EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 4 411k

Join the forum, it's quick and easy

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 4 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER

+19
DELIYUREK41
mehmet73
barış_61
RadiKEL
turgutusta
ali memati
security
Gökhan Tan
hüseyin usta
mardinlisamet
adrenain
ASGYB
Sakallı Sadık
Ali3547
Kuscu-Murat
josef
Forum Admin
bekir79
kenann
23 posters
pegasus
Ad Soyad : levent
Forum Kayıt : 07/11/08

EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 4 Empty Geri: EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER

15/7/2011, 12:39 pm
-Ayhan bey ben 44 yaşındayım.Sizinle tartışmaya girmek için yazmadım o yazıyı.Müsade edinde sizden başkalarının da laf söylemeye hakkı olsun buralarda.Sizin metodunuzu ilk defa duyuyorum tecrübe etmedim ancak benim söylediğim eski bir metotdur ve denenmiştir.
-Sizinle hiç tanışmadık.Oturup yüzyüze konuşmadığım için ,kuşçuluğun ne kadar pirisiniz ne kadar değilsiniz bilemem.Lafın özü size karşı ne antipatim var ne de sempatim,sadece tartışmayı okudum ve fikir beyan ettim.
-Okuyan diğer arkadaşlara nasihatim kuş beslemek ayrı şeydir, kuş çıkarmak,kuş oynatmak ayrı şeydir.Çoğu şeyi kendiniz uzun yıllar bizzat tecrübe ederek öğrenebilirsiniz.Ama bu kuşun hakkını vermek de zor iştir. Zaman ister,ekonomik rahatlık ister,yer ister.Bunların yanında azminiz ve merakınız da varsa kuş bulunur.Önemli olan bunlardan sonraki evredir.Eşleme yapmak , kuştaki cevheri çıkarmak ve en önemlisi devamlılığı sağlamak.Yoksa tesadüfen kuş herkeste bir veya birkaç defa çıkar.
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

15/7/2011, 6:15 pm
HERKESE SELAM;----Aslinda Forumda herkesinde söz sahibi oldugu acik ve net görülüyo,ögrenmek isteyen bilmediklerini denemek isteyen bir cokta arkadas var,Forum daki amacta budur kendini gelistirmekte böyle bilinmeyen düsüncelerin ve uygulamalarin ortaya atilmasiyla gün yüzüne cikiyor.

Bende Nacizane Fikrimi kisa ve net olarak yazmak istedim.

Arkadaslar Elimizdeki 1-cift kusun iyimi kötümü oldugunu yada bu bircift kus üzerinden yorum yapabilmemiz icin en az 3-yillik bir emegin olmasini düsünüyorum.Iste ozaman yapmis oldugumuz eslemenin daha dogrusu elimizdeki 1-cift kusun kusmu yoksa degilmi yada eksikmi yada üstün kan hattina sahip olup olmadigini bilebiliriz!!!!!!!!

1.)Elimizdeki 1 cift kus ucurulup izlenecek
2.)2.senesi bu cift kustan yavru alinir,ucurulur ve izlenir.
3.)3. senesi yine elimizde yavrusunu aldigimiz ciftten tekrar yavru alip,ucurup izleyelim.
4.)1.sene ile 2.senenin yavrulari, kalkis,fisek,takla sayilari,taban taklasi,baglama taklasi,havada kalis süreleri,artistik özellikleri,inisteki olmazsa olmazi taklali olmasi, göz önünde bulundurularak yapilan capraz eslemeler bize elimizdeki ilk 1 cift kusun özelliklerini veriyorsa yada daha üstünse elimizdekilere hizmet edelim yoksa gerisi kocaman bir SIFIR.Eslemede dikkat edilecek en önemli nokta ise almis oldugumuz yavrularin hepsinin oynamasi, biri oynuyo digeri oynamiyo olmaksizin(Fisek ve taklali konma özelliklerinin kesin ve kez olmasi)sartiyla.Saygilar sevgiler.
Anonymous
Misafir
Misafir

15/7/2011, 6:16 pm
Bu gecenin hürmetine bu akşam yazmıyorum. Yarın yazacağım.

Admin ve Moderatör Arkadaşlardanda birşey rica ediyorum Cevap hakkımızın olduğu zamanki cevaplarımı silmeyin. Yada tarafısz olmaya çalışın.

Hayırlı akşamlar hayırlı kandiller. Yarın Görüşmek üzere.
Oguz G.
Oguz G.
Ad Soyad : oguz gazioglu
Forum Kayıt : 13/07/11

21/7/2011, 12:56 am
mükemmel bir paylasim allah razi olsun
ahmet123456
ahmet123456
Ad Soyad : Ahmet Yıldız
Doğum Tarihi : 12/04/96
Forum Kayıt : 02/08/11

2/8/2011, 7:43 pm
Verdiğin bilgilerden ötürü teşekürler.
EŞLEŞTİRMEDEKİ TÜM GERÇEKLER - Sayfa 4 3434830833
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

20/8/2011, 11:53 pm
Ayyıldızlı misafir Arkadaş...Konuya yanlış bir giriş yapmıştı.Lakin daha sonra yapılan açıklamalar neticesinde, duman arkadaşa vermiş olduğu cevapla, konuyu düzeltmiş ve yanlış anlaşılmaların önünü bu şekilde almış oldu.Bende, arkadaşın yazısını okuduğumda çok şaşırmıştım.Bu arkadaş acaba ne demek istiyor diye...Yinede bu başlıkta çok değerli yazıların yazılmasına sebeb olması açısından Misafir Arkadaşa teşekkür ediyorum.Selam ve Saygıyla