OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR.
+8
Mustafa Kaya
avcıı
bykalfa
oyun_kusları
murat yılmaz
tonyalı ali
Forum Admin
oflusu
12 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- oflusu
Ad Soyad : gökhan suiçmez
Doğum Tarihi : 30/08/74
Forum Kayıt : 25/10/08
OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR.
25/10/2008, 9:01 pm
OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR , OYUN KUŞU UÇURMAK İÇİN ÖNCE YERİN MÜSAYİT OLMALI , İYİ BİR DAMAR KUŞLARIN OLMALI , KUŞ UÇURMAYI BİLMELİ , HATAYI AFFETMEMELİ , SABIRLI OLMALISIN İYİ BİR MARDİN KUŞUNUN VERDİĞİ ZEVKİ HİÇ BİR ŞEY VERMEZ KUŞ UÇURMAK ANLATILMAZ YAŞANIR UÇURDUKÇA ÖĞRENİRSİN DOĞRU ŞEKİLDE KURALLARINA GÖRE .
- oflusu
Geri: OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR.
25/10/2008, 9:10 pm
OYUN KUŞUNDA ARANAN ÖZELLİKLER .
1 ) RENK ÖNEMLİ DEĞİLDİR . ÖNEMLİ OLAN OYUNUDUR.
2 ) KUŞUN KENDİSİ OYNAMASI DEĞİL SOYUNUN OYNAMASI ÖNEMLİDİR.
KISACASI ( EŞŞEKTEN EŞŞEK , EŞŞEKLE ATTAN KATIR ÇIKAR KATIRDANDA YAVRU ÇIKMAZ )
3 ) OYUN KUŞU PERDAHLI OLMALI.
4 ) 1 M NİN ALTINDA OYNAYAN KUŞ SAKINCALI KUŞTUR . YAPIŞMA OLASIĞI YÜKSEKTİR.
5 ) TABAN TAKLALI KUŞ KIYMETLİDİR.
1 ) RENK ÖNEMLİ DEĞİLDİR . ÖNEMLİ OLAN OYUNUDUR.
2 ) KUŞUN KENDİSİ OYNAMASI DEĞİL SOYUNUN OYNAMASI ÖNEMLİDİR.
KISACASI ( EŞŞEKTEN EŞŞEK , EŞŞEKLE ATTAN KATIR ÇIKAR KATIRDANDA YAVRU ÇIKMAZ )
3 ) OYUN KUŞU PERDAHLI OLMALI.
4 ) 1 M NİN ALTINDA OYNAYAN KUŞ SAKINCALI KUŞTUR . YAPIŞMA OLASIĞI YÜKSEKTİR.
5 ) TABAN TAKLALI KUŞ KIYMETLİDİR.
- oflusu
25/10/2008, 9:12 pm
OYUN KUŞUNU ANLATMAK İÇİN KİTAP YAZMAK LAZIM . İNŞALLAH YAKINDA VİDEO GÖRÜNTÜLERİNİ İZLERSİNİR.
26/10/2008, 4:55 am
bence sadece oyun kuşu degil dönek çok zor bir iş ugraş oda bir sanat
- oflusu
26/10/2008, 10:44 am
DÖNEK UÇURMAK SANAT OLABİLİR , HERÇEK UĞRAŞ OYUN KUŞU TAKLACI MARDİN KELEBEĞE , DÖNEĞE , VEYA POSTAYA UÇARKEN HÜKMEDE BİLİRSİN AMA MARDİN TAKLACISA YÖN VERİNDE GÖREYİM MARDİN KUŞU OYNAMAYA BAŞLAYINCA İNSİN DİYE KERNDİNİ YIRTARSIN DÖNEK ÖYLEMİ GÖSTER PIRILTIYI ÇAKILSIN.
FİŞEKLİ OYUN KUŞU BESLEYEN ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAR SAYGILARIMLA..
FİŞEKLİ OYUN KUŞU BESLEYEN ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAR SAYGILARIMLA..
