EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 411k

Join the forum, it's quick and easy

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER

+19
DELIYUREK41
mehmet73
barış_61
RadiKEL
turgutusta
ali memati
security
Gökhan Tan
hüseyin usta
mardinlisamet
adrenain
ASGYB
Sakallı Sadık
Ali3547
Kuscu-Murat
josef
Forum Admin
bekir79
kenann
23 posters
Anonymous
Misafir
Misafir

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 Empty Geri: EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER

13/7/2011, 12:54 pm
EYVALLAH BEKİR GARDAŞ;

YAZDIKLARININ ALTINA İMZAMI KOYARIM. SAF DAMAR KUŞU NASIL ANLARSINIZ KONULU YAZIMDA GERÇEKLERİ ANLATIRKEN BAYAĞI CIRMALAMIŞTIM DA GENEDE ANLAŞILMAMIŞTI. HALA ANLAŞILMADIĞINA İNANIYORUM. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN..
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

13/7/2011, 1:32 pm
bekir79 demiş ki:SELAMUN ALEYKUM.

KANINI DAMARINI CEDDİNİ BİLDİGİN o matamatik sadece şebapta geçerli DEGİL sadık bey.

BÜTÜN GÜVERCİN IRKLARINDA bilinçli SOY TAKİBİ YAPTIGINIZDA GEÇERLİDİR.

şebap ırkının sadece bu yönde avantajlı olması bire bir örtüşen kuşların dengi dengine veya çaprazlama kırılması dez avantaj. şebap ırkının az kalemle sınırlı olmasıda birbirine yakın olmasıda ayrı bir avantaj. zira şebaplarda görsel güzellik ön pilanda tutularak havada degerlendirilmiyor.

miskinin kürenkin ve çakmaklının vb. kuşların az sayıda kırılarak yol alması damarlarının deforme olmaması sonuca ulaşma açısından oyun kuşundaki meşakkatten çok çok daha kolay.

oyun kuşunun hava performansını nezaman renk ugruna bilinçsiz kırmalar gerçekleşti. durum bir o kadar 2 katı zorlaştı.

oyun kuşunun içinde dolaşan kostüm kuşlarının kanını ayırmak bir okadar güçlendigi gibi oyun kuşunun aslını muhafaza etmek veya ASLINA GERİ DÖNMEK ÇOK DAHA ZORLAŞTI.
sonuç itibari oyun kuşunda aldıgımız kuşların soyunda dedesine dedesinin dedesine çekti gibi sözler kuşun renginden fiziginden anlamak veya yorumlamak yanlış olur.

oyun kuşu rengi ALDATICIDIR havadaki PERFORMANSINA BAKARAK CEDDİNE UYUMSAGLAMASINI DEGERLENDİRE BİLİRİZ.
(BUDA TİTİZ BİR SOY ÇALIŞMASIYLA MEYDANA GELİR.) ZİRA GETİRDİGİMİZ SOY DİYE KÜMESDE TUTTUGUMUZ KUŞLARIN RENKLERİNİ OYUN KUŞUNDA YAKALAMAK ÇOK KOLAY PERFORMAN DEGERLENDİRMESİ YAPMADAN RENK ÇIKARMAK VE BU RENKLERİ DEDELERİNE İSNAT ETMEKTE BASİT

ANCAK CED SOYLAR (BİZİM DEDİGİMİZ 7 CEDDİNE ÇEKMESİ SENİN UYGULADIGIN DAMIZLIGIN KALİTESİNDEN VE 7 CEDDİNİN AYNI KAN ÜZERİNE SİLKÜLASYONUYLA VE BİLİÇLİ EŞLEŞTİRMEDEN GELİR.)

RENK ALTATICIDİR. BİRE BİR ÖRTÜŞTÜREBİLİRSİNİZ. OYUNUNU YAKALAMAK SABİR BİLİNÇLİ ÇOK AZ SAYIDA KAN GİRİLMİŞ SOY TAKİBİ İLE GERÇEKLEŞİR.

BUNUN AKSİ TAKTİRDE DEDESİNİN RENGİDE AYNIYDI CEDDİNE ÇEKMİŞ. VEYA BEYAZ VE ARAPTAN YAVRU ALDIM HEP BEYAZ VEYA ARAP VERİRDİ. İLKDEFA ÇAKMAKLI GELDİ DEMEKKİ DEDESİNİN KANINA ÇEKTİ ÇOK YANLIŞŞŞŞ...

KANINI, CEDDİNİ, VE SOYUNU TAKİP ETTİGİNİZ PERFORMANS KUŞLARINDA FARKLİ RENLERİN ATMASI CEDDİNDEN DEGİL ÇOK FAZLA BİLİÇSİZCENE KIRILMASINDAN ÖTÜRÜDÜR.

BU SIKINTIYI RENK OLARAK DEGİŞTİRMEK AYNI RENGİ YAKALAMAK ÇOK BASİT. ANCAK PERFORMANSINI BU KIRIK KUŞLARDAN YAKALAMAK İMKANSIZA YAKINDIRR. UMARIM YAZIM ANLAŞILMIŞTIR.
SELAMETLE

Forum Admin demiş ki:şöyle bir dip not daha vereyim.

eşleştirmede matematik vardır.

örnek:

1. takım = miski ve miski eşledik bir kürenk dişi yawru aldık.
2. takım = miski ve miski eşledik bir kürenk erkek yawru aldık

yanı 2 farklı miski takımdan ana baba miski olan 2 kürenk yawru aldık

3. takım = o kürek dişi ve o kürenk erkek = ömür boyu kürenk verecek miski vermeyecek.

sonuç: 2 kürenk ömür boyu kürenk verir. asla miski vermez.

Adminin verdiği örnek üzerinden konuşursak asla ve asla Kürenk altından miski alamazsınız üstüne basarak söylerim Şebap ırkından konuşuyorsak ama diğer oyun kuşu olarak beslediğin kuşlarda geçmişinde ne varsa kesinlikle veriyor.

sivaslıkral demiş ki:EYVALLAH BEKİR GARDAŞ;

YAZDIKLARININ ALTINA İMZAMI KOYARIM. SAF DAMAR KUŞU NASIL ANLARSINIZ KONULU YAZIMDA GERÇEKLERİ ANLATIRKEN BAYAĞI CIRMALAMIŞTIM DA GENEDE ANLAŞILMAMIŞTI. HALA ANLAŞILMADIĞINA İNANIYORUM. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN..

Altına üstüne imza attığınız yazıları iyi değerlendirin Ayhan bey Adminin vermiş olduğu örnek Şebap kuşu içindir ve oyun paça kaş göz bakımından özellik aktarır veya aktarmaz ama sadece renk olarak verilmiş bir örnektir. Sadece ve sadece RENK olarak verilmiştir ve dediği gibi de asla iki kürenk altından bunlar miskidende çıkma olsa dahi miski vermezler.

İki arabın altından beyaz geliyor (oo dedeyi vermiş ebeyi vermiş deniyor)iki gökün altında dumanlı geliyor kirli geliyor Miroların altından başka renkte kuş geliyor onu açıklayın.

