerede ne var.Samsun'lu yetiştiriciler, damcı taklacının vatanı olarak hep Mardin,Siverek,Urfa ve Sivas yörelerini biliriz yıllardır.45-50 seneden beri aynı nesli bakanlarımız var.Şahsen ben 25-30 yıldır aynı nesli bakıyorum.Yani sizin ifadeleriniz gerçeği yansıtmıyor.Bu tür söylemler kimseye de birşeyler kazandırmaz esasında.Belki Kırıkkale'den iyi kuşlarda çıkıyordur,ama biz Samsun'lular bir kuşun haricinde başka görmedik.O bir kuş da sadece yarışma günü,her zaman yaptığının çok fazlasını yaparak 1. oldu ( bunu kuşun sahibi açıkyüreklilikle söylüyor) ,bir daha da havada görülmedi.
Nurettin Bey güzel ifadeleriniz için teşekkürler.Bu arada boşalma hareketinden biz de vazgeçtik,yarışmada artı puan vermiyoruz.Nedenine gelince; eski saf kuşlarda görülen bu özellik,kuşlar kırıldıkça artık az görülmeye başlandı ve yapanı da özelliğini yitirmiş,göze hoş gelmeyecek tarzda.
Lütfen kuşları ve kuşculuğumuzu tartışalım,kişileri eleştiri konusu yapmayalım.
Ben kızmaca darılmaca yok demiştim,ancak yinede alınan oluyor.Bende yalan olmaz arkadaşlar.Ne bir eksik,ne bir fazla demiştim.Gerçekten de bu söylediklerim Samsun'da yaşadığımız gerçekler.
Metin Bey bana isim verdirmeyin,benim kişilerle hiçbir sorunum yok.Hiç bir zamanda kişileri tartışmam.Çok istiyorsanız kendiniz yazın buraya Kırıkkale'nin en meşhurlarını.Kuşlar onlardan alınmıştır.
Kırıkkale kuşlarının Samsun'a girmesi çok değil 4-5 seneyi bulur.Bir arkadaşımız gitti izledi aldı, sonra bir kaç arkadaşımız daha alıp getirdiler.Bunun öncesinde bizler Kırıkkale'de kuş bakıldığını da bilmiyorduk.İnternet yaygınlaştıkça öğrendik nerede ne var.Samsun'lu yetiştiriciler, damcı taklacının vatanı olarak hep Mardin,Siverek,Urfa ve Sivas yörelerini biliriz yıllardır.45-50 seneden beri aynı nesli bakanlarımız var.Şahsen ben 25-30 yıldır aynı nesli bakıyorum.Yani sizin ifadeleriniz gerçeği yansıtmıyor.Bu tür söylemler kimseye de birşeyler kazandırmaz esasında.Belki Kırıkkale'den iyi kuşlarda çıkıyordur,ama biz Samsun'lular bir kuşun haricinde başka görmedik.O bir kuş da sadece yarışma günü,her zaman yaptığının çok fazlasını yaparak 1. oldu ( bunu kuşun sahibi açıkyüreklilikle söylüyor) ,bir daha da havada görülmedi.
Nurettin Bey güzel ifadeleriniz için teşekkürler.Bu arada boşalma hareketinden biz de vazgeçtik,yarışmada artı puan vermiyoruz.Nedenine gelince; eski saf kuşlarda görülen bu özellik,kuşlar kırıldıkça artık az görülmeye başlandı ve yapanı da özelliğini yitirmiş,göze hoş gelmeyecek tarzda.
