D İ K K A T !!! PEKİ MARDİN'nin MEŞHUR DAMARLARI !!!
+12
EZEL
eric
bekir79
avcıı
tlgtck
iyimser_20
musamamoste
Ali3547
sezai
fatih_27su
tolga40
timur
16 posters
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Geri: D İ K K A T !!! PEKİ MARDİN'nin MEŞHUR DAMARLARI !!!
24/12/2010, 4:04 pm
avcıı demiş ki:SENDE SAĞLICAKLA KAL KARDEEŞ AMA YANLIŞ BİLİYORSUN İYİ KUŞUN İYİ IRKIN YATAĞI MARDİN DEĞİLDİR BU BENİM GÖRÜŞÜM DEĞİL BELGELİ İSPATLI TARİHCİLERİN GÖRÜŞÜDÜR GÖRÜŞÜ DEMEKDE DOĞRU OLMAZ TARİHİN GERÇEĞİDİR KUŞ ANADOLUNUN HER YERİNDE VARDIR FAKAT IRK KAN ARILIK ARARSAN MARDİN DEĞİLDİR BUNUN YERİ.... BUNUN YERİ ÖNCELİKLE HERKEZİN KENDİ KÜMESİNDEN BAŞLAR SONRA EŞDE DOSTTA SON BULUR..... FAZLA AÇIK YAZMIYACAM SABİT DÜŞÜNEN BİR ARKADAŞA BENZİYORSUN SADECE TAVSİYEM İYİ OKU İYİ ARAŞTIR İYİ İZLE .. TEK ŞEHİRE BAĞLI DÜŞÜNME KIRIKKALE VAR ANKARA VAR ORALARDADA İZLEDİM HEMDE ATEŞPARÇASI GİBİLERİNİ VE SÜREKLİLİĞİ OLAN NESLİ OLAN IRKI OLANLAR DEDİĞİM GİBİ MARDİNDE IRK YOKKK KUŞ BESLEMENİN BİLE YIL OLARAK SINIRI VAR MARDİNDE ..
SELAMLAR SAYGILAR BİZDEN .... BUYRUN BAHARA VARSA MARDİNDE KUŞ UÇURTUP İZLETECEK YAZSSIN İSMİNİ BENDE BAHARA KALDIRACAM BUNUDA BURDA PAYLAŞALIM BİRDE O ŞEKİLDE ISPATINI YAPALIM HODRİ MEYDAN ....HA BELKİ BAŞKA ŞEHİRLERDEN BAŞKA ARKADAŞLAR BİZİ GEÇER AMA MARDİN ASLA ...... MARDİŞNDE KUŞTA IRKTA YOK ORDA TİCARET VAR TİCARET......
bilgilendirdiğin için teşekkürler
tüm kırşehire
oradaki tüm ustalara selamlar saygılar ...
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
24/12/2010, 4:37 pm
butun damci oyun kuslarinin genel adi mardindir, 30 senedir ben bunu bole biliyordum. her yerde kus var her ilde kus var. benim gozumde damci oyun kusu ozelliklerini tasiyan her kus mardindir. ama bu sivasta olur ankarada olur kirsehirde olur. cunku mardin diyince kafamizda o kusu ve ozelliklerini canlandirabiliyoruz. ama bi bursa bi corum kusu diyince ne anlayanilirsiniz. makaraci da olabilir d0nekde olabilir, kelebekde olablir. ama mardin deyince tek bir kus tipi akla gelir. o yuzden ben butun damci oyun kuslarina mardin denmesinden yanayim. mardin bole il adi gibi geliyor ama ole degil, mardin oyun kusunun markasidir genel ismidir. ben sivas kusunada corum kusunada urfa kusunada mardin diyorum. ama yoresel isimleride kullaniyorum tabi. cunku irklarda yoresel farkliliklar oluyor. sizce oyun kusunu tek bir isim altinda toplamak daha dogru degilmi, sadece genel bir ad olarak. mardin!
24/12/2010, 5:01 pm
s.a ali arkadaşım
sana aynen katılıyorum
sana aynen katılıyorum
24/12/2010, 5:10 pm
BUYRUN BAHARA VARSA MARDİNDE KUŞ UÇURTUP İZLETECEK YAZSSIN İSMİNİ BENDE BAHARA KALDIRACAM BUNUDA BURDA PAYLAŞALIM BİRDE O ŞEKİLDE ISPATINI YAPALIM HODRİ MEYDAN ....HA BELKİ BAŞKA ŞEHİRLERDEN BAŞKA ARKADAŞLAR BİZİ GEÇER AMA MARDİN ASLA ...... MARDİŞNDE KUŞTA IRKTA YOK ORDA TİCARET VAR TİCARET......[/quote]
dediğim gibi ben mardin kuşu besliyorum
bahara kadar bekleme
buyur gel misafirimsin
seninde davetine inşallah icab ederiz
ama sen vaktin olur yolun istanbula düşerse
beslediğimiz mardin kuşlarından hazır kuşlarımız var
elbet misafire bir çay kahve ısmarlar kuşuda hep beraber izleriz
maksat muhabbet
saygılarımla
dediğim gibi ben mardin kuşu besliyorum
bahara kadar bekleme
buyur gel misafirimsin
seninde davetine inşallah icab ederiz
ama sen vaktin olur yolun istanbula düşerse
beslediğimiz mardin kuşlarından hazır kuşlarımız var
elbet misafire bir çay kahve ısmarlar kuşuda hep beraber izleriz
maksat muhabbet
saygılarımla
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
24/12/2010, 6:50 pm
bekir79 demiş ki:s.a. yazıları tektek inceleyerek okudum. günümüze bakarsak yurdumuzun güzide illerinden güzel oyun kuşları bulunmaktadır uçururulmaktadır. bence oyun kuşunu mardinle HATTA OYUN KUŞLARININ ATALARINI TÜRKİYEYE DAGALIMINI MARDİNLE SINIRLAMAK SON DERECE YANLIŞTIR. SİVASTA ÇORUMDA ÇANKIRIDA ANKARADA KIRIKKALEDE KIRŞEHİRDE NEVŞEHİRDE ÇOK SAYIDA ANADOLUNUN GÜZEL İLLERİNDE GÜZEL KUŞLAR DAMAR SAF KAN OYUN KUŞLARI BULUNMAKTA VE UÇURULMAKTADIR.
GÖZLEMLEDİGİM VE İZLEMLEDİGİM KADARIYLA MARDİN OYUN KUŞLARI SAYILI KİŞİLERDE KALDIGINI DİGER MARDİNLİ BESİCİLERİN İSE OYUN KUŞLARININ ASİMİLASYONA UYRADIGINI MARDİNE ZİYARET EDEN ARKAŞLARIM TARAFINDAN PAYLAŞILDIGINI BİLİYORUM. SURİYEDE IRAKTA HANGİ TÜR KUŞLAR VARSA MİRO RİSASİ MUSUL KAPLAMALARI VB. KUŞLARA DÖNÜLMÜŞ DURUMDADIR((TİCARETİDE ANADOLUYA MARDİN TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.)).
KUŞUN ATASI ORTA ASYADAN ANADOLUYA DAGILDIIGINI OKUDUKLARIN VE ARAŞTIRDIKLARIMLA SABİTTİR. MARDİN OYUN KUŞUNDA SON 20 BELKİ DAHA FAZLA ZAMAN İÇERİSİNDE ELLERİNDEKİNİN KIYMETİNİ SAHİP ÇIKMAYIP ASİMİLASYONA UYGUYARAK TAMAMEN MATARYALİST BİR YAPIYLA KUŞ TİCARETİYLE KENDİNİ LANSE ETTİRDİ. BUDA HEM YÖRESİNE HEM KENDİSİNE HEMDE YETİŞTİRDİGİ GÜVERCİN IRKINA ZARAR GETİRMİŞTİR.
SELAM İLE..
DUA İLE..
yukarıda yazdıgım yazıyı aynen sizlerle tekrar paylaşıyorum.
dam üstü kalbur üstü sefer kuşlarını mardine nispet etmek diyer ilerde oyun kuşlarının yetiştiridigi hatta onlara tamamen haksızlık yapıldıgını düşünüyorum. OYUN KUŞLARININ ATASI MARDİN DEYİLDİR. ARAŞTIRIN.
TARİHE BAKIN YAZILI VE GÖRSEL, ANADOLUDAKİ TARİHİ ESERLERİ İNCELEYİN KUŞ FİGÜRLERİNE BAKIN. SİMSARCILARIN PARA KAZANMAK AMAÇLA YAPTIKLARI REKLAMDAN ÖTEYE GEÇEMEZ. (((MARDİN TAKLACILARI DENMESİ)))
ARKADAŞLAR MARDİNDE SAYILI KİŞİLER HARİCİNDE KUŞ YOK. KAYSERİDE ANKARADA KIRIKKALEDE SİVASTA KIRŞEHİRDE KONYADA ÇANKIRIDA KÜTAHYADA YILLARINI VERMİŞ SAYISI BİLİNMEYECEKKADAR SAYILI YETİŞTİRİCELRE BULUNMAKTA. 60 YILLIK 50 YILLIK SOYLAR MEVCUT.
- bekir79
24/12/2010, 6:55 pm
YILLARDAN BERİ YAPILAN RESMİ TÜRKİYE GÜVERCİN FEDERASYONU YARIŞMALARINDA MARDİN KAÇINCI SIRADA:??? VEYA KAÇ KUPA ALMIŞ???
- bekir79
24/12/2010, 7:05 pm
İSTANBULLU TİMİR ARKADAŞIM. BENDE İSTANBULLUYUM. TÜRKİYENİN HER YERİMDEN KUŞLAR İST. TOPLANIR. UÇURULUR. İZLENİR. ANADOLUNUN HERYERİNDE KUŞ İZLEDİM GETİRDİM. MARDİNDENDE KUŞ GETİRDİM. ist. olan herkezde türkiyenin her vilayetinden getirmişti.
MARDİN TAKLACILARI DEYİNCE İSTANBULLU YETİŞTİRİCİLERİN AKLINA SADECE BALON GELİR. SİMSARCILAR AKLINA GELİR.
BÜTÜN YÖRENİN KUŞ ÖZELLİKLERİNİ AŞŞAGI YUKARI BİLİRİM. uçurtmuşumdur. ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM. . mardin taklacıların adı var cismi yok.
MARDİN TAKLACILARI DEYİNCE İSTANBULLU YETİŞTİRİCİLERİN AKLINA SADECE BALON GELİR. SİMSARCILAR AKLINA GELİR.
BÜTÜN YÖRENİN KUŞ ÖZELLİKLERİNİ AŞŞAGI YUKARI BİLİRİM. uçurtmuşumdur. ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM. . mardin taklacıların adı var cismi yok.
24/12/2010, 8:18 pm
peki
burda maksat tecrübeleri
gördüklerimizi paylaşmaksa
eyvallah
ama bana pek yardımcı olmadı
belki beni kendi tecrübe ve doğrularınızla aydınlatmak istiyosun
onada eyvallah
eğer ortada bahsi geçen kuş oyun kuşu ise
özelliği oyunu ise
bu savunduğunuz güzel kuşlardan mümkünse seyrettirin
bende size haklısınız diyeyim
bekir bey ya yazdıklarımı tam okumadınız
yada ben yazdıklarımda tam anlatamadım
bu benim görüşüm...
yinede tecrübelerinizi benle ve siteyle paylaştığınız için teşekkürler
mademki istanbuldayız inş beslediğimiz kuşlardan seyretmekte ksmet olur
saygılar ...
burda maksat tecrübeleri
gördüklerimizi paylaşmaksa
eyvallah
ama bana pek yardımcı olmadı
belki beni kendi tecrübe ve doğrularınızla aydınlatmak istiyosun
onada eyvallah
eğer ortada bahsi geçen kuş oyun kuşu ise
özelliği oyunu ise
bu savunduğunuz güzel kuşlardan mümkünse seyrettirin
bende size haklısınız diyeyim
bekir bey ya yazdıklarımı tam okumadınız
yada ben yazdıklarımda tam anlatamadım
bu benim görüşüm...
yinede tecrübelerinizi benle ve siteyle paylaştığınız için teşekkürler
mademki istanbuldayız inş beslediğimiz kuşlardan seyretmekte ksmet olur
saygılar ...
24/12/2010, 8:35 pm
slm ben kırşehirliyim ne mardinin kuşuna nede ankaranın kuşuna sahiplenmek isterim kümesimin yarısı kırıkkale kuşu oyun kuşu yıllardır kırılarak bu hale gelmiş mardinlilerin çoğu bile takke perçem basma perçem bol paça çakmaklı gök kuşları kendi öz kuşları olarak tanımlarken neden bazı arkadaşlar bütün taklacılara mardin ismini koymak istiyor anlamakta zorlanıyorum osmanlı kaynaklarında bile yazarken
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
24/12/2010, 9:47 pm
cunku taklaci binbir cesit kus var ama mardin tek bi cesittir.
- bekir79
24/12/2010, 9:53 pm
ANLAŞILAN SİZDE BENİM YAZIMI FARKLI ALGILAMIŞSINIZ TİMUR BEY. YAZININ %1 KISMINI OKUMUŞSUNUZ.
HİÇ BİRŞEY BİLMİYORSANIZ BU SİTEYE BAK. HANGİ YÖRENİN KUŞLARININ UÇUM VİDYOLARI VAR. HANGİ YÖRELER BİRİNCİLİK ALMIŞ . TÜRKİYE FEDERASYONUNDA YILLARDAN BERİ MARDİN NİYE KUPA ALAMIYOR KENDİNİ KANITLIYAMIYOR ANLARSIN KARDEŞİM.
MARDİN HARİCİNDE GÖZÜNÜZÜ DİYER İLLEREDE ÇEVİRSEYDİNİZ NEDEMEK İSTEDİGİMİ ANLARDINIZ MARDİN HAYALİNİZDE BİR ANDA SUYA DÜŞERDİ.
BEN BURADA SİZE KUŞ İZLETECEGİMDİYE BİRŞEY DEMEDİM. GEREKTE YOK.
BİZİMLE PAYLAŞANLAR PAYLAŞMIŞ. İLLADA KUŞ İZLEMEK İSTERSEN HAZIRDA KUŞLARIM VAR. ŞUNUDA SÖYLİYEYİM. KUŞLAR MARDİN KUŞU DEGİLDİR. ANKARA ÇANKIRI KUŞLARIDIR. RESİMLERİMDE GÖREBİLİRSİN DAMIZLIK DİYE YAZAR. VİDYO YA GELİNCE FACEBOOK TAN SANA YOLLIYABİLİRİM. BURADAN UGRAŞTIM BECEREMEDİM. BENİM KUŞLARIMI HİÇ KİMSEDE MARDİNE MAL EDEMEZ.
HİÇ BİRŞEY BİLMİYORSANIZ BU SİTEYE BAK. HANGİ YÖRENİN KUŞLARININ UÇUM VİDYOLARI VAR. HANGİ YÖRELER BİRİNCİLİK ALMIŞ . TÜRKİYE FEDERASYONUNDA YILLARDAN BERİ MARDİN NİYE KUPA ALAMIYOR KENDİNİ KANITLIYAMIYOR ANLARSIN KARDEŞİM.
MARDİN HARİCİNDE GÖZÜNÜZÜ DİYER İLLEREDE ÇEVİRSEYDİNİZ NEDEMEK İSTEDİGİMİ ANLARDINIZ MARDİN HAYALİNİZDE BİR ANDA SUYA DÜŞERDİ.
BEN BURADA SİZE KUŞ İZLETECEGİMDİYE BİRŞEY DEMEDİM. GEREKTE YOK.
BİZİMLE PAYLAŞANLAR PAYLAŞMIŞ. İLLADA KUŞ İZLEMEK İSTERSEN HAZIRDA KUŞLARIM VAR. ŞUNUDA SÖYLİYEYİM. KUŞLAR MARDİN KUŞU DEGİLDİR. ANKARA ÇANKIRI KUŞLARIDIR. RESİMLERİMDE GÖREBİLİRSİN DAMIZLIK DİYE YAZAR. VİDYO YA GELİNCE FACEBOOK TAN SANA YOLLIYABİLİRİM. BURADAN UGRAŞTIM BECEREMEDİM. BENİM KUŞLARIMI HİÇ KİMSEDE MARDİNE MAL EDEMEZ.
24/12/2010, 10:10 pm
ille kuş izliyelim demiyorum
madem hazırda kuş var seve seve izlezir
bende de şu an hazır var
sen buyur misafirim ol
resim , video
bunlar önemli değil
bana video yollamana gerek yok sen kendi kuşlarından razıysan
en önemlisi o
yemini veren sensin tüyü kadar hayrını gör
ama yazdığının arkasındaysan hazır kuş var diyosan
bizde geliriz
tel numaranı bekliyorum
özelden bana ulaşabileceğin numarayı yazdım
selamlar ...
madem hazırda kuş var seve seve izlezir
bende de şu an hazır var
sen buyur misafirim ol
resim , video
bunlar önemli değil
bana video yollamana gerek yok sen kendi kuşlarından razıysan
en önemlisi o
yemini veren sensin tüyü kadar hayrını gör
ama yazdığının arkasındaysan hazır kuş var diyosan
bizde geliriz
tel numaranı bekliyorum
özelden bana ulaşabileceğin numarayı yazdım
selamlar ...
24/12/2010, 10:29 pm
arkadaşlar duyduklarımızı değilde gördüklerimizi paylaşarak
birbirizi daha detaylı bilinçlendiririz
yurdun her köşesine insan kurban olsun
bu ırka gönül vermiş kim varsa
adabıyla soy tutmuş kim varsa onlarada helal olsun
ortam güzel
her il'den ilçeden kasabadan köylerden yeni arkadaşlarla
duymadığımız gidip göremediğimiz
soyları dinliyoruz
keşke vakit ayırıp gidip seyredebilsek te gözümüzün pası silinse
yüreğimize su serpilse
burada bu nezih ortamda paylaştıklarımızla
bu ırkı daha ilerilere taşıyabilsek
keşke herkez bi soy tuttursada
beslediği kuşlarla değilde namlı soylarla anılsa
hepimiz iyinin peşindeyiz
ama bunu sadece yazarak birilerine kabul ettiremeyiz
büyüklerin dediği gibi
BU İŞ ZOR İŞ
tüm merakçılara
bu ırka gönül veren
bütün yetiştiricilere
sonsuz saygılar ...
birbirizi daha detaylı bilinçlendiririz
yurdun her köşesine insan kurban olsun
bu ırka gönül vermiş kim varsa
adabıyla soy tutmuş kim varsa onlarada helal olsun
ortam güzel
her il'den ilçeden kasabadan köylerden yeni arkadaşlarla
duymadığımız gidip göremediğimiz
soyları dinliyoruz
keşke vakit ayırıp gidip seyredebilsek te gözümüzün pası silinse
yüreğimize su serpilse
burada bu nezih ortamda paylaştıklarımızla
bu ırkı daha ilerilere taşıyabilsek
keşke herkez bi soy tuttursada
beslediği kuşlarla değilde namlı soylarla anılsa
hepimiz iyinin peşindeyiz
ama bunu sadece yazarak birilerine kabul ettiremeyiz
büyüklerin dediği gibi
BU İŞ ZOR İŞ
tüm merakçılara
bu ırka gönül veren
bütün yetiştiricilere
sonsuz saygılar ...
- bekir79
25/12/2010, 9:12 am
- EZEL
Ad Soyad : şahin kuşçu
Doğum Tarihi : 29/12/75
Forum Kayıt : 07/03/10
25/12/2010, 5:30 pm
timur,mardinli olmadıgın halde bu konuyu acmışsın helal sana kardeş en azından,bölge ,insan,kayırmamışsın,gelelim yorumlara avcı rumuzlu arkadaş buralarda görev yaptıgını soyluyor,onun yorumlarını okudum,uzum yemek deil maksadı bagcıyı dövmek,gerci nede olsa avcı niki kullanmış iyide atıyor,küçuk çoçuga sorsan saraylarda beslenen kuşların posta yani haberleşme amaclı beslendigini size soyler,bu adam atmışta atmış burda görev yapmış demekki kuştan deilde başka bi şey başına gelmişki,hıncını kuştan alıyor yani boş konuşuyor,sen burda acık yazmışsın satıcılara itibar etmeyin diye adam hala ön yargıyla mardinden kuş almışta ucurmuşta yaramıyormuş diyor,velhasıl timur kardeş sen boşuna yorulma,işi biraz daha uzatırsak iş milliyetcilige düşer önce laf bak lafmı diye sonra adama bak adam diye sonra ister cevap ver ister vermi boleleri hep var hep olacaktır super kuşlarım var diyor super kuşun ozelliklerini sole dersen hemen google abisine başvurur cevap verir bunu içindirki sen boşver mardin olsun kırıkkale olsun hepsi turkiye cumhuriyeti sınırları içerisindedir biz gercek merakçıların memmleket sorunumuz yok nerde olursa olsun kuş guzelse eyvellah deriz memmleket sıkıntısını simsarlar çeker bu avcı arkadaş gibileri,ha bide bekir 79 arkadaşın kuşlarını seyretmeye git,begenirsen banada haber ver onu tebrik etmeye bende geleyimm
- EZEL
Ad Soyad : şahin kuşçu
Doğum Tarihi : 29/12/75
Forum Kayıt : 07/03/10
25/12/2010, 5:35 pm
ha bide şunu belirteyim bekir arkadaş istanbulda mardin denince akla balon gelir diye yazmış olabilir ama mardin simsarlarıdayani(balonlar)istanbuldan kuş alanlara keklik diye soz ettiklerini biliyom yani alıcıda satıcıda aynı tencere yuvarlanır kapagını bulur misali
25/12/2010, 7:08 pm
Ben Zeki BARAN'ın güvercinlerini besliyorum.Duyduğun duyumları sana kim söylediyse seni şaşırtmışlar.Yanlış yönlendirmişler arkadaşım.Zeki BARAN'ın kuşlarının nesli 30-40 yıla dayanıyor.Sezai Abinin dediği gibi şu anda 21 yaşında yaşıyan kuşu var.Bu da herkese nasip olmaz ve kuşların ne kadar sağlam bir damara dayandığını gösterir.Görmek isteyen merakçı arkadaşlar forumdan Mardin Zeki BARAN başlığına tıklarlarsa göreceklerdir.Ayrıntılı bilgi almak isteyenler 05336115351 telefon numarasından Zeki BARAN'a ulaşabilirler.Her konuda yardımcı olacağından kimsenin şüphesi olmasın.Elimden geldiğnce bilgilendirmeye çalıştım.Tüm merakçı arkadaşlara saygı ve selamlar....fatih_27su demiş ki:bütüm arkadaşalra selam ve saygılarımı sunuyorum; ewet timur bey çok dogru bir yere nokta koymuşsunuz madem bu oyun kuşu mardin bölgesinden yayılmış türkiye ye elbette mardin in meşhur damarlarını ögrenmek kadar bilmek istemek kadar dogal bir şey olamaz .. mesela örnek veriyorum bir (( zeki baran)) dan bahsediyor guvercin siteleri zeki son 3 s ene ın birincisi acaba bu zeki bey yin bu şampiyon kuşlarını nereye dayanır.... benim bir duyumun var ne kadar dogru ne kadar yanlış bilimiyorum ama zeki bey bu şampiyon olan kuşlarının bir damarı nı konya dan aldıgını bir damarını da ankaradan aldıgını duy dum acaba ne ne kadar dogru bilmiyorum ............... mardin li abilerimziden birileri bizi bilgilendirisen çok menmun oluruzz........... sizin de söylemiş oldgunzu giibi bizde yani site yi takip eden oyun kuşu meraklıları da ögrenmiş olur daha kaliteli oyun kuşu çıkarmaya ve de beslemeye gayret ederizz ............
- bekir79
25/12/2010, 9:43 pm
5 saattir buraya vidyo yüklemeye çalışıyorum. bunu bürtürlü başaramadım. işin püf noktasını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
benden vidyo paylaşmamı isteyen arkadaşlar olmuştu.
timur bey msn niizi verirseniz. size 6 yaşında eke damızlık kuşumun vidyosunu yollıyayım. merdiven altı kuştur. size tekrar dönecegim telefonda görüşme fırsatım olmadı. ortamım müsait degildi.
birde unutmadan şahin beye teşekkür ediyorum.
anlatmak istedigim bir konuyu kendisi son yorumda çok güzel açıklamış.
mana itibari ile:
( istanbullularım mardinden gidip degerini verip aldıkları kuşların çogunun beş para etmedigini HATTA mardini çok iyi bilen midyatlı kardeşimin yani sizin sözlerinizle:
BU KUŞLARI SATAN SİMSARCILARIN BİR HASSA İSTANBULA VEYA DİYER İLLERE SATTIKLARI kuşların sahiplerini;
(KEKLİK diye ifade ettiklerini söylemeniz benim anlatmak istedigim konuya tekabul etmektedir.) takrardan size teşekkür ederim. dogruya yanlış demediginiz için.
herkese bol saglıklı kümesler.
timur bey msn niizi verirseniz. size 6 yaşında eke damızlık kuşumun vidyosunu yollıyayım. merdiven altı kuştur. size tekrar dönecegim telefonda görüşme fırsatım olmadı. ortamım müsait degildi.
mana itibari ile:
( istanbullularım mardinden gidip degerini verip aldıkları kuşların çogunun beş para etmedigini HATTA mardini çok iyi bilen midyatlı kardeşimin yani sizin sözlerinizle:
BU KUŞLARI SATAN SİMSARCILARIN BİR HASSA İSTANBULA VEYA DİYER İLLERE SATTIKLARI kuşların sahiplerini;
(KEKLİK diye ifade ettiklerini söylemeniz benim anlatmak istedigim konuya tekabul etmektedir.) takrardan size teşekkür ederim. dogruya yanlış demediginiz için.
- fatih_27su
Ad Soyad : fatih
Forum Kayıt : 24/04/08
26/12/2010, 8:21 am
sayın osman _hoca abi ve sayın sezai bey abi vermiş oldugunuz cvb için tşkler imi sunuyorum ayrıca zeki bey in sitesini de biliyorum kuşlarınının resimlerinide gördüm 21 yaşında ki gök benekli erkegide gördüm; ama bana bu biligi yi veren konya dan yada ankara dan bir internet sitesinde okumuştum .... saygılar
- fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10
26/12/2010, 3:55 pm
tımur bey baslıgın acılması guzel ama sanırım burda kırıkkalelı metın e karsı bıraz ısyandasınız yada ben oyle hıssettım :) mardındekı kusları ve kuscuları herkes bılmek ogrenmek ıster ve bu ınsanlar ıcınde gayet guzel olur bugun kustan anlamayan adam bana ne kusu beslıyorsun dedıgınde mardın kusu derım kustan anlıyan adam sorarsa oyun kusu derım mardın oyun kusu on plandadır zaten mardınle adı duyulmustur ve daha sonra dıger ıllerde ıyı oynayan kusların adı duyulunca mısal konyada ıyı oynamıs kus var konyanın kusu dıye gecer he herkesın oyun kusu zevkı bambaskadır benım stıl olrak en cok sevdıgımde sıvas ve kırıkkale kuslarıdır belkı mardındede vardır ama bu ıkı ılımızın kuslarını daha cok sevıyorum sızınde mardın kuslarına olan ılgınızı bılıyorum dostlarınızın yanınada gıdıyorsun ama kırıkkalelı metıne ısyan eder gıbı degılde mardının meshur kuscuları ve kusları dıye adlandırmanız daha uygun kalırdı baslık oyle ama ıcerık degısık bıraz reklamı yapılmayan kuslardan haberı olan yokmu demıssınız sahıbı kusun reklamını yapmıyorsa zaten az kısı duyar ama bırının elındede guzel kus varsa reklamını yapıyorsa buna ön yargılı olmamak gerekır tr de ne kuslar vardır evde saklanan gun yuzu gormeyen ne pırlantalar saklanıyordur haberımız yok ben buna emınım ben suna ınanıyorum burada vıdeo paylasan kısı ıyı kuscuysa en ıyı kusunu burda paylasmaz normal kusunu paylasır neyse cok uzattım konu ıcın tesekkurler.
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
26/12/2010, 6:24 pm
Selam,
Rusya'da ve Orta Asya'da eskiden beri bu kuşlara Mardin ve Urfoınskı gibi bir adla ifade edildigini bir yerde okumuştum.. Hatta Türk imparatorlarının Mardin-Urfa'dan kuş götürttügünü. Orta Asyalı bir kuşçunun da böyle dillendirdigini..
güvercinbirligi.com forumda okumuştum...
En iyisi bir gün toplanalım,fikir alışverişi yapalım..
Rusya'da ve Orta Asya'da eskiden beri bu kuşlara Mardin ve Urfoınskı gibi bir adla ifade edildigini bir yerde okumuştum.. Hatta Türk imparatorlarının Mardin-Urfa'dan kuş götürttügünü. Orta Asyalı bir kuşçunun da böyle dillendirdigini..
güvercinbirligi.com forumda okumuştum...
En iyisi bir gün toplanalım,fikir alışverişi yapalım..
- tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10
26/12/2010, 6:31 pm
Selam,
Açıkçası İstanbul'un hepsi Sivaslı,Karadenizli,Ankaralı.. Bütün Türkiye İstanbul'da. Ama İç Anadolu'dan gelenlerde de bir şey yok..
Eskiden kuşların toplu uçurup uçurumuna bakılırdı. B1ir de ses,sertlik. Şimdi yok en az 10 baş yapacak,yok şu metre gidecek. Önceden böyle bir şey yoktur. Abartmamak lazım kuş da bir can taşıyor.. Bu da bir gerçek.. Gözle görülen fazla bir şey yok. Genelde duyulan eski Mardin-Urfa mavi,arap,çakmaklı kuşlarının efsaneleri...Başka da bir şey yok..
Açıkçası İstanbul'un hepsi Sivaslı,Karadenizli,Ankaralı.. Bütün Türkiye İstanbul'da. Ama İç Anadolu'dan gelenlerde de bir şey yok..
Eskiden kuşların toplu uçurup uçurumuna bakılırdı. B1ir de ses,sertlik. Şimdi yok en az 10 baş yapacak,yok şu metre gidecek. Önceden böyle bir şey yoktur. Abartmamak lazım kuş da bir can taşıyor.. Bu da bir gerçek.. Gözle görülen fazla bir şey yok. Genelde duyulan eski Mardin-Urfa mavi,arap,çakmaklı kuşlarının efsaneleri...Başka da bir şey yok..
- Ali3547
Ad Soyad : Ali Demir
Doğum Tarihi : 21/11/94
Forum Kayıt : 13/07/10
26/12/2010, 7:13 pm
ya timur abim sen keşke alsaydın yanına bir fotoraf makineside şu mardindeki üstatlsarın kümeslerini kuşlarını çekseydin gorseydik bizde o yusufileri falan... neyse abim bidahakine inşallah..
26/12/2010, 8:51 pm
A.S.
fuat arkadaşım
galiba bir yanlış anlaşılma var
kırıkkaleli metin arkadaşı sadece sitedeki yazılarından biliyorum
ona yada kuşlarına ne bir kelime ettim nede ismini zikrettim
konu başlığında yadığım haberi olan yokmu lafı
benim mardin de gördüğüm izlediğim
duyduğum kuşlar tabiki var
ama duymadıklarım haliyle görmediklerimde var mardinde
bunları gören bilen yada duyanlarla
bilgilerini paylaşmaktı maksat
ama konu diğer yöre kuşlarının çekişmesi gibi
bi hal aldı
ki ne mardine ne ankaraya yada kırıkkaleye yada samsuna v.s. laf eden yok
bu kimsenin haddinede değil
herhangi bir ili bu mardin olur konya olur ankara olur samsun olur v.s. temsil etmekte kimsenin haddine değil
bu yükü omuzlarında taşıyacak insan
oralara emeği geçmiş
oralarda yaşayan
büyüklere düşer
ben konuyu açtım evet
ve bu benim şahsi görüşüm
yine diyorum
İYİ KUŞUN MEMLEKETİ YOKTUR
MERAKÇININ OLDUĞU HER YERDE OLUR
AMA BU IRKIN BEŞİĞİ MARDİN ve ÇEVRESİDİR ...
fuat arkadaşım
galiba bir yanlış anlaşılma var
kırıkkaleli metin arkadaşı sadece sitedeki yazılarından biliyorum
ona yada kuşlarına ne bir kelime ettim nede ismini zikrettim
konu başlığında yadığım haberi olan yokmu lafı
benim mardin de gördüğüm izlediğim
duyduğum kuşlar tabiki var
ama duymadıklarım haliyle görmediklerimde var mardinde
bunları gören bilen yada duyanlarla
bilgilerini paylaşmaktı maksat
ama konu diğer yöre kuşlarının çekişmesi gibi
bi hal aldı
ki ne mardine ne ankaraya yada kırıkkaleye yada samsuna v.s. laf eden yok
bu kimsenin haddinede değil
herhangi bir ili bu mardin olur konya olur ankara olur samsun olur v.s. temsil etmekte kimsenin haddine değil
bu yükü omuzlarında taşıyacak insan
oralara emeği geçmiş
oralarda yaşayan
büyüklere düşer
ben konuyu açtım evet
ve bu benim şahsi görüşüm
yine diyorum
İYİ KUŞUN MEMLEKETİ YOKTUR
MERAKÇININ OLDUĞU HER YERDE OLUR
AMA BU IRKIN BEŞİĞİ MARDİN ve ÇEVRESİDİR ...
26/12/2010, 9:03 pm
bekir79 demiş ki:5 saattir buraya vidyo yüklemeye çalışıyorum. bunu bürtürlü başaramadım. işin püf noktasını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
mana itibari ile:
BEKİR BEY
msn facebook la uğraşma
nasılsa istanbuldayız
telefonum sende var seninde bende
aradım müsayit değildin olabilir iş güç aile
tabiki kuştan önemli meseleler olabilir
sen müsayit olduğunda ara gelelim
senide bekliyoruz sende bizim misafirimiz ol
bizim yerimizde BEYAZIT ta
26/12/2010, 9:18 pm
EZEL demiş ki:timur,mardinli olmadıgın halde bu konuyu acmışsın helal sana kardeş en azından,bölge ,insan,kayırmamışsın,gelelim yorumlara avcı rumuzlu arkadaş buralarda görev yaptıgını soyluyor,onun yorumlarını okudum,uzum yemek deil maksadı bagcıyı dövmek,gerci nede olsa avcı niki kullanmış iyide atıyor,küçuk çoçuga sorsan saraylarda beslenen kuşların posta yani haberleşme amaclı beslendigini size soyler,bu adam atmışta atmış burda görev yapmış demekki kuştan deilde başka bi şey başına gelmişki,hıncını kuştan alıyor yani boş konuşuyor,sen burda acık yazmışsın satıcılara itibar etmeyin diye adam hala ön yargıyla mardinden kuş almışta ucurmuşta yaramıyormuş diyor,velhasıl timur kardeş sen boşuna yorulma,işi biraz daha uzatırsak iş milliyetcilige düşer önce laf bak lafmı diye sonra adama bak adam diye sonra ister cevap ver ister vermi boleleri hep var hep olacaktır super kuşlarım var diyor super kuşun ozelliklerini sole dersen hemen google abisine başvurur cevap verir bunu içindirki sen boşver mardin olsun kırıkkale olsun hepsi turkiye cumhuriyeti sınırları içerisindedir biz gercek merakçıların memmleket sorunumuz yok nerde olursa olsun kuş guzelse eyvellah deriz memmleket sıkıntısını simsarlar çeker bu avcı arkadaş gibileri,ha bide bekir 79 arkadaşın kuşlarını seyretmeye git,begenirsen banada haber ver onu tebrik etmeye bende geleyimm
a.s.
evet mardinli değilim
ama ordan geln kuşlardan memnunum
arkadaşlarla seyrediyoruz vakit geçiriyoruz
kuşları yetiştirenden de
layık görüp yollayandanda ALLAH razı olsun
ben bu ırkın en iyisi bizde demedim
yada mardinde demedim
ama bu ırkın yatağı , beşiği mardin ve çevresi diyorum
bunu kimseye kabul ettirmeyede çalışmıyorum bu benim görüşüm
ve sadece beni bağlar
BEKİR 79 nikli arkadaşada mutlaka gideceğiz
yeterki müsayit olduğunda davet etsin
inş. haberinizde olacak
tüm midyata selamlar
HALİL BAŞTUĞ abime ŞAHİN arkadaşıma HIDIR abiye FARUK arkadaşa şu an ismini hatırlayamadığım
tüm merakçılara selam ve saygılar
26/12/2010, 9:22 pm
Ali3547 demiş ki:ya timur abim sen keşke alsaydın yanına bir fotoraf makineside şu mardindeki üstatlsarın kümeslerini kuşlarını çekseydin gorseydik bizde o yusufileri falan... neyse abim bidahakine inşallah..
s.a. ali kardaşım
google ye ammo sedat yaz
mardin kuşlarını seyret ordan
kendine iyi bak
ALLAH a emanetsin
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
26/12/2010, 9:45 pm
timur arkadaşım bi konu açmış mardindeki eski yetiştiriciler diye konu orayı aşmış nerelere gitmiş kimsenin bir çıkarı yok arkadaşlar hele timurun hiç ama yok mardindi nevşehirdi urfaydı v.s konu o değilki konu mardindeki eski yetiştiriciler timur arkadaşım sen istanbuldan izle ben şuan aksaraydayım bu nevşehir veya konya yazan arkadaş çağırırsa çay içmeye ben burdan gider kuşunu izler nacizane fikrimi söylerim ha nevşehir veya konyadan isimde gelirse onuda biliriz azçok gidip izlemeden bildiğimizide yazarız
- fuatbc
26/12/2010, 10:14 pm
tımur ustam ben soyledıgım gıbı demekkı yanlıs anlamısım ben konu ıcınde tartısma yaratmak degıl sadece aklıma gelen soru ısaretını belırtmek ıstedım neyse yanlıs anlamısım özür dilerim saygılar usta.
- fuatbc
26/12/2010, 10:28 pm
he bıde bu arada usta senın ozel sıteyı gezdım bızım semtın mezatcısı defter ali abımızı gordum :) ılk mezata onun yerıne gıtmıstırım ben bagcılarda dogdum buyudum suan artık evlendım orda yasamıyorum ama hala aılem ve sulalem orda defter alı hala parsellerdekı yerındemı yapıyor bılmıyorum en son ordaydı dersın senın semtınden bırının selamı var dıye :) semtımdekı mezatcıyı gormek sevındırdı benı konu dısı ama yazmak ıstedım saygılar.
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3