EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER

+19
DELIYUREK41
mehmet73
barış_61
RadiKEL
turgutusta
ali memati
security
Gökhan Tan
hüseyin usta
mardinlisamet
adrenain
ASGYB
Sakallı Sadık
Ali3547
Kuscu-Murat
josef
Forum Admin
bekir79
kenann
23 posters
Anonymous
Misafir
Misafir

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 Empty Geri: EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER

9/7/2011, 11:48 am
Ayhan bey yerde bakıp alma olayı kafa karıştırıcı ve bi o kadarda yanlıştır...

Her kuşçu usta olamaz yada en iyisini besleyemez değil mi adamın evine gidersin hep çatı toyu gibi kuşlar doludur kanatlarını keser besler iyisini bulamadık diye şimdi onlar iyi bizde parayı basıp alalım mı...

Sizin anlatmak istediğiniz şu olsa gerek daha önceleri izletmiş adı duyulmuş markalaşmış kuşçulardan kuş alırken sökülmemiş almak daha mantıklı ama oda riskli bazı kanlar iç içe girmekten kuşlar takla atmaz hale gelir alırız yavrusu oynayabilir ama kan katmadıktan sonra bizde de aynı sorun çıkar 5 yavruda 1 yada 2si oynar...
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

9/7/2011, 11:48 am
HUSEYIN USTA demiş ki:ah be kardeşim öle şey olurmu hiç.sen kendi kuşlarını ister sök ister sökme damarın ne soyun ne ise altından gelecek yavrularda aynısı olacakttır.yani sökülmemiş kuştan daha iyi yavru gelir diye bişi yok.elindeki ne ise sonuç odur..saygılar sevgiler.

bende sizin gibi düşünüyordum fakat araştırmalarımda yurt dışında özellikle yarış atlarında çok büyük yetiştiriciler aygır (baba) yapacakları atları çok erken haraya alıyolar. 2 yaşında yarış hayatına başlayan tay eğer ışık verdiyse 3 bilemedin 4 yaşlılıgında aygırlıga ayrılıyor ve harada çok iyi performans veriyor yarularının koşan kazanan oranı yüksek çıkıyor verim alınıyor. bizde mesela bir at iyi oldumu 10 yaşına kadar koşarlar ama o atın hara performansı çok iyi olmaz.tjk 3-5 sende bir yurt dışından aygır ithal eder hep bize yaşı geçmiş atları satmak isterler ve öylede olur. buda bir dip not olsun bilginize yarış atı yetiştiriciliginde atın aygırlıga erken alınmasının aygırın taylarının başarılı olma istatisligini arttırdıgı biliniyor. ama bu koşup koşmamakla ilgili (uçup uçmamak) mi yoksa yaşla orantılı mı onu tam bilemiyorum
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

9/7/2011, 12:30 pm
kuşları damızlığa almadan önce 1 yıl bekletmek çok ama çok mantıklı
ama uçurmadan yatık bekletmek pek parlak bi fikir gibi gelmedi bana.

beslediğim kurt köpeklerini üretmek için veterinerime sorduğumda dişinin en az 4 kızan geçirmesini bekle diye söylemesindeki amaç kuşlarında damaızlığa çekilmeden 1 yıl atlatmasıyla aynı diye düşünüyorum.hayvanlar olgunlaşınca karakteristik özellikleride ortaya çıkıyor ve hormonel dende daha uygun oluyor.bununla orantılı olarak genlerini daha iyi aktarılması kesinleşiyor.

uçmayan yatık damızlıkları da şöyle örneklersek şebep besleyenler hiç uçurmadan kaç nesil üretiyorlar neden torunlarından birini uçurup iyi bir oyun elde edemiyorlar? bunuda düşünmek gerekli değilmi?

herkezin düşüncesine saygılar
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

9/7/2011, 1:16 pm
Admin arkadaşım atlar konusu aslında farklı bi olay.Ama atlarla sadece yarış sever olarakta uzun seneler uğrşattım.80 li senelerde ARAP ATLARNIN kralı dicemiz DEMİRKIR isimli bir at vardı.Bu tay benim bildiğim kadarı ile ilk yarışı hariç 33 yarış hiç geçilmedi.Ve bu atı(erkek)birçok dişi ile eşlediler iyi taylar geldi ama hiçbiride babalarnın ulaşmış olduğu başarı seviyesine ulaşamadı.acaba kendi soyundan bi dişi tay ile eşlenmiş olsa ne olurdu...Atlar olsun kuşlar olsun soytakibi isteyen hayvanlar Ve arkadaşım şuna herkesin canı gönülden inanmasını isterimki iyi kuş heryerde iyi kuştur yeterki zamanın bol bakımın iyi olsun en önemlisi ne uçurduğumuzu tanımamız bilmemiz gerekiyo.Benim hergün uçurupta 2 3 ayda sökeceğim bir yavruyu bir başkası zamanının olmaması yüzünden 1 senede sökemez ve kuş trup kalır ee sonra ben kuşu aldmda oynamadı misali lekeyi kondur.Oyun kuşu işi gerçektten yer ister bakım ister zaman ister uğraş ister.Eğerki bunları veremiyosanız oyun kuşundan uzak durun çünki iyi randıman alamassınz zor iştir.Saygılar sevgiler.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