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
30/12/2010, 10:41 am
s.a aydın beysailor demiş ki: Herkese selam.
samsun ben çocukkende geliyodu kırıkkale kuşları için 3-5 senelik mevzu demişsiniz.
artı at sahibinin altında kişner. samsuna satılanı biz bilmeyiz. biz memleketimizdeki kuşlarımızı biliriz.
birinci olmuş sonra görülmemiş diyosunuz. bunu açık konuşun. kuş bozulduysa bozuldu deyin neden kinayeli konuşuyosunuz.
sizlerin besledikleri kuşlar hatasızmı acaba bunalrıda sorgulayalım.
bu kuşlar mehmet bankın kuşlarına giriyo sanırım. veteriner saimdede uçtu ve sonu hüsran oldu öyle değilmi.
sizin kuşlarınız içinde pek güğzel şeyler söylenmiyo.
benim anlamadığım neden kırıkkaleye bir saldırı var. herkez gelip kırıkkaleden kuş alır. biyerde muhabbeti geçincede kuşumuzu kötülerler. ama sezon başlayıınca akın akaın milet dışardan gelir gezsen kırıkkaledeki köklü kuşçuları baharın hafta sonları kapılarının önleri hep yabancı, neden acaba ve niye bukadar rabet var. bence bir az daha düşünmek gerekir.
30/12/2010, 11:11 am
ben kırıkkale kuşları beslediğim için,olayı kişileştirp,çekemezlik yapıp kırıkkale kuşlarının hepsini aynı kefeye koyup kötülüyenlere sadece gülüyorum.Kırıkkale bu işin merkezidir,kuşun kralıda kırıkkaleden çıkar,50 yaş üzeri hayatını bu kuşlara vermiş ustaları tanımadan bilmeden kuşlarını izlemeden sacma sapan konusmaya,ıyı ustaları ve kuşcuları kötüleyerek bir yere varılmaz.
kırıkkale olsun,ankara olsun,sıvas,mardın olsun,kayserı olsun heryerde guzel kuşlar ucuyor.
yarın bır gun sıvas oyun kusları konusu acılsa gene atlar bikaç kişi sıvas kusları yaramaz der,bız besledık der,veya kayserı kusları konusu acılsa gene emege saygı duymayan bıkac kişi cıkıp basklarının kusları kötülüyerek tepkileri üzerine çekerler.
kırıkkale olsun,ankara olsun,sıvas,mardın olsun,kayserı olsun heryerde guzel kuşlar ucuyor.
yarın bır gun sıvas oyun kusları konusu acılsa gene atlar bikaç kişi sıvas kusları yaramaz der,bız besledık der,veya kayserı kusları konusu acılsa gene emege saygı duymayan bıkac kişi cıkıp basklarının kusları kötülüyerek tepkileri üzerine çekerler.
- sailor
30/12/2010, 12:39 pm
Metin bey sen bizi bizden iyi tanıyormuşsun da bizim haberimiz yokmuş.O kadar isimleri tartışmayalım dedik ama olmadı.Yine isimler döküldü ortaya.Öncelikle sorduklarınızı cevaplıyayım;
Samsun'da birinci olan Kırıkkale kuşu,her zaman 7-8 sefer yaparken,yarışma günü saatini arttırıp fazla havada kalarak yanılmıyorsam 14 sefer oynadı.Yarışmadan sonraki günlerde kuşu izlemek isteyenlere,kuş sahibi şöyle söyledi; Şampiyonlar uçmaz.Yani o günden sonra kuş uçurulmadı,veya uçuruldu istenileni yapmadı.O arkadaşta misafir olduğum bir gün yerden kalktı,15-20 dakika uçtu indi.Sahibi bana da kuşu uçurmadığını söyledi.
Tabi bizim baktıklarımızı da sorgulayalım.Yukarıda bahsettiğim gibi 25-30 senedir bu nesil devam ediyor.İçerisinde 3 kandan kuş var.İyi oynayanı da çıkar,kötü oynayanı da.Bir örnekle daha da açayım konuyu; 8 yıl uçup herkesin izlediği kuş, 8 yaşında 2.,4 yaşındaki yavrusu ise aynı yarışmada 3.oldu.3. olan yavru bir önceki sene 1.olmuştu.Bu arada iyi oynamayanları da oldu,Samsun'da efsane olanları da. 8 saat uçup,25 sefer oynayıp,ağzını açmadan adam gibi taklalı perdahlı yerine ineni de oldu, adam gibi oynayıp,yapışanı da.Ben de her şey ortada kardeş.
