D İ K K A T !!! PEKİ MARDİN'nin MEŞHUR DAMARLARI !!!
+12
EZEL
eric
bekir79
avcıı
tlgtck
iyimser_20
musamamoste
Ali3547
sezai
fatih_27su
tolga40
timur
16 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
D İ K K A T !!! PEKİ MARDİN'nin MEŞHUR DAMARLARI !!!
19/12/2010, 12:16 am
S.A.
arkadaşlar
her merakçı oyun kuşu sevdalısı kendi yöresinden bişeyler sayıyor
peki mardinde yıllarca uçmuş ve gün bu gün uçan
ama reklamı yapılmayan kuşlardan haberi olan yokmu yaaa !
ŞIH SELİM ÜSTAD' ın YANAR DÖNERLERİ , ARAPLARI
KABALANIN SARILARI
NATIK ABİNİN BEYAZLARI
ATİLLA ABİNİN BIYIKLI DUMANLILARI
CABBAR AMCANIN YUSUFİLERİ MİSKİLERİ v.S.
BUNLAR ŞU AN AKLIMA GELEN SADECE ÇOK AZ BİR BÖLÜMÜ
BUNLARDANDA BAHSEDİN
YOK 3 YAŞINDA KUŞ UÇURDUM ŞUNU YAPTI YOK METRESİZLER YOK ŞU YOK BU
MARDİNDE SAYDIĞIMIZ BU MERAKÇILARIN KUŞLARINDAN 8-9 YAŞINDA UÇMUŞ UÇAN KUŞLARINI NEDEN SAYMIYOSUNUZ
NEDEN ONLARDAN BAHSEDİLMİYOR
DAM KUŞUNUN , BAŞ KUŞUNUN , OYUN KUŞUNUN Y A N İ M A R D İ N nin BEŞİĞİ
MARDİN İLİ ÇEVRESİDİR
ORALARA GİTMEDEN GÖRMEDEN SEYRETMEDEN ÖN YARGIYA KAPILMADAN
EZBER TEKRARI YAPMAMALI KİMSE
SATICILARI DEĞİL
MERAKÇILARI GEZİN MİSAFİRLERİ OLUN
GÖZÜNÜZÜN PASINI SİLİN
HERKEZE ; BU IRKA GÖNÜL VEREN TÜM MERAKÇILARA SONSUZ SAYGILAR ...
arkadaşlar
KABALANIN SARILARI
NATIK ABİNİN BEYAZLARI
BUNLARDANDA BAHSEDİN
YOK 3 YAŞINDA KUŞ UÇURDUM ŞUNU YAPTI YOK METRESİZLER YOK ŞU YOK BU
MARDİNDE SAYDIĞIMIZ BU MERAKÇILARIN KUŞLARINDAN 8-9 YAŞINDA UÇMUŞ UÇAN KUŞLARINI NEDEN SAYMIYOSUNUZ
NEDEN ONLARDAN BAHSEDİLMİYOR
DAM KUŞUNUN , BAŞ KUŞUNUN , OYUN KUŞUNUN Y A N İ M A R D İ N nin BEŞİĞİ
MARDİN İLİ ÇEVRESİDİR
ORALARA GİTMEDEN GÖRMEDEN SEYRETMEDEN ÖN YARGIYA KAPILMADAN
EZBER TEKRARI YAPMAMALI KİMSE
SATICILARI DEĞİL
MERAKÇILARI GEZİN MİSAFİRLERİ OLUN
GÖZÜNÜZÜN PASINI SİLİN
HERKEZE ; BU IRKA GÖNÜL VEREN TÜM MERAKÇILARA SONSUZ SAYGILAR ...
Geri: D İ K K A T !!! PEKİ MARDİN'nin MEŞHUR DAMARLARI !!!
19/12/2010, 7:12 am
slm mardin kuşlarınında iyiside kötüsüde var yoksa kuşçular hep mardinden kuş alırlardı oyun kuşu yıllardır kırılarak bu hale gelmiştir tr de 5,6 ilde kalbur üstü kuşlar çıkmaktadır kırıkkale,ankara,urfa,mardin,sivas,kırşehir buralarda iyi oyun kuşu çıkmaktadır diğer illerdende istisna çıkar günümüzde yörelerin kuşları bir biriyle kırılmış değişik oyun kuşları çıkmaktadır önümüzdeki 20-30 yılda oyun kuşu ne hale gelecek tahmin etmesi zor oyun kuşunun beşiği bence kırıkkale
- fatih_27su
Ad Soyad : fatih
Forum Kayıt : 24/04/08
19/12/2010, 8:33 am
bütüm arkadaşalra selam ve saygılarımı sunuyorum; ewet timur bey çok dogru bir yere nokta koymuşsunuz madem bu oyun kuşu mardin bölgesinden yayılmış türkiye ye elbette mardin in meşhur damarlarını ögrenmek kadar bilmek istemek kadar dogal bir şey olamaz .. mesela örnek veriyorum bir (( zeki baran)) dan bahsediyor guvercin siteleri zeki son 3 s ene ın birincisi acaba bu zeki bey yin bu şampiyon kuşlarını nereye dayanır.... benim bir duyumun var ne kadar dogru ne kadar yanlış bilimiyorum ama zeki bey bu şampiyon olan kuşlarının bir damarı nı konya dan aldıgını bir damarını da ankaradan aldıgını duy dum acaba ne ne kadar dogru bilmiyorum ............... mardin li abilerimziden birileri bizi bilgilendirisen çok menmun oluruzz........... sizin de söylemiş oldgunzu giibi bizde yani site yi takip eden oyun kuşu meraklıları da ögrenmiş olur daha kaliteli oyun kuşu çıkarmaya ve de beslemeye gayret ederizz ............
- fatih_27su
19/12/2010, 8:36 am
satıcı degil meraklısıyız ii kuşun hastasıyızz iyi kuş oynasında nerde ve kimde oynadıgını önemli degil önemli olan bu ırkın korunup çogalması kimde olursa olsun................. SAYGILAR ............
- sezai
Ad Soyad : sezai ipek
Doğum Tarihi : 02/02/66
Forum Kayıt : 15/07/10
19/12/2010, 12:41 pm
ne ankara nede konya zeki baran kardeşimin kuşları öz mardin kuşudur otuz yıldır bu kuşları besliyor g.formdaki sitesinde 21 yaşindaki kuş kuşlarının atasıdır o kuşun babasıda 20 yaşın üstündeydi öldügünde sadece bilgilendirmek icin yazdım herkes besledigi kuşların tüyleri kadar hayrını görsün herkese saygılar.