9/7/2011, 1:19 pm
Ciftle$mede cok mühim olan Ku$larin "saglikli" bir tüg döneminden gecmesi lazim, Faktör cok, ve ondan sonra ucurtulup bir bakilir, tüg hemen tüg dönemi degildir, ayni anda yumurtasina dü$mü$ besleyici cok, zaten yatiyor diyorlar, olurmu hic, yatiyor ama ku$a mesela herkes o migde ta$ini $unmuyor, Ku$ yavruya kusacak yemi iyice ögütliyemiyor, ama görünen Ku$, normal, iyi gözükebilir, ama asli öyle olmuyor i$te, ... arti erken sökülen Ku$larin belli kismi yapi$iyor, erken oldugu icin, cocuktan cocuk alir gibi durumlara sebep olunuyor, ... bunun neresi dogru onuda kendiniz dü$ünün, ... her Ku$ ciftle$ir, bundan kolay ne, ama Köpekten Kuzu cikmaz, ... Ku$larin sayisi az ise üzerine yeterince dü$ebilir besleyici, tabiki zamani var isede, cali$an adam birde gece Kümesemi dalsin, olacak i$ degil, ... Memleketde Ku$culuk ne kadar iddali olsada Hobby olabiliyor, bo$ zaman degerlendirilmesi gibi, ogul Babasi ile Kümese gider, yemler, sular, temizler, ucurtur, ... birde Avrupada bu zevke gönül vermi$ insanin hali bam ba$ka, robot gibi hayatin yaninda birde bununla ugra$mak cok zor, Türkiyede kimisi $ansli, i$ yerinde Kümesi olabiliyor, burda bu mümkün bile degil, ... Security`nin dedigi gibi, herkes bir$ey tutturmu$, i$inede geliyor, ben dahil, yöntem belli, rahatimiza dü$kün oldugumuzdandir, ucan var isede iyi, yok isede canimiz sag olsun, Ku$ konusunda iddali olmak ne kadar mantikli onu dü$ünüyorum her zaman, sözüm burdan di$ari, adam adam degil ise ucan ku$u olsa ne yazar olmasa ne yazar, ku$uyla anilacak degilya, hali ve tavriyla olacak $ey bu, ... eminimki bu konu haricinde pek sesi cikmiyanda en iyi Ku$lar mevcùt`tur, ... herkes aradigini bulur in$allah, ...

Gecen biri birine yavru Ku$ getirdi, bende ordaydim, al ucurt dedi, adam sordu, ne bu, getirende dediki, ucurt`ta gör, oda dediki, ben denemeleri coktaaan a$tim, geri cevirdi, ... tabiki bende almazdim, evde Ku$mu yok, ama denemeleri a$mi$ olana güle güle ucurt demek lazim, darisi bizim ba$imiza insallah !

Saygilar
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

9/7/2011, 3:20 pm
EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 3167858558
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

9/7/2011, 6:30 pm
Merhaba ;Hüseyin Bey cok güzel demis,elinizdeki neyse altindan gelende odur bunun baska bir aciklamasi varsa da ben bilmiyorum.Saygilar sevgiler.
Forum Admin
Forum Admin