Madem isimler ortaya döküldü, birazda biz soralım;
Siz çocukken Kırıkkale'ye gelipte kuş satın alan bir iki Samsun'lunun ismini rica edeceğim.
At sahibinin altında kişner demekle,kuş da Kırıkkale'de oynar,başka memlekete gidince bozar mı? demek istiyorsunuz.
Mehmet Bank'ın kuşlarına giren,veteriner Saim'de de uçan ve sonu hüsran oldu mu? diye sorduğunuz kuşları bu denli iyi bildiğinize göre,veteriner Saim'in yazıhanesindeki onlarca kupa ve şiltin ÇEKİRGE ZIPLAMA yarışmasından kazanılmadığını da biliyor olmalısınız.
Benim kuşlarım için söylenen ve pek güzel olmayan sözleri bir de sizden duymak isterim.
Bakalım benim unuttuğum kaldı mı?
Çok selamlar Kırıkkale'ye Metin Bey.
Samsun'da birinci olan Kırıkkale kuşu,her zaman 7-8 sefer yaparken,yarışma günü saatini arttırıp fazla havada kalarak yanılmıyorsam 14 sefer oynadı.Yarışmadan sonraki günlerde kuşu izlemek isteyenlere,kuş sahibi şöyle söyledi; Şampiyonlar uçmaz.Yani o günden sonra kuş uçurulmadı,veya uçuruldu istenileni yapmadı.O arkadaşta misafir olduğum bir gün yerden kalktı,15-20 dakika uçtu indi.Sahibi bana da kuşu uçurmadığını söyledi.
Tabi bizim baktıklarımızı da sorgulayalım.Yukarıda bahsettiğim gibi 25-30 senedir bu nesil devam ediyor.İçerisinde 3 kandan kuş var.İyi oynayanı da çıkar,kötü oynayanı da.Bir örnekle daha da açayım konuyu; 8 yıl uçup herkesin izlediği kuş, 8 yaşında 2.,4 yaşındaki yavrusu ise aynı yarışmada 3.oldu.3. olan yavru bir önceki sene 1.olmuştu.Bu arada iyi oynamayanları da oldu,Samsun'da efsane olanları da. 8 saat uçup,25 sefer oynayıp,ağzını açmadan adam gibi taklalı perdahlı yerine ineni de oldu, adam gibi oynayıp,yapışanı da.Ben de her şey ortada kardeş.
Siz çocukken Kırıkkale'ye gelipte kuş satın alan bir iki Samsun'lunun ismini rica edeceğim.
At sahibinin altında kişner demekle,kuş da Kırıkkale'de oynar,başka memlekete gidince bozar mı? demek istiyorsunuz.
Mehmet Bank'ın kuşlarına giren,veteriner Saim'de de uçan ve sonu hüsran oldu mu? diye sorduğunuz kuşları bu denli iyi bildiğinize göre,veteriner Saim'in yazıhanesindeki onlarca kupa ve şiltin ÇEKİRGE ZIPLAMA yarışmasından kazanılmadığını da biliyor olmalısınız.
Benim kuşlarım için söylenen ve pek güzel olmayan sözleri bir de sizden duymak isterim.
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 12:56 pm
a.s aydın beysailor demiş ki: Metin bey sen bizi bizden iyi tanıyormuşsun da bizim haberimiz yokmuş.O kadar isimleri tartışmayalım dedik ama olmadı.Yine isimler döküldü ortaya.Öncelikle sorduklarınızı cevaplıyayım;
şimdi nediyorsunuz kupakazananda oldu iyi oynamayanda çıktı.
buna benim lafım yok. buryaya yazmaktaki amacım bu kelimeleri sizden duymaktı. evet şimdi konuyadönelim, kırıkkaleden kuş alınmış iyi çıkmamışlar. doğrudur inkar etmem ben ama her nesilde iyiside çıkıyor kötüsüde bunu sizde sözlerinizle doğrulardınız doğru değilmi. kardeşim bir kuşçunun kuşuyla kırıkkaleyi karalayamazsınız. kimin kuşuysa onu söyleyin. oynadı geldi kondu deyin.buna kimsenin lafı olmaz. kimsede aksini idde edemez. ramazandanmı aldı arkadaşlarınız o birinci olan kuşu :)
sizi takip ettiğim felanda yok samsundan konuştuğumuz insanlar var. samsunda ve başka yerlerde ne olup bittiğini acizane biliyoruz.