Admin anlatırken 7 göbek geriye gitmedi kuşların ana babasını söyledi siz dönmüşsünüz soyunu bildiğiniz kuşlardan bahsediyorsunuz.İşiniz gücünüz rast gelsin buyrun bunada açıklık getirin.

Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

13/7/2011, 1:43 pm
neticede bir matematik söz konusu EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 89498
Anonymous
Misafir
Misafir

13/7/2011, 2:10 pm
sivaslıkral demiş ki:SAYGIDEĞER DUMAN KARDEŞ.

ŞİMDİ ŞUNU NETLEŞTİRELİM Kİ. OKUDUĞUNU ANLAMAK DİYEDE BİR TABİR VAR.

KONU DAMIZLIK SEÇME KONUSU DEĞİL.
SEÇİLECEK DAMIZLIĞIN TAKİBİ HİÇ DEĞİL.
KENDİNİ VEYA BAŞKASININ KÜMESİNDEN DAMIZLIK VE SOY KUŞ TESBİT EDİLMESİ DEĞİL.
KONU NE OZAMAN. DAMIZLIĞIN SON AŞAMASI OLAN KONUYU TARTIŞIYORUZ.
BU NEDİR SOY KUŞLARINI TAKİP TESPİT İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİN. BU KUŞLAR İÇERİSİNDEN DAMIZLIK YAPACAKLARINI SÖKME DİYORUM.
BENİM DENEYİMİM BU İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA. SÖKÜLMEMİŞ OLMASI ARTI DEĞERDİR DİYORUM. YOKSA BAŞKACA DA BİŞEY YOK. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN..

Ayhan Bey yazılanların hepsini zaman kısıtlığından okumayadım ama bu mesaj dikkatimi çekti. Şimdi Elimizdeki sökmediğimiz kuşlardan yavru aldığımızda başka söktüğümüzde başka performans verecek yavru alacağımızımı söylemek istiyorsunuz.
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

13/7/2011, 2:21 pm
SADIK KARDEŞ ANLIYANA KADAR BİR DAHA OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM. YOK ANLADIM DİYORSANIZ YORUMUNUZ ANLAMADIGININ İSPATIDIR. VEYA SİZDE KENDİNİZİ ANLATAMIYORSUNUZ.

İki arabın altından beyaz geliyor (oo dedeyi vermiş ebeyi vermiş deniyor)iki gökün altında dumanlı geliyor kirli geliyor Miroların altından başka renkte kuş geliyor onu açıklayın.DEMİŞSİNİZ

BU SORU GELMEDEN BEN YAZIMDA AÇIKLAMIŞIM. SANIRIM OKUMUYORSUNUZ ONUN İÇİN OKUMADAN SORU SORUYORSUNUZ. 1 2 KERE YAZIYI HIFZ ETMENİZİ ACİZANE TAVSİYE EDERİM CEVABININ FAZLASINI BİLE BULACAKSINIZ EGER GERÇEKTEN ANLAMAK İSTERSENİZ.

Admin anlatırken 7 göbek geriye gitmedi kuşların ana babasını söyledi siz dönmüşsünüz soyunu bildiğiniz kuşlardan bahsediyorsunuz.İşiniz gücünüz rast gelsin buyrun bunada açıklık getirin.

AÇIKLAMAK HİÇ PROBLEM DEGİLDE SİZ FARKLI ANLIYORSUNUZ. ZİRA YUKARIDA AÇIKLAMIŞIM SİZ YİNE ANLADIGINIZI FARKLI ANLAYIP BU SORUYU SORMUŞSUNUZ.

SORULARINIZIN CEVAP ŞIKKI ALLATKİ PARAGRAFLARIN İÇİNDEYDİ DİKKATLİ OKURSAN GÖRÜRSÜN.....!!!!!!!!! 1 TANESİ BENDEN DİYERİNİ SEN BUL ARKADAŞIM.

SELAMUN ALEYKUM.

KANINI DAMARINI CEDDİNİ BİLDİGİN o matamatik sadece şebapta geçerli DEGİL sadık bey.

şebap ırkının sadece bu yönde avantajlı olması bire bir örtüşen kuşların dengi dengine veya çaprazlama kırılması dez avantaj. şebap ırkının az kalemle sınırlı olmasıda birbirine yakın olmasıda ayrı bir avantaj. zira şebaplarda görsel güzellik ön pilanda tutularak havada degerlendirilmiyor.

miskinin kürenkin ve çakmaklının vb. kuşların az sayıda kırılarak yol alması damarlarının deforme olmaması sonuca ulaşma açısından oyun kuşundaki meşakkatten çok çok daha kolay.

oyun kuşunun hava performansını nezaman renk ugruna bilinçsiz kırmalar gerçekleşti. durum bir o kadar 2 katı zorlaştı.

oyun kuşunun içinde dolaşan kostüm kuşlarının kanını ayırmak bir okadar güçlendigi gibi oyun kuşunun aslını muhafaza etmek veya ASLINA GERİ DÖNMEK ÇOK DAHA ZORLAŞTI.
sonuç itibari oyun kuşunda aldıgımız kuşların soyunda dedesine dedesinin dedesine çekti gibi sözler kuşun renginden fiziginden anlamak veya yorumlamak yanlış olur.

oyun kuşu rengi ALDATICIDIR havadaki PERFORMANSINA BAKARAK CEDDİNE UYUMSAGLAMASINI DEGERLENDİRE BİLİRİZ.
(BUDA TİTİZ BİR SOY ÇALIŞMASIYLA MEYDANA GELİR.) ZİRA GETİRDİGİMİZ SOY DİYE KÜMESDE TUTTUGUMUZ KUŞLARIN RENKLERİNİ OYUN KUŞUNDA YAKALAMAK ÇOK KOLAY PERFORMAN DEGERLENDİRMESİ YAPMADAN RENK ÇIKARMAK VE BU RENKLERİ DEDELERİNE İSNAT ETMEKTE BASİT

ANCAK CED SOYLAR (BİZİM DEDİGİMİZ 7 CEDDİNE ÇEKMESİ SENİN UYGULADIGIN DAMIZLIGIN KALİTESİNDEN VE 7 CEDDİNİN AYNI KAN ÜZERİNE SİLKÜLASYONUYLA VE BİLİÇLİ EŞLEŞTİRMEDEN GELİR.)

RENK ALTATICIDİR. BİRE BİR ÖRTÜŞTÜREBİLİRSİNİZ. OYUNUNU YAKALAMAK SABİR BİLİNÇLİ ÇOK AZ SAYIDA KAN GİRİLMİŞ SOY TAKİBİ İLE GERÇEKLEŞİR.

BUNUN AKSİ TAKTİRDE DEDESİNİN RENGİDE AYNIYDI CEDDİNE ÇEKMİŞ. VEYA BEYAZ VE ARAPTAN YAVRU ALDIM HEP BEYAZ VEYA ARAP VERİRDİ. İLKDEFA ÇAKMAKLI GELDİ DEMEKKİ DEDESİNİN KANINA ÇEKTİ ÇOK YANLIŞŞŞŞ...