9/7/2011, 9:06 pm
HUSEYIN USTA demiş ki:Admin arkadaşım atlar konusu aslında farklı bi olay.Ama atlarla sadece yarış sever olarakta uzun seneler uğrşattım.80 li senelerde ARAP ATLARNIN kralı dicemiz DEMİRKIR isimli bir at vardı.Bu tay benim bildiğim kadarı ile ilk yarışı hariç 33 yarış hiç geçilmedi.Ve bu atı(erkek)birçok dişi ile eşlediler iyi taylar geldi ama hiçbiride babalarnın ulaşmış olduğu başarı seviyesine ulaşamadı.acaba kendi soyundan bi dişi tay ile eşlenmiş olsa ne olurdu...Atlar olsun kuşlar olsun soytakibi isteyen hayvanlar Ve arkadaşım şuna herkesin canı gönülden inanmasını isterimki iyi kuş heryerde iyi kuştur yeterki zamanın bol bakımın iyi olsun en önemlisi ne uçurduğumuzu tanımamız bilmemiz gerekiyo.Benim hergün uçurupta 2 3 ayda sökeceğim bir yavruyu bir başkası zamanının olmaması yüzünden 1 senede sökemez ve kuş trup kalır ee sonra ben kuşu aldmda oynamadı misali lekeyi kondur.Oyun kuşu işi gerçektten yer ister bakım ister zaman ister uğraş ister.Eğerki bunları veremiyosanız oyun kuşundan uzak durun çünki iyi randıman alamassınz zor iştir.Saygılar sevgiler.

demirkır konusu hariç diyer söylediklerinize katılıyorum.
demirkır TJK en başarılı arap aygırlarından listesinde ilk 10 giren bir aygırıır.

koşan tay sayısı 151
koşu kazanan tay sayısı 114
5774 yarışta tayları 666 1. 655 2. 623 3. 610 4. olmuştur.
beylerbeyi,dağhanbey,demirkazık,demirsoy,didim,enginhan,eskişehirli,güntay,ilbeyi,karayağız
kocaerol,mukadder,nazlıserim,çukurova,orfe,sevgibağım,sürşan,uçbeyi vs..
gibi birinci sınıf aygır ve kısrak vasflı atlar vermiştir. demirkır iyi bir yarış atı ve aygırdır.33 yarış üst üste 1. olan bir at yoktur. demirkırın tam performansını anımsayamıyorum ama en fazla 5-6 yarış üst üste 1.cilik alan bir isimdir.
üst üste kazanma başarısı yeni jenarasyon turbo isimli ata 21 koşu ile aittir.
şuanki pedigre içinde ilk 2 jenarasyonda aynı isimlere izin verilmiyor. yanı akraba eşlemesine müsade edilmiyor.
EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 Demirkir261010
hüseyin usta
hüseyin usta

10/7/2011, 7:25 am
Demirkır hakkında iyi bir araştırma yapmışsın sayın admin.Bu atın ilk yarışında final isim li bir tayın geçtiğini ve senede 5 6 yarış koşan bu atın.bültelerde göstermiş olduğu yarış sonuçlarını kısaca şöle açıklayayım.21111111111111111111111111111111 bu şekilde dediğim gibi 33 yarış. 7 8 sene boyunca hiç geçilmediğini ve en büyük rakiplerininde rahmetli sırrıh turhanın albaturu er baturu gürbaturu sürbaturu oldunu sölemem gerekir.ve bu rakiplerinde bunun yanında her zaman 2. 3.te kaldıklarını çok seğretmiş ve görmüşümdür.senin sölemiş olduğun üst üste 5 6 yarış atın son dönemlerinde yapmış olduğu yani 10 yaşından sonraki yarışlardır.aşa yukarı sanıyorum 14 15 yaşlarına kadar bu at koşturuldu.yarışlara başlama zamanı sanıyorum 1982 1984 tarihleri oldunu sanıyorum.yozgatlı yavrusudur.en iyi kardeşlerinden birisi şubat1 olduğunu söliyebilirim.mesafe kum çim ıslak kuru ayırt etmez ve yarışlarını alayını kazanırdı.senede 5 6 yarışa katılırdı ama kesin kazanmak için.yani demek istediğim 7 8 yaşlarına kadar bu at yarış kaybetmedi.Konumuz atlar değildi ama artık kusura bakmassınız umarım. DEMİRKIR gibi bir safkanın hatırasına olsun buda.:))
Anonymous
Misafir
Misafir

10/7/2011, 7:30 am
SELAMLAR
ADMİN EMEĞİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN

YUKARIDAKİA ARKADAŞLARIN ÇOĞU HALA KONUYU ANLAMADI AMA BEN TEKRARLAYAYAIM. İŞİN UCUNDAN TUTMAYIN. BU ADAMIN FİKRİNİ NASIL KARANLIĞA GÖTÜRÜRÜRÜM DİYEDE DÜŞÜNMEYİN. BENİM YAZDIĞIM APAÇIK ORTADA İSTER DENERSİN İSTERSEN BİLDİĞİN GİBİ DEVAM EDERSİN.

ALDIĞIN DAMIZLIK YAPACAĞIN SOY KUŞLARIN ALTINDAN ALACAĞIN İLK YAVRULARINI SÖKME. ONLARI DAMIZLIK YAP. OLAY BU KADAR BASİT. NE KAYBEDERSİN Kİ.