şunada gelelim. samsunda ki kupa bizine ilgilendirir. orda birinci olan başka yerde ne yapar orasıda tartışılır. 14 seferle bizim kırıkkalenin sizin deyimiznizle kuşu ben bilmiyorum ama sonu hüsran olmuş heralde aferdersiniz kırıkkalenin kargası samsunu ayağa kaldırmış. diyeceğim şuki. sizin kupalardaki kuşların nekadar kabileyet göstereceği bu kuşla ortaya dökülüyor. benim diyecek sözüm yok. kendinize iyi bakın. birinin hatasını bir topluma malet meyin. ramazanın kuşumu kötü ramazan deyin. memleketi kralamayın. kırıkkalede eli öpülecek okadar kuşçu varki.
- SEFA
Ad Soyad : SEFA ERSOY
Forum Kayıt : 05/09/08
30/12/2010, 1:20 pm
arkadaşlar her memlekentin iyi kuşuda var kötü kuşuda bi çogunuzun yazdıgı gibi bir kuş aldınız kırıkkaleden iyi çıktı kırıkkale kuşları süper demek dogru olmaz kötü cıktı kırıkkale kuşları yaramaz demek doğru olmaz burada kırıkkaleyi örnek verdim çünkü tüm tartışma bu il üzerine dönüyo fakat bu mardin içinde sivas içinde ankara içinde kütahya içinde bu böyle bu şekilde tartışmak hakkaten bu işlere yıllarını vermiş büyüklerimizin emeğine ve hakkıyla uçurduğu kuşlara saygısızlık olur benim görüşüm bu yönde...
saygılarımla...
saygılarımla...
- sailor
30/12/2010, 1:36 pm
Ben sorularınıza açıkyüreklilikle cevap verdim ama siz benimkileri cevapsız bıraktınız,isimlere daldınız yine.Olmuyor böyle.Kişiler burada olmayınca,cevap hakkını kullanamıyorlar.
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 1:44 pm
aydın bey neyse tamam insanların başını agrıtmayalım.sailor demiş ki: Ben sorularınıza açıkyüreklilikle cevap verdim ama siz benimkileri cevapsız bıraktınız,isimlere daldınız yine.Olmuyor böyle.Kişiler burada olmayınca,cevap hakkını kullanamıyorlar.
her yerde iyikuşta vrdır kötü kuşta vrdır. onu bırakın hernesilden iyiside çıkıyo kötüsüde. biz kimsenin kuşuna kötü demiyoruz. hele hele bir ile kesinlikle konuşamayız.
buyüzden herkez bende dahil olmak üzere, düşünerek yazalım kimse kimsenin kalbini kırmasın en güzeli bu Allaha emanet olun.
- sailor
30/12/2010, 2:16 pm
İşte budur.Yeterki memlekette iyi kuş olsun,ayakta kalsın,altından kendi gibi yavrular versin.Hep iyi kuşlar seyredelim.Hepimiz bu işin meraklısıyız.Kimde olursa olsun,iyiyi görmek isteriz,iyiden de iyi diye bahsetmesini biliriz.Tekrar selamlar.