- oflusu
26/10/2008, 10:55 am
OYUN KUŞU YETİŞTİRMEK , KISACASI YARIŞ ATI YETİŞTİRMEYE BENZER HEM İYİ BİR IRKIN HEMDE İYİ BİR EĞİTMENİN OLMASI LAZIM İYİ KUŞ İYİ EĞİTMEN NE KADAR İYİ KUŞUN OLURSA OLSUN İYİ BİR EĞİTMEN DEĞİLSEN İYİ BİR KUŞ OYNATAMAZSIN BAZI ARKADAŞLARA YAVRU VERİYORUM DİYORLARKİ SENİN KİSİ OYNUYO BİZİM KİSİ OYNAMIYO ATI KOŞTURAN ÜZERİNDEKİ BİNİCİDİR.
KARIŞIK KÜMES OLMAZ OYUN KUŞU BESLİYORSAN OYUN KUŞU BESLİYECEN , DÖNEK , KELEBEK ,BOSTA ,KOSTÜM VB. KUŞLARIMIZIN IRKLARINI BOZMIYALIM EN İYİ IRKLAR TÜRKİYEDE.
KARIŞIK KÜMES OLMAZ OYUN KUŞU BESLİYORSAN OYUN KUŞU BESLİYECEN , DÖNEK , KELEBEK ,BOSTA ,KOSTÜM VB. KUŞLARIMIZIN IRKLARINI BOZMIYALIM EN İYİ IRKLAR TÜRKİYEDE.
26/10/2008, 12:40 pm
oyun kuşunda kuşu uçurursun sökülür extra bişey yapmassın serersin kuşları yere inmesini beklersin sökülen kuşa extra bir etkin olmaz ama dönegi uçurmakla olmaz pırıltıya alıştırman lazım kümes egitimi vermen lazım hocaya takarsın hocaya alıştırman lazım yanlış pırıltı atarsın kuşu bozarsın yanlış pırıltı atarsın çarptırırsın kuşu sakat edersin yani etkin çok fazla tıpkı başı boş bir atın koşması ile üstünde jokeyle bir atın koşması gibi
her cinsin kendine göre zorlugu wardır ama en zor dönek ırkıdır bence....
dönek kuşun tekerlegi hakkında yazsam buraya roman olur binbir ayrıntısı bin bir özelligi war.
her cinsin kendine göre zorlugu wardır ama en zor dönek ırkıdır bence....
dönek kuşun tekerlegi hakkında yazsam buraya roman olur binbir ayrıntısı bin bir özelligi war.
- oflusu
26/10/2008, 2:46 pm
dönek kuşu eğitim vermek zor olabilir ama mardin kuşuda eğitimden geçer mardin kuşunun eğitimi 2 şaşına kadar devam eder , tam kuşu buldum dersin bir yavruya kusar eş alır yapışır kalır , tam oynamaya başladı dersin yerine inemez , birgün dışarda yatar kuş ayazı veya çiğ yer gevşer verdiğin en az 1 senelik emek boşa gider , tam iyi kuşu buldum dersin 30 metre gidiyo dersin baş teleği ğelir 3 ay aynı yere gelmesi beklenir ,
DÖNEK BESLEYEN ARKADAŞLARA SAYGIM SONSUZ AMA MARDİN KUŞU HAVAYA ATMAKLA UÇMUYOR.
MARDİN kuşunu uçurursun 2 saat uçar misal ogün 3 saat uççağı tutar işine gidemezsin.
ben iyi oynayan mardin kuşundan bahsediyorum.
20 tane dönek bir arada uçurursun ama oyun kuşu tek uçar , işi olan adam günde bir kuş izliye bilir uçurabilir , onuda şahin alır atmaca alır sonra yenisini hazırlamaya başlar.
İYİ OYUN KUŞLU BESLEYEN - ANKARA - KIRŞEHİR - KÜTAHYA - ESKİŞEHİR - URFA - MARDİN - SAMSUN - YALOVA VE DİĞER YÖRELERİNDE UÇURUCU ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARLAR.
DÖNEK BESLEYEN ARKADAŞLARA SAYGIM SONSUZ AMA MARDİN KUŞU HAVAYA ATMAKLA UÇMUYOR.
MARDİN kuşunu uçurursun 2 saat uçar misal ogün 3 saat uççağı tutar işine gidemezsin.
ben iyi oynayan mardin kuşundan bahsediyorum.
20 tane dönek bir arada uçurursun ama oyun kuşu tek uçar , işi olan adam günde bir kuş izliye bilir uçurabilir , onuda şahin alır atmaca alır sonra yenisini hazırlamaya başlar.
İYİ OYUN KUŞLU BESLEYEN - ANKARA - KIRŞEHİR - KÜTAHYA - ESKİŞEHİR - URFA - MARDİN - SAMSUN - YALOVA VE DİĞER YÖRELERİNDE UÇURUCU ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARLAR.
26/10/2008, 3:11 pm
ASLA DÖNEK KUŞ 20 TANE UÇURULMAZ TEK UÇAR EN FAZLA YANINA BİR BANGO-AZMAN (HOCA) ATILIR.
DÖNEK KUŞTA EŞ ALIR YAWRUYA KUSAR AYNI SORUNLARI YAŞAR TAM DÖNÜŞÜ 2-3 SENE EMEK HARCANARAK BULUNUR
TAKLACI KUŞU SAGDA SOLDA KUŞCU OLSA BİLE KOLAY YAKALAYAMAZLAR KALKTIGI DAMI BİLİR AMA DÖNEK KUŞU KART BİLE OLSA KOLAY DÜŞER SAGA SOLA KAYBETME DERSEN DÖNEK KUŞU DAHA ÇABUK KAÇIRIR KAYBEDERSİN
BENDE KATILIYORUM TAKLACI KUŞUNUDA UCURUP SÖKMEK İZLEMEK ZOR KOLAY DEGİL AMA DÖNEK KUŞU İNAN DAHA ZOR
DÖNEK KUŞTA EŞ ALIR YAWRUYA KUSAR AYNI SORUNLARI YAŞAR TAM DÖNÜŞÜ 2-3 SENE EMEK HARCANARAK BULUNUR
TAKLACI KUŞU SAGDA SOLDA KUŞCU OLSA BİLE KOLAY YAKALAYAMAZLAR KALKTIGI DAMI BİLİR AMA DÖNEK KUŞU KART BİLE OLSA KOLAY DÜŞER SAGA SOLA KAYBETME DERSEN DÖNEK KUŞU DAHA ÇABUK KAÇIRIR KAYBEDERSİN
BENDE KATILIYORUM TAKLACI KUŞUNUDA UCURUP SÖKMEK İZLEMEK ZOR KOLAY DEGİL AMA DÖNEK KUŞU İNAN DAHA ZOR
- oflusu
26/10/2008, 4:03 pm
söylediklerinize katılıyorum , çünkü ben sadece mardin kuşu bezledim oyun kuşu diğer ırklarla fazla bilgim yoktur yanlış birşey söylemek istemem.
kuşuna emek veren herkeze saygı duyuyorum.
kuşuna emek veren herkeze saygı duyuyorum.
- tonyalı ali
Ad Soyad : ali sağlam
Doğum Tarihi : 01/12/87
Forum Kayıt : 20/10/08
26/10/2008, 5:08 pm
öncelikle selamun aleyküm arkadaslar oyun kusu uçurmak icin yıllarımı verdim oyun kusu ucurmak için öncelikle saglam bi damar yakalamak lazım daha sonra yavruları ucurmaya gelince yavruyu siz degil kendisi ucurur bide su vardır arkadaslar her salam kusun altından istisna olarak bozuk kus çıkar bu kusun saglam olmadıgını göstermez kus kendini havaya alıstırdıktan sonra önce taklayı döner daha sonra zere girer ondan sonra havada sıcramaya baslar işte ondan sonrası kus sahiplerine kalır kusun perfomansına göre istirahat verilir verilmezse kus yorgun oldugu icin asıl performansını göstermez ilerledikce zaman kus bi noktadan sonra bitkinlesip oyun bozar yada azaltır öyle olunca ıskarta diye cıkartılır yani arkadaslar anlatmak istedigim kus ucurmada küçük bi faktör bizim elimizde oda kusu fazla sıkmamak
- oflusu
27/10/2008, 4:36 pm
tonyali ali kardeşim hemşerim,
senelerdir kuş kuçururum diyorsun ama kuş uçurmaktan yazdıklarının alakası yok senin söyladiklerini biz mardin kuşunu uçurmaya ilk başladıklarımızda yani 20 sene evvel yapardık yavru kuşunun eğitimi kümesten dışarı çıktığı andan itibaren başlar ,
önce yavru kuşu usta kuşların arasında gezdirirsin 1 hafta kadar sonra gurup halinde ben genellikle 6 şarlı uçururum kuşları, altı yavruyu takip edersin götleyeni , takla atanı , fişek yapanı bunları ikişerli gurup yaparsın takla atanla atanı fişekliyenle fişekliyeni
ve tabiki hava şartlarına , yem ve su ayarlamalarını yaparsın uçan kuşa sade arpa ve buğday verirsen hem fiziki hemde güç olarak zinde olur kış ayında , yazında yulaf kırması verirsen arada bir serin tutar .
yavru kuşu yemlemek eğitimin yarısıdır fazla yüklenirsen tüye girer az yüklenirsen yeme hasta olur kıvamını ayarlaman lazım. UÇAN KUŞA KARIŞIK YEM KESİNLİKLE YANLIŞ.
kuşunteke düşe bilmesi için yavru kuşun 2.5 kanat sallaması lazım ki ekeleşince 1,5 saatte düşsün , yavrular sabah saatlerinde yükseğe verilmeli ve temiz hava da ciğerlerini açmalı ciğerlerini açmayan kuş UZUN GİDEMEZ ( kuşların çiğerini açarken çok şahine kuş verirsiniz)
Yavru kuş ince tüşündeyken fark etmeyip uçurursanız oyun bozar ve takla ve fişeğini değiştirir ince tüyler çıkarken vucuda batar ve fişek ve takla atarken kuşun canını yakar bu kuşta devamlı tüy değiştirse bile kalabilir hayvan canı yancanı zannetip takla ve fişeklerini tüydeki olduğu gibi yapar.
yavru kuş baş teleklerindeyken uçurulmaz son iki telek kuş telek filizleri açıma yapar kuş oyunu bozar.
eğer kuşunuzun gezipde 10 dakkada bir gelmesini istiyorsanız . bununda eğitimini yavruyken vermeniz lazım.
daha sonralarda oyun kuşu hakkında daha çok şeyleri paylaşmak isterim . bu söylediklerimi bilen kuş arkadaşlarımız vardır bilmiyenlere yardımcı olmak için acizane fikirlerim. saygılar kuşcu arkadaşlara.
Tabiki en önemlisi SAĞLAM BİR IRK GÜVERCİN SOYU.
senelerdir kuş kuçururum diyorsun ama kuş uçurmaktan yazdıklarının alakası yok senin söyladiklerini biz mardin kuşunu uçurmaya ilk başladıklarımızda yani 20 sene evvel yapardık yavru kuşunun eğitimi kümesten dışarı çıktığı andan itibaren başlar ,
önce yavru kuşu usta kuşların arasında gezdirirsin 1 hafta kadar sonra gurup halinde ben genellikle 6 şarlı uçururum kuşları, altı yavruyu takip edersin götleyeni , takla atanı , fişek yapanı bunları ikişerli gurup yaparsın takla atanla atanı fişekliyenle fişekliyeni
ve tabiki hava şartlarına , yem ve su ayarlamalarını yaparsın uçan kuşa sade arpa ve buğday verirsen hem fiziki hemde güç olarak zinde olur kış ayında , yazında yulaf kırması verirsen arada bir serin tutar .
yavru kuşu yemlemek eğitimin yarısıdır fazla yüklenirsen tüye girer az yüklenirsen yeme hasta olur kıvamını ayarlaman lazım. UÇAN KUŞA KARIŞIK YEM KESİNLİKLE YANLIŞ.
kuşunteke düşe bilmesi için yavru kuşun 2.5 kanat sallaması lazım ki ekeleşince 1,5 saatte düşsün , yavrular sabah saatlerinde yükseğe verilmeli ve temiz hava da ciğerlerini açmalı ciğerlerini açmayan kuş UZUN GİDEMEZ ( kuşların çiğerini açarken çok şahine kuş verirsiniz)
Yavru kuş ince tüşündeyken fark etmeyip uçurursanız oyun bozar ve takla ve fişeğini değiştirir ince tüyler çıkarken vucuda batar ve fişek ve takla atarken kuşun canını yakar bu kuşta devamlı tüy değiştirse bile kalabilir hayvan canı yancanı zannetip takla ve fişeklerini tüydeki olduğu gibi yapar.
yavru kuş baş teleklerindeyken uçurulmaz son iki telek kuş telek filizleri açıma yapar kuş oyunu bozar.
eğer kuşunuzun gezipde 10 dakkada bir gelmesini istiyorsanız . bununda eğitimini yavruyken vermeniz lazım.
daha sonralarda oyun kuşu hakkında daha çok şeyleri paylaşmak isterim . bu söylediklerimi bilen kuş arkadaşlarımız vardır bilmiyenlere yardımcı olmak için acizane fikirlerim. saygılar kuşcu arkadaşlara.
Tabiki en önemlisi SAĞLAM BİR IRK GÜVERCİN SOYU.
- MisafirMisafir
17/11/2008, 3:12 pm
s.a sayın oflusu yavru kuşları neden usta kuşlarla uçuruyorsunuz ? tek başlarına uçmazlarmı merakımdan soruyorum??
- murat yılmaz
Ad Soyad : murat yılmaz
Forum Kayıt : 06/09/08
17/11/2008, 4:14 pm
yavru kusu eger anne baba soyu ıyı ıse anneyle veya babayla ucuracaksınkı onların oyununu alsın tek basına ucurusan sureklı ucar tek tuk takla atar tabı soyuna baglı ama usta bı kusla ucarsa sefere gelen bı kusla ne gorurse onu yapar 10 dakka da bı gelen kusla ucur aynısını yapsın ıyıce soktukten sonrada tek basına ucurulmasından yanayım toplu ucuslar oyun kuslarına gore degıl tek ucuracan kı sefer gelıp gıtsın hayırlı gunler
- MisafirMisafir
17/11/2008, 6:23 pm
murat bey ben yavrularımı ana babasıyla beraber çatıya atıyorum ana baba keyfi olursa uçar yoksa kovalasan bomba atsan kalkmaz çatıdan ama yavrular kendi kendine sökülüyorlar kovalama söz konusu bıle olmuyor.oyunlarıda çok güzel oluyor maşallah.ALLAH herkesin gönlüne göre versın benımkı bırazda şans işi her kuş uçmaz böle
- murat yılmaz
18/11/2008, 6:49 am
murat çelik ben soyunda oyun olmayan kusun oynucagını ıdda etmedım oyun kusundan bahsettım bıde goster bakalım su kusu senın sayende tavuk beslerde hıc yoktansa yumurtalarını yerız emrah kardesım sende catıya atıyorum dıyosun anne baba kalkmaz dıyosun demekkı senın kusların yatık ucmayı seven bı kus damda durmaz yavruyu her zaman anne veye babayla ucuracaksınkı soyundakı oyunu kapsın ama anne baba yatık bı kussa oyununa guvendıgın kusla ucuracaksın gökhan kardesıme katılıyorum oyun kusu beslemek sanattır ınce ınce ıslenmesı gereken bı sanattır...
- MisafirMisafir
18/11/2008, 10:00 am
bende diyorum kı ana baab yatık değil keyfi olursa kalkar 2 - 3 saat gezer gelirler ama yavrularını kovalamıyorum işe gelirken çatıya atıyorum kendı kendılerıne kalkar uçarlar ara sıra anası babası eşlik eder ama her zaman değil yine keyfı olursa yavrularda maşallah beni hiç uğraştırmıyolar kendı kendılerıne kalkıp uçar oyunlarını sökerler bu kadar ...
- murat yılmaz
18/11/2008, 10:37 am
yavruların guzel demekkı yavrular kolay kolay ucmaz zorlamadan her zaman ucurmaya calıs ıyı ucan kuslarınla ugras antreman yaptır sabah ucur ogle ucur aksam ucur isın yoksa tabı bol antreman yanı ama damada yatan kus ıyı degıldır ben bunu bılır bunu solerım allah herkeze ıstedıgını versın
- MisafirMisafir
18/11/2008, 10:42 am
ne alaka abicim damda yatan kuş iyi değildir ....çatır çatır yavru veriyor işte babalar gibide yavrusu çıkıyor hayvanın napıyım ben verıyımmı bu kuşları çatıda yatıyor dıye sen altın yumurtlayan tavuğu kes diyosun bana biraz mantıklı konuşun ya o kuşların uçması benım için önemli değil önemli olan altından gelen yavrular kuşların 2 side düz ayna kuyruk yavru veriyolar tabi oyun kuşunda rengın önemı yok ama aynada olunca göze daha güzel geliyor bu zihnıyetten kurtulun artık ya
- murat yılmaz
18/11/2008, 10:49 am
kades ben mantıklı konusuyorum sana dıyorumkı kuslar yatıkmı sen dıyosun yatık degıl ondan sonrada benım ıcın ucması onemlı degıl alttan gelen yavru onemlı dıyosun demekkı yatırıyosun senın ıcın onemlı olan yavrular o zaman ucurmucan yavru alıcan yavruları ucuracan hangı zıhnıyetten kurtulalım yazdıgını gondemeden once bı oku ne dedıgın bellı deıl senın ıcın kus un onemı yok sen yavru al sat tıcaretını yapın
- MisafirMisafir
18/11/2008, 11:10 am
ben kuşlar yatık demedım uçması önemlı değil dedım ayrıca 13 yıldır kuş beslıyorum bır kere dahı satmadım
- murat yılmaz
18/11/2008, 11:31 am
tamam ustad kalp kırılmasın yanlıs anlasılmıs dıyelım sen bıraz daha yavrulara onem verıyosun anladıgım kadarıyla nick ınden anladıgım kadarıyla sıvaslısın oyun kusunun yatagındansın yanı sende de bozuk kus olucagını zannetmıyorum allah hepımızın gonlune gore kuslar versın hayırlı gunler
- murat yılmaz
18/11/2008, 11:34 am
tamam ustad kalp kırılmasın yanlıs anlasılmıs dıyelım sen bıraz daha yavrulara onem verıyosun anladıgım kadarıyla nick ınden anladıgım kadarıyla sıvaslısın oyun kusunun yatagındansın yanı sende de bozuk kus olucagını zannetmıyorum allah hepımızın gonlune gore kuslar versın hayırlı gunler
- MisafirMisafir
18/11/2008, 12:18 pm
eyw sivaslıyım ama istanbulda oturuyorum çok şükğr bozuk kuşta yok yavruları görsen hayret edersın bu kadar sevılmez yavrular benı görunce kafama omzuma konarlar çok sevıyorum yavruları
- MisafirMisafir
18/11/2008, 12:18 pm
ben ist da oturuyorum :D ama bitane sivas kuşu yok elımde
- murat yılmaz
18/11/2008, 12:21 pm
ama benden sana bı kardes tavsıyesı fazla ustune alıstırma ınsana fazlaalıstımı herkeze karsı sıcak olurlar ele gelırler kolay yakalanırlar bıde ben senın yerınde olsam en az ıkı cıft sıvas kusu alırım miski olsun gök olsun kesın koyarım yuvama
- murat yılmaz
18/11/2008, 12:24 pm
msn adresım muratispirli_34@hotmail.com eklersen konusurz alısverısımızde olur
- murat yılmaz
18/11/2008, 3:03 pm
sen nerdesın nereye gelıcem soyle gelıyım adana ya bı kus bakmak ısın gelemem koy vıdeosunu ızleyelım ne varmıs senın kuslarında ters takla atıyo sanırım ne yapıyo gorelım
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2