KANINI, CEDDİNİ, VE SOYUNU TAKİP ETTİGİNİZ PERFORMANS KUŞLARINDA FARKLİ RENKLERİN ATMASI CEDDİNDEN DEGİL ÇOK FAZLA BİLİÇSİZCENE KIRILMASINDAN ÖTÜRÜDÜR.

BU SIKINTIYI RENK OLARAK DEGİŞTİRMEK AYNI RENGİ YAKALAMAK ÇOK BASİT. ANCAK PERFORMANSINI BU KIRIK KUŞLARDAN YAKALAMAK İMKANSIZA YAKINDIRR. UMARIM YAZIM ANLAŞILMIŞTIR.
SELAMETLE

En son bekir79 tarafından 13/7/2011, 3:22 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bekir79

13/7/2011, 2:58 pm
SELAMUN ALEYKUM.

MERHABA ARKADAŞLAR
BAZI İNSANLAR VARDIR;
DOGRU OLDUGUNU BİLDİGİ KENDİ FİKİRLERİNİ PAYLAŞTIGI KATILDIGI HALDE NE HİKMETSE DİGER ARKADAŞINA SES ÇIKARMAZ YORUMSUZ KALIR.
BU İNSANLAR YERİ GELDİGİNDE KENDİ FİKİRLERİNE YORUM GETİRMEYEN YORUMSUZ KALAN DOSTLARINA İSE KENDİ FİKİRLERİNİ YORUM YAPMADAN OLAYI GEÇİŞTİRİRLER. BİRDE ÜSTÜNE DOGRUYMUŞ GİBİ EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 89498 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 386631 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 234365 GİBİ YAZILAR YAZARAK NEFSİNİ TATMİN EDER. BU YÜZLÜLÜKTÜR. BU KENDİSİNE İHANETTİR. DOGRULUGUN VE KENDİ YORUMUNUN ÜSTÜNE İHANETTİR.

NEYSE KONU İLE ALAKALI DEGİL AMA BEN SÖYLEMEK İSTEDİGİMİ AGZIMDA TUTUP YUTKUNMAM. SELAMETLE.....

YÜREGİ GÜZEL OLAN HİÇ KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN.

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 691241 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 691241 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 691241
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

13/7/2011, 4:39 pm
bekir79 demiş ki:SADIK KARDEŞ ANLIYANA KADAR BİR DAHA OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM. YOK ANLADIM DİYORSANIZ YORUMUNUZ ANLAMADIGININ İSPATIDIR. VEYA SİZDE KENDİNİZİ ANLATAMIYORSUNUZ.

İki arabın altından beyaz geliyor (oo dedeyi vermiş ebeyi vermiş deniyor)iki gökün altında dumanlı geliyor kirli geliyor Miroların altından başka renkte kuş geliyor onu açıklayın.DEMİŞSİNİZ

BU SORU GELMEDEN BEN YAZIMDA AÇIKLAMIŞIM. SANIRIM OKUMUYORSUNUZ ONUN İÇİN OKUMADAN SORU SORUYORSUNUZ. 1 2 KERE YAZIYI HIFZ ETMENİZİ ACİZANE TAVSİYE EDERİM CEVABININ FAZLASINI BİLE BULACAKSINIZ EGER GERÇEKTEN ANLAMAK İSTERSENİZ.

AÇIKLAMAK HİÇ PROBLEM DEGİLDE SİZ FARKLI ANLIYORSUNUZ. ZİRA YUKARIDA AÇIKLAMIŞIM SİZ YİNE ANLADIGINIZI FARKLI ANLAYIP BU SORUYU SORMUŞSUNUZ.

SORULARINIZIN CEVAP ŞIKKI ALLATKİ PARAGRAFLARIN İÇİNDEYDİ DİKKATLİ OKURSAN GÖRÜRSÜN.....!!!!!!!!! 1 TANESİ BENDEN DİYERİNİ SEN BUL ARKADAŞIM.

SELAMUN ALEYKUM.

KANINI, CEDDİNİ, VE SOYUNU TAKİP ETTİGİNİZ PERFORMANS KUŞLARINDA FARKLİ RENKLERİN ATMASI CEDDİNDEN DEGİL ÇOK FAZLA BİLİÇSİZCENE KIRILMASINDAN ÖTÜRÜDÜR.

SELAMETLE

Ben anlayacağımı gayet iyi anladım ve anlatmaya çalıştığımda Adminin vermiş olduğu RENK için örnek bu olay oyun kuşunda (oyun bakımından değil bildiğimiz gök beyaz kirli) renk olarak adminin vermiş olduğu örnek gibi iki kirliyi eşleştirmesinden neden başka renk denk geliyorda bu Adminin verdiği örnekte neden gelmiyor o kırılmış iki miskinin altından gelen kürenkleri eş ediyorum diyor.Oyun kuşunda sizin verdiğiniz eşleştirmeden sürekli beyaz atan arap atan kuşların altından çıkan Çakmaklı doğru dedesinin rengi ama sadece rengi oyun özelliği taşıyacak diye bir şey iddaa etmiyorum sadece ve sadece renk tartışıyoruz burda.Okuşun altından kirli çakmaklı arap sarı ne renk gelirse gelsin o kuşun bilinçsizce kırıldığını eşleştirildiğini göstermez ki o kuş oyun özelli için eşleştiriliyor geçmiş kanında ister beyaz olur ister arap ister miro renginden o katılan kuşlar eğer performans yapıyorsa o geçmişteki dede sinini ebesinin oyun performansından alıyor renginden değil.

bekir79 demiş ki:SELAMUN ALEYKUM.

MERHABA ARKADAŞLAR
BAZI İNSANLAR VARDIR;
DOGRU OLDUGUNU BİLDİGİ KENDİ FİKİRLERİNİ PAYLAŞTIGI KATILDIGI HALDE NE HİKMETSE DİGER ARKADAŞINA SES ÇIKARMAZ YORUMSUZ KALIR.
BU İNSANLAR YERİ GELDİGİNDE KENDİ FİKİRLERİNE YORUM GETİRMEYEN YORUMSUZ KALAN DOSTLARINA İSE KENDİ FİKİRLERİNİ YORUM YAPMADAN OLAYI GEÇİŞTİRİRLER. BİRDE ÜSTÜNE DOGRUYMUŞ GİBİ EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 89498 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 386631 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 234365 GİBİ YAZILAR YAZARAK NEFSİNİ TATMİN EDER. BU YÜZLÜLÜKTÜR. BU KENDİSİNE İHANETTİR. DOGRULUGUN VE KENDİ YORUMUNUN ÜSTÜNE İHANETTİR.

NEYSE KONU İLE ALAKALI DEGİL AMA BEN SÖYLEMEK İSTEDİGİMİ AGZIMDA TUTUP YUTKUNMAM. SELAMETLE.....

YÜREGİ GÜZEL OLAN HİÇ KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN.