- malibadur
30/12/2010, 3:16 pm
bende takıntı oldu kimin neyi varsa uçar
- malibadur
30/12/2010, 3:46 pm
bak bişe anlatem bi arkadaşımız sen gibi kuşlarına nette anlatmış alacak şahıs demişki benim oraya gelmem masraflı olur.yersen
- malibadur
30/12/2010, 3:57 pm
ben kuşçuyum varsa 70 metre giden hemen geliyom seyretmeye.ama lafta kalacak söylenenler
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 3:59 pm
kardeş kuşmu lazım. sen uzun gidenlerin hastasısın galiba.malibadur demiş ki:ben kuşçuyum varsa 70 metre giden hemen geliyom seyretmeye.ama lafta kalacak söylenenler
- malibadur
30/12/2010, 4:20 pm
ben söylüyem iyi kuş dediğin gibi kimsede yok istisna dersen bi abimizdevar ankada
- kırıkkaleli metin
30/12/2010, 5:07 pm
kardeşim biz iyikuş aramıyoruz elimizdekilerden memnunuz acizane gönlümüzü ve dostlarımızın gözünün pazsını siliyolar.malibadur demiş ki:ben söylüyem iyi kuş dediğin gibi kimsede yok istisna dersen bi abimizdevar ankada
ama bu yazdıklarının bu konuyla alakası yok bence konuyu lütfen dagıtmayalım ricaediyorum arkadaşlar.
30/12/2010, 11:36 pm
sailor demiş ki: Herkese selam.
s.a. aydın bey
samsunun ayun kuşu anlayışını
oyun kuşuna yaklaşımını
verdiği değeri
her zaman beğenerek izliyorum
sizi nacizane bir merakçı olarak kutluyorum
hatta size samsundan bir kuşçunun kuşlarını soracaktım ama
ulaşamadım
tüm samsundaki merakçı arkadaşlara selamlar ...
- sailor
31/12/2010, 6:44 am
Timur Bey selamlar,
Özel'den yazarsanız bildiklerimi paylaşırım.
Özel'den yazarsanız bildiklerimi paylaşırım.
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
31/12/2010, 6:37 pm
arkadaşlar yavrulukta uçar ekelikte boş diyorsunuz BENDE SİZE DİYORUMKİ CEBİNİZİ PARAYLA DOLDURUN GELİN SİZE KRALINI ANAÇ EKE YAVRU YUMURTA GÖRMÜŞ KUŞ ATACAM DİYORUM 30 KADAR DÜŞÜRÜYOR TABAN ORTA BAĞLAMA HEPSİ MEVCUT BUGUN 23 TANE ATLADI YERE 16 SINDA TABAN VURDU 20.35 METRE ARASINDA FİŞEK YAPTI BU DİDİĞİM KUŞ ANAÇ KRALINA GİDER VİDEOSUNU ÇEKİP KOYACAM SİZ GELİN PARDAN HABER VERİN KIRIKKALEDE KUŞ ARKADAŞLAR TEKRAR DİYORUM UÇANA UÇAR .
HA YAVRUDA VAR EKE DE VAR ANAÇTA KELİME YAPMAYA GEREK YOK KEDİ UZANAMADIĞI ETE MINDAR DER GELİN DİYORUM İZLEYİN
70 100 METRE GİDEN KUŞUMUZ YUMURTA ÜSTÜNDE EKE BUNUDA HATIRLATIYIM.
HA YAVRUDA VAR EKE DE VAR ANAÇTA KELİME YAPMAYA GEREK YOK KEDİ UZANAMADIĞI ETE MINDAR DER GELİN DİYORUM İZLEYİN
70 100 METRE GİDEN KUŞUMUZ YUMURTA ÜSTÜNDE EKE BUNUDA HATIRLATIYIM.