19/12/2010, 1:45 pm
fatih_27su demiş ki: satıcı degil meraklısıyız ii kuşun hastasıyızz iyi kuş oynasında nerde ve kimde oynadıgını önemli degil önemli olan bu ırkın korunup çogalması kimde olursa olsun................. SAYGILAR ............
aynen size katılıyorum
yeterki ticari kaygılardan uzak
burda bu güzel ortamda herkez bildiğini bildiği kadar anlatsın yeter
iyi kuşlar seyredelim
kötü değil iyi çoğalsın
19/12/2010, 1:51 pm
fatih_27su demiş ki:bütüm arkadaşalra selam ve saygılarımı sunuyorum; ewet timur bey çok dogru bir yere nokta koymuşsunuz madem bu oyun kuşu mardin bölgesinden yayılmış türkiye ye elbette mardin in meşhur damarlarını ögrenmek kadar bilmek istemek kadar dogal bir şey olamaz .. mesela örnek veriyorum bir (( zeki baran)) dan bahsediyor guvercin siteleri zeki son 3 s ene ın birincisi acaba bu zeki bey yin bu şampiyon kuşlarını nereye dayanır.... benim bir duyumun var ne kadar dogru ne kadar yanlış bilimiyorum ama zeki bey bu şampiyon olan kuşlarının bir damarı nı konya dan aldıgını bir damarını da ankaradan aldıgını duy dum acaba ne ne kadar dogru bilmiyorum ............... mardin li abilerimziden birileri bizi bilgilendirisen çok menmun oluruzz........... sizin de söylemiş oldgunzu giibi bizde yani site yi takip eden oyun kuşu meraklıları da ögrenmiş olur daha kaliteli oyun kuşu çıkarmaya ve de beslemeye gayret ederizz ............
maksadım size muhalif olmak değil yada zeki barana avukatlık değil ama
bu duyumları zeki barana sormak doğrusunu ondan öğrenmek lazım
kendisini iyi tanırım
doğrusu neyse söyleyecektir , en sağlıklı bilgiyi kuşu yemleyeninden yani kendisinden öğrenebilirsiniz
birçok sitede tel numarasıda var ; ben onun kuşlarının nerden geldiği hakkında pek bilgim yok
ama sonuçta 3 yıl bölge birinciliği olduğunu
uçan kuşlarını puanlıyan hakemlerinde ADAM GİBİ ADAM olduklarını
ne gördüyseler ona puan verdiklerinden şüphem asla ve asla yok
saygılarımla...
19/12/2010, 1:55 pm
tolga40 demiş ki:slm mardin kuşlarınında iyiside kötüsüde var yoksa kuşçular hep mardinden kuş alırlardı oyun kuşu yıllardır kırılarak bu hale gelmiştir tr de 5,6 ilde kalbur üstü kuşlar çıkmaktadır kırıkkale,ankara,urfa,mardin,sivas,kırşehir buralarda iyi oyun kuşu çıkmaktadır diğer illerdende istisna çıkar günümüzde yörelerin kuşları bir biriyle kırılmış değişik oyun kuşları çıkmaktadır önümüzdeki 20-30 yılda oyun kuşu ne hale gelecek tahmin etmesi zor oyun kuşunun beşiği bence kırıkkale
tabiki herkez bildiği yolda yürür
sizin düşüncenizde görüşünüzde tecrübenizle bağdaşır
kırıkkalede , konya , kırşehir , samsun , ankara v.s.
kimse kuş yok çıkmaz çıkmadı diyemez
diyende yok zaten
ama ben şahsen birazda mardindeki soyları , merakçıları
ÜSTATLARI tanımak maksadıyla bu başlığı açtım
iştirakınız için teşekkürler
- fatih_27su
19/12/2010, 2:04 pm
tşkler arkadaşlar. saygılar
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
19/12/2010, 2:51 pm
sagol timur abi bende mardinliyim ama izmirdeyim hiç kımse mardin konusunu acmamıştı ve şunu soyleyebılrıım gecen yaz gıttıgımde mardine yusufi dedikleri kuşlar aşırı güzel oynuyoorlardı en sevdikleri renk yusufi bide beyaz birde portakal idi kımse yusufinin yane burda adı sabuni diyre geçiyor burda şebab orda en guzel oyun kuşlarından biri sylrr
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
19/12/2010, 6:20 pm
[quote="timur"]S.A.
arkadaşlar
KABALANIN SARILARI
NATIK ABİNİN BEYAZLARI
bu konuda bende bir kaç şey söylemek istiyorum
bahsi gecen abilerin bir çoğunu tanıyorum ve sohbetlerinden de faydalanma imkanım oldu
onblar bu net ortamında bulunmamaların ndenlerinden biri sanal ortamdaki bilgi kirliliği herkes o kadar herşeyi biliyor olmuş kiii bu gibi ustalara laf kalamamış gibi görünüyor bir diğer neden de sanal ordamda kuşların gereğinden fazla abartılması 3 takla 30 oluyor 10 metre 100 metre
bu arada ben kendi fikirlerimi söyledim katılanda olabilir katılmayanda
mardinden egerçekten çok özel kuşlar ve merkalıları var kim görmek isterse irtibata geçsin abi,lerden rica ederiz ve izleriz ben aracı olabilirim
herkese saygılar mutlu kümesler
arkadaşlar
KABALANIN SARILARI
NATIK ABİNİN BEYAZLARI
bu konuda bende bir kaç şey söylemek istiyorum
bahsi gecen abilerin bir çoğunu tanıyorum ve sohbetlerinden de faydalanma imkanım oldu
onblar bu net ortamında bulunmamaların ndenlerinden biri sanal ortamdaki bilgi kirliliği herkes o kadar herşeyi biliyor olmuş kiii bu gibi ustalara laf kalamamış gibi görünüyor bir diğer neden de sanal ordamda kuşların gereğinden fazla abartılması 3 takla 30 oluyor 10 metre 100 metre
bu arada ben kendi fikirlerimi söyledim katılanda olabilir katılmayanda