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 691241 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 691241 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 691241

Ayrıca bu yazının benimle söyleşirken ne alakada çıktığını anlamadım hiç evet konu ile pek alakası yok ama ben merak ederim sizin gibi yutkunmam öğrenmek isterim üzerime alındığım için felanda değil.

bekir79

13/7/2011, 5:40 pm
BU YAZI SİZİNLE ALAKALI BİR OLAY DEGİL. SİZE VERMİŞ OLDUGUM YORUMUN BİR ÜSTÜNE GELDİ VE SİZİ KALE ALARAK YAZILMAMIŞ BİR YAZIDIR. DEDİGİM GİBİ BEN SİZE KONUYLA ALAKALI CEVABI YORUMDA VERMİŞİM.

SADIK BEY SÖZLERİ NASIL OKUYORSUNUZ HAYRET EDİYORUM SİZE...
BEN DİYORUM YUKARIDA YORUMDA :

NEYSE KONU İLE ALAKALI DEGİL AMA BEN SÖYLEMEK İSTEDİGİMİ AGZIMDA TUTUP YUTKUNMAM.

SİZ BU YAZININ KARŞILIGINDA:

evet konu ile pek alakası yok ama ben merak ederim sizin gibi yutkunmam
yani lafmı ben agzımda laf tutmam deyerek kim gücenirse gücensin dogru bildigim yorumu yapıyorum. siz bana ben sizin gibi yutkunmam diyorsunuz ne garip!!!

HER PLATFORMDA AKLIMA GELENİ YUTKUNMADAN SÖYLERİM. BU SİTEDE UZUN ZAMANDAN BUYANA YAZARIM KİŞİLERİ RENCİDE EDECEK VE HAKARET EDECEK YORUMLARDAN KAÇINDIM. BU SİTEYE GİRERKEN 4 5 SAYFA BİRDEN AÇAR BUTÜN KONULARI KONUDAN ÇIKMADAN DİYER AÇTIGIM SAFADAN TAKİP EDİYORUM. GÜNDE 3 SAATİMİ BURAYA AYIRIYORUM. YORUMLAR PAYLAŞIMLAR SÖYLESİLERİ DİKKATLE OKUYORUM. BİLMEDİGİM YÜZLERCE KONUDADA TEK 1 YORUMUM YOKTUR....

ANCAK BURADA DOSTLUKLARIN OLDUGU KADAR DOGRULARINDA ORTAK OLARAK SAVUNULDUGU VEYA DİYER BAŞKA BİR ORTAMDA TAM AKSİ GÖRÜŞÜ SAVUNURKEN SADECE DOSTU DİYE ARKADAŞI DİYE, DOGRU YORUMLARA FARKLI YORUM GETİREN ARKADAŞINA YARANAN KENDİSİYLE YORUMLARIN ÇELİŞTİGİ REKLAM İÇİN BİRBİRLERİN KUŞLARINA ÖVEN MET EDEN EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 89498 lol! EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 234365 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 993232 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 848716 YAPILDIGINI GÖRDÜM. SÖZÜM ORTAYA
ADAM GİBİ BU İŞİN MERAKINDA OLANA.
TEKRARDAN SELAMETLE.
Forum Admin
Forum Admin

13/7/2011, 7:11 pm
ben konuya bir bağ atayım

sadık beyin demek istedigi oyun kuşu renk için beslenmez .

arapı yeşile pembeyi laciverte eş ederim çünkü oyun performansı beni bağlar rengi degil altından lila da gelse eflatunda önemi çok yoktur.

bekir beyinde ve benim görüşüm güvercinin ne türü olursa olsun eşlemede bir matematik vardır. bakınız mendel kanunu.

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 280px-Dihybrid_cross
İki birbirinden bağımsız karakteristiğin genotipleri F2 neslinde 9:3:3:1 oranında görülür. Bu örnekte kürk rengi B (kahverengi, baskın) ya da b (beyaz, çekinik) ile ve kuyruk uzunluğu S (kısa, baskın) ya da s (uzun, çekinik) ile gösterilmiştir. Ebeveynler herbir karakteristikte homozigot iseler (SSbb ve ssBB), F1 neslindeki çocukları her iki lokusta da heterozigot olurlar ve sadece baskın fenotipleri gösterirler. Eğer çocuklar birbirleri ile çiftleşirlerse F2 neslinde kürk rengi ve kuyruk uzunluğunun tüm kombinasyonları görülür: 9 kahverengi/kısa (mor kutular), 3 tane beyaz/kısa (pembe kutular), 3 tane kahverengi/uzun (mavi kutular) ve bir tane beyaz/uzun kuyruklu kedi (yeşil kutu) görülür.

MENDEL KURALLARI

Bağımsız Dağılış (Ayrılma) Prensibi : Bir karakteri kontrol eden iki gen gametler meydana gelirken, farklı gametlere giderler. Farklı karakterlerin genleri, birbirlerinden bağımsız olarak gametlere aktarılırlar. Buna “bağımsız dağılış” veya “ayrılma prensibi” denir.

İzotipi (Benzerlik) Prensibi : Mendel sarı ve yeşil iki farklı bezelyeyi Çaprazladı ve F1 dölündeki bütün bireylerin aynı fenotipte olduğunu gördü ve buna benzerlik (izotipi) adını verdi.

Gizlilik – Baskınlık Prensibi : Mendel oğul döllerde anne veya babada olan bazı özelliklerin kaybolduğunu gözledi. Ama bu özelliklerin bir sonraki dölde ortaya Çıktığını görünce, kaybolmadıklarını ama gizli kaldıklarını anladı. Birinci dölde gözlenemeyen özelliğe Çekinik (gizli) özellik, kendini belli eden özelliğe ise baskın özellik adını verdi.
Anonymous
Misafir
Misafir

13/7/2011, 8:42 pm
SAYIN RESUL KARDEŞE CEVAP;

SOY VE KAN HATLARINI TESPİT ETTİĞİN İKİ KUŞU EŞLEŞTİRDİN. BUNU HAVADA GÖRDÜN YERDE GÖRDÜN. HAVA VE YER OLAYINA DİKKAT EDİNİZ.