- kırıkkaleli_kuşçu
Ad Soyad : fuat keskin
Forum Kayıt : 25/04/10
31/12/2010, 6:43 pm
MALİBADUR ARKADAŞIM KUŞ İSTİYORSAN BEN SANA HERTÜRLÜ KUŞ VERİRİM GEL KUŞ NASIL GÖKTEN GELİP GERİ GÖKE NASIL GİDİYOR GÖR BANA ULAŞ KIRIKKALEDE MİSAİFR EDEYİM SENİ AMA ŞUNU SÖYLEYİM BEN AZIMIN DOLUSUNCA İSTERİM PARAYI ÇÜNKÜ BENDEKİ KUŞLAR GARANTİLİ İZLEYİP ALACAN CEBİNE GÜVENEN ULAŞSIN BİZ HERKESE AÇIĞIZ ŞUANDA 5 TANA HAZIRIMIZ VAR
1 TANE ANAÇ YAVRU YUMURTA GÖRDÜ 20-35SEFER 25-40 METRE
1 TANE ANAÇ YAVRU ÜSTÜNDE 25 SEFER 20-30METRE
1 TANE EKE YUMURTA ÜSTÜNDE 10-15SEFER 70-100 METRE ARASI
2 TANE YAVRU
ŞUANDA BUNLARIN HEPSİ HAZIR HERKESİN SESİNİ KESERİM VİDEOLARINI ÇEKİYORU Z YAKINDA KOYACAM KIRIKKALEYE BEKLERİM...SAYGILAR
1 TANE ANAÇ YAVRU YUMURTA GÖRDÜ 20-35SEFER 25-40 METRE
1 TANE ANAÇ YAVRU ÜSTÜNDE 25 SEFER 20-30METRE
1 TANE EKE YUMURTA ÜSTÜNDE 10-15SEFER 70-100 METRE ARASI
2 TANE YAVRU
ŞUANDA BUNLARIN HEPSİ HAZIR HERKESİN SESİNİ KESERİM VİDEOLARINI ÇEKİYORU Z YAKINDA KOYACAM KIRIKKALEYE BEKLERİM...SAYGILAR
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
31/12/2010, 8:11 pm
bı sakın ol adas amacın para kazanmaksa koy vıdeosunu zaten sana teklıf gelır ıyı kusun vardır ama yazıs tarzını bence bıraz kıbarlastır kırıkkalelı bırıne bu konusma tarzını yakıstıramadım dersın ıyısı var soyle boyle yapıyo gelın ızleyın ama ıyı para ısterım dersın bıter ama bu panık nedır anlam veremedım sen en ıyısı kuslarının vıdeosunu cek herkes ızlesın sen degıl ızleyenler konussun saygılar.
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
31/12/2010, 8:57 pm
Mardin'e tacir diye sataşanların haline bak!
- fatih_27su
Ad Soyad : fatih
Forum Kayıt : 24/04/08
31/12/2010, 9:46 pm
kırıkkaleli metin bey boyacı metin bey sizminizz?
- fuatbc
31/12/2010, 10:13 pm
boyacı metın olmadıgına ınanıyorum boyacı metın benım bıldıgım yaslı ve netle ısı olmayacagına ınanıyorum.
- fatih_27su
1/1/2011, 3:30 pm
sayın fuatbc kardeş lütfen sorunun muhabtabı cevap versin... siz cevap veripde yorulmayın ok....
- kırıkkaleli metin
1/1/2011, 8:14 pm
s.a kardeşim boyacı metin ben değilim.fatih_27su demiş ki:kırıkkaleli metin bey boyacı metin bey sizminizz?
ama boyacı metin aile dostumdur. varsa onunla ilgili bi sorun cevaplaya bilirim
- fatih_27su
1/1/2011, 8:32 pm
sayın kırıkkaleli metin bey boyacı metin beyle hiç bir sorunum yok ben siz mi siniz derken sitelerde gezerken ankaralı adil bey in düzenledigi festivalde boyacı metin beyin kuşunun 130 puan falan (( tam hatırlamıyorum)) aldıgını okumuştum o bakımdan sordum siz miisniz diye ok
- fuatbc
1/1/2011, 8:41 pm
panık yapma senı aydınlatmak ıstedım kardes ama cevap ıstemıyorsanda ozel mesaj at ozelden elbette cevap gelır sana.fatih_27su demiş ki: sayın fuatbc kardeş lütfen sorunun muhabtabı cevap versin... siz cevap veripde yorulmayın ok....
- fatih_27su
1/1/2011, 8:55 pm
panik yok send e haklısın ne diyeyim
3 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5