SADIK KARDEŞTE BENİM KUŞLARIMI HİÇ SÖKMESEN DAHİ KENDİ KENDİNE PERDAH YAPIYORLAR DEMİŞ. BUNUN KUŞTA BİR KUSUR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜNÜZMÜ HİÇ.

ZMİ ZAMAN MEKAN İMKAN BU ÜÇÜNÜN OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK DÜŞÜNCELERİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ. EĞER ZAMANI MEKANI İMKANI OLMAYAN Bİ KUŞU SÖKMEYİ BİLMEYEN BU İŞE GÖNÜL VEREMEYEN İNSANLARIN NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BEN BURADA YAZACAK DEĞİLİM.

ADMİNİN YAZDIKLARININ ALTINA İMZAMI KOYARIM. EŞLEŞTİRMEDEKİ TEMEL OLMASI GEREKEN AKADEMİK BİLGİYİ VERMİŞ. BENDE SADECE BUNU GÜVERCİNİ SÖKMEDEN YAPACAKSIN O PERFORMANS KOMBİNASYONU BAŞLAMADAN YAPACAKSIN DİYORUM O KADAR.

HA YAPTINDA BAŞARISIZ OLDUYSAN Bİ EKSİKLİĞİN VARDIR ANLATIRSIN BERABER ÖĞRENİRİZ.
hüseyin usta
hüseyin usta

10/7/2011, 7:50 am
sivaslıkral demiş ki:SELAMLAR
ADMİN EMEĞİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN

YUKARIDAKİA ARKADAŞLARIN ÇOĞU HALA KONUYU ANLAMADI AMA BEN TEKRARLAYAYAIM. İŞİN UCUNDAN TUTMAYIN. BU ADAMIN FİKRİNİ NASIL KARANLIĞA GÖTÜRÜRÜRÜM DİYEDE DÜŞÜNMEYİN. BENİM YAZDIĞIM APAÇIK ORTADA İSTER DENERSİN İSTERSEN BİLDİĞİN GİBİ DEVAM EDERSİN.

ALDIĞIN DAMIZLIK YAPACAĞIN SOY KUŞLARIN ALTINDAN ALACAĞIN İLK YAVRULARINI SÖKME. ONLARI DAMIZLIK YAP. OLAY BU KADAR BASİT. NE KAYBEDERSİN Kİ.

SADIK KARDEŞTE BENİM KUŞLARIMI HİÇ SÖKMESEN DAHİ KENDİ KENDİNE PERDAH YAPIYORLAR DEMİŞ. BUNUN KUŞTA BİR KUSUR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜNÜZMÜ HİÇ.

ZMİ ZAMAN MEKAN İMKAN BU ÜÇÜNÜN OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK DÜŞÜNCELERİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ. EĞER ZAMANI MEKANI İMKANI OLMAYAN Bİ KUŞU SÖKMEYİ BİLMEYEN BU İŞE GÖNÜL VEREMEYEN İNSANLARIN NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BEN BURADA YAZACAK DEĞİLİM.

ADMİNİN YAZDIKLARININ ALTINA İMZAMI KOYARIM. EŞLEŞTİRMEDEKİ TEMEL OLMASI GEREKEN AKADEMİK BİLGİYİ VERMİŞ. BENDE SADECE BUNU GÜVERCİNİ SÖKMEDEN YAPACAKSIN O PERFORMANS KOMBİNASYONU BAŞLAMADAN YAPACAKSIN DİYORUM O KADAR.

HA YAPTINDA BAŞARISIZ OLDUYSAN Bİ EKSİKLİĞİN VARDIR ANLATIRSIN BERABER ÖĞRENİRİZ.
Sivaslıkral arkadaşım uzun seneler hiç uçurulmamış ve hatta sökülmemiş kuşlardan yavru alınmaz diye bişi yokki.ben kümesimi biliyorsam zaten kuşu ister söker yavru alırım ister trup bırakır yavru alırım.senin sölemiş olduğun olay bende şu anda mevcut.geçen senenin hiç sökülmemiş yavrularından yavru aldım ve söktüm ana baba şu anda trup damdan dama en fazla uçmakta.yavruyu merek edersen faceye gir Huseyin usta yaz gir sayfama bak.Konu mavi yavrunun ilk oyunları.İsterseniz alın burada yayınlayın.ama dediğim gibi ana baba sökülmeden damızlık yapılmış.tamda senin konuna uygun.bizim burada anlatmak istediğimiz gayet açık.elinde ne varsa ister sök ister sökme altından gelecek odur.saygılar sevgiler.
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

10/7/2011, 8:29 am
bence tam manasıyla mevzu anlaşılmamış. veya ayhan bey tam anlaşılamaşışsınız. adminin paylaşımı büyük yönde ayhan beyin anlattıklarıyla bir nevi örtüşüyor ben de böyle düşünüyorum. ve uyguluyorum . en azından ikinci bir bilimsel çalışma yapılanadak birinci çalışma dogrudur. neden deneme yapmıyorsunuz ne kaybedersiniz. hiçbirşey.
Anonymous
Misafir
Misafir

10/7/2011, 12:39 pm
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BEKİR GARDAŞ. İŞİN GÜCÜN RASTGELSİN.
ali memati
ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10

10/7/2011, 1:51 pm
Admin kardeş ve Ayhan bey,
verdiğiniz bilgiler,yaptığınız çalışmadan ve paylaşımlardan dolayı sizleri tebrik ediyor ve ayakta alkışlıyorum. EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 89498 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 89498 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 2 89498
Ben vermiş olduğunuz bilgiye artı olarak kendi tecrübelerime dayanarak şunu eklemek istiyorum.elinizdeki bildiğiniz denenmiş soydan,damızlığa ayıracağınız uçurulmamış kuşun KIŞ YAVRUSU olması bile bence sağlam bi damızlık ve iyi yavruların gelmesinde bi faktördür,tabiki bu benim deneyimimdir.herkez kendi tecrübelerine hakimdir.ama üretimdeki hassasiyet dikkat edilecek en önemli konudur.tüm yetiştiricilere saygı ve sevgilerimle, SELAMLAR.
Anonymous
Misafir
Misafir

11/7/2011, 10:34 am
ALİ KARDEŞ ELİNİZDEKİ KIŞ VE YAZ YAVRUSU ARASINDAKİ FARKI HATIRLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. EMİN OLUN KIŞ YAVRUSU BİLGİSİ FORUMDAKİ ÇOĞU KONULARDAN DAHA ÖNEMLİDİR. EN AZINDAN BENİM İÇİN. İŞİN GÜCÜN RASTGELSİN...
Forum Admin
Forum Admin

11/7/2011, 11:15 am
kış yawruları daha sağlam yaz yavruları daha nazik oldugunu ben gözlemliyorum
turgutusta
turgutusta
Ad Soyad : turgut yılmaz
Forum Kayıt : 04/03/10

11/7/2011, 11:19 am
BEN AYNIKUSUN İKİYAVRUSUNUDA UCURDUM VEOYNADILAR VE BİRİSİ DAHAUZUN AZTAKLALI DİYERYAVRU BOLTAKLALI OYNADILAR BENCE KUŞU SOYUNUNU İYİBİLMEN GEREKİYO YOKSA ONONMUŞ YOK BUNUNMUŞ DIYE BENİM BİLDİYİM EŞE ATILMAZ KUŞUN KANATVE KUYRUKYAPISINA BAKIP VE KANATSESİNE TEK SESMİ CİFSESMİ OLDUGUNU İYİDUYMAN GEREKİYO İYİ KUŞ YAVRUKEN KENDİNİ GÖSTERİR SERTEMİGİRECEK YOKSA NORMALMİ SÖKÜLECEK HAVADA BELLİ EDER İŞİN ASLI ELİDEKİNİN İYİLODUNU BİLİYOSAN VE ELİNDEKİNİN DAHA İYİSİNİ BULMADAN YUVAYA KUŞ SOKULMAZ BU BENİM FİKRİ CÜNKÜ BEN YAŞADIM VE KUŞLARI KAYBETTİM VE ŞEBABA DÖNDÜM OYUN KUŞU BESLEMİYORUM
RadiKEL
RadiKEL
Ad Soyad : Kemal
Doğum Tarihi : 01/01/83
Forum Kayıt : 11/07/11

11/7/2011, 11:41 am
Çok faideli bir konu olmuş, çekinmeden bildiklerini bizle paylaşan tecrübeli arkadaşlara teşekkür ederim.
Anonymous
Misafir
Misafir

11/7/2011, 5:06 pm
KARDEŞİM TURGUT

ASLINDA BU FORUMDA ÖYLE USTALAR VARKİ SENİN YAZDIĞIN BU CÜMLENİN İÇİNDEKİ KELİMELERE DAHİ DİKKAT ETMEZLER. HASBELKADER ELLERİNE İYİ KAN KUŞ GEÇMİŞTİR VEYA BASIP PARALARI ALMIŞLARDIR O YÜZDEN ANLATTIKLARINI ANLAMAZLAR. ŞİMDİ DESEM Kİ KANATTAKİ HIZ TELEĞİNİ GÖSTER ÇOĞU GÖSTEREMEZ. SENİNDE BAHSETTİĞİN TEK KANAT SESİ ÇİFT KANAT SESİ YİNE ANLAMAZLAR. ANLATMAYA ÇALIŞIRSIN LAF EBELİĞİNDEN BAŞKA BİŞEY YOK. O NEDENLE SADECE YAZDIKLARINA BAKARAK LAF GEÇİRMEYE ÇALIŞARAK BİŞEY ZANNEDER DURURLAR KENDİNİ. BİRŞEYİ DENEMEDİYSEN ÜRETECEĞİN FİKİR FİKİR OLARAK KALIR. KARDEŞİM TURGUT ALLAH SENDEN RAZI OLSUN İŞİN GÜCÜN RASTGELSİN.
hüseyin usta
hüseyin usta

11/7/2011, 5:46 pm
eee ŞİMDİ kendi düşüncelerine yakın olanlarda Allah razıolsun düşüncelerine yakın olmıyanlardan Allahrazı olmasın öle mi yani..Yukarda sölediğin bişi var millette anlamış olduğu kadar cevapladı.Yada bildiği kadar cevapladı.Sen bana şunu de bakim Kusursuz kuş varmı yokmu onun bi cevabını ver..onadn sonra millete tek kanat yada hızteleği dersleri ver.Bişi anlatmaya çalışrkende aşalıyıcı olmasak iyi olur..Teorik bilgiler alrken pratik yapmayıda unutmayalım..bu işler teorikle değil pratikle ortaya çıkar.Ben şahsen teoriktten daha çok pratik yapan biri olarak bunları açıklama gereği duydum.Ayrıca hiç uçmayan sökülmeyen bir kuşta kümeste taklayı çeviriyosa o onun kusuru değil kalitesinin işaretidir..saygılar sevgiler.
ASGYB
ASGYB

11/7/2011, 6:42 pm
Ayhan Kardes; Baska bir konu basliginda TEORI+PRATIK= ISPAT demistim senin acmis oldugun bu konuya sonuc olarak bicok kere ISPAT la neticelenirse Elindekiler herseyiyle bilinirse eger senin yapmis oldugun uygulama dogru neticelenir,yoksa burada kus isine yeni baslamis bicok kardesimiz var ögrenmek istiyorlar acmis oldugun konu basligina bakarak arkadaslarda yanlis yönlenmis olurlar bunu NOT olarak bilmelerini isterim.

Ayhan kardes sen ilk yavrularda denemissin ben ise son aldigim yani 4.agiz yavrularla ilk aldigim yavrulardan caprazlarim yapmis oldugumun aciklamasi ise ilk yavrularla son aldigim yavrularin genlerinin uzak ama ana babanin karekterlerinin dengelenmesi olarak görürüm.Herkesin uygulamasi farkli olabilir memnun kaliniyorsa!!!!!! Not; Bütün bunlari yapipta yanilmiyosaniz eger Kusun Yerde Nasil damizlik secilecegini ögrenmissiniz demektir.Dedigim gibi

Yazmis oldugumuz daha dogrusu paylastigimiz bu ESLESTIRME GERCEGI ni ancak ve ancak seneler sonra kuslarinizin altindan gelenleri ezberlediginizde yapabilirsiniz arti bu yaptigimiz Tek soy üzerindeki uzun yillarin enaz hatayla tesbit edilmis TAKIBIDIR. Herkese saygilar sevgiler.
barış_61
barış_61
Ad Soyad : barış günaydın
Forum Kayıt : 24/05/10

11/7/2011, 6:47 pm
bılgım uçmamış kuş yanlış ıkı uçan ıyı bıldığin güvercın den aldığin hava ya verdığin fakat bazı kuşlar tak la atmak ıstemez sadece göt kırma tabır edılen yanı şak şak kuş damızlık ve yavru vermede daha ıyıdır amma kuşumu uçurmadım uçmadıği içinde damızlık olur o fasa fıso hıç alakası yok benım fıkrımde budur
Anonymous
Misafir
Misafir

12/7/2011, 10:34 am
SAYGIDEĞER DUMAN KARDEŞ.

ŞİMDİ ŞUNU NETLEŞTİRELİM Kİ. OKUDUĞUNU ANLAMAK DİYEDE BİR TABİR VAR.

KONU DAMIZLIK SEÇME KONUSU DEĞİL.
SEÇİLECEK DAMIZLIĞIN TAKİBİ HİÇ DEĞİL.
KENDİNİ VEYA BAŞKASININ KÜMESİNDEN DAMIZLIK VE SOY KUŞ TESBİT EDİLMESİ DEĞİL.
KONU NE OZAMAN. DAMIZLIĞIN SON AŞAMASI OLAN KONUYU TARTIŞIYORUZ.
BU NEDİR SOY KUŞLARINI TAKİP TESPİT İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİN. BU KUŞLAR İÇERİSİNDEN DAMIZLIK YAPACAKLARINI SÖKME DİYORUM.
BENİM DENEYİMİM BU İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA. SÖKÜLMEMİŞ OLMASI ARTI DEĞERDİR DİYORUM. YOKSA BAŞKACA DA BİŞEY YOK. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN..
turgutusta
turgutusta
Ad Soyad : turgut yılmaz
Forum Kayıt : 04/03/10

12/7/2011, 3:43 pm
hüseyin usta ben sivaslıkralla devamlı görüşürüm sen biraz sitemli yazmışsın tabiki senindüşüncen saygı duyarım ama lütfen kırıcı olmayalım busadece fikir ve bilgi cercevesinde sürmesi gerek konular kuşcu severle sagılar
ASGYB
ASGYB

12/7/2011, 5:31 pm
Ayhan kardes;Söylemeye calistigimla senin yazdigin zaten ayni kapiya cikiyo,

BU KUŞLAR İÇERİSİNDEN DAMIZLIK YAPACAKLARINI SÖKME DİYORUM.
BENİM DENEYİMİM BU İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA. SÖKÜLMEMİŞ OLMASI ARTI DEĞERDİR DİYORUM. YOKSA BAŞKACA DA BİŞEY YOK.

Yazmis oldugumuz daha dogrusu paylastigimiz bu ESLESTIRME GERCEGI ni ancak ve ancak seneler sonra kuslarinizin altindan gelenleri ezberlediginizde yapabilirsiniz arti bu yaptigimiz Tek soy üzerindeki uzun yillarin enaz hatayla tesbit edilmis TAKIBIDIR. diye yazmistim.Bu takibi neticelendirmis saydigimizda sizin deyiminizle kusu yerde ucurmadan secebiliriz ISTE asil olanda bu seviyeye gelindikten sonra bunu yapabilmek.Kus sahibi Ucurulacak kusu,Damizlik yapicagi kusunu vs. vs. kendisi yapabilecek duruma geldiginde Kusculuk zanaatinda Sanatkarligina yükselir.Saygilar sevgiler.
hüseyin usta
hüseyin usta

12/7/2011, 5:58 pm
turgutusta demiş ki:hüseyin usta ben sivaslıkralla devamlı görüşürüm sen biraz sitemli yazmışsın tabiki senindüşüncen saygı duyarım ama lütfen kırıcı olmayalım busadece fikir ve bilgi cercevesinde sürmesi gerek konular kuşcu severle sagılar
tabiki kardeşim herkesin fikri kendinedir.bende herkesin fikrine saygı duyarım.Dayatma gibi oldumu kusura kimse bakmasın yani.onun felsefesi kendine benim felsefem kendime.yANLIZ şu var 1.2. ağız yavrular sökülmesse damızlık olursa daha iyimiş falan filan...Aksine bende 1.2. ağız yavruları sökerim damızlık yaparım yada sökmem damızlık yaparm onuda ben bilirim.Benim kısacaa dediğim şudur oda anlıayna ister sök ister sökme elinde ne varsa sonuç odur.saygılar sevgiler.
Forum Admin
Forum Admin

12/7/2011, 8:05 pm
şöyle bir dip not daha vereyim.

eşleştirmede matematik vardır.

örnek:

1. takım = miski ve miski eşledik bir kürenk dişi yawru aldık.
2. takım = miski ve miski eşledik bir kürenk erkek yawru aldık

yanı 2 farklı miski takımdan ana baba miski olan 2 kürenk yawru aldık

3. takım = o kürek dişi ve o kürenk erkek = ömür boyu kürenk verecek miski vermeyecek.

sonuç: 2 kürenk ömür boyu kürenk verir. asla miski vermez.
Anonymous
Misafir
Misafir

13/7/2011, 6:53 am
ADMİN ALLAH SENDEN RAZI OLSUN

ELİNDE İKİ TAKIM MİSKİ VARDI ALTLARINDAN GELEN KÜRENKLERİ EŞLEŞTİREREK ÖMÜR BOYU MİSKİ ALAMAZSIN. EŞLEŞTİRMENİN ÖNEMİ MATEMATİĞİ BUDUR İŞTE.

BEKLEYENLERDE BİR ÖMÜR BOYU BEKLESİN. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

13/7/2011, 7:47 am
O matematik yalnızca Şebap ırkında geçerli ama normal oyun kuşlarında dedesini de veriyor ebesini de renk bakımından bakarsanız.
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

13/7/2011, 10:24 am
SELAMUN ALEYKUM.

KANINI DAMARINI CEDDİNİ BİLDİGİN o matamatik sadece şebapta geçerli DEGİL sadık bey.

BÜTÜN GÜVERCİN IRKLARINDA bilinçli SOY TAKİBİ YAPTIGINIZDA GEÇERLİDİR.

şebap ırkının sadece bu yönde avantajlı olması bire bir örtüşen kuşların dengi dengine veya çaprazlama kırılması dez avantaj. şebap ırkının az kalemle sınırlı olmasıda birbirine yakın olmasıda ayrı bir avantaj. zira şebaplarda görsel güzellik ön pilanda tutularak havada degerlendirilmiyor.

miskinin kürenkin ve çakmaklının vb. kuşların az sayıda kırılarak yol alması damarlarının deforme olmaması sonuca ulaşma açısından oyun kuşundaki meşakkatten çok çok daha kolay.

oyun kuşunun hava performansını nezaman renk ugruna bilinçsiz kırmalar gerçekleşti. durum bir o kadar 2 katı zorlaştı.

oyun kuşunun içinde dolaşan kostüm kuşlarının kanını ayırmak bir okadar güçlendigi gibi oyun kuşunun aslını muhafaza etmek veya ASLINA GERİ DÖNMEK ÇOK DAHA ZORLAŞTI.
sonuç itibari oyun kuşunda aldıgımız kuşların soyunda dedesine dedesinin dedesine çekti gibi sözler kuşun renginden fiziginden anlamak veya yorumlamak yanlış olur.

oyun kuşu rengi ALDATICIDIR havadaki PERFORMANSINA BAKARAK CEDDİNE UYUMSAGLAMASINI DEGERLENDİRE BİLİRİZ.
(BUDA TİTİZ BİR SOY ÇALIŞMASIYLA MEYDANA GELİR.) ZİRA GETİRDİGİMİZ SOY DİYE KÜMESDE TUTTUGUMUZ KUŞLARIN RENKLERİNİ OYUN KUŞUNDA YAKALAMAK ÇOK KOLAY PERFORMAN DEGERLENDİRMESİ YAPMADAN RENK ÇIKARMAK VE BU RENKLERİ DEDELERİNE İSNAT ETMEKTE BASİT

ANCAK CED SOYLAR (BİZİM DEDİGİMİZ 7 CEDDİNE ÇEKMESİ SENİN UYGULADIGIN DAMIZLIGIN KALİTESİNDEN VE 7 CEDDİNİN AYNI KAN ÜZERİNE SİLKÜLASYONUYLA VE BİLİÇLİ EŞLEŞTİRMEDEN GELİR.)

RENK ALTATICIDİR. BİRE BİR ÖRTÜŞTÜREBİLİRSİNİZ. OYUNUNU YAKALAMAK SABİR BİLİNÇLİ ÇOK AZ SAYIDA KAN GİRİLMİŞ SOY TAKİBİ İLE GERÇEKLEŞİR.

BUNUN AKSİ TAKTİRDE DEDESİNİN RENGİDE AYNIYDI CEDDİNE ÇEKMİŞ. VEYA BEYAZ VE ARAPTAN YAVRU ALDIM HEP BEYAZ VEYA ARAP VERİRDİ. İLKDEFA ÇAKMAKLI GELDİ DEMEKKİ DEDESİNİN KANINA ÇEKTİ ÇOK YANLIŞŞŞŞ...

KANINI, CEDDİNİ, VE SOYUNU TAKİP ETTİGİNİZ PERFORMANS KUŞLARINDA FARKLİ RENLERİN ATMASI CEDDİNDEN DEGİL ÇOK FAZLA BİLİÇSİZCENE KIRILMASINDAN ÖTÜRÜDÜR.

BU SIKINTIYI RENK OLARAK DEGİŞTİRMEK AYNI RENGİ YAKALAMAK ÇOK BASİT. ANCAK PERFORMANSINI BU KIRIK KUŞLARDAN YAKALAMAK İMKANSIZA YAKINDIRR. UMARIM YAZIM ANLAŞILMIŞTIR.
SELAMETLE