YERDE DERKEN; KANAT YAPISI, GÖZ YAPISI, RENK YAPISI TIRNAK VE PAÇA YAPISI.YÜRÜKEN KANADINI NERESİNDE TAŞIDIĞI. ADIMLAMASI. DURUŞU.SIRTI. GÖZÜN DIŞA BASKISI.GAGA VE GÖZ MESAFESİ. GAGA VE TIRNAK RENGİ. DURUŞUNDAKİ GÖĞÜS BASKISI. SERT VEYA YUMUŞAK TÜY(ERKEK VE DİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR.) KUYRUK SAYISI.KANAT FEK SAYISI. HIZ TELEKLERİNİN PARELELLİĞİ.KANAT EKLEMİNDEKİ KEMİĞİN BELİRGİNLİĞİ. ÜRKEKLİK BASKISI. V.S

HAVADA DERKEN: KALKIŞTAKİ HIZI, TAKLA SAYISI, KAYBOLUP GEZMESİ, AYAĞINI SIRTINDA TAŞIMASI, KANATLARININ UÇUYLA UÇMASI, HEVESİ, ÇİFT KANAT SESİNİN OLMASI,BAŞA GELİRKEN OMUZDAN KAPANMASI UZAKTAN ATMASI,TABAN TAKLASI FİŞEĞİ , BAĞLAMA TAKLASININ MUTLAKA OLMASI (OLMAZ İSE SALLA GİTSİN) HIRSLI VE DÜMDÜZ ÇITA GİBİ ÇEKMESİ, KAFASINI DİKEREK GÖĞÜS VERMESİ, BOL SEFERLİ OLMASI, TAKLA SAYISININ SABİT VE ÜZERİNE KOYMASI. PERDAHLI İNMESİ BOL TAKLALI İNMESİ. KENDİNİ DİNLENDİRMESİ. UZUN SÜRE GÖREVİNİ YAPMASI V.S.

DAHASI VAR AKLIMA GELEN BUNLAR MAZUR GÖR KARDEŞ.

ŞİMDİ BU ÖZELLİKLERE SAHİP KUŞLARI ALIP EŞE ATTIN( ERKEK VE DİŞİNİN ÖZELLİKLERİ AYRI BİR KONU)

ALTINDAN GELEN YAVRUNUN OYNADIĞINI ANNE VE BABANIN ÖZELLİKLERİNİ BELLİ KARINLARDA ELDE ETTİN. DAMIZLIK YAPACAĞIN YAVRULARI SÖKMEDEN AYIRACAKSIN DİYORUM SADECE. HA ANNE VE BABAYI İLK ELDE EDERKEN SÖKÜLMEMİŞ KARDEŞLERDEN ALABİLİRSİN. BU SÜREDEN KAZANIMDIR.

2011 MODEL ARABANIN 50000 KM YAPMASIYLA 0 KİLOMETRE ARASINDA BEN HER KONUDA FARK VAR DİYORUM.

YANİ DAMIZLIKLARINI SÖKMEDEN TAKLA KOMBİNASYONLARINA GİRMEDEN EŞE ATMAN ARTI BİR DEĞER OLUR DERİM. FARKI GÖRÜRSÜN.
Anonymous
Misafir
Misafir

13/7/2011, 8:59 pm
SAYIN SAKALLI KARDEŞ.

ALLAH HERKESİN İŞİNİ GÜCÜNÜ RASTGETİRE..

EŞLEŞTİRMELERDEKİ GERÇEKLERDEN BİRİDE. EŞLEŞTİRMEYİ NEYE GÖRE YAPTIĞINIZA BAĞLI. KAN TUTMASINDAKİ ASIL AMACIN BİRİDE RENK TONAJI OLARAK BİRBİRİNE YAKIN TONAJLARDA OLMASI. BU SADECE TÜY RENGİ OLARAK ELE ALMAMALISIN. (GAGA GÖZ TIRNAK RENKLERİ DAHİL.)ÖRNEK BİR BEYAZ VE SİYAH RENGİNİ KUŞ KARAKTER VE BİR TAKIM ÖZELLİKLERDE BİRBİRLERİNE UYUM SAĞLADIĞINA İMKAN VERSENİZ DE EŞLEŞTİRMEDEN KAÇINMAKTA YARAR VAR BENCE. BUNLARIN DIŞINA ÇIKA ÇIKA ELİNİZDEKİ KUŞLARIN ALTINDAN HER RENK GELİR. USTALARDA ÜSTATLARDA BUNU BÖYLE KABUL EDERLER. KUŞ OYNASINDA RENGİ BOZUK OLSUN DERLER. NE KADAR KIRIK BİR SÖZ ÖYLE. DOĞRU DEĞİL Mİ? KUŞ OYNASIN OYNAYACAĞINI YERDE DURUŞUYLA RENGİYLE DE BELLİ ETSİN.

ŞİMDİ BEN KÜMESİMDE HANGİ RENK YAVRU GELECEĞİNİ BİLİYORUM DESEM BUNU DA Tİİ YE ALIRLAR. İSTEDİĞİM RENK YARVUYU ALIRIM DESEM YA DA.

İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 6:05 am
sivaslıkral demiş ki:SAYIN RESUL KARDEŞE CEVAP;

SOY VE KAN HATLARINI TESPİT ETTİĞİN İKİ KUŞU EŞLEŞTİRDİN. BUNU HAVADA GÖRDÜN YERDE GÖRDÜN. HAVA VE YER OLAYINA DİKKAT EDİNİZ.

YERDE DERKEN; KANAT YAPISI, GÖZ YAPISI, RENK YAPISI TIRNAK VE PAÇA YAPISI.YÜRÜKEN KANADINI NERESİNDE TAŞIDIĞI. ADIMLAMASI. DURUŞU.SIRTI. GÖZÜN DIŞA BASKISI.GAGA VE GÖZ MESAFESİ. GAGA VE TIRNAK RENGİ. DURUŞUNDAKİ GÖĞÜS BASKISI. SERT VEYA YUMUŞAK TÜY(ERKEK VE DİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR.) KUYRUK SAYISI.KANAT FEK SAYISI. HIZ TELEKLERİNİN PARELELLİĞİ.KANAT EKLEMİNDEKİ KEMİĞİN BELİRGİNLİĞİ. ÜRKEKLİK BASKISI. V.S

HAVADA DERKEN: KALKIŞTAKİ HIZI, TAKLA SAYISI, KAYBOLUP GEZMESİ, AYAĞINI SIRTINDA TAŞIMASI, KANATLARININ UÇUYLA UÇMASI, HEVESİ, ÇİFT KANAT SESİNİN OLMASI,BAŞA GELİRKEN OMUZDAN KAPANMASI UZAKTAN ATMASI,TABAN TAKLASI FİŞEĞİ , BAĞLAMA TAKLASININ MUTLAKA OLMASI (OLMAZ İSE SALLA GİTSİN) HIRSLI VE DÜMDÜZ ÇITA GİBİ ÇEKMESİ, KAFASINI DİKEREK GÖĞÜS VERMESİ, BOL SEFERLİ OLMASI, TAKLA SAYISININ SABİT VE ÜZERİNE KOYMASI. PERDAHLI İNMESİ BOL TAKLALI İNMESİ. KENDİNİ DİNLENDİRMESİ. UZUN SÜRE GÖREVİNİ YAPMASI V.S.

DAHASI VAR AKLIMA GELEN BUNLAR MAZUR GÖR KARDEŞ.

ŞİMDİ BU ÖZELLİKLERE SAHİP KUŞLARI ALIP EŞE ATTIN( ERKEK VE DİŞİNİN ÖZELLİKLERİ AYRI BİR KONU)

ALTINDAN GELEN YAVRUNUN OYNADIĞINI ANNE VE BABANIN ÖZELLİKLERİNİ BELLİ KARINLARDA ELDE ETTİN. DAMIZLIK YAPACAĞIN YAVRULARI SÖKMEDEN AYIRACAKSIN DİYORUM SADECE. HA ANNE VE BABAYI İLK ELDE EDERKEN SÖKÜLMEMİŞ KARDEŞLERDEN ALABİLİRSİN. BU SÜREDEN KAZANIMDIR.

2011 MODEL ARABANIN 50000 KM YAPMASIYLA 0 KİLOMETRE ARASINDA BEN HER KONUDA FARK VAR DİYORUM.

YANİ DAMIZLIKLARINI SÖKMEDEN TAKLA KOMBİNASYONLARINA GİRMEDEN EŞE ATMAN ARTI BİR DEĞER OLUR DERİM. FARKI GÖRÜRSÜN.
İlginç bir Teori öyle ise Bu saatten sonra bunu uygulayan kişiler Oyun Kuşunu Buldu Diyebiliriz Bulmadımı o zaman insanları yanlış yönlendirmeye sebebiyetten sizi bulurlar :) Ben sizin teorinize ek olarak desemki o zaman Oyun Kuşunu 1 yıl gibi yada 2 yıl gibi eşten ayırıp tek başına bıraktığımızda sonra eşe attığımızda dediğiniz yavrularıda alma olasığı gene yüksektir 1 yıl bilemedin 2 yıl eş görmeyen bir çiftin iyice dinlendirilmiş olması buda altından gelecek yavrunun sizin teorinize göre kalitesinin artması demektir.
Forum Admin
Forum Admin

14/7/2011, 6:13 am
evt üsttlardan oyun kuşunun şifrelerini bekliyoruz
mehmet73
mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10

14/7/2011, 6:16 am
2 adam kavga ediyormuş .hoca gelmiş ne bu haliniz demiş anlatmış ikisi sorunu kim haklı demiş hoca fitne çıkmasın diye ikinizde haklısınız o hald haksız olan kim benim demiş....ne yazıki durum üyle bir hal almış haksız yad yanlışı olan bir türlü yanlışını kabul etmiyor haklı oland yırtınıyor afederseniz bir türlü kimse onu anlamıyor..bir sanatkar bir iş yapacağı zaman etraftaki usta ve çırak herkes bir fikir yürütür usta ya deyerlendirir yad ben ustayım nasıl dinleri bir çırağı bence büyük yanlış insanlar dayıma ürenmeye muhtaçtır buradaki olay bazıları ben en iyi ustayım diyor bence en iyi usta icratını güsterecek ustadır kendisinin yaptığını beyenmek deyil yaptığını ortaya sunup izletirmektir yanılmıyorsam oyun kuşundan bahsediyorsunuz kostum deyil herkese başarılar
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 6:31 am

SAYGIDEĞER RESUL KARDEŞ

YAZDIKLARINI BEN ANLIYORUM DA SEN BENİM YAZDIKLARIMI ANLADIN MI O ŞÜPHELİ İŞTE. OYUN KUŞUNU BİR YIL NİYE YATIRIP NİYE AYIRIYOSUN. SANA AYIR DİYEN OLDUMU?

TAKLA KOMBİNASYONUNA GİRMEMİŞ DAMIZLIK KUŞU DA YATIRMAYIP NE YAPACAN ZATEN. UÇURMAYACAKSIN Kİ ZATEN. ADI ÜSTÜNDE DAMIZLIK.
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 8:02 am
Abi siz anlamıyorsunuz galiba. diyorsunuzya sökülmemiş kuş iyi yavru atar. yani verim daha kaliteli olur diyorsun bende diyorumki bu verimi tekrar uçurmadan kazandıralım 1 yıl 2 yıl ne kadar gerekliyse. o demeye çıkıyor 2 yıl uçmayan ve eşleşmeyen kuş verimsel olarak performansı artar sizin teorinize çıkar benim yorumumla.

bir diğer konu yazılarınızı okudum çoğu kişiye anlamıyorsunuz diyorsunda ben meraklı adamım ilginç bir şey okuduğumda sonuna kadar giderim sizi haksız çıkarmak için uğraşmıyorum meraktan soruyorum.

Dönüp yazdıklarınızı incelediğimde kim anlaşılır kim anlaşılmaz. Sık taklaya giren kuşun kuyruk telekleri sağda solda 2 şer tane bıraılır diyorsunuz iyi tamam da bir yerde yolarım diğer bir yerde dipten 1,5 cm. kala makaslarım diyorsunuz bunudamı anlamadım.

İşte sizin yazılarınız.

sivaslıkral demiş ki:Sık taklaya giren kuşlarımın kuyruklarının iki tarafında 2 tüy kalacak şekilde yolarım. aynı zamanda kanadının koltuk altlarından başlayan telekler tarafından 5 teleğide her iki kanadından yolarım. Ve 1 saat içinde açılmaya başlar ve hergün düzenli uçururum. Sıkıysa Uçmasın...

sivaslıkral demiş ki:KUYRUK ÇEKMEK ?

HERŞEYİ DOĞRU ANLATIYORSUN. ARKA ARKAYA İYİ BAĞLIYOSUN AMA YÖNTEMİN YANLIŞ.
HA DESEN Kİ BEN BÖYLE YAPIYORUM KUYRUĞUNUN ORTASINI ÇEKİYORUM. KUŞUN İLERİKİ AŞAMASINDA YATIRDIKTAN SONRA KALDIRAMIYORUM. VEYA SÖKÜM AŞAMASINDA 7-8-10 TAKLA İLE GİDİYOR YAVRUYA KUSTUKTAN SONRA BU 3 LERE 4 LERE DÜŞÜYO NE YAPABİLİRİM DESEN BENDE DERİM Kİ KUYRĞUN ORTASINI ÇEKTİĞİN İÇİN.
UYGULAMAN DOĞRU YÖNTEMİN YANLIŞ.

NE YAPMAN LAZIM; KUŞUN KUYRUĞUNUN ORTASINI ÇEKMEYECEKSİN. İKİ TARAFTAN İKİŞER TELEK BIRAKARAK ORTALARDAKİNİ 1,5 CM DİPTEN KESECEKSİN BU DA BU İŞİN PÜF NOKTASI. KESMEZ ÇEKERSEN KAN ÇEKİLEN YERLERE HÜCUM EDER. DENE VE GÖR. EN AZINDAN BİR KUŞUNU BÖYLE YAP. HATIRIM İÇİN. İŞİN GÜCÜN RAST GELSİN.
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 8:22 am
RESÜL KARDEŞ

HİÇ SÖKÜLMEMİŞ KUŞU ANLATIYORUM BEN TEK TAKLA DAHİ ATMAMIŞ KUŞU.

SENDE SÖKÜLMÜŞ AMA BİR YIL 2 YIL YATIRALIM DİYORSUN. BUNLARIN İKİSİ AYNI ŞEY Mİ ?

kuyruk yolma ve kesme işi o gün için yine aynı şeydir benim için. yani ben her zaman kuyruklarını kesme işini yapıyorum ama anlatırken kesme yolma olarak geçiyor. aynen çay demlemek le çay pişirmek gibi. ağız alışkanlığı.
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 8:30 am
TÜM ARKADAŞLARA;

BU FORMUN AMACI SADECE BİLGİ PAYLAŞIMI. BUNLARI YAPIN VEYA YAPMAYIN BU SADECE SİZE KALMIŞ BİŞEY...

ACABA USTALAR ÜSTATLAR BAZI ŞEYLERİ SÖYLEMEMEKTE DOĞRU MU YAPIYORLARDI?

VE BENDEN BU KADAR...

ALLAH İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ RAST GETİRSİN...

Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

14/7/2011, 8:31 am
sivaslıkral demiş ki:RESÜL KARDEŞ

HİÇ SÖKÜLMEMİŞ KUŞU ANLATIYORUM BEN TEK TAKLA DAHİ ATMAMIŞ KUŞU.

SENDE SÖKÜLMÜŞ AMA BİR YIL 2 YIL YATIRALIM DİYORSUN. BUNLARIN İKİSİ AYNI ŞEY Mİ ?

kuyruk yolma ve kesme işi o gün için yine aynı şeydir benim için. yani ben her zaman kuyruklarını kesme işini yapıyorum ama anlatırken kesme yolma olarak geçiyor. aynen çay demlemek le çay pişirmek gibi. ağız alışkanlığı.

Kesme ile yolma arasında çok fark oluyor o yüzden sordu sanırım Resul bey bir yazınızda başka bir yazınızda başka görünce yarısını yolayım yarısını keseyim diyemi düşündü acaba Resul bey.
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

14/7/2011, 10:12 am
oncelıkle herkese selamlar.bence kusun hıc ucmadan yatırlımasıyla aynı ırkdan ucurulup yatırılması damızlık konusunda hıcbırsey farketmez.bu soylenenler bence gerceklıgı ıspatlanmamıs tamamen uydurma hıkayeler.sımdı bazılarının dusuncesıne gore ucmayan kus performansını sadece uremeye verdıgı ıcın daha ıyı yavru verır denıyor.bende kalkar derımkı ucan kus spor yapan ınsan gıbıdır.her bakımdan daha ıyı olur.buna damızlıkda dahıldır.yanı bu gorusler kısının dusuncesınden öte bırsey degıldır.gerceklıgı bılımsel olarak ıspatlı degıldır.bence damızlık olacak kusun ucurulup ucurulmamasından zıyade ıyı genler bakımından baskın olup olmadıgı yanı yavruya kendındekı ıyı ozellıklerın ne kadarını gecırdıgı onemlıdır.buda hıc ummadıgın kusdan cıkabılır.bu akımdan kusculuk ısınde bırazda sans faktoru gereklı.bıze dusen ıyı kanlara bakmak.
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 12:41 pm
sayın sakallı kardeş

emin ol bu mesajı yazarken gülümsüyorum. Yakaladığın espiri için. ustalıkta bu olsa gerek. birebir örtüşüyor. allah sağlığını versin. bekir kardeşin dediği gibi birde şu şak şakçılar olmasa.
işin gücün rastgelsin...Mehmet kardeşine selamlar...
pegasus
Ad Soyad : levent
Forum Kayıt : 07/11/08

14/7/2011, 2:26 pm
Ayhan bey hiç sökülmemiş kuşları damızlık yapmakla alakalı teoriyi yanlış anlamışsınız.Bu metodu uygulayıp sonuç alan eski yetiştirciler vardır.Ancak siz şurayı yanlış anlamışsınız:Bu metod sadece aynı soyak kuşları uzun yıllar kan katmadan devam ettirme becerisine sahip olan yetiştiriler için geçerlidir.Kardeşleriyle aynı uçuş eğitiminden geçip ısrarla uçurulmasına rağmen, kardeşleri oyun söktüğü halde hiç takla bile aşmayan kuşları damızlık olarak kullanırlar.Yani metod sizin bahsettiğiniz gibi yavruluktan itibaren uçurulmadan yatırılan kuşları damızlık yapmak şeklinde değildir.selamlar.
Forum Admin
Forum Admin

14/7/2011, 3:24 pm
buda farklı bir yorum ...

hadi bakalım çıkın işin içinden :)

bu kuşları nasıl oynatacaz arkadaşlar yem yiyip yatıyo hepsi

bir an evvel bir yöntem bulup oynatak şu kuşları

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 632133 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 234365 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 386631 EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 3 210605
Anonymous
Misafir
Misafir

14/7/2011, 4:27 pm
pegasus demiş ki:Ayhan bey hiç sökülmemiş kuşları damızlık yapmakla alakalı teoriyi yanlış anlamışsınız.Bu metodu uygulayıp sonuç alan eski yetiştirciler vardır.Ancak siz şurayı yanlış anlamışsınız:Bu metod sadece aynı soyak kuşları uzun yıllar kan katmadan devam ettirme becerisine sahip olan yetiştiriler için geçerlidir.Kardeşleriyle aynı uçuş eğitiminden geçip ısrarla uçurulmasına rağmen, kardeşleri oyun söktüğü halde hiç takla bile aşmayan kuşları damızlık olarak kullanırlar.Yani metod sizin bahsettiğiniz gibi yavruluktan itibaren uçurulmadan yatırılan kuşları damızlık yapmak şeklinde değildir.selamlar.

Teşekkürler Levent Abi. Sözün özü budur.

Ayhan Beyin teorisine uyan olur olmaz kendi bilir ama çıkacak istisna kuşlara bir engeldir.
security
security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10

14/7/2011, 5:07 pm
sonuç olarak benim anladığım. damızlık kuşu uçurup uçurmamak arasında bi fark yok kuşu 1 yıl eşe atmadan bekletiyoruz önceki ağız veya sonraki ağıza veya ana-babaya çakıyoruz üretime devam ediyoruz...

bumudur ?
Anonymous
Misafir
Misafir

15/7/2011, 10:05 am
LEVENT KARDEŞ
SENİN BAHSETTİĞİN KONU AYRI BİR KONU. SÖKMEYE ÇALIŞILMIŞ ANCAK KARDEŞLERİ OYNADIĞI HALDE KENDİ OYNAMAYAN YAVRUNUN ALTINDAN GELEN YAVRULAR DA OYNAR. BU AYRI DEĞERLENDİRİLİR. BU YİNE AYRI BİR KONU.

TEKRAR YAZIYORUM HİÇ SÖKÜLMEYECEK TEK TAKLA DAHİ ATILMASINA İZİN VERİLMEYECEK. İSTER DENE İSTERSEN DEVAM ET. BU BU KADAR BASİT BEN DİYORUM Kİ. SEN BENİM BU DEDİĞİMİ YAPIPTA BAŞARISIZ KALDIYSAN SÖYLE.

BAŞKA BİRİ SÖKÜLMÜŞ KUŞU BİR SENE YATIRISAK TEORİSİYLE BENİM DEDİĞİMİ EŞDEĞER TUTUYOR AYNI ŞEY DİYOR.

BAKİRELİĞİ ELDEN GİDEN BİR KIZLA 1 SENE 2 SENE İLİŞKİYE GİRMESEN TEKRAR KIZMI OLUR. BU MANTIK MI?

BU AYRI O AYRI.

ŞAKŞAKA DEVAM...
Anonymous
Misafir
Misafir

15/7/2011, 10:40 am
ŞU FORUMDA;

VERDİĞİM BİLGİLERİ İLK DEFA OKUYANLAR OLDU.
1) TEK KANAT SESİ ÇİFT KANAT SESİ
2) SÖKÜLMEDEN EŞLEŞTİRME.
3) KUYRUK KESİLMESİ (YOLUNMASI DEĞİL)
4) HIZ TELEKLERİ
5) 5. FEKİN ÖNEMİ
6) GÖZ VE GAGA YAKINLIĞI
7) GÖZÜN DIŞA BASKISI
8) AYAĞIN TAŞINMASI
9) VS. VS. VS.

BUNLARI BİR ÇOĞUNUZ BİLMİYORDUNUZ. ALLAH İÇİN. İLK DEFA DUYANLARINIZ OLDU. MÜCADELEM BU BİLGİLERİ VERMEYEN ÜSTATLARA İDİ. AMA BAKIYORUM Kİ DAHA İŞİN BAŞINDAN BİR TAKIM KİŞİLER NETTEN UÇURMAYA BAŞLADILAR. MODERATÖR ARKADAŞDA DAHİL OLMAKTAN İLERİYE GİDEMEDİ.

DENEMEDEN UYGULAMADAN TAHMİNLERLE NEREYE KADAR VARMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ. İSTEĞİNİZ BU BİLGİLERİN ULAŞMASINI DÜZEYLİ TARTIŞILMASINI ENGELLEMEKSE. HİÇ DURMAM BU SİTEDEN ÇIKARIM.. AMA BİLGİYE ULAŞMAKTA FİKİR SAHİBİ OLMAKTAN GEÇİYOR.

TAVUK BESLEMİYORSUNUZ ARKADAŞLAR. SEFERLİ KUŞ BESLİYORSUNUZ.

HERBİRİNİZİN KÜMESİNDE SÜRÜYLE KUŞ VAR. AMA HAVADA KUŞU OLAN NADİR. O DA BİR TANE İKİ TANE.. NE ANLADIK BU İŞTEN.

BİR FİKİR VE UYGULAMA, LAF EBELİĞİYLE ÇÜRÜTÜLMEZ. UYGULAMAYI YAPARSIN OLMAZ İSE BU OLMADI DERSİN. OLUR İSE ALLAH RAZI OLSUN DERSİN.

BİR ÇOĞUMUZ BİRBİRİMİZLE NE ALIŞ VERİŞİMİZ NE DE TİCARETİMİZ VAR. BEN ŞİMDİ ÇOĞUNUZUN YÜZÜNÜ DAHİ GÖRMEDİM. YANİ YALAN MI SÖYLÜYORUM. SİZ BENİ YALANAMI SÜRÜKLÜYORSUNUZ. HAYIR . BEN YALAN SÖYLENEBİLECEK HALLERDE DAHİ YALAN SÖYLEMEM. UYGULADIĞIMI ANLATIYORUM SADECE. ODA SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞ.
bekir79

15/7/2011, 11:21 am
CUMAMIZ VE KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN. DULARIN VE AFFIN GERİ ÇEVİRİLMEYECEGİ BU GECE HER İNANAN MÜSLÜMANIN ALLAHTAN AFFINI MAKUL SIKINTILARIN GİDERİLMESİNİ DUA İLE TEMENNİ EDERİM...

KONUYA GİRMEMEYE ÇALIŞIYORUM ANCAK ANLAŞILAN ŞU Kİ HERKEZ DOGRU BİLDİGİNDEN ŞAŞMIYACAK. ARAPÇADA BİR SÖZ (KELLİM KELLİM LA YENFA( ANLAT ANLAT BOŞ) YARGILAR KIRILMADAN.

ADMİNİN KONU İLE BİLİMSEL ARAŞTIRMALARINI KATILIYORUM.
ANLATMAK İSTENEN KONUNUN TEFERRUATLI OLARAK AYHAN BEYİN FİKİRLERİNEDE AYNEN KATILIYORUM.

DİYER BAZI YORUMCU ARKADAŞLARIN DOGRULUK PAYI OLDUGU KADAR YANLIŞ BİLGİ EKSİKLİK PAYININ ÇOK OLDUGUNU DÜŞÜNEREK HEPİNİZİ ALLAHA EMANET EDİYORUM.

ARTIK BU KONUYA YORUM YAPMIYACAGIM...

SELAMETLE....
Anonymous
Misafir
Misafir

15/7/2011, 12:10 pm
SAYIN BEKİR GARDAŞ...

YETİŞTİĞİM YÖRENİN YETİŞTİRİP DAVAYA VE ÜLKEYE ADADIĞI BİR BÜYÜK İNSANIN SÖZLERİ HİÇBİR ZAMAN YÜREĞİMDEN ÇIKMAZ.
' ŞU ÜÇGÜNLÜK DÜNYADA FIRILDAK OLMANIN ALEMİ YOK.' O NEDENLE... DURUŞUN VE SAMİMİYETİNE SON DERECE SAYGI DUYUYORUM.. BUNDAN SONRA HATAY'DA BİR EVİN OLDUĞUNU UNUTMA. BELKİ DE BU SİTENİN KAZANDIRDIĞI TEK OLUMLU ŞEYDİR.ALLAH İŞİNİ GÜCÜNÜ RAST GETİRSİN..

ARTIK BU KONUYA BENDE YORUM YAPMAYACAĞIM...
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

15/7/2011, 12:27 pm
Ayhan bey yazı yazarken kelimelerimizi iyi seçelim nereye gideceğini düşünüp yazalım Formda ve o yazdığınız konu başlığında bir çok arkadaşımız var kalp kırmaya ve kırılmaya sebebiyet verecek yazılarda bulunuyorsunuz milleten şakşakcılığını konuşurken başkalarına şak akcılık yapmaya başladınız birden.ŞU ÜÇGÜNLÜK DÜNYADA FIRILDAK OLMANIN ALEMİ DE YOK İNSANLARI KIŞKIRTMADINDA ALEMİ YOK O YÜZDEN YAZILARIMIZA DİKKAT EDELİM (lütfen)

Kimse sizin verdiğiniz yöntemleri doğru bulacak ve deneyecek diye birşey yok sen fikrini anlatırsın ben fikrimi anlatırım burası bir tartışma birşeyler paylaşma formu seninki doğru olacak benimki doğru olacak diyee birşey yok sen paylaşırsın takdir eden deneyen olur saygı duyarım ben paylaşırım öneririm yada senin paylaştığın önerdiğin birşey bana saçma gelir buna gücenecek darılacak olayları başka yerlere saptırmanın bir anlamı yok gereği de yok .