mardinden egerçekten çok özel kuşlar ve merkalıları var kim görmek isterse irtibata geçsin abi,lerden rica ederiz ve izleriz ben aracı olabilirim
herkese saygılar mutlu kümesler
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
19/12/2010, 6:21 pm
abi belkide çok az sayılı insanda bu damar kuşlar kaldı onun için kimse birşey yazmıyor birşeyler paylaşmıyor olabilir mardinin eski kuşlarından duyan bilen acaba kaç kişidir bunuda düşünmek lazım iyidir mardin eski kuşları ama kimlerde var ve en önemlisi masada değiil adam gibi uçurabilen izelettirebilen varmı oda çok önemli şimdi kuşlar sahipleri özellikleri v.s. anlatılır ama hani kimin elinde var ve izlettirebilir buda çok önemli keşke uçuranlarda olsa gidip izlesek ve gözlerimizin pası silinse
19/12/2010, 7:24 pm
iyimser_20 demiş ki:abi belkide çok az sayılı insanda bu damar kuşlar kaldı onun için kimse birşey yazmıyor birşeyler paylaşmıyor olabilir mardinin eski kuşlarından duyan bilen acaba kaç kişidir bunuda düşünmek lazım iyidir mardin eski kuşları ama kimlerde var ve en önemlisi masada değiil adam gibi uçurabilen izelettirebilen varmı oda çok önemli şimdi kuşlar sahipleri özellikleri v.s. anlatılır ama hani kimin elinde var ve izlettirebilir buda çok önemli keşke uçuranlarda olsa gidip izlesek ve gözlerimizin pası silinse
haklısın ufuk uçsada izlesek
mardinde havalar biraz düzeldiğinde uçan kuşta var seyredilecek kuşlarda
1 değil 2 değil
benim yukarıda sadece birkaç isimden bahsettiğime bakma
çok daha fazlası ve çok daha eski soylar var
ve adı ne kadar eskide olsa gün bu gün uçan seyredilen kuşlardır
malesefki bizler sadece ismi ortada gezen kişilerin yada kuşların adresini arıyoruz ya ! ondan mardinde kuş kalmamış yokmuş v.s. sohbetleri yapıyoruz
mardinde iyi soylar besleyip yetiştiren sayılı insan var
onlarda ya okuma yazması olmayan
yada bilgisayardan bi haber
insanlar
yada SATICI olmadıkları için
bu güzellikleri sadece merakçılarla
yada onlara misafir olan arkadaşlarıyla paylaştıkları için
reklamları yok
HAKLISIN MARDİNDE KUŞ YOK
MARDİNDE SOY VAR DAMAR VAR ...
İNŞALLAH BANA O MERAKÇILARIN BESLEDİĞİ SOYLARDAN
O KUŞ KALMAMIŞ DENEN MARDİN den kuş beslemek nasip olurda elimizdeki damızlık diye tuttuğumuz 3-5 kargayı bakıcı yaparız
İYİ KUŞ MERAKLININ OLDUĞU HER YERDE VAR
AMA DAMIZLIĞIN İYİSİ
BU İŞİN BU IRKIN BEŞİĞİ
MARDİN ...
sürçilisan ettiysek affola
tüm merakçılara bu ırka gönül veren tüm arkadaşlara
saygılar ...
- fatih_27su
19/12/2010, 9:06 pm
dogru söylüyorsun timur abi haklsın saygılarımı sunuyorum herkese...........
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
20/12/2010, 1:38 pm
haklı timur abi ya okuma yazma yok yada bilgisayardan anlamıo
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
23/12/2010, 11:21 am
Selam,
. Mardin hakkında son yıllarda çok atıp tutuluyor. Eski Mardin imajı İstanbul'da bile kalmadıysa gerisini siz düşünün. Mardin'de kuş ticareti yapan kişinin durumu da bu yüzden pek iyi degil... Bu tartışmada şöyle yapabiliriz.Bu tartışma şöyle son bulur
Timur Bey,1-2 yetiştiriciyi Mardin'e kuş seyretmeye götürsün. Ben adayım bu işe.
. Mardin hakkında son yıllarda çok atıp tutuluyor. Eski Mardin imajı İstanbul'da bile kalmadıysa gerisini siz düşünün. Mardin'de kuş ticareti yapan kişinin durumu da bu yüzden pek iyi degil... Bu tartışmada şöyle yapabiliriz.Bu tartışma şöyle son bulur
Timur Bey,1-2 yetiştiriciyi Mardin'e kuş seyretmeye götürsün. Ben adayım bu işe.
23/12/2010, 5:48 pm
tlgtck demiş ki:Selam,
s.a. değerli arkadaşım
ben mardinli değilim
edirne keşanlıyım
ama mardin kuşu besliyorum
burdaki maksadımız mardinin avukatlığını yapmak değil ki bu haddimizde değil
yukarıdaki yazında ne demek istediğini anlamadım mardine 1-2 kişi götürmeye kuş seyrettirmeye gerek yok
tanıdığın birçok iyi merakçı zaten gidip geliyordur
HA MARDİN KUŞU SEYRETMEK İSTERSEN ben istanbulda ikamet ediyorum
23-12-2010 şu an bile ki iklim belli sana 4 yaşında bir dişi seyrettiririm
ne yaptığını anlatmıcam gel buyur misafirim sin
gör izle hep beraber keyifle kuşun altında çayımızı kahvemizi içelim
ben bu konuyu açarken kuş satmak , mardinin reklamını yapmak v.s bi amaçla açmadım
yine diyorum
İYİ KUŞUN MEMLEKETİ YOKRUR
MERAKÇININ BULUNDUĞU
HER YERDE OLUR
AMA BU IRKIN BEŞİĞİ MARDİN'DİR ...
23/12/2010, 6:03 pm
sezai demiş ki:ne ankara nede konya zeki baran kardeşimin kuşları öz mardin kuşudur otuz yıldır bu kuşları besliyor g.formdaki sitesinde 21 yaşindaki kuş kuşlarının atasıdır o kuşun babasıda 20 yaşın üstündeydi öldügünde sadece bilgilendirmek icin yazdım herkes besledigi kuşların tüyleri kadar hayrını görsün herkese saygılar.
helal olsun size
beslediği kuşu yetiştiricisini ezmeden
yetiştirenin hakkını yemeden
savunan, size ve sizin gibi tüm merakçılara helal olsun
saygılarımla ...
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
24/12/2010, 9:29 am
BOŞ KONUŞMAYIN ARKADAŞLAR KUŞUN MENBAII MARDİN DEDEĞİLDİR MARDİN MEZATIN TİCARETİN YERİDİR KUŞ AÇISINDAN AYRICA 20 SENE ÖNCESİNE 50 SENE ÖNCESİNE DAYAYN MARDİN IRKI DİYE Bİ,R IRK KALMADI MARDİNDE EVET O YILLARDA BELKİ GÜZEL KUŞLAR VARDI AMA MALESEF DEDİĞİM GİBİ İŞİNM TİCARETİNE DÜŞÜLMESİ PARA KAZANÇ ELDE ETMESİ İLE ELLERİNDE KUŞ KALMADI ZATEN KENDİLERİNE AİT OLMAYAN BİR IRK TI BESLEDİKLERİ VE HALENDE ÖYLE MARDİNE HAS BİR IRK YOKTUR BUYRUN SİZLERE BELGE İLE ISPATI HEMDE BİLİMSEL BİR BELGE CUMADAN SONRA ALLAH NAsip ederse yazacam kopyala yapıştır olmuyor sitede MARDİNE HAS BİR IRK YOKTURRRRRRRR.. BELGE İLE TARİHÇİLERLE ARAŞTIRMALARLA İSPATLIDIR İNTERNETTE ARAŞTIRIN BENİM YAZMAMI BEKLEYEMİYECEK OLANLAR ...
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
24/12/2010, 9:49 am
Timur Bey,
Mardin'e gidenlerde pek bir şey yok diyor. Kuş getirip uçuranlarda fazla birşey yok diyor.Ben de getirttirdim ama iklim çarptı.. Tabii ki her ilde belli yerlerde olabilir ama genel durum bu..
Tamam özel mesaj atın gelirim izlemeye...
Mardin'e gidenlerde pek bir şey yok diyor. Kuş getirip uçuranlarda fazla birşey yok diyor.Ben de getirttirdim ama iklim çarptı.. Tabii ki her ilde belli yerlerde olabilir ama genel durum bu..
- avcıı
24/12/2010, 12:14 pm
osmanlı devletinde kuşculuk bizzat saray tarafından desteklenmiş ve protokoldede yeri olan bir meslek.bu kuşların her birinin ayrı ayrı bir özelliği var sanmayınki aman sesi güzel veya görüntüsü güzel tutuluyor.bizzat savaştada kullanıldığı için özel bir öneme haizdir .osmanlı devletinde dikkat çeken bir özellik te güvercinlerin osmanlı sarayının değerli hayvanları arasında sayılması ve sarayda yetiştirilen güvercinlerde kesinlikle melez ırk bulundurulmamasıdır hatta saray yönetimi güvercinlerin eğitilmesi için ıslahı gibi konularda bilgisine başvurmak üzere yurt dışından uzmanlar bile getirtmekte çekinmemişlerdir.bu konuda 1883 yılında fransadan möso jumbar adlı bir güvercin uzmanı getirildiği ve uzmanın konu ile ilgili olarak yazdığı bir yazınınçevirisini güvercin yetiştiriciliğinde kullanıldığını gösteren bir belge bulunmaktadır.tarihi süreçle birlikte bu gelenek önce selçıklulara sonrada osmanlılara geçmiştir.osmanlı devletinde ise 17. yüzyılın sonuna kadarkuşculuk daha çok saray ve medrese alimler tarafından önem kazandırılmıştır.ünlü osmanlı gezginive bizimde hocamız olan evliya çelebinin seyahatnamesinde belirttiğine göre 1600 lü yıllarda osmanlıda istanbul .malatya. çorum . ve konyada bulunana kuşbazlar ve dükkan sayısı kuş üzerine 600 kadar idi.bu dönemde yetiştirilen güvercin ırkları ise şu şekilde sıralanmakta seyahatnamede. pal.taklabaz.şeber.cevizi.şami.mısıri.bağdatlı.munakkit.alare.marselos(martoloz)demkeş.sabe.talazlı.pelenk.jebar.kızıl ala.kara ala.tekir ala.varkil ala. sade kut. taçlı kut.çakşırlı kut..
osmanlıda kuşlarla ilgilenenlere genel olarak kuşbaz adı verilir sarayın kuşbazları saray bahçelerinde bulunan ve kuşluk adı verilen bölümde yetiştirilen kuşlarla ve güvercinlerle ilgilenirlerdi.OSMANLI DÖNEMİNDE DİKKATİ ÇEKEN BİR ÖZELLİKTE GÜVERCİNLERLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BELGENİN TİTİZLİKLE VE DÜZGÜN OLARAK KAYIT EDİLMİŞ OLMASIDIR. BU BİLGİLERİN KAYNAĞI .. ANADOLU GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ VE DİĞER GÜVERCİN SEVERLERİN DERNEKLERİNDE OSMANLI BELGELERİ İLE KAYITLIDIR.....
osmanlıda kuşlarla ilgilenenlere genel olarak kuşbaz adı verilir sarayın kuşbazları saray bahçelerinde bulunan ve kuşluk adı verilen bölümde yetiştirilen kuşlarla ve güvercinlerle ilgilenirlerdi.OSMANLI DÖNEMİNDE DİKKATİ ÇEKEN BİR ÖZELLİKTE GÜVERCİNLERLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BELGENİN TİTİZLİKLE VE DÜZGÜN OLARAK KAYIT EDİLMİŞ OLMASIDIR. BU BİLGİLERİN KAYNAĞI .. ANADOLU GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ VE DİĞER GÜVERCİN SEVERLERİN DERNEKLERİNDE OSMANLI BELGELERİ İLE KAYITLIDIR.....
- avcıı
24/12/2010, 12:24 pm
BU GÜVERCİNLER HAKKINDAKİ EN ESKİ BİLGİLER M.Ö 4500 YILLARINA YANİ GÜNÜMÜZDEN YAKLAŞIK 6500 YIL ÖNCESİNE KADAR GİTMEKTEDİR KÖKEN OLARAK EVCİL TAKLACI GÜVERCİNİ İLK OLARAK ORTA ASYA MİLLETLERİNDEN OLAN TÜRKLER TARAFINDAN BESLENDİĞİ EĞİTİLDİĞİ YAPILAN KAZILARDA VE ARAŞTIRMALARDA ORTAYA ÇIKMIŞTIR.PROF. DR. İLHAMİ KİZİROĞLU GÜVERCİNLERİN GÜNÜMÜZDEN 6000 YIL ÖNCE ÖN ASYADA EVCİLLEŞTİRİLDİĞİ ANCAK BU SÜRECİN İZLEYEN YILLARDA KAVİMLER GÖCÜ TÜRKLERİN İSLAMI SEÇMELERİ VE ORTA ASYADAN ANADOLUYA GELEN GÖÇ EDEN TÜRK KAVİMLERİNİN İLK OLARAK MALATYA BURSA ,KONYA. ÇORUM, SİVAS,ÜRGÜP YANİ BU GÜNKÜ HACIBEKTAŞ VELİNİN BULUNDUĞU HACIBEKTAŞ İLÇESİ TARAFLARINA GELEREK BU GÜVERCİNLERİN ISLAHI YETİŞTİRİLMESİ VE ANADOLUNUN TAMAMINA YAYILMASINDA BÜYÜK ROL OYNAMIŞLARDIR..BUNUN YANISIRA ŞUANKİ MERSİN ÇİVARLARINDA BU GÖÇLERDEN ÖNCEDE HİTİT İMPARATORLUĞUNUN KALINTILARINDADA SAPTANAN BİR ANADOLU GÜVERCİN IRKI OLDUĞU BULUNMUŞTUR BU IRKIN BU GÜNKİ HANGİ GÜVERCİN OLDUĞU BİLİNMİYOR.
- avcıı
24/12/2010, 12:36 pm
GELELİM ŞİMDİKİ TARİHE SÖZDE ERMENİLERİN BİRLİKTE YAŞADIKLARI BİR ÇOK UYGARLIĞI DİNİN TEMSİL EDEN DOĞU VE GÜNEYDOĞU YÖREMİZE BU BÖLGENİN DOĞA ŞARTLARI İTİBARİ İLE DAĞLIK OLMASI VE BİR ÇOK İNSANIN GEÇİMİM ZOR KARŞILAMASI SEBEBİ İLE İNSANLARI GENELDE TİCARETE YÖNELMELERİ TİCARET YAPMALARI HAYVANCILIKLA UĞRAŞMALARI KOMŞU ÜLKELERE SIKLIKLA GİDİP GELMELERİ VE BURALARDAN YANİ ANADOLUDAN MISIRA MEZOPOTAMYAYA YAYILAN BİR HAYVAN NESLİNİN GÜVERCİNİN TİCARETİNİ YAPMAYA BAŞLAMALARI VE UĞRAŞ İÇİNDE GÜZEL KAZANÇ GETİRİSİ OLMASI BİR ÇOK IRKIN ANADOLUNUN ORTALARINDAN BİR ÇOĞUNUN İSE IRAK KÖKENLİ DİYE ADLANDIRILAN IRAKTAN SURİYEDEN MISIRDAN GETİRİLİP IRKLARI MELEZLEŞTİRMELERİ NETİCESİNDE BU YÖRELERDE KUŞ KÜLÜTÜRÜ GELİŞMEYE BAŞLAMIŞTIR DAHA KURTULUŞ SAVAŞI SONRASINA KADAR BU YÖRENİN HALKI KUŞUDA BİLMEZ İKEN ŞUAN İÇLER ACISIKİ HEM NESLİ BOZMAKLA BİRLİKTE HEMDE BAZI ANADOLU YERLİ IRKLARINA BİLE SAHİP ÇIKILMAKTADIR HATTA BU SAHİPLENME ANADOLU IRKI İLE KALMAMIŞ BİRZAMANLAR BİR OSMANLI GELENEĞİNİ SÜRDÜREN SADDAM HÜSEYİNİN YIKILMASI İLE IRAK KUŞLARINIDA TÜRKMEN KUŞLARINIDA KENDİLERİNE MAAL ETMEKTEDİRLER .. BURDAN BU GERÇEKLERİ DAHA GENİŞ DETAYLI ARAŞTIRILIP SİTE YÖNETİCİSİNİN BU YALANA DOLANA GEREKSİZ TARTIŞMALARA BİR SON VERMESİNİ İSTİYORUM ...
YOK KARDEŞİM YOOOK NE BİR IRKINIZ NEDE BİR NESLİNİZ YOK BU GÜVERCİNLER TAMAMEN ORTA ASYA MENŞEELİ AMA ISLAHI ANADOLUDA YAPILMIŞ BİR CANLIDIR .....VE KUŞUN ANADOLUDA BAŞLADIĞI İLK İL HACIBEKTAŞI VELİNİN YERLEŞTİĞİ BU GÜN KIRŞEHİR YAKIN NEVŞEHİRE BAĞLI BİR İLÇEDİR İKİNCİ GELİP YETİŞTİRİLDİĞİ YER KONYA ÜÇÜNCÜ SİVAS DÖRDÜNCÜ MALATYA VE ÇORUMDUR....VARSA BİR NESİL ODA BU YAZDIĞIM BÖLGELERE AİTTİR VE İNANIYORUM OKADAR GEZDİK DOLAŞTIK BU ŞEHİRLERİMİZDE EŞİ EMSALİ OLMAYAN KUŞLARIMIZ VE KUŞCULARIMIZ MEVCUTTUR. BİZZAT SEYREDİP GÖRDÜKLERİMDE OLMUŞTUR .......
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM ABİLERİM KARDEŞLERİM KUŞA GÖNÜL VERENLER MARDİNLİ KONYALI SİVASLI HER NERELİ OLURSANIZ OLUN ELİNİZDEKİ KUŞA SAHİP OLUN ISLAHINI İYİ YAPIN BÜTÜN MESELE BURDADIR..
YOK KARDEŞİM YOOOK NE BİR IRKINIZ NEDE BİR NESLİNİZ YOK BU GÜVERCİNLER TAMAMEN ORTA ASYA MENŞEELİ AMA ISLAHI ANADOLUDA YAPILMIŞ BİR CANLIDIR .....VE KUŞUN ANADOLUDA BAŞLADIĞI İLK İL HACIBEKTAŞI VELİNİN YERLEŞTİĞİ BU GÜN KIRŞEHİR YAKIN NEVŞEHİRE BAĞLI BİR İLÇEDİR İKİNCİ GELİP YETİŞTİRİLDİĞİ YER KONYA ÜÇÜNCÜ SİVAS DÖRDÜNCÜ MALATYA VE ÇORUMDUR....VARSA BİR NESİL ODA BU YAZDIĞIM BÖLGELERE AİTTİR VE İNANIYORUM OKADAR GEZDİK DOLAŞTIK BU ŞEHİRLERİMİZDE EŞİ EMSALİ OLMAYAN KUŞLARIMIZ VE KUŞCULARIMIZ MEVCUTTUR. BİZZAT SEYREDİP GÖRDÜKLERİMDE OLMUŞTUR .......
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM ABİLERİM KARDEŞLERİM KUŞA GÖNÜL VERENLER MARDİNLİ KONYALI SİVASLI HER NERELİ OLURSANIZ OLUN ELİNİZDEKİ KUŞA SAHİP OLUN ISLAHINI İYİ YAPIN BÜTÜN MESELE BURDADIR..
24/12/2010, 1:31 pm
avcı nikli arkadaş
yok dediğin yerde kime gidip misafir oldun merak ettim
bilgilendirirsen sevinirim
eğer var olduğunu bildiğin yerlerde varsa ne mutlu sana
elinde çevresinde iyi kuşlar olupta soyunu koruyabilene ne mutlu
24/12/2010, 1:33 pm
tlgtck demiş ki:Timur Bey,
s.a.
özelden nuamarami yazdım
selamlar ...
- avcıı
24/12/2010, 2:18 pm
kimseye misafir olmadım oldum desem yalan olur fakat görevim itibari ile doğu ve güneydoğu illerinde çok bulundum çok kuş seyrettim bu bir bir ikincisi bizzat mardine gidip orda kuş izleme fırsatı olmadan para verip itimat edip kuş alan nevşehirli bir abimin aldığı kuşları izleme fırsatım oldu kimden aldığınıda yazarım şimdi bilinen bir kişi fakat insanlar bu işten ekmek yiyor tekerine çomak sokmak bana düşmez biz o seviyede bir kişi değilim . ama serettiklerimiz öğe öğe öküz edilip iyi paralara satılan kuşları gördüm kuş için yalan söylemem başka şey içinde söylemem söyleyenide sevmem kötülemek karalamak değil amacım sadece yalan söylenmemesini istiyorum gerçek ne ise o olsun seyrettiğim hiç bir mardin kuşu nevşehirde görev yaptığım esnada hiç anlamayan çoluk cocuğun elindeki kuştan daha kötü istikrarsız idi ya yalan söylendi satıldı yada yalan söylendi kuşların kanında bir bozukluk var siz olsanız ne düşünürsünüz arkadaşım ..ben kulaktan dolma değil bizzat gördüm besledim hatta bir kaçınıda bana uçurtturdu o abimiz yaşca büyük olduğundan abimiz diyorum oda kuşcudur öle böle değil türkiyenin her yerinden para ile kuş almıştır ama en nihayetinde elindeki eski kuşlarına döndü....
AYRICA DEDİĞİM ŞEHİRLERDE EN BAŞINDA BEN NEVŞEHİRLİ DEĞİLİM AMA NEVŞEHİRDE İZLEDİM KANINIDA BOZMUYOR KIRMIYORLAR ŞAKİR LANI DEDİKLERİ BİR KAN VAR KAN OLARAK ASİMİLE OLMUŞ ŞUAN KIRIKLARI HASIDA OLANI VAR AMA GENELİ KIRIK YEMİN LE SÖYLÜYORUM BENİM NE MENFAATİM NE ÇIKARIM VAR TİCARETİNİDE YAPMIYORUM O KUŞLAR İZLEDİKTEN SONRA ELİMDEKİLERİN HEPSİNİ DAMCI OLARAK YANİ HEPSİNİ SİLDİM BİTİRDİM KUŞ BESLEME İHTİYACIDA DUYMADIM O KUŞLARDAN SONRA YA ONLARDAN YA HİÇ DEDİM ALLAH RAZI OLSUN VERDİLER UÇURTTUM GERİ VERDİM HEDİYE ETTİLER ALDIK VSR . HA BU DEMEK DEĞİLDİR HEPSİ AYNI OYNAR ASLA ODA YALAN OLUR BOŞ ATANI ÇIKAR BOŞ ATMAYANIDA ÇIKAR UZUN OYNAYANININ YANINDA KISA GİDENİDE OLUR ZATEN HEYECAN KATANDA ODUYR AMA İLLAKİ ALTLARINDAN BİR KAÇ ÇİFTTE BİR İKİ TANE ADAMIN AKLINI ALANI OLUR ..MASADA YADA LAFTA DEĞİL BUYRUN ŞUAN NEVŞEHİRDE DEĞİLİM AMA SİZLERE ADRES VEREYİM GİDİN KUŞ UÇAN KİMİ GÖRÜRSENİZ GÖRÜN SORUN MİSAFİR EDLİRSİNİZ VE KUŞ İZLEMEYE DOYAMAZSSINIZ TABİ BUNLARIN İÇLERİNDE ÇOOK ÇOK ÜSTÜNLERİDE VAR VASATLARIDA DEDİĞİM GİBİ VASATINA BİLE DOYAMAZSSINIZ ... ALIN AÇIK ADRES NEVŞEHİR HANGİ KUŞCUYA GİDERSENİZ GİDİN ...
DİYECENKİ SENDE VARMI TAYİNİM ÇIKALI 4-5 AY OLDU ALLAHIN İZNİ İLE BAHARA BENDE BEKLERİM BENDE KONYADAYIM ÖNCE VİDEOSUNU BURAYA KOYACAM İZLEMEYE DEĞER BULAN GELİR MİSAFİRİM OLUR İZLER HER NERDEN OLURSA OLSUN KAPIMIZ AÇIKTIR ..
AYRICA DEDİĞİM ŞEHİRLERDE EN BAŞINDA BEN NEVŞEHİRLİ DEĞİLİM AMA NEVŞEHİRDE İZLEDİM KANINIDA BOZMUYOR KIRMIYORLAR ŞAKİR LANI DEDİKLERİ BİR KAN VAR KAN OLARAK ASİMİLE OLMUŞ ŞUAN KIRIKLARI HASIDA OLANI VAR AMA GENELİ KIRIK YEMİN LE SÖYLÜYORUM BENİM NE MENFAATİM NE ÇIKARIM VAR TİCARETİNİDE YAPMIYORUM O KUŞLAR İZLEDİKTEN SONRA ELİMDEKİLERİN HEPSİNİ DAMCI OLARAK YANİ HEPSİNİ SİLDİM BİTİRDİM KUŞ BESLEME İHTİYACIDA DUYMADIM O KUŞLARDAN SONRA YA ONLARDAN YA HİÇ DEDİM ALLAH RAZI OLSUN VERDİLER UÇURTTUM GERİ VERDİM HEDİYE ETTİLER ALDIK VSR . HA BU DEMEK DEĞİLDİR HEPSİ AYNI OYNAR ASLA ODA YALAN OLUR BOŞ ATANI ÇIKAR BOŞ ATMAYANIDA ÇIKAR UZUN OYNAYANININ YANINDA KISA GİDENİDE OLUR ZATEN HEYECAN KATANDA ODUYR AMA İLLAKİ ALTLARINDAN BİR KAÇ ÇİFTTE BİR İKİ TANE ADAMIN AKLINI ALANI OLUR ..MASADA YADA LAFTA DEĞİL BUYRUN ŞUAN NEVŞEHİRDE DEĞİLİM AMA SİZLERE ADRES VEREYİM GİDİN KUŞ UÇAN KİMİ GÖRÜRSENİZ GÖRÜN SORUN MİSAFİR EDLİRSİNİZ VE KUŞ İZLEMEYE DOYAMAZSSINIZ TABİ BUNLARIN İÇLERİNDE ÇOOK ÇOK ÜSTÜNLERİDE VAR VASATLARIDA DEDİĞİM GİBİ VASATINA BİLE DOYAMAZSSINIZ ... ALIN AÇIK ADRES NEVŞEHİR HANGİ KUŞCUYA GİDERSENİZ GİDİN ...
DİYECENKİ SENDE VARMI TAYİNİM ÇIKALI 4-5 AY OLDU ALLAHIN İZNİ İLE BAHARA BENDE BEKLERİM BENDE KONYADAYIM ÖNCE VİDEOSUNU BURAYA KOYACAM İZLEMEYE DEĞER BULAN GELİR MİSAFİRİM OLUR İZLER HER NERDEN OLURSA OLSUN KAPIMIZ AÇIKTIR ..
timur demiş ki:avcı nikli arkadaş
- avcıı
24/12/2010, 2:20 pm
YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN TİCARETİNİ YAPMAK İÇİN FELAN YAZMADIM BUNLARI SATARMISIN DESENİZ AYAĞIMA ALTIN SERSENİZ SATMAM PARA İLE SATLIK KUŞTA BENDE OLMAZ .
24/12/2010, 2:31 pm
[quote="avcıı"]kimseye misafir olmadım oldum desem yalan olur fakat görevim itibari ile doğu ve güneydoğu illerinde çok bulundum çok kuş seyrettim bu bir bir ikincisi bizzat mardine gidip orda kuş izleme fırsatı olmadan para verip itimat edip kuş alan nevşehirli bir abimin aldığı kuşları izleme fırsatım oldu kimden aldığınıda yazarım şimdi bilinen bir kişi fakat insanlar bu işten ekmek yiyor tekerine çomak sokmak bana düşmez biz o seviyede bir kişi değilim . ama serettiklerimiz öğe öğe öküz edilip iyi paralara satılan kuşları gördüm kuş için yalan söylemem başka şey içinde söylemem söyleyenide sevmem kötülemek karalamak değil amacım sadece yalan söylenmemesini istiyorum gerçek ne ise o olsun seyrettiğim hiç bir mardin kuşu nevşehirde görev yaptığım esnada hiç anlamayan çoluk cocuğun elindeki kuştan daha kötü istikrarsız idi ya yalan söylendi satıldı yada yalan söylendi kuşların kanında bir bozukluk var siz olsanız ne düşünürsünüz arkadaşım ..ben kulaktan dolma değil bizzat gördüm besledim hatta bir kaçınıda bana uçurtturdu o abimiz yaşca büyük olduğundan abimiz diyorum oda kuşcudur öle böle değil türkiyenin her yerinden para ile kuş almıştır ama en nihayetinde elindeki eski kuşlarına döndü....
s.a.
değer arkadaşım
satıcıdan kuş alırsan tabiki zaman kaybıdır
bak yazdıklarımı tam okumamışsın galiba
ben sana yine söylüyorum
ben mardinli değil EDİRNE KEŞAN lıyım
bir tek mardinde kuş varda demedim
sitede her il yada ilçeden bahsediliyor
mardinin meşhur olmuş damarlarınıda konuşalım öğrenelim dedim
ha sana sende uçan varmıda demiyorum
hepimizde zaman zaman eşe dosta seyrettireceğimiz iyi veya kötü kuşlar olmuştur olacaktır
maksat duyduklarımızı değil
gördüklerimizi paylaşalım
yine diyorum
İYİ KUŞUN MEMLEKETİ YOKTUR
MERAKLININ BULUNDUĞU
HER YERDE VARDIR
AMA BU IRKIN YATAĞI
MARDİN dir ...
bu benim görüşüm ( gördüğüm gözümle izlediğimi paylaşıyorum )
sana ve bizimle paylaştığın bilgilerede teşekkürler
sayende nevşehirde bir ırk bir kan daha öğrenmiş olduk
sağlıcakla kal
saygılarımla ...
s.a.
değer arkadaşım
satıcıdan kuş alırsan tabiki zaman kaybıdır
bak yazdıklarımı tam okumamışsın galiba
ben sana yine söylüyorum
ben mardinli değil EDİRNE KEŞAN lıyım
bir tek mardinde kuş varda demedim
sitede her il yada ilçeden bahsediliyor
mardinin meşhur olmuş damarlarınıda konuşalım öğrenelim dedim
ha sana sende uçan varmıda demiyorum
hepimizde zaman zaman eşe dosta seyrettireceğimiz iyi veya kötü kuşlar olmuştur olacaktır
maksat duyduklarımızı değil
gördüklerimizi paylaşalım
yine diyorum
İYİ KUŞUN MEMLEKETİ YOKTUR
MERAKLININ BULUNDUĞU
HER YERDE VARDIR
AMA BU IRKIN YATAĞI
MARDİN dir ...
bu benim görüşüm ( gördüğüm gözümle izlediğimi paylaşıyorum )
sana ve bizimle paylaştığın bilgilerede teşekkürler
sayende nevşehirde bir ırk bir kan daha öğrenmiş olduk
sağlıcakla kal
saygılarımla ...
- avcıı
24/12/2010, 2:54 pm
SENDE SAĞLICAKLA KAL KARDEEŞ AMA YANLIŞ BİLİYORSUN İYİ KUŞUN İYİ IRKIN YATAĞI MARDİN DEĞİLDİR BU BENİM GÖRÜŞÜM DEĞİL BELGELİ İSPATLI TARİHCİLERİN GÖRÜŞÜDÜR GÖRÜŞÜ DEMEKDE DOĞRU OLMAZ TARİHİN GERÇEĞİDİR KUŞ ANADOLUNUN HER YERİNDE VARDIR FAKAT IRK KAN ARILIK ARARSAN MARDİN DEĞİLDİR BUNUN YERİ.... BUNUN YERİ ÖNCELİKLE HERKEZİN KENDİ KÜMESİNDEN BAŞLAR SONRA EŞDE DOSTTA SON BULUR..... FAZLA AÇIK YAZMIYACAM SABİT DÜŞÜNEN BİR ARKADAŞA BENZİYORSUN SADECE TAVSİYEM İYİ OKU İYİ ARAŞTIR İYİ İZLE .. TEK ŞEHİRE BAĞLI DÜŞÜNME KIRIKKALE VAR ANKARA VAR ORALARDADA İZLEDİM HEMDE ATEŞPARÇASI GİBİLERİNİ VE SÜREKLİLİĞİ OLAN NESLİ OLAN IRKI OLANLAR DEDİĞİM GİBİ MARDİNDE IRK YOKKK KUŞ BESLEMENİN BİLE YIL OLARAK SINIRI VAR MARDİNDE ..
SELAMLAR SAYGILAR BİZDEN .... BUYRUN BAHARA VARSA MARDİNDE KUŞ UÇURTUP İZLETECEK YAZSSIN İSMİNİ BENDE BAHARA KALDIRACAM BUNUDA BURDA PAYLAŞALIM BİRDE O ŞEKİLDE ISPATINI YAPALIM HODRİ MEYDAN ....HA BELKİ BAŞKA ŞEHİRLERDEN BAŞKA ARKADAŞLAR BİZİ GEÇER AMA MARDİN ASLA ...... MARDİŞNDE KUŞTA IRKTA YOK ORDA TİCARET VAR TİCARET......
SELAMLAR SAYGILAR BİZDEN .... BUYRUN BAHARA VARSA MARDİNDE KUŞ UÇURTUP İZLETECEK YAZSSIN İSMİNİ BENDE BAHARA KALDIRACAM BUNUDA BURDA PAYLAŞALIM BİRDE O ŞEKİLDE ISPATINI YAPALIM HODRİ MEYDAN ....HA BELKİ BAŞKA ŞEHİRLERDEN BAŞKA ARKADAŞLAR BİZİ GEÇER AMA MARDİN ASLA ...... MARDİŞNDE KUŞTA IRKTA YOK ORDA TİCARET VAR TİCARET......
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
24/12/2010, 3:43 pm
s.a. yazıları tektek inceleyerek okudum. günümüze bakarsak yurdumuzun güzide illerinden güzel oyun kuşları bulunmaktadır uçururulmaktadır. bence oyun kuşunu mardinle HATTA OYUN KUŞLARININ ATALARINI TÜRKİYEYE DAGALIMINI MARDİNLE SINIRLAMAK SON DERECE YANLIŞTIR. SİVASTA ÇORUMDA ÇANKIRIDA ANKARADA KIRIKKALEDE KIRŞEHİRDE NEVŞEHİRDE ÇOK SAYIDA ANADOLUNUN GÜZEL İLLERİNDE GÜZEL KUŞLAR DAMAR SAF KAN OYUN KUŞLARI BULUNMAKTA VE UÇURULMAKTADIR.
GÖZLEMLEDİGİM VE İZLEMLEDİGİM KADARIYLA MARDİN OYUN KUŞLARI SAYILI KİŞİLERDE KALDIGINI DİGER MARDİNLİ BESİCİLERİN İSE OYUN KUŞLARININ ASİMİLASYONA UYRADIGINI MARDİNE ZİYARET EDEN ARKAŞLARIM TARAFINDAN PAYLAŞILDIGINI BİLİYORUM. SURİYEDE IRAKTA HANGİ TÜR KUŞLAR VARSA MİRO RİSASİ MUSUL KAPLAMALARI VB. KUŞLARA DÖNÜLMÜŞ DURUMDADIR((TİCARETİDE ANADOLUYA MARDİN TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.)).
KUŞUN ATASI ORTA ASYADAN ANADOLUYA DAGILDIIGINI OKUDUKLARIN VE ARAŞTIRDIKLARIMLA SABİTTİR. MARDİN OYUN KUŞUNDA SON 20 BELKİ DAHA FAZLA ZAMAN İÇERİSİNDE ELLERİNDEKİNİN KIYMETİNİ SAHİP ÇIKMAYIP ASİMİLASYONA UYGUYARAK TAMAMEN MATARYALİST BİR YAPIYLA KUŞ TİCARETİYLE KENDİNİ LANSE ETTİRDİ. BUDA HEM YÖRESİNE HEM KENDİSİNE HEMDE YETİŞTİRDİGİ GÜVERCİN IRKINA ZARAR GETİRMİŞTİR.
SELAM İLE..
DUA İLE..
GÖZLEMLEDİGİM VE İZLEMLEDİGİM KADARIYLA MARDİN OYUN KUŞLARI SAYILI KİŞİLERDE KALDIGINI DİGER MARDİNLİ BESİCİLERİN İSE OYUN KUŞLARININ ASİMİLASYONA UYRADIGINI MARDİNE ZİYARET EDEN ARKAŞLARIM TARAFINDAN PAYLAŞILDIGINI BİLİYORUM. SURİYEDE IRAKTA HANGİ TÜR KUŞLAR VARSA MİRO RİSASİ MUSUL KAPLAMALARI VB. KUŞLARA DÖNÜLMÜŞ DURUMDADIR((TİCARETİDE ANADOLUYA MARDİN TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.)).
KUŞUN ATASI ORTA ASYADAN ANADOLUYA DAGILDIIGINI OKUDUKLARIN VE ARAŞTIRDIKLARIMLA SABİTTİR. MARDİN OYUN KUŞUNDA SON 20 BELKİ DAHA FAZLA ZAMAN İÇERİSİNDE ELLERİNDEKİNİN KIYMETİNİ SAHİP ÇIKMAYIP ASİMİLASYONA UYGUYARAK TAMAMEN MATARYALİST BİR YAPIYLA KUŞ TİCARETİYLE KENDİNİ LANSE ETTİRDİ. BUDA HEM YÖRESİNE HEM KENDİSİNE HEMDE YETİŞTİRDİGİ GÜVERCİN IRKINA ZARAR GETİRMİŞTİR.
SELAM İLE..
DUA İLE